- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
Én anno beadtam neki valami java teszt feladatot, és rosszul válaszolta meg a kérdést. Kértem rá, magyarázza el lépésről lépésre. Akkor kiderítette a saját tévedését. Annak okán azt sejtem, hogy első nekifutásra máshol is tévedéseket halmozhat fel, ami nem derül ki, ha valaki azt hiszi, ellenőrzés nélkül elhihet bármit.
Olyankor hasznos, amikor valami ledokumentálatlan stuffba belefut az ember, és kell bármi kód példa egy funkcióra, amiből lehet unit tesztet gyártani. De eszetlenül használni bármit, amit kiköp, azt a saját fejemre biztosan nem tenném. Inkább csak valaki máséra
-
coco2
őstag
-
coco2
őstag
Találkozott valaki olyan informatikai témájú közösségi topiccal (bárhol), ahol az NSFW ontopic? (OwnedCore site kivételével, azt az egyet találtam eddig.)
-
-
coco2
őstag
válasz
inf3rno #20825 üzenetére
Azt természetesen értem. És az igazat megvallva fogalmam sincs, mi a tényleges információ forrása. De azt én is tapasztaltam, hogy megbízhatóbb adatkereső, mint a mostanra már csak fizetett hirdetéseket kereső google (
).
Napi humor gyanánt meg itt egy YT videó chatgpt-ről
-
coco2
őstag
válasz
inf3rno #20821 üzenetére
A "sikerül valamit kihúzni belőle", és az "egyben működő program, ami részleteiben is mind pont olyan, amilyet szeretnél" vagy ugyan az lesz, vagy lesz közöttük a "távolság". Amit én állítottam, hogy a "távolság" akkora lesz, hogy a másodikhoz képest az első maximum kétbalkezezésnek fog érződni. Esetleg az unalomig lerágott csont eseteiben az nem lesz úgy, de mindegyik másikban igen. Arra az állításomra értetted, hogy vitatkoznál vele?
-
coco2
őstag
válasz
aprokaroka87 #20817 üzenetére
A chatgpt csak olyasmire jó, amit már ezerszer publikáltak, dokumentáltak, szájbarágtak. A többiben felesleges számítani rá, csak nevetséges kétbalkezeskedések várhatóak, semmi egyéb.
Elolvasni a "24 óra alatt html" és abból a sorozatból a css meg javascript könyveket még nem a világ vége időben. Időben hatékonyan és sokat tud segíteni, ha részegységeken túl egyebet nem kell kérned a chatgpt-től, és utána össze tudod legózni az eredményt saját magad.
-
coco2
őstag
Foglalkozott itt valaki video stream-ek lelkivilágával? Jelenetekre akarnék darabolni nagyobb videót automatikusan. Darabolásra tudok ffmpeg-et használni, de kellenek nagyon pontos időbélyegek.
Azon gondolkodok, hogy a jelenetek között hogyan vannak a határok? Léteznek például stream-be pakolt képek egészben a jelenet határon gyorsabban adni tiszta képet? Ha igen, hogyan tudom felkeresni őket, és időbélyeget gyártani a pozíciójukból? Vagy ha van bármi jó módszer, igazán minden ötletre nyitott vagyok. Leírások / blogok lennének jók, ha valaki találkozott ilyesmiről fejtágítóval, ami nem fényév távolságból kezdi el leírni, hogy mi hogyan van. Leprogramozni akarnám könnyen újrahasznosítható formában.
-
coco2
őstag
válasz
husztiimi #20802 üzenetére
A chatgpt google skill-t helyettesíteni jó, azon túl teljesen megbízhatatlan. Olyan esetekben használható, amikor semmi sem múlik azon, hogy működni fog-e, vagy sem.
Chat gpt vicc:
eval(await OpenAI("fix this:"+ErrorMessage))
Kicsit komolyabban a 10k sor önmagában úgy hangzik, mint 2 emberhónapnyi munka. Ha azon egy szoftver cég kiakad, húzza le a rolót. Ami konkrétan azt a 10k sort illeti, a kérdés inkább az, létezik-e még elő ember, dokumentáció, szájhagyomány útján terjedő akármi, amiből meg lehet érteni a bemeneti adatot, és a feldolgozásának a miértjét? Ha már nem létezik, akkor az a probléma nem arra van tervezve, hogy azt bárki megoldja. Aki mégis azzal foglalkozik, fordítva ül a lovon.
Ja igen, "szuperszámítógépen futtatjuk" - az a napi nagyot mondás gyakorlatod volt?
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20782 üzenetére
Arduino micro-ra van mouse stack, abból nem nehéz programozott egeret gyártani. Igaz, külső áramkört igényel.
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20776 üzenetére
Engem érdekelne, hogyan lehet azt megtenni. Tudod csak amolyan "etikus hacker" alapon
-
coco2
őstag
@cucka
mi az az altenatíva, ami nem "tudománytalan marhaság"Mármint információkezelést illetően, vagy üzletileg?
A régiek még dokumentáltak. Ha van egy top-down doksid, egy bottom-up doksid, és hozzá a keresztreferencia, akkor nem tudsz eltévedni, akármekkora zagyvalék a kód.
Üzletileg pont az ellenkezője, mert a főnököd sikkasztani akar, és te leírnád feketén-fehéren. Neki nem fog tetszeni. Írok egy példát. Webáruházban lopott cuccot akarnak eladni, nosza írjak egy olyat, hogy azok "teszt módban" használt adatok (amiket utólag törölni kell).
Hol az igazság? Ő azt mondaná, hogy ha a fenevadat kell jóllakatni, eridj a fenébe a szakmai kielégülésért nyafogással.
Csak hogy egyszerűbb legyen az élet, ugye
@emvy
Igen, teljesen felesleges a komment, ha azt mondja el, ami a kodbol is latszik.Hehe
Egyszerűbbé tehetem az életedet egy felvetéssel?
Van az a probléma mások után hátrahagyott kóddal, hogy semmiről sem neked magyarázott az ügyfél, leírva sem lett sehol - miért lenne - és látsz egy domain-logikátlanságot. Nosza, akkor az most bug vagy feature?
Ha csak a kód van, egy véleményed van, nem fogod tudni. Ha van mellé komment, az már lehetőséget ad két független vélemény létezésére. Ha van doksi is, akkor +1 független vélemény. Hibatűrőbb lett tőle a projekt a jelenkori világ gányolásaira. Igen, olyan áron, hogy többet kell karbantartani, de valamit valamiért.
Azt persze megértem, ha azon az oldalon vagy, amelyik elsüllyesztené a hajót üzleti okokból, abban az esetben bocsi, és nem szóltam
-
coco2
őstag
Hogyan tudok win alatt key hook-olni desktop-tól? Nem találom rá a támogatást.
Discord-ot aki ismeri, a push-to-talk-ja működik akár másik alkalmazás alá kapcsolva. Cudar agresszíven el-hook-ol bármit. Valami olyat építenék be saját app-ba.
Ha valaki foglalkozott már vele, tanácsoknak örülnék.
-
coco2
őstag
válasz
sztanozs #20679 üzenetére
Az ASLR nem oprendszer szolgáltatásokat használ? Én nem hinném, hogy kód szegmens részletet meg tudsz nyitni írásra, vagy amit írtál, azt végrehajthatóra tudod flag-elni anélkül, hogy víruskeresőktől red flag-et kapnál.
De tegyük fel, összebarkácsolsz magadnak valami algoritmust futásidőben. Az csak olyan kód, ami az adott process környezetében létezik. Kommunikálni a környezetével OS szolgáltatásokra van szüksége, és ott korlátokat kell betartania az alkalmazásnak.
Vannak olyasmi eszközök, mint a DMA kártyák. Ott hardver írja a memória területet, nem szoftver. Azzal ki lehet játszani ezt-azt. Kódot injektálni és társai. De ahhoz hardver kell. Csak szoftver önmagában nem elég.
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20677 üzenetére
Ahol hirtelen belenéztem a csatornába, nem arról volt szó. De amúgy biztos nem kevés urban legend kering a világban mindenütt. Régebbi win verziókon (pld XP) jó sok mindent meg lehetett csinálni. Mondjuk még az UAC előtt. Azóta már aláírás van mindenen, amit neten le lehet ellenőrizni. Attól még össze lehet copy/paste-elni egy dll-t, viszont az OS-t rávenni, hogy azt betöltse, na ott fog elakadni a mutatvány.
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20675 üzenetére
És hogyan szerzett regisztrált hash-t ahhoz a dll-hez?
-
coco2
őstag
Shadow document - ebben a témában nézegetek blogokat. Ha valaki találkozott normális anyaggal, egy jelzést had kérjek róla.
Amibe belefutottam, az nagyobb üzleti oldalakon - bloomberg.com és társaik - kellene reader mode, amihez kell nekem a szöveg az oldalból. Nekimentem readability-vel - belebukik. A böngésző megjeleníti a tartalmat, de a tartalom nem része a dom-nak. És pislogok, hogy mi van, meg főleg, hogy miért?
A felvilágosításokat előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
HTML, event-ek.
Létezik arra valami lehetőség, hogy lekérdezzem a beállított kiszolgálás kezelőket? Pld ha már adtam egy kezelőt valahogy így:
object.addEventListener("change", myFunction);
és később nem tudom biztosan, hogy egy elemen van-e kezelő beállítva, de feltétlenül akarok rá egyet, van bármi más lehetőségem, mint újat adni neki, és cpu-t pocsékolni a duplikálásokkal, triplikálásokkal, és úgy tovább?
-
coco2
őstag
És nem tudod, hogy nyersen van-e ott, vagy szétdarabolva, vagy eleve lekódolva és ilyesmik. Én spec ha kulcsot rakok egy statikus kimenetbe, tuti biztos darabokra töröm, siffírozom, és runtime rakom össze újra. Például.
Ha érdembeli eredményt akarsz, kell a teljes projekt a saját környezetével együtt, és úgy talán lehet kezdeni valamit egy binárissal, ami abból lett kimenetként gyártva. Ha az mind megvan, érdemes lehet rá időt szánni. Ha nincs, könnyedén ereszd el, ne szégyenlősködj
-
coco2
őstag
Böngésző eseményekről kellene egy lista, felső szinten mik léteznek. Van-e bármi több, mint ez?
Pld JS függvény a DOM-ban átír egy szöveg mezőt. Az adott komponensnek, vélhetően lesz valami change eseménye - de az komponens szintű. Ha csak DOM root-ot tudok figyelni, eljuthat odáig bármi abból az eseményből?
Teljes weblap tartalom figyelés lehetőségein gondolkodok. Bármi tippnek örülnék a kérdésben.
Előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz
inf3rno #20662 üzenetére
Egyetlen statikus példáról van szó, a színes csicsát elintézte a VSCode. A "sokkal több" valami olyasmi lenne, mint ami w3-on működik, a "try it out". Feltéve, hogy létezik website, ami php példát futtatni tud. Ha az itteniek közül senki se futott olyasmibe bele, eleresztem.
-
coco2
őstag
Nyilvánosan megosztott kódpélda kicsinosításán gondolkodok.
Egy weboldalon PHP kódpélda van megsoztva, ami egy web API használatát mutatja be. Javascript-re azért nem cserélném, mert félreérthető lenne, hogy szerver vagy kliens oldalra van-e szánva (kliens oldalról CORS-ba ütközik). Néztem Stackoverflow-n hogyan van megoldva az a jópofi kód ablak, amit néha látok - a jelek szerint csak JS / HTML / CSS mennek, PHP nem.
Lehet megosztani való PHP kóddal tenni valamit, hogy praktikusabb legyen, mint egy sima szöveg, vagy az minden, és eresszem el?
A tippeket előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz
inf3rno #20656 üzenetére
Ha jól értem, valami rate limiting-szerű dolgot csinálnál.
Rendszerek között is jó lenne, ha lehetne legalább időbélyegeket kommunikálni. Azokból kiderülne, hogy a legutolsó lista verziója 3 óra 4 perces, és az éppen érkező utasítás ugyan úgy 3 óra 4 perces listáról szeretne frissíteni. Ergo azt csak lenyeled.
Vagy lehet, kajak nem értem
-
coco2
őstag
válasz
Marky18 #20640 üzenetére
Adott pillanatban ami van, azt szeretnem stringes változóba venni, és végig kotorni benne kliens oldalon. Ha http-vel oldalt töltök le, akkor dom-ot kell végig kotornom, és szűrnöm darabonként az oldalt. Ha kliens oldalon a böngésző ad bármi támogatást a text tartalom leszűrésére, inkább nem izzadnék vele.
-
coco2
őstag
Chrome addon JS környezetben kotrom, hogy van-e valami támogatott mód a teljes weblap text tartalom kinyerésére?
Olyasmi kellene, mint a window.getSelected(), ami a kijelölt szöveget nyeri ki - valami egyszerűbb, mint beparsingolni a teljes DOM-ot.
Elvileg vannak erre addon-ok, de ha valaki kisegítene vele, elkerülném azt molyolni, hogy mi a levesben a hús.
-
coco2
őstag
válasz
MotoHacker #20632 üzenetére
Az a "nyilván nem így intézzük" kicsit megmosolyogni való
Mármint az, hogy azt hiszed, nem lehet nagyon sokkal rosszabbul járni.
Ha github projekt, én felkutatnám az alkotóját, és felkínálnék neki egy nagy adag pénzt. De ez csak az, amit én csinálnék.
-
coco2
őstag
válasz
MotoHacker #20630 üzenetére
Szia!
Másolni kellene abból a mappa szerkezetből egy csak text állomány gyűjteményt. Kihagyni belőle minden binárist, és ami nem forráskód (doksik is nyissz ki). Aztán összetolniwinrar-al azt a mappát "raktároz" üzemben (az nem tömörít, csak egybe másol). Aztán átnevezni a .rar-t .txt-re, rányitni notepad / wordpad / notepad++ / akármivel, és a file végén csak megnézni, mennyit mutat a sor számláló. Sorok darabra. Utána file explorerben megnézni mennyit mutat arra a .txt file-ra kilobyte-ban a méret kijelzés. Aztán másolni csak a projekthez tartozó doksi anyagból text állományokat egyben, és megcsinálni vele ugyan azt a fenti eljárást. A vége 4 szám lesz. Forrás sor / méret + doksi sor / méret. Azt a 4 számot leírni sokat segítene.
Amúgy meg bármikor kapsz kóder segítséget olyan alapon, hogy számlára 8k / óra, és csak a semmi van érte garantálva, de az aztán vastagon. Szíved joga, mire használod azt az időt. Ha lehetetlen dolognak küldted neki a kódert, kínlódást vásároltál, eredményt nem.
Szívesen
-
coco2
őstag
Chrome addon fejlesztésben mozog gyakorlatiasan valaki?
Kitekintőben az érdekelne, hogy milyen funkciókhoz milyen engedélyeket kell elkérnem (content script + service worker). Például valami ehhez hasonló lista (a lista facebook addon engedélyeket sorol).
Azt is jó lenne tudnom, melyik mennyire problémás ellenőrzések során? Pld csak kérem, és adják, vagy cég referenciát kérnek majd be hozzá. Valami hasonló, mint ebben a StackOverflow problémában az elfogadott megoldásnál a táblázat (szintén facebook addon engedélyekhez tartozó példa).
Van ilyesmi összeszedve chrome addon fejlesztés / engedélyezéshez ?
Bármilyen tippet előre is köszönök.
-
coco2
őstag
válasz
salieri. #20616 üzenetére
C# winforms komponens jelenségbe futottam, amit nem értek, és annak okán javítani sem tudom
A komponens System.Windows.Forms.HScrollBar. Arra használnám, hogy a felhasználó értékeket tudjon beállítani 3 .. 36 tartományban 3-as lépésenként. Beállítások:
.Value= 36;
.SmallChange= 3;
.LargeChange= 3;
.Minimum= 3;
.Maximum= 36;Program induláskor a kiírás 36, de amikor jobbra nyilat nyomok a hscroll-on (fölfelé növelném), beáll 34-re
és nem megy tovább. Elkezdem csökkenteni, a 3-as lépésszám stimmel. Lecsökken 4-ig, aztán következőre beáll 3-ra. Onnét elkezdem növelni, megy 33-ig, de következőre nem 36-ra megy, hanem 34-re. Nem tudok rájönni, mitől olyan bűvös szám az a 34, vagy ugyan hol adok én neki olyasmit?
Természetesen nekiesek részletet kinyiszogálni, és úgy is megnézni, aztán visszapakolni, meg ilyesmik, de ha véletlenül valaki futott bele ilyesmibe, és emlékszik rá, mi volt a baj, tippeknek örülnék.
Előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
Weboldalon helyi eszközök localStorage-ben tárolnék egy cudar nagy json-t (mindenféle adat összevonva abban van). Van-e valami lehetőségem arra (akár csak chrome böngésző esetén), hogy azt az anyagot goodle drive-ra menteni tudjam, vagy onnét vissza tudjam tölteni?
Arra kellene, hogy ami anyagok az egyik eszközön vannak a localStorage-ben, azokat a felhasználó át tudja küldeni másikra. És persze tudom, szerver oldalon kellene inkább ilyesmit csinálni - de oda nem szeretném, és nem akarok felhasználókat kezelni zerver oldalon, ha csak nem feltétlen muszáj.
Ha valaki küzdött már ilyesmivel, tippeknek örülnék, mi a bölcsesség.
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20594 üzenetére
Nem vagyok otthon benne napi szinten. Biztos nem rontottál el valamit a verziókkal? YT vlog
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #20586 üzenetére
Én annak alapján dönteném el a kérdést, hogy milyen oprendszeren vagy?
Windows-on a c# framework classic alapból a rendszer része. Akár vs nélkül neki eshetsz programozni. Csak egy notepad kell hozzá. Ha linux alatt vagy, az a tábor jobb szereti a java-t. Ami szerintem fapadosabb a c#-nél, de észrevteleim szerint akkor is azt szokták favorizálni. Hogy például mivel lehet tanulni? Álj neki játék automatizálásnak. Ahhoz remekül gyakorolni lehet képernyőn vizuális felismerést, állapotgép design-t, user ui építést, felhasználói élmény tervezést. Belépőnek bőven jó. Játékból diablo 2 vagy wow privát szerveren. Azok szórakoztatóak.
Webezni szerver oldalra én mind a mai napig php-t használnék. Van az a hitvita a kérdésben, hogy szabadulnak az ifjak egyetemről, és szerintem php oktatás helyett nodejs lehet a tananyagban. Aztán ami van belőle node terepen, az halom sok macera szerver beállítással, ami egy lamp stack-nek kiforrottan része. Azon túl, hogy céges hitvitákban nem a php lesz a nyerő, ha stabil megoldást fabrikálnál, és csak a te véleményed számít, a helyedben adnék egy esélyt a php-nak. Ha procedurális stílusban használod, szinte teljesen egy C99 oop kiegészítésekkel, amiknek a stílusa az eredeti c# szövegszerkesztési stílusához hasonlít. Könnyű megszokni a c# mellett. Csak nem szabad elkezdeni a ::-t, mert onnantól sokkal rondább lesz. Példa gyanánt igazán bármi weboldal, de abból neked magadnak kell választanod. Ha mást nem, állj neki meglévő weboldalakhoz wrappereket írni a számodra hasznos tartalom leválogatásához.
Webezni kliens oldalra én mind a mai napig megmaradnék a nyers js mellett. React meg társai egyszerűbb dolgokra hasznosak, de amikor elkezdenek a népek a részleteken lovagolni, hátrébb vagy a react-al, mint egy nyers js-el, mert stilisztikailag elkezd fejfájdítóbb lenni a kód karbantartás. És persze biztos ezen is majd lesz egy hitvita, amihez cudarul semmi kedvem, szóval arra nem fogok reagálni. Leírtam azt, amit én magam használok, amikor nem kell mások véleményét figyelembe vennem. Gyakorláshoz példára nincsen tippem. Ha nem grafikus vénád van, valószínűleg neked sem lesz
Az arduino egy saját nyelvet használ. Nem teljesen C, és nem teljesen C++. Ha mikrovezérlőzni kell, és nem kell agyon gyömöszölni az a szerencsétlen magot mindenfélével, akkor én is inkább fogok egy arduino micro-t, és azt használom, mint microchip-ék pic-jét. Ha precízebb kód kell, akkor általában irány a pic és visszatérni C99-re. De azt el kell kerülni, és kevesebb a nyögvenyelés
Arduino-n van beépített virtual serial port-od kommunikációhoz. Sok macerától kímél az meg. Példa gyanánt az elmúlt időben játék automatizáláshoz gyártottam programozható billentyűzet / egeret. Lévén az valódi hardver akció, nem detektálja egyik gameguard meg semmi sem
Nem utolsó sorban hackerkedni ideális. Csak azt ne reklámozd itt, mert a modik szétkapnak érte
Mobil telefon / tablet vonalra csak akkor mennék, ha konkrét igényed van rá, és akkor meg kellene barátkozni a kotlinnal (android). Szerintem nem azzal kellene kezdeni, de ha különös indokod van rá, ess neki annak.
A python leginkább devops vonalon jelentős. Installereket írni. Van rá egy-két támogatás ingyen, amit ha microsoftéktól akarnál vásárolni, nagyon sokba kerülne. Magadnak megírni meg egy emberöltő. Szóval nehéz megkerülni, ha kell az a felhasználói élmény. Viszont az installer az egyetlen kontextus, és egyedül ott nem gáz, hogy a python kb 10x olyan lassú, mint bármi más
Még népszerű is tudna lenni, ha a szövegszerkesztési stílusa nem lenne annyira csúúúúúúnya
Na, eleget fecsegtem, ideje befognom
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20584 üzenetére
Kajak nem éred el a Steam kiszolgálót? Melyiket próbálod elérni?
-
coco2
őstag
válasz
rgeorge #20582 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Elég vicces módon msdn-en doksi gyanánt ennyit látok a .Dock-ról: "This member is not meaningful for this control."
Szép kis dokumentáció
Nem tudom, hogyan segít nekem az a méret kitalálásában. A kódból felpakolt page-ek egyébként automatán max méretet kapnak a controller területén. Illetve vizuálisan úgy látszik. Lekérdezéskor viszont valótlanul kicsi értékeket kapok a legtöbb forrásból. Mármint abban a pillnatban, hogy kódból létrehoztam. Egy .Refresh() persze ment az alap form-ra, de nem sokat segített abban.
Kísérletezéssel a tab controller .DisplayRectangle-ben találtam azt a méretet, amit képernyő fotón mérni tudtam. Most azt használom.
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20580 üzenetére
Ha több tűzfal mögött vagy, a legkülsőig kell portokat nyitni. Így hirtelen nem tudom, milyen szerver port (halmaz) kell a steam-hez, de gondolom, van weboldaluk, ahol leírják.
-
coco2
őstag
C# winforms ismeretek kinek vannak még frissen?
Kódból építek ui-t, nyista designer. Form méretet beállítottam width 500 height 300-ra. Felraktam rá egy tab controllert, aminek beállítottam a méretét közel max-ra. Abba kell nekem egy tab page lehetőleg maximális mérettel. Gondoltam, nem állítok be méretet, hanem csak bele rakom, és lekérdezem .ClientRectangle-el. De az nem ad vissza helyes adatot. Azt mondja, width 200 height 100. Az valami default érték lehet, vagy nem tudom. Beszíneztem a lap hátterét vörösre, hogy jobban lehessen látni, és megmértem képernyő fotón a színes területet - width 480 height 229 volt.
Jó lenne tudni lekérdezni valahogyan, hogy mekkora a maximális felhasználható terület a lapon, ami automatán méretezve került a tab-ra.
Valaki ötlet?
-
coco2
őstag
Barátkozom vele. Egy kérdésre viszont nehézkesen találok választ. Ahogy kinéz, cron triggerekkel elindítok valamit, aminek futnia kell X paraméterek között. Mondjuk, beleférek a korlátok közé, és legyűjtök adatokat. Háttértároló hogyan van? Hogyan tudok kommunikálni legyűjtött adatokkal?
-
coco2
őstag
NodeJS linket köszönöm.
Más.
Felhő szolgáltatók. Anno Oracle kínált arm instance-okat free. Most Oracle-nél azt látom, 30 napos maximum időtávon 300 usd-nyi szolgáltatás van free-be új regisztráltaknak. Hát szupi.
Amire használnám, az webrobotolni időnként pár weblapon, mondjuk óránként 1x, és integer értékeket gyűjtenék ki, amik mennének db-be. Minimálisan a wget + gcc + file tárhely kelleni fognak, bár boldogabb lennék valami web stack-el (http kiszolgálás és sql szerver). Mi érhető most el ingyen / nagyon költséghatékonyan hobby célokra? (nem üzleti tevékenység)
-
coco2
őstag
NodeJS kérdés.
A PHP platformnak van parancs soros fordítója binárist gyártani php scriptből. Node területen script futtatót találtam eddig. Van kompakt bináris eredményt gyártó tool is, vagy csak a script futtató?
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #20555 üzenetére
Ja, móricka-fabrikálni egy lehetőség. És majd csinálom azt, ha más nem akad. Mondjuk mezei rectangle talán akkor sem. Kirakni megnyomhatatlan gombokat és BackColor-t állítani be sokkal pofásabban néz ki.
-
coco2
őstag
C# winforms komponens kérdés (tudom, kicsit legacy téma).
Olyasmit raknék ki form-ra, mint vezérlőpulton világító ledek egymást mellett piros / zöld / szürke (kikapcsolt) színekkel egymástól függetlenül vezérelhetően. Az ilyesmit móricka-fabrikálni szokás, vagy volt valami komponens erre, ami kódolást spórolna meg nekem?
Csak hobby projekthez kell. Bármi elég jó lesz.
-
coco2
őstag
válasz
junkpod #20549 üzenetére
Ha annyi a feladat, hogy user feltölthessen neten file-t, és azt akarod menteni + az aktuális feldolgozott formájához letöltési linket adni, arra elég egy ingyenes tárhely szolgáltató (valamennyi tárhelyet az is ad feltöltéseket tárolni), és php-ben megírható az egész. Ilyesmire példa kódok bőven vannak neten, w3 school-ban.
Python? Én ilyesmire nem azt használnék. Nem szeretem feleslegesen szivatni magamat.
-
-
coco2
őstag
válasz
proci985 #20521 üzenetére
@proci985
Jó, azt értem, hogy hozott fejlődést. De amiről én lemaradtam, hogy mi volt az elmélet mellett a gyakorlat? Hol tudott a gyakorlatban talajt fogni? Tanították az egyetemen, okés, de az csak elmélet. Kiszabadul a csemete iskolából a munkapiacra, és utána arra szokik át, amit ott talál, nem arra, amit a tanárok tanítottak neki. Csak 2-3 év, és mindenki elég alaposan kiszellőzteti a buksit. Átáll arra, hogy mit akarnak az ügyfelek, mit akar az üzlet, és nem miért adnak a tanár bácsik 5-öst. Céges világban aligha mérvadó a gyakorlathoz képest az iskolai elmélet.
Ha a 2005-ös világot vegyük szemügyre, akkoriban még nem voltak mobilok. Nem voltak "embedded" modulok. (Voltak pld pic14xx mikrovezérlők, de akkoriban azokra leginkább assembly ment). A windows már általánosan elterjedt addigra, de hiába létezett XP, több volt a win98, és még mindig erősen megvolt az, hogy a windows-t dos-os ablakban dos-os alkalmazás futtatására használták. Ahol meg XP volt, ott a delphi-t már a dotnet cserélte le. Ezt láttam a könyvelők / ügyintézők világában kicsi céges környezetben. Java-t nem láttam felbukkanni. Amikor jött a win7, és microsoft-ék elkezdtek belenyúlni a driver fejlesztésekbe, hogy ne legyen az új hardverek idejében elérhető driver a régi rendszerekre, akkor kezdett csak el kihalni a win98, addig bizony megmaradt. (És az csak a 2008-as válsággal érkező jelenség volt). Addigra meg már jött a net 2008. 2005-ben az internet fejlettsége sem volt első rangú. Nagy városokban volt 1 mbps bérelt vonal, akkoriban az volt elterjedve, afölött az még burzsuj dolognak számított. Nem volt olyan nagyon internet hepaj, mint ma. Nagyobb cégeknél akkoriban még mindig megvoltak a vax gépek, de azokra spec 4gl környezetek voltak (a zim-el futottam össze pld). Ott sem kaphatott túl sok helyet a java. Szóval hol és miért tudott időközben megtelepedni a java, ha egyáltalán bárhol bármikor?
Az első terep, ahol talajt foghatott a java, az az android fejlesztés volt, de az csak 2010 környékén érkezett.
@nyunyu
Menő cuccot vásároltál
Olyan 96 környékén ami előfordult céges tömeg mennyiségben az a 386-os gép, 2 mega ram, msdos, és ega monitor 25x80 karakteres felbontásban. Az "újdonság" a 40x80 karakter volt, de még nem volt elterjedve. A win95 jelent meg 95 őszén (nyár végén még csak cégeknél volt meg teszt verzióban). De igen, iskolák számítógép termeiben már előfordultak vga/svga kártyák és monitorok. Még kollégium szobákban is. Tolták msdos alól a descent-et, meg win95 alatt a diablo 1-et
A céges ügyintézés átlag felszereltsége alaposan az alatt volt. Annyira, hogy még emlékszem rá, mennyit szitkozódott a főnököm, hogy egy 486-os gépet nem tudnak vásárolni a könyvelők, akiknek a munkaidejében is sokat számítana, de juszt sem vásároltak olyan cuccot. A régi 386-osokat hajtották halálra. Fejlesztő cégeknél akár pentium előfordult, kint ügyfeleknél nem.
-
coco2
őstag
válasz
nyunyu #20516 üzenetére
Én a céges világot láttam. A 90-es években már volt win 3.11 workstation (az volt az első tényleg elfogadott windows), de amire a gyakorlatban gépet használtak, azok clipper-ben írt ügyviteli cuccok voltak (dos-os app-ok). Voltak mindenféle - akkor - "csilli-villi"-nek nevezett programnyelvek windows-os app-ot fejleszteni, de akkoriban a 60 hz-es monitorok világát éltük, és az ügyfeleknek annyi volt a véleménye, hogy a windows-os alkalmazástól a szemük kifolyik, kérik vissza a dos-os alkalmazást, és hát annyi volt a clipper mögött. A win95-el jött delphi (a dos-os turbo pascal lecserélése volt), de amit én láttam - kukában végezte a hazai közvélemény köreiben. A win95-öt arra használták, hogy dos ablakot indítani, és kirakni teljes képernyőre, aztán ugyan úgy a clipperes app-ok. Jött a win98, ugyan az. A 85hz-es monitorok csak az ezredfordulón jöttek. És akkor tudott a delphi egy ideig népszerű lenni. Aztán el is tűnt. Hogyan tudott ahhoz bárki hozzászokni annyira, hogy azóta is azt tolja, nem különösebben értem. A java a másik. A népszerűségét én sosem láttam céges környezetben. Android alkalmazás fejlesztésen túl nem tudom, hol és miért tudott az megkapaszkodni.
-
coco2
őstag
válasz
nyunyu #20510 üzenetére
Amennyire én emlékszem 2003 környékén még voltak delphis "ügyviteli alkalmazások" (azóta átnevezve erp-re) céges fejlesztésekben. Aztán egy ideig nem néztem. A következő, amire emlékszem a vs 2008. Kijött ingyen teljes felszereltséggel, helppel, windowsba eleve beépítve. Mire az szétvált production és express verziókra, a delphis "ügyviteli alkalmazások" már eltűntek a cégektől. A gazdasági válság lehetett az, ami végleg elintézte.
Indiában egyébként még mindig tolják. De ők egy másik világ.
-
coco2
őstag
>...mert ez azt jelentené, hogy ez a topik virtuális faxkalapokkal van tele...
Nem volt az egy kicsit túltolva?
Belföldön a delphi-t 20 éve lecserélte a dotnet. Tetszik neked, vagy sem. Van a rad studiohoz facebookon valamennyi népesség mindenféle nyelven. Tedd fel a kérdést ott.
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #20485 üzenetére
A jelek szerint a nép úgy véli, hogy ha kivitelezhető is, nem érdekel senkit
Esetleg te se görcsölj rajta, csak ereszd el. A default beállítás pont jó lesz.
-
coco2
őstag
Valami ilyesmi szintaktika lenne jó:
struct mystruc { string ktk, param; int f1, f2, f3, f4; }
static mystruc[] mylist= {
{type="ktk", param="surface", f1=75, f2=586, f3=14, f4=8 },
{type="zon", param="multidim", f1=4, f2=1300, f3=32, f4=5 } };Ami helyette van:
static string[,] mylist1= {
{ "ktk", "surface" },
{ "zon", "multidim" }};
static int[,] mylist2= {
{ 75, 586, 14, 8 },
{ 4, 1300, 32, 5 } };+kód
Az alsó esettel elboldogulok fapadosan, ahhoz nem kell semmi. Ha létezne a felső szintaktika, az lenne a "valami jobb".
-
-
coco2
őstag
C# kérdés.
Van egy flat adatmodellem (6 oszlop: char(3), char(16), és 4 x integer), amit c# app-ba akarok illeszteni statikusan. Néztem lehetőséget statikus struct leírására - nem találtam. Amit jelenleg csinálok, kódgenerátort gyártok az adatokhoz programot írni (egy szép nagy böszme class), és egy init() függvényben run-time állok neki létrehozni object-eket, aztán egyesével tölteni be az adatokat a helyükre. Nem üzemképtelen ugyan, de nincsen valami elegánsabb megoldás?
-
coco2
őstag
Hobby project keretei között játszadozott valaki webrtc-vel? (video chat kliensek között) Valami tapasztalt rálátás lenne jó, hogy a kliensek mellé mennyi szerver cpu kell?
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20442 üzenetére
Nem hinném, hogy az a koncepció működik.
A hálót mindenképpen adott szögben kell az asztalra vetíteni, akkor pedig metszeni fogják a sugarak nem csak az asztalon, de a levegőben lévő ujjakat is. Például ha az ujjama a "t" tölé teszem a billentyűzeten, és szemből jönnek a sugarak, a "v"-t már biztosan nem fogják "látni", ergo úgy fogja érzékelni a szenzor, mintha azt éppen leütöttem volna. Minimum két irányból kell vetíteni, amikor meg a többi ujjam lesz útban.
Koncepció videókat ("fake video"-t) már láttam vetített billentyűzetről, de azon túl semmi egyebet.
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #20433 üzenetére
Az okáról fogalmam sincs. Nem vagyok képben a winPE-ről. Én elkezdenék játszani a dwCreationFlags-el. Például megadni csak CREATE_DEFAULT_ERROR_MODE-ot.
-
coco2
őstag
válasz
fatal` #20400 üzenetére
Tray icon-hoz elég a console app, és ha "rendezetten" lépek ki belőle, nincs is semmi baj. Viszont ha a piros X-re klikkentek, akkor a tray icon-ok bent ragadnak. És azzal van problémám. Winforms-hoz VS projektet kellene gyártanom ebből a pár szöveg file-ból (amit ebben a formájában aránytalanul könnyebb saját kódraktárba rakni), szóval a VS-t ha lehet most elkerülöm. Ha más nem, inkább hagyom bent ragadni az ikonokat. Egy hobby projekt szépséghibájáról beszélünk csupán.
-
coco2
őstag
válasz
cog777 #20384 üzenetére
>A cel hogy modern, megvalositas szempontjabol hatekony programozasi algoritmusokat es programming pattern-eket hasznaljak.
Ez valami iskola dolog lehet. Konkretizálni kellene, mit szeretnél. Iskolai beadandót gyártani, vagy karbantartható kódot. Ami szemre kényelmes, és karbantartható, az nem fog tetszeni a tankönyvnek. Vagy-vagy.
>nagy if else ag
Szétszeded egyszem if-ekre. Else-eket pedig nem használsz. Egyszer próbáld ki.
>kijusson a terkeprol
X-Y-Z koordinátában rálép az exit mezőre.
>interakciot lehet csinalni
X-Y-Z koordinátán vannak tárgyak, bennük regisztrált interakciók, player koordinátára lép, felkínálod neki, és vagy választ, vagy tovább lép.
>birtokba venni
Csinálsz player inventory-t.
>interakciot hogy lehet leprogramozni
Ha player is es item is X-Y-Z koordinátán van, akkor elérhető a tárgyakban regisztrált akció, egyébként meg nem. Pollozol, és frissíted az állapotot minden elmozdulásnál. Ha a tárgyak egy helyen vannak, programozol olyat, hogy "látják" egymást, és akkor extra akciókat kínálsz fel.
>menteni az allast es visszatolteni
Game állapotot és / vagy player profile-t sorosítasz, mented, töltöd.
>verzio upgradet is tuleljen
Mentés / töltéshez api version-t használsz, amit beleraksz a sorosításba, és fejlesztésnél egy ideig még meghagyod a támogatást előző verziók betöltésére (menteni már csak új formátumot használsz).
>Kb itt akadtam el.
Vagy inkább ott, hogy mindent azonnal akarsz. Az elején hagyd a grafikus motorokat és társaikat, és írj egy szöveges kalandjátékot. Közösségi terepen a "mud"-ok szerintem mind a mai napig léteznek, mégha elhagyatottak is. Keress egyet, írj nekik, dolgozz össze a csapattal kicsit, és belerázódsz a játék gyártás alapjaiba.
Hehh, az Elveszett Világ még mindig megvan.
-
coco2
őstag
C# konzol app-ból el kellene kapnom azt az eseményt, amikor az ablakon X-et klikkentek. Az alábbiak közül bármelyik megoldaná a problémámat:
-Kód részletet kellene futtatnom az eseményen.
-Meg kellene tiltanom az ablaknak az X eseményt (leszürkíteni azt az X-t vagy olyasmi, nem tudom, létezik-e arra támogatás).
-Az egész konzol ablakot kellene láthatatlanná tennem (az app maga tray icon-okon keresztül kommunikál, a konzol ablak nem feltétlen kell nekem), és akkor nincs hova X-et kattintani.
Bármilyen tippet előre is köszönök.
-
coco2
őstag
Rákerestem c# alatt az Application.Run -ra, és Google az MSDN doksi helyett ezt találta: http://system.windows.forms.application.run/
Ez valami újfajta vicc
-
coco2
őstag
válasz
btraven #20375 üzenetére
Már hogy érted, hogy összeomlik a "rendszer"? Nincsen az a szó túltolva egy kicsit?
Egy mezei script (elindítod bemeneti adatokkal, köp kimeneti adatokat, annyi volt), ami csak azért kapott hangot, mert nagy darab, aki mögötte van. Alkalmazásfejlesztésileg az ilyesmivel középiskolás tanulók elboldogulnak.
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #20376 üzenetére
Jam, a Win32_PnPEntity-t használtam. A programírást nem értem
Van egy arduino sketch, az fut az mc-n. Usb-n keresztül van serial, azon kommunikál a pc-vel. A pc-n azért kerestem a com port számot, hogy a pc-ről kapcsolatot tudjak vele építeni. És azt kényelmesebb volt automatizálni, mint config file-ban hagyni egy com port számot, ami talán minden reboot után megváltozik. És igen, pc-n egy app fog futni.
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #20373 üzenetére
Köszönöm a tippet! Végül szerencsém volt. Az eszköz amúgy egy arduino micro (bár az enumerátor leonardo-nak látja, de az aprólék probléma).
Ott a details alatt találtam "Display name" gyanánt: "Arduino Leonardo (COM5)". Egyben leírva. Hehh
A "Hardware Ids" alatt meg a vid/pid volt ott. Sikerült összekötni az egyiket a másikkal.
-
coco2
őstag
Van egy usb cdc serial-om. Vid / pid-et tudok, com port számot nem. És azt kellene használni alkalmazásból.
A bénábbik megoldás config file-ba rakni a com port számot. Aztán mindig imádkozni, hogy rendszer újraindítás után ugyan az maradjon. Lenne pár usb-s serial port abban a környezetben. A normálisabb megoldás az lenne, hogy fel tudom kutatni a portot automatizáltan. Viszont nem vagyok róla képben, mi tud com port számot usb-s eszközzel összekötni?
Küzdött már meg valaki ilyesmivel?
-
coco2
őstag
válasz
bucihost #20363 üzenetére
Ahogy az eredményt elnézem, sikerült rendesen írni át az eredeti függvényt, azt már elég jól csináljátok
Most még arra figyeljetek, hogy kutassátok fel, és töröljétek a biztonsági mentéseket, amik vélhetően ugyan azon a szerveren vannak (általános jelenkori esetben). Ha azt elszúrjátok, még mindig kukában végezte az összes munkátok
Ha sikerül azt is elintézni, akkor lehet neki a kryptopénzes zsarolást küldeni
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20353 üzenetére
Teszt adat gyűjtés azóta megoldódott, köszönöm a segítséget mindenkinek.
@VikMorroHun
Én is mindig elszörnyedek azon, egyesek mi mindent képesek szervernek nevezni. Dehát, ilyen világban élünk.
-
coco2
őstag
@galaxy55
Én szeretem a palacsintát
Ha a modik is, akkor szerintem nem fognak szólni érte
Más.
Teszt adathalmaz gyűjtésre kérnék tippet bárkitől, aki a pénzügyi / tőzsdei világban mozgott már kicsit. Kotorászok olyan weboldal után, ahol tőzsdei részvények aktuális árfolyamait nyilvánosan látni lehet - ha létezik éppen olyan. Mondjuk valami ilyesmi kellene (oldalon letekerni kicsit "Live Currency Rates"-ig). Csak részvény név és usd árfolyam adatokkal.
Nézelődtem Nasdaq oldalak környékén, összeakadtam az InteractiveBrokers névvel, de nyilvános adatokat weben sajnos nem találtam. Meg egyébként is gyenge a Google skillem.
Bármilyen tippnek örülnék. Előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
Ha tranzakció alapon fut valami, és feltételezem a szigetelési szintek is a jelenkori átlagosak, akkor egy ügyes join query kb tucatnyi szervert egyszerre tud megfogni, mert zárolás alá kerül gyakorlatilag minden. Egy időben csak egy folyamat tud majd futni a db-ben. Vajon kitaláltak arra valamit, vagy azt csak elfogadják?
-
coco2
őstag
Memória kezelést köszönöm mindkettőtöknek.
BQ-nál amit írsz A.C.I.D. vagy B.A.S.E. alapon működik? (Egyértelműsítő link.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Ingatlanos topic!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Steam topic
- Fejlesztői videón a Destiny 2 - The Edge of Fate
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged