Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
De mondom, a csonk vastagabb, nem megy rá a gyűrű, és az anya sem...
-
kmarci25
veterán
Üdv Uraim! Megérkezett a WP14 kolléga által javasolt "cápauszony" antenna. Viszont nem teljesen értem, hogy hogyan kéne csatlakoztatni. A képeken látszik, hogy nekem most van egy menetes fém darab, illetve az új antennán egy kis rézgyűrű, azon átdugva egy csavar és egy anya. Az autón lévő menetes tüske viszont szélesebb mint a gyűrű. Mos akkor mi van? Hogyan kötöm össze ezt a kettőt?

[kép]
[kép] -
törölt tag
válasz
basel00
üzenetére
Szia ! Ha normális motorral (nem turbóssal) választod akkor a motort érintő alkatrészellátással nincs gond. Elég kevesen bontják a GTC-ket mert még angol papírosan is drága a donor autó. Ha mondjuk összetörne elég nehéz lenne normális áron bontott alkatrészt találni a javításhoz.
-
beg
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Az egyes 0.1V-0.7V oda majd vissza, tizedesekkel lépdelve. akkor ezek szerint ez jó? Az szép fűrészes. Csak valahol olvastam, hogy a 0.7V érték kicsit sok (?)
A kettes viszont stagnál 0.0, 0.1-en, de az már dobott néha hibát, meg az amúgy sem szól a keverékképzésbe, szóval az nem igazán érdekel.
Légtömegmérő működését lehet valahogy tesztelni? Ki akarok zárni mindent, utoljára marad a fals levegő forrás, ha más már nem hibázik. Még mindig magas az alapjáratom és kuplung kinyomásra felszalad 3 ezerig a fordulat bármilyen hőmérsékleten. Motorfék sincs, mert akkor is hullámosan adagolja a gázt.
Hibakódom nincs.
-
basel00
tag
sziasztok
nagy segítség kéne kinéztem egy 2009-s H Astrát (OPC-s kivitel) ahhoz lenne a kérdésem hogy mennyire nehéz hozzá találni alkatrészt?
Köszönöm
-
beg
veterán
Jól tudom, hogy az egyes lambdának nem szabadna üzemmeleg motor mellett extrémen ingadoznia? Tehát 0.1-0.7 Volt között folyamatosan? A kettes szépen marad 0.0-0.1 értékeken végig.
-
törölt tag
Pont ezért gondoltam ilyen pdct rendelni. Az univerzális. Van a családba opel,citroen,vw. Elm327 es em van nekem is de a konfort modulhoz meg a légzsákokhoz nem lehet hozzáférni vele. Valamint jól jöhet másik autó vásárlásakor.Ki tudja mit hoz a jövő.De ha tudom,hogy ilyen herce hurca van vele akkor megveszem vateráró 30k ért. Az még ok,hogy lefoglalják és nem kapom meg. Az eladótól majd vissza kérem a pénzt, hiszen a terméket nem kaptam meg. De a NAV állítólag a megsemmisítésért és a tárolásért is valani 20k összeget számol fel.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
üzenetére
"Nem tudom , hogy op-com szabadalommal kapcsolatban mi a helyzet."
Ugyanaz, mint a másikkal. Lehet kevésbé vannak ráállva. Nekem inkább akkor volt talán neccesebb, mikor jófogáson túladtam az első 1.59-cen. Rámírt valaki, egy hivatalosnak tűnő szöveget (vasárnap tettem fel, és még aznap), hogy valószínűleg klónt forgalmazok, és a delphi, meg az autocom ...beperelhet, ha nem veszem le a hirdetést.
Nem tudom mennyire hivatalos ember írt rám, vagy csak valakinek az üzletébe kontárkodtam, hogy ő így többet jobb áron tudjon eladni. Hamar elment, így nem volt belőle gondom.Aggódni kár, legyen egy meglepetés, mikor meghozza a postás
. Illetve ha egyet veszel magán (és nem kereskedelmi célra) nagy para nem lehet.Egyébként ezért én haragszom a gyárakra, hogy minden ilyen diagnosztika licenszelt. Magyarán az elm327 és a hasonló eszközök ezért nem tudhatnak többet. De ugyanígy az is, ha szoftverfrissítésért kell fizetned, hiszen te azt már megvetted. A frissítés itt nem plusz új funkciókat jelent, hanem tökéletesebb működést (mert eredetileg bénán csinálták meg).
-
ArthurShelby
addikt
Most pár napig nem voltam.
Erdélyben kocsikáztunk egy megannal, de szörnyű volt. Ahhoz képest egy zafira A megváltás, a C meg a mennyország.
A lámpától elkezdve a futóművön át minden sokkal rosszabb (bár ezek mind állapotfüggők is). Hogy jót is mondjak motorikusan oké volt (120-130ig) (1.6 16v).
Egyébként ezek Erdélyben a hegyek között mennek mint az állat, nulla gumival, nyirkos úton, papír bódéban...száguldó koporsó. -
törölt tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nem tudom , hogy op-com szabadalommal kapcsolatban mi a helyzet. De erre a tcs cdp re nagyon rá van állva a vám az autocom miatt állítólag. Nyilván találtak a vámon egy olyan könnyű bevételi forrást... amiből a magánszemélyek elég sűrűn rendelnek és ha egy embert meg tudtak vele szivatni akkor meg tudják a többit is és ezt ki is használják. Sajnos nálam az volt a szitu, hogy mindig ezt nézegettem a wish en...az asszony látta az előzményekből meg beszéltünk róla ,hogy jó lenne egy és meglepetésnek megrendelte nekem. Sajnos ezzel már nem tudok mit csinálni mert mikorra megtudtam ,rég postára volt adva a csomag. Minden esetre reménykedek , hogy ünnepek közeledtével eléggé el lesz havazva a vám és valahogy átcsúszik.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
üzenetére
Én már 3-szor rendeltem op-com-ot. Egyszer sem volt vele semmi baj (kivéve hogy lassan jött meg
), mindegyikhez volt cd.
Először egy 1.59-est rendeltem, de az nem kommunikál can-on, csak kwp-2000-ren. Mikor 1.6-ost vettem 1.59-est küldtek (annak visszakaptam az árát), így vettem még egyszer egy 1.64-est. -
-
elistvan
őstag
Meriva A/Corsa C középkonzol alján lévő hamus fiókot a szivargyújtóval (utóbbi miatt kell) hol kapnék nem horror áron? Konkrét hely kellene, nem annyi, hogy bontóban.
-
AMD Power
titán
Sikerult most ket nap alatt tobb mint 600km mennem a kocsival. Bp - Sarvar - Sumeg - Tapolca - Veszprem - Szekesfevervar - Bp. Valoszinuleg ez volt vele az utolso hosszu etapom vele. A fogyasztasat meg nem mertem de azerintem nagyon barati lesz.
-
JasL
őstag
Üdv urak!
Trikó típusú üléshuzatot milyen néven és hol érdemes nézegetni? Webshop-os házhozszállítással érdekel csak, nem járok Pesten...
Köszi!
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok ! Valakinek van tapasztalata Opel diagnosztikával kapcsoltban?
Ezt a terméket rendeltem Wish en keresztül :
[link]Érdekelne, hogy milyen diagnosztikai programot ajánlotok hozzá? Opel diagnosztikára.
Remélem a VÁM-on átengedik. -
-
kocolaci
csendes tag
válasz
üzenetére
A kürttel kapcsolatos gondot szinte biztos megoldja a forrasztás, a hangjelzést pedig remélem, hogy megoldja. Nekem is meg kellene csinálni, de az ESP miatt bonyolultabb a CIM. Én egy kukázásra ítéltet akarok venni, azon "gyakorolni" és utána merem szétszedni a sajátomat. Ennél talán olcsóbb is lehet egy megbízható szakira bízni a javítást. Weisz Dani precíz és ügyes, de nagyon hosszú nála a várakozási lista. Ha van ajánlott, megbízható szaki, akkor az elérhetőségét kérlek oszd meg.
vebbful: hagyományos lendkerék van benne.
-
AMD Power
titán
Ma megdicserte a kollegam a kis Astrat!
Eljottunk wellneselni egy kicsit Sarvarra egy szallodaba. Kocsikaztunk ide-oda. Mondja te... Ennek az autonak semmi hangja nincsen. Mondom jah. Hianyozni is fog. Es amugy tenyleg. Imadom ezt benne. -
Markizmark
addikt
Zafira B 1.8 A18XER (140LE) motorja kettős tömegű lendkerekes vagy sima?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
balint933
üzenetére
"...a map-szenzor és főtengely jeladó pontos helyéről tudna valamit mondani, vagy képet mutatni,.."
A motortipus pontos ismerete nélkül ( 8 - 16 szelepes)nehéz pontosan megmutatni,hogy mi,hol van.Itt keresd:
[kép]
Ha a hibajelző lámpa jelzett,felvillant, hibakód is van. villogtasd ki.Ha a lambdaszonda, MAP rossz, a hibajelző világít.Ha a csatikat lehúzod róla, attól még a motor beindul,de az alapjárat nem egyenletes,(MAP)
[link]Alapjárati problémák :
--Ha az oxigénszonda (lambdaszonda) úgy romlik el,hogy több oxigént mutat, mint amennyi a valóság, akkor az elektronika csökkenti a motorba jutó friss levegőt, így hirtelen gázadáskor a motor megtorpan,az alapjárat is ingadozik
--- MAP szenzor (légáramlás mérő) Ha hibás, a motor gyorsításkor, ill. motorfék üzemmódban rángathat, túlfogyaszt, alapjárati problémák merülhetnek fel.
--A beszorult, nyitott állású EGR-szelep rossz alapjáratot okoz,
--Tankszellőztető rendszer aktívszén-tartály leürítő mágnesszelepe nem működik.
--Rossz alapjárat meleg motor esetén( OHC motor szívólevegő előmelegítő ellenőrzése)
--Az alapjárati motor hibája okozhat egyenetlen alapjáratot -
Szada85
aktív tag
válasz
üzenetére
Opel Vectra C Klubban Weisz Dánielt emlegetik, aki szintén megbízhatóan javít CIM modulokat.
Gyorsan rákeresve az opelforum.hu oldalán ezt találtam, nem tudom, hogy a telefonszámok még aktuálisak-e, de egy próbát megérhet:Wessz Opel Szervíz:
Elérhetőségeink:
Telefonon: a 06-20-823-63-66-os telefonszámon.
Telephelyünkön : 2045,Törökbálint,Bajcsy-Zsilinszky út 97. szám alatt -
törölt tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szia. Köszi a választ. Ha esetleg tudsz tanácsolni megfelelő szakit jelezd légyszi privátban. Az opelmuhely oldalon néztem a javítás menetét. Nem tűnik túl bonyolultnak.
-
-
törölt tag
válasz
kocolaci
üzenetére
Az igen. Valószínűleg van cim modul problémám. A duda hol megy világításnál hol nem. Van rá esély , hogy megoldja a problémát a csatlakozó láb forrasztás? Illetve produkál az autó olyan hibát, hogy tempomatozásnál mintha elvennéd a gázt és nem engedi a motrot felpörgetni csak ha újra indítom az autót. Olyankor viszont tökéletes.
-
kocolaci
csendes tag
válasz
üzenetére
Szia!
Minden visszajelző hangot a CIM (kormányoszlop modul) ad. Esélyes, hogy az romlott el, valószínűleg a csere lehet megoldás. Gyári új egy kisebb vagyon, ezért inkább letanított, bontott darabot keress, amire beépítési garancia is van. Több verzió is van belőle, a CIM alfa kódja alapján tudsz keresgélni. Ez rajta van a modulon, vagy kiolvasható diagnosztikai műszerrel. Programozni kell majd, amihez szükséges az autó biztonsági kódja.
Üdv
-
Szada85
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Én is azt gondolom, hogy ki kell tapasztalni, hogy Neked, a Te vezetési stílusodhoz, kényelmi igényeknek melyik keréknyomás felel meg, az a tuti, a többi csak kuruzslás.

A kerékőr sosem árt, én is hiszek benne, hogy az ilyen egyszerűbb védelmi megoldások az amatőr, alkalomszülte tolvajokat elriaszthatja, és keresnek egy könnyebb prédát.
De ha meg konkrétan( vagy rendelésre ) kinézték azt a bizonyos dolgot maguknak, akkor körbe is falazhatod, az sem fog segíteni.
Én Magyarországra hazautazva a Vectrát, és a Gsi-t is megkínálom egy egyszerű kormányzárral ( hasonló céllal, mint a kerékőr ), a Gsi-n kerékőr is van, a Vectrára is folyamatban a beszerzése.Plusz nincsenek tricsilliárdos, sztenszcambershowendsájn lavórok sem az autók alatt, egy gyári felni pedig talán nem képvisel akkora értéket, hogy megérje megpukkantani.

-
törölt tag
Sziasztok! OPEL Astra H 2004 Z14XEP tulajdonos vagyok. Találkozott már valaki olyan problémával, hogy egyik pillanatról a másikra megszűntek a visszajelző hangok? Indexelésnél nincs kattogás, világítás rajtamaradásnál és bekapcsolatlan biztonsági övnél sem ad visszajelző hangot az autó. Ha igen akkor mi volt rá a megoldás? Köszönöm !!!
-
AMD Power
titán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Sajnos ez meg viccnek is rossz. En ennek a nagy PSA szovetsegnek nem orulok!

En is pont ma olvastam en is.

-
_seth_
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Fújok még bele egy keveset akkor

Szada85: 2.3 lesz szerintem a befutó első körben, de ha nem lesz kemény akkor lehet fújok majd még bele

trassher: Köszi, bár én tudom, hogy még nem hibátlan

WP14: 2.5 az szép, lehet az sem lenne sok, majd szépen emelem a nyomást az ideálisig

Ui.: Hogy mennyit ér az kérdéses, de vettem egy szett gyári opel kerékőrt, fel is raktam, legalább azon nem aggódok, hogy ha lett volna kerékőr nem viszik el a kereket... bár annyi jobb felni van csak a környéken, hogy én tuti nem ezt vinném... alkalmi tolvaj ellen jó lesz...
Jah, persze a kerekeket a gumis úgy betépte, hogy alig tudtam mindet kilazítani és szépen nyomatékkulccsal meghúzni gyári értékre. -
Szada85
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
A Gsi-n a 284-es fékkel is ez a helyzet, a 15-ös felni még pont passzentosan, de felmegy.

Az a gond, picit sok kerékszett gyült össze, ideje megválni néhánytól, bár most a képeket rendszerezve beleszaladtam a tavalyi OPC-s képekbe, és megint megtetszett az OZ szett is, hétvégén muszáj leszek kicsit játszani a kerekekkel, felpróbálni a Vecire, lefotózni, és megálmodni a dolgot, ami nem kell, azt pedig szépen eladni.Nekem a gyári matricán 2.8 bar van írva, jellemzöen akörülivel is megyek. A B-re szerintem is valahol 2,3-2,4 körül lehet a jó megoldás Neked.
-
-
lsebestyen
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Sorry, pont a grandland bemutatót olvastam TC-n.

-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Még viccnek is rossz.

-
balint933
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy 2000-es 1.4-es benzies+"Lovato" LPG rendszerrel szerelt F-es Astra, az a gondja, hogy néha nem indul, főleg reggel hidegben, de van hogy melegebb időben is előfordul, vagy ha elindul akkor nagyon rossz hangja van a motornak és úgy tűnik, mintha túl magas, vagy túl alacsony lenne a fordulatszám (fordulatszám kijelző nincs benne) csak a hangja alapján.(Új akksi, gyertyák, friss olaj, új benzinpumpa) A másik új probléma ami pár napja kezdődött, hogy útközben leáll a motor, és a motorhiba jelző plusz másik 2 fény felvillan, de 60-80km/h sebességnél egy pillanat alatt elindul és megy tovább, de olyan is volt, hogy pirosnál álltam üresben és ugyanígy leállt a motor. Több szerelőnél is voltam már vele, volt ahol hetekig állt az autó, de a szerelők sehol sem foglalkoztak vele, vagy csak átvertek, és megpróbáltak minél több pénzzel lehúzni olyan dolgokkal mint, hogy "Rossz az olaj, ki kell cserélni" ki lett cserélve, egy hétig jó volt, következő alkalommal 2 hétig volt náluk az autó, és a szerelő a megkérdezésem nélkül gyertyákat cserélt, de nem tudta megmondani, hogy rossz volt-e a gyertya vagy nem. Másik szerelőnél (Bosch) 10 percig voltam, annyit tudtak mondani, hogy nincs semmilyen hibakód, és vigyem el valamikor délután, hogy reggel ők próbálják meg elindítani, de nagyon változó, hogy elindul-e vagy nem, lehet, hogy egy hétig minden nap simán indulna, és nem akarom újra hetekig nélkülözni az autót, miután az első szerelő másodszorra próbált meg átverni elkezdtem inkább én utánanézni, hogy mik okozhatják ezeket a hibákat, és arra jutottam, hogy a nem indulást MAP szenzor vagy lamdbaszonda okozhatja, a random leállás pedig a főtengely jeladó miatt lehet, ezeket is mondtam a másik szerelőnek, de nem nagyon hatotta meg és a 10 perces diagnosztika után mondta, hogy hagyjam ott az autót. Szóval több szerelőhöz nem is szeretném elvinni az autót, hanem inkább valaki segítségét szeretném kérni a fórumról, akinek volt hasonló problémája, és esetleg saját kezűleg cserélt is valamit ezek az alkatrészek közül, vagy esetleg a map-szenzor és főtengely jeladó pontos helyéről tudna valamit mondani, vagy képet mutatni, mert akkor inkább kicserélem én őket, elrontani gondolom nem fogom ezzel, de már sok volt, hogy havi 40-50 ezerrel húznak le a szerelők a semmiért.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Szada85
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Igen, a józan, vagy racionális szavakat én sem érezném megalapozottnak a döntés mellé.

15"-ban nem is vagyok biztos, hogy felmenne ( illetve mennyire bután nézne ki alatta ), amennyire tudom 16" a legkisebb, ami C Vecire megy, a 17 viszont szép, arányos kinézetet ad, ezért is lett az a befutó. -
kocolaci
csendes tag
válasz
szabog74
üzenetére
Szia!
Jellemző hiba az ajtó átvezetőben a kábelek szakadása. Az ajtón lévő kék gyűrűt benyomva lehet kihúzni a csatlakozót, utána levenni a szürke rögzítőt és a gumi harmonikát hátrahúzva meg kell vizsgálni a vezetékeket. Ha szakadt, akkor úgy érdemes javítani, hogy ne legyen toldás, forrasztás a hajlásban. Összeszerelés előtt gazdagon be kell fújni szilikonnal a vezetékeket és többet nem fog sérülni. Ezt én minden ősszel megteszem, legutóbb tegnap csináltam és az összes vezeték sértetlen.
Üdv
-
Petyyyyy
addikt
válasz
_seth_
üzenetére
Na, én a helyedben MOST kezdenék el egy kiba biztonságos garázst keresni. Innentől kezdve fennáll a veszélye, hogy gyalog megyek el és Vectrával jövök haza.

Örülök, hogy ezt meglépted, kiba jól állnak ezek a felnik.
Teljesen más autó lett így.Most már elkerülhetetlen hogy lőjünk egy közös képest a járgányokkal.
-
Tolnai Feri
újonc
Szia!
Kérlek segíts nekem az 1.7 diesel Astra huhogás-t mi okozta, jelenleg ugyanezzel küzdök.
Segítségedet előre is köszönöm.
Üdv.
Tolnai Ferenc -
dkaro
őstag
Értékelem a próbálkozást, mert pont erre vagyok kíváncsi.

Simán azt hittem 2-3 évet kibír egy lapát. De ha évente cserélni kell megveszem a 2000 forintosat a 10 helyett, akkor is jobban járok ha a felénél kefélődik el.
Csak a unix webshopba mentem be és láttam mennyi féle van és milyen áron ezért dobtam be a kérdést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Sweet.tv - internetes TV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Macska topik
- Háztartási gépek
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Illetve ha egyet veszel magán (és nem kereskedelmi célra) nagy para nem lehet.
), mindegyikhez volt cd.