- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranger^41
aktív tag
válasz
Ranger^41 #1499 üzenetére
Na, direktben beadva a módosított ocs-sr parancsot részleges előrelépés történt, de nem jártam sikerrel, valamiért a a pve-vm-101 tartalmát nem tudja backupolni. itt a teljes clonezilla log: https://pastebin.com/d7Ggh59J
-
ViZion
félisten
válasz
Ranger^41 #1495 üzenetére
Clonezilla live, GUI-val, basic method, (enter-enter-enter nem tudom hányszor, Win usereknek: next next accept
) első érdekes kérdés a /Home helye: ide készül a mentés.
Mielőtt ezt kérdezi, megáll és listázza a meghajtókat, partíciókat + itt lehet USB-t csatlakoztatni, ha vki ezt tervezné. Ctrl+C ezt megszakítja, jön a lista, kiválasztod a mentések helyét, kövi kérdés a mappa, ha csak tab majd enter-t nyomsz, akkor a gyökérbe menti a meghajtón. Device-image a feladat. Mentendő drive-ot kiválaszt, no fsck, no encrypt, check saved image. Ennyi.
Működik, mert éjjel mentettm én is, kernel update után.
Hogy Nálad a mapper hogy került a drive-ok közé, az erősen érdekes.
Nálam ez van: clonezilla-live-20230426-lunar-amd64
-
amargo
addikt
válasz
Ranger^41 #1446 üzenetére
mariadb-t nem raknám alá, "könnyen" kilehet szervezni onnan backup/restore. LXC alá rakd inkább.
Utána pedig egy mentés a HA-ra a google addon-al majd egy full új VM-en restore.
Így pl, egy "blue green" deployment -et is tudsz otthon nyomni.
szerk, de persze egy loggolás pl glances-el érdemes lenne, influxba küldheted az adatokat, ami persze kívül fut egy másik VM/LXC-ben.
hálózat rendben van? csak onboard nic van? -
ViZion
félisten
válasz
Ranger^41 #1446 üzenetére
Amit láttam még, h a qemu agent nincs engedélyezve, azt bekapcsolhatnád.
Gondolom UEFI VM-re raktad, az kellene neki.
A 12 nap uptime becsapós, volt PVE kernel frissítés+takarítás+backup, de néha a HA-t is full restartolom. Legutóbb az ESPhome frissítés szopcsiztatott meg, az AHT20 adatok eltűntek. RTFM: megint "breaking" volt, hiába restart, meg hókuszpókusz, forrasztás megnézés... kellett a YAML-t módosítani és feltölteni újra a kütyüre. Jó stabil, ezt a részét utálom. -
amargo
addikt
válasz
Ranger^41 #1433 üzenetére
Mi fut a HA-ban? Biztos, hogy ott fekszik meg valami.
Nálam még nagyon az elején volt egy HACS repó amit futtattam és a rosszul implementált BT driver miatt leakelt az egész ezért ott is bizonyos időközönként az összes erőforrást felemésztette.
Itt lenne segítség, ha vannak logok, hogy mikor kezdett megzuhanni a gép. -
-
ViZion
félisten
válasz
Ranger^41 #1320 üzenetére
HA-nak van valami nyűge, van olyan kieged, amihez pl. net kell, de nem éri el.
Az enyém is rohadt lassan indul és áll le, pár frissítéssel ezelőtt még nem volt ilyen.
Igen, a konzol is marha lassan tölt be, mintha valami minden kraftot lefoglalna a VM-ben.
Nem tudom, h mi lehet, letiltogattam dolgokat és próbáltam, de nem találtam megoldást. Neten rákeresve is panaszkodtak.
PVE hibával ne foglalkozz, leállítja az, csak ugye nem éri el az agentet -> sok idő. -
amargo
addikt
válasz
Ranger^41 #941 üzenetére
1db alaplapi kártya van a gépben csak vagy esetleg van másik is? Nálam volt hasonló gond.. nem emlékszem a pontos hibaüzenetre, de hasonló stabilitási gondokat írt, azaz nem tudja az alaplapi lekezelni ezt a sok csatornát (több VM, LXC stb). A megoldás egy dedikált dual port NIC lett. Azóta nincsenek hálózati gondok, az alaplapi port pedig csak táv management-re van.
-
Ranger^41
aktív tag
-
ViZion
félisten
válasz
Ranger^41 #936 üzenetére
Szia!
Gyors guglizással ez jött elő: a hálókártyádat sleep-be rakja.
Biosba az energiatakarékosságot nézd meg, kapcsold ki (ha van), Grub-hoz ezt találtam, de nem mindenkinek segített:
Adding `pcie_aspm=off pcie_port_pm=off` to the grub boot optionsVan, akinél másik csomaggal lett megoldva:
I added the non free repo to my /etc/apt/sources.list
deb http://ftp.de.debian.org/debian bookworm main non-free non-free-firmware
Then I ran
apt update
apt install r8168-dkms -y && reboot nowRemélem vmelyik megoldja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mozilla Firefox
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- The First Berserker: Khazan
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest