- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- iPhone topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android dual SIM okostelefonok
- Van másik: újabb béta a One UI 8 startja előtt
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Soma77_
tag
röviden leírom, mit csinálunk, hátha valakinél beindul a vezérhangya...
az cél az, hogy át kellene valahogy particionálni a belső flash-t, hogy ne ilyen ratyi méretűek legyenek a partíciók, mint az eredeti tesco-s kiosztás.
orosz barátaink egészen jól összegyűjtötték a tesclast klónokat [link], amilyen szvsz az op3n dott tab is (nincs a listában...még). Lényeg, hogy Intel Atom z52x0 SoC legyen a kiindulási alap. (a z2520 és z2580 csak GHz-ben különbözik, az egyik 1,6 a másik 2,0)
feltúrtuk a netet ilyen ROM-okért, amelyek Intel Flash Tool-lal flash-elhetők...van egy pár, ez a jó hír.
a flash-processz azzal indul, hogy a flash-tool újraparticionálja a belső tárhelyet. Ez tök jó, mert a rom-hoz tartozó partíciós tábla tudatos átszerkesztésével tetszőleges partíció kiosztást el lehet érni. (excel-tábla segítsgével könnyen és gyorsan ki lehet számolni a blokk hosszokat, kezdőcímeket, stb. - feljebb már írtunk erről)
próbálgattuk a ROM saját boot.img, recovery.img. stb image-eit bent hagyva csinálni a flash-elést, aminek eredménye kínai splash-screen, boot animáció, stb. lett. elkezdtük lecserélgetni ezeket az image-eket az op3n dott saját image-eire, amiket korábban mentettünk le, és sokat nézegettünk...így tudtunk teclast-os droidboot helyett visszarakni a tesco-sat, stb...mindent img flash-elődött (érdekes, mert azt hittük, az aláírás miatt baj lesz), kivéve a system, mert annak a formátuma más, mint amit a flash-tool elvár...amíg nem jövünk rá, milyen formátum kell neki, addig nem marad más, mint hogy a /system partíciót magunknak kell tartalommal megtölteni...ehhez
1) CWM-ben már van adb, amin keresztül shell-ből a system mount-olható, file-rendszere tar-olható ki- be
2) Mielőtt bármit csináltunk volna, minden partíciót külön lementettünk. Fizikai partíciók binárisként dd-vel, a többi (system, cache, logs) pedig tar-ralmount /external_sd
cat /proc/partitions
dd if=/dev/block/mmcblk0p1 of=/external_sd/mmcblk0p1.img
dd if=/dev/block/mmcblk0p2 of=/external_sd/mmcblk0p2.img
dd if=/dev/block/mmcblk0p3 of=/external_sd/mmcblk0p3.img
dd if=/dev/block/mmcblk0p4 of=/external_sd/mmcblk0p4.img
dd if=/dev/block/mmcblk0p5 of=/external_sd/mmcblk0p5.img
mount /system
tar czvf /external_sd/system.tar.gz /system
tar czvf /external_sd/cache.tar.gz /cache
tar czvf /external_sd/logs.tar.gz /logs3) Ezek után (miután megvolt a flash) a /system bármikor átszabható (pl. build.prop módosítható, magyar indulásra), és az üres system partícióra kitömöríthető. Előtte célszerű droidboot-ból factory resetet csinálni, ill. CWM-ből megcsinálni a dalvik cache törlését (szokott segíteni)
mount /dev/block/mmcblk1p1 /external_sd
mount /dev/block/mmcblk0p8 /system
cd /system
rm -R *
cd /
tar xzvf /external_sd/system.tar.gz4) cache hasonlóan
mount /dev/block/mmcblk0p6 /cache
cd /cache
rm -R *
cd /
tar xzvf /external_sd/cache.tar.gz5) többi partíció pedig dd-s binárisból vissza.
dd if=/external_sd/mmcblk0p1.img of=/dev/block/mmcblk0p1
dd if=/external_sd/mmcblk0p2.img of=/dev/block/mmcblk0p2
dd if=/external_sd/mmcblk0p3.img of=/dev/block/mmcblk0p3
dd if=/external_sd/mmcblk0p4.img of=/dev/block/mmcblk0p4
dd if=/external_sd/mmcblk0p5.img of=/dev/block/mmcblk0p56) Data mountolható
mount /dev/block/mmcblk0p9 /data
Ezekkel a lépésekkel el lehet érni az újraparticionált állapotot, de...
vannak ezek a csodás hibák, amelyek nem tudni egyenlőre, miből jönnek.
- FlashTool sem 100%-ban világos még, milyen file-okat eszik, és miért.
- mivel nem 100%-os a HW egyezés, a HAL layerben lehetnek különbségek (low-level driverek, stb.)
- valamit felülvertünk, amit nem kellett volna...( NVRAM?)
pl. valamelyik romnál ha jól emlékszem nem volt WIFI, viszont a system/etc-be bemásolva a tesco-s wifi fw-hez tartozó lib-eket lett WIFI, de sajnos IP címet már nem kapott a tab
ez is azt mutatja, hogy ha ott kicsit többet időzünk, és ha tudnánk , pontosan mi mihez tartozik, akkor ezek is megoldódnának...
a bute force mindent lecserélek sajnos nem járható út (infó hiányában)
Egy szó mint száz, akinek van flash tool tapasztalata, vagy bármi hibát lát abban,amit itt művelünk, légyszi jelezze!
bár enyém a vas, de szentes_b kollégám fő érdeme az, hogy eljutottunk idáig...ezúton is köszi!!! folyt. köv.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hardcore café
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Apple Ipad Pro 13 256GB - Asztrofekete
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Bomba ár! HP Elite X2 1012 G2 i5-7300U I 8GB I 256SSD I 12" 2K+ Touch I CAM I W11 I Gari
- IPad 10gen 64Gb kék wifi( + Tok, Töltőkábel, Doboz ) + Apple Pencil Extra költség
- Új - Apple iPad Pro 13 2024 M4 Wi-Fi + Cellular 256GB Space Black - Bontatlan
- Playstation 4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Előre telepített PS4 játékokkal
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Xiaomi Redmi 14C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest