- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
Olyan kérdéssel fordulnek felétek vasárnap délután raktam le az autót a dpf-ben kb 12g környéke volt 150km után, ma délután inditom 21g és regenerált pár perccel indulás után. Kérdésem az lenne mitől történhet meg, dpf-ben 58.5g körüli érték van, posta injection 1-2-3-at nyomja rendesen meg EGR low pressure closing is változik. Azt nem értem a szenzorok, dpf vagy mi tomodhetett el, lehet az EGR szelep is?
-
dozó
tag
válasz
imyourfriend #206872 üzenetére
egyedül tán az injektor korrekció kiolvasás, forced dpf regen ami hiányzik ezért meg sokallom kiadni.
Szerintem az sem hiányzik, én is nézegettem de elvetettem a dolgot, ami a +,ami melette szól hogy mobilal is használható. -
imyourfriend
őstag
válasz
MunezXBK #206870 üzenetére
Picit elbizonytalanodtam ennél a havi fizetős PRO rendszernél meg a kredit rendszernél, megveszem 40ezerért + fizessek és 2-3 év alatt ott vagyok mintha vettem volna egy eredeti vcds-t. Az eredeti vcds-t amúgy is tervezem majd következő Oktávnál, ezen funkciókat amúgy vcds-el tudom aktiválni, mire nem jó 15 pénzért..
egyedül tán az injektor korrekció kiolvasás, forced dpf regen ami hiányzik ezért meg sokallom kiadni.
-
Asbee
veterán
válasz
imyourfriend #206752 üzenetére
Nekem is volt, hogy 300km körül regenerált már ilyen felhasználánál, sok pályázással mondjuk sokkal tovább elment. Pedig most is hideg volt a napokban, egész héten reggel minuszban is volt használva rövid útra, mégis dupláját elment. Azzal számolj ezen már nem csak pikk pakk lekapják és vissza, kell azért vele melózni, mindenki azt mondja. Márkaszervízben is 7-8 órát ír, célszerszámokkal stb. Amíg nem kuka a dpf érdemes ilyen gépi mosásra vinni szerintem, a te esetedben is.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Asbee #206751 üzenetére
Azon gondolkozom mikor féket, csillapítást befejezi a szerelő akkor megemlítem a DPF-et is, lényegében délelőtt kiszerelik elviszem tisztíttatni és legkésőbb másnap reggel már lehet is visszaszerelni persze ott a nyomásérzékelők cseréje ahogy itt megírtátok de az részletkérdés. Azért gondolom, hogy előnyös lenne mivel van benne 233ezer, 58g környéke így ha most megcsináltatom jó eséllyel már nem kell foglalkozzak vele.. és előbb utóbb meg kell majd. Nálam van hogy 300km környékén, picivel alatta regenerált télen, ősszel megvolt a 400km feltétlen meg kell csináltatnom nyár végén.
-
Asbee
veterán
válasz
imyourfriend #206425 üzenetére
704km után regenerált, pedig ebből most kb 150 város futkozás, 4x 50 km országút, többi 20-25 km város+ gyorsforgalmi távok. 8%-ra regenerálta vissza, oil ash az még 0,1% az nem reális. Ezek alapján megérte a pucolás szerintem, még időben volt, persze majd kiderül azért hosszabb távon.
-
imyourfriend
őstag
DPF-el kapcsolatban: jó szokásához híven elkezdett regenerálni hazafelé, mondom szuper épp jókor mire hazaérek meglesz. Haladtam a pályán és amíg konstans tempót futottam, a koromtól mennyiségétől függetlenül regenerált és 3.12g-nál állt meg mikor lenyomtam tempomatot ~110km/h 4-es fokozatnál. Úgy gondolom emellett az hogy van benne 58.4g olajhamu nem játszik szerepet hiszen elégette szinte az összes kormot és jónak találom a dpf működését. Bár kíváncsi lettem volna, hogy mennyi a minimális korom amikor befejezi a teendőjét jött a lehajtó bár így sem rossz az eredmény ilyen keveset még nem mutatott a számláló regenerálás után.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Reggie0 #206631 üzenetére
Semminek nem való az a csereperiódus.
Mágus2 írta:
"Regeneráláskor annyival több üzemanyagot fecskendez be és olyan időzítéssel, hogy biztosan ne égjen el, hanem kinyomja a kipufogóba, de a hengerfalon is marad mindig, amit a gyűrőn keresztül bedolgoz az olajba."Milyen lehet az az olaj, azzal a csereperiódussal.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
ma voltam spontán márkakereskedésbe és úgy tájékoztat, hogy idén lesz utoljára Arteon jövőre jön egy másik modell ami full elektromos lesz ebben a kategóriában.
Elgondolkodtam a vásárlásán, jelenleg B8 2.0TDI 150LePassatom van és pár éves nagy utazást kivéve csak a városban használom gondosan figyelve a regenerációra.
Céges vásárlás lenne egy Arteon. TSI 190Le-s modellt néztem ki, viszont néztem az E-hybridet is. Nem tudom, hogy bele tartozik-e cégautó adómentes kategóriába az E-Hybrid, illetve mennyi a felára egy 2.0TSI-hez képest mert a konfigurátorban egyáltalán nincs feltüntetve.
Csak gazdasági számítás szeretnék csinálni, viszont nem vonzó a 40km-es hatótáv az elektromos hajtással, kb minden nap rakhatnám töltőre.... -
imyourfriend
őstag
válasz
daniel2121 #206544 üzenetére
Kétszer rendeltem, mindkétszer gond nélkül megküldték azt amit kifizettem, tavaly októberi rendelésnél nem megfelelő árút kértem és jött a visszaküldő lap nekem nincs vele semmi problémám.
Asbee: bizony nem egyszerű felmelegíteni azt a dobozt, konstans terhelés meg 130-140km/h-s tempó kell hozzá és jóidő, az már megszokott hogy a kertkapuban áll neki regenerálni engem nem tud felbőszíteni ezzel, immunis lettem.
-
Asbee
veterán
válasz
imyourfriend #206535 üzenetére
Én pont azt hallottam, eléggé hajtani kell pályán, hogy passzív regenerálást csináljon, ezért is van sokaknak, hogy garász kapuban stb kezdi. Elvileg most nem kell vele foglalkozni egy jó ideig. Regenre meg úgyis figyelek.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Asbee #206530 üzenetére
Jobb esetben ezekből egy élettartam során csak egyszer kell kiszedni a DPF-et, elkészült minden szuper csak hajtani kell Itt valamivel 58g felett van remélem jó 300e-ig kihúzza mielőtt ki kell pucolni. Azt vettem észre dpf-nél amennyiben pályázik az ember, picit jobban odalép akkor regenerál az olyankor is mikor épp nem lenne dolga egyszerűen felfut a hőmérséklet és égeti a kormot.
Erre már korábban is felfigyeltem, akkor azért nem gondoltam hogy valójában megtörténhet, felfutott a hőmérséklet 550-600°C környékére és csökkent a koromtartalom.
-
Asbee
veterán
válasz
imyourfriend #206425 üzenetére
Megvolt a tisztítás + szervíz. DPF ellennyomás 65 mbar-ról 20-ra ment vissza. Nem volt még extrán vészes, de ráfért a tisztítás azt mondták. "Resetelve" is lett, így most még 0% az olajhamu, majd meglátjuk pár regenerálás után mennyire áll vissza Olajpumpa szíjja sem volt annyira vész 240 után, hajtogatva picit töredezett meg pár apró db leválás. Azért ennél is általánosnak kellene lennie, hogy vezérléssel csere az is, ha biztosra akar menni az ember.
Annyit mondott szerelő barátom, ezekről azért már nem jön le olyan könnyen, simán a dpf, párszor emlegette a nevem. -
Lewzke
őstag
válasz
imyourfriend #206406 üzenetére
Ezen és is átkozódtam, mert vegyesen használom a 2.0 CR TDI-t, városban is és hosszan is. Ezért nem árt figyelnem a regenerálást. Nincs jobb opció mint rpm, hang és a pillanatnyi fogyasztásmérés, a fogyaszásmérő a leggyorsabb leolvasása nekem és onnan kezdem a további megfigyelést. 1 liter fölött igen, 0.7 alatt nem, ez bináris.
Van aki azt mondja szagolgasd is, de az nem valami egészséges dízelnél, főleg ha nem adblue rendszer
. Azt viszont nem tudtam, hogy nincs alsó injektor a vag autóknál. Csak teoretikusan ismerem én is ezt.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Mágus2 #206405 üzenetére
Ezt a plusz üzemanyagot valahol az EGR után és a DPF előtt adja hozzá a szerkezet, ami a környezeti hatások miatt pl nagy hőmérséklet öngyullad és elégeti a körmöt ami felgyülemlett? Abból kiindulva gondolom, mert szed el bizonyos mennyiségű üzemanyagot az autó regeneralashoz és a hőmérséklet is megugrik, persze kell hozzá a terhelés és a magasabb hő is ami lt a kipufogógáz hoz? Vagy a terhelésből keletkezett hő miként jut el a DPF-hez?
-
imyourfriend
őstag
válasz
Lewzke #206400 üzenetére
Ebben a témában azért az a furcsa, hogy a gyártó próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy oda kell figyelned a DPF-re. Bevallom nem olvastam el a gepkonyvet, viszont odatehettek volna egy sárgán vagy zölden világító lámpát a regeneralas idejére az igazat megvallva. Bizonyos szinten azért nem valósult meg, mert ez növelné az autó élettartamát és a DPF is tovább bírná jó eséllyel.
Persze ez egy saját vélemény, mint felhasználó minél tovább szeretném használni a terméket amit megvesznek. Eladó oldalról pedig a garanciát bírja ki és lehetőleg legyen gtk. egyből.. persze annó a SZE gépészmérnök képzésén még nem ezt a szemléletet adták át szerencsére.
-
Lewzke
őstag
válasz
fojtviki #206373 üzenetére
Regeneráláskor még egész jó visszajelző a fordulaton kívül, amit újabban használok: rakd ki a pillanatnyi fogyasztást rövid távon városban és ha leparkoltál és kb. duplája az alapjárati fogyasztásnak a jelenlegi érték, akkor nagy eséllyel regenerál. Persze mindezt úgy, hogy nagyjából tudjad kb. mi van bekapcsolva stb. De klímával, izzókkal és minden sem fogyaszt annyit alapjáraton, mint regeneráláskor. Olyankor azért megküldi az alsó injektort, mert a regeneráló hőmérséklethez kell több üzemanyag. Nekem kb. 0.5 l/óra a normál és 1.1l/óra a regenerálás. Amikor minden visszaesik normálra (hangok, fogyasztás, fordulat) akkor tudod, hogy lejárt a regenerálás.
-
imyourfriend
őstag
válasz
fojtviki #206373 üzenetére
Regenerálás közben motortér felől érzel meleget, 1000 körüli a fordulatszám és ha kinyitod a bódé ajtaját akkor az első ventilátorokat hallani fogod hogy búgnak, ilyenkor a pillanatnyi fogyasztás picivel megemelkedik. Jó szokásához híven akkor kezd el regenerálni mikor a kertkapuba érsz, vagy haladsz vele egy kisebb 5-10km-es karikát 2200-2500-as fordulat környékén terhelés alatt vagy alapjáraton megvárod míg elvégzi a műveletet.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Asbee #206089 üzenetére
Megfigyelheto itt is valahogy nem nagyon zavarja a szekeret, lehet akár közel a telített értékhez is a dpf. Kipufogó szintúgy tiszta 225-nél néztem legutóbb, úgy tudom ezek a normál jó közelítéssel dízel euro6 megfelel az euro7-nek is annyira be vannak szabályozva. A regenerálás jellemzően így van, kertkapu nyitásakor kezdődik.. ezt nem tudom miként írta meg a Skoda, de egy hajmeresztő mutatvány mikor hazaérsz és épp akkor emeli a fordulatszámot mikor visszaülsz az autóba a kapu kinyitása után.
Járható út szerintem is, kíváncsi vagyok a tapasztalatokra ugyan nem holnap de szerintem 2 éven belül tisztíttatni kell nekem is itt pedig sok jó információval szolgál a fórum népe szinte bármilyen az autóval kapcsolatos dologban.
simonjoe:
megy az a CC csipsz nélkül is mint a fene.
-
Asbee
veterán
válasz
imyourfriend #206085 üzenetére
Figyelni kell rá az biztos, sokan nem teszik, bár sokan miért is tennék totál laikusan. Azért bújtam a netet, többektől olvastam 90g feletti olajhamuval is használják, látszólag gond nélkül, én azt nem várom meg, turbónak motornak egy idő után, megnő az ellennyomás biztos nem tesz jót. Azért ennél a 150 lovasnál eléggé szidják ezt a dpf rendszert. 1-2 külföldi elemzést olvastam, hogy passzív regenerálást nem nagyon csinál hosszú utakon, nincs meg valamelyik kellő hőmérséklet, és általában városban, leállítás előtt stb csinálja az aktívat, ráadásul egész gyakran, így hagyni kellene befejezze, akár alapjáraton. Sok ilyen hazai tapasztalat is van. Mondjuk az durva így 240-nél fémtiszta a kipufogó, ha agyondörzsölöm az ujjammal akkor van egy picike korom. Szerintem egy ilyen rendes tisztítás után, sokáig nem kell vele majd foglalkoznom, a regenerálásra úgyis figyelek.
-
válasz
imyourfriend #206085 üzenetére
287e nél vittem tisztíttatni, nem volt vele még gond, de lassan a végét járta. Előtte az EGR-t cseréltettem ki (180e), azzal sem volt gond, már megrendeltem ismét hozzá az új gyári EGR-t, megint csere, közel 330e km van már benne. Ők csinálták a DPF tisztítást: [link]
290-nél kappott egy optimalizálást a motor, de semmi negatív változást nem veszek észre rajta, 1300km körül elmegy egy regenerálással. -
Asbee
veterán
válasz
Gyula84 #206079 üzenetére
Elvileg ha még tisztítható akkor egész jó eredmény érhető el. Rendesen gépben csinálják, nyomást mérnek előtte utána, áteresztést stb. Nem csak ilyen vegyszert öntök bele és átmosom. Ha úgy sem jó, akkor Győrben feltudják újítani, futár hozza viszi. Annyira gatya nem lehet hiába van max közelben az olajhamu, mert városban is használom átlagban napi 2x rövidebb útra + 2 naponta 2x 15 km gyorsforgalmi.Ilyenkor 400-500 km után regenerált, hosszú utaknál múltkor 700-800 között kezdte. Úgy hogy mindig figyeltem rá befejezze. Sokaknál olvasom ennél a motornál 200-300 kilóméterenként regenerál. Fogyasztás is jó, nincs semmi hiba, teljesítményvesztés stb. De inkább megelőzöm a bajt.
-
Asbee
veterán
válasz
Gyula84 #206073 üzenetére
Nekem még nincs semmi jelzés, se semmi tünet. Nagyon jól fogyaszt, jól megy, az sem tűnt fel nagyon gyakran regenerálna. Mondjuk most az elmúlt 2 hétben sok hosszú út volt, 2500km belement. Nem tudom mi történik, mikor eléri a maxot, lesz-e valami hiba, jelzés stb. Jövő hétig már bírja ki.
-
PC4200
tag
válasz
Bdanyy #205869 üzenetére
Nemtudom mi az előzmény.
De akkor nem tud regenerálni ha ugye valami hiba van a motorban. Vagy hiba volt, csak közben telítődött a szűrő amit nem tud regenerálni már mert 100mbar felett van a differencia és szűrőt kell cserélni
Elsö sorban ha minden jó, akkor kényszerregenerálás és utána olajcsere azonnal mert ha kopott a motor picit akkor lemegy a gázolaj a gyűrűknél és felhígul a motorolaj -
Bdanyy
addikt
válasz
Bdanyy #204821 üzenetére
Hello!
Kicsit megkésve válaszolok de most jutott újra szerelőhöz az autó (nem használtam közben). Elvileg ezt a gyárit nem kell feltanítani rá, cserébe a DPF megy tönkre szerintük
Hamuval lehet tele. Most próbálnak majd gyári szoftverrel kényszerregenerálni vagy micsoda. Gyakorlatilag a végén mindent ki kell a kocsin cserélni apránként...
Azt nem értem, hogy a DPF ha eleve rossz volt, az hogyhogy korábban be tudta fejezni a regenrálást útközben, most meg nem, illetve olyankor az alapjáratot sem tartja amikor regenerálni próbál, meg megtorpan. -
Lewzke
őstag
válasz
JSandor #205614 üzenetére
Azért annyira nem bonyolult. Én is örültem volna egy DPF regen lámpának, de megtanultam mikor végzi. Egyszerűen leparkolsz és leállítás előtt az RPM-re nézel és ha nem a szokásos 800 hanem 1000, akkor szinte biztos, hogy regenerál (kivéve ha motorhiba miatt kompenzál)
-
JSandor
tag
Én is így vagyok vele. Nekem is 250km ként regenerál ha autópálya nincs benne. Nálam napi 70km utazás van ami 2x35km ből áll munkába és haza de autópályán 400-500km fölött bír simán. Én sem nézegetem állandóan de tudom mikor csinálja és figyelek hogy ne szakítsam meg. Bár egy visszajelző lámpa nem ártott volna a műszerfalon mint ahogy a VAG DPF progi is kirakja a jelet ha nézed.
-
Khaosz55
addikt
válasz
imyourfriend #205591 üzenetére
Köszi, 5g-ra lement regenerálás után. Viszont hamarabb regenerált minta 350-400km az tuti. Most nem emlékszem hány km után, gondolom a sűrű városi használat miatt.
Kivárom a regenerációt kikvéve ha pont akkor kezdi el ha megbeszélt időre megyek valahova, de nem sűrűn szokott lenni. -
imyourfriend
őstag
válasz
Khaosz55 #205589 üzenetére
38.1g-nál jársz, az még bőven fele alatt van de amúgy vannak erre idehaza műhelyek bár nem tudom melyik a legjobb választás. 58g környékén járok, most tavasz felé 350-400km-enként regenerál a dpf érdemes nem megszakítani a regenerációját, jó ha a soot mass calc 5g környékére lemegy regenerálás után és legalább 400km-t bír a distance since last regen, mielőtt nekiállna regenerálni.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok, B8 Passatom van 2.0TDI 150Le, még adblue nélküli, 6 sebességes olajos DSG váltóval. Első tulajdonos vagyok és jelenleg 150 000 Km van a kocsiba. Amikor vettem úgy volt, hogy sokat megyek hosszabb utakra, de ez megváltozott. Jelenleg nagyrészt városban használom, és természetesen figyelek a regenerálásra illetve minden tankoláskor kicsit kiviszem pályára.
Vettem egy ELM327-et és VGA DPF programot ami tökéletesen működik. Ma pont az első monitorozott regenerálás a városban kapott el. Lefutott, és programmal kapcsolatban lenne kérdésem.
70%-nál kezdte el a regenerálást a végén 24% lett. Mit jelent pontosan a Soot Mass Calc ? Regenráció végán 5g-ot mutatott.
Mit jelet a Post injection 2 és 3 ?
Nem tudom mik az optimális értékeke és mikor kezdhetek a DPF miatt aggódni.Mivel már nagyrészt városban használom a következő autóm benzines lesz, de egyenlőre nem látom értelmét a cserének anyagilag, hiába telt el 7 év érdemi változást nem látok. Nálam az elektromos kizárt, a hibrid csak akkor ha gazdaságilag megtérül. Bár ahogy nézem a felárakat , nem hiszem, hogy az egyhamar megfog.
-
Khaosz55
addikt
Ok értem, 10-ből 1X ha nem tudom végig futtatni a regenerálást. Vagy kimegyek pályára kicsit ilyenkor vagy hagyom 5-10 percet alkajáraton járni. 1000-es fordulaton megy és ha egy gázfröccs után visszaáll alapjáratra akkor leállítom.
Most veszek egy ELM327-et és a VAG DPF progit hozzá. Kíváncsi vagyok.
Ezt vehetem ? [link] -
Khaosz55
addikt
B8-as Passatom van 2.0TDI 150Le. Ebben még nincs adblue.
Van olyan, eset hogy regnálás közben le kell állítanom a kocsit, ilyenkor a motorház alol ventilátor hangot illetve valamilyen mechanikus hangot hallok. Motor persze nem megy, a kipufogóból meleg gáz áramlik ki. Meg tudná valaki mondani ilyenkor pontosan mi történik. Van egy külön egység ami ilyenkor folytatja a regenerálást? Csak műszaki érdekesség miatt... -
JSandor
tag
válasz
Lewzke #205207 üzenetére
Köszi. Nekem 256 ezer km van a kocsiba és nem használtak és előző tulaj se használt adalékokat meg en sem eddig. Most nézegettem a dpf et benne. Regenerálódás stb és olyan 250km ként végzi, bár egy vissza jelző a műszerfalon el fért volna, hogy fogalma legyen a tulajnak amikor elindul.
-
Kiskokó
veterán
válasz
atos19881101 #205139 üzenetére
Átérzem a nyűgöd, annó a 2006-os A4 2.0Tdi amikben először jelentek meg a DPF-ek akkor tájt... hogy én mennyit szoptam vele és mennyire utáltam!!! Aztán ki is derült, hogy az autó legnagyobb baja amire sose jött rá senki, az egész a DPF miatt volt.
De manapság ez már nem olyan vészes, sokkal jobban megvannak csinálva.Engem is idegesít néha de ez van, én is próbálok a lehető legjobban vigyázni a kocsira, de ugyebár a "lóf.sznak is van vége".
Aztán amikor a 2km-re beindított jéhideg autót ottho na garázsban leállítom és felbőg a ventillátor mert ő regenerált/na... hát ott baszom rá a garázsajtót úgy ahogy van...
Ilyenkor nagyon nem értem, mert álítólag annyi minden szart néz az autó mikor szabad neki regenerálni.... aztán meg mégsem...
Ez ugyan olyan mint a Startstop, fateromék Sharanja is elmebeteg.
Tudtammal start stoppal csak akkor állítja le a motort ha, meleg a motor, az olaj, az akku állapota , a kocsi dőlése stb... na hát a Sharan is kb leszar mindent és 60fokos víznél, emelkedőn felfelé olyan nyugodtan lövi le a motort mintha kötelező lenne.... -
vzsryl
nagyúr
válasz
atos19881101 #205128 üzenetére
Nekem regenerálásnál a CCFB Superb-em meleg motornál mindig megemeli az alapjáratot 700-800-ról 900-1000-re, és a vezető oldali ajtót kinyitva érezni lehet a kipufogó szagot. Ilyen esetben 100%, hogy regen. van. Párszor már jártam így, de nem minden esetben volt időm karikázni vele. Ha tudtam foglalkozni vele, akkor egy negyed órás 3-as, 4-es fokozatban történő sportosabb veretést tartottam. Ettől eddig minden esetben be tudta fejezni a folyamatot. Meglepő módon a pillanatnyi fogyasztás ilyenkor 3-5 litert mutat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
atos19881101 #205126 üzenetére
Passat B6-nal onnan tudtam, hogy regeneralni akar, hogy uzemmelegen az alapjarat 1000-1100 volt (amugy 900 korul). Ki kell tapasztalni.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
atos19881101 #205077 üzenetére
Egyszerű a képlet, ha üzemmelegen 1000 fordulat az alapjárat, kikapcsolod a klima panelt(teljesen off) felnyomod a fordulatot 1500 fölé és 1000-re esik vissza, akkor kell neki 15 perc séta emelt fordulaton. Leghatékonyabb 2300 körül tartani 3.-ban vagy 4.-ben. Motorfék visszahűti a dpf-et, gyorsítás meg szünetelteti.
Gázolaj adalékolása sűrűbb regent eredményez, azt hanyagold inkább. Ez dízel, nem városi bevásárló autó. Kell neki néha a pálya, az helyre rakja a dolgokat.
-
imyourfriend
őstag
Meglehet van egy seregnyi DPF-el kapcsolatos cikk, elolvastam párat én is de csak miután megvettem az 1.6 cr-el és DPF-el szerelt bódét. Kezdve alapvető tapasztalati dolgokkal, amikor az alapjáratom 1000-1100 környékén van és hangos az első ventilátor, valamint melegebb levegőt érzek a beltérben akkor jó eséllyel regenerál a DPF, tempomatnál észrevehető, hogy a fogyasztás megnő nyáron pl. monitor szerint síkon 95km/h-nál 2.8-3.2/100 regeneráláskor 4-4.2/100-at is mutatott tempomat 95-nél. Ilyenkor igyekeztem a fordulatszámot fentebb tartani 2000 felett valahol és egyenletesen közlekedni, autóúton pl. 4-be közlekedtem 110-el és ez regenerálásnak jót tett, motorolaj felugrott 90-100 fok környékére, nem vész. Mikor beszereztem elm327-et + vag dpf-et ott az olajhamu mennyiségét vizsgáltam ami 52 környéke volt azidőtájt, ha nem úgy sikerült a regenerálás akkor adott még hozzá olajhamut a rendszer, de nem ez volt a jellemző. Alapjában véve nyáron Ilyen 17-22-25mg/km-es adag koromot adott a tárolóba 95km/h- tempomatnál ez télen nem tudom mitől, gondolom időjárási körülmények miatt van hogy felugrik 40mg/km-re, ami nem vész annyira 300-320km-enként regenerál, nyáron 400 körül tette mindezt. Kormot figyelembevéve 21-21.5g környékén kezd el regenerálni ekkor felforrósítja a DPF belsejét 600-650 fokra ha megfelelő fordulatszám tartományban és megfelelő terhelést kap a rendszer aztán égeti a kormot jó 4-6g-ig ezt vag dpf-ben folyamatában jelezve. Személy szerint csak a korom mennyiségét, DPF bemenő hőmérsékletet DPF hőmérsékletet meg olajhamu mennyiséget figyelem a többi nem érdekes ezek adják a lényeget. Van bizonyára sok dolog amit lehetne másként csinálni, így találom praktikusnak, sok figyelmet nem vesz el a történet.
-
Lewzke
őstag
2.0 CR TDI automata regenerálás közben mennyire kúszik fel a fordulatszám? Illetve mennyit tart? Hangból ítélve eddig könnyebb volt rájönnöm, hogy éppen zajlik, de az RPM szerintem alig több mint a normál alapjárat. Nem értem mért nem raktak erre egy kijelzést, hogy az ember ne állítsa le a járművet közben.
-
Reggie0
félisten
válasz
atos19881101 #205068 üzenetére
Magas alatt azt ertem, hogy tobb, mint amennyi szokott lenni, hogy konkretan a te autodnal mennyi azt nem tudom fejbol.
Az, hogy meleg a motor a mutato szerint, meg nem feltetlen jelenti azt, hogy tenyleg uzemmeleg. A mutato is csal, a vezerlo is tobb parameterbol szamol, ezert neha tunhet ugy, hogy mar uzemmeleg, de valojaban meg nem az es ezert magasabb a fordulatszam. Viszont hasznalat kozben latni fogod, hogy az egy ido utan mennyi a minimum amire beall. Attol nem kell felned, hogy olyan gyorsan kezd regeneralni, hogy nem latod alapjaraton egyszer sem. -
Reggie0
félisten
válasz
atos19881101 #205065 üzenetére
Okes, de nem ez a kerdes. Egy kihagyott/megszakitott regeneralasbol nem lesz vilagvege, majd elinditja ismet. Ha teli van, akkor nem fogsz vele sokat menni, mire elinditja es menet kozben sokkal egeszsegesebb a regeneralas, mert a menetszel is huti a rendszert.
A regeneralast latni az alapjarati fordulatszambol. Ha uzememeleg motornal magasabban tartja, akkor regeneral.
-
imyourfriend
őstag
válasz
atos19881101 #205058 üzenetére
[link] minden igaz, bár érdekes a sztori ha már egyből ilyen jeleket mutat műszerfal, nem lehet hogy csak a szemed káprázik?
[link] egy másik módja a regennek. Amúgy valahol 21 g felett kellene induljon, nem lehet hogy épp le lett állítva 21g környékén és úgy érzékelte nem tud regenerálni? Van ki azt javasolja pályán meg kell járatni és kidolgozza magát, bár van amikor csak a beavatkozásos regen segít.
-
atos19881101
senior tag
Mágus segíts!
Ma megkaptam a dzsin jelet… a sok város. Még nem tudom, hogy mikor akar regenerálni, nem szoktunk össze. VCDS-el el akartam indítani a regent, de valami safety reason miatt nem engedi. Mit csinálok rosszul? 21g van benne… álló helyzetben akartam indítani. A security access keyt beírtam. A motor meleg volt. Olaj 80 fok… mehetek egy kis karikát 3asban? Vagy?
-
válasz
vans? #204878 üzenetére
A benzines részecskeszűrő nem fog meg számottevő kormot, mert a benzinmontor nem kormol normál esetben. Ezért nem fog túl sok hamu sem gyűlni benne.
Nekem a 2.0 TSI nem is regenerál, mióta hosszú utakat megyek vele. Amikor regenerált (napi 5-5 km út), az is kb. 7-8 ezer km-enként történt. De nem is kell neki annyi idő, mint egy dieselnek, mert jóval hamarabb felmelegíti a kipufogót.
Nekem ez a GPF furcsa volt, német területen OPF (Ottopartikelfilter). -
imyourfriend
őstag
válasz
vans? #204878 üzenetére
Benzines részecskeszűrőt 2018-tól tették kötelezővé, a dízel részecskeszűrőt jóval korábban így pl. 1.4 TSi Style-ben amit 2015-2017-ig gyártottak elméletileg nem szereltek ilyet. Dízelből ha jól tudom mindben van, pár 2015-höz képest idősebb szériában nincs ami pl az 1.6 cr 90LE-s változata ezt azért nem ajánlom mert most is egy fiatalabb autóval jársz. Amúgy nem teszed tönkre az autót, sőt azzal már jót csinálsz ha hagyod az udvarban járni az autót míg regenerál.
Sokan nem tudják a DPF egy ilyen történet, vagy félretesz rá az ember vagy hamarabb viszi tisztíttatni ha elromlik akkor vesz egy újat bele. Ez úgymond az ára annak, hogy az autó valamelyest környezetkímélőbb, mint az elődei, no meg azok melyekből kivágták a DPF-et. 230 ezer van benne jelenleg és 56.5g környékét mutat olajhamuból a vag dpf úgy gondolom idővel egy tisztítás belefér, még fut 300-320km-enként regenerál megérdemelhetne egy új dpf-et is.
-
válasz
ArthurShelby #204866 üzenetére
Nem értek egyet veled . Nálam pl minden céges kocsi meg volt becsülve , hiába nem én vettem . Gondolok itt arra , hogy én mostam a ház előtt és takarítottam wolf-s termékeket használva. Mikor három évente visszavette a cég olyan volt mint az új . Arra gondolok amikor azt mondom , hogy a kocsi van értem pl én beindítottam reggel a legnagyobb hidegben is és mentem vele nem melegítgetem vagy mikor regenerált volna a ház előtt simán lekapcsoltam , majd még megyek kocsikázni vele persze. Auchanos kártyánk volt a cégnél , így a legolcsóbb nyál ment bele és egyiknek sem lett baja tőle pedig jellemzően 200K körül adtuk le mind. Nálam Eger -Győr hetente háromszor megvolt és ami a csövön kifért radar alatt toltam neki .A kocsi nem ló
Azért na ne aludjak vele a garázsban ha dörög az ég ? Nyilván a saját kocsimat is féltem vigyázok rá ,de azért ne essünk túlzásokba ez mégis csak egy használati tárgy . Perzse megértem azt is aki évekig spórol egy kocsira amit aztán féltve használ míg le nem adja a méhtelpen az megint más. A rendesen karbantartott kocsit könnyebb eladni ez biztos ,de nem fogok könnyet hullatni érte .
-
dozó
tag
válasz
simonjoe #204870 üzenetére
Azt sem hiszem, h sokan vannak kik folyamatosan monitorozzák az állapotát és kellő időben lépnek, akár a cserére, vagy egy tisztításra.
Én is folyamatosan figyelem az állapotát és soha nem állítom le regenerálás közben.
Jelenleg 48g az Oil Ash, már gondolkodom a tisztitásán. -
válasz
vans? #204864 üzenetére
...ezt írtad: " ennek megfeleloen csak edzeni, boltba, oviba hasznaltuk..."
Na, pont erre nem jó a dízel, pontosabban a részecskeszűrős(se)!
Mi csak tényleg hosszú távra használjuk (200km-alatti útra nem állok ki vele a garázsból) arra ott a kis benzines. Valóban a legváratlanabb időben regenerál, és azt, h mikor sajnos nem Te döntöd el, de tudatos használattal nagyjából "kordában" lehet tartani. Nem az autó hibája, h ilyen, sajnos Te nem tájékozódtál kellő képpen vásárlása előtt. Tényleg kevés neki az évi pár hosszabb út. Nálam is előfordult már, h egy ultra út után nem tudtam beállni mert akkor érte el a telítettségét és kezdte a ciklust. Tettem egy nagyobb karikát és kész, lehet bosszankodni, h esik az eső, de attól még vizes leszel, az időjárás(DPF) már csak ilyen.#204863vzsryl:
Valóban nem kell félni tőle? Az új gyári ára horror. Esetemben, kb. az autó mostani értékének a fele. Ez azért ébreszt gondolatokat az ember fejében. Azt sem hiszem, h sokan vannak kik folyamatosan monitorozzák az állapotát és kellő időben lépnek, akár a cserére, vagy egy tisztításra. Ráadásul, ha egy majdnem teli szűrővel elindulsz pl. egy Spanyol útra, kint meghal, na ott mond a tulajnak, h nem kell félni tőle! Én azt gondolom, h míg új valóban lehet "ütni-vágni", de már 150k felett óva inteném erre a tulajokat és erősen meggondolnám, h kell-e egy részecskeszűrős dízel oviba, boltba, avagy edzeni járni.
2021 júliusában 290e km nél szereltettem ki, és vittem el személyesen kitisztíttatni. Nem volt még teljesen tele, nem is írt sosem hibát addig, vészregenerálásom sem volt addig. Cseréltettem a nyomásszenzort is újra, és letudva. Pontosan azért, h ne a lakhelyemtől több mint 1000km-re kelljen szívnom a fogam, és itt nem a pénzre gondolok. Azóta eltelt némi idő és túl vagyok már a 320k-n, most kezd értéket írni a részecskeszűrőbe. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
vans? #204826 üzenetére
Benzinesben Euro6c-tol van, azok kevesebb karosanyagot nyomnak ki igy ott lassabban is telik meg. Illetve magasabb homersekletu a kipufogogazuk igy sokkal gyorsabb a regeneralas.
Regeneralni akkor fog ha egy adott telitettseget eler a szuro, ha ez egy 950 km-es ut utan jon el akkor bizony nekiall regeneralni. Ha megszakitod a regeneralast 1-2x az nem baj de sorozatosan nem jo mert kozben telik a dpf szuro. Vegul ha eler egy bizonyos titettseget akkor veszmodba rakja magat.
-
imyourfriend
őstag
-
vans?
őstag
válasz
molnarpeter #204813 üzenetére
Ezt nevezik regeneralasnak, hogy elmegyek vele egy korre? Honnan tudom, hogy regeneralni kezd, amit Qru ir? Ilyenkor el kell menni vele?
Az a bajom, hogy a benzinesekben is van mindenfele cucc mar, nem? Vagy ott kevesbe kell odafigyelni?
-
imyourfriend
őstag
válasz
szabzoltan1 #204791 üzenetére
Youtubera írd be: how to force dpf regeneration via vagy by vcds Octavia 3 pl, az egy olyan modul ami úgy emlékszem motorvezérlőben van és a kínai vcds-nek nem engedi elindítani a vezérlő gondolom a kábel miatt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabzoltan1 #204785 üzenetére
Akar egy obd-s kutyuvel is le tudod kerdezni, hogy mennyire van tele a dpf. Kenyszerregeneralas inditasahoz viszont profi cucc kell. De arra nincs is szukseged, eleg ha a regeneralashoz megfelelo korulmenyeket teremtesz. Elindul az magatol ha szukseges.
-
szabzoltan1
tag
Sziasztok.
Anyit olvastam már hogy a dpf tisztitás hiánya menyi problémát okoz, hogy elkezdett foglalkoztatni.
Alany b7 passatt 2.0 cr tdi cffb motor.
Hol tudom leellenőrizni,hogy mikor aktuális a regenerálás és ha már aktuális el tudom e inditani manuálissan? -
imyourfriend
őstag
válasz
molnarpeter #204765 üzenetére
Sokféle módot próbáltam már, de legjobban 3-ban 3000-3200 környéki fordulatszám vált be regeneráláshoz igaz ott az olaj hőfok 95 fok környékét elérte, a dobozra 600 fokot, kipufogóra valami 650 fok környékét írt fogyasztás nem szállt el a motort hallottam odabent bár még nem üvöltött.
-
Mágus2
Közösségépítő
Octavia 4 helyzetjelentés, eltelt 11 hónap, megtettünk több mint 16 000km-t .
Adós vagyok egy hosszabb távú tapasztalattal, hátha valakit le/rá tudok beszélni.
Kezdjük a bódéval, jó nagy, parkolni nehezebb emiatt, de majdnem minden befér egyben, nem kell a hullákat apróra vágni, szépen egymás mellé beférnek. Beltér kényelmes és végre minőségi.
Futómű: nagy előnye, hogy puhán rugózik, ami nagy hátránya is egyben, hogy kereszt iráyú nagyobb huplikon félsz, hogy odavered a kádat, akkorát hintázik, de kanyarban meg nem dől a bódé, ezt nem tudom hogy csinálták, minden esetre egyenesben kereszt irányú göröngyön félemetes.
Fék: jó nagyok a tárcsák, ami előny nagy tempónál, hátrány városban. Nem olyan harapós, mint a régi, cserébe nem is melegszik el. Másképp kell adagolni, de legalább adagolható.
Motor: a gázpedál olyan okos, mint egy 50 év körüli politikus. Egyszerű kérdésekre sem képes válaszolni. Ha rúgják, azt érti.
Viccet félre téve jól megy, vagy keveset fogyaszt, mentem már vele sportosabban, akkor 9 litert mutatott fogyasztásnak.
Lehet vele jó fogyasztást is csinálni, de akkor nem érződik 150 lónak.
Váltó: ez a hat sebességes manuális örök darabnak tűnik, bejáratás alatt akadt, meg nem szerette a hátramenetet, egy két darálás után megunta és feladta az ellenállást, azóta jó. A hatodik hosszú, mint egy hónap fizetés nélkül.
Fedélzeti rendszerek: Ha mindene működik akkor azért idegesít, ha meg nem működik valami, akkor azért. Szoktak sírni a front assist szenzorai ködben, hóesésben, hogy tudod öcsém, rokonoknak mindent, de most nem tudok segíteni...
Hibák: igen, sajnos vannak hibák egy új autónál. Kéthavonta eljátsza, hogy nincs semmi hang a kocsiban, ajtó nyitásnál halk robbanás szerű hang a hangszórókból és csak a teljes fedézeti elektronika újraindításával lehet megoldani a dolgot, vagy visszazárod a kocsit és 10 perc múlva mintha nem is lett volna soha gondja, megint hónapokig jó. Volt reklamáción, mert hetente csinálta, most már csak néha.
Amit a legjobban szeretek: fényszóró, motor, váltó
Amit a legjobban utálok: Start-Stop, érintőkijelzős klíma vezérlés, a hátsó ablak automatikus törlése szárazon, kényszerített DPF regen 250 km megtétele után.
-
imyourfriend
őstag
Kezd egészen jó értéket mutatni a DPF regeneráció után, ritka pillanatok egyike épp az Osztrák pályán regenerált 100-as tábla volt ami jól is jött korábban 6.5-7g korom volt mikor befejezte a regenerációt ma este 5.05g amin meglepődtem. Mennyi az elméleti amíg letud menni ez a szám, 3-3.5g? 21g-nál már kezdi is, bár úgy vagyok vele jó lenne valami visszajelzés amikor csinálja mert csak fogyasztáson látni, pl. 90 tempomatnál mikor megugrik 1 literrel
-
imyourfriend
őstag
válasz
kisharsany #203036 üzenetére
Szemre futottam át az autót, melyet egy volt évfolyamtárstól vettem mondhatni eddig egészen jól szuperál 2 hétre rá vettem elm327-es BT adaptert meg 5$-ért vag dpf-et azóta azzal nézem. Volt egy Check Engine hibám nox érzékelő hibával akkor vettem alin a vcds-t, ezzel a kettő eszközzel már a hibák javarésze kimutatható összesen 20 pénzbe került a kettő. Nem mondom hogy ez a helyes megoldás, de én tudni szeretném ha valami történik az autóval, azt is mit művel a dpf, hogyan telítődik mennyi időközönként regenerál, pénztemető az a doboz jó drága újonnan így nem akarom hogy idő előtt megadja magát. Hozzáteszem vcds jól jött kódolni is, tolatólámpán és két W5W izzón kívül minden led hátul, rendszámtábla világítás is (no ezt az egyet kellett kódolni, a többiért nem szólt az autó, a belső W5W cserékért sem).
Nem mondom hogy csak így lehet, lehet szervizzel is csináltatni a dolgokat, igyekszem kímélni a pénztárcát.
Kerékagy porvédő meg is érkezett a bárdiból, VAG1J0501249C jár az oktávhoz, valamint a visszapillantó aljába a led világítás, már csak ott van sárga színű W5W, a többit kicseréltem, még a kesztyűtartóban is.
rasotamas: nálam javarészt fel van írva, hogy mikor mi lett cserélve az előző tulaj is így tette, mivel bizonyos dolgok nem szervizben történnek, ami ott történik sincs km pontosan pecséttel vezetve, papíron felírva aláírás, úgyis az én érdekem hogy minden rendben legyen.
-
Reggie0
félisten
válasz
kisharsany #203028 üzenetére
Ha jo alacsony a fogyasztas, akkor plane lehet, hogy nincs benne reszecskeszuro
A regeneralast sosem irja ki. Abbol veszed eszre, hogy magasabb az alapjarat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kisharsany #203030 üzenetére
Nem irja ki, pont ez a gond, hogy nem tudod hogy regeneral es leallitja az ember.
Obd-na csatlakozva tudod, csak megnezni mikor regeneral(t).
-
kisharsany
aktív tag
Gondolom ki kellene írnia a regenerálást. Ilyen még sosem volt. Szóval gondolom nincs benne, vagy ki lett írva.
Ha így van, gondolom a kereskedő úgy is tagadni fog mindent, meg hogy én szereltettem/írattam ki. Ahogy gondolom a műszaki vizsgapont is tagadni fogja, hogy ők látták volna a rosszabb értékeket/elfogadtak volna egy kis kenőpénzt a havertól.
Summa summárum ha a következő műszakin mondjuk bukna az autó és elvennék a rendszámot, nekem kellene minden költséget állni. -
válasz
kisharsany #203020 üzenetére
7000 ezer km az Q...va sok. Az enyém 2009-es, igaz kétezres motor van benne, de használattól függően 1100-1400km között szokott regenerálni. Csak hosszú utakra van használva, a minimum az 200km.
A kipu vége fémtiszta, egyszer, valamikor régen talán egy kicsi kormot találtam az egyik csőben, a másikban semmi, de valami leheletnyi volt a fehér papírzsepin. Azóta is figyelem rendszeresen de semmi. A DPF volt már tisztítva tavaly júliusban. Nem volt gond vele, csak a kora és a futás miatt, azóta mentem vele 40k-t, most kezdte írogatni az olajhamu tömeget. Ja, és átesett egy optimalizáláson is a rendszer, kicsit fel lett húzva a teljesítménye a motornak. Szóval szerintem nem szabadna kormosnak lennie a csőnek. -
kisharsany
aktív tag
válasz
imyourfriend #203019 üzenetére
Ezalatt a 7000 km alatt még nem akart regenerálni. Főleg főúton van használva, kevés a városozás, meg pár hetente kap 230 km-t oda, 230 km-t vissza megrakott utánfutóval, elvileg ez elég jó módja a tisztításnak. De simán el tudom képzelni, hogy nincs benne szűrő, vagy kiírták.
-
imyourfriend
őstag
válasz
kisharsany #203013 üzenetére
1.6 cr cxxb motorkóddal 226.500 van benne és teljesen tiszta a kipufogó, ha már mondtad kíváncsiságból megnéztem én is, 216-al vettem azóta egy akkumulátort meg egy szett téligumit kért a szekér, elm327 + vag dpf alkalmazással ránéznék a dpf-re mi a helyzet vele. Milyen időközönként regenerál, milyen gyorsan telítődik korommal, hány km-t tudsz elmenni két regenerálás között adott városi/pályás használat mellett, kezdésként. Mikor megvettem egyből elkezdtem vizsgálni, mondjuk a dpf az olyan amire nagyon kell figyelni szerintem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
imyourfriend #202963 üzenetére
Ooo de szerettem, mikor Bp-Ausztria-Bp kozel 1000 km utan otthon a kertkapu elott allt neki regeneralni.
-
válasz
imyourfriend #202951 üzenetére
Tavaly július végén csinálták:
[link]
Nem tudom miért Ők, nekem szimpatikus volt a tulaj, itt csinálták a Budafoki úton. Ráadásul minden máshol 30eHUF volt akkor, náluk 52-őt fizettem.
Nem érzek különbséget, hisz előtte sem volt baj vele, csak már az olajmassza kezdett benne a kritikus érték felé közeledni. Tisztítás előtt is 1200-1400km enként regenerált, most sincs ez másként. Csak most még tényleg üres, pontosabban remélem. -
imyourfriend
őstag
válasz
Pfiucska #202825 üzenetére
Hasonlóan voltam az oktávval igaz 220-nál vettem 3 hónapja most van benne majd 226, ennyi km után mondhatom rendben van persze mindig lehetne mit költeni rá. dpf-et érdemes lenne kiolvasnod milyen állapotban van milyen időközönként regenerál mennyire van tele. Városi használatra nem vettem volna egy ennyi kütyüvel felszerelt dízelt kb. minden második hétvégén vinném valamerre hosszabb útra a szekeret, kockázat minden autóban van éppúgy ez is lehet nagyon jó vétel mint bármely másik.
-
Reggie0
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #202759 üzenetére
Igen, tobbszor is meghallgattam. Szerintem szepen jar. Nekem normal alapjaraton is van ennyi hangja (@250-350e km). Az a hullamzo, melyebb hang amit hallasz nalam is jelen van, szerintem valami rezonancia lehet.
Amugy en is folyamatosan figyelem a hangjat es raparazok minden apro zorejre.
Amikor vege a regeneralasnak utana az alapjarati fordulatszam a nevleges es tartja stabilan?
-
Dpf regenerálás közben az udvaron feltöltöttem az ablakmosót, és azt hallgattam, hogy valami furcsa ütemes zörgés hallatszik, végighesszeltem, a vezérlés oldalon hallani, ezért én kizárnám a váltó oldali dolgokat.
Csináltam videót , de ez alig hallatszik.
Ezt hallom: pamm para papamm pamm pamm pa parararaGenerátor szabadonfutó? Vízpumpa görgője?
Ja még egy ötlet: hatszögtengely -
imyourfriend
őstag
válasz
Reggie0 #202186 üzenetére
Fordulatnál mutatja épp ugyanúgy, 1000-es fordulat és akkor regenerál, keletkezik sok olajhamu is így inkább mikor megtelik, vagy úgy érzem visszafogja az autót beleteszek +5-10km-t mostantól és akkor végrehajtja jól a történetet, minél kevesebb olajhamu keletkezésével.
-
dozó
tag
válasz
imyourfriend #202183 üzenetére
Mondjuk én szenzitívebb vagyok az ilyen dolgokkal kapcsolatban, rengeteg rosszat olvastam a dpf-ről így az kiemelt figyelmet kap, nagyjából minden második harmadik úton ránézek az alkalmazással.
Hiába nézel rá, ha leállítod mikor regenerál. -
imyourfriend
őstag
Figyelgetem a DPF regenerációt, héten megint leállítottam mikor nem végezte el a munkáját maradt benne 18g.. szó se róla elkezdte regenerálni magát 21,5g környékén én meg hazafelé tartottam, lefordultam egy negyedrendű útra majd 65km/h és 3-asba kapcsolva tempomattal haladtam. Eddig ezt 90km/h-val tette 1700-1800-as fordulatnál most 2500 környékén volt a fordulat és hamar el is égette a kormot, meglepő az volt hogy csak 0.02g olajhamu keletkezett, a hőmérséklet sem 600 fok körül volt hanem 650-700 körül. Hamar el is végezte a dolgát így mikor 6.8g-nál a korom mennyisége egy körforgalomhoz értem épp és a lassításra abbahagyta a regenerálást. Nyilván nem fogom minden egyes regenerálásnál így nézni a folyamatot, de jó lenne egy lámpa pl. sárgán villog a DPF a kijelzőn mikor regenerál ezzel felhívva a figyelmet, hogy állítsd be a fordulatot a regeneráláshoz alkalmasra 2.6-2800 környékére.
-
Dot
őstag
Végre volt időm és lehetőségem kiolvasni ezeket az értékeket:
Address 01: Engine (04L 906 026 ET)
17:51:12
IDE00365 Injection quantity deviation cylinder 1 0.00 mg/stroke
IDE00366 Injection quantity deviation cylinder 2 -0.13 mg/stroke
IDE00367 Injection quantity deviation cylinder 3 0.02 mg/stroke
IDE00368 Injection quantity deviation cylinder 4 0.09 mg/stroke
IDE00432 Particle filter: time since last regeneration 13635 s
IDE00433 Particle filter: oil ash volume 0.08 l
IDE00434 Particle filter: soot mass calculated 11.99 g
IDE00435 Particle filter: soot mass measured 5.01 g
IDE00436 Particle filter: kilometers since last regeneration 259097 mAddress 02: Auto Trans (0D9 300 043 B)
17:53:09
IDE03189-ENG110508 Number of prevented stop processes (statistics)-km-Stand des letzten Stoppverbots 134992.0 km
IDE05987-ENG110508 Engine stop prohibitions-km-Stand des letzten Stoppverbots 134992.0 kmSzerintem elég jó értékei vannak az injektoroknak.
DPF még félig sincs szerencsére.
Váltóban is kb annyi km van mint az órában. -
Reggie0
félisten
válasz
1stVikman #201885 üzenetére
Egyik se, meg a gyari.
#201896 rasotamas: Meg mindig jobb az allo helyben regeneralas, mintha leallitanad. Azert ne aggodj rajta, neha-neha belefer az is, nem nagy kulonbseg a dugoban araszolva regeneralashoz kepest, hiszen ott sincs menetszel ami hutene a kornyezetet.
#201890 imyourfriend: Rossz hirem van, ha leallitod a motort, akkor nem fogja folytatni a kovetkezo inditasnal. Nem is lenne jo, ha hideg motorral es reszecskeszurovel elkezdene. Ehelyett megvarja, hogy megint teli legyen.
#201801 SzlobiG: Nincs adblue, ez meg az eur 5-os. Torsen a quattro, a szerelom egyszer cserelt benne nekem olajat, hivatalosan nem is kell, de mondta, hogy nem art.
-
imyourfriend
őstag
Soot Mass-t az autó "elégeti", ilyenkor regenerál, az Oil Ash Residue mintha csak gyűlne benne, ez lerakódik és van egy limit értéke melynél gondolom ki kell takaríttatni a DPF-et. Oktáv3-asnál egy 80g-os értéket láttam, 56g-ot ír VAG DPF megközelítőleg, 250ezernél viszem takaríttatni biztos ami biztos. Aztán meglátjuk, kap egy kályhacsövet a DPF helyére és megy tovább.
-
dozó
tag
Igen az injektorok és a DPF állapotát ott tudod megnézni.
Kérdésem lenne, hogy az oil ash volume(olaj hamu mennyisége) az mit jelent. Ez jelenti a DPF telitetségét (regenerálás után sem csökken az érték).
Passat B8 esetén a VAG DPF az oil ash-t g-ban adja meg 80 g -nál van tele a szűrő akkor tisztitás vagy csere.
A VCDS literben adja meg, pld. 0,11l (nállam) a kapott eredményt beszorzod 400 -al, és megkapod g- ban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest