Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fero02

nagyúr

válasz Jofi81 #9180 üzenetére

És nincsenek elöregedve, berepedezve?

A csere/téliesítés igazából a saját érdeked. Ki tudja, h hogyan volt szervizelve az előző tulajnál (nem biztos h úgy, ahogyan előadta -hacsak nem ismerőstől van az autó-). A téliesítésre meg annyit tudok mondani, h menj el egy szerelőhöz vagy benzinkútra és méresd meg a folyadékot. Ha jó, akkor jó. Egy jó minőségű fagyálló évekig használható, de ha pl vhol szivárog a rendszerből és csak sima csapvizet öntöttek utána, akkor télen mókássá válhat a helyzet egy nem fűtött garázsban. A szélvédőmosó folyadékot meg használd ki, vagy ha nem is mindent spricceled ki, akkor öntsd fel télivel és nem fog szétfagyni a tartályod.

A téliesítés azt takarja, h ha szükséges, akkor kicseréled/feltöltöd fagyállóval és ha kell desztillált vízzel hígítod. Én múlt hónapban cseréltem vezérlést (200e km full szerviz) és akkor 3 L -75°C-os fagyállóhoz öntöttem hozzá majdnem 4 L desztillált vizet. Ez sokáig jó lesz. Természetesen nyáron ezt nem kell kicserélni, marad benne ugyanez. A téli szélvédőmosó is jó nyáron, sőt. Illetve még a runner 125 által említett gumi/kerék csere. Bár vannak, akik nem teszik és nyáron is téli gumival mennek.

Új hozzászólás Aktív témák