- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alcsi69
senior tag
válasz
sztanozs #19516 üzenetére
Én szívesen mennék még helpdesk poziba is, csak végre vegyenek fel valami értelmes helyre.
Mondjuk gyakornoki cuccokkal az a baj hogy eleve aktív nappali jogviszonyt kérnek a legtöbb helyen, a másik probléma meg az, hogy azokból a fizetésekből egy albérletet sem lehet fenntartani. -
Alcsi69
senior tag
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Még év elején felvettek volna az SAP-hoz ilyen Talent programba. Ezt nem fogadtam el mert kaptam egy másik ajánlatot, ami a szakommal (villamosmérnök) jobban passzol. Ennek ellenére már nagyon bánom ezt a döntésemet, mert hiába van most jelenleg akkora nettóm, mint az SAP-nél lett volna a bruttóm, ha viszont a mostani munkahelyemen nem tudok sehova sem fejlődni. Nincs egy darab senior kolléga sem aki tudna segíteni, tanítani stb. Egyedül én vagyok itt aki csinálja a tervezéseket. Ráadásul nagyon sok munkám sincs, és ha lenne sem érdekelne annyira nagyon sajnos.
Tudtok róla hogy van-e még más cég is amelyikeknél van ilyen Talent program szerűség? Mindenképpen szeretnék innen váltani. Mostanában leginkább JS-t gyakorolgatom C# mellett.
-
Alcsi69
senior tag
-
Alcsi69
senior tag
válasz
martonx #17928 üzenetére
Igazabol az altalam emlitettek kozul mindegyik tetszik (kiveve JS...), de van valami plusz 'vonzoereje' a Rustnak illetve a Go-nak is szamomra.
Aztan lehet az lesz hogy beirom oket egy random number generatorba, aztan amit kidob azt nyomatom es kesz.
Esetleg ezt: [link] kiprobalhatod, hatha mukodik a jatekodban.
-
Alcsi69
senior tag
Az más kérdés, hogy mennyire kell komplex problémákat megoldani a valóságban, inkább hely-, mintsem nyelvfüggő.
Persze tudom, csak én úgy látom hogy általában érdekesebbek a problémák Backend területen mint Frontenden.
Nekem is az a két nyelv a legszimpatikusabb jelenleg. Rust-ot milyen források segítségével tanulod?
Igen, azt nézegettem is hogy a Java, illetve a C# is elég elterjedt. Viszont nem lehetséges hogy pl. a Go vagy a Rust mivel még valamennyire 'niche'-nek számítanak, így könnyebb is ilyen pozícióba kerülni, míg a másik két nyelvvel brutál szaturált a piac?
Szuper, köszi.
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Kicsit bajban vagyok az egész SWE témát illetően. Villamosmérnökire járok (előző félévtől levelező tagozaton, full-time meló miatt), de annyira sok dolog nem érdekel sajnos a villany témán belül. Emiatt gondolkodok rajta hogy C-n kívül másban is el kellene mélyíteni a tudásomat, hogy ne csak 'lower-level' SWE pozikban tudjak elhelyezkedni.
Jelenlegi munkahelyem nem valami jó, szóval éppen másik helyet keresek, de egyelőre inkább a mérnöki vonalon, mivel ahogy fentebb is említettem, csak C megy igazán. Szerintem az alatt a kb. 8 hónap alatt míg végzek egész értelmes Junior szintre fel tudnék hozni valamilyen nyelvet.
Volt a mostani cégnél arról szó hogyha jól megcsinálok egy vizsgafeladatot, ami webes téma, akkor van lehetőségem váltani (később persze teljes félreértés volt ezzel kapcsolatban).
A lényeg az, hogy emiatt a lehetőség miatt elkezdtem átnézni az odinprojecten a fullstack JS path-t. A problémám ezzel az, hogy ez a frontend dolog egyáltalán nem fog meg, kifejezetten nagy erőlködések közepette tudtam csak rávenni magam arra hogy foglalkozzak is a dologgal.
Amikor viszont ténylegesen egy komplexebb problémát kell megoldani egyes feladatokban logikát, matematikát, menő algoritmusokat használva, az kifejezetten tetszik.
Emiatt úgy gondolom, hogy webes témában jobban bejönne nekem a backend.Első kérdésem az lenne, hogy léteznek Junior Backend pozik is, vagy a Juniorok inkább Frontend-esek, vagy Fullstackek?
A másik kérdés, hogy nézegessem-e a NodeJS-t pl. backendhez, vagy jobban járnék egy másik nyelvvel?
Nekem a Java, Go, Rust pl. nagyon szimpatikusak, de C#-val is ellennék, azzal valamennyit foglalkoztam is még gimnáziumban.Megjegyzés: nem tervezek Magyarországon maradni miután végeztem.
Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest