Hirdetés
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Soma77_
tag
válasz
R0GERIUS
üzenetére
megnéztem a linken szereplő eljárást is, leszedtem a tool-okat, de a "unmkbootimg" nem ette meg a mi képfáljainkat.
az általam korábban használt perl szkriptek egyébként a leírtak alapján dolgoznak (BTW zImage helyett ...-kernel.gz file-okat gyártanak), és az image összerakás (kernel, és cpio-ba becsomagolt ramdisk összefésülése) is teljesen jónak tűnik... kicseréltem a "mkbootimg" toolt is egy frissebbre (ami a linken szerepelt), és átparamétereztem a hívást a leírtak alapján, de ugyan az lett a kimenet, mint korábban... 
nekem úgy tűnik az eredeti image fejléce alapján, hogy ez vmi OSX-es tool-lal generált dolog lehet, mert 1. nem a standard magic android header keletkezik 2. BoardConfig.mk-ból származó dolgok vannak benne (kernel szint?!), tehát ez több, mint egy sima "lapátoljunk össze egy image"-et tool mint az "mkbootimg"...

akinek van ötlete, pls jelezze!

-
R0GERIUS
tag
válasz
R0GERIUS
üzenetére
Na jó; nem bírtam megálni.
A header-rel jelenleg én sem tudok mit kezdeni.
A recovery és a boot meg iszonyatosan nagy hasonlóságot mutat, ami különös...
Talán az egyik a másik backupja?
A fájlokat elnézve nem tartom lehetetlennek.A másik érdekesség az, hogy a header-nek van egy olvasható részlete:
"init=/init pci=noearly earlyprintk=nologger loglevel=0 kmemleak=off androidboot.bootmedia=sdcard androidboot.hardware=redhookbay watchdog.watchdog_thresh=60 androidboot.spid=xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx androidboot.serialno=01234567890123456789012345678901 ip=50.0.0.2:50.0.0.1::255.255.255.0::usb0
n vmalloc=172M ehci_hcd.use_sph=1"Az újracsomagoltból ez hiányzik.
Ezen kívül külön érdekes ez a két rész:
"androidboot.hardware=redhookbay"
A configban van pár ilyen kiterjesztésű fájl.
"androidboot.bootmedia=sdcard"
Micsoda?!?! (Vad feltételezés: USB módban innen várja a boot helyreállító fájlját?)A harmadik: a klasszikus módszertól eltérően nem készül a kibontáskor zImage, hanem helyette xxx.img-kernel.gz (meg sem említem, hogy mind a recovery, mind a boot kibontása dob egy ilyen fájlt...).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OTP Bank topic
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÚJ! BONTATLAN! Ipad Mini 6 Wifi + Cellular 256GB(független)
- Apple Pencil 1. generáció / Apple Pencil 2. generáció / Apple Pencil Pro OEM és gyári dobozos !
- ÚJ Lenovo Tab 10.1 + Clear Case (10.1" / 4GB / 64GB / WiFi)
- Ipad (7. gen.2020.) 10.2", 32Gb/3 hó. garancia
- Getac ZX70 - Ütésálló tablet- Androidos - GPS /4G - Több darab érkezik - Új ára 580.000Ft
- BESZÁMÍTÁS! ASRockB450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 SUPER 8GB GameMax Aero Mini 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
az általam korábban használt perl szkriptek egyébként a leírtak alapján dolgoznak (BTW zImage helyett ...-kernel.gz file-okat gyártanak), és az image összerakás (kernel, és cpio-ba becsomagolt ramdisk összefésülése) is teljesen jónak tűnik... kicseréltem a "mkbootimg" toolt is egy frissebbre (ami a linken szerepelt), és átparamétereztem a hívást a leírtak alapján, de ugyan az lett a kimenet, mint korábban... 

n vmalloc=172M ehci_hcd.use_sph=1"