- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
válasz
soldi3r #3380 üzenetére
Mostanában nem beszéltünk erről, de hétvégén én is összeraktam egy új szervert, PVE 8.3 alapon, és nálam is előjött ugyanez a probléma, samba lejátszás közben megszakad a hálózati kapcsolat a szerver és a kliens között, majd leáll a videó (TCL tévé, Kodi a lejátszó, wifi kapcsolaton keresztül).
Ránéztem gyorsan terminálban a szerverre, mutat-e valami hibaüzenetet, és ugyanaz fogadott, mint nálad:
e1000e 0000:00:19.0 <device name>: NETDEV WATCHDOG: CPU: 2: transmit queue 0 timed out XX ms
. Ezt vasárnap eljátszotta kétszer napközben, és utána olvasva nem csak nálunk merült fel. [link]Ahogy néztem, főleg azt javasolták, hogy az
ethtool
alkalmazás használatával ki kell kapcsolani a hálózati csatolón ageneric-segmentation-offload, generic-receive-offload, tcp-segmentation-offload, tx-vlan-offload és rx-vlan-offload
funkciókat, ezt meg is tettem az alábbi paranccsal:ethtool -K <device name> gso off gro off tso off tx off rx off
Azóta nem tapasztalmtam hibát. Azt, hogy ezeknek a funkcióknak a kikapcsolása mennyire káros, sajnos nem tudom megítélni, de otthoni környezetben talán nem olyan nagy tragédia, nekem fontosabb, hogy stabil legyen a kapcsolat, mivel a router oprendszert is erre a gépre tettem. A héten, ha minden igaz kapok egy újabb kártyát (Intel I350-T2) a mostani Intel Pro/1000 PT helyett, ami már megérett a cserére, kíváncsi vagyok azzal előjön-e. Illetve ezt még be lehet írni az
/etc/network/interfaces
fájlba, hogy megmaradjon újraindítás után is.post-up ethtool -K <device name> gso off gro off tso off tx off rx off
-
soldi3r
veterán
-
ViZion
félisten
válasz
soldi3r #3329 üzenetére
Ha marad az OMV, akkor passthrough is kellhet esetleg.
Proxmox doksija elég jó, angol olvasmány, de sokat segít.
Ha nem kell LVM és ZFS, akkor debian headless serverre is telepíthető a PVE, arról is van leírás. Tároló méreteket nem írtál, PVE-nek nem sok kell, VM-eknek több kell, de lehetnek egy tárolón is.
Amit javaslok, h a régi cuccaid húzd le, az új SSD-re rakd fel. Így ha valami félremegy, akkor van visszaút, nem lesz a család pl. filmek nélkül. Ha kész a PVE és a VM-ek, akkor csatolod a régi HDD-t és passthrough az OMV VM-nek, nem kell formázni sem.Ha bánat van (nem megy ez vagy az, hogyiskell) akkor itt a keresőben is érdemes ránézni, de segítünk is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest