- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atti575
tag
válasz
fordfairlane #12329 üzenetére
Azt szeretném kiíratni amit megveszek a html-mbe az ételek chekckboxba vannak és az kellene bepipálom úgy hogy 1 palacsinta és 1 kóla akkor azt irja a mysqlbe amit bepipálok
-
PiXeL90
tag
válasz
fordfairlane #12262 üzenetére
Rendben, köszi a segítséget.
-
PiXeL90
tag
válasz
fordfairlane #12260 üzenetére
Köszi a segítséget.
Ezt hova kell írni mert én ugyan így írtam a SELECT és a From közé de nem fért meg együtt a joinnal ha ez így benne volt. -
PiXeL90
tag
válasz
fordfairlane #12254 üzenetére
Igen, ezt értem és így is csináltam.
Akkor máshogy írom ha van két táblám mindkettőbe van "id" nevű mező akkor hogy tudom lekérdezni a két "id" mezőt ha már ezt a két táblát joinnal összekötöttem?
Előre is köszi a segítséget! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #11295 üzenetére
Ha megnézed, kapott válaszokat, csak furán reagált, ha mondta volna, hogy "de nem ezt értem 'technikai hátrányok' alatt, hanem azt, hogy...", akkor no para. Amúgy tényleg elharapózott mostanság egy kis feszkó itt a fórumon, oké, mondd ki, hogy én is tehetek róla.
(de asszem nem csak az én saram, ha visszanézel
)
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #11293 üzenetére
Olyan a fórum, ahogy a felhasználók használják.
-
trisztan94
őstag
válasz
fordfairlane #10725 üzenetére
Ó, Köszi!
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
fordfairlane #10638 üzenetére
Ah... Inkább nem szólok semmit.
Köszi.
Sk8ter-nek is.Visszavonva. A duma nem kell. -
válasz
fordfairlane #10478 üzenetére
ugyanaz lenne.
-
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #10415 üzenetére
Csak halkan szólok, hogy ez a regexp match-elni fog a "@asd" email címre is, érdemes lenne még dolgozni rajta.
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #10413 üzenetére
épp az a bajom, hogy átengedte a szóközt tartalmazó emailcímeket, és azok meg hazavágták random a swiftmailert, az egy dolog, hogy a szóköz miért ment át, de ezeket már kiszedtem sql-ből
ezek a teljesen jó címek érthetetlen, hogy mégis kiszállnak. -
trisztan94
őstag
válasz
fordfairlane #10399 üzenetére
És kajak ennyi hibája volt csak
Köszi szépen! Na mostmár csak azt kéne megoldani, hogy ne random 500. karakternél vágja szét, hanem az 500. karakterben, ha van akkor a szó után..
Nagyon tanulófázisban vagyok mind php, mint js/jquery terén, egyedül sok minden még nem megy
-
trisztan94
őstag
válasz
fordfairlane #10396 üzenetére
azt hogy lehetne megcsinálni akkor?
-
trisztan94
őstag
válasz
fordfairlane #10396 üzenetére
azt hogy lehetne megcsinálni akkor?
-
trisztan94
őstag
válasz
fordfairlane #10388 üzenetére
na, var dumpoltam mindent és echo.
handle:
resource(2) of type (stream) Resource id #2
file:
string(1) "." .string(2) ".." ..string(17) "Vendég201273.txt" Vendég201273.txt
filecontent:
string(0) "" bool(false)
lenght:
int(0) 0int(0) 0
dataarray:
array(1) { [0]=> array(2) { [0]=> bool(false) [1]=> bool(false) } } Arrayarray(2) { [0]=> array(2) { [0]=> bool(false) [1]=> bool(false) } [1]=> array(2) { [0]=> bool(false) [1]=> bool(false) } } Array
na most ebből annyit tudtam értelmezni, hogy a filet megnyitja, a többit nem :S
-
trisztan94
őstag
válasz
fordfairlane #10385 üzenetére
hm, így sem működik, hiába tettem az if elé :/
lehet, hogy az a baj, hogy a txtfájlok így néznek ki?
név = Vendég201273.txt (felh + év + hó + nap)
maga a fájl meg így:<br/>
<article>
<header>Teszt Történet 2
</header>
<p>\"Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut
</p>
<footer>Beküldte: Vendég
</footer>
</article>
<hr/>Szóval formázva van.
Ha a $dataArray[] = array(...);-ot if elé teszem, akkor nem kapnak értéket a dolgok benne nem? Értem ez alatt a $filecontent-et és a $lenght-et
-
válasz
fordfairlane #10363 üzenetére
Pont ezt akarom elkerülni, hogy a nézet bármit is csináljon. Nem akarom, hogy egy szemetet kapjak vissza valami előre nem várható ok folytán.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #10361 üzenetére
És mit tárolsz "flat" módon relációs táblában? Még nem jön át.
Mi a baj azzal, ha egymásba ágyazott listát kapsz a nézetben? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #10359 üzenetére
"flat módon tárolva, flat módon átadva a nézetnek"
Mit értesz "flat" mód alatt? -
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #10344 üzenetére
elegánsabbat keresek, kicsit több érték van, mint a minta
-
CSorBA
őstag
válasz
fordfairlane #10339 üzenetére
Remek! Köszönöm
-
Soak
veterán
válasz
fordfairlane #10314 üzenetére
Most esett le, hogy kicsit előrébb kellett volna kezdeni a magyarázást
-
zzolika
aktív tag
válasz
fordfairlane #10311 üzenetére
Form megvan, gomb megvan. Csak ha rákattintok nem indul el semmi.
Tehát hiába rakom bele a PHP szubrutint az oldal kódjába, nem lehet ezt a PHP függvényt ugyanúgy meghívni, mint egy JavaScriptet?
Akkor az alapkoncepció hibás, mert nem is tud így mûködni? De akkor hogy használjak PHP-t, ha nem is lehet elindítani? -
zzolika
aktív tag
válasz
fordfairlane #10308 üzenetére
Pontosabban hogy is?
kicseréltem submitra:
<input name="Submit" type="submit" value="Szamol" onClick="szamol()">
így sem csinál semmit. -
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #10237 üzenetére
Szerintem nem anti-pattern, pusztán csak nagyon kevés olyan helyzet van, amikor valóban szükség van rá. Ehhez képest az összes design pattern-ekkel foglalkozó írás az első helyen említi, ezt a legkönnyebb megérteni, plusz ugye az elméleti előnyei elsőre nagyon meggyőzőek. (Csak mint sok esetben, ezek az előnyök a gyakorlatban nem észrevehetők)
-
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #10212 üzenetére
Az, amit írsz a singleton-ról, az alapvetően jó, viszont pusztán elméleti. Igen, elméletileg a singleton valóban egy hasznos pattern. A php fejlesztés rögvalóságában viszont:
- Tudod mi van, ha két adatbázis kapcsolat objektumot hozol létre? Semmi sincs. Egy élő rendszeren rengeteg adatbázis kapcsolat létezik egy időben. Tehát itt egy olyan veszélytől (több példány létrehozása) véd meg a singleton minta alkalmazása, amely veszély nem is létezik.
- Egy tipikus php alkalmazásban a keretrendszer hozza létre az adatbázis objektumot, nem maga az alkalmazás. Nem áll fenn a veszély, hogy az alkalmazás véletlenül több példányt hoz létre belőle, mert egy példányt sem fog létrehozni.
- Az adatbázis wrapper osztályt tipikusan valamilyen globális változón keresztül éred el. A többszörös példányosítás itt is értelmét veszti.Egy cseppet sem akarok a design pattern-ek ellen beszélni, de szerintem egy tipikus php-s környezetben a singleton elméleti előnyei elméletiek maradnak. 5 évig voltam php fejlesztő, egyetlen egy alkalomra sem emlékszem, amikor olyan problémába ütköztem volna, amit a singleton pattern megold.
(#10235) RootRulez
Hol akadtál el? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #10212 üzenetére
#9911 környékén én is érveltem a Singleton mellett, igazából csak annyit, hogy azért annyira nem ördögtől való szerintem a használata, de olvass csak vissza, a véremet akarták.
========
(#10207) Soak :
fájlnevekre is alapvetően a whitelisteket érdemes alkalmazni: tehát azt mondod meg, milyen karaktereket engedsz, nem azt, hogy mit nem szabad használni, minden neked nem tetsző karaktert egyszerűen kivágsz a fájlnévből, vagy behelyettesíted egy általános helyettesítő karakterrel, ami neked tetszik, lehet ez egy aláhúzás (_), kötőjel, vagy egyéb, olyan karakter, ami nem okozhat problémát egyik platformon sem (pl. ne akarj egy » jelet tenni a fájlnévbe).
-
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #10187 üzenetére
A singleton elsősorban olyan szoftvereknél használatos minta, amelyek sokáig futnak és van egy olyan komponensük, amely valamilyen külső erőforrást használ.
PHP-nál a szkripted minden egyes oldalletöltődésnél lefut, az objektum élettartama nagyon rövid, ráadásul az adatbázis objektumot jellemzően a keretrendszer hozza létre, egy példányban. Egyszerűen nincs előny abból, ha a singleton mintát használod.(#10204) Soak
Ez tetszett -
papa019
senior tag
válasz
fordfairlane #10163 üzenetére
Tökéletesen működik, köszönöm.
Valami ilyesmi megteszi a $DB helyett:$con = mysql_connect("127.0.0.1","root","","onlab");
if (!$con)
{
die('Could not connect: ' . mysql_error());
}
? :) -
papa019
senior tag
válasz
fordfairlane #10160 üzenetére
Igen, ez egy minták alapján alakítgatott kód. Próbálok egy használható alkalmazást összerakni és tudom, hogy ez egy hozzáértő számára gányolt kód.
A $DB változóhoz tartozó kód:
$config = array();
$config['host'] = '127.0.0.1';
$config['user'] = 'root';
$config['pass'] = '';
$config['table'] = 'onlab';
class DB
{
/**
* @desc Creates the MySQLi object for usage.
*
* @param $db required connection params.
*/
public function __construct($db) {
$this->mysqli = new mysqli($db['host'], $db['user'], $db['pass'], $db['table']);
if (mysqli_connect_errno()) {
printf("Connect failed: %s\n", mysqli_connect_error());
exit();
}
}
/**
* @desc Simple preparation to clean the SQL/Setup Result Object.
*
* @param SQL statement
* @return
*/
public function Query($SQL)
{
$this->SQL = $this->mysqli->real_escape_string($SQL);
$this->Result = $this->mysqli->query($SQL);
if ($this->Result == true)
return true;
else
die('Problem with Query: ' . $this->SQL);
}
/**
* @desc Get the results
*
* @param $field Select a single field, or leave blank to select all.
* @return
*/
public function Get($field = NULL)
{
if ($field == NULL)
{
$data = array();
while ($row = $this->Result->fetch_array(MYSQLI_BOTH))
{
$data[] = $row;
}
}
else
{
$row = $this->Result->fetch_array(MYSQLI_BOTH);
$data = $row[$field];
}
/** Make sure to close the Result Set */
$this->Result->close();
return $data;
}
/**
* @desc Automatically close the connection when finished with this object.
*/
public function __destruct()
{
$this->mysqli->close();
}
}
$DB = new DB($config); -
papa019
senior tag
válasz
fordfairlane #10150 üzenetére
Javítottam, de így is hibát ír:
Problem with Query: INSERT INTO category_parent (did,parent) VALUES(\'1\',\'34\')De a categories táblába továbbra is bekerülnek az adatok.
Szerk: aposztróf nélkül is ugyanaz a hiba.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #10131 üzenetére
+1, akár tömbszerűen megadhatod az elvárt paramétereket, ha több is van.
-
Soak
veterán
válasz
fordfairlane #10131 üzenetére
Azt tudom, hogy miként lehet megoldani, csak nem értettem miért van ez. Azthittem van mögötte más, de köszönöm.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #9854 üzenetére
Ezazzzz, "végre" nálam is.
Chrome, főoldal
Chrome, /terms
Firefox, főoldal
Firefox, /termsKár, hogy korábban nem néztem, milyen IP-ről jött helyes tartalom.
(#9840) papa019 :
akkor sorry, most már nálam is bekövetkezett a krach.
Akkor most már nem ártana tudnunk tényleg valamit a szerveroldali beállításokról. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #9852 üzenetére
Erre gondolsz? >> Not found
Vagy a korábbi szerveren tárolt szarság?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #9841 üzenetére
Na igen, igazad van, ez simán lehet, előbb eszembe sem jutott ez a lehetőség!
(#9840) papa019 :
igen, nálam úgy tűnik, minden aloldal is helyesen jelenik meg, böngészőtől teljesen függetlenül.
Szerintem tényleg az a hiba oka, amit fordfairlane írt imént. -
Siriusb
veterán
válasz
fordfairlane #9846 üzenetére
Az Iron tényleg 500-as hibát dob, az Opera meg: Remote server or file not found.
-
Siriusb
veterán
válasz
fordfairlane #9841 üzenetére
Nálam csak egy teljesen üres oldal jelenik meg, a forrás is üres.
-
papa019
senior tag
válasz
fordfairlane #9824 üzenetére
És ha én ezeket nem tudom állítani a tárhely admin oldalon, akkor hogyan tudom aktiválni?
Csak a support segítségével lehet? -
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #9349 üzenetére
Azt, hogy csak egy megadott részt olvasson ki egy fájlból (pl. article id alapján).
Találtam egy oldalt, ahol hasonló dolgok akartak megoldani [link] array módszerrel ki lehet olvasgatni html fájból, de csak soronként, az meg macerás... iframe módszerrel is meg lehet oldani, de az sem túl szép.
Article id -vel lenne talán a legegyszerűbb, de azt nem tudtam megoldani, annyira nem értek hozzá. Majd kikísérletezgetem valahogy
-
negyedes
addikt
válasz
fordfairlane #9352 üzenetére
Eddig is igy csinaltam,de ha nincs bejelentkeze a felhasznalo es megnyitom az index.php-t akkor dobb egy olyan warningot hogy "Undefined index: auth" .
-
negyedes
addikt
válasz
fordfairlane #9350 üzenetére
autentikáció állapotát jelző session értéket.
hogy mit?
van ilyen jelzo? baromi kezdo vagyok.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #9345 üzenetére
Vagy csak egy jó RewriteRule.
-
Lacces
őstag
válasz
fordfairlane #8522 üzenetére
Igen, ez ismerős. Csináltam is. De úgy voltam vele, hogy akkor inkább MVC.
De nemsokára az lesz, holnap. Már tényleg közel vagyok a "befejezéséhez".És egyet is értek veled, mert így akartam az elején, de így jobban láttam, hogy egy fájlban van. Meg az IDE nem nagyon segít, hogy hiába include-lom be a cuccost, nem veszi ki onnan a változóneveket stb.
Ez most így kényelmes, de igazad van. Nem szép egyáltalán.
Legközelebb már biztos így fogok neki.
. De inkább a framework kitanulása lesz. Yii-re nagyon kivi vagyok
-
Lacces
őstag
válasz
fordfairlane #8520 üzenetére
Ismerem, hasonló az ADO.NET Three-Layer application gondolatához. Csak a linkelgetést kell jól begyakarolni. A PHP-t "ma" kezdtem, de a többit nem
Csak most inkább azon vagyok, hogy szokjam a PHP-t. Nehezebb C# és Java után, nekem legalább is.
Ha sikerült így az alapokat megszoknom, utána megyek frameworkre, és már egy netre publikálni való dolgot dobok is vele össze
Köszönöm a jó tanácsot!
És azt fogom csinálni, amit mondtál, csak előbb érteni akarok mindent, átvenni az alapjait. És után már csak a "kódokat elrendezni" -
Lacces
őstag
válasz
fordfairlane #8517 üzenetére
Tudtam, hogy van ilyen, és kiment a fejemből... "Insert HTML line" hát persze...
<pre>-t próbáltam ott is voltak gondok.
Meg egy htmlentites()-t is kapott.Igen, a hsz-m nem erről árulkodik. Van egy könyv: PHP Solutions Ezt már átrágtam egyszer. De most magamtól építem fel, így verem magamba az alapokat. Egész jól. Jó mondjuk még visszanézek a szintaktra, de mit, hogy kell az megy.
Ebben meg nincs MVC.
Előbb a kódokon akarom magam átragni, mi hogyan, miért (bár már elég gyors íramban megy)
Aztán átírom MVC-re. Murach-nak van egy érdekes könyve ez ügyben. Egész jónak érzem. Kódban is semmi perc alatt felfogtam a mintát. Mi hogyan megy át.
De ott is inkább amit a kollega javasolt alternatív megjelenítést használják. -
Lacces
őstag
válasz
fordfairlane #8188 üzenetére
Aham, köszönöm az oldalt! Xhtml, tényleg...az pedig nem árt.
Mindenkinek:
HTTPS ez hogy működik. Most is nézegettem itt a google találatokat. De nem igazán találtam még példát. Max csak egy függvényt. De nekem ez új, egy komplett példa érdekelne.
Van a regisztrációs oldal, és azt szeretném ha böngészőben nem http://example.com lenne, hanem https://example.com
Kezdőnek tudtok ajánlani egy jó oldalt ebben a témában?
Bencom: Én akkor tudom ajánlani azt az oldalt amit én linkeltem. Vagy a Weblap szerkesztés vagy Kérdések HTML fejlesztésből nevű fórumokat. Mert inkább oda tartozik ez a téma. Remélem a fájlt .html-ben mentetted el, és úgy nézted meg a böngészőben. De ezt gondolom.
-
Lacces
őstag
válasz
fordfairlane #8179 üzenetére
fordfairlane: Eszem megáll, tényleg csak ennyi volt a probléma. Auto-formáztam a kódot az Eclipse-ben és az belerakta a tabokat. Ez jó volt. Köszi
[Szerkesztve]: Igen, értem mire gondolszPazsitZ: Az jó, gondolom. És most már működik. De köszönöm a hszt.
Bencom: Úgy értettem ahogy te is, én is hallottam, hogy 2-3 hónap alatt meglehet tanulni a PHP-t.
Bár én előnyben vagyok a Java miatt, mert az OO paradigma nekem az így kisujjban van. Azzal szenvedtek néha az emberek Java-ban itt a suliban.Mindenkinek:
Most nézegettem a <selected> Html tagot. Néztem itt a könyvben, és a kijelölt értéket az <option> html-ban simán csak egy 'selected' -del jelölte.
Neten meg találtam még ezeket a megoldásokat: selected="selected", illetve selected="yes".
Kipróbáltam mind a 3-at és működik... Mégis melyik opciót célszerű használni az <option>-ben? -
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #8179 üzenetére
Illetve, a htmlbe ne kerüljön tab, enter, vagy egyéb whitespace karakter, mivel ide a tartalom kerül. A php kódrészben lehet.
<textarea name="..."><?php
?></textarea> -
Male
nagyúr
válasz
fordfairlane #7632 üzenetére
Igen, már megfejtettük.... amikor én kezdtem a PHP-t, akkor ez már rég alapból kikapcsolt volt, így nem is gondoltam rá. Továbbítottam nekik, hogy kapcsolják már ki így 2011-ben, a kódot meg ellenőriztem, hogy ne okozhasson problémát.
-
DeltaPower
addikt
válasz
fordfairlane #7632 üzenetére
Gondolom a register_globals a session változóra mutató referenciaként hozza létre a globálisokat.
-
Male
nagyúr
válasz
fordfairlane #7627 üzenetére
Akkor semmi gond nincs... szóval a hiba tulajdonképpen az, hogy a PHP változók egy idő után egyszerűen átvándorolnak a nevüknek megfelelő helyre a SESSION tömbbe... nem hinném, hogy ez normális viselkedés.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #7451 üzenetére
Nem fogod tudni rábeszélni, mert ő sajátot akar írni.
Viszont a yii-t nagyon sok ember mondja, hogy jó. Kicsi, gyors és még magyar blog is van hozzá.
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #7448 üzenetére
esse rossz: [link]
Ezek nem a legelterjedtebb php frameworkök (mint pl. a Zend, Symfony), de tanulni jók. Egyszerű felépítésűek, nincsenek túlbonyolítva.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #7435 üzenetére
Jónak tűnik, de ez nem inkább egy az egyben kijelzi ugyan ezt?
mobal: Mondjam, azt hogy sorry, de ehhez előbb be kell lépni a mysql-be és ott megcsinálni?
cucka: Értem, hát itt relatív jól vannak strukturálva a táblák. De valóban most, hogy mondod, ha pl új kategóriát készít akkor ezt is fel kell mondjuk tölteni, nem elég a már meglévőket megnézni.Küldtem pü-t.
-
Xirtam
veterán
válasz
fordfairlane #7056 üzenetére
SQL se jön be. Semmi. Csak az FTP-t érem el.
Megjavult!
MAGÁTÓL!
-
Xirtam
veterán
válasz
fordfairlane #7051 üzenetére
Akkor nálam mért írja? A kiszolgálás közben hiba lépett fel. A probléma valószínû oka a .htaccess file hibás/nem megfelelõ tartalma.
Lehet cache-ből töltötte be a weboldalt, nyomj egy CTRL+F5-öt.
10 Perce néztem akkor még ment. És másnál se jön be. Most kaptam agyvérzést komolyan mondom.
-
Xirtam
veterán
válasz
fordfairlane #7049 üzenetére
A kiszolgálás közben hiba lépett fel. A probléma valószínû oka a .htaccess file hibás/nem megfelelõ tartalma.
Ez!
Nem is találom a serveren.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #6847 üzenetére
Remélem még páran belém köttök!
-
kadam4
tag
válasz
fordfairlane #6828 üzenetére
Ha az Output_buffering-ot On-ra állítom, akkor sem működik.
Ha a warningot kikapcsolom, akkor az üzenet ugyebár eltűnik, de attól még a cookie nem fog működni.
-
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #6828 üzenetére
Szerintem meg ki vannak kapcsolva a warning-ok (nagyon helyesen
)
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #6708 üzenetére
Már megint úgy-t írtam új helyett. Azt hiszem okosabb, ha kialszom magam.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
fordfairlane #6706 üzenetére
Csak az sf1-el van tapasztalatom, de szerintem simán megoldható a fokozatos átállás - bár ez függ a régi oldal felépítésétől is. A default redirect rule-ok úgy vannak összerakva, hogy ha amúgy nem létező filet kérsz, akkor megy a front controllernek a kérés, amúgy kiszolgálja amazt (lásd például a képeket, css-eket).
Ha a régi oldalad úgy működött, hogy minden file egy-egy belépési pont volt, akkor elkezded átírni fokozatosan, a régi fileokat törlöd, és máris a sf kapja meg a kérést és tudja feldolgozni. Ha elég perverz vagy, úgy rakod össze a route-jaid, hogy pontosan ugyanaz legyen az új url, mint a régi
-
fordfairlane
veterán
válasz
Bocs, nagy hülyeséget írtam, de csak most vettem észre.
Mostanában ritkán kezdek úgy oldalba
helyett
"Mostanában ritkán kezdek új oldalba"
Tehát a problémám az, hogy úgy kéne a Symfonyt beüzemelni, és gyakorolni a használatát mondjuk egy úgy moduljánál, hogy a site többi részéhez ne kelljen hozzányúlni.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Jelenleg én is az útvonalakkal vesződöm. Viszont rengeteg előnye van. Tanulni kell.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
fordfairlane #6704 üzenetére
Most én is azzal vesződök. Egy automatikusan generált form mezőibe lehívok id alapján egy ügyfelet, majd szerkesztés után, ezt vissza akarom tölteni az adatbázisba. Tehát nem ujjat akarok írni, csak update-ni. Eddig nem sikerült rájönni...
Egyébként ha belejössz, egy idő után már simán át tudod emelni a régebbi oldalakat is. Csak meg kell szokni a keretet.
-
Alukard
senior tag
válasz
fordfairlane #6687 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat és a segítséget!
Áttanulmányozom és megtanulom, hogy hogyan ne gányoljak kezdőként (annyira)
Minden nap tanulok valami újat
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
"Mindenesetre a notice problémát leggyorsabban static változódefinícióval lehet megoldani. Esetleg kikapcsolni a notice-ok kijelzését."
Ha tényleg ilyen megoldásokat alkalmazol, akkor látom keményen megtanultad az évek alatt, hogy hogyan lehet a legkörmönfontabban elnyomni a hibák kijelzését úgy, hogy lehetőleg ne zavarjon a fejlesztésben, ja és sűrűn használhatod ilyen alapon a @ (kukac) jelet is a hibák elnyomására, az biztos mindent megold!Visszatérő téma...
-
PazsitZ
addikt
válasz
Esetleg kikapcsolni a notice-ok kijelzését.
A problémát nem oldja meg, bár vannak elvetemültek, akiket megnyugtat, hogy lám volt hiba, nincs hiba. -
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #6685 üzenetére
Igazából az egész koncepció rossz, mármint hogy egy függvény kezeli a connect-et és a disconnect-et is. Ha normálisan kéne megírni, akkor erre két függvény kell:
function db_connect($host, $user, $pass); - ez visszatér a connection resource-al
function db_disconnect($conn_res); - ez pedig lekapcsolódik -
PazsitZ
addikt
válasz
fordfairlane #6628 üzenetére
Elfogadom, hogy te nem így teszel, de:
Szerintem, notice-okat lekezelni sok esetben szükséges is, logikai és optimális hibakezelés, user felé történő interakció miatt.
Más esetben meg majd gyönyörű rejtett bugokat hozhat elő.Továbbá kétlem, hogy értékes időt nyersz egy-egy vizsgálat kihagyásával. Minimálisan igényel pluszt és könnyen elsajátítható, a normális kód írása, még ha sietsz is.
Egy változó inicializálás, isset, empty, egyéb vizsgálat nem igényel sem agyi kapacitást, sem túl sok gépelést.Én személy szerint utálom, ha megkapok egy oldalt és bekapcsolva a hibajelzést kilométeres üzenetek figyelnek.
Elhiszem, hogy 10 éve sikeresen programozol, de attól még nem lesz good practice -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #6626 üzenetére
Nem kell megsértődni, ha nem ért veled egyet valaki.
Szakmai vitának van értelme.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #6623 üzenetére
"Jelen esetben pl. az isset hiánya nem okoz működési problémákat"
Csak rossz programozási gyakorlatot mutat be.
Pl. ha C-ben inicializálatlan változót próbálsz felhasználni, eléggé elszáll a progid (már ha a fordító nem jelez előre).(Ja, ez nem C, de szerintem azért vannak dolgok, amiket be kell tartani.)
"a noticeok viszont sokszor akadályozzák, hogy haladj a munkában, vagy épp bemutass valamit a megrendelőnek stb."
Nem igazán értem, miért olyan nagy dolog kiiktatni a notice-okat. Eleve rossz a kód, ha ilyen előfordul benne, azt meg ki kell javítani. Legtöbbször ráadásul a notice-ok kiiktatása nem egy túl időigényes feladat, csak oda kell figyelni.(#6624) Tele von Zsinór:
"Igenis legyen E_ALL|E_STRICT, csak prod környezetben nem kiiratva, hanem logolva és fejlesztőnek automatikusan küldve."
Na ja, ez a legjobb megoldás, most már nekem is van egy hibakezelő osztályom, ami MINDEN hibát elkap, logol és elküld emailben nekem, hogy rögtön tudjak róla, és egyből tudjam javítani.Így a legjobb, nyilván a felhasználók 98%-a nem fogja jelezni a fejlesztőnek, hogy valami hibát tapasztalt az oldalon, screenshottal, hibajelenség leírásával kiegészítve, hanem egyszerűen másik menüpontra lép, vagy simán elhagyja az oldalt, mert elkezdi zavarni.
Az meg nem jó se a megrendelőnek, se a felhasználónak. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
fordfairlane #6623 üzenetére
A notice az egyetlen dolog, ami jelzi: elgépeltél egy változónevet, tömbindexet, stb. Igenis legyen E_ALL|E_STRICT, csak prod környezetben nem kiiratva, hanem logolva és fejlesztőnek automatikusan küldve.
Inkább írok issetet n+1 alkalommal, mint egyszer kelljen keresnem egy ilyen elgépelést.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #6620 üzenetére
Nem csak az elméletről beszélek... pont hogy eléggé gyakorlatias dolog az, hogy leszarod a notice-okat, aztán majd nézel, hogy mégis mi a francért nem egészen úgy működik a kódod, ahogy elvárnád...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #6618 üzenetére
De az ilyen jellegű notice-okat az ember nem véletlenül kapja, az az egészséges, ha ilyenek nincsenek, főleg, ha egyszerűen megoldhatóak. Még hacsak notice-ról is van szó, nagyon sokszor vezetnek az ilyet okozó apróbb hibák is nagyobb problémákhoz hosszú távon (tapasztaltam).
Szerk.: nyilván élesben működő oldalon ne legyenek bekapcsolva a notice-ok, fejlesztésnél, debuggolásnál viszont szerintem mindenképp - hogy még akkor megoldd ezeket, amikor kell, vagyis amíg nem élesben próbálod ki.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #6608 üzenetére
"vagy kapcsolt ki a notice-ok kijelzését."
Azért remélem ez csak vicc akart lenni.(#6609) Brown ügynök: ez komoly? ennyit fogtál fel abból, amit írtam?
Úgy látszik, kár volt jártatnom a számat, mivel utána pont azért hálálkodtál, amiről én is beszéltem korábban, sebaj, ezek szerint semmit nem értettél meg abból, amiről vakerásztam. -
Brown ügynök
senior tag
válasz
fordfairlane #6615 üzenetére
Erre volt szükségem.
Rendkívül hálás vagyok.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
fordfairlane #6613 üzenetére
Na igen, de jelenleg nincs ennél jobb módszerem. Ha kicsit visszaolvasol, láthatod miért. Másképp nem tudok egy konkrét cikkre hivatkozni, csak ha hozzáfésülöm (.$_GET['id']-t) az url-hez. Isset-tel ez nem működne.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
fordfairlane #6610 üzenetére
Bocs, félreértettél, jó amit mondtál, köszönöm. Értelmezd úgy, hogy valóban lelkesedtem.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
fordfairlane #6608 üzenetére
kapcsolt ki a notice-ok kijelzését.
Jajj ne, ezt túl egyszerű.
Persze javasolták már ezt nekem, nem is tudom miért próbáltam másképp megoldani. Jól értetted, az id csak egy url-nél játszik.
@SK8erPeter: A beérkezett uri-kat vizsgálom, amelyik nem létezik megy a levesbe->404.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
fordfairlane #6235 üzenetére
A PDO magától nem csinál ilyet, csak ha prepared statementeket használsz. De azt tudja a mysqli is.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
fordfairlane #5915 üzenetére
Szóval vagy felrakom valamilyen tárhelyre és úgy ellenőrzöm vagy a kimenetet elmentem és azt ellenőrzöm. Amikor elmentettem a kimenetet és úgy ellenőriztem, akkor rendben találta a kódot. A tárhelyes megoldást később kipróbálom.
-
ArchElf
addikt
válasz
fordfairlane #5519 üzenetére
NuSphere-t használtam, amíg le nem járt az ingyenes időszak, azóta Aptana-t (ha nagyon kell IDE). Az Aptana egy rakás ..., de nincs igazán kedvem megvenni a Nu-t.
AE
-
biker
nagyúr
válasz
Coda (mac osx)
-
zka67
őstag
válasz
Nemrég még WeBuilder 2010-et használtam, de most már a NuSphere PhpED-del dolgozok. Ebben legalább működik a debugger
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Netbeans. Nem egy száguldó idegbeteg (jópár perc, mire elindul), de szeretem.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
fordfairlane #5517 üzenetére
A lényege tényleg ennyi: egy bonyolult queryt (sok joinnal, szűréssel, akármivel) csak egyszer kell megírnod, utána pedig a viewt használod.
Előnye, hogy mivel a select parancs előre ismert, optimálisan tárolhatja az adatbázismotor - ergo potenciálisan gyorsabb. És mivel nem a te kódodban van tárolva, több helyről (programból) használható ugyanúgy. -
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #5330 üzenetére
hiszek neked
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #5328 üzenetére
Escape van, már a legelején, ez csak egy kódrészlet volt.
A funkcció tényleg jó lehet mert igazából ugyan azok vannak csak más értékekkel.
A harmadik részt nem teljesen értem, mire gondolsz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #5028 üzenetére
Köszi szépen!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #5026 üzenetére
Már PHP 5.3.0-tól is deprecated, a történelmi előzmény érthető is, meg nem is, de ez nem változtat az eredeti kérdésen.
Továbbra sem jut eszembe más, mint bent hagyni a mysql_real_escape_string() fv.-t, mert én adatbázisba töltök fel, de mivel a magic_quotes_gpc beállítás továbbra is úgy marad, először el kellene tüntetni belőle az escape-elt karaktereket, hogy ne legyen duplán escape-elve... Később egyszerűbb lenne a stripslashes()-t eltávolítani, mint most kihagyni valamelyik lépést (pl. a mysql_real_escape_string()-et), ami amúgy sem lenne praktikus szerintem. Nem?
Szerk.: látom miközben írtam a hsz.-t, szerkesztetted a sajátodat.
"a stripslashes-t kell feltételes módban és tömbre rekurzívan meghívni"
Hogy érted, hogy "feltételes módban"? Mit kellene vizsgálni?Amúgy lehet, hogy késő van, de most az sem esik le, hogy tömbre miért rekurzívan? Pl. sima foreach-csel bejárom. Vagy lehet, hogy félreértelek.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #5021 üzenetére
Akkor magyarul ilyen esetben csak az a megoldás, hogy ha automatikusan escape-elődik pl. az összes $_POST érték, és ezzel tisztában vagyunk, akkor először alkalmazzuk a stripslashes() fv.-t, majd a mysql_real_escape_string() fv.-t az adatbázisba való feltöltéshez (amit amúgy is kellene, csak a stripslashes() nélkül már duplán lenne escape-elve)?
Csak mert nálam is van egy hasonló probléma, de a mysql_real_escape_string() fv.-t nem szeretném elhagyni, mert ki tudja, később nem lesz-e PHP-verzió-váltás vagy egyéb módosítás (pl. az általad említett opció kikapcsolása).
Így elsőre gánynak hangzik, de nem jut eszembe jobb megoldás. -
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #5021 üzenetére
csak php-val tudtam megcsinálni, a php.ini--hez nem férek hozzá, a htaccess-t meg nem fogadta el
a segítséget meg köszönöm -
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #5019 üzenetére
Pedig csak ennyit írta a mezőbe:
'RED'
de az adatbázisba, ahogy te is írtad már ez került:
\'RED\', holott semmi extra nincs az adatok beírásánál, csak h mysql_real_escape_string
-
maathe
senior tag
válasz
fordfairlane #4996 üzenetére
Szerintem ez nem az ami nekem kell
-
zeix
senior tag
válasz
fordfairlane #4837 üzenetére
Köszi! Így még jobb!
Hamarabb is írhattad volna... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #4137 üzenetére
Köszönöm, szerintem megpróbálom, így elsőre elég könnyen kezelhetőnek és áttekinthetőnek tűnik.
(#4144) Inv1sus: nincs mit, tényleg egyszerű. A sessionnel való babrálás sokszor hasznos. Pl. látogatók számlálására is, ahogy cucka írta korábban: [link].
-
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #4137 üzenetére
Mi az a pdo?
-
sonar
addikt
válasz
fordfairlane #3821 üzenetére
ok, de akkor a probalkozasoknak nem kettesével kellene növekednie?
Hiszen 2szer hívom meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- SzoftverPremium.hu
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest