- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_ #887 üzenetére
Gondolkoztam és arra jutottam, lehet, hogy mégis csak megérné a fasboot-ra irni scriptet.
A fastboot-droidboot páros lehet, hogy nem olyan kényes a kapcsolatra, mint a flash tool, hiszen, bár egy frontend, de az ellenoldal csak a kopasz hardver.
A root-oláskor is flashel a fastboot, mégsem okozott ez problémát senkinél, igaz az adatmennyiég is kisebb volt, de akkor ment 1.1-es USB-vel is, nem voltak gondok.
Lehet, hogy az intel site-ról általad belinkelt fastboot script is ezért készült. Amondó vagyok, hogy a reparticionálást és az ifwi.bin file-t fasboottal kéne megoldani, utána pedig CWM-ből egy saját backuppal kész is lenne a feladat.nos?
-
vferi90
tag
válasz
_Soma77_ #885 üzenetére
Az a baj, hogy én sem értek hozzá, csak most így el kezdett érdekelni a dolog, és egy ötlet volt. Mert ugye amikor felteszem a teclast romot, elindul ugyan, de driverek miatt nem megy a wifi, bluetoot, aksi, stb. Viszont a system partíció visszaállítása után meg már jó minden. ezért gondoltam, hátha.
-
tiki
tag
válasz
_Soma77_ #887 üzenetére
Persze hogy nem egyértelmű .Csupán magára a nand méretbeli egyezőségére , illetve szórására lettem volna kíváncsi , ha egyáltalán van , vagy lenne.De mivel nem tudjuk , hogy az átszabás után ki mit telepített még fel , így ezt nem tudhatjuk már.
Elvileg egyezni kellene , gyakorlatilag lehet némi eltérés , de szerintem akkor sem lenne olyan nagy , hogy az szembetűnő lenne.
-
tiki
tag
válasz
_Soma77_ #882 üzenetére
Ha felrakott nem tudni.Viszont én pont arra lettem volna kíváncsi , hogy például 10 tabletten egyforma rendszerrel megcsinálni , és semmi változtatás.Szerintem lenne különbség annak ellenére , hogy minden egyforma , és egyformán lenne csinálva.
Pontosan meg lehetne tudni kinek kinek mennyi maradna abból a területből ami még a nandban szabadon maradna.A rendszer ugy is egyforma mindenkinél tehát 4,9GB , de a többi már nem .
Ilyen esetben lehetne kiszűrni , azt , hogy kinek milyen stádiumban van a nandja. -
vferi90
tag
-
-
Mokush
tag
válasz
_Soma77_ #782 üzenetére
Kész!
Van 4,9GB helyem. Az USB miatt rengeteg szívás volt vele (reboot után más porton tért vissza), de végül a sleep nélküli xml-lel ment a flash. Utána strandpapucs megvolt, CWM megvolt. Most már csak annyi a gond, hogy kb. teljesen gyári állapotban van. Egyik app-om sincs meg. A tgz kicsomagolása egyébként jóval kevesebb időt vett igénybe, mint a becsomagolás. A tgz mérete 467MB volt (ha jól emlékszem).
Hogy tudom visszaszerezni a dolgaimat? -
vferi90
tag
válasz
_Soma77_ #735 üzenetére
Na az volt a baj, hogy Win8.1-em van 64-bites, és ezzel minden csatlakozásnál az eszköszkezelőben hozzá kell adni a drivert manuálisan, és akkor már tud kommunikálni CWM alatt is a tabbal. Reggel már nem volt időm befejezni, mert munkába kellett menni, most kezdem megint, mert ugye újra kell flash-elni, meg stb. Szóval nemsoká jövök a fejleményekkel...
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_ #806 üzenetére
simán lehet a nand is sz.r. valszeg ezért hal bele egy csomó gép az update-be szép kis USB-s ikont hagyva maga után.
Annak oka valószinűleg az, hogy a tab-ok nem azonos firmware-rel kerültek ki és van köztük olyan, amit nem kellene frissiteni, mégis megtörténik. Az első ota tartalmaz droidboot és boot update-et, csak éppen ezek az update-ek elég öregecskék. Egyes gépeken gyak. felülflasheli a régi update az új, működőképeset. Aztán meg, egyszerűen nem indulnak a tabok.
-
Abel
tag
válasz
_Soma77_ #808 üzenetére
system.tar.gz-ből macerás megoldani.
Én így csináltam:
terminal app-ból (vagy CWM adb shell):
su
dd if=/dev/block/mmcblk0p8 of=/sdcard/system.imgLinuxos gépre átmásolod, felrakod a android-tools-fsutils packaget, azán img2simg system.img system.simg
Elvileg ennyi, aztán hogy megy-e, az más kérdés -
tiki
tag
válasz
_Soma77_ #806 üzenetére
Egyébként ez , akkor válik érdekesebbé , amikor fogy a hely , és pedig nem lett rátéve a gépre semmi.Tehát fogy a memóriának azon része ami még használható.Egyébként én abban teljesen biztos vagyok, hogy full egyforma eyste img , most vegyük a tiédet , amit mindenki feltesz ugyebár.Mindenki új partíció , és csak a te lehúzott mentéseid mennének mindenki gépére, tehát nem a saját elmentett rendszerük.Tuti , hogy nem egyforma szabadon felhasználható tárhelyet kapnának .Én pont ezt figyeltem , hogy sosem láttam , azt , hogy totál egyforma lenne mindenkié , aki megcsinálta .Viszont ehhez persze az kellene , hogy egyforma rendszer lenne , de ez szerintem már mindenkinél más , és más, ezért nehezebb eldönteni , hogy kinek ennyi , kinek annyi , és miért.Ezzel kilehetne szűrni , hogy kinek milyen állapotban van a nandja.
-
Abel
tag
válasz
_Soma77_ #802 üzenetére
Csináltam is egy op3ndott-os ELVILEG flashelhető system.img-t img2simg-vel (linux, android-tools-fsutils package). A saját rootolt, nem update-elt tabletemről van.
Kipróbálni sajnos nincs időm, aki érez elég bátorságot hozzá az megpróbálhatja flashelni. Nagy kárt nem okozhat, max újra kell flashelni a teclast-osat.
Letölhető innenHa ez menne, akkor már csak az ifwi.bin-t kell megoldani, de ahhoz nem merek hozzányúlni (egyelőre) az utolsó byte-ok miatt.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
_Soma77_ #802 üzenetére
Semmit sem csinál egyik root képes app sem magától a system-en! Kizárólag a root képes fájlkezelők tudnak fájl szintű műveleteket végezni, felhasználói beavatkozással!
szerk:
aapt? Nagyon rossz felé gondolkodtok, semmi köze az adb-hez annak, amit mutattam! (Nem úgy az aapt-nek ugye...) Mezei unix lemezkép, tök egyszerűen oda-vissza lehet vele dolgozni. Kb. a shipped romok 99%-a ilyet használ már.
-
tiki
tag
válasz
_Soma77_ #798 üzenetére
Igen szerintem is így kellene lennie viszont sose lehet tudni.
A másik az most hirtelen gondolván , hogy lehet a nand is hibás valamiért .Azt tudjuk , hogy gyártás során is keletkeznek a nand ban hibák , de ezt ott a gyári programozás során átugorják , és folyt köv a következő résznél.Viszont itt a formázás során ugye az új partíció kialakulása során újra előjönnek a hibás részek is a nandban , és ez mindenkinél más , és más.Ez a hiba lehet több lehet kevesebb , szerintem innen adódhat a méretbeli különbség. -
Buvana
aktív tag
-
tupuk
aktív tag
válasz
_Soma77_ #739 üzenetére
"- garanciavesztés, ez ami fix
- megváltozott működés, esetleg instabilitás
- későbbi problémák, amiket most még nem látunk
- extrém esetben elindulási gondok (no boot, boot-loop)
- legrosszabb esetben agyhalál (total brick)"Korrekt, köszi.
Ezzel el is dőlt végleg hogy ez a móka nem az én mókám lesz. Ugyanis laikusként nem tudnám javítani az esetleg később felmerülő problémákat. Nekem marad az sd kártyázás -
Mokush
tag
válasz
_Soma77_ #762 üzenetére
Tipp1 - megcsináltam. Letöltöttem azt a plugin-t, amit Te linkeltél ide, azzal sem változott semmi.
Tipp2 - Nem TC-ből, de nyitottam egy parancssort és az "adb devices" eredménye ez:Update: A tipp 2 nem igazán tiszta. Ha CWM-ben van, akkor hogy lehet popup?
Egyébként CW-mel és anélkül is u.ez a helyzet, popup nincs. -
syler123
veterán
válasz
_Soma77_ #739 üzenetére
Várjuk
Majd ha lesz leírást én be fogom próbálni a kockázat ellenére, mert ha sikerül, akkor több mindenre használhatnám a tabot, pl Walking Dead játékok
Valamit ki kell találnom, vagy ez vagy az sd mod, de ott is voltak bugok, szóval lehet inkább ezt a módszer választom.
Kérdés: Mivel tudom ellenőrizni hogy rootolt-e a tab? Cpu-z annak jelzni. (nem rootoltam). Ezen felül mi kell ahhoz hogy sd-re tudjon írni?
-
DJGABI
addikt
-
DJGABI
addikt
válasz
_Soma77_ #739 üzenetére
jelezném is: a wifi mióta át lett partícionálva mintha gyengébb lenne. ugyanazon a helyen, ahol eddig simán neteztem most néha eldobálja a kapcsolatot. (ami így is okés, mert minden másik mobil eszköz ugyanezt csinálja, csak eddig büszke voltam rá hogy a teszkóstab milyen acélos wifivel rendelkezik)
-
tiki
tag
válasz
_Soma77_ #708 üzenetére
Hát onnan jönnek a különböző ID , hogy amikor a tabok a gyártósoron rákerülnek a programozási felületre , akkor minden tab programozás után lép egyet , és kapja a következő sorszámot a következő tab .Percek alatt kiszórnak , így sok sok tabot.Mivel nem lehet két ugyan olyan sorozat számmal rendelkező tav sem , és két egyforma ID vel rendelkező tab sem stb stb stb. Ez sok minden miatt kell hogy , így legyen , csak egy példa két egyforma sorszámú pénz sem lehet , akkor meg is van a magyarázat rá miért , ki ki még gondolhatja tovább is..
-
pcnet
addikt
válasz
_Soma77_ #708 üzenetére
Én sem értek hozzá, de anno Nexus 4 topicban nagy divat volt ota kikényszerítése framework és asszem valami Google cache törlésével. Ott épp az volt a cél, hogy új azonosítót kapj, így kis szerencsével bele kerülhettél abba az 1%ba akik első héten megkapják a frissítést. Aztán kis idő múlva jött a sírás, hogy nem megy a Play, nincs Gmail push, mert más az azonosítónk. Anno az volt a megoldás, hogy ki kellett jelentkezni Google fiókkal, majd újra belépni. Ebből meg az jön, hogy mikor belépsz Gmail accoddal, akkor kapsz azonosítót. Fene tudja.
-
tiki
tag
válasz
_Soma77_ #700 üzenetére
És pont azért , hogy ne lehessen trükközni vele.A nand ID je szál el amikor félre sikerül a frissítés , és hibásan fut le.Viszont ez látszódni is fog egy ADB Devices parancs kiadásával , hogy nem lesz felismerés , tehát nincs meghajtó üzenet lesz.Az a lényeg , hogy nem lesz olyan hogy CLVB / D ......... kinek milyen.És az eszközkezelőben is hibásan fogja felismerni az android phone eszközt .Egyébként ha megfigyelitek , és aki feltette soma mentését , annak elvileg mindenkinek ugyan az lesz ez a számsorozat.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_ #680 üzenetére
Laptopoknál előfordul, hogy van 4-5 port és abból csak 2 db 2.0-ás, a többi 1.1, mivel a keynek, egérnek, modemnek elég az is. Sztem nézze meg egy pendrive-val hogy melyik a gyors portja (vszleg az 1.es) és tegye oda, arra a TAB-ot. Vagy a többi portba dugdosson pendrive-okat. Igy meglesz a foglaltság. Nem vált portot a flasher.
-
durmi_88
csendes tag
válasz
_Soma77_ #616 üzenetére
Persze, szívesen.
A driver: [link]Ez alapján feltettem és beállítottam.
Minden drivert feltettem, amit te osztottál meg, az IntelAndroidDrvSetup-ból az 1.15-ös volt nálam a nyerő. Ezt Windows 7 kompatibilisen kellett futtatnom.ű
A flashtool-nak kb 30-szor álltam neki.Tehát:
USB hibakeresést engedélyeztem természetesen.
Kicsomagoltam mindent, amit letöltöttem tőled.
Egy mappába minden bele, a C meghajtó gyökerébe. Ékezetek nélküli könyvtár kellett hozzá.
Utána megcsináltam mindent, amit szentes leírt az első pontban, nekem minden fájl megvolt utána.Utána jött a flashtool. Az iSoc USB driver nem lett feltéve, és ez okozta a problémát nálam.
Betallóztam a flash.xml-t, ezután írtam nektek, mert megakadtam. Ki kellett szednem még a<command>
<string>sleep</string>
<timeout>25000</timeout>
<retry>2</retry>
<description>Sleep 25 seconds</description>
<mandatory>1</mandatory>
</command>sorokat belőle, mert egyszer ebbe is beleugrottam.
Mikor végigment a Flash, és 100%-ot adott, kihúztam az USB-t, kikapcsoltam aztán vissza és megvártam, hogy betöltsön a Teclast ROM. Újra USB hibakeresést engedélyezni kellett, újra Launcherrel CWM indítás, format/system is volt, újra rátalált az Adb Shell és beírtam mindazt, ami a leírásban található. Megvolt a factory reset is, és újraindítottam a tabot.
Betöltött a Tab és azóta újra a belakás folyamata van.
Nagyjából ennyi volt amúgy
Remélem tudtam segíteni.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_ #589 üzenetére
Értem és ezt vallom én is, csak felületesen olvastam és abban a hitben voltam, hogy ugyanazt a p89 mini ROM-mal kisérleteztetek, amit én is letöltöttem. Ezért is örültem (a VPN szempontjából fölöslegesen), amikor bejelentettétek, hogy az ifwi.img cseréjével helyreállt a töltés és a Wifi hiba.
Mindegy, egy működésképtelen tabletnél még egy kitkat-os is jobb.Akinek flash gondja van (USB logó a képernyőn), annak az alábbiakat tudom javasolni:
1. Régi laptopot, 1.1-es USB portokat felejtse el. 40-szeres az elvi sebességkülönbség az 1.1 és a 2.0 USB között! Ez itt igenis számít! Én spec ezért szivtam, mert egy p3-as laptop kövületet használok flashelésre és azon csak 1.1-es port van. A fene se gondolta volna, hogy maholnap száloptika kell egy nyomorult tab felflash-eléséhez. :
2. A gép gyári kábelével kisérletezzen, mert a használt kábelek lehet, hogy már megkoptak (csatlakozó) amit kapott az viszont jelenleg még elég újnak számít és elég patentül illeszkedik.
3. Az intel driver telepitésénél a következőkre kell figyelni:A TAB NE LEGYEN csatlakoztatva a géphez és amikor a driver települt, akkor a végén feljön egy ablax, abban le van irva mit kell tenni. Ime:
a: Bekapcsolt állapotban csatlakoztatni a TAB-ot.
b: Kikapcsolni a TABOT.
c: Bekapcsolni a TABOT.Valszleg igy lövi be a port, vagy a kommunikáció sebességét a driver.
Igy vélhetően nem jön majd sleep error sem. -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
_Soma77_ #574 üzenetére
1) Nem tudom, hogy működik-e. Az ADB-t megnyitva TC-ben két opciót látok "Connect to Device" ilyenkor Device IP-t kér, de nem tudom mit kellene beírnom. Az USB hibakeresést engedélyeztem, ADB plugin feltelepítve.
2) Gondolom ezt csak a rendes ADB programmal tudom megnézni már töltöm, de még kell neki egy negyed óra.
3) Nem tudom pontosan mit értesz észrevételen, de látja a device ID-t a "provision" fülnél "in fastboot state".
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_ #583 üzenetére
Igen, pontosan erre.
A te linkedről töltöttem le. Google drive.
Csak azt nem tudom, hogy miért 4.4.2-t ir ki verziószámnak?
Nekem pont a 4.2.2 kellett volna, mert VPN-re használom és a VPN-nek alárugott a google a kitkat-ban. Ezért is akartam a rom cserét, a kis DATA partició engem nem nagyon zavart, bár hogy most több, természetesen jobb is.Köszi mégeccer Neked is és Kollégádnak is..
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_ #578 üzenetére
Na, én is visszahoztam az USB-s 'halálból' a tabot, pedig nekem már pirosan villogott a logó.
Most már csak azt kell kideritenem, hogy melyik rom van rajta, mert oroszul jelentkezett be, strandpapucsos háttérképpel és a töltéskijelzés szerint az akku 0 %-on áll. Képernyőfotó gomb sincs.. (pedig ez utóbbira baromi nagy szükség lett volna.)Köszönet az eddigiekért.
P.s: Azt azért elárulhattátok volna, hogy nincs MBR, csak GPT van.
Még vmi. poénnak: A tethered CWM-ben van parted.
-
GZoli7
senior tag
válasz
_Soma77_ #549 üzenetére
Érdekes a helyzet. Nálam sem mentette le a két fájlt, amit a többieknek sem. Valamint a system mentése sem lett jó, valami 27MB lett. Szintén megállt a flash is 61%-nál.
Azonban az xml szerkesztés után teljesen jól felment és a te általad megosztott system és egyéb fájlokkal, még mindig úgy néz ki, hogy tökéletes.
Viszont nálam a teclast rommal is volt wifi, viszont töltés jelzés és hang nem.Gyári romról van cwm mentésem, ha valakinek kell. Igaz már kicsit belakott, de egy factory reset után jó lehet.
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
_Soma77_ #563 üzenetére
Tehát teljesen kezdőként használjam így, vagy adjam el...?
(Egyébként nem tudom, minek kéne történnie, a drivert feltettem másik gépre (win764 bit), rádugtam a tabot beléptem a "recovery" menübe, és "fastboot cmd waiting" felirat van alul. A driver telepítésnél "cloverview" és "android" telepítésre sikertelent ír a w032ci és az Intel ADB Interface, viszont használatra kész.
-
scream
veterán
válasz
_Soma77_ #544 üzenetére
Amúgy a linkeltben is rosszul van 2 parancs, van az of után egy space.
"dd if=/dev/block/mmcblk0boot0 of =/external_sd/mmcblk0boot0.img
dd if=/dev/block/mmcblk0boot1 of =/external_sd/mmcblk0boot1.img"És így helyes:
dd if=/dev/block/mmcblk0boot0 of=/external_sd/mmcblk0boot0.img
dd if=/dev/block/mmcblk0boot1 of=/external_sd/mmcblk0boot1.img -
INMOTEP
őstag
válasz
_Soma77_ #483 üzenetére
Én tegnap este feladtam mert már fáradt voltam , de nem szeretnék valami nagyobb hibát elkövetni mert látom pár embernek nemjött össze a dolog valami miatt .Úgy ahogy másnál is nekem is can t open / external_sdmmcblk0boot0.img : no such file or directory. -at dobott ki .....lenne esetleg egy vállalkozó szellemű aki már megcsinálta és leírná lépésről lépésre mit hogy kell ? Skype vagy facebook-on csak addig amíg túl vagyok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad 10.generáció
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest