- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rnrn
aktív tag
válasz
Weareus #94590 üzenetére
Köszi! 2 havonta olajat kell cseréltetni, legutóbb 8 ezer volt a munkadíj, 7 a vitt olaj és a szűrő együttvéve. Összességében nem nagy összeg, ill. magam is meg tudom és meg is szoktam oldani, de pl. téli időszakban nincs nagy kedvem hozzá. Csak érdeklődtem, hátha van olyan hely, mint ahová régebben hordtam: 3 ezer Ft volt a csere hozott anyaggal. Nyugdíjas autószerelő mester (papa) volt, de már befejezte a tevékenységét.
Egyébként van biztató infó, ráadásul nagyon közel a pécsi irodánkhoz. -
-
Exian
addikt
válasz
Weareus #94553 üzenetére
Na, ez engem is érdekelne, az Illyés Gyula úton lakom. Én 1-2szer kommunikáltam velük emailben és/vagy telefonon, ilyen tekintetben korrektnek tűntek a tájékoztatást illetően, de végül (még) nem kerültem velük személyes kapcsolatba.
Én úgy hallottam, hogy korrektek, de náluk is azt láttam az utóbbi időben, hogy eléggé kezdenek feltornyosulni már a telepen kívül is a javítandó autók, így nem tudom, milyen határidővel és mennyire preciz módon javítanak.
Én valamikor meg fogom keresni őket aprósággal, nekem azért lenne jó, mert otthagyom a kocsit és gyalog hazamegyek, ez nagy kincs. A mostani szerelőm bár nagyon jó és korrekt, de a világ végén van... 2 busszal tudok közlekedni oda-vissza.
Ha Te előbb eljutsz hozzájuk, mint én, majd megoszthatnád a véleményedet, tasztalatodat!
-
-
Engineer086
Modder
válasz
Weareus #89062 üzenetére
Ha teheted, akkor került el az 52-es utat jó messzire! Van egy kb 10 km-es szakasz, ami fel van újítva , a többi viszont borzalmas állapotban van. Épp a hétvégén jöttünk-mentünk végig rajta. Az alternatívákat mi is keressük a Pécs-Debrecen útvonalra, legközelebb lehet Szeged felé kerülünk, mert a négyes Cegléd és Püspökladány között is nagyon forgalmas...
-
-
-
dunc
nagyúr
válasz
Weareus #89062 üzenetére
pár napja voltam rajta trailerrel és régebben személyautóval azaz út pokolian szar egyszerűen nincs rá szó mennyire okádék békéscsabára mentünk de hazafele Szeged fele mentünk na ott is van egy okádék út de az csak tíz kilométeres Kecskemét előtti borzalmas út kb 50 km és horror. tök mindegy mekkora kerülő került ki mert az az út kinyírja az autót nem úgy 80 90es tempo de 50 60 km es tempónál is szétszakad az autó.
-
Exian
addikt
válasz
Weareus #85765 üzenetére
Nem gondoltam érte igazán semmit, valamelyik gyerekem kapta még valamelyik szülinapjára valamikor pár éve valamelyik nagyszülőtől. Elviszed, megszámolod, ha nincs meg minden darabja, kuka, ha meg van, kirakjátok és max. küldesz neki egy kindertojást vagy ilyesmit
Megszámolni úgy a legkönnyebb, hogy csinálni egy mondjuk 20 darabos tornyot és mellérakosgatni ugyanakkora tornyokat. Így számoltam régen az aprót is, amikor sok aprópénzzel dolgoztam. De nekem erre most nincs energiám
-
Exian
addikt
válasz
Weareus #85708 üzenetére
Megtaláltam a 3D hatású puzzlet, amiről beszéltünk.
Rosszul emlékeztem, nem is olyan sok darabos, csak 555, de ez szerintem expert szint
A képen nem látszik, mivel így 2D-s lesz a kép fotózás után, de a kis kép nagyon frankó 3D-s élőben, van mélysége, meg minden, peidg csak picike a minta kép, de nagyon frankó. A kirakott puzzle kép is nagyon jó lehet, de attól tartok mi ezt sosem fogjuk kirakni
Azt viszont nem tudom, hogy meg van e minden darabja, szóval kirakás előtt célszerű átszámolni
-
Dare2Live
félisten
-
aneda
senior tag
-
Exian
addikt
válasz
Weareus #85723 üzenetére
Nemrég hasonlóan járt egyik ismerősöm. Neki szépen megcsinálták a lököst, láttam előtte is, utána is, mert én vittem a szerelőhöz, aztán meg vissza. Ha érdekel, holnap el tudom kérni az elérhetőségét a műhelynek, ahol csinálták (ja, azt írtam én vittem a szerelőhöz, akkor miért nem tudom az elérhetőséget: én csak ahhoz a szerelőhöz vittem, ahol leszerelték a lököst, majd vissza, magát a lökhárító műanyagos munkát másik műhelyben végezték, onnan már az autószerelő vittel el oda).
-
rnrn
aktív tag
válasz
Weareus #85578 üzenetére
Agyondícsérik vakond ellen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Weareus #85590 üzenetére
Igen, ezeket hőkezeléssel szárítják, ami megöli a magokat. Magyar árusoktól vehetsz olyat, ami normális módon szárad, azok jó eséllyel kihajtanak. De egyszerűbb rendelni magokat, amúgy se drágák. Ha ügyesen csinálod a teleltetést lámpafénnyel meg alkalmanként a metszést, akkor jó pár évig elél egy csili.
-
a2d2
addikt
válasz
Weareus #85293 üzenetére
Ha esetleg össze akarod ragasztani véglegesre akkor érdemes még most a keretet darabokra szedni, fogni egy gyúródeszkát vagy hungarocell lapot és azon rakni. Ilyenkor ha elkészül akkor egy másik lapot nekiszorítva átfordítható lesz a hátoldalára és ragasztható, felkasírozható.
De van mondjuk olyan ragasztó is amit a képes oldalára kell felvinni.
Nálunk ilyent kaptak a gyerekek: [link]
Felét tuti én raktam ki
Utána fel lett kasírozva egy kartonra és ment a falra, eszünk ágában sem volt újra nekiállni a kirakásnak -
Exian
addikt
válasz
Weareus #85077 üzenetére
A jó testes sör az bizony olyan, hogy jóllaksz tőle (nem kell kenyeret enni) és nem kell nagy mennyiség
A mégjobb búza meg olyan, hogy megáll benne a kanál. Én ezekből nem is tudok egynél többet meginni egymás után, nem is szoktam. Egy korsónyi baromira jól szokott esni estényként, lehet akármilyen tömény, keserű. Ha amolyan ivós sörözés van, mennyiséggel, akkor tényleg lazább tétel kell, ami szépen csúszik és "nem hagy nagy nyomot" hosszú távon. És főleg nem szárít annyira
Amúgy tegnap egy érdekes kézműves tételt ittam, Lidl-ből, Sörművek Cekker, Balatonszentgyörgy:
Nemrossz... kívételesen most ízesített, de valami normálisabb és főleg rendes alkoholfokos sörre vágytam.
-
Zewa
senior tag
válasz
Weareus #85067 üzenetére
Óvást nyújtanék be.
Ahogy írtam is; "Szerintem sokkal jobbak a Soproni Ale-jei, érezhetően finomabbak, főleg az amerikai." Ezek -ellentétben a sima "classic" lóhúgy Soproni lagertől- felsőerjesztésű sörök, amint ahogy az a nevükből is kiderül. American Pale Ale és India Pale Ale. Egyikük sem tartalmaz kukoricagrízt.Soproni APA vs Szalon APA meccset, előbbi teltebb ízével erősen nyeri. Sokkal jobban érezni benne a malátát, amelett hogy erősebben is komlózott.
-
Exian
addikt
válasz
Weareus #85054 üzenetére
Minden szavaddal egyetértek!
Hóhó tényleg, ma megyek a sörgyárhoz a rekeszemmel
Jön fél rekesz búza (az meg aztán a jelenlegi legjobb tétel szerintem Pécsen), meg fél rekesz Pécsi szűretlen.
Viszont az Ottakringernek meg jót tett, hogy már nem itt gyártják, tegnap vettem egyet (gyakorlatilag csak az volt normális áron a Coopban), ezer éve nem ittam, ez már ugye (elvileg) nem itt készül, de jobb, mint régen volt. Csak az állaga volt furcsa, ez nem szűretlen, de még is eléggé opálos beütésű volt... de ízre jobbnak tűnt, mint régen volt, csak nem volt szét tiszta, pedig én - mint kiderült - a szűretlen söröket kifejezetten szeretem, ezért is szoktam a búzát és a szűretlen Pécsit venni.
-
greenity
senior tag
válasz
Weareus #77294 üzenetére
Az lehet, hogy nem ér ennyit, de ennyiért mennek el most a lakások
air: ez így van, de ez sem most, hanem év elején volt, de nem győzködlek, akár jófogáson, akár máshol nézd meg a kertvárosi lakáshirdetéseket.
Mert oké, hogy nem annyiért mennek el, de a 47 nmért kérnek 8.5et, egy normálisan kinéző 50esért, esetleg erkéllyel már elkérik a 9-et. -
Xray-1
tag
válasz
Weareus #77224 üzenetére
Szerintem nem kell ennyire megijedni. Azt vallom, ha valami már csak ilyen törődés mellett életképes, azzal nincs értelme foglalkozni. Pláne lemérgezni mindent, amivel a hasznos segítőket is gallyra vágod.
Teret kell hagyni a természetnek, hogy segíthessen.
A napokban tettem ki inkább a kinti gerendára a lakásból egy házi rozsdafarkút (nem, nem a szekrényben volt, ez egy madár!) Bejött éjszakázni.
Elszaporodtak a ház körül, mert nem vertük le a fészküket, nem zavartuk el őket, hagytam, hogy a melléképület padlására is bejárhassanak, stb.
Viszont olyan jó nézni, ahogy az egész kertből szedegetik össze a kártevőket szorgalmasan.
Hasznos kis lények. -
-
mormota
senior tag
válasz
Weareus #77116 üzenetére
segíteni akarok egy fórumtársamnak, hiszen láthatóan kétségek közt őrlődik, hogy mit fog kezdeni a sok lehullott, levágott dióággal.
megoldást kínálok a problémájára, és sajnos mint a mai kapitalista világban mindenhol, a pénz mozgat mindent. szerintem olcsóbban szerez tőlem kölcsöndarálót, mint ha bérelne egyet valahonnan bizonytalan előélettel, akár használati utasítás, és segítő kezek nélkül -
mormota
senior tag
válasz
Weareus #77110 üzenetére
nekem tavaly őszről van a komposzt halom alján... lehet ki kéne kapirgálni, és szétszórni a komposztot
egyébkénr nagyon megoszló a vélemény, hogy most tegyük-e komposztba, vagy se.... tisztán, vagy keverve... én meg mondom nem adok az ilyenre, bevágom, oszt lesz ami lesz... hamarosan kiderül mi lett
-
mormota
senior tag
-
Exian
addikt
válasz
Weareus #77065 üzenetére
Jó, hát ez nem más, mint nettó patkányméreg
Fél üvegcsével belenyomott?
Ne haragudj, de csoda, hogy élsz!
Most komolyan. Az tényleg brutális, nekem elég egy tál levesbe 2-3 csepp belőle és "jóidő".
K1LLMy53Lf: én is főleg darálva, őrölve fogyasztom a saját cuccaimat, vegyesbe szoktam őrölni, így általában pont mindig jól az erősség, mert van benne gyengébb is, de reaper is
-
Exian
addikt
válasz
Weareus #77061 üzenetére
Zöld hegyes erőstől sokszor én is besírok. Én azokat nem is értem. Sokszor tényleg olyan jellegűen erősek, mint semmilyen más (chili) paprika
Persze többnyire harmat gyengék, sokszor "átvertek" már a piacon, boltban, akárhol, hogy "hegyes erős"-ként hirdetett paprika egyáltalán nem volt erős. De néha meg olyan példányokat fogok ki, hogy izzadok tőle. Talán azért van ez, mert nagyon friss, gyakorlatilag éretlen még és lédús, aztán valahogy jobban erősnek érzi az ember, mint egy valamilyen módon feldolgozott chili paprikát.
Sárga paprika, na arról nekem is van élményem. Még tavaly előtt vettem egy bácsitól sárga chili paprikákat. Kegyetlen erős volt, viszont valahogy azóta elfelejtettem a dolgot, de most, hogy elő jött a mag téma freaghill által, most látom, hogy van a gyűjteményemben termésből kimentett mag, úgyhogy ültetek majd poénból néhány pohárkával. Valahogy elmaradt idén, de szerintem tavaly is... pedig sárgán ledarálva brutális erős lehet, kóstoltam 1-2 darabot úgy sárgán, ahogy elhoztam a bácsitól, nagyon durva volt.
"torma1981": áhh nem érted te ezt még
kell és jó néha szenvedni
Akkor igazán jó, amikor háromszor szenvedsz ugyanattól a paprikától, pedig csak egyszer ettél belőle
-
torma1981
veterán
-
válasz
Weareus #76986 üzenetére
Sajnos a Peltier nem egy gyakori dolog, szóval kb. sehol nem tartanak (Pláne Pécsett, néha filléres dolgok nincsenek az elektronikai üzletekben, mert annyira nem keresik, hogy nem éri meg) , jobban jársz ebayről.
Viszont a Microhmban nekem korábban volt, hogy 1-2 nap alatt odaért a rendelt cuccom, szóval adnék egy esélyt. -
Hunter2
addikt
válasz
Weareus #76465 üzenetére
Asrock lapoknál pendrive sem kell. támogatott procit bele rakod, rádugod a netre, bemész a BIOS.ba, tools vagy advance fül alatt lesz olyan hogy internet flash. Erre rányomsz, letölti a legfrissebbet majd rákérdez hogy elkezdje-e a folymatot. Ennyi. Szóval se pendrive se oprendszer nem kell hozzá.
fudi2002
A régi lapok valóban elindultak ismeretlen procival is csak valami elvetemült szorzó és FSB értékekkel, de a mai lapok simán csak nem csinálnak semmit ha nem támogatott a proci.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Kuponkunyeráló
- Battlefield 3
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest