- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
_Soma77_ #512 üzenetére
Én köszi a türelmet és a válaszokat, túl aprólékos vagyok, ha egy szövegben egy szót nem értek, inkább rákérdezek, ebből bajom még sosem származott.
Amúgy semmi bajom a parancssori mókolásokkal, csináltam már sokat, nehogy sürgetésnek vagy hasonlónak érezzétek.
Csak ugye mindig az emberi tényező a legnagyobb hibaforrás.
-
Simba86
senior tag
-
Simba86
senior tag
válasz
_Soma77_ #518 üzenetére
nah előrébb jutottam...
a flash végigment egy másik számítógépen, de most meg a backup problémázik...
úgy tűnik, minden típushiba előjön nálam...
egyébként normális ez?: bekapcsolva a tab folyamatosan üresnek jelzi az akkut és kiírja, hogy csatlakoztassa a töltőt, kikapcsolva pedig, amikor rádugom a töltőre, akkor meg az akku megjelenik áthúzva felkiáltójellel....
szerk: uh... ez amatörizmus volt részemről, köszi Soma!
-
scream
veterán
válasz
_Soma77_ #515 üzenetére
Amúgy az lehet, hogy a boot0 és boot1-et nem tudom CWM alól lementeni (valami BusyBox-os cuccot ír ki), hanem csak úgy, ha a gép rendesen be van kapcsolva?
-----
Esetleg majd rá tudnátok nézni a NavBar-ra is, hogy a gombokat (screenshot, vol+/-) hogyan lehetne eltűntetni? A maradékot meg középre rendezni?
-
válasz
_Soma77_ #490 üzenetére
Na igen, az a félelmem nekem is, hogy az usb romlik el egy ilyen módosítás után, az az egyik gyenge pontja a gépnek. Egyéb szoftveres gondok, főleg ha teljesen beadja a kulcsot, nem aggasztanak, mert utóbbi esetben a szervizben sem mondják meg, hogy módosítás történt.
A sima rootolást meg el lehet tüntetni supersu menüből, ha besz.na az usb. -
-
balika011
senior tag
válasz
_Soma77_ #472 üzenetére
Nekem nincs ilyen vasam.
Hétfőn kapom meg a Lenovo TAB S8-at.dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/config of=/sdcard/config.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/factory of=/sdcard/factory.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/logs of=/sdcard/logs.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/misc of=/sdcard/misc.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/panic of=/sdcard/panic.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/reserved of=/sdcard/reserved.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/system of=/sdcard/system.img -
Kpierre
csendes tag
válasz
_Soma77_ #438 üzenetére
Sikerült megoldani
Egy kicsit szétnéztem az oroszoknál, és több helyen is azt tanácsolták, hogy a flash.xml-ből
minden gond nélkül lehet törölni a<command>
<string>sleep</string>
<timeout>25000</timeout>
<retry>2</retry>
<description>Sleep 25 seconds</description>
<mandatory>1</mandatory>
</command>bejegyzést. Így már tökéletesen lefutott.
-
-
tiki
tag
válasz
_Soma77_ #431 üzenetére
Úgy már ok , ha van masina hozzá.Remélem golyód is van hozzá ??
Egyébként , csak a hitelesség kedvéért felteszem az 500GB os pen képét.
Na ha valaki maximalista , akkor ez már több mint elégnek kell hogy legyen vagy mégsem ?
Egy olyan adatbázis ami akár 200 Gb is lehet , és elfér egy zsebben , vagy egy tableten az már nagyon cool.
És akkor hol van az 5Gb szabad tárhely ehhez képest ugye.Akinek fontos az , hogy bármilyen adat , vagy nagy mennyiségű dolgokkal kel akár napra készen lenni , és lehetőleg mobil legyen a dolog , tehát mindig kéznél legyen ott már az 5Gb az nevetséges szám.Én ezért indultam el abba az irányba , hogy bővítem inkább a tab belső memóriáját is , mert nem mindegy ahogy a gép elsődlegesen a belső memóriát használva milyen gyorsan , és szabadon tud memóriát munkára fogni ilyen nagy méretű adatokkal való dolgozás során használni márha van neki miből. -
INMOTEP
őstag
válasz
_Soma77_ #434 üzenetére
Probálom lementeni a gyári sw-t ,total commanderből .A kérdésem az hogy az ADB Pluginban ezeket a parancsokat amiket megkel adni azt kézzel kell bepötyögni vagy van mód a bemásolására ? mert hiába jelölöm ki és illesztem be csak egy "U -t ir be e helyett mount /external_sd .Ha ezen túl vagyok a többi már mennifog szerintem
-
Abel
tag
válasz
_Soma77_ #396 üzenetére
Teljes siker, bár nem volt zökkenőmentes.
Elsőre a flash tool frissítette az ifwi.bin-t, újraindította a tabot, aztán úgy maradt droidtool-ban és nem csinált semmit. Vagy tíz perc nyomkodás után végre sikerült rávennem, hogy a gép újra felismerje, onnan már simán ment minden. A system tar-ozása helyett mondjuk én csináltam egy CWM backupot, a flash tools-os móka után pedig azt raktam vissza. Így szerintem egyszerűbb, ha valaki frissíteni akarja a leírást.
Ami egy nagyon egyszerű mod-hoz kell még:
- ifwi.bin integrálása az image-be (az utolsó 36 byte lehet a gond, ha az vmi checksum akkor nem fog menni)
- system.img-t készíteni egy gyári rom-ból - ez nem probléma, az orosz fórumban talált rom-okat is így készítették, legrosszabb esetben meg kell kérdezni őketÚjból gratutálok, és köszi mindent, ha lesz egy kis időm a napokban akkor szívesen segítek kísérletezni.
-
tiki
tag
válasz
_Soma77_ #429 üzenetére
Nyilván a memóriát fel kell , hogy ismerje utána már megy .Először JIG , illetve JTAG ban gondolkodtam , de sajnos nincsenek kivezetve az erre való lehetőségek , vagy csak az én figyelmemet kerülte el .Az smd páka az jó , de még alapjában kevés ehhez a művelethez .Egy reflow állomás már jobban hangzott volna .Egyébként az 500Gb os usb pendrájv se kottyan neki meg . És ha már csináljuk , akkor legyen HI Tech nem igaz ?
-
tiki
tag
válasz
_Soma77_ #420 üzenetére
Egyébként én már régebben foglalkoztam ezzel a dologgal, de arra a megfontolásra jutottam , hogy hiába a 4 , vagy talán az 5 gb os szabad tárhely mondjuk meg őszintén , hogy előbb , vagy utóbb kevés lesz , és inkább előbb mint utóbb főleg videó felvételre , és egyebekre gondolván.
Az előzőleg feltett képek már kb két hete készültek , és csak a nandra vár , illetve várok.Láthatjátok a levett nendot , és a helyét.De mindenki csak saját felelősségre , illetve valamelyest értő mozdulatok , illetve felszereltség szükséges hozzá.A levételhez is , és a felrakáshoz is.Ha ez nem áll rendelkezésre , akkor nem ajánlom az e fajta műveleteket mivel a kis méret , és a miniatűr technológia miatt nagyon sérülékeny az egész alap .Tehát csak is biztos kezek valók hozzá.Aki nem jártas ezekben a dolgokban kérem ne kövesse a dolgot , mert , akkor tényleg végzetes hiba keletkezhet , ami már javíthatatlan lesz végleg. . -
tiki
tag
válasz
_Soma77_ #416 üzenetére
Yes yes yes.Mármint a kérdéseidre sorjában A nand az Samsung lesz , és igen reballing lesz , illetve már folyamatban van , mert már le van véve , már csak 16Gb os at várom.Nálam is két darab van egy donor , és egy éles .Tehát én is aktívan kísérletezgetek .
Egyébként ha jól megnézitek , aki esetleg már szétszedte az láthatja , hogy lebutított Nand került ezen tabokba.Ugyanis ezeket a belsőket valószínű másfajta tabokba is szerelik Persze teljes kiépítettséggel. .
A Nand helyén látszik , hogy nagyobb méretű Nand hoz lett legyártva .Ugyanis a Nand körül látható az eredeti Nand mérete , hogy Ide Magyarországra miért került bele ez az jó kérdés , mivel láthattunk példát Opn3 dott tabletre , hogy nagyobb méretű tárhellyel rendelkezett.Az alaplapon meg van a helye a GPS modulnak is csak épp nincs kiépítve stb , stb , stb .A jelenlegi § árfolyammal számolva a 16GB nand 3500 Ft/db .Ennyit bőven megér pláne , hogy hasomló kategóriájú tab ára inkább ne is mondjuk mennyi.
-
tiki
tag
-
tiki
tag
válasz
_Soma77_ #400 üzenetére
Miskolci tecsóba még 30 db van , ha esetleg valakit érdekel .Viszont kaptam egy infót miszerint nem sokára jön egy újabb változat,ami 4 magos procival fog rendelkezni több infót nem tudok még egyenlőre.Viszont a későbbiekre nézve lehet , hogy nem ártana nagyobb nand bele , vagy is legalább 16Gb.Egyébként a jelenlegi Nand amivel szerelve van az H26M42003GMR .
-
válasz
_Soma77_ #396 üzenetére
Nagyon nagy
nektek srácok!
Egy kérdés: működésben, sebességben, megbízhatóságban a 4.2-es teclast rom milyen a gyári 4.4-es kitkat-hez képest? Mármint ha van tapasztalat, és tegyük fel, sikerül megoldani a wifit is?
Mert több előnye lenne számomra jelen esetben a régi rendszernek, kezdve a programok áthelyezésétől a külső kártyára, egész addig, hogy elfutna rajta a kedvenc böngészőm flashtámogatással (talán). -
Abel
tag
válasz
_Soma77_ #370 üzenetére
Gratula, szép munka volt!
Néhány dolog:
1.
Valószínűleg már ti is rájötettek, de a /dev/block/mmcblk0boot0 és a /dev/block/mmcblk0boot1 maga az ifwi.bin (a két partíció ugyanaz, ha jól dumpoltam) + 0x210010 byte padding.
Szóval a teclast ifwi.bin-jét cserélhetitek erre, és a flash tool felrakja nekünk. Persze ha mindegyikünk tabletén ugyanaz az ifwi.bin, de ez elég valószínűnek tűnik.2. Biztos fontos flashelni a teclast system.img-jét? Utána úgyis felülírjuk az egészet a saját systemünkkel, nekem időpazarlásnak tűnik. A flash.xml-ből törölhetnétek a "fastboot flash system..."-et és kész
-
dobosh
csendes tag
válasz
_Soma77_ #329 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, én már belenyúltam a sajátomba és vissza szeretném állítani a "gyári" állapotot.
Azt vágom, hogy dd-ztük... de ennél a táblagépnél ezt hogyan tudom megoldani?
Van a családban ami még érintetlen és müxik, arról egy az egyben át szeretném másolni az egész flash tartalmát.
Meg tudom ezt oldani?Üdv.!
-
RoundRobin
aktív tag
-
válasz
_Soma77_ #344 üzenetére
Bocsi...
Amúgy azt hittem, hogy a wifi is a SOC része, és ugyanaz a SOC ugyanazzal a wifivel jön. Nem így van?
Az nem lehet, hogy mégis ment volna ezzel a rommal minden, csak a teclast rom elb.szarintotta a gépet? Mert hogy azóta ugye a saját romjával se megy a wifi. Az akkulekötős megoldást próbáltátok amúgy? -
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_ #337 üzenetére
Bocsánat, nem data, system particióra gondoltam. A 83 hex pedig nem is linux swap, hanem linux nativ partició a táblában.
Szóval, arra szeretnék kilyukadni, hogy lehetséges, a partició(k) - especially system- méretét a boot sectorban rögzitik. Talán ezért nem lehet megváltoztatni olyan könnyen. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
_Soma77_ #248 üzenetére
Tudomásom szerint nincsen aláírás a GXI kernelben, amihez készült. Mi a Motorola SMI (RazR I) alapot használtuk anno, de az is csak vágja az adott tartalmat a megadott helyeken és ezek alapján rakta össze is a tartalmat.
Ha alá van írva a kerneletek,azt viszont az életben nem játsszátok ki. Akkor ugyanis az a védelem van rajta, ami anno a Xolo x800-ban. Soha sem tudták feltörni még a szakma legnagyobb tekintélyei sem...
-
R0GERIUS
tag
válasz
_Soma77_ #209 üzenetére
Pontosítva: képes pack és repack-re, és eredeti képet állít elő.
Viszont korrigálni kell a blokkok számítását (vagy inkább kézileg megadni), mivel a kibontott képek használhatatlanok (1000 hexa egységgel van elcsúszva, csak nem tudom, hogy azt miből vágja le).
Ehhez nekem ki kell találnom, hogy hogyan számítja ki a blokkokat.
Viszont 14-éig felejtős, mert mind 9-én mind 14-én vizsgázom.
Amúgy mi is a felépítés? Header, ramdisk, kernel (sorrendben így)? -
-
Orionhilles
senior tag
válasz
_Soma77_ #192 üzenetére
Simán elképzelhető: fastboot oem <titkos parancs>
Successful, now your bootloader is unlockedKedves <én>!
Bootloader nyitással, rootolással és hasonlókkal még nem próbálkoztunk, így erre válaszolni nem tudunk. A particionálásról pedig értesültünk és továbbítottuk a fejlesztőknek, akik dolgoznak a hiba javításán.
Köszönettel,
Op3ndott.No, nem baj, majd próbálkozzatok csak nyugodtan!
-
R0GERIUS
tag
válasz
_Soma77_ #175 üzenetére
IGEEEEN!
Habár nincs megoldva a header probléma, de 100%-ig ugyanolyan repacket sikerült készíteni.
Ha valaki átdobja, hogy miket kell módosítani a recovery.img-ben, illetve a boot.img-ben, akkor megnézném, hogy mennyi az eltérés.
Ha megtartja a header-t és csak a lényeges részeket írja felül, akkor van egy használható img tool.Talált eszköz: [link]
UPDATE: Nálam a kibontott ramdisk az szerintem hibás. Lehet, hogy repack-re lesz majd csak alkalmas?
Mondjuk az is elég lenne... -
R0GERIUS
tag
válasz
_Soma77_ #175 üzenetére
A header mérete már a standard-ra sem stimmel.
Viszont leginkább azért nem jut semmire, mert ez elméletileg az mkbootimg-nek felel meg, amivel a következő a gond:
"mkbootimg cross-compiled for ARM will run into issues as described in this question."
Azaz az mkbootimg ARM-hez van igazítva, így nem sok mindenben tudunk rá támaszkodni. (Leszámítva a fájlok kinyerését, mert arra alkalmas.)
Főként nem header területén, hiszen esetlegesen a blokk hosszai is eltérhetnek, de ha nem is, akkor is teljesen más a header elrendezése (megkockáztatom: teljesen máshogy dolgozhat).
A blokkhossz számláló tényleg nem stimmel, de ha még jó is lenne, nem sokra megyünk vele x86-os Android alatt. -
R0GERIUS
tag
válasz
_Soma77_ #157 üzenetére
Ha találsz hozzá olyan kitömörítőt, akkor fogjuk csak megtudni.
Ehhez a nem működő szkriptet kellene úgy szerkeszteni, hogy ne keresse az "ANDROID" részt.
Ezt elméletileg a szkriptben az ANDROID !ANDROID-ra való cserélésével talán meg is lehetne csinálni...
Érdemes lenne megnézni azt, hogy a legtöbb x86-on, hogyan oldották meg ezt a problémát... -
R0GERIUS
tag
válasz
_Soma77_ #149 üzenetére
Szerintem a fejlécnek nincs köze hozzá, hogy min lett generálva.
A Moto-sok azzal próbálkoztak, hogy a szkriptbe beírták a változó negáltját, de az se egy túl biztos módszer.
A hexá-s nekem biztosabbnak tűnik, hisz mivel egyszer ki tudtuk bontani, így elég könnyen megmodható, hogy meddig tartanak az egyes részek (header, cpio, kernel).
Amúgy ez a '$OS$' jelölés az android helyett az elején inkább indefinit. Sok helyen (szkriptekben) így jelölik, esetlegesen a din. adatot, azaz hogy pl. olvassa ezt az adatot, és nem fix adat.
Bár elég ronda dolog ez egy header-ben. -
R0GERIUS
tag
válasz
_Soma77_ #149 üzenetére
Nézz rá a #145-re.
Úgy néz ki, hogy az összes x86-osnál nem standard a header, és nem működnek a szabvány módszerek erre nézve.
Ahogy utaltam is rá: sajnos valószínűleg ezen a vonalon kell elindulni...
A hexeditoros módszer jónak tűnt elsőre, de sajna nincs időm kipróbálni. -
R0GERIUS
tag
-
R0GERIUS
tag
-
Orionhilles
senior tag
válasz
_Soma77_ #121 üzenetére
A recoveryt, azt nagyon ki kellene bontani
Van egy 5letem: kibontjuk, valahogy kiszedjük belőle az aláírás ellenőrzést, repack, flash és akkor utána belőle flashelhető lesz a CWM
#122: FW DnX,IFWI, OS DnX, OS img ezekre a fájlokra gondoltam, de koszö a tool-ért lehet az is jó lesz még vmire
#124: Próba cseresznye, én írtam nekik szombat du. remélem holnap kapok választ (igaz nem kernel forrással kapcsolatban, hanem még partíciók mentésével kapcsolatban)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- BONTATLAN IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged