Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kutga

félisten

válasz soldi3r #3380 üzenetére

Mostanában nem beszéltünk erről, de hétvégén én is összeraktam egy új szervert, PVE 8.3 alapon, és nálam is előjött ugyanez a probléma, samba lejátszás közben megszakad a hálózati kapcsolat a szerver és a kliens között, majd leáll a videó (TCL tévé, Kodi a lejátszó, wifi kapcsolaton keresztül).

Ránéztem gyorsan terminálban a szerverre, mutat-e valami hibaüzenetet, és ugyanaz fogadott, mint nálad: e1000e 0000:00:19.0 <device name>: NETDEV WATCHDOG: CPU: 2: transmit queue 0 timed out XX ms. Ezt vasárnap eljátszotta kétszer napközben, és utána olvasva nem csak nálunk merült fel. [link]

Ahogy néztem, főleg azt javasolták, hogy az ethtool alkalmazás használatával ki kell kapcsolani a hálózati csatolón a generic-segmentation-offload, generic-receive-offload, tcp-segmentation-offload, tx-vlan-offload és rx-vlan-offload funkciókat, ezt meg is tettem az alábbi paranccsal:
    ethtool -K <device name> gso off gro off tso off tx off rx off

Azóta nem tapasztalmtam hibát. Azt, hogy ezeknek a funkcióknak a kikapcsolása mennyire káros, sajnos nem tudom megítélni, de otthoni környezetben talán nem olyan nagy tragédia, nekem fontosabb, hogy stabil legyen a kapcsolat, mivel a router oprendszert is erre a gépre tettem. A héten, ha minden igaz kapok egy újabb kártyát (Intel I350-T2) a mostani Intel Pro/1000 PT helyett, ami már megérett a cserére, kíváncsi vagyok azzal előjön-e. Illetve ezt még be lehet írni az /etc/network/interfaces fájlba, hogy megmaradjon újraindítás után is.
    post-up ethtool -K <device name> gso off gro off tso off tx off rx off

• soldi3r

veterán

válasz soldi3r #3380 üzenetére

Egy kosarmeccset vegigneztem hiba nelkul, lehet, hogy megvan a megoldas.

Új hozzászólás Aktív témák