Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Micsurin

nagyúr

válasz skoda12 #19983 üzenetére

Papíron minden megvolt, csak junior .NET + TS/Angular webdevre adtam le, itt az a baj szerintem a bootcampek miatt ez a legtelítetteb stack kb. :U

Elmegyek ebbe az irányba ha malacom van találok valami Udemy / Prural anyagot amit a cégesen szépen le is tudok nyomni esténként. :D

• Micsurin

nagyúr

válasz skoda12 #19981 üzenetére

+JoinR Valami olyat keresek amivel legalább behívnak, hogy legyen esély beszélni húsvér emberrel. :)

De 1,5 év német multi hazai leányánál .NET + Angular + TypeScript + VueJS nem igen üti meg a mércét ezek szerint. Innen jött, hogy kicsit kiegészíteném mivel amit egyetemen tanulta beágyazott témák eleve halottak szinte pályakezdési szándékkal annyira szűk a piac.

Niche niche de akkor mit vegyek fel érzésre kieg gyanánt? Kezd elfogyni az ötletem az elmúlt 2-3 hónap alapján. Egy félév ide vagy oda azért fáj mert zsebre ment a dolog mivel 1x csúsztam saját hülyeségből így most kvázi közel 2 havi zsózsóm lett arra elnyomva, hogy októberig nyerjek időt. :)

• Micsurin

nagyúr

válasz Micsurin #19968 üzenetére

....ez se jött be szerintem tippre kaptak ide meg tényleges teszt dev irányból érkezőt. :D
    Hiába a 1,5 év gyakornoki téma ha fel se hívnak cégen belül meg minden le van állítva kb ami nem oda meg junior pénzre jön medior állítólag... :W

Erősen rossz döntésnek tűnik, hogy csúsztattam a záróvizsgán egy aktív félévvel önköltségre, hogy legyen október végéig jogviszonyom legalább a jelenlegi gyakornoki melóhoz. Ha tudom, hogy tényleg nem lehet semmit találni inkább elvégeztem volna egy karosszéria fényezőit a köztes időben. :((( 41leadott jelentkezés, full angol cv, céges projektek anonimizálva megemlítve az elmúlt 1,5 évből és ebből lett 2db interjú az is mind cégen belül. Webstackes piacc kvázi meghalt újként el kell temetni, beágyazott fejlesztőből meg sehova nem kellett soha junior kb. Szakközép + egyetem kb megy a kukába ha így folytatjuk és jön valami offtopic szakma amivel lehet is helyezkedni. :U :W

Érdemes lenne dobni a webstacket azon gondolkozok és fullban beállni valami nagyon másra. Cloud based cuccok még mindig mennek, itthon mekkora a felvevő piac egy AWS+Go kombóra tippre?

• Micsurin

nagyúr

válasz Vision #19960 üzenetére

+ emvy köszi :R kicsit jobban utána másztam és valóban. Egyre jobban érdekel a téma így, teljesen jó legalább kapok webstack után egy másik nézőpontot is és a cégnél is maradhatok ha ez bejön. :)

Bérekre saccra mint a junior webdev? Nofluffon és glassdooron nem igen látok difit.

• Micsurin

nagyúr

Ha stackem szerint marhára nem jön junior pozi hála ennek a remek piacnak mennyire gatya ötlet elmenni automatizációs test framework devnek majd 1-2 év múltán visszamenni rendesen fejleszteni? (Így legalább cégen belül maradhatnék és jó eséllyel a mostani csapatomba rotálhatnék vissza teljesállásba később.) :F

• Micsurin

nagyúr

válasz sztanozs #19516 üzenetére

Ahhoz aktív jogviszony kell és az a cumi, hogy már abszolváláskör megszűnik a tanulmányi szerződésed.

Én is ezzel szívok... több mint egy éve vagyok a cégnél csak épp kéziféket húztak a hiringre. Decemberben ha minden igaz abszolválok szóval diákban nem maradhatok az meg, hogy lesz-e hely kérdéses. A piac meg elnézve döglött is valamint a sok bootcampes közül nehéz kiemelkedni még a diploma határán ~1-1,5 gyakornokival is amíg nem kerül interjúra a sor....:)) :(((

Csak épp Morgan freeze, Epam freeze, Evo freeze és lehetne sorolni. A bérköltséged meg hiába adnád le mondván csak gyűljön a kilométered ha addig el sem juttok.

Sőt igazából az Accenture-nél is ha jól rémlik mind haverok mind reddit alapján igen csak minden be lett fagyasztva. Szinte körbe is lőttük egy jó részét azoknak akik felszívják a juniorokat egyébként.

• Micsurin

nagyúr

válasz cog777 #19344 üzenetére

Azért késleltetem mert akarom tudni mekkora input késést bír el :R Valószínűleg ugyanis nem kábelesen fog a dőlésszög visszajönni.

Végsősoron nem PC a cél, ~560p-ig lemegyek és bízom benne egy Jetson képes lesz az egész képfeldolgozást egy ~26-30fps körül eldöcögtetni. Ha nem akkor bukta az egész feltevés. NUC és társai nem opciók mivel mobil kell legyen a dolog és egy motor akkujáról vagy gyújtásról etethető kell legyen.

Egész jó nyomon járok most köszönöm mindenkinek a tippeket. :)
    Még egy vonal átlagolást és távmérést kiokoskodok és ha minden igaz onnantól minden építőkocka adott és jönnek az "apróságok" mint a kamera pozícionálás fenntartása pl ha kanyarban dől a motor és elmászik a kapott kép köszpontozása etc etc.

sztanozs :R sajnos fog kelleni az a két szál mert külföldi fórumokat bújva másképp még elméleti síkon sincs esélyem a dologra.

Rájöttem céges Pluralsight opció itthon is más célokkal végtére is azért kaptuk, hogy használva legyen. Most jobban gurul az a Python is így már. :DDD

• Micsurin

nagyúr

válasz cog777 #19342 üzenetére

Köszi :R

Igen tudom azt sikerült közben végig nézegetni. Csináltam egy másik mini projektet és végig néztem utána már könnyen átment a szakdoga kód is fejben, hogy hogy akarom. :)
    Nem kell a thread a sebesség vágás oka így már nem a Python kód volt hanem az Arduinon futó C, ott volt túl nagy a várakozás egy egy sorosport küldés közt ezért túl sokat vártunk a másik oldalon. 16ms-re rakva az UnoR3-at pont tartja a 60FPS-t a Python kód. (Amíg 30-40 vagy felette vagyok addig bőven jó.)

• Micsurin

nagyúr

válasz Micsurin #19339 üzenetére

Nem fogom megszeretni ezt a nyelvet ez egyre biztosabb... :DDD

Async main, async serial és async képfeldolgozással megszűnt végre a villodzás de szerintem leharmadoltam vagy negyedeltem a képkocka kimeneti mennyiségem. :DDD

Köszönöm a tippeket innen már csak megküzdős, csak nem tudtam logikailag vérzett a sorrend vagy egymásra várakoztak csak a dolgok! :R

• Micsurin

nagyúr

válasz sztanozs #19335 üzenetére

Az lesz az. :( És valamiért néha hamarabb rajzolna mint jön be új szenzor adat hiába adtam meg fix amolyan fallback értéket.

Nem fogom megúszni, hogy szétszedjem külön szálra a szenzor bekérését. Fix sugárral tud stabilan kört rárajzolni a bejövő képkockákra. Azt nem tudom egy asyncio megoldás 2 szállal viszont segítene-e az alapján amit cog777 írt. :F

pmonitor Egészségedre? Nem értem most mi volt a gondod. :)

• Micsurin

nagyúr

válasz dabadab #19012 üzenetére

Na azóta sikerült haladni is a szakdolgozattal végre hála a nyárnak és az időnek, a végén még februárban kint leszek... :DDD Kód gatyába rázva a teljesítményt amit akartam megnyertem végre értelmesen fut viszont még mindig szórakoztat az a "villódzás" és ötletem sincs már miért maradt meg még mindig ami csak azért ciki mert ilyenkor eltűnik a képről a körívem és értelemszerűen null problémákba futok.

Pusztán elméleti síkon ha ezek a függvények adottak:
    serial_Read(); -> Gondolom egyértelmű.

perspective_transform(); -> Transzformációs mátrix alapján előállít egy kb felülnézeti képet.

reverse_perspective_transform(); -> ^ eredetit adja vissza a fentebbiből.

preprocess_frame(); -> Egy konyhakész képeket ad vissza, az alap képen elvégzi az elmosást a szürke árnyalatokat az élkiemelést (ezek mind OpenCV beépítettek nem nagy téma), meghívja a transzformálást majd arra a vonal felismerést és visszatranszformálást zárásképp. A madártávlatival és a visszatranszformálttal térünk vissza.

draw_circle(); -> Serialról olvasott érték alapján rajzol egy kört. Ha nincs értelmes érték akkor 0 vagy előző értelmes érték alapján jön vissza a kör. (első futásra 0 utána mindig az előző valid érték alapján) A kör mindig úgy van a sugár alapján pozícionálva, hogy ha 0 fok jönne vissza akkor kb egy egyenes jelenjen meg középen körív által. Ehhez az előző elmozdulást alapul véve mindig balra vagy jobbra van kicsit eltolva.

A main loop pedig ebben a sorrendben hív mindent:
    Serialt meghívja ezután ráhívja a preprocess_frame-et majd itt a visszajött madártávlatira ráhívja a draw_circle a kapott Serial értékkel. Ekkor megjelenítjük mind a visszatranszformált képet a felismert vonalakkal mind a madártávlatit amire csak a kört van kirajzolva. Ez mind jó és szép végre elértem, hogy ~27-30FPS-el futunk 560p-n.

Na most az a gond, hogy rendszeresen jön vissza 0 mikor nem kéne ezért az amúgy szép folyamatosan kirajzolt kör vissza visszaáll középre vagy épp nem kerül kirajzolásra (kivétel nincs, nem fut hibára csak ha épp a körívet akarok szín alapján kikeresni a képen nem lesz ott... akkor már jön a kivétel.) Mintha a draw_circle(); nem kerülne meghívásra...

Még mindig az a hibája tippre, hogy lusta voltam párhuzamosítani vagy a logika lenne rossz a sorrendet tekintve, hogy mi miből mit hív?

Próbáltam szokni a Pythonos párhuzamosítást de ez valami kegyetlen .NET után. Inkább reszeltem egy hónapot a kódot, hogy nyerjek mindenhol még némi futási időt csak ne kelljen szálazzak de gondolom nem fogom megúszni... :DDD

Azért sántít, hogy valami hívási logika hiszti lesz a háttérben és nem szálkezelési mert sem a teljesítmény nem esik be sem a vonal felismerés. Egyszerűen tényleg mintha lennének esetek mikor nem kerül meghívásra a draw_circle()-öm.

• Micsurin

nagyúr

válasz dabadab #19012 üzenetére

Egyértelműen egy termelő egy fogyasztó köszi elindulok holnap ezen! :R

Erősen idegállapotba hoz a szakdoga projekt jól észleled :B melóban csak .NET és webprojektek + mobildev téma megy de szakirány szerint meg beágyazott rendszereken lennék köszönhetően annak, hogy szoftverre ami .NET lenne felvettek mindenki aki rommá csalta az online félévet és mivel én 1 év csúszásban voltam hála a mateknak well én minden fizikailag bent és azokkal versenyeztem akik meg mindent online otthon progból... :)

Röviden: kamerával veszem az utat pozícionálás után fogom a képet Canny éldetektálás és vonal kiemelés majd transzformálom ortografikusba, itt jönne a kör téma ami valójában egy ív lenne mert a jármű sebessége és dőlésszöge (motor, és utóbbi adat jön soros portról -> kis UnoR3 és GY521) alapján berajzolnám a várható ívet. Ha megvan az ívem és tudom a sáv széli vonalakat akkor tudok biztonságos sebességre / dőlésszögre (amit épp változtatni kell) visszajelzést adni. Könnyebbnek hangzik mint amilyen lesz... csak épp ketten kezdtük projektnek de beletört a bicska viszont a saját szakdogámról kiderült nem valósítható meg hw-es limitek miatt így a félkész TDK munkánkat berántottam szakdogának. Most meg mint malac a jégen ismét... remélem így tisztább. :B

A teljesítmény difit egyértelműen a termelőre várakozás adta azt nem tudom (remélem) összekapcsolódik-e ezzel az, hogy a körív ha statikus/a fogyasztóban előállított értékkel van előállítva akkor rendesen kirenderelhető de ha a termelőből várt adattal tenném akkor ki kimaradnak frame-ek és teljesen hektikus az eredmény.

• Micsurin

nagyúr

(Hülye kérdés következik sorry sajnos szakdogával sikeresen beválasztottam... :) :W )

Python + OpenCV: adott egy while loop ahol egy videót frame-enként dolgozok fel, szeretnék soros portról beolvasni egy értéket minden egyes frame esetén a loopon belül majd ez alapján az adott framere kört rajzolni. Igen ám de két probléma jön szembe rögtön és tippre kéz a kézben lesz a megoldásuk..., ha behívom a Serial-t a loopban az kb ~30-32FPS-ről a vonal detektálásom ~20FPS-re redukálja a 0,0001 wait miatt ami a mintavételezési ideje a Serial-nak ez az egyik és kevésbé égető dolog. A másik ami jelenleg fájóbb, hogy a kör csak villog a kirenderelt képen mintha ugrálna a beolvasott érték (nem nem ugrál amit Serial-on kapok, Arduinora és GY521-es accelerora én írtam stabil értéket ad vissza) ellenben ha kézzel növelgetem a kör sugarát frame-ről frame-re pl 50px-el akkor szépen folyamatosan nő majd kilép a képből.

Hogy az isten haragjában tudom én ezt párhuzamosítani? Addig megvagyok, hogy asyncio kéne nekem de a hogyant nagyon nem tudom felfogni most így elsőre.

A While loopot és a soros olvasást úgy, hogy nem akasztom meg a loop-ot gyakorlatilag egyáltalán? :F Ha.NET-ben lennék nem szenvednék de itt jön a harmadik probléma Python révén azt sem tudom hol vagyok. :W A másik opcióm a C++ lenne ugye talán még nem késő az egész projektet átmozgatnom de nyernék vele vajon bármit? Tekintve, hogy a C++-t is most kéne amolyan on the plot felszednem nulláról.

Remélem érthető volt és valaki tud valami okosat :B sorry ha összeszedetlen volt akkor próbálok pontosítani valahogy csak az elmúlt két hét mind melóból mint szakdogából erős lett lassan kéne aludni is :B

• Micsurin

nagyúr

Köszi a múlt hetit lóhalálában kaptam és nem volt hirtelen ötletem :R

Gyors kérdésem lenne megint mert a frontend végképp nem az én világom :DDD Ha dotnet akkor BL amúgy meg C :B
    Swimlane/NGX-ben esetleg van valaki aki otthonosabb mint én? :B

Swimlane/NGX datatable-nél nem elég ha a .component .ts-ben bevan hivatkozva a ColumnModell ahhoz, hogy Force-ra tehessem sticky-ség miatt a headert?

Olvastam van valami bug ha nincs szélesség attrib akkor nem lesz sticky mert a .html-ben nem veszi be a ColumnMode-ot de nekem csak szimplán nem hoz semmi változást :F

Bocsi a hülyekérdések miatt kicsit csetlek botlok még a webbel :B

Git-es Swim sourcet nézve is érdekes miért nem veszi be, de abban a formában nem is fordul a frontendem(cloumnMode-ra beveszi de []-ezve nem)

• Micsurin

nagyúr

válasz martonx #18355 üzenetére

Köszi :R sztanozs, coco2 nektek is :R
    Kicsit megvoltam csúszva és elfelejtettem, hogy Core-ban nem lesz már a Context annyira adott :B így is megszívattam magam az NPOI excellel meg a BufferArray/Blobbal, mennyire szeretem én mikor a frontban is kell túrkáljak… :DDD

• Micsurin

nagyúr

Hello! Kicsit elveszett kérdés :B
    .Net 5 elöljáróban: hogy tudok a legegyszerűbben egy byte[]-ot webapi controllerből a browser felé visszadobni? Npoi excel fájl szeretnék a clienttel letöltettni de az eddig stacken talált HTTPContext.Current megoldások mintha nem is léteznének nálam (nincs .Current).

• Micsurin

nagyúr

válasz Fire/SOUL/CD #16427 üzenetére

Azt a tanár tette oda és az az alap.asm amit elvileg nem kell bizerbáljunk csak használjunk... szóval mi nem piszkáljunk. :D

Megkaptuk a történeti fejtágítást csak valahogy nem fogom jobban megszeretni ettől ezt a szintű magamra utaltságot egy két magas szintű nyelv után. :B

C segítene kicsit a logika elsajátításában vagy felesleges abba is belekezdeni csak emiatt?

• Micsurin

nagyúr

válasz coco2 #16418 üzenetére

Nem azt szerettem volna ha megoldjátok helyettem csak iránymutatásra lett volna szükség, kovisoft* köszönöm végig nézem újra amint gép elé érek. :R Neked meg köszönöm a könyv ajánlást már ezzel is jóval beljebb vagyok mint azzal a pár sajt fecnivel amit bent kaptunk.

*igen eredetileg csak azt vizsgálja, hogy a di elérte-e az ertek1+4-et ha igen akkor vége a futásnak lényegében. Elvileg duplázhatok minden címkét még nem jár érte dádá szvsz azt kell csak akkor megoldjam, hogy mielőtt a vizsg-be lépnél töröljem az al-t és kérjek be újra karaktert.

Fire/SOUL/CD Nem megírni kell de köszi :DDD :R csak pár ötlet kellett, hogy mivel mit mert ráérezni erre a retekre igen nehezen megy mert végtelenül zavaró a puritánsága. Valahogy beleszoktunk mi a jóba az Intellisense és társaival... assembly csak ahhoz kell, hogy zh-ra értelmesen tudjak előre készülni és ne 25.-én lóhalálában akarjak valamit felszedni a 27.-i zh-ra. Ez egy Java esetében járható mert látom a beépített libraryket valamit csak összehazudik az ember a C# közelség miatt de 5 héttel ezelőtt láttam életemben először assemblyt. :B

Ha már itt tartunk DOS Box + említettek teljesen kiválthatják a virtuális XP-t? :D
    Van a témához valami nagyon potato kezdő tutorial? Olyasmin mint mondjuk a w3 schools szokott lenni?

• Micsurin

nagyúr

válasz kovisoft #16414 üzenetére

Alapvetően azt csinálta ez a csoda, hogy 4 számjegyet kért be addig futott amíg nem lett meg mind a négy jegy, ha escapet nyomtál kilépett minden nem esc vagy nem számra meg a hiba üzit dobta el.

Na most ezt kellett volna átalakítsuk úgy, hogy 2db 4 jegyű számot kérjen be és szám1, szám2, kilépés szerű menü is legyen.

De már az órai kódba is belegabalyodtam. :B :DDD

A menü mindenképpen életképtelen lett nálam (03:00-kor adtam fel a kérdés után még futottam pár kört :DDD ) mert ha be is veszi az 'a' vagy a 'b' karaktereket és a jz is sikerül a szükséges szekcióba akkor is kiírja, hogy érvénytelen karakter ellenben a számba már belevette pl a leütött 'a'-t. :W
    Egy számot letudtom kezelni de a 2.-at már csak folytatólagosan hozzáírja az elsőhöz szvsz amit ebből az alao kódból kreáltam tré ahogy van.

Hogy kéne ennek nagyjából neki álljak? 27.-e ZH az a heti egy óra meg sok kárt nem tesz bennünk. Stack és társain meg nem 1:1 ilyen formában találtam eddig assemblyt.

coco2 de az elején ha van input is a menünek akkor is a vizsgre esik tovább. :F
    Igen MS DOS környezet egy virtuális XP-n notepad++ és cmd+masm. Éljen a modern oktatás... Java és C# után nem kis oboa tanfolyam. :C

• Micsurin

nagyúr

Kérnék egy kis assembly helpet mielőtt a maradék hajam is kitépem. :B :R

[link]* itt hol az istenben van meghívva a Vizsg címke? Mert ha a legelején szeretnék int 16h-val lekezeltetni bármilyen egyéb karaktert akkor is a nyüves Vizsg címke fogja kidobni a nem megengedett bement üzijét. :F

* mov ax, 0 vagy xor ax, ax lemaradt a bevitel előtt az elején de nem változtat azon, hogy a Vizsg-re ugrik a kód. :F

• Micsurin

nagyúr

Hello, tudom google a barátom...

De tudnátok valami egyszerű és egyértelmű magyarázatot a C# lambda expressionjeihez?(Suliban nagyon kimaradt nekünk.) Fontos lenne a gyors talpaló van egy olyan gyanúm, hogy az érettségi feladatokat letudnám majd jövőre időben felezni így. Hálózatra több időm maradna. :B

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés