-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
greenity #86254 üzenetére
Én csak annyit tudok, hogy tele van a város román Digi szakemberrel, meg román rendszámú Digi autókkal, jött egy ~50 fős delegáció, szerelik ezerrel és százezerrel az optikát. Szerintem ehhez lehet leginkább köze az akadozásnak főleg talán azokon a területeken, ahol még nincs optika. Nálad már optika van, vagy még a régi LAN-os módszer? Nálunk még nem voltak optikázni, úgyhogy én is számítok kimaradásra. De eddig még nem tapasztaltam, mondjuk én feljebb vagyok jóval, az Enyezd úti óvoda mellett.
-
válasz
greenity #84883 üzenetére
Lehet okosítani. Switch-et vehetsz, akár gigabitest is.
Ha vannak eszközök, amiknek nem kell a gyors háló, akkor lehet venni 100Mbit-es switch-et is, 4-8 portost. Ugyanígy switch-ként használható egy régi router is - és itt mindegy is, hogy up to date-e a firmware-e, mert úgysem routerként működik. Wifi, DHCP off, és máris switch-é változnak a LAN portok (igaz, csak hármat kapsz, a negyedik megy a fő routerre.). -
Exian
addikt
válasz
greenity #84883 üzenetére
Ezt nem is értem. Magad írtad le a megoldást: switch. Nálunk is otthon a 4 LAN portos router után van egy 8 portos gigabites switch. Így a gépek között is meg van a gigabit, meg a router felé is. Így kvázi olyan, mintha a routeren egyből 12 port lenne, persze csak majdnem, mert a switchtől a routerig már "csak" 1db gigabites kapcsolat megy, tehát osztoznak a gépek a router felé az 1db gigabiten, nincs mindegyiknek dedikált gigabitje, mintha a routerre közvetlenül lennének kötve, na de bőven elég az egyszeres gigabit is a router felé
-
-
-
dunc
nagyúr
válasz
greenity #77818 üzenetére
Gyász az egész banda....amikor a "keresztapa" megszólal, nincs készleten megrendelésre.....
és persze 20x drágább mintha magam rendelném meg, úgy dolgoznak mint a tetvek, tp comp örökség biztos, simán meg lehetne menet közbe őket műteni....ráadásul nincs parkolási lehetőség (ingyenes) ......(a környékükre nem megyek többet)
-
UHHH
őstag
válasz
greenity #77783 üzenetére
Kollega úszik a mi band 2-vel rendszeresen...
Apropó xiaomi: Xiaomi toll!
Xiaomi Mijia 0.5mm Sign Pen
Ár: 0.99 USD !!! KUPON: harvest243 Ma 18:00-tól 800 db erejéig!
Vettem ezerrel megint. -
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
greenity #76823 üzenetére
köszönöm végül kfc lett a vége házhoz hozva, mert egyrészt imádjuk a szállásunkat, valami zseniális ez a hely, majd otthonról beszámolok, de minden várakozást felülmúlt.
másrészt meg alapból nem fűlött a fogunk a beüléshez sehova. egy aktív 2,5 éves gyerekkel ez alapból necces, mert az evést magát jó ha végigüli rendben, de ha még várni is kell az ételre, akkor ott masszív foglalkoztatás kell.
így meg kiültünk szép nyugiban a rántott csirkével meg a coleslawval és a sült krumplival a kényelmes privát füves teraszra, apa ciccentett egy egészséges hideg sert és terülj-terülj asztalkámra volt meleg vacsora, kertben, napernyő alatt.
-
Bird
addikt
válasz
greenity #76404 üzenetére
Tudom járt nálunk, ismerem az elejétől a végéig. Ismerem a város álláspontját is, a bővülő közlekedési területtel, a plusz busz kanyarodó sávval, a módosuló településrendezési tervvel és a többi....
Gondolom a PTE látja azt is amit mi nem
, vagyis sejtünk.Nagy biznisz van a külföldi egyetemistákban, a megszaladt ingatlanárak is erről tanúskodnak a Szigeti városrészben. És akkor még nem beszéltünk a kiszolgáló háttér infrastruktúrákról, és szolgáltatásokról. Aki befektet ott az jól jár.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
greenity #76343 üzenetére
ha elolvasod a hsz-em, nem kifejezetten szállásajánlatokat kértem, hanem információt erről a környékről illetve a városba jutásról a megadott kérdések/szempontok mentén.
mivel kisgyerekkel megyünk, ezért találtunk olyan dolgokat ebben a szállásban, amit máshol (akár az ajánlottakban) nehezen
- apartman, nem hotel, van lehetőség főzni, nem vagyunk kötve az étkezésekhez
- magunk vagyunk az egész placcon, nem kell alkalmazkodni, nem kell más hangoskodását elviselni vagy a gyereket visszafogni más pihenése érdekében
- azt csinálunk a kertben amit akarunk, sütögethetünk, medencét állíthatunk, stb.
- saját konyha, saját fürdő van, nem kell közösködni senkivel
- van külön háló, ahova le lehet tenni a gyereket pihenni úgy hogy nekünk nem kell lábujjhegyen osonni a sötétben
- van kert, nem egy panellakásezeket máshol kevésbé találtuk meg, ezért a szállás kiválasztása, ha egyéb körülményekben (amikre rákérdeztem) is megfelel, kész lenne, de fontos, hogy ezekről a szempontokról is legyen információnk, hiszen hiába szép, ha nem biztonságos, vagy éppen zajos vagy az Isten háta mögött van fél óra kemény sétára mindentől napi két busszal, stb.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
greenity #76222 üzenetére
Akkor ezek szerint van munkalehetőség ott a nőknek, van esély rá, hogy nem csak pom-pon lányokkal találkozok ott, hanem értelmiségi, idősebb nőkkel is.
Lehet azt fogom csinálni, hogy születésnapom körül úgyis terveztem egy kis egyszemélyes kiruccanást, lehet Pécsre megyek és nem Balatont körbetekerni. Olyankor elvileg az egyetemisták ugye eltűnnek, aztán látni fogom, hogy mi a helyzet
-
Zewa
senior tag
válasz
greenity #76021 üzenetére
Nagyon kis szerény az SZTK 3. emeleten található kis optika. Normális a csaj és olcsó. Van még egy optikájuk itt, szemorvossal. Itt a kínálat is bővebb.
A belvárosi optikákat véleményem szerint mert úgy akarnak letépni hogy öröm nézni. -
válasz
greenity #75618 üzenetére
Mondjuk egy tipp már ha van rajta admin user.
Mondjuk az OS reinstall reboot az kicsit már durva... Tud az a NAS valami külső médiáról bootolni?Mert ez alapján ha Linux van rajta, és bármilyen külső eszközről bebootolsz, felismerteted a szoftver RAID-et (Ubuntu live CD pl. fel kellene hogy ismerje) akkor simán át tudod írni a jelszavakat.
-
nesa
veterán
válasz
greenity #73908 üzenetére
Szerintem hülyén néz ki, gipszkarton olcsóbb egyszerűbb, egységes a többi fallal ... polc ugyanúgy kialakítható belőle és van olyan verzió ami a vizet is jól tűri,ráadásul egyszerűbb berakni a revíziós nyilasokat...
A bútorlap hosszútávon a párat sem bírja nemhogy a vizet.
-
TRob1
veterán
válasz
greenity #73287 üzenetére
Azért előbb olvass utána sztem. ELég sokan panaszkodnak rá. Főleg a zárbetétekre. De már tömítés meg egyéb dolgokról is olvastam.
(Az meg csak hab a tortán hogy exkollégámhoz kertvárosban bementek roncsolás nélkül (egyik zár körül volt egy minimális deformálódás), csak kp-t vittek és bezárták. Rendőrök meg mesélték nekik hogy több ilyen eset is volt már Pécsen, csak kp tűnik el. De volt egy olyan hogy 10.-ről!!! nappal kiköltöztettek vkit mire hazaért, szintén zárva volt az ajtó. Persze lehet hogy ez mind kamu)
-
Exian
addikt
válasz
greenity #73287 üzenetére
Nekünk is HiSec van, pár hónapja rakattuk be. Nekem tetszik, azóta fele annyira sem megy ki a lépcsőház felé a 3 gyerkőc üvöltése
Tényleg brutális a hangszigetelése, de hozzá kell tenni, hogy ez nagyban függ a normális, precíz, profi beépítéstől és a megfelelő purhabos réskitöltéstől is.
Én ITT néztem meg vásárlás előtt élőben. Aztán pofátlan módon egy pesti cégtől rendeltük meg, mert olcsóbb volt...
Szóval én személy szerint ajánlom az ajtót, műanyagot semmiképp, mivel nem is szabad törvényileg társasházi lépcsőházban műanyag bejárati ajtót berakatni.
-
válasz
greenity #72561 üzenetére
Nem tudom, én Pascal után a C alapokat elég könnyen vettem. Mondjuk Pacalt középiskola alatt elég sokat nyúztam (@Cpt. Pirk, megvan Pascalban egy hasonló játék forrása, én írtam még a 90-es évek vége felé
)
Amúgy C is tud látványos lenni, meg van abban is sikerélmény, ha ügyesen van előadva. Macerásabb, a legtöbb nyelvnél, de ha C-ben tudsz programozni, akkor akármire fogsz tudni programot írni. Az majdnem mindenre van.
Nekem a LISP volt a halálom@UHHH : A halál biztos, meg az adatvesztés. RAID1-hez nincs elég winyóm, meg nem is hatékony.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
greenity #72561 üzenetére
Ez nem annyira csoda. Mint többek közt C programozó mondom, abban nehezebb látványos élményt gyorsan elérni, a nélkül meg nem lesz túl sok kedvük hozzá.
Nekünk C++ -t kezdtek el tanítani anno, de az nem volt valami érdekes. A fősulin ment a sima C a beágyazott dolgok miatt, de önmagában az se valami érdekes dolog. Java-t tanítottak még középsuliban netbeans IDE alatt, az már érdekesebb volt, megpróbáltuk leprogramozni a jó-öreg Scorched Earth tankos játékot, csak vége lett az évnek mielőtt befejeztük volna, pedig ez még a társaságot is érdekelte.
Rákényszerültem a freepascal megtanulására a munkám során, az viszont megint egy jó és könnyen tanulható dolog amivel szintén hamar lehet élményt elérni és ráadásul multiplatform.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
greenity #72525 üzenetére
"azt mondta meg tudja menteni, gyökérkezeljük, oké, majd másfél óra szenvedés után közölte, hogy ezt nem tudja megmenteni, ki kell húzni... hát had ne mondjam teljesen kikészültem a végére"
Húzta volna ki egyből? Persze egy fogkezelés nyűg, különösen ha gyökérrel babrál, de mégis, legalább megpróbálta. Ha összejön, akkor még 5-10 évig ott lenne a fogad.
-
Palafi
aktív tag
válasz
greenity #72525 üzenetére
Mi kertvárosból körzetileg Dr. Radó Erzsébethez (Bálicsi út) tartozunk, és nagyon tudom ajánlani. Soha nem szerettem fogászatra járni, és most örömmel megyek minden alkalommal. Kedves, és soha nem fájt semmilyen beavatkozás sem. Nejem is azóta jár hozzá félelem nélkül. Árakról nem sok mindent tudok. Még az elején kb. 10-15 éve volt fizetős dolog, és azóta csak ellenőrzésre járok.
Más: Fiam a sulis órai jegyzeteléshez, programozáshoz egy Asus transformers gépet szeretne. Elvileg csak ezek szétszedhetők. Azt szeretném megtudni, hogy érdemes-e ilyent venni, miért jó, miért nem jó, mire érdemes figyelni? Egyszerűbben a tapasztalatokat szeretném megtudakolni.
-
Exian
addikt
válasz
greenity #72523 üzenetére
Húzásra ajánlom Serdült Károlyt a Király házban, ugyanott esztétikai dolgokra Pálvölgyi Pétert. Plusz Fardát is ajánlom én is. Végtelenül nyugis, normális, kedves és nem utolsó sorban jó kedélyű, viccelődős. Oldja a hangulatot már az érzéstelenítő előtt is. Mondjuk én nem erről az oldalról ismerem őket, bár rendszeresen járok hozzájuk, de szerencsére nem a fogorvosi székbe ülök be
, csak a számítógép előtt levő ülésbe.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
greenity #71866 üzenetére
Arra figyelj, hogy szombaton 13-kor zárnak, vasárnap ki sem nyitnak.
Szerintem nagyon jó a lángosuk. Azért tömény, mert jól megrakják. A tészta amúgy pont kellemes, nem az olajtól csöpögő. A felét, kétharmadát megeszem, a maradék jó lesz vacsorának. Sajnos a hambit abbahagyták, podgi az is jóféle volt, saját húspogácsával
-
Exian
addikt
válasz
greenity #70527 üzenetére
"tulaj elmászna ezekre a cuccokra és intézkedne, ne a bérlőnek kelljen."
Számomra ez is science-fiction
Akárhol laktunk, magasról tojt az összes tulaj mindenre. Pedig laktunk már (sajnos) néhány lakásban bérlőként... az égvilágon semmi sem érdekelte őket, csak az, hogy átadjuk vagy utaljuk a pénzt. Ha valami kérése, nyűgje volt az embernek, akkor máris nagyon sietniük kellett, vagy "majd megbeszéljük", stb.
Volt olyan tulajunk is, akinél úgy csináltuk, hogy nem mi, hanem ő fizette mindig be a rezsiket, arra is adtuk a bérleti díjjal együtt mindig a számlákon szereplő összegeket. Aztán bizony volt olyan, hogy nem fizette be és kikapcsolták az áramot! Úgyhogy nem mindig a bérlőkkel van baj, hogy nem fizetnek, nálunk épp fordítva volt: fizettünk mindig mindent pontosan, amikor jött, ő meg nem fizette tovább a közműdíjakat... aztán amikor felhívtuk, hogy hogyan lehet ez, miért kapcsolták ki a villanyt és hogy azonnal intézkedjen és kapcsoltassa vissza, akkor még képes volt azt is hozzátenni, hogy "most köszönjétek meg, 22.000 Ft-omba került a visszakapcsoltatás"
Természetesen vannak nagyon jó tulajok is, én is ismerek ilyeneket, de sajnos a mi tulajaink nem tartoztak közéjük... talán egy kivétellel mindegyik problémás volt. Értitek? A tulaj, nem a bérlő... velünk soha semmi gond nem volt tudomásom szerint.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Bird
addikt
válasz
greenity #70503 üzenetére
Hát a kertvárosi parkolásról tudnék én is mesélni. 5 éve lakunk a Maléter- Aidinger sarkán. Azóta a mai napig beszól a szomszéd házból egy ogre amikor meglát úgy félhangosan, hogy mennyi idegen parkol itt és neki már nem jut hely. Persze tudom, hogy nekem szól, de nem veszem fel.
Jártam már úgy is, hogy valakinek a jól bejáratott "helyére" álltam, reggelre meghúzták kulccsal az autó oldalát csak úgy az alapozóig. Viszont láttam már nem egy kromofággal teleszórt autót is a házunk előtt...Szóval, szép ez a társas együttélés a legfelsőbb szinteken.
-
Silencer83
addikt
-
-
-
Exian
addikt
-
UHHH
őstag
válasz
greenity #69831 üzenetére
Ha Exian tippje nem valik be, akkor veszel egy mifit es abba rakod a sim kartyat, a mifi csinal wifit a mobilnetbol, egyszerre tobb eszkozzel is rakapcsolodhatsz a wifijere. Vagy fogsz egy mobiltelefont es megosztod rajta a mobilnetet, ezzel kvazi mifikent hasznalva azt.
-
Bird
addikt
válasz
greenity #69627 üzenetére
Bár nem Pécs, de szerintem a Barletta Bútor Kft.-nél is érdemes körülnézni Kozármislenyben...
-
Exian
addikt
válasz
greenity #69627 üzenetére
Mi ITT vettünk a gyerekeknek fotelágyat, meg apróságokat.
Lassan 2 évesek az ágyak, jól bírják, márpedig ami gyerekszobában jól bírja ennyi ideig, az már jó
Főleg, ha ágy. De amúgy egyszerű, 25ezres ágyak, szóval nem is volt drága...
Van mindenféle bútoruk, illetve gyártanak egyedileg is. Szállításra van egy jó partnerük, velük már sokmindent szállíttattunk maszekban is (komplett költözködést is lezavartak nekünk kvázi fillérekért).
Viszont ha egyedi bútort szeretnél, arra meg tudok ismerőst (lépcsőházunkban az egyik szomszéd srác ezzel foglalkozik), szép dolgokat csinál. Van saját műhelye, szóval bármit megold szerintem.
-
-
-
-
Exian
addikt
-
Exian
addikt
válasz
greenity #67217 üzenetére
Mi másfél éve lakunk itt, és ami volt komolyabb zűr eddig, az pont nem arrafelé volt
Sokkal keletebbre, a laktanya felett (itt lakunk mi is). Mi szeretjük ezt a környéket, de hangsúlyozom, sokat járunk a Diana térre, de nem ott lakunk közvetlenül. De ahogy írod, Te sem azon tízemeletesek egyikében néztél lakást, amik közvetlenül a teret övezik körül. Ott lehet, hogy nem szívesen laknék, de pár lépcsőházzal odébb már igen.
Amúgymeg szinte tökmindegy, hol lakik az ember... nekem 10 éve konkrétan egy halál nyugis helyen törték fel Szent Este a kocsimat az ABLAK alatt... persze, épp nem voltam otthon...
-
-
Exian
addikt
válasz
greenity #67202 üzenetére
Ha nem zavar a szombatonkénti, egyébként teljesen jó élő zene, akkor nem lesz gond
Amúgy mi éppen szándékosan szombatonként szoktunk menni a feleségemmel vacsorára, a zene miatt (is). Főleg, hogy az énekes-gitáros fickó itt lakik a mi lépcsőházunkban, jóban vagyunk. Szerintem jól zenélnek és jól énekel. De ez már más téma
Mindenesetre abban a pár órában a környéken biztos lehet hallani valamennyire főleg nyáron, amikor nyitva a kerthelyiség és néha ott is zenélnek.
-
Exian
addikt
válasz
greenity #67198 üzenetére
Az előbb telefonról írtam, már gép előtt vagyok, picit részletesebben:
Szóval mi picit feljebb lakunk a Diana tértől, de 1 percre kb.
De sokat járunk a Diana térre, van ott minden, ami napi szinten szükséges. A húsbolt nagyon jó az Erste Bank mellett. Ja, ha már bank, itt van ugye az OTP is, meg a lottózó, ami mondjuk nekünk mellékes, nem lottózunk.
Aztán itt van a már említett Diana étterem, mi szoktunk oda járni szombatonként, van élő zene, emiatt ilyenkor kicsit lagzihangulatú a környék.
Viszont ami nem tetszik, hogy van 1-2 furcsa család, akik rendszeresen letelepülnek a térre és eléggé hangoskodnak. Engem nem zavar, mert nem ott lakunk közvetlenül, de amikor arra sétálunk, sokszor látom.
Szóval azért arra kell készülni, hogy pörgős környék, sokan járnak-kelnek, egyrészt a piac miatt, meg sok a mindenféle bolt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest