- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
válasz
Sk8erPeter #10226 üzenetére
Igen. Indexekre nem nevesítetteket (ix, iz, iy), a maradékra camelCase.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Sk8erPeter #10219 üzenetére
Igen, alapvetően csak a privát változókra használom.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Sk8erPeter #10201 üzenetére
Előző hszedre...
Én általában:
- privát tagok _-al kezdődnek
- property-k, class-ok PascalCase
- függvények camelCase
- konstansok UPPERCASEAE
-
ArchElf
addikt
válasz
Sk8erPeter #10198 üzenetére
Solaris sem olcsó (főleg, hogy egy sun clustert bérelt a cég a régi MF helyébe). Ja és Oracle volt szinte az összes adatbázis. Nem pénzkérdés volt, hanem hitkérdés - ahogy itt is.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Siriusb #10195 üzenetére
Az erősen cégcsoportfüggő. Az előző munkahelyemen meg csak kényszerből voltak windows-os szervereink. Gyakorlatilag csak a login, levelezpőszerver és néhány fejlesztett alkalmazás szervere volt windows - a többi solaris volt és linux (összesen kb 100-150 szerver).
Ez a dolog - nagy cégeknél - nem rendszergazdai döntés eredménye. Ez a vállalatvezetők hitkérdése.AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Sk8erPeter #10155 üzenetére
Ok, csak tipp volt... Persze már rájöttem, hogy a resource id nem tetszett neki
Ha össze vannak kötve a táblák (bár miért lennének), akkor lehet, hogy a foreign key constraint fogja meg...AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Sk8erPeter #10153 üzenetére
Már megontam szajkózni - most csináltam
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
trisztan94 #10146 üzenetére
session (pl cookie) ellenőrzés és redirect.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
[pod]Diablo #9816 üzenetére
Ha pedig nem egyidőben futnak le akkor ildomos eltárolnod (adatbázisban, fájlban, vagy kliens oldalon hidden form-on, vagy cookie-ban)...
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #9809 üzenetére
Itt nézz körül.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #9635 üzenetére
Ha nem megy IDE-ből, esetleg próbáld meg kézzel (Tortoise)...
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #9632 üzenetére
Mármint NetBeans tudja alapból az SVN checkout-ot, vagy valami kézikus módon?
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #9627 üzenetére
Mivel akarod feltlteni?
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #8644 üzenetére
-
ArchElf
addikt
válasz
Tele von Zsinór #8318 üzenetére
SVN ugyanez (Visual SVN Server ingyenes szerveroldalra, Tortoise meg ingyenes kliensoldalra) svn kliens parancssorban összedobható, utána már csak kell neki egy scheduled task
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Louloudaki #7959 üzenetére
Nem include-olod véletlenül többször valahol (esetleg ahova include-olted azt includolod többször)?
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #7274 üzenetére
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #7272 üzenetére
Érdekes, nekem Asus WL500GP és megy a py probléma nélkül. Persze kell neki háttértár, meg swap, de hát mi az ami megy anélkül...
Amúgy konkrétan mik azok a funkciók amik feltétlenül kellenek? Vannak sokkal lightweight-ebb cuccok is, mint amit korábban belinkeltél, csak az a kérdés, hogy mennyire legyen csicsás és funkciógazdag...
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #7270 üzenetére
Milyen router?
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #7266 üzenetére
Nnem kötekedésből, de nálam fut a py a routeren.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #7253 üzenetére
Milyet?
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #7246 üzenetére
http(s)?://(([^/@:]*:)?([^/@:]+)(@))?([^/@.:]*\.)*([^/@.:]*)(:(\d{1,5}))?(/.*)?
hmm?
AE
-
ArchElf
addikt
register_globals beállítás be van kapcsolva a szerveren - ha kikapcsolható gyorsan ki kell lőni, ha nem, akkor nem szabad a session-ben tárolt (meg get query /post form-ban küldött) változókkal azonos változóneveket használni.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Brown ügynök #6951 üzenetére
Csak annyit takar a sózás, hogy minden jelszóhoz egy változó tartalmú (de jól definiált) részt hozzá kell csapni hashelés előtt, hogy az azonos jelszavú felhasználóknál ne egyezzen a jelszóhash. Ez a só leggyakrabban az alábbiak közül tevődik ki:
- felhasználónév
- forrás IP
- belépés/regisztráció timestamp-je
- kézfogáson alapuló kommunikáciiónál egy véletlenszerűen választott
karaktersorozat
- adatbázisban a felhasználóhoz tárolt véletlenszerű karaktersorozatSózás (wiki)
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
DeltaPower #6880 üzenetére
Túl sok indexnél meg lassulnak a manipulációs eljárások (I/U/D), ráadásul nő az adatbázisméret, mint a bolondgomba...
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Brown ügynök #6852 üzenetére
Port nem kell a host fájlba...
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
TonTomika #6305 üzenetére
Ha van programozási előképzettséged (és nem akarsz gép nélkül tanulni), akkor én a helyedben nem vennék könyvet: neten példakódból van elég, a php.net-en található leírások pedig szerintem bőven elegendők - főleg, hogy a community kommentek néha hasznosabbak, mint maga a leírás.
Ha nincs előképzettséged, akkor szerintem inkább vegyél egy nem nyelv specifikus könyvet (programozási alapismeretek) és próbáld meg abból elsajátítani az alapokat, majd utána az elméleti tudásra építve indulj el a netes példák és a hivatalos specifikáció alapján.AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Brown ügynök #6214 üzenetére
pszeudo:
// tábal header létrerhozása
tablazatba($HEADERROW);
foreach ($kat in fetch_results_from_query("select distinct kategoria from hirdetes"))
{
// üres tábla sor beszúrása elválasztásra, ha kell
tablazatba($EMPTYROW);
$rows <= fetch_results_from_query("select * from hirdetes where kategoria=$kat LIMIT 3")
foreach ($row in $rows)
{
// tábla rész létrehozása
tablazatba($row);
}
}Esetleg belemehet a második querybe egy
ORDER BY készítésdátuma DESC, készítésideje DESC
és így a legfrissebb 3 fog kategóriánként megjelenni.AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #5682 üzenetére
Példát tudsz mutatni? URL / HTML-encode-olva nincs?
AE
-
ArchElf
addikt
Ha kezdőoldalre szeretéd átirányítani, akkor ne írj a kimenetre (echo-kat törölni kell) és tedd be a
header('Location: kezdooldal.php');
exit();
sorokat a feltételes szerkezetbe, ami a kezdőoldalra átirányítást csinálná.Amúgy ha így irányítasz át, a változóid úgyis elvesznek... Ha meg nem, akkor nem tudom, hogyan szeretnél átirányítani...
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Sk8erPeter #5545 üzenetére
Stored procedure-re pedig:
MySQL Stored Procedure link, példa:
CREATE PROCEDURE kutyak_lekerese
(IN p_nev INTEGER, IN p_adatokkal INTEGER)
BEGIN
IF p_adatokkal = 0 THEN
SELECT * FROM view_kutyak WHERE nev = p_nev;
ELSE
SELECT * FROM view_kutyak_adatokkal WHERE nev = p_nev;
END IF;
ENDPHP Stored produre link, példa:
<?php
$stmt = $dbh->prepare("CALL kutyak_lekerese(?,?)");
$stmt->bindParam(1, $azonosito);
$stmt->bindParam(2, $adatokkal);
if ($stmt->execute()) {
while ($row = $stmt->fetch()) {
elemek_kiiratasa($row);
}
}
?>Amúgy ahogy korábban is mondtam (más topicokban is), konkatenálás helyett tessék paramétereket használni (már biztonsági szempontból is jobb, nem beszélve az átláthatóságról:
<?php
$stmt = $dbh->prepare("INSERT INTO REGISTRY (name, value) VALUES (:name, :value)");
$stmt->bindParam(':name', $name);
$stmt->bindParam(':value', $value);
// insert one row
$name = 'one';
$value = 1;
$stmt->execute();
// insert another row with different values
$name = 'two';
$value = 2;
$stmt->execute();
?>AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Sk8erPeter #5545 üzenetére
Csinálj rá egy view-t (vagy kettőt, igénytől függően) és akkor csak a view deklarálásakor kell egyszer leírnod (és átnevezgetned az esetleg azonos nevű, de más tartalmú) mezőneveket.
Utána már tudod *-al selectelni, és nem néz ki dzsunkának a php kód sem.
SELECT * FROM view_kutya WHERE akármi = @akármi;
SELECT * FROM view_kutya_adatokkal WHERE akármi = @akármi;AE
-
ArchElf
addikt
válasz
fordfairlane #5519 üzenetére
NuSphere-t használtam, amíg le nem járt az ingyenes időszak, azóta Aptana-t (ha nagyon kell IDE). Az Aptana egy rakás ..., de nincs igazán kedvem megvenni a Nu-t.
AE
-
ArchElf
addikt
(amúgy az or mellett az and is használható ehhez analóg módon, szerencsére nem túl elterjedt)
Miért szerencsére? Én úgy tudom, hogy mindkettő feltételes kiértékelést is végez; így az
a and b and c and d
csak az (a)-ig jut, ha az (a) hamis, míg a
!a or !b or !c or !d
is csak (a)-ig jut, ha (!a) igaz, mert mindkét esetben már egyértelmű a kifejezés...amúgy tényleg, mi ezzel a baj:
if (isset($_SESSION['belepett']) and ($_SESSION['belepett']))AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #5357 üzenetére
De mi van a db.php-ban?
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #5264 üzenetére
Akkor valami apró hiba lehet... Végéről nem marad le a "/" ?
Hogy hívod meg közvetlenül? Debugolva jónak tűnik, az összefűzött string?Amúgy én ezt a string szintaktikát jobban szeretem (kicsit jobban átlátható, de csak akkor működik, ha nincs array elem hivatkozás):
"Link: http://linkek.tothszabi.info/$webcimen-$sorszam"AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #5262 üzenetére
De.
Nem lehet, hogy az a hasonló, csak hasonló ehhez, és van benne valami hiba?
Mi nem akar működni benne?AE
-
ArchElf
addikt
Inkább akkor csinálj mindegyik mező mellé egy change gombot és a mezők alapértelmezetten legyenek disabled/readonly státuszúak. A gombokra rakot js pedig kapcsolgassa ezt ki/be ezt a státuszt a hozzá tartozó textarea elemeken...
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #5144 üzenetére
Mi az adatbázis hiba, mit jelent az, hogy "rossz adatokat eredményez"?
Ráadásul kétszer futtatod le a query-t, miért jó az?
Add át az első query értékét egy változónak és dolgozz azzal utána.Ez meg igazi SQL Injection forrás:
WHERE ((linkek_users.nick = '".$_SESSION['nick']."') and (linkek_kategoria.kat = '".$_POST['kategoria']."'))";AE
-
ArchElf
addikt
Input type="image" -nél nem a Value megy át (az csak megjelenítődik alterane-text-ként, ha a kép nem megjeleníthető...
Amúgy az Input type image valójában csak egy submit gomb, csak nem gomb kinézettel, hanem képként. Ezért nem úgy működik, mint a "normál" input típusok.
When the graphical submit button is clicked, the coordinates of the click are sent with the form submission as name.x=x-value and name.y=y-value where name is the value of the NAME attribute, x-value is the click's pixels from the left of the image, and y-value is the click's pixels from the top of the image.AE
-
ArchElf
addikt
válasz
egyjotakaro2 #4773 üzenetére
Szerintem nem fért el lefelé a menü és így felfelé rakta. Szerintem a böngésző motorja csinálja. Talán más majd rámcáfol.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
egyjotakaro2 #4170 üzenetére
Nem ártana egy kis PHP dokumentációt olvasni, hmm?
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
vakondka #3905 üzenetére
Én az alábbit javasolnám:
PHP-hez Aptana (Eclipe alapú IDE) + verziókövetéshez SVN (pl VisualSVN szerver - a szerver komponens ingyenes).
Az SVN kiváló verziókövetésre és ennek dokumentálására, közös munkavégzésre, a Visual SVN szerveren még jogosultságok is beállíthatók.AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Sk8erPeter #3426 üzenetére
A legegyszerűbb módja az, ha megszerzik az authentikációs csomagot. Ha ezt újra be tudják küldni a szervernek és az elfogadja, akkor meg is van a session hijack (pontosabban ez inkább reuse). Az igazi hijack az, amikor a bejelentkezés után a felhasználónak adsz pl egy Session ID-t ami alapján meg tudod mondani, hogy a már be van lépve. A ez a session id pl egy másik gépről is működik (vagy ugyanarról a gépről (kicsit később), az az igazi session hijack.
Ha pedig egy kívülálló már select-elni tudja az adatbázisod, az rég rossz.
AE
-
ArchElf
addikt
Amúgy a jelszavakat általában nem megérkezéskor, hanem már küldéskor hashelik, hogy a MITM támadások ellen is védjen.
Pl., HTTP szabványos Digest authentikáció:
http://en.wikipedia.org/wiki/Digest_access_authenticationAE
-
ArchElf
addikt
válasz
Sk8erPeter #3416 üzenetére
Elsősorban a jelszavakat a jogosultsággal rendelkező felhasználóktól védik hasheléssel. Avagy a felhasználók érdekeinek védelme a rendszergazda kíváncsisága ellen.
Tegyük fel, hogy te vagy egy cég tulajdonosa, és alkalmazol egy rendszergazdát. Nem biztos, hogy szeretnéd, ha szabadidejében az ügyfeleid nevében vásárolgatna...
Ezután képzeld el mindezt egy bankkal. Így már érthető, ugye?
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Sk8erPeter #3396 üzenetére
Mondjuk az a linkelt oldal eléggé sántít. Persze meg lehet (és félre lehet) érten belőle, mi a sózás, és miért van rás szükség. De a magyarázatok, levezetések, ejj mintha egy 14 éves hobbista írta volna.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Sk8erPeter #3187 üzenetére
Ez egy kicsit tagging kérdés...
Hogy először ne a technikai részével foglalkozzak: szerintem egyrészt célszerű előre feltölteni egy tag táblát, ami tartalmaz neveket (ebben az esetben kutyaneveket), a felhasználó a képfeltöltéskor megadhatja a nevet és rakhat hozzá tag-eket is.
A tag-ek hozzáadásánál használhat privát és pubikus tag-eket, a meglevő listát bővítheti is.Technikailag első blikkre így képzelném el:
A Tag tábla:
tag azon. | tag név | típus (publikus / vagy felhasználóvév)Kép tábla:
azonosító | megjelenítendő név | kép adatok...KT (kép/Tag) kereszttábla:
Kép azon | Tag azon.Megjelenítéskor:
Kép azonosító kinyerése, tag-azonosítók kikeresése és monjuk egySelect * From Kep Where kep_az IN
(Select kep_az From KT Where tag_az IN
(Select tag_az From KT Where kep_az = @kep_az))Esetleg még bele kell hegeszteni egy aggregációt, hogy az eredeti és a Tag-ek alapján megtalált kép között mennyi közös Tag van és csökkenő sorrendbe lehessen tenni.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Alukard #3155 üzenetére
function validateTextOnly($theinput,$description = ''){
if (preg_match ("/^[A-Za-z0-9\ ]+$/", $theinput )){
return true;
}else{
$this->errors[] = $description;
return false;
}
}A különbség az, hogy preg-nél a regexp-et két slash közé kell tenni /regexp/, utána pedig módosítót lehet tenni. Gyakran lehet utána látni mondjuk <i>-t:
/abc/i
it az i a case invariant jelölése, tehát nem fog a beadott szövegben a kis- és nagybetűk között különbséget tenni.
Mondjuk a függvényed nem igazán értem (miért text a space és mondjuk az _ nem).
Amúgy a \w = [A-Za-z0-9_]AE
-
ArchElf
addikt
Ugye...
1) mentettél is
2a) nem inline a php kódod, hanem <?php val kezdődik a fájl, és az első sor a session_start();
2b) ha inline de mégsem az első, ugye az include-olt fájlok is BOM nélkül vannak mentve, és nem inline-osak, és nincs bennük egy szem kimenetre írás sem.AE
-
ArchElf
addikt
-
ArchElf
addikt
-
ArchElf
addikt
Hiretelen: http://www.google.hu/search?q=php+picture+watermark
Az elsőt nem tudtam megnézni a céges proxy miatt, de a második is jónak tűnik. Amúgy az on-the-fly wtermarking szerintem nem annyira jó ötlet, elég sokat eszik. Célszerű feltöltéskor rátenni a képre a watermark-ot és akkor csak egyszer kell a szervernek vacakolnia vele. Kivétel persze ha mindenféleképp kell a kép az eredeti (módosítatlan) állapotában is.
Amúgy gd van szinte minden netes megoldásban.Ja, és érdemes az egész watermark képet 50 - 75% -os átlátszóvá tenni.
AE
-
ArchElf
addikt
Nem lehet, két külön build van rá (már ha a PHP-ről van szó...)
Amúgy az ZEND Debugger install guide-ból:
Note:
The Windows non-thread safe binary is only used with Zend Core 2.0.AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Odiepapa #2719 üzenetére
Javaslatok:
- password ne menjen át cleartext-ben a hálózaton, ne legyen cleartextben tárolva az adatbázisban (lehetőleg ne is titkosítva, hanem hash-elve legyen)
- username:password ne legyen eltárolva cookie-ban
- az include könyvtárra ne legyen joga a böngésző usernek
- a php hibaüzeneteket nem jelenítjük meg az oldalon (tipikus hiba adatbázis kezelésnél), menjenek szerver oldali logba, és esetleg dobjon egy mail-t a kód az üzemeltetőnek
- szerveroldalon a kapott adatokat mindig ellenőrizni kell: a kliens azt küld, amit akar, nem szükségszerúen azt, amit várunk
- adatbázis beillesztésnél az SQL injection-re figyelni kell, legegyszerűbb (mint alant is írtam) prepared insert-et használni
- XSS védelem: amennyiben a GET/POST-ban kapott adatokat (azonnal, vagy később) megjelenítjük, figyeljünk oda, hogy véletélenül se jelenítsünk meg olyan HTML kódot, amit nem szeretnénk (legegyszerűbb kivédési mód a htmlspecialchars() használata - letárolás vagy megjelenítés elött)Amennyiben komolyak biztonsági szempontok, akkor a következőkre kell figyelni:
- ne lehessen egy kérést újra elküldeni - a session azonosítóban kel egy (illetve kettő) számláló, amit a szerver (kettö esetében a szerver és a kliens) növel, vagy generáljon a szerver minden letöltéshez új session hash-t
- ha kézikusan készül a session kezelés, akkor a session lejáratra oda kell figyelni
- célszerű titkosításon keresztül üzemelni, de legalább is az azonosítást azon keresztül végezni - bár ezt leginkább a password cleartextben való elküldésének védelmére szokták használni (https - csakis aláírt tanúsítvánnyal)
- ha cookie alapú a session, akkor a cookie ellopásával ne lehessen másik helyról bejelentkezni, lejárt, de kézzel visszatöltött cookie-val ne lehessen bejelentkezniEgyelőre ennyi jutott az eszembe...
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
ArchElf #2707 üzenetére
Perssze a perpared execute csak az SQL Injection ellen véd, az Cross Site Scripting-et (XSS), még ki kell védeni, ha weblapon szeretnéd megjeleníteni az adatbázisban tárolt adatokat.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Odiepapa #2705 üzenetére
Ha sok elemed van, akkor benyomod az összeset egy temp táblába, és betöltöd a következővel:
INSERT INTO
CelTabla (mezo1, ...)
SELECT
mezo1, ...
FROM
Temp
WHERE
ID NOT IN (SELECT ID FROM CelTabla)Utána csak droppolod a temp táblát.
Ja és nem kell vacakolni az escapeléssel, PREPARED EXECUTE-ot kell használni.
AE
-
ArchElf
addikt
Én pont a múlt héten dobtam össze egy MSSQL-es session kezelést (tudom, hogy az IIS+PHP4+MSSQL már majdnem főbenjáró bűn - de ugye a megbízónak mindig igaza van
) Mondjuk ha megtaláltam volna ezt a függvényt, lehet, hogy megspórolok egy órát (bár ahogy nézem, egész máshogy oldottam meg a dolgot - igaz biztos nem lett ilyen szép, mint ezzel volna).
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Tele von Zsinór #2695 üzenetére
Úgy tudom PHP4-hez nincs ThreadSafe build.
AE
-
ArchElf
addikt
Nem néz ki rossznak, csak sajnos az XDebug-ot nem tudtam belőni PHP4 alatt (nem akar betöltődni). Így ez valószínűleg felejtős lesz.
Amúgy az XDebug problémám:
zend_extension=”c:\php4\xdebug.dll” -> nem töltődik be, nem dob hibát
extension=”c:\php4\xdebug.dll” -> nem töltődik be, de hibát dob, hogy zend "módban" kell betölteni (ami érdekes, mert pl a DBG extension betöltéssel töltődik be zedn módba... ki érti ezt)Más:
NuSphere-t próbálgattam a hétvégén, ott megy a debug gond nélkül (PHP4 módban - vagy csak azt hazudja nekem?) Aptana-t letöltöttem, de nem volt időm kipróbálni.AE
-
ArchElf
addikt
PHP Fejlesztői IDE-t tudtok ajánlani? Fizetős is lehet, csak ne kerüljön - nagyon - sokba.
Amit szeretnék:
- tudjon debugolni (amennyiben nem csak PHP-t tud (hanem mondjuk JS-et is tudna debuggolni), az már álom lenne)
- legyen benne intelligens autocomplete (a PHPEclipse-ben levő még egy kicsit kiforratlan).Ja és az PHPEclipse-t használom most, de iszonyatosan megszenvedek vele: debugger pl nem is megy rendesen, breakpointok nem működnek csak ha kódból megállítom debugbreak() paranccsal. DBG így megyeget (legalább is ha a breakpoint problémát leszámítom), de az XDebug nem hajlandó betöltődni. Ja és sajna PHP4 (nem opcionális).
AE
-
ArchElf
addikt
Eclipse-hez, ha jól rémlik van php és xml kezelő is.
XML kezelőnek én az oXygen-t próbáltam: http://www.oxygenxml.com/
Jó, de fizetős.AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Balint133 #2109 üzenetére
Azért, mert nem
if ( isset($username) && isset($password) && isset($name) ) database_increase( $username, $password, $name);
else form_create();hanem
if ( isset($_POST['username']) && isset($_POST['password']) && isset($_POST['name']) ) database_increase( $_POST['username'], $_POST['password'], $_POST['name']);
else form_create();AE
-
ArchElf
addikt
válasz
oroltbors #1963 üzenetére
Asszem erre van a Collation... ott be lehet állítani, hogy az UTF8 ne UTF8/General, hanem UTF8/Hungarian legyen - úgy szerintem működnie kellene ennek (amúgy természetesen az Ő és az ő valamint az Ű és az ű különböznek - bár ezt gondolom nem kellett megjegyeznem volna):
FYI:
http://hup.hu/node/44146
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/charset-general.html
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/charset-server.htmlAE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest