Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Android szakmai topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
nem kell, már kezd beugrani...

-
deicide
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
háhá, mióta nem találkozunk naponta, kezdem elfelejteni a "humorodat"...

a többieknek köszönöm...

-
marsu
veterán
válasz
deicide
üzenetére
90.000 km
Jah, ez pont egy "G" Astra szervizfüzete ...
- minden 15.000km után olajcsere
- minden 30.000km után olajcsere, levegőszűrő, pollenszűrő
- minden 60.000km után olajcsere, levegőszűrő, pollenszűrő, gyújtógyertya csere
- minden 90.000km után vezérlés és vízpumpa csere, olajcsere, levegőszűrő, pollenszűrő
-
deicide
veterán
Valaki nem tudja esetleg, hogy F Astra vezérműszíját 60k vagy 90k kilométerenként kell cserélni? Mert a 60k az már esedékes lesz...
-
Foglalt név
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Mondjuk nekem inkább eszmei értékek vannak az autóban. Nem hinném, hogy másnak sokat érne egy taknyos pzs, de néha életet tud menteni, úgyhogy marha ideges lennék, ha vlki kiszedné
Arról nem is beszélve, hogy kb. 1 órába és 3 popszegecsbe kerül mire kicserélem az ablakot...
-
Calogero
addikt
válasz
urban racer
üzenetére
Sajnálom...
Az egyik kolléganőm H Astráját is felnyomták, elvitték belőle gyári hangkeltőt.... de legalább "rendesek" voltak... rájöttek hogy a hangkeltő csak az adott kocsiba működik, így pár nap múlva újra felnyomták az autót és az anyósülésre betették a cuccost
A kocsiba semmi értékes cuccost nem hagyok. A PDA-t is ha megérkeztem egyből teszem be az autós táskámba
-
Foglalt név
addikt
A csúfos audi párharc óta nem sikerült rájönni, mi a kehélye az omegának. Aztán múlt héten végre sikerült szerezni hozzá gyújtáselosztót és miután a tövigkopott, reped kupakú műtárgy helyére bekerült az új, végre magára talált a 20se

Nem voltam otthon, mikor csinálták, sőt nem is tudtam, hogy kész van. Öcsémet vittem volna haza kosárgáláról, fordulok ki a parkolóhelyről az autóval és leblokkoltam. Mi a szent kutyagumi??
Mondom ez elindul. Nem kicsit
Nézek öcsémre, mondom kicserélték? Ki. Áhááá.
Sok időm nem volt sajna "tesztelni". De érezni rajta, hogy sokat visszakapott az erejéből. Lehet, hogy nyár végén lesz egy gyűrűzése is, hogy a visszatornázzuk a régi 11es kompresszió közelébe a mostani 9est. Aztán![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Félreértések elkerülése végett, tényleg csak örülök a fejemnek és nem dokart vagy ájemet akartam lelombozni

-
urban racer
senior tag
Rohadt mocskos cigányok! Lopnak, csalnak nem dolgoznak! Pusztuljon az összes szemét! Felnyomták ma éjjel a kocsim. Elvitték a fejest, a kesztyűtartóból pda-t, meg a Rudy Project napszemcsim. 140 K kár. Holnap megyünk rocker ismerősökkel piacra, ha meglátunk valamit, akkor fojni fog a vér azt garantálom!

-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Vaz, tényleg.
Nem tudom,honnan szedtem ezt a proton dolgot. 
Valakinek van vmi módszere ezzel a nulla toleranciával kapcsolatban? Ugyebár én nem vezetek ha iszom. De mondjuk ebédnél belökök egy sört, akkor egész nap nem vezethetek? Mert estefele azért csak beülne az ember elintézni a dolgait. Számolgassam a webes alkohol kalkulátorokkal,hogy mikor tisztul ki teljesen?
-
dokar
addikt
verda:

-
dokar
addikt
mivel az autódnak rövid a segge, ezért koszolja a hátsó ablakot.
szted poénból rakták oda a hátsó ablaktörlő lapátot?
a visszaszívó légáramlás miatt koszolja a hátsó ablakot.
ez a hatás a legjobban a kombi autókra érvényesül.
a szedánoknál már nincs szükség hátsó ablaktörlőre, mert a légáram levezetése egyenletesebben törénik, így az autó mögötti levegő nem kavarodik vissza a hátsó ablakra.
-
helkis
veterán
válasz
Chesterfield
üzenetére
wiki megmondja CC=Compact Coupe vagyis az alap astra modell..

-
dokar
addikt
válasz
Chesterfield
üzenetére
Ez tényleg érdekes, mert van FCC.
A CC nem classic-ra vonatkozik? -
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani hogy mi az a GCC verzió? (G Astra) -
TasiA
senior tag
Fene tudja?! Nekem gyárilag nincs más, csak egy cső, amin a levegőt szívja a lökös mögül a ködlámpa felett. A régi 1.8-on volt ilyen plussz levegő cső, amivel a kipuff leömlőről szívta a meleget, de ezen nincs és nem is volt. Én nem vettem észre külömbséget melegedés szempontjából, bár csak az emlékeimre hagyatkozhatok.
-
TasiA
senior tag
dehogy is! Jól félre ismersz!
Nem vagyok ilyen, sőt nagyon nem! Csodálkozva néztem volna, majd elismertem volna, hogy nálad valóban nem látható feltűnően sok retek, azokkal ellentétben amiket én láttam. Majd ezek után úgy izomból-mocskosul jól meghajtottam volna a verdádat, hogy megérzem-e az új és tisza szűrő adta többletet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TasiA
senior tag
Én aztán nem sajnálom! Mocskosul mindegy számomra, hogy mennyire tiszta, vagy mennyire nem! Teljesen hidegen hagy
Elhiszem, hogy nálad tiszta, de akkor amiket én láttam, azoknál miért nem? Na mindegy, nagyon nincs kedvem még 1 szer nekifutni! Mindenki azt és úgy használ, amit és ahogyan akar! 
-
dokar
addikt
A kényes terület:

Csiszolás után:

-
dokar
addikt
Kedves TasiA!
Ma délelőtt leszedtem a direktszűrőt tisztítás céljából. Ott volt urban racer (meszi) is. Sajnálattal kell közölnöm, hogy a dsz mögötti cső olyan tiszta volt és érintetlen, mint egy szűz lánynak a ...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
6120
tag
válasz
glutamin
üzenetére
Hát én lopásvédelemmel kapcsolatban a nagy számok törvényében bízok!
Annyi tizenéves fastra van, h remélem h nem az enyémet akarják megcsapni...Amúgy meg elmész egy villamossági szakihoz és beköti neked a dolgokat úgy h csak akkor induljon az autó ha az index jobbra van kapcsolva + a fűtés 2esre (vagy h meg kelljen fogni egy pöcköt valahol és akkor zár rövidre). Nah ez kb max egy 10es lesz...
Igazából kitalálhatsz bármilyen kombót csak az elején lesz egy kicsit macerás amíg meg nem szokod a dolgot... -
KrAt
veterán
Úgy néz ki, reményeim szerint nyáron elkezdődik a Kadett totális felújítása (kasztni) és közel gyári állapotba visszacsinálása

-
TasiA
senior tag
válasz
glutamin
üzenetére
Hali!
Én a külső zárakkal nem szarakodnék, mert csak símán beverik az ablakot! A váltózár az már jó ötlet, csak az az 50 ezer. Esetleg egy kormány zár, jöhet még szóba, az jóval olcsóbb. Esetleg ami kombinálva van pedálzárral.Ha kormányzárat veszel, akkor olyat, ami takrja a kormány közepét. Akkor nem tudják levenni a kormányt. Plussz egy rejtett kapcsoló, bár az nem nagy védelem, de esetleg, ha nem talája az kedves tolvaj rögtön, nem pöcsöl tovább.
-
glutamin
őstag
Lopásvédelem.
Kb 2 hét múlva egy Opel Asra F boldog tulajdonosa leszek (szüleim agyonvigyázgatott autója). Mivel Pesten fogom használni ezért gondoltam, hogy valamilyen biztonsági felszereléssel ellátnám mert eddig a garázsban tartott "családtag" semmi ilyennel nem rendelkezett.
Első körben egy Defend Lock váltózára tetenék bele (~50e) és esetleg ezen felül jöhetne zárdugózás (ezt nem tom mibe kerül de ehhez központi zár is kell távirányítóval, vagyis lehet hogy több is mint a váltózár).
Az autó 14 éves, kb 120e km 1.4-es fapad, de nagyon jó állapotban, eddig garázsban tartva. Tehát kb 400-600e Ft-ot érhet. Ennek arányában lenne érdemes a biztonsági cuccokat beszerelni.
Jöhetnek a vélemények!!!
-
TasiA
senior tag
Aham! Az is jó megoldás lehet. Ez amit én vettem 600Ft volt.
Viszont kérdezném tőletek mennyire értetek a hűtőtömítőhöz? Utóbbi 2 hétben, ha fűtök, akkor nagyon érződik a fagyálló szag. Amennyire bírtam benyúlkáltam, meg nézegettem a fűtőradiátort és környékét, de sehol nem találok nedvességet. Valószínűleg maga a radiátor adta meg magát.Ez egész hűtőrendszerbe nem akarok ilyet tömítőt önteni, ezért arra gondoltam, kiveszem a radiátort és úgy öntök bele, hogy csak abban legyen ilyen izé.Ez az izé, ez levegőre szilárdulhat??
-
TasiA
senior tag
Szasztok!
Mekkora helyen rozsdás?? Nekem küszöb közepén jött ki egy 20 forintos nagyságú rozsdafolt. Valami leverte a festéket, oszt a télen ez lett belőle. Flex oszt lecsiszoltam fémtisztára,majd fújós matt fekete 3 rétegben, arra meg TESCO-s hibajavító festék, ami csak 1 árnyalattal világosabb. Egész jó lett, csak közelről látszik. Szerintem lehet kapni olyat is, vagy hasonló színűt, amilyen a te kocsid.
-
dokar
addikt
Azt meg kell említenem, hogy két helyen le kéne festeni a kocsit, rozsásodás miatt. Fényezőhöz nem akarom vinni. Lehet lesmirglizem, aztán lekenem vmi fekete zománcfestékkel.

-
KrAt
veterán
Ellaposodtunk!!!
UP!!!(igen, tudom, az Opelek jók, sosincs vele baj, azért nem írok, de akkor legalább OFFoljunk má'
) -
Calogero
addikt
-
KrAt
veterán
Nem tudjátok, hol lehet kapni Opel-es cuccokat?

-
nemcso
őstag
Meriva tanulmány Genfből : [link]
Jól néz ki.
-
KrAt
veterán
Nem leszek sokat ketközelben (lsd aláírásom), ha kell vmi, telón elértek!
-
TasiA
senior tag
Szasztok!
Mentem tegnap röpke 700km. A kocsi tele volt gumikkal! Végig nyomtam mind a bajnok(általában 140és fölötte könyéke), kicsit kóvályogtam Pesten is, voltam Dunán innen, Dunán túl, dimbeken, dombokon, néha egy kis RACING és 8 lityi lett a BC-szerint a fogyasztás. Szerintem teljesen jó!
Na azt már tudom, hogy az 1.6-os Lancerektől nem kell félnem. Csontra egyformát mentünk, (illetve 160-tól maradt lefele) miközben ő egyedül+virsligumik, én 2 személy, fullra tankolva+ fullra pakolva (8db 17-es gumi+8 rugó ) Akkó az jó nem? Elvileg az is 115 ló, meg jóval könnyebb, röpke 200kg-val alapból.
Szeretem az autómat!
-
KrAt
veterán
Nem tud valaki egy jó karosszériást és fényezőt, aki nem aranyáron, és jól dolgozik?
Lehetőleg Pest környékéről..Kadettunkat kéne lakatolni (hátsó ívek, küszöb, valszeg új balelső ajtó, meg pár apróság) és morcosítani (
) meg kívülről fényezni (belül maradhat, mert kívül is szürke marad, csak sötétebb szürke)Kb mennyire lehet számolni pénzügyileg?

-
Calogero
addikt
Nálam is be volt tervezve felni csere, de maradok a stucture keréknél.
A világítás project + parkoló rendszer + fóliázás (nem sötétítés) elviszi a keret nagy részét. -
TasiA
senior tag
Én is most rakatom renbe a nyári garnitúrát. 2 felni görgőzés +4 új gumi. Kap még egy polírt a masina, mert rendesen karcos, új olajat, meg egy jobbos motortartóbakot. Mást nem tervezek, ennyi épp elég a költségvetésnek!

-
dokar
addikt
ma kap a verda új tappancsokat
-
Zin
őstag
-
Zin
őstag
Szegeny kis Corsan rajta a street racing matrica...

-
helkis
veterán
de még ha minden körülményt ki is tudnánk zárni, ami elvileg befolyásolja a mérést ugyanabban az időpontban mégsem lehet mérni, így viszont a gravitációs hatásokat, kozmikus sugárzást, napkitöréseket nem lehet úgyanúgy "beállítani"

a ECU jeleit kellene vizsgálni, monitorozni, hogy a motor hogy viselkedik a változtatásokra, esetleg egy komplett virtuális szimulátorral kellene kísérletezni, ahogy a gyárban is szoktak..
egyébként veled értek egyet, a gyári megoldások nem véletlenül kerülnek bele a kocsikba szerintem sem. persze lehet jobbat/erősebbet építeni ugyanabból a mociból, de radikálisan csökkenhet az élettartam, ill a környezetet is jobban terhelheti.. -
_seth_
veterán
Vigyázok én, tegnap este olyan szinten üres helyen próbáltam ki a verdát, hogy az úton álltam meg még pisilni is, senki sem jött arra, szép holdfényes este, a világ romokban körülöttem... de mára akaraterővel és kitartással újra van miért vigyáznom magamra.
Fék, stb: ami nem gyári c20ne kadettbe való: hűtő, tank, ennyi... minden más pont olyan mint amit kiadnak c20ne kadett (adtak anno), hűtött tárcsás fék és érdekes, hogy azonos átmérővel mint az 1.3 féke ez ahhoz képest brutál, jó persze más a gumi, más a felfüggesztés, az autó súlya is eltér de akkor is, olyan lassításra képes... szal nincs gond a fékkel

Tegnap csupán a hűtő ment szét... nagyon meg lett hajtva és nem bírta a ragasztásnál... hétvégén lehet barkácsolok egy kicsit
A kpzár-riasztó computerét reggel cseréltettem mert állandóan nyitott ajtót jelzett és baromi idegesítő volt, hogy minden nyitásnál csipog... egyébként meg nagyon jó kpzár-riasztóval a verda
Na mondjuk a mélyláda-erősítő párost is szeretem benne de a legjobb a barátnőm a jobb1-en, nélküle mit sem érnek... -
TasiA
senior tag
"továbbá érdemes elgondolkozni azon, hogy a két mérés eredményének különbsége jóval hibahatáron túl van."
Ezt nem is vitatom! Eddig sem tagadtam, hogy nyújthat egy kis plusszt a szűrőd!
Tehát akkor továbbra is úgy gondolod, hogy ez így tökéletesen hiteles és pontos mérés, na és persze sötét vagyok! Jó legyen szíved joga!
-
dokar
addikt
-fél órán belül történt a két mérés
-ugyanazon az úton
-start pozíció is fix
-nem volt forgalom
-szélcsend volt
-az autó tömege sem változott megtehát az a lényeg, hogy nem voltak olyan tényezők, amivel nagyon csalni lehetett volna.
továbbá érdemes elgondolkozni azon, hogy a két mérés eredményének különbsége jóval hibahatáron túl van. -
TasiA
senior tag
Üdv!
Először írtam egy cifrát, de gyerkőc kikapcsolta közben a gépet. Jobb is!
Szal! Elfogadom, legyek én a hülye és biztos nem értem!! Már miért is érteném, hogy 300x-or leírtad, hogy mennyire pontos a videófelvétel időmérője! Biztosan nem értem?!

Akkor most én mondom, hogy TE nem érted, mert nem jut el, ahová el kéne! Nem ezt kifogásolom és nem ebbe kötöttem bele, mert tény, hogy kötözködöm!
Azt nem tekintem hitelesnek, amit levideóztál!!! NEM magát a felvételt!! Gondolom, nem egy zárt 10km hosszú hangárban próbálkoztál többször is?? Hogy tudod azt produkálni, hogy minden ugyan olyan legyen, mint az első felvételnél?? Talán eddig világos a kérdés! Szóval, hogyan csinálod azt, hogy pl. a széljárás tökéletesen ugyan az legyen? Iránya és sebessége is pont ugyan az legyen? Világososdik mit akarok?? Vagy megint jössz a "nem értem" (mert hülyének nézel) szöveggel?? Ha közúton csinálod és mondjuk jön szembe egy autó, már annak a menetszele is befolyásolja a mérésedet, ha meg véletlenül egy teherautó, akkor pláne. Ezért nem tartom hitelesnek. Nem a direkt szűrődet fikázom, nem azt vonom kétségbe, hogy ér is valamit, az sem érdekel, hogy mennyire tartod "fürgének" az autódat, vagy érzésre mennyivel megy jobban. Egyedül abban nem bízom, hogy lehet így, ahogyan leírtad hitelesen mérni. Talán információnak, jó. HA megcsinálod 10x gyári állapotban, vagy kisebb szűrővel, meg szintén 10x változtatás után ugyan úgy a mérést, abból már lehetne valamire következtetni talán.Remélem érthető volt, miben kételkedem?!
Nem feltétlenül vagyok tök hülye, csak mert nem tetszik a vélemenyem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - Total War: THREE KINGDOMS
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- ASUS routerek
- OTP Bank topic
- Le Mans Ultimate
- PlayStation 5
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- További aktív témák...
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- Ace Magician T8 plus Mini PC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez természetesen nagyon-nagyon nem jó az autónak. 

))))