Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz fordfairlane #6623 üzenetére

    "Jelen esetben pl. az isset hiánya nem okoz működési problémákat"
    Csak rossz programozási gyakorlatot mutat be.
    Pl. ha C-ben inicializálatlan változót próbálsz felhasználni, eléggé elszáll a progid (már ha a fordító nem jelez előre). :) (Ja, ez nem C, de szerintem azért vannak dolgok, amiket be kell tartani.)

    "a noticeok viszont sokszor akadályozzák, hogy haladj a munkában, vagy épp bemutass valamit a megrendelőnek stb."
    Nem igazán értem, miért olyan nagy dolog kiiktatni a notice-okat. Eleve rossz a kód, ha ilyen előfordul benne, azt meg ki kell javítani. Legtöbbször ráadásul a notice-ok kiiktatása nem egy túl időigényes feladat, csak oda kell figyelni.

    (#6624) Tele von Zsinór:
    "Igenis legyen E_ALL|E_STRICT, csak prod környezetben nem kiiratva, hanem logolva és fejlesztőnek automatikusan küldve."
    Na ja, ez a legjobb megoldás, most már nekem is van egy hibakezelő osztályom, ami MINDEN hibát elkap, logol és elküld emailben nekem, hogy rögtön tudjak róla, és egyből tudjam javítani. :K Így a legjobb, nyilván a felhasználók 98%-a nem fogja jelezni a fejlesztőnek, hogy valami hibát tapasztalt az oldalon, screenshottal, hibajelenség leírásával kiegészítve, hanem egyszerűen másik menüpontra lép, vagy simán elhagyja az oldalt, mert elkezdi zavarni.
    Az meg nem jó se a megrendelőnek, se a felhasználónak.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák