- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Exian
addikt
válasz
Vertigo18 #101935 üzenetére
Én is húztam már ki csak úgy UTP-t kültéren...
Ám azért egy gégecsőbe be szoktam rakni. Úgy már egy fokkal jobb. A legjobb persze, ha kimondottan kültéri kábelt használsz, és/vagy kültéri üvegkábellel van átlőve, ha nagyobb a táv (két végén megfelelő médiakonverterrel), de azzal meg az a baj, hogy rohadtul sérülékeny.
Pedig még bizonyos szolgáltatók is csak úgy simán csupaszon húzzák ki ezeket az optikai kábeleket az oszloptól a házig, amik önhordóak. Egyik helyen nagy kérdőjjel a fejemen meg is kérdeztem a szerelőt, amikor húzták be ilyen módon az optikát, hogy jó lesz az úgy csupaszon, mindenféle védelem nélkül? Azt mondta persze persze, ki lehet húzni akár 200-300 méteren is, nincs vele gond... aha, 2 hónap múlva szétrágra egy nyest a tetőn
húzhatták újra az egészet.
"Anno mondtam, hogy költözz ide szembe, akkor látnád te is!
"
Ja ja, azóta sem léptünk még semerre, szóval még mindig aktuális a házkeresés
-
Exian
addikt
válasz
Vertigo18 #101933 üzenetére
Hát, akkor ne is csodálkozz, hogy ilyen problémák előjöhetnek
"félig szőnyeg alatt vezetett, félig a ház falán kívülről lógó Ethernet-kábel"
Az ilyesmit eleve nagyon szeretem, a sima beltéri kábel nem kültéri használatra van tervezve, jobbik esetben csak megeszi az UV, rosszabbik esetben összeszed minden szart a környezetből, bár amúgy működni szokott ideig-óráig, de éppen most én is szívok kültéren csak úgy kihúzott kábellel. Állandóan ledobálja a rákötött AP-kat, előtte sima routerekkel nem volt gond, de ezek máris megérzik a szar kábelezést...
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Vertigo18 #101923 üzenetére
Nehéz követni, de a kábel volt már ellenőrizve? Úgy értem közelről megnézve, hogy mind a 8 pin rendesen rá van-e krimpelve mindkét végén? Nem sérültek meg a réz érintkezők? Nem tört meg a kábel valahol? Simán lehet, hogy a gépben nem érintkezik valami, a laptopnál meg igen.
-
válasz
Vertigo18 #101921 üzenetére
Az ok, nálam az volt hogy annak a gépnek nem akart ip-t adni, másik ami már volt a hálózaton gond nélkül ment. És nem ugyanaz ha áramtalanítod
Reset, és újrakonfig az egész router. Vagy manuálisan megpróbálhatsz ip-t adni a gépednek, hátha, mondjuk azt az ip-t amit a laptop kap.
#101923 - nincs több tippem. Azaz venni kell nálam egy új jó drága gépet és ezt ki kell dobni a francba
-
-
-
válasz
Vertigo18 #101912 üzenetére
Csökkentettben le lenne, de más OS alatt nem.
Rokonnak egy hibaelhárító futtatás után megjavult.Cégnél szívtunk be ilyet, hogy minden gépen (ez pár száz darab) szép sorban megállt a print spooler, és semmi nem hozta helyre, csak a hibaelhárító
Azóta se tudjuk, mi baja volt.
-
-
válasz
Vertigo18 #101904 üzenetére
OK
Nekem is!Ha ezek vannak, akkor mi? És hogy másik OS se látja :S (Amit írtam, fw feltöltés elakadás, az is azzal jár, hogy semmi nem látja, de akkor egy áramtalanítás segít. Meg az laptopon jellemző, mondjuk asztalin nem sokat használunk melóban, és otthon sem, hangot, lehet azért nincs azokon ilyen.)
-
válasz
Vertigo18 #101902 üzenetére
Na mert onnantól, hogy a driver is látja a kártyát, meg fizikai link is van, mégis mi lehetne rossz :S
Illetve fogtam melóban egy gépet, amire nem ment fel semmilyen vezeték nélküli cuccnak a drivere. Live Linuxról minden ment, de a rajt alevő Windows nem engedett semmit telepíteni, ami vezeték nélküli volt. Újra lett telepítve, és megjavult... -
-
-
-
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Vertigo18 #101887 üzenetére
TP-t használunk mi is olyan laptopokkal amelyeken nincs RJ45, de kell néha. Nincs vele gond.
Ha PC-ről van szó. és van rajta szabad PCIE, akkor lehet ilyet vennék inkább, nem lóg, nem mozog stb.
Kábellel nincs tapasztalatom, de nekem ezek a lapos kábelek sosem voltak szimpatikusak.
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Vertigo18 #101884 üzenetére
Szerintem nem lesz segítség, ha megpróbálkozott sok mindennel, de leírom, ha más is belefutna hasonlóba, hogy W10 és W11 is tud olyat produkálni, hogy látszólag minden rendben, nincsenek letiltva a hálózati adapterek, de mégsem mennek. Wifi esetén eltűnik az opció még a jobb alsó óra melletti panelnél is, kábelnél pedig hiába dugsz be kábelt ugyanúgy földgömbözik és az adaptereknél nem látszik, hogy van bele dugva kábel. Többször futottunk bele ilyen hibába már, és annyi megoldotta a legtöbbször, hogy adapter letilt, adapter engedélyez, wifi visszajön, LAN esetén pedig azonnal bedugottnak látja.
Tudom, hogy egyesek részéről alap és ez az első, de van amikor emberek túlgondolják, csak azért írtam le.
-
-
-
-
-
-
válasz
Vertigo18 #97112 üzenetére
Igen létező, és ezen még az sem segít, hogy írtok papírt, mert utána csak a szívás van vele.
Viszont érdemes rákérdezni az eladónál, mert van elenyésző százalék, aki hűségjutalomként hoz ki készüléket ingyen, így értelemszerűen részlet sem terheli a telót, ha ilyet ki tudsz fogni, az jó biznisz.
-
-
samu2062
senior tag
válasz
Vertigo18 #96455 üzenetére
És hcl köszönöm, de úgy döntöttem, hagyom elmenni.
Nem ér már annyit az egész. Ott a gmail-em, használom azt.Akvárium téma: Kaptam végre a ficánkában megfelelőt, így azt már nem keresek. Ami helyett vennem kellett, az sajnos ereszteni kezdte valahol a vizet, ezért díszhal tartásra már nem alkalmas, de akinek más célra, pl. hörcsögnek, vagy bárminek, szüksége van rá, annak odaadom szívesen. 32 literes és háttértapéta van rajta.
-
válasz
Vertigo18 #96228 üzenetére
Igen. Itt egy kis leírás még: [link]
Mivel nekem még nem volt végrehajtási eljárásom, sőt semmilyen amin mostanában illetéket kellett volna fizetnem, így nem tudom hogy megy, de tippem szerint e-ügyintézésnél ott a benyújtáskor fizetheted az illetéket rögtön, mint online vásárlásnál.
-
válasz
Vertigo18 #96226 üzenetére
Légyszi ne keverjétek a dolgokat.
A fizetési meghagyás akkor van, ha nincs jogerősen megítélt kártérítésed. Azért kérdeztem, mi a követelés alapja.
Mivel jogerős, végrehajtható határozata van ezért már csak végrehajtást kell kezdeményeznie az összeg behajtása érdekében. Ennek a költsége (illetéke) 1% de minimum 5000 forint, tehát jelen esetben 5000 forint. Ezt a végrehajtást kérő előlegezi, de a végrehajtó a követeléssel együtt behajtja az adóson, így visszakapod.
Nem kell ehhez ügyvéd. Ott a nyomtatvány a linken. Írni, olvasni kell csak tudni. Ott van azis, hogyan kell kitölteni.
A jövőre nézve: a fizetési meghagyáshoz sem kell ügyvéd, azt is simán el tudod intézni.
-
-
-
válasz
Vertigo18 #96215 üzenetére
Az egy végrehajtható határozat. Először hívd fel, hogy teljesítsen, mert különben végrehajtást kell indítanod, aminek a költsége őt fogja terhelni.
Lehet csak azért nem fizet, mert nem tudja hova fizessen (alapból jószándékú vagyok)
Ha nem teljesít, vagy nem tudod elérni, akkor itt a nyomtatvány: [link]
-
dunc
nagyúr
válasz
Vertigo18 #96174 üzenetére
Basszus, egy watta zsírt adtam el nyomott áron!
Kurv@ jó kis gép!
Jelenleg az Alzánál a legolcsóbb.
Xbox Series S simán."XBox One Series S" -
samu2062
senior tag
válasz
Vertigo18 #96108 üzenetére
Eddig nem igazán szerettem ilyen dolgokkal foglalkozni, de most már muszáj lesz. Most egy külső vinyón vannak tárolva, ami el van rakva, de az is bármikor tönkre mehet. Eddig abban bíztam, hogy nem egyszerre a pc-vel, de ha mégis?
Ehh, ezért esküszöm még mindig a normálisan előhívott papírképre, mert az bizonyítottan 80 évig megmarad romlás nélkül, ha színes. Ha fekete-fehér, akkor 100 évig. Vannak olyan fotóim itthon amik rohadt régiek és semmi bajuk. Nagyapámról van talán a legöregebb, ami 1957-ben készült.
Ezeknek csak egy "neadjisten" lakástűz, vagy hasonló vethetne véget, de ilyenre ne is gondoljunk.Youtube/reklám témához: Én is rettenetesen utálom a reklámokat. Sok helyre előfizetek, vagy más módon oldom meg, csak ne lássam őket. Néhány ötlet: Opera böngésző, ami beépített reklámblokkolóval rendelkezik. Youtube vanced app, ami reklámmentes és háttérben is lejátszik. Youtube music előfizetés, amiről már szó volt. Ezt lehet okos tv-re kiküldeni és úgy lejátszani zenéket, reklám és minden nélkül. Nekem is így van megoldva, aktív hangfal, optikaival a tv-re kötve. Más előnyei is vannak. Jobb hangzás, több elérhető tartalom.
-
aneda
senior tag
válasz
Vertigo18 #95681 üzenetére
Szerintem kicsit elbeszétlek egymás mellett, nem a kialakult rendszer végrehajtásáról van szó, hanem annak szabályozásáról, értelmezéséről.
Az SzNyR-hez kell a szig.szám, oké.
Ha jól értem, az általad leírtakat, szabálysértés esetén meg kell nézni, volt-e priusz.
Ha jól gondolom, rnrn kolléga esetén nem volt ilyen, akkor minek kell megnézni, hogy priuszos-e?
Az is lehet egy praktikus magyarázat, hogy egyszerűbb/gyorsabb így lekérni azokat az adatokat, amiket a személyi+jogsi kombóval lehetne? -
Bigemperor
senior tag
válasz
Vertigo18 #95681 üzenetére
Vannak itt gondok,de nem nálam. Olvasd már el mit írtam Neked és jelöld már meg kérlek hogy hol volt magas ló és fellengzős beszéd,a saját megnyilvánulásodon kívül?
Neked kellene kiszakadnod a rendőri stílusból és a kioktatasbol,amihez ennek során úgy hozzászoktál.
Akárhányszor leírod és akármilyen hangosan is mondod,attól még mindig nem érted úgy tűnik amiről beszélek,miszerint lehet hogy Ti ezt az adatot viszitek be a "szent rendszerbe" de attól még ez nem jogszerű,ahogyan számtalanszor bebizonyosodott az évek óta használt rendszerek helytelensege,remélem ezesetben is így lesz.
Részletesebben inkább nem kommentálom a megnyilvánulást. -
Bigemperor
senior tag
válasz
Vertigo18 #95679 üzenetére
Hogy ennél mélyebben ne kelljen ebbe belemenni,írd be a Wikipédiaba a személyi azonosító (korábban személyi szám) kifejezést és ott kivonatolva leírja amiről beszélek. A probléma hogy minden korábban a személyről összegyűjtött adatot ez alapján be lehet szerezni. Na ennyi adatot semmilyen azonosító nem tartalmaz, kérhetsz tőle bármilyen okmányt,erről beszélek. És ismétlem, ne keverjük össze a terrorelhárítás, szervezett bűnözés elleni küzdelem elleni harchoz fűződő érdeket a közúti ellenőrzéssel, mert még az előbbieket is célhoz kötötten és igazoltan végzik, ez utóbbi pedig hivhatod bármilyen kampánynak, köszönő viszonyban sincs az előbbiekkel.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Vertigo18 #95675 üzenetére
Hadd ne kelljen elismerően bólogatnom a jogszerűtlenül kikényszerített intézkedések megfelelősége miatt. Tudom a Te helyzetedben,ahol szigorú alá-fölérendeltseg és utasítás van,nehéz ezt megérteni. Úgy gondolom,nem kell helyeseljek olyan helyzetben ahol kiváltságos kisebbség azt tesz amit csak akar mit sem törődve semmilyen joggal ezt a legszebben az elmúlt másfél év mutatja.
Mivel ennél jobban nem szeretnék politizálni,a magam részéről ennyi. -
Bigemperor
senior tag
válasz
Vertigo18 #95664 üzenetére
Mindegy is,nem vitatkozom,csupán jelzem,hogy a jelenlegi adatvédelmi előírások mellett nem hinném hogy ez így elfogadható.Azert nem egyszer láttunk már olyat a közelmúltban,hogy a meglévő gyakorlaton változtatni kellett mert bírósági, alkotmánybírósági,ne adj isten európai bírósági szintén jogszerűtlennek bizonyultak. Én ezt aggályosnak tartom mindenesetre.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Vertigo18 #95661 üzenetére
Na ne viccelj,hogy a személyi számra épülnek ezek a rendszerek,mesélj még,egyébként ez mit is jelentene szerinted,hogy arra épül?bár nem tud meglepni,hogy értelmetlen indokok szerepelnek "magyarázatként".
Amúgy megjegyzem továbbra is egy közúti ellenőrzésről beszélünk,ne keverjünk már ide mindent. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Vertigo18 #93949 üzenetére
Mi ennyit tudunk, amit itt írnak: https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/1155-19-het-orszagosan-tovabbi-koronavirus-koncentracio-csokkenes-jellemzi-a-szennyvizet
Azt írják a 19. hétre (előző hét), hogy a szint a szennyvízben alacsony, de a változás tendenciája emelkedő.
Ez összevág azzal amit mondasz, nem?
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Vertigo18 #93939 üzenetére
Egy-két napja írtam, hogy talán mégis megússzuk, erre tessék. Legjobban azokat sajnálom, akik a közelébe sem jártak terasznak, de azok miatt fognak megbetegedni. Senkinek sem kívánom, hogy keresztül menjen azon amin én. Most épp a lábaim vannak oda, de minden napra jut valami újdonság. Lassan két hónapja nem dolgozok és még két hétig biztos nem is fogok. Szerencse, hogy volt egy megunt, nagy értékű hobbi járművem, amit eladtam. Így most anyagilag nyugodt lehetek, legalább.
-
-
dunc
nagyúr
válasz
Vertigo18 #93769 üzenetére
"Igaz, csak a boltban viszonylag tudsz védekezni, pontosabban vannak módszerek. Megfogad a kocsi fogantyúját, aztán kéz fertőtlenítesz" O azt nem kell, mert a bolti dolgozók fertőtlenítik.
Mondjuk én még soha nem láttam, pl Tescobe olyanok a kosarak, hogy csipesszel se szívesen nyúlsz hozzá. (nem csak a vírus miatt)
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Vertigo18 #93745 üzenetére
Azt, hogy álljanak neki addig bírságolni a szabályszegőket a téren és a sétáló utcákban, amíg el nem kezdik viselni a maszkot, vagy feloszlani.
Ha itt Pécsett esetleg nem is, de Pesten biztosan megvolt hozzá a kellő személyi állomány, mert mikor pl. Gödényék tüntettek azt rögtön szét tudták oszlatni.Így is van elég bajom a kézivezérelt covid védekezéssel, most még az is kering az emberben, hogy azok a 20 éve körüli felelőtlen suhancok a téren több kiváltsággal bírnak, mint én. Sorry, de nem hiányzik egy elhúzódó 3. hullám, már így is pedzegetik a 4. hullám közelgő érkezését...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Vertigo18 #93737 üzenetére
Te tudsz választ rá, hogy miért nem voltak rendőri intézkedések?
Számomra gyanús, hogy a nyitással kapcsolatos propaganda okból le voltak állítva. Hétfőn vagy kedden már érdekes módon 600 valamennyi esetben újra intézkedtek maszkviselési szabálysértés miatt, mondta az OP törzs a napi tájékoztatón, az előzőn meg az hangzott el, hogy nem volt kirívó szabálysértés sehol az országban a hétvégén.
- Mintha egy másik bolygón élnének...
-
Exian
addikt
válasz
Vertigo18 #93340 üzenetére
Ha van diákigazolványos a családban, akkor 5db gépre telepíthető legálisan, INGYEN az office 365 Professional. Jó, ha tudja mindenki, mert persze az MS nem promotálja ezt a lehetőséget
de létezik és ingyenes és működik, nekünk is így van a gyerekeim gépein, de még a sajátomon is.
Innen kell elindulni, egy regisztráció után máris megnyílik az út az MS hivatalos oldalán, ahol személyes letöltési linket kapsz. Majd a telepítés után a regisztrációkor kapott nev@sulid.hu azonosítóval és a kapott jelszóval már aktiválhatod is az O365-öt.
-
IO.sys
őstag
-
válasz
Vertigo18 #92858 üzenetére
PCB = nyomtatott áramkör.
Nem feltétlen kel életre az elektronika cseréjétől, mert mechanika baja is lehet (még ha fl is pörög), meg a dobozon belül is van még elektronik.Lézershow-ba kellenek gyorsan reagáló aktuátorok, és a winyófej az egyik értelmes megoldás. Pár egyebet kipróbáltam, tetűlassú minden, lehet, hogy még ez is.
-
Exian
addikt
válasz
Vertigo18 #92858 üzenetére
Ha bizonyítottan az elektronika nyekkent meg, akkor másik lappal elindulhat, de ez nagyon lutri. Ezer oka lehet, hogy miért nem működik. Ha csak nincsenek rajta nagyon fontos adatok, vagy ha nem valami spéci, méregdrága merevlemezről van szó, akkor kár vesződni vele.
-
-
Exian
addikt
válasz
Vertigo18 #92849 üzenetére
Elektronikai hulladéktelepen leadni. De engem speciel érdekel, főleg, ha régiek. Azokat gyűjtöm is. Esetleg csinálj egy fotót róluk.
Amúgy ha szétszeded, némelyikben ATOMBRUTÁL erős mágnesek vannak, én azokat szoktam kinyerni azokból, amik nem kellenek gyűjteménybe. Sokmindenre jó, csináltam már belőlük csavarhúzó tartót, csavar tartót, stb. Volt, amelyikben olyan erős mágnes volt, hogy vigyázva kellett hozzányúlni, ha kettőt összeérintettél, rendesen be tudja csípni az ember ujját, vagy bármilyét
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Vertigo18 #91534 üzenetére
Rajta van a cetlin igen, ha az ő oldalán vásárolsz, akkor SAVE5-tel kapsz még 5% kedvezményt (ezzel akar szabadulni az eBay sarctól, és még így is több marad a zsebében, ha nekünk ad 5% kedvezményt). Az eBay logó meg azért van rajta, mert onnan vásároltál, amikor kupon után az ő oldaláról vásároltam, abban a csomagban nem volt cetli, mert látta, hogy használtam a kupont, vagy csak kimaradt fene tudja.
-
a2d2
addikt
válasz
Vertigo18 #91512 üzenetére
Nekem is totál ez jött le hogy sajnos fejétől bűzlik a hal.
Az eddigiek alapján azt hittem 2-3 feljelentést kapott eddig, ez a 8-9 dúrva.
Na ha a fiam folyamat ilyesmikkel "lepne meg" akkor biztos nem így nyilatkoznék hogy a kisfiam nem rosszindulatú, nem keresi a bajt hanem a baj találja meg őt, ...
De legalább nem tagadták hogy a fiú kevert le 3 pofont az elején.
Csak sajnos a nyilvánosság elé egy teljesen más verzió került eredetileg ahol egy nagy darab ember csépel egy szerencsétlen tinédzsert.@MZsoltee: Pesten Hungaroring mellett. Nem tudom mi most az egyéni ár, mert mi csoportosan voltunk és pár éve.
-
válasz
Vertigo18 #91095 üzenetére
Párat láttam. Kivehető volt az arc. Mellette ott a telefon helyzetinformáció is.
Nem is tudom. Valahogy mindig úgy érzem, hogy el lehetne kapni ezeket. Erőforrás igényes, de ugye a bűnözésnél a visszatartó erő nem az esetleges büntetéshez kapcsolódik, hanem leginkább a felderítés eredményességéhez. Ebben szegényesen állunk sok bűncselekmény kategóriában, így nincs visszatartó erő. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Subaru topik
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest