- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
Vagy még egy opció, de akkor az nem Windows - hanem Linux. Nálam a proxmox van 'felspécizve' teljes asztali környezettel - szörnyülködtek is a fórumtársak egyszer
- , de meglepően jól működik, bár igaz, csak streamingre és zenehallgatásra használom ezt a gépet, nem napi munkavégzésre. Így meg van oldva a teljes funkcionalitás és a proxmox, hypervisor révén tudja futtatni a VM-ben a RouterOS-t.
-
Magnat
veterán
Szia,
ha nem megoldható egy minigép a router os-nek külön, én inkább HyperV alatt oldanám meg (ami része a Windowsnak), Virtualbox nem tudom, h tud-e serviceként futtatni headless guestet, vagy esetleg Vmware Workstation Pro-val ... meg ahogy mondták, ha a router OS-sel vmi gond lesz akkor nyűgös lesz a Win alatt netet elérni, bár azt meg tudod kerülni úgy, h egy extra nic-et teszel a gépbe, akár usb-st, ami nem lenne odaadva a router OS-nek , de persze csak vészhelyzeti eszköznek, hiszen ez védve sem lenne.
-
ViZion
félisten
a RouterOS-hez ragaszkodsz? Ha igen, akkor aprón kellene keresgélni, vagy vmi egyszerű gépre telepíteni.
Ha nem, akkor openwrt és rengeteg lehetőség van.
Cudy routerek nagy része támogatja, de azok fw-je alapból sem rossz. De mindenképpen külön eszköz kellene a routernek.
Ha a tanulás a cél, az más tészta, de akkor virtualbox, vagy vmi netes demó felület elég lehet.Ha kizárod magad a routerből, az kellemetlen, de ha a management géped is azon van, akkor lehetnek fura helyzetek...
-
nemurea
aktív tag
Én tényleg nem vagyok mester ebben, de ha azt a Windows-t napi munkára is akarod használni, akkor - szerintem - a plusz hypervisor réteg beiktatása nagyban komplikálni fogja a dolgokat, pont amiatt, mert egy rakás erőforrást át kell adnod. Egy részét a RouterOS-es gépnek, a másik részét a Win-nek. És ezután a hálózati részét becsatornázni a Win-nek, hogy kapjon netet, ahogy írtad is.
Ugyanakkor a proxmox-ot menedzselni is kell valahonnan, amire elvileg jó lehet maga a Win-s virtuális gép, de ha épp az nem megy, lefagy, le van állítva, akkor máshonnan kell ezt megoldani. És ha egy NIC van a gépben, az meg dedikálva lesz a RouterOS-nek, és az lesz elérhetetlen, akkor - szintén szerintem - a távoli menedzselés is OFF.
Szóval lehetnek szituációk, de amúgy egy szép feladat! -
ViZion
félisten
Szia
Hááát, elvileg lehetne proxmox és arra windows, router, stb. de a vastól függően az eszközök átadása windowsnak lehet probléma. Proxmoxnak ssd kell, ha jól tudom nem lehet pendrivera telepíteni. Megkerülhető, de kinyírja a sok írás.Míért nem üzemelsz be egy dedikált routert? Sokkal hatékonyabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest