- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple Watch
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
válasz
soldi3r #3380 üzenetére
Mostanában nem beszéltünk erről, de hétvégén én is összeraktam egy új szervert, PVE 8.3 alapon, és nálam is előjött ugyanez a probléma, samba lejátszás közben megszakad a hálózati kapcsolat a szerver és a kliens között, majd leáll a videó (TCL tévé, Kodi a lejátszó, wifi kapcsolaton keresztül).
Ránéztem gyorsan terminálban a szerverre, mutat-e valami hibaüzenetet, és ugyanaz fogadott, mint nálad:
e1000e 0000:00:19.0 <device name>: NETDEV WATCHDOG: CPU: 2: transmit queue 0 timed out XX ms
. Ezt vasárnap eljátszotta kétszer napközben, és utána olvasva nem csak nálunk merült fel. [link]Ahogy néztem, főleg azt javasolták, hogy az
ethtool
alkalmazás használatával ki kell kapcsolani a hálózati csatolón ageneric-segmentation-offload, generic-receive-offload, tcp-segmentation-offload, tx-vlan-offload és rx-vlan-offload
funkciókat, ezt meg is tettem az alábbi paranccsal:ethtool -K <device name> gso off gro off tso off tx off rx off
Azóta nem tapasztalmtam hibát. Azt, hogy ezeknek a funkcióknak a kikapcsolása mennyire káros, sajnos nem tudom megítélni, de otthoni környezetben talán nem olyan nagy tragédia, nekem fontosabb, hogy stabil legyen a kapcsolat, mivel a router oprendszert is erre a gépre tettem. A héten, ha minden igaz kapok egy újabb kártyát (Intel I350-T2) a mostani Intel Pro/1000 PT helyett, ami már megérett a cserére, kíváncsi vagyok azzal előjön-e. Illetve ezt még be lehet írni az
/etc/network/interfaces
fájlba, hogy megmaradjon újraindítás után is.post-up ethtool -K <device name> gso off gro off tso off tx off rx off
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BestBuy ruhás topik
- Hobby elektronika
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Facebook és Messenger
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest