- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Audience
aktív tag
Az olajokban van detergens és diszpergens adalék. Az egyik azért felel, hogy feloldja a lerakódásokat a másik azért, hogy lebegésben tartsa addig amíg eljut a szűrőig. Én akkor lennék jobban megijedve ha tiszta lenne az olaj. Ez simán lehet attól, hogy az előző olaj nem volt a helyzet magaslatán és az új kihozta a szutykot. Ha zavar, csináltass egy félidős cserét.
-
-
-
molnarpeter
nagyúr
ABS alapúra egyszer átkódoltatod, utána soha többet nincs rá gond, defektet meg úgyis jelzi, max lesz néhány tized bar eltérés hogy mikor szól... Ha eladod a gyári szenzorokat, akkor még pluszban is kijöhetsz belőle. Másik szettel együtt meg már 8 darab lenne, ami bármikor lemerülhet.
-
Nekem az id.3 múlt héten Szegeden tök light hóesésben 3 km országút után írta ki, hogy se hall, se lát Dömötör. Odaértem ahova mentem, az ujjammal lehúztam a saras szutykot az orr kameráról és meggyógyult, nálam semmi se takarta a középső fenti tükörnél lévő szenzor csoportot.
Arra tippeltem, hogy hiába van csomó szenzor a tükör mögött, valszeg adatot húz be az orr kameráról is és ha az nem lát, akkor offra teszi magát az egész (nálam front assist lane assist és travel assist adta be az unalmast emiatt meg talán az adaptív tempomat is)
Nem hiszem, hogy egy kamerát lehetne úgy fűteni, hogy ezt megoldja és a hó is szemből jön amit ha takarunk akkor nem fog látni.Kéne elé egy több tárcsás forgó plexi.
Vagy gokart sisak esővédő propeller. Na az érdekes lenne...
Vagy ha látná hogy esik a hó és 4g-ről leszedi az időjárást is mellé akkor off helyett megtehetné hogy megy az orr kamera adatai nélkül.
A tükör mögött úgyis van egy csomó szeme eleve mit lát a park kamerával?
-
ArthurShelby
addikt
A rendszámtáblát is tisztítsd meg, azt is meg kell a törvény szerint
Szerintem az is biztonsági beállítás, hogy ilyenkor a sima tempomatot is lekapcsolja, hogy jobban figyelj ilyen időben/csúszós úton. Nálam pl, ha bekapcsolom a ködlámpát kikapcsol a lámpa automatika (ami automatán föl-le kapcsolja magától a refit, kanyarfényszóró...)Gondolom a töréstesztre az öt csillagot csak a vezetéstámogató rendszerekkel együtt kapta meg, ezért is figyelmeztet jobban.
-
Doki16
addikt
Tervezési hiba. Ugyanez van nálam is. Hóesésben már 15 km után nem megy. Tök zavaró, hogy sima tempomatra nem lehet váltani ilyenkor, gondolom valami biztonsági dolog lehet. Én átkapcsoltam limiterre ilyenkor és legalább a max sebességet nem kellett figyelnem.
A belső tükörben a lap mögött van a sötétedés érzékelő és az vezérli a bal oldlai külső tükröt is.
-
-
-
imyourfriend
őstag
Soot Mass-t az autó "elégeti", ilyenkor regenerál, az Oil Ash Residue mintha csak gyűlne benne, ez lerakódik és van egy limit értéke melynél gondolom ki kell takaríttatni a DPF-et. Oktáv3-asnál egy 80g-os értéket láttam, 56g-ot ír VAG DPF megközelítőleg, 250ezernél viszem takaríttatni biztos ami biztos. Aztán meglátjuk, kap egy kályhacsövet a DPF helyére és megy tovább.
-
dozó
tag
Igen az injektorok és a DPF állapotát ott tudod megnézni.
Kérdésem lenne, hogy az oil ash volume(olaj hamu mennyisége) az mit jelent. Ez jelenti a DPF telitetségét (regenerálás után sem csökken az érték).
Passat B8 esetén a VAG DPF az oil ash-t g-ban adja meg 80 g -nál van tele a szűrő akkor tisztitás vagy csere.
A VCDS literben adja meg, pld. 0,11l (nállam) a kapott eredményt beszorzod 400 -al, és megkapod g- ban. -
Mágus2
Közösségépítő
-
Dot
őstag
Héten értünk haza egy nagyobb túráról.
Először voltam vele sötétben az utolsó szerviz óta ahol kértem, hogy állítsák be a fényszórót, mert 10 méterre világít. Hát ez nem sikerült nekik.
Egy eléggé dombos településen volt egy szállásunk ahol nem volt közvilágítás(fel volt túrva a járda+ fél út) majdnem sikerült belemennem az építkezés gödrébe, mert nem világított eléggé fel a fényszóró..
(letudtam az olajcserét Magyarországon, Castrol 5w30-al nem márkaszervizben, 40k volt.)
2 nap magyarországi kocsikázás eredménye az lett, hogy kissé jobbra húz a kocsi, illetve nagyobb fékezésnél kicsit rázza a kormányt és olyan hangja van mintha a fék ütne.
Hasonló volt a 6-os passatomban, ahol az első lengőkar hátsó szilentje volt a probléma. De ott nem húzott semerre.
Létezik, hogy valamelyik szilent gondolta úgy hogy kemény neki a magyarországi kiképzés?
Vagy futóművet kellene állítani csak?
Nem hallok koppanást. (de lehet csak jól szigetelnek az ablakok)
-
-
Defektjavító - biztos van 1-2 év rátartás a szavatosságában, utána vagy cserélném a trutyit vagy vennék egy minőségi defektjavító sprayt.
Amúlt évezredben* kaptam utoljára defektet, aztán idén újra, pont nyaralásból hazafelé, szerencsére 5 percre egy szintén szerencsére nyitva tartó gumistól.*Rosszul emlékeztem, 6 éve beleállt egy csavar, de akkor nem eresztett le, viszont kuka lett az abroncs, nem javítható.
-
-
grizlisandor
veterán
Nem olyan rég valaki kérdezte, így kéznél van.
Lekvár tengely a korai CR motoroknál okozott problémát és 2009 májusig volt problémás, utána változtattak rajta és az jobban bírja.
"200 000km fölött már mindenképp cserés. Ha hosszú csere periódust tartottak olajcserében, akkor hamarabb is." -
grizlisandor
veterán
A váltóolajcsere az olajos DSG váltó lelke, meg fogja hálálni.
Nem csak kilométer, hanem év intervallum is van az olajcseréjének, talán 60k kilométer/ 5 év.Szűrőcseréknél kb ezeket érdemes betartani:
Olajat, felhasználásfüggően, sok város esetén 8k km, vegyes használat esetén 10k km, főleg autópályás használat esetén 15k km; vagy évente(amelyiket hamarabb eléred).
Levegőszűrőt legkésőbb évente, ez nagyon fontos, mivel a turbós motor van a Passatodban.
Pollenszűrőt minimum évente, lehetőleg tavasszal.
Üzemanyagszűrőt, ha dízel minden második olajcserénél, benzinesnél 3.-4. olajcserénél.
Fékfolyadékot 2 évente cserélni.
Szűrőkből meg gyári vagy valami nagyobb márka termékét érdemes választaniFriss vásárlású dízeleknél a következő teendőt érdemes megcsinálni:
"rögtön vétel után cseréljen üzemanyagszűrőt, akkor meglátja, hogy mit vett."
"első reszelék nyomokra cseréled a pumpát." -
Doki16
addikt
A GTE sajnos sokat drágult. Nem fogsz már kapni 6,5-ért normális példányt: [link] Egyetlen egy darab van ennyiért.
Én inkább egy Passat B8 2.0 CRTDI 150 lovast ajánlanék neked. A kertedből németben tök jó példányokat lehet majd találni. És pályán hosszútávon kevesebbet fog enni a dízel mint a GTE. -
-
8-ért nem de 9 környékén már vannak 180e km alatti automata B7 Passatok, és azért alkudni még lehet
Nyugodtan megveheted a 140 lovast is, ugyan az a motor csak egyel kisebb turbó van rajta. Chipelve tud 180 ló 400Nm-t, de plug&play lehet rá tenni egy nagyobb turbót a 170 lovasról, akkor bő 200ló 440Nm -
Most akkor B6/B7 vagy B7/B8 mert nagyon nem mindegy, B8 kivételével a 16500€ nagyon sokanak tűnik.
Tavaly vettem Stuttgart környékén 8000€-ért 2012 B7 Alltrack Passatot DSG, az általad említett 170 ló, összkerék, fullbőr, panoráma tető, full-full, 108ezer km.
A 170 lovas motorkódja CFGB. -
-
-
Dr.Zoo
őstag
Hát, nem tudom a turbód pontos típusát, az enyémre annó 300 ezer felett mondtak a gyárira. Nekem egy GT1749VA típusú Garret kézikészülék van fent.
Szerk.: És a felújított Wizardos volt 80 ruppó.
Így nekem kissé gyanús a csomag, szoktam volt mondani a lassan 3 hónapos kislányomnak.. -
Dr.Zoo
őstag
Kívülről szépen be van csomagolva, de a felújított is kb. ugyanígy néz ki. Hogy ez tényleg gyári-e, és nem egy valamilyen felújított, azt ebből nem lehet megállapítani. Vagy ha ebből valaki megállapítja, azt fényes nappal megvendégelem egy kóser szendvicsre a Dob utcában.
Nagy kérdés, hogy mennyit kér ezért a "zsírúj" turbóért? -
Dr.Zoo
őstag
Szia Mókusbogár!
Egy apró, ám de zavaró los problemos akad ebben.:
Ha a péknek van hozzá padja, amin meg tudja pörgetni, az nem hurcibálható.
Ha nincs megforgatva, akkor meg teljesen mindegy, mert max a lógását tudod szabad szemmel megállapítani.
Ez egy ilyen bizalmi kérdés, ha megbízol a tagban, aki árulja, és/vagy ad rá próbagarit akkor gyítefakó, ha nem, akkor meg vagy szerencséd van, vagy nincs.
De majd kijavítanak. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Eladó KTM női bicaj!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest