Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Yettel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
trassher
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Már nem tudok mit csinálni. Bent írtuk a betétlapot, hazajött a férfi felesége, egyből kérdezte: "Mit csináltál már megint?"
Amiket írtam árakat nem a legalja így nem fogok bontottal szórakozni. Ezek unix-os árak, nekem pedig van otthon kedvezményem. Annyi a szerencse hogy a fényezés nem sérült csak polír kell neki. -
trassher
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Így jártam, bevallom ha jobban figyelek nem történik meg. Most néztem alkatrészeket. Komplett fűthető, elektromos tükör 8600, doblemez 3600, ködlámpa 5200. Az alsó díszrácsot nem tudom milyen néven keressem.
7Sony7: Tolattam és szedtem jobbra kormányt. A kocsi a bal oldalon állt és az orrával elhúztam.
-
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Teljesen igazad van, csak te kint könnyebb helyzetben vagy, 99%-ban biztosra mehetsz hogy mit kapsz a flakonban.
Mondják ezt a Castrolt, de azt is ezerrel hamisítják.
Meg nem mindegy valóban, hogy faék egyszerűségű 60LE F Astráról beszélünk, vagy turbós modern csodáról, ahol az 1.2-es motor 2x olyan erős mint az én 1.4-esem.
Ezért is érzem úgy hogy a legtöbb, általános vagdalkozás (szar a GM) értelmetlen, és sokkal hiteltelenebb, mint a konkrét tapasztalatok megosztása.
Vagyis, többször is olvashatod, konkrétan melyik olaj konkrétan melyik motorral jól viselkedett, bevált.
Még többször olvashatod, ez vagy az szar. Így natúrban.
Utóbbi számomra hiteltelen.
De a korrektség miatt való igaz, legtöbb esetben egyszerű motorról és a hozzá passzoló egyszerű olajról mondanak jó véleményt GM viszonylatban, nem a komoly igényű motorok esetében, és nem "csúcs" GM olajokról. -
Declare
őstag
EZ most csak egy pelda volt
ha raguglizol több helyen irnak negaiv dolgokat. Egyreszt a hamisitas....ha most az ember belefut egy hamis olajba akkor könnyen kinyirhatja a motort, de irtak valamerre, hogy regebben a gyari gm olaj minösege se volt tul jo es nem kent ugy, ahogy kellene. Nekem ennyi eleg ahoz, hogy azt mondjam, köszönöm ilyet nem. Autopalyan ha megyek tizen par orat es valami hamis/nem elegge hatekony olaj kerül a kocsiba, könnyen eldobhatja magat a turbo es tarsai. En inkabb veszek draga olajat es cserelem 15-20k km -enkent.Persze ha valami biztos/ismerös forrasbol van mondjuk gm/castrol es plane nincsenek ilyen erzekeny reszek, mint turbo, akkor siman lehet jo
en igy laikuskent inkabb a lehetö legbiztosabbat valasztom picit dragabban 
-
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
GM olaj: 4-5 periódusig az volt benne nekem, most Mobil1 van benne, de csak azért mert ez volt olcsón a szerelőnél, mondta, ne vigyek olajat.
Opel bontós (illetve már csak bolt, mert a zuglói önkormányzat betiltotta a bontást a kerületben
) barátom ajánlotta, és neki is ezt teszi bele, tehát tuti nem hamis.
A lényeg, hogy először úgy éreztem / hallottam, jobb volt neki a GM. Már nem foglalkozok annyira vele, de nekem semmi bajom nem volt vele, és simán beletenném megint.
Azért az sem mindegy az ilyen eseteknél, mikor leírják hogy tönkretette, hogy hamis volt-e vagy sem, és a megfelelő értékű volt-e.
Sokáig azt hittem a hírek alapján, hogy a GM-et nem hamisítják, mert nem elég márkás, aztán valahol azt írták, hogy dehogynem, sőt, igen jelentős mennyiségben.Amúgy a linkelt cikk érdekes, de még érdekesek a kommentek

Ha megnézitek, aki tapasztalatot ír le, az semmi rosszat nem mond róla, aki meg elméletek alapján mond véleményt, az szidja a GM olajat.
Ismerős a tendencia, hogy mi alapján nyilvánít véleményt a két csoport

De senki ne vegye sértésnek
-
Findzs
addikt
ti mit dolgoztok, hogy itt lopjátok a napot?

én számtech boltban dolgozom így megértem magam, hogy semmi dolgom lévén ide írogatok

-
7Sony7
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére

-
-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Nekem is ilyen, normális.
Nekem úgy cifrázza még, hogy szintén tartós folyamatos gáz után (pálya pl., de nem kell sok, 5-6 perc is elég) pörög-lemegy-pörög-lemegy, nem veszetten, ford.számot nem tudok mondani, de kb. annyit pörög mint hidegen beindítva. Nem csinálja sokáig, és roppant érdekes, hogy kuplungra nem múlik el, és ha gurulok 10 vagy akár 110 mp-et, előfordul hogy a végére sem nagyon vesz vissza, viszont ha megállok, leáll normálra, közel azonnal.
Vagyis, mintha a sebességet is valahogy figyelné - ez egyébként lehet hogy így is van, és ezért nem vesz vissza azonnal, pl. nálad sem, ha nem állsz. -
AMD Power
titán
Dávid és Góliát – BMW 428i Gran Coupé vs. Opel Insignia OPC teszt
Biztos velem van a baj de ebben a kategóriában a fogyasztás engem személy szerint pont nem érdekelne.

-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nekem olyat szokott csinálni ,hogy pl lemegyek az autópályáról lassítok pl egy korforgalomhoz és még pörög a motor egy picit mintha gázt adnék neki. Aztán szépen lassan visszaáll ahogy kell. Nem ingadozik az alapjáratom.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Végigjártam Én is ezt a kálváriát,csak nem akart jó lenni.Végül már nem tudtam máshoz nyúlni,mint a pillangószelep tengelyéhez.A tengelynek van egy végállás ütközője,kb M5-ös csavar,kontraanyával.Kontraanya meglazit,csavart lassan beljebb hajtottam,a motor alapjárata elkezdett emelkedni.Óvatosan vissza,850-800 ford körül megáll alapjárat egyenletes.Gázadások után is ingadozások nélkül szép egyenletes járás. Pillangószelep most is zárt állapotba kerül,de olyan minta ezzel a kis módosítással tehermentesülne a pillangószelep,és nem szorul be a ház oldalába.Egy próbát mindenképpen megér.Rosszabb nem lesz.

Ez az a kis hernyócsavar a kontraanyával. (alul középen)
Azalapjárati motoron is látszik a bütykölésem nyoma.
-
Declare
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Marmint a GM szakemberek ajanljak a GM motorolajakat...maximum
mert ök abbol elnek. Több helyen olvastam, hogy panaszkodtak a GM olajra....en nem vennek olyat az biztos. [link]A vizkozitason meg nem ertem ezt a vitat. Nekem pl tök egyertelmü volt a kocsit mindig is 5w30 olajjal csereltek a kezdetek ota es a neten is ez az ajanlas (1.7cdti) Szerintem minden motorkodhoz ez viszonylag egyertelmüen megtalalhato. A gyarto az mar vallas kerdese
castrol a hamisitasok miatt elegge lejaratodott, en a toat es a Liqui molly amiben hiszek 
-
7Sony7
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi. Erre rápróbálok, hátha. Közben meg is mérem legalább a dobot.
-
Pitu
aktív tag
Ma reggel (végre) megoldódott a nincs 1-2-es sebességfokozat. 2K volt javítással együtt.

A szerelőmre már 3 hete vártam, de ma derült ki hogy Brazíliába utazott 1 hónapra, így ők javították. Minden túlzás nélkül állíthatom hogy profik!Ami viszont gáz, hogy 3 hét állás után, 3 hengerrel és csúnya kék füsttel indult a verda. Ez kb fél percig tartott, aztán megszünt. Feleségem öccse cserélte 1.5 hónapja az olajat, én már akkor vitáztam vele hogy miért 4l olajat öntött bele...
1 hét múlva vezérléscsere, szerintem le fogom engedtetni a felesleget, mielőtt gond lenne ebből. -
Findzs
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
-
Declare
őstag
Elkeszült a 180 ezres nagyszerviz, friss olaj, szürök, vezerles. Beleöntöttem a gazolajba a fuvoka tisztititos löttyöt, meg az olajba a leengedes elött a lerakodas tisztitot. Az autoszerelöm szerint az üzemanyaghoz öntött cucc az gyönyörüen kipucolt nehany reszt
remelem a belsejeben is hasonlo eredmenyt ert el.Viszont ez a szervizüzemmod (LIMP mode) tovabbra is elöjött 3x is
pedig az egr az ki let pucolva....tovabbra is semmi hiba, semmi gyanus dolog, 130-140 tempomatnal random modon kigyullad az a szervizkulcsos narancssarga lampa....leallit/ujraindit es eltünik.Hibakod amit kiolvastak P0234 ....gyakorlatilag most gyorsan rakerestem es 8 millio dolgot irnak a forumokban, de ez a hibakod különbözö hibakkal is tarsul. Nekem semmi rendellenes nem törtenik. Nincs furcsa hang, nincs dadogo motor, erötlenseg semmi.
Majd probalok valamit kiokoskodni a forumokbol, mert az egr pucolas nem segitett 
Fogyasztas tuti. Kb 1000 km 160 al ahol lehetett, ugy jött ki 6,5 re. Tegnap nem sietve 130-140 tempomat vegig 5,5 (fedelzeti szerint, ami tankolassal is meg szokott nalam egyezni. Hazafele Szlovak/cseh reszen ugyan ez a 130-140 5,5 volt es tankolassal szamolva is annyi
Teljes utra 2550km 5,9 liter/100. Ebben van Budapest is jopar 10 km, es autopalya nagy tempo is. Mondjuk a teli gumik miatt, hiaba a H sebesseg index kanyarban es nagy temponal nagyon megvaltozott a kocsi sokkal instabilabb lett. De hat a teli szezon az a nyugisabb tempo idöszaka 
Nagyon kis szerethetö egyelöre ez az 1.7cdti

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Az a baj, hogy (azt hittem emiatt) erős fékezéskor a bal hátsó hamarabb bekap.
Az utánállító automata szokott megszorulni, és nem követi a betét kopását,ezért lusta a jobb oldali féked.Dob le,utánállítót megtisztítod,kézzel utánállítod annyira,hogy a dobhoz érintőlegesen épphogy hozzáérjen a fékpofa.Baloldalon szintén ugyanígy. -
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Annyira nemzavar. Sőt nekem jó ez így.
Ami érdekes ,hogy a váltakozó "alapjárat" nem lett jobb. Se az új alapjárati motorral, se jó vákuum csövekkel , fojtószelep tisztítással ,se új dobbal stb... szóval most tartok vele ,hogy leszarom és így marad.

-
Markizmark
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Az enyémben utólagos van az utasajtóknál, de tettem bele házilag gyári motort a csomagtérhez. Nálam nem működik a kulccsal nyitós trükk amikor zárva van, de jobb így mintha mindig kulcsozni kéne. Ez kulcs állás szerint mindig nyitva van, azaz vízszintesen, de a motor zárja a kis rúddal amit betol alá, így hiába van nyitott állásban, nem lehet benyomni.
Amúgy nem nagy ügy. veszel bontott motort 1500-3000-ért, veszel egy kis tyúkbelet és valamelyik hátsó ajtóról húzol szálakat, ha nincsenek meg. -
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem sajnos ki van szedve a csomagtartó ajtóból a motor. Sőt még a benzintank is központira volt kötve de azt is át mokolta az előző tulaj. Így a csomagtartó ajtót csak kulccsal tudom nyitni, zárni.
-
trassher
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Lehet igazad van mivel néztem a nyelvet hátulról és benne van egy rúd. Esélyes akkor hogy ez nem nyit mikor nyitok távirányítóval?
-
Markizmark
addikt
válasz
trassher
üzenetére
A gyári kp záras f astra pont így működik. Kulccsal nyitott állapotban kell hagyni. A kp zár pedig betol a nyomó alá egy rudat amitől nem lehet benyomni. De kulccsal egy kicsit elfordítva be lehet nyomni és nyitni is. Pont annyit fordul, hogy kifordul a kp zár ékből, de még tud nyitni. Szóval az én tippem, hogy a kp zárad zárva maradt. Ezért nyílik csak kulccsal.
-
trassher
addikt
Mutatom, hátha így többre jutunk
1-es állás, itt semmi sem történik. A mai délutánig nem is tudtam hogy van ilyen is.
2-es állás, így volt mindig mióta megvettem.
3-as állás. A 2-es állásban bedugom a kulcsot, fordítom jobbra. 1/8-ad fordulat és megáll, a mozdulat közben hallani a mechanikát. Így ahogy a képen van be kell nyomni kulccsal együtt és emelni, így nyílik.
Ezelőtt semmit sem csináltam csak mikor nyitva volt az autó nyomtam a zárat és nyílt. Délután óta csakis kulccsal nyílik, sehogy máshogy. Ezek alapján ha eddig végig nyitva is lett volna a csomagtartó akkor is tudnom kéne nyitni ahogy eddig.
-
gban
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Akkor neked más rendszerű.
A Kadettomon volt olyan, hogy kulcs fordításra nyílt az ajtó, nem volt benyomható a gomb.
Az Astránál kulccsal nem az ajtót nyitom, csak a zárját, és mindig benyomható a gomb.
Ha kulcsra van zárva, benyomva nem történik semmi, ha nincs zárva, a gomb benyomására nyílik az ajtó.
A kp-i zár meg ezt úgy oldja meg, hogy egy pöcökkel nem engedi benyomni a gombot, ami így kulcs szempontjából mindig nyitva van.
Az az érdekes, ha kinyit, viszont vissza nem zár a kp.-i zár, vagyis a pöcök, ekkor tárva nyitva az autó lényegében.
Viszont ha a tied olyan mint a Kadettomon volt (kulcs elfordítás nyitja az ajtót), az nem nagyon kp-i zárazható - nyomod a gombot, akkor nyílik az ajtó, vagy kulcs elfordításra? -
Markizmark
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Egyik motor sem fog húzni 3 liter alatt alapjárattól.
2.2-esünk is 1600-tól indul meg, alatta semmi. Pedig hibátlan, nafta is jó meg egr is. -
diablo1984
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
konkrétan az, mikor kis fordulaton odalépsz a turbós motornak és nem harap csak ha mondjuk eléri az 1800-as fordulatot, és onnan lökésszerűen húz! na kb ez a turbólyuk, idegesítő dolog, főleg ha előzésnél jössz rá, hogy nem megy a verda és vissza kell tolni egyet.....

-
trassher
addikt
Nagyon örülök. Ha fordítom a kulcsot akkor hallatszik hogy működik a mechanika és nyílik persze kulccsal. Sehogy máshogy.
-
Kickass
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Egész jól megy igaz van egy kis turbólyuk + dízelesen rövid a használható fordulatszám tartomány. Volt már szívó benzinesem, turbós benzinesem, és most turbó dízel, egy 144lovas Alfa156 volt közvetlen előtte. Nem érzem gyengének, a próbakört 5személlyel tettük meg, teljesen jól gyorsult úgyis.
Fogyi adatokat két nap alapján csak korlátozottan osztanék meg, 5.8-as átlaggal vettem át, nullázás után most 6.1-en áll, főúton 95km/h óra körül tempomattal konstans 4,7 jelzett a fedkomp pillanatnyi fogyinak.diablo1984: Köszönöm!

tboy93: Én is remélem. Km órát próbaúitg nem is néztem csak a visszajelző lámpák miatt, az autó általános állapota magáért beszélt. Nem esküdözök hogy ebben ennyi van, nem is érdekel, de sokkal könnyebben elhiszem mint a 150-18ezresnek hazudott példányokat szétfeslett kormány/váltószoknya/üléshuzattal, rohadó kerékjárati ívvel. Sok ember aki inkább az ilyeneket veszi meg elsírná magát ha tudná valójában mennyi km van az autójában és azt, hogy tették bele.
Láttam patika állapotú 450.000km-t futott példányt is. -
gban
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Hátsó zár: nálam is időszakosan nem nyit, elvileg típushiba hogy kikopik a tengely perselye és megszorul, viszont elfordítva már nem szorul meg. Sosem láttam, de ezt mondják.
Én ilyenkor nyitni sem tudom, mert a kulcs nyitja a zárat, az ajtó meg a gomb benyomására nyílik, és a kp-i ezt gátolja egy pöcökkel (kulcsra zárva így soha nincs).
de nálam van köztes állapot is, mikor a pöcök majdnem nyit - ekkor a gomb nem nyomódik be simán, viszont oldalra picit mocorgatva igen.
Ha nem állandó nálad, és nem is a gyenge akku okozza (pl. pörgő motornál nyit), akkor nem vezeték. -
-
Kickass
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
248700km volt benne óra szerint
Nem egy széthajtott darab, karosszéria nagyon egyben van, törésnek nyoma sincs. Két lökös volt fényezve.
Ülés nincs kagylósra kiülve, tényleg megvigyázott darabnak tűnik.
A motor adagolós, kettős tömegű van meg egr, részecskeszűrő nincs.Már lemondtam a G Astrákról rengeteg lehajtott darab van, tipikus melós autó a legtöbb, nem is ezen a vonalon nézelődtem csak elmentünk itt a városban pár kereskedést megnézni, és az utolsó előttiben feltűnt ez a feketeség. Elkezdtük nézegetni, egyre jobban megtetszett.
Hívtam nálam hozzám jobban hozzáértőket, mentünk próbakört aztán megalkudtunk és elhoztam.
-
diablo1984
veterán
válasz
Kickass
üzenetére
km mennyi benne? szép recés még a kormány, vagy nem egy széthajtott darab, vagy kormányvédős.

magyar kocsi eredetileg, vagy behozott?
hiányzik egy dízel az életemből egy olyan, amit lehet ütni-vágni és nem egy vagyon hozzá semmi! az a dti motor talán jó lehetne erre a célra, egyszerű, kettős tömegű, injektor, részecskeszűrő még hírből sincs benne, ha jól tudom persze! bár az előző ilyen jellegű autómmal úgy megégettem magam, hogy a jó vectrámtól is féltem, mint a tűztől....
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Ma fékezéskor a hátsó üllésről leesett egy dobozos sör és kirobbant, össze spriccolta a kocsit

Mivel lehetne kitakarítani, eltüntetni a szagot?Elviszem belső tisztításra holnap, hatékonyan tudják kezelni a problémát?
-
gban
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Ezzel is úgy vagyok, hogy inkább győz a megfontoltság mint a vágyak.
Szeretnék egy újabb, egy erősebb autót, fordulatszámmérőt, elektromos ablakot.
Tetszik az Octavia, tetszik a Vectra.
De nem veszek újabbat, erősebbet, mert jelenleg kiszolgál az F, amin vesztek évente kb. 20 ezret, és a szervizköltsége is kedvezőbb mint egy G-nek (pl. vezérlés). Egy 3-4-5 évesen (nagyjából ilyet szoktam venni, aztán használom sokáig) buknék évi 100-at, alsó hangon, az tuti.
Jobban járok, ha 1-2-3 év múlva veszek csak újat, amikor már a mostani oda jut hogy beteges lesz.
Plusz van hibátlan garnitúra téli gumim, nyárit meg idén vettem - ez sem utolsó szempont, legalábbis anyagilag.
Octavia, Vectra - jó lenne, de a lakótelepi parkolóban olyan szűk a hely, hogy több mint 25 éves rutinnal is alig férek el az Astrával is sokszor.
Elektromos ablak, fordulatszámmérős óra - az elején azt mondtam, nem berhelünk új autót, most meg azt mondom, ebbe már minek
Tehát összességében előrébb helyezem a megszokott, biztos, ésszerű választást, mint amit a szívem diktál.
És miért? Nem nehéz kitalálni. Tudnék venni újabb autót, de nekem előrébbvaló hogy mindig maradjon a családnak tartalék, mert az ördög nem alszik, és bármikor beüthet akár csak egy sima, mezei, hétköznapi munkanélküliség is.
De PC-ben is így vagyok, a leggazdaságosabb megoldást keresem, az igényekhez igazítva, csak ott folyamatos a fejlődés - legyen már némi előnye ha az ember ezzel is foglalkozik, és még konyít a javításhoz is
-
trassher
addikt
Mai nap furcsa jelenséget tapasztaltam. Eddig simán kulcs nélkül tudtam nyitni a csomagtartót. Ma kimentem berakni az utazóm, kinyitottam. Majd nyitnám az ajtót de csukva. Kinyitottam, azóta nem tudom nyitni a csomagtartót csak kulccsal. A gyári kp zár azt is nyitja-zárja, vagy nem? Most csak annyit tudok csinálni hogy odaballagok kulccsal, elfordítom jobbra és ebben az állásban kell benyomnom a zárat. Ez mennyire normális?
gban: Megértem amit írsz, nincs is ezzel semmi baj. Nekem a swift után ez az astra egy hatalmas lépés volt komfortban. A fenntartása nagyon hasonló ahhoz, az alkatrészek alig drágábbak pár kivétellel.
-
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. A ph-n ár régen itt vagyok, de ezt a topicot csak most találtam. Benéznék néha, ha nem gond.
Kérdeznék is ha már itt vagyok:
asrta f caravan hátsó fékdobot kellene felszabályoztatni. ( ovális, úgy érzem). Ha leszedem, honnan tudom, lehet-e még? Van valami méret, vagy jel, vagy valami? -
zolikaDB
veterán
Akkor kormoljuk ki: 2.0DTI
-
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
10W40 rakjál bele szerintem. Azzal nem fogsz tudni mellé nyúlni.
-
gban
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Az hogy tud-e várni, az is fontos az eladásnál.
Ha tud, lehet, akár 100-zal is többet kap érte, nem vitás, az meg nem kevés.
De az meg rizikós is lehet.
Én pl. ha lecserélem, inkább beszámíttatom hasraütésre 250-ért minthogy küzdjek a sok nepperrel, túl okos vevővel, aki neked azt mondja hogy 100-at sem ér, a családnak meg odasúgja hogy jó ez még 300-ért is.
Meg ott a kötelező kérdése - B10-emet ha átviszem (már ha lehet, nem csak eladás után), akkor a régire meg fizethetem az alap, jó magas kötelezőt.
Plusz ha egy hely van és nem fér el a régi autó, akkor is lehet, inkább nem vár az ember +50 miatt.
Szóval sokminden meghatározza hogy megéri-e kivárni.
Szóval árnyalt azért a dolog.+1 indok: ha nem adja el idén, csak január 2.-án, akkor fizetheti ő a teljes jövő évi teljesítményadót.
És minél inkább itt az év vége, annál jobban csökken a sansza hogy idén elmegy. Kivéve ha jó az ár ugye, mert akkor 2 nap és elviszik, mint láttuk is a korábbi, igen hamar megszűnt linkekből.Klímára visszatérve, az új, meg a magasabb árkategóriákra biztos vagyok benne hogy igaz amit leírtál.
De akkor mondták hogy kell bele klíma, amikor újonnan vetted, és nem hiszem hogy arra gondoltak hogy 15 évesen lesz így eladhatatlan. Szerintem egy árkategória felett igaz ez csak.
Nekem is valószínű klímás lesz a következő, mert már nem tudok pár éveset venni nélküle, így tuti nem találok klíma nélkülit
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
trassher
addikt
Őszinte leszek a klímával kapcsolatban. Mikor bejött az új swift mindenki vette mint a cukrot klíma nélkül. Ismerősi körben mondtam hogy vegyetek bele klímát akkor is ha sose kapcsolod be mert nem fogod tudni anélkül eladni. Mondták hogy az nem ér 250K-t, mondtam jó. Nagy részük most sír mert a kutyának nem kell klíma nélkül az autójuk.
Tudom hogy a nagy többség árérzékeny és próbál spórolni de az sem mindegy ki mihez szokott. 6 év alatt beleuntam abba hogy nyáron vagy megsülök az autóban vagy ha nem akkor pedig megsüketülök mert le van húzva az ablak. Nekem jobban hiányzott az előzőből a klíma mint a szervó mert ha megmozdult az autó már tenyérrel lehetett szedni.
Amit most linkeltél az annyira megkímélt hogy lehet életében nem volt lemosva tisztességesen. Szar minőségű képek de ahol rásüt a fény látszik hogy a műanyagoknak semmi színük, ki vannak szürkülve.
Lehet én vagyok hülyén összerakva de nekem számít az esztétika is. Agyvérzést kapok a valaki által flex-szel megpolírozott gépháztetőmtől de tudom hogy tavaszik így marad. Ilyen kiszámíthatatlan időben nem viszem fényeztetni mert lehet többet árt mint használ.
Az meg hogy ki mennyit fogad el árnak teljesen szubjektív. Minden annyit ér amennyiért megveszik.
Én a topiktárs helyében kicsit még várnék hátha jön magánszemély akit érdekel. 480-ért szerintem elkótyavetyélné azt az autót.
-
gban
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Klíma: pont téged említettelek mint kivételt - szerintem meg aki ilyet vesz, azokat megnézve 10-ből 9 inkább vesz klíma nélkül ha olcsóbb, és inkább vesz klíma nélkül, mert az csak hibaforrás (ha úgy nézi az ember hogy nem kell), és nem veszi meg a klímásat mert az asszony csak felcsavarja, ki győzi benzinnel...
Szóval sarkítva, innen nézve nehezebb eladni egy klímásat.
De tudom, nem vagyunk egyformák, és mondhatod hogy hogy lehet ilyen hülyeséget leírni, de el kell fogadni, még ha számodra érthetetlen is, hogy nem mindenkinek kell klíma.
Nekem sokkal inkább kell a szervó, arra meg sokan mondják hogy jó lenne ha lenne, de nem vészes így sem.
Én a klímával vagyok így - jó dolog néha, de amúgy nem igazán kellene.
Abban viszont totál igazad van, csak az 5 ajtós az igazi - erre még szűrhettem volna.
Viszont itt van ez.
Klímás, magánember, 3 évvel fiatalabb, kevesebb km, 1.4, ami még talán népszerűbb is, mert kevesebbet fogyaszt (vagy legalábbis ez a hozzáállás meg a tévhit), kisebb teljesítményadó.Szóval csakúgy mint itt az aprón is, én úgy vagyok vele, hogy nem fogadok el reális árnak egy szerintem túlárazott értéket akkor sem ha a nagy többség ennyiért hirdeti, ha tapasztalatból tudom, hogy nem egyszer olcsóbban is árulják, napi szinten. És ez különösen pont ezekre az olcsóbb árkategóriásokra igaz - itt sokkal inkább árérzékenyek az emberek.
Lehet úgy is nézni, hogy az a reális ár amennyiért sokan hirdetik, de azok egyrészt nem adják el olyan gyorsan, másrészt mindenki igyekszik "többet" kapni az eladandó árujáért, érthető módon.És ezek eladási árak - szerintem egy kereskedőtől vételi árnak simán jó a 480.

-
trassher
addikt
Ha csak a rozsdásodási hajlamot nézzük akkor már vezet a swift. F astrával bármit csinálsz hátsó kerékjárati ív így is úgy is rohadni fog mert megáll benne a sár. És itt most mk3-as swiftről írtam. Az már az enyémhez képest teljesen más világ.
Néztem a linken lévő autókat, íme a "problémák". 3 ajtós autó 400-nál akkor sem ér többet ha aranyból van a motor. 1.2-es caravan? Ez még viccnek is rossz szerintem. Dinamikában sehol nincs egy 1.3 8v swift-hez képest. Egyik autóban sincs klíma, anélkül pedig elég nehéz lesz eladni. -
davee_92
csendes tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Hahó, nálatok melyik rádió csatornára van állítva az RDS, hogy magától állítsa az időt ? Nálam nem megy sajna, vagy nem találom a megfelelőt. Illetve most nem vágom, hogyan kell manuálisan átállítani az órát. Köszi.
Nem tudok olyanról, hogy automatán átállna, kézileg a beállítások > rendszer > idő és dátum-ban tudod átállítani.
-
realmadrid
aktív tag
Hahó, nálatok melyik rádió csatornára van állítva az RDS, hogy magától állítsa az időt ? Nálam nem megy sajna, vagy nem találom a megfelelőt. Illetve most nem vágom, hogyan kell manuálisan átállítani az órát. Köszi.
-
_seth_
veterán
Swiftet általában nem a kényelem és a modern mivolta miatt vesznek emberek hanem mert 5 literből elketyeg, meghibásodás nem túl gyakori és nincs is minek meghibásodnia, de ha mégis előfordul akkor fillérekből javítható.
-
trassher
addikt
Ennyi nagyon kevés érte. 400-ért jó állapotú, rozsdamentes 2001-2 körüli fapados swifteket lehet kapni klíma és elektromos ablak nélkül. A két típus pedig köszönőviszonyban sincs, nekem elhiheted. Az astra már egy autó amihez képest a swift kb egy szekér. Az is jó csak épp máshogy. Az évjárat csak magyarországon ennyire "mérvadó".
-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Szerintem nem karcsú, korát és a km-t tekintve.
Kereskedőtől még talán túl korrekt is.
Aki ilyen korú autót vesz, azt nem annyira érdekli a felszereltség (persze mint láttuk, vannak kivételek), inkább az ár számít, így nehezebb is megfizettetni az extrákat.
Szóval szerintem én is odaadnám ennyiért ha meglenne az új.
Valamint ilyen korú és futású F Astra kb. 300k, ahhoz képest akkor is jó az ár eladói szempontból ha a G azért más kategória.
Korábban említettem, kollégám 1 éve adott el 490-ért alku nélkül egy sedant, 1,4, 2003-ast, 135e km-rel, ráadásul gázzal. -
marsu
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Még nem hirdetem sehol, de majd mosás után lesznek fotók, aztán rakok fel ide is, meg a használtautó.hu-ra is ...
-
marsu
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Nekem nem rég volt az autóban olajcsere, Total 10W40 került bele ...
-
horvathkrisz
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Na már végképp nem tudom hogy mit tegyek bele!
Valaki 10W40-et ír, valaki 5W30-at. Lehet hogy a hidrotőkék miatt zörög kicsit a motor, melyik lenne szerintetek jobb választás?Szerk, mindenképp valami márkásabbat veszek.
-
marsu
veterán
Kaptam egy 480.000.- Ft-os ajánlatot az Opel Astra autómra ...

Aki ennél jobb ajánlatot tesz, az viheti!

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
gzbotii
üzenetére
A szakemberek opelba kizárólag opel (GM) motorolajat javasolnak,amelyek rendelkeznek dexos 2 minősítéssel. Ezek pedig 5W-30-ak. /90%-ban/ Én tavasszal GM dexos 2. tettem bele. 5lit 8600Ft volt a cromaxnál.
Semmi gond vele,teszi a dolgát.Mindenki olyan olajat tesz bele ami szerinte tuti,de szerintem az olajmárkát
motorja válogatja.Azt javaslom,csak dexos 2 minősítéssel rendelkezők közül válogass.
[link] -
gaben75
tag
válasz
davee_92
üzenetére

Semmi gond nem vagyok az a sértődős fajta

Meg az is lehet hogy én emlékszem rosszul és 300 mA volt.
Autó villamosságis úgyhogy valamit ért hozzá meg nem az a tescos műszere van.
Mindegy jövő hét után viszem hozzá és addig nem hozom el ameddig nem lesz jó![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindenesetre ez a biztosítékos ötlet az jó majd mondom neki hogy úgy kezdjen hozzá,
+ a kezébe adom a használatit.Hálás köszönet ha esetleg valami még eszedbe jut akkor várom azt is.
-
davee_92
csendes tag
válasz
gaben75
üzenetére
A szerelőm mondta hogy a 0,3 miliamper az sok attól simán lemerül két-három nap alatt, és ő is azon az állásponton volt hogy majdnem nullát kéne mérnie.
Azért legyünk tisztában mégis mennyi az a 0,3 mA.
1A = 1000mA
Ha ti 0,3 mA-t mértetek az mindössze 0,0003 A-t jelent, ami akár honnan nézzük légyfing, egy elemről is egy évszázadig menne az adott dolog, amit mértetek az max az óra, bár nem tudom milyen pontos műszerrel mértetek, ennyit kb egy tesco-s műszer alapból bemér.
Ahhoz, hogy leszívja valami az akksidat min 500mA kellene állandóan, ami 0,5A, nézd össze a kettőt hány nulla van közte és szemmel látható, hogy miről van szó.
Egyébként egyszerűen kideríthető hol a hiba, ha azt mondod valami szívja, szépen rá kell tenni a műszert és egyenként kihúzni a biztosítékokat, amint leesik az áramfelvétel, megvan mi fogyaszt, kezelésit felnyálazod és megnézed a bizti számát, onnantól megvan mi van azon a körön.Bocs, ha kötekedősre sikerült a mondanivalóm, csak azért írtam, hogy tisztán lássunk, mert dobálóztunk szanaszét az amperekkel!

Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Ally
- Path of Exile 2
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- EAFC 26
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hogy jött le a lökös? beleakadt?
Sajnálom. De ez sajnos benne van mindig a pakliban. Szerencse ,hogy nagyobb baj nem történt.

) barátom ajánlotta, és neki is ezt teszi bele, tehát tuti nem hamis.

, de a kepek atnezegetese es a tesz olvasasa utan van valaki aki az opelt valasztana, ha most igy ele raknak a ket kulcsot?

1 hét múlva vezérléscsere, szerintem le fogom engedtetni a felesleget, mielőtt gond lenne ebből.
Teljes utra 2550km 5,9 liter/100. Ebben van Budapest is jopar 10 km, es autopalya nagy tempo is. Mondjuk a teli gumik miatt, hiaba a H sebesseg index kanyarban es nagy temponal nagyon megvaltozott a kocsi sokkal instabilabb lett. De hat a teli szezon az a nyugisabb tempo idöszaka

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)