Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zojjektum
őstag
Esetleg valakinek valami tipp erre az anomáliára? Kapott a fiam karácsonyra egy slimet, ami a alábbi hibajelenséget produkálja vagyis nem a gép, hanem a tv.

Minden tv bekapcsoláskor csíkozott lesz a kép. Ha a tvt újraindítjuk az “újraindítás” funkcióval, minden tökéletes. A ps nem gondolnám, hogy hibás, mert másik tvn tökéletes.Már mindent kipróbáltunk: kábelcsere, hdmi másik port, hdr ki-be, videoátvitel végigzongorázva, semmi. Eszközökön legfrissebb szoftver. Tv-re van kötve már jó ideje egy xsx, azzal soha semmi baj nem volt.
A tv nem egy óriási márka, egy PEAQ PTV 43GU-5024T
lcd, google rendszerrel, eddig semmi baj nem volt vele.
Köszönöm, ha valakinek van tippje/megoldása. -
Két okból van ez. Egyrészt még mindig vannak olyan címek amik crossgenek, de már egyre kevesebb. A másik, hogy változott az ipar és nincsenek már exclusive címek. A PS4 idejében még rengeteg volt. TLOU, Uncharted, Order 1886 stb. És emiatt már nem optimalizálnak olyan szinten. Illetve azért mindig az aktuális generáció vége felé jöttek az állejtegetős címek szóval szerintem bőven van még a ps5-ben.
-
+1 a DS remake-re, valóban nem igazán van szebb nála a mai napig! Gondolom ez direkt így csinálták, hogy elhúzzák a mézes madzagot, hogy ezt is tudja a Ps5, aztán azóta sincs követője sem😂 Jó azért a GOW és Horizon is baromi szépek, meg még 1-2 cím, csak, hogy ennek nem így kellene lennie 5 évvel a gép megjelenése után, hogy van kb 5db cím ami valóban kihasználja a gép erejét és tudását, mondjuk ez nem a gép hibája...
-
_drk
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Szerintem a Demon's Souls néz ki a legjobban ami a legelső játék volt a generációban.
-
-
Én meg azt mondom, hogy amíg az emberek többsége, ilyen BallXpit szintű játékokkal játszanak Ps5 gépen meg másfél milliós PC-n ( amivel semmi baj sincs, én is szeretem a retrot és az indie játékokat), sőt van akinek az év játéka, nos addig bőven ráér a Ps6 még 2030-ban is, ha akkor jön ki😂
-
_drk
addikt
-
PTM
senior tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Általánosan magasabb teljesítmény (a CPU-ra nagyon ráfér), képgenerálás, ray-tracing és AI van a láthatáron, nagy meglepetésekre szerintem nem kell számítani.
-
nincsnév007
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
még hamarabb betölt ha ps5-s játékokkal játszol ,és a ps4-es játékok még egy picit szebbek lesznek xd
-
Szilágyi84
senior tag
Ps app mobilon nem lehet beállítani esetleg, hogy a játékok értékelését is mutassa hány %-os?
-
VTom
veterán
válasz
undercover
üzenetére
Én is erre tippelek. Őszintén szólva értelmét sem látom, hogy kiadják 2026-2027-ben, idén, 5 évvel a launch után még mindig kevés olyan játékot láttunk, ami igazán megmutatná, hogy mire képes ez a generáció.
-
balintka
addikt
Persze, akkor így nem feltétlenül van értelme a cserének. Pont tegnap játszottam a korábbi Slim-en (a tavalyi 2016-os modell, amit majd eladok) és hallani bőven játék a -legcsendesebbnek mondott- Foxconn ventit is. Ehhez képest a Pro gép alig hallható, a PS3 Super Slim, Xbox Series X és S teljesen néma. De még a 7216-os PS4 Pro-m is halkabb "normál terhelés" alatt (a nagyobb, időszakosan tartó felpörgetéseket leszámítva).
Az új Slim digital még a dobozában van, nem teszteltem a hangját. De ugye abban is lehet bármilyen venti...
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
undercover
üzenetére
Ma olvastam, kb. 2029-re csúszhat a PS6.
-
-
semetka
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Még most jön az ötödik chapter, de kiváncsi leszek a végére. Azért ha a 3. végén vágták volna el, lehet mérges lettem volna

@modflow: Lehet sose játszom ha nincs extrába most. Idén az extrába nekem a 2. telitalálat amit valszeg kihagytam volna. A másik a Bansisher volt.
-
Sziasztok!
Adott egy PS5 konzol és hozzá egy RIG 600 pro headset. A kis usb-s wifi stick-el kötöttem össze a kettőt viszont így meghülyülnek a kontrollerek. Irányíthatatlan lesz minden a gombonyomásokat nem vagy ritkán érzékeli, néha beragad virtuálisan a kar stb. Gondolom zavarják egymást a frekvencián. Bármi tipp?
Persze amikor BT-vel akartam párosítani akkor az nem sikerült mindig eldobta valami hibaüzenettel és kikapcsolt a headset.
Köszi
-
Bogyi007
veterán
Visszaváltottam Extráról (UK account) Essential szintre a Ps Plusban, van rá valami mód hogy a Saját gyűjtemény szekcióban a konzolon ne lássam azokat a játékokat amiket az Extra/Premium szinten telepítettem, hanem csak azokat, amik korábban az Essential szintben meg lettek szerezve valamint megvásároltam?
Egyesével elrejtegetni nem túl jó buli lenne a tartalmakat a listáról...
-
30z.Samu
titán
Ahogy haladok előre a Ratchet-ben az Insomniac egyre jobban nő a szememben, mint fejlesztőcsapat. Eddig sem volt különösebb bajom velük, de amit letettek az asztalra ennél a játéknál, az valami eszelős. Nagyon látványos, nagyon smooth, egy röcc nincs játék közben. Durva mit kihoztak ebből a gépből. PC-n biztos szebb, de ezzel is tökéletesen meg vagyok elégedve. És ugye ott vannak még a Spider Man játékok, meg jön majd Rozsomák, állítólag jön Venom is. Spider Man-eket is elnézve azért mindent lehet rájuk mondani, csak azt nem hogy csúnyák. A kedvenc csapat ugyan a Naughty Dog, de hát Ők ebben a generációban sok mindent nem csináltak, remélem a következőre összekalapáltak pár játékot. Egyébként dolgoznak valamin? Fogalmam sincs.
-
vg
veterán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Persze, Crypt Custodian. Fekete macsekkal és egy seprűvel kell helyre tenni dolgokat.
-
semetka
őstag
Valaki játszott itt az As Dusk Falls című játékkal? Nem is gondoltam volna hogy így beránt, eszméletlen jó sztorija van. Detroit féle a játékmenet.
-
PTM
senior tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Ez egy akciójáték ami merített a Zeldákból és a Soulsokból is. Tényleg szuper, annak idején az umbrella run kivételével megcsináltam benne mindent. De lehet, hogy lenyomom még esernyővel is.

A leghasonlóbb talán a Crypt Custodian. A stilizált látvány mellett hasonló hangulatot hozott nekem a Tunic, Lost in Random, Cult of the Lamb, Have a Nice Death, vagy a Supergiant játékok. De ezek többmindenben meg nagyon mások is.
-
Szilágyi84
senior tag
Megvettem ezt a Deaths Door t és iszonyat jó kis akármi. Milyen műfaj/stílus ez, tud valaki hasonlót ajánlani még?
Most úgyis nagy akciózás van. -
krx21
nagyúr
Srácok, hosszú hónapok után játszani akartam a FORZA 5-el…
Meglepetésemre megint össze kell kapcsolni a Microsoft fiókkal. Addig nyomkodtam valamit, hogy most azt írja ki. “Kapcsolódási hiba, más fiókhoz volt már kapcsolva régebben…
Mit lehet tenni? -
PTM
senior tag
válasz
whitezo88
üzenetére
Intenzív akció közben a PS4 Prót sem hallottam, de azért egy játékban bőven van dinamika illetve csendes-nyugodtabb részek, amikor kisebb zajok is feltűnnek. Én is elégedett vagyok a nálam megfordult PS5-ökkel, de ilyenkor hallani őket.
Ezek az érvek számomra azért sem működnek, mert ennyi erővel akkor se hallani ha kirakod a gépet a padlásra/pincébe/szerverszobába, érted.

A Series X ventilátorát amúgy nem hallottam soha, eleinte odamentem hogy egyáltalán megy-e, és ment. Az amúgy is egy kurvajó gép ahogy van, csak összességében a platform nekem kevésbé tetszett.
-
Nem csak nekem, mindenkinek ezt adják el...de körbe nézel mindenhol ez megy, autó gyártás ( hol vannak már a prémium minőségű Mercedes, BMW, Audi, már azok is tele vannak b*szva az újra hasznosított trágya műanyaggal ami recseg ropog, vicc) vagy ház építés stb...stb...lehetne sorolni, mindenhol is a spórolás megy, ez van ilyen világot élünk

-
Aha ja, saját videó [link] vadonatúj 1 napos SeriesX... ezért írtam, hogy BÁRMI lehet lutri, megfordult nálam jó pár darab Ps5 úgy mint Xbox is, egyiknek sem volt hangja, maximum ciceregtek, de az meg táphiba, viszont a hűtés egyiknél sem volt hangos (Xboxnál sokkal nagyobb arányban volt hangosabb gép, mint amit a videóban is látni), a régi több éves FAT gépek "hangosabbak" egy idő után, de egy pasztázás takarítás és évekig megint nincs hangjuk... hozzá teszem az új Slimek már valóban nagyon gagyik, és azoknál már sokkal nagyobb arányban fordul elő túl melegedés és hangos hűtés, Pro jobban összerakott cucc, biztos azoknál is előfordul, de nem nagy arányban...
-
PTM
senior tag
Az enyém rendben van igen, különben visszavittem volna. Ide is leírtam már, talán nem is egyszer, hogy ha az ár/érték számít, akkor ne Pro gépet vegyen valaki. A zajszint is többször felmerült és ki volt itt tárgyalva. A lenti threadben pedig a kanyarban se levő PS6 ajánlgatását kapták fel.
-
Akkor ezzel az erővel semmit sem szabad venni, mert a mai világban minden is lutri
Sőt be kell zárkózni egy barlangba és magvakat enni, mert az ételek is mérgezőek a legtöbb, utcára sem szabad kimenni , mert elrabolhatnak, legalábbis amit az internet állít, és a sok balf*sz meg el is hiszi
-
Moby
veterán
válasz
balintka
üzenetére
Nem biztos. Én a slimben kicseréltem a ventit (megvettem az össze létezőt), ugyanúgy visít, mint a vettmalac. Valszeg már gyárilag szarul van rajta a liquidmetal. Ez lett a rákfenéje ennek a generációnak. A sony jó érzékkel mindig beletenyerel valami bénaságba a fillértoszása miatt

-
válasz
F-ECT$
üzenetére
+1
Én is egy Sony 65XF9005 mellé cseréltem le a Fat-et Pro-ra.
GoW Ragnarök gyönyörű volt és 60 fps.
Tudom, hogy nem volt feltétlenül költséghatékony, de nekem nem is az volt a szempont. Ez egy hobbi, ahol gyakran nem az észérvek mentén dönt az ember.
Az viszont tény, hogy hangosabb a Pro a Fat-nél. Nem elviselhetetlen, de van hangja, ellenben a Fat-emmel, ami gyakorlatilag néma volt. Mondjuk a PS4Pro közelében sincs.
-
válasz
kresz2
üzenetére
Azért így szó szerint nem fog növekedni a teljesítmény, hanem csak a PSSR fog némileg fejlődni. De amúgy a tesztek szerint az FSR 4 számítási igénye az magasabb, mint az FSR 3-é. Szóval bizonyára szebb lesz majd az új végeredmény, de azért túl nagy sebességbeli előnyt azt ne várjunk tőle.
-
kresz2
aktív tag
Én olcsó 4k tv mellett váltottam ps5 pro-ra,és szerintem nagyon megérte.
Főleg,hogy jövőre állítólag növekedni fog a pro teljesítménye.
Kinek mi a fontos,az a kérdés.
Nekem a 60 FPS,és szerintem itt fog kijönni az előny.Amúgy jó,hogy jön majd a ps6,de gondolom még évekig jönni fog sok játék mindkét konzolra.
A PS4 is nagyon sokáig volt támogatva.
-
Moby
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Szerintem az egész iparnak úgy hiányzik egy ps6, mint egy darab fécesz a reggeli kávéjukba.
Senki nem küzd hardveres limitációkkal jelenleg sem, semmilyen valós problémát nem oldana meg a létezése, csak újabbakat csinálna. -
Imre9211
aktív tag
-
Imre9211
aktív tag
Szerződésektől függ. Ugye a Sony eddig mindig úgy állapodott meg a beszállítóival hogy egy adott árszegmensben tudjanak zavartalanul termelni a gyártósoron. Erről múltkor linkeltem egy videót ami ad egy átfogó képet a jelenlegi ram helyzetről és amiből felsejlik az, hogy könnyen lehet hogy csak a pc-sek szívták meg a dolgot. Mert míg az MI szerver parkokat el kell látni a Micron(Crucial)kiválásával is, addig a màsik odalt könnyen lehet lefedi majd a konzol piac.
Meglàtjuk. De SZERINTEM 28-ig már sem így, sem úgy nem fogják húzni a ps6-ot.
-
PTM
senior tag
-
Imre9211
aktív tag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Na akkor csak a tisztánlátás végett.
Itt az alaptézis még mindig az volt a kérdező részéről hogy PS5 Pro-t vegyen, vagy vegyen inkább simát és a különbözetből vegyen hozzá extrákat plusz játékokat, etc. Ez utóbbit nem csak én, hanem konzolos ismerőseim, de még a konzolvilágnál is szokták inkább javasolni, főleg ha nincs a pro mellé pl VRR képes tévé.
Ebből alakult itt ki az,(bár lehet rosszul fogalmaztam de már nincs kedvem visszascrollozni)hogy mivel szerintem a Pro nem éri meg úgy a simàval szemben hogy 1-másfél év múlva itt fog csilingelni kb a 6(rengeteg forrás erre utal, meg a PS eddigi megjelenési ciklusai is)hogy keresztre lettem feszítve kb.
Ráadásúl úgy hogy egy árva rossz szót nem mondtam a pro-ról sem csak annyit hogy szerintem jelenleg a simával szemben nem éri meg a felárat.
Azt továbbra is tartom hogy ps5-ről max 6-ra érdemes váltani nem pedig a pro-ra, és rajtam kívül még elég sokan(ugye van élet a fórumtopikon kívül is a témában)így vannak vele, de ezzel nem azt mondtam hogy akinek telik rá ne vegye inkább a Pro-t ha szeretne stabilabb framerate mellett jobb képminőségen játszani(bár ez itt már tv függő is)mert az is egy szuper konzol lett, csak igazából a 6lesz majd gen váltásnak tekinthető. A Pro az csak egy "fícsör" tulajdonképpen. Konzolt pedig nem azért vesz az ember hogy a pc masterrace-el versenyezzen hiszen itt még mindig csak a 30 meg a 60 fps-ekről beszélünk AAA címek esetében.Szóval ha továbbra is keresztre leszek feszítve azért mert 5-ről csak majd a 6-ra történő váltást preferálom ám legyen, de én itt ezt le is zártam a részemről.
-
crue
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Az csak pletyka volt, amit az ASUS azóta már egyértelműen cáfolt.
-
S e t h
nagyúr
Annyira behúzott a Stalker 2, hogy jó nebuló módjára rákerestem itt a topikban ki mit írt a felújított trilógiáról és gyakorlatilag zéró találat.
A zóna nagyon elkapott, de nézve a PS5 gameplayeket, hát nem lenne egyszerű figyelmen kívül hagyni mennyire megöregedett a shadow, clear sky, prypiat, ott már kopik az immerzió.
-
F-ECT$
titán
No igen, jelenleg a ram már elszállt (olyan 300-400%-ot drágult a ddr5 pár hét alatt).
Az ssd is közelít a 100%-os dráguláshoz.
És mindenki azt mondja, hogy a vga is drágulni fog.Ez már most nehéz helyzetbe hozza pl a steamet a saját "konzolja" bejelentésével kapcsolatban, illetve van olyan memóra gyártó, aki lazán kivonul a b2c üzletágból és csak szerverekbe fog ramot gyártani. (Az nvidia bevételének is már csak kevesebb mint 10%-a jön a pc-kbe szánt vga-kból.)
Szóval ha ez a trend marad, akkor a Sony se fog tudni olcsón komponenseket venni, azt meg nem tehetik meg, hogy $1000+ konzolt jelentsenek be, inkább ki fognak várni a helyzet normalizálódásáig.
-
Frod
addikt
Azzal a RAM balhéval, ami most van én nem lepődnék meg rajta, ha nem jönne az új gen a szokott időben. Számomra még a 27 vége is korainak érződik - persze csak a fentiek fényében nézve.
-
F-ECT$
titán
válasz
whitezo88
üzenetére
Simán lehet, hogy a PS5 Pro-n is csak 30 fps módja lesz a GTA6-nak, mert a proci rohadt gyenge, és valószínűleg az lesz a szűk keresztmetszet.
Jelenleg a GTA6 2026 november végi megjelenést ígér, a PC verzió később jön (azaz 2027-ben), így ha a PS6 is 2027-ben jön, akkor nyugodtan fel lehet majd arra is építeni egy újabb marketing kampányt, aminek az egyik ütőkártyája a 60 fps mód is lehet.
-
Mr X
veterán
válasz
Bigemperor
üzenetére
Pedig fizetésnél kiválaszthatod, hogy az Eneba wallet-ről vonja az árát az adott dolognak. Többször is éltem már vele, legutóbb pár napja.
-
válasz
Vladi
üzenetére
Még a PS4 kezét sem engedték el nemhogy a Ps5-ét, mai napig rengeteg játék ugyan úgy PS4 -re is megjelenik, biztosan már kaptak fejlesztő csapatok devkiteket és tesztelgetik a Ps6-ot és fejlesztenek is rá, de hogy a Ps5 még minimum 4-5 évig támogatva lesz az is tuti! Tehát ez, hogy dehogy vegyétek a Ps5 vagy Ps5Prot, gyűjtsetek Ps6 -ra, nos egy oltári nagy baromság, és igen is röhejes, ezt kb 2-3 év múlva ha mondja valaki, akkor rendben is lesz, talán ...
Legkorábban 2027 év vége, de inkább 2028 a Ps6 megjelenése, addig gondolom emberünk fakockázik, amíg várja ezt😂 Plusz nem minden ember rohan első nap gépet venni, sok olyan ismerősöm van aki most 5 év után szánta el magát, hogy váltson Ps5 -re PS4 -ről, mert teljesen jól elvoltak azzal is... -
dunc
nagyúr
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Köszönöm, bár az egy a kedvenc, és az most baromi olcsó volt, de lehet ránézek majd a 2. részre is.
-
Bigemperor
senior tag
Alapvetően PS5-ös projekthez kerestem alternatívát,régen Eneba-ztam, nemrég vettem feltöltőket. Na most,a cashback egyenleg az konkrétan mire jó,mert az hótziher hogy arra nem amit írnak róla, konkrétan én a világon semmilyen opcióban nem tudtam felhasználni semmire az Eneba oldalon. Tudja valaki hogy ennek van bármi értelme vagy csak parasztvakitás. Ja, az Eneba bármilyen elérhetősége vicc kategória.
Hálás köszönet ha valaki tud tippet adni vagy legalábbis magyarázatot mit akarnak ezzel?!
-
Imre9211
aktív tag
Nahh...Végre elkezdtem a Yotei-t is.
Így az első bő két óra után csak annyit hogy WoW
'Cusimát is imádtam és ez is nagyon el lett találva. Nyilván sok újdonságot nem vonultat fel az előd után, de ugyanolyan nagyszerű élmény tud lenni
-
Szoke1982
senior tag
Sziasztok!
Ez a Mandragora nagyon jó kis játék ! De hátha más is így járt mint én az a HUD beragadása, akkora volt mint a fél Tv -m kb. (Menüben hiába állítod maradt a Nagy)
Lényeg letöröltem és újra raktam (de előtte felhő ☁️ mentést csináljatok, biztos ami biztos alapon.)
Na és utána már végre normál méretű volt a HUD. Néztem mondom ez nem normális ekkora ez a HUD. Amúgy a játék baromi jó én büszke vagyok a Magyar fejlesztő csapatra! 🇭🇺 💪🏼
Akit érdekel a demót szedtétek le , vagy van prémiumban két óra triál ! Jah január 8-ig akciós!! [link] Remélem hallunk még felőlük és lesz második része.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Minden tv bekapcsoláskor csíkozott lesz a kép. Ha a tvt újraindítjuk az “újraindítás” funkcióval, minden tökéletes. A ps nem gondolnám, hogy hibás, mert másik tvn tökéletes.

Ha hasonló áron lesz mint most a sima, akkor azért nagy ugrásra ne számítsunk. A másik véglet meg az, hogy 400k körül lesz a konzol és szupi minden.. Lehet választani.

Na és utána már végre normál méretű volt a HUD. Néztem mondom ez nem normális ekkora ez a HUD. Amúgy a játék baromi jó én büszke vagyok a Magyar fejlesztő csapatra! 🇭🇺 💪🏼