- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Fotók, videók mobillal
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
-
venember83
nagyúr
válasz
bandus #42160 üzenetére
Szerintem egyszerű a képlet, hagyjuk a francba a hasonlatot. Gyerekkorban a szülő felel a gyerekért, kötelessége segíteni, nevelni, irányítani a gyereket legjobb tudása szerint, öregkorban pedig a gyereknek kutyakötelessége törődni a szüleivel, ha úgy tetszik, akkor viszonzásképp, amiért felnevelték anno, persze ideális esetben simán szeretetből. Vannak elszigetelt esetek, amikor ez az öregkori gondoskodás nem várható el (szülő hetente/naponta verte, különbözőképpen bántalmazta a gyereket anno, elkocsmázta a pénzt és nem volt mit ennie a gyerekeknek, kiküldte koldulni, árvaházba dobta usw.), de a bagózás nem ilyen véleményem szerint. Nem cigizek, de felháborít a kereszteshadjárat, ami a bagósok ellen folyik.
-
venember83
nagyúr
válasz
bandus #42155 üzenetére
ha bármi betegsége lesz ami a dohányzással kapcsolatos, akkor megmondtam neki, hogy rám ne számítson. továbbá azt is kilátásba helyeztem, hogy az esetlegesen születendő unokát sem fogom hozzájuk vinni abba a füstbe amit vágni lehet. de van egy olyan érzésem, hogy ez sem elég motiváció nekik.
Ha te bringázással vagy falmászással eltörted volna párszor a kezed és segítségre szorulsz, akkor ők is ezt kellett volna mondják?
-
ladybug
őstag
válasz
bandus #41961 üzenetére
Csak a legszükségesebb dolgokat vidd magaddal. Bútorokat, lakberendezési dolgokat semmiképp sem, mert azt használtan potom pénzért meg tudod venni (legalábbis itt Németországban ez a helyzet).
Az ebay egy kincses sziget. Ott mindent meg lehet találni.A műszaki cikkek más kérdés. Ott már elgondolkodtató, hogy hol vásárolsz, de mondjuk egy tűzhelyet nem érdemes kivinni. A kisebb háztartási gépeket pedig te döntsd el. A garancia miatt is meggondolandó.
Nézegess kinti internetes oldalakat, hirdetéseket. Azokból megtapasztalható, hogy mit és mennyiért tudsz venni. Így mérlegelheted, hogy mit viszel ki.A másik kérdés, hogy mivel közlekedsz az adott országba. Mert ha repülővel, akkor tutira érdemes többször is utánagondolni, hogy megéri-e a csomagolás, cipekedés.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #41964 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges a bőrönd, egyrészt csak felesleges súly, másrészt dobozba sokkal praktikusabban lehet pakolni is. Velük küldtek csomagot otthonról legutóbb, 50 kg 20k-ért és lehet több dobozba pakolni ezt a súlyt. Nem dobálják, nem bontja fel senki, nem veszik el és péntek este felvették, vasárnap este itt volt.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #41961 üzenetére
Alapvető dolgok egy nagy bőröndben meg egy laptoptáska, ennyivel jöttem ki. Amikor lett fix lakóhely, akkor család küldte ami még kellett, addigra nagyjából át is láttam, hogy mire van szükségem az otthoni dolgokból amit érdemes kivinni, mert itt vagy drága, vagy vacakabb, stb. Bútort én biztosan nem hozatnék ki, hacsak nem valami milliós extravagáns cuccról van szó, de alapvetően szinte semmi különbség nincs árban a bútorozott és a bútorozatlan lakások között, szóval amíg jó alaposan meg nem veti az ember a lábát, addig bútort is felesleges vásárolni (rengeteg jól felszerelt lakás van).
Így utólag egyébként még ennyit se, kézipoggyászban pár napra való ruha, a többit meg csomagküldővel, nem kell végigráncigálni a fél világon, felveszik otthon, kiteszik az ajtódban itt és olcsóbb, jóval olcsóbb mint a poggyászt fizetni.
-
-
Integra
titán
válasz
bandus #41696 üzenetére
nem, nagyon tévedsz, sőt!
4 ember egymástól független nem tud helyesen szövegértelmezni és ez durván probléma.ahogy az is, hogy egymásra támaszkodva erősítitek meg magatokat a rossz álláspontban... úgyhogy nagyon remélem ezt csak viccnek szántad, mert ha komolyan is gonolod.....
amivel pedig érvelsz, hogy előbbi mondatomban mit írtam és utána következő mondatomban mit írtam ugyanabban a szövegben... na, pontosan ezért nem tudsz helyesen szövegértelmezni, egyszerűen nem tudsz, nem szépítek rajta.
kiragadtál egy részletet, mert egyszerűen kiakartál ragadni, mert annyira bizonyítani akartad az igazad, holott pontosan ott az információ, de nem az egészet vizsgálod egyben, ahogy kell, mert azt már nem akarod. ez pedig egyértelmű hiba és bármelyik magyartanár majd jól fejedre is fogja olvasni. kétszeri elolvasás után is ugyanazt fújod? továbbra is csak azt tudom mondani, hogy egyszerűen nem tudsz szövegértelmezni helyesen. ijesztő.csak remélni tudom, hogy majd látni fogod, hol hibáztál, csak az egód dolgozik keményen, hogy ellent mondj, ellent is mondasz. csűrheted csavarhatod, ahogy akarod, nem érdekel, sajnos innentől csak az egódról van szó, azzal meg nem kívánok vitatkozni. de tudd, a szövegértelmezésed hiányos, pontatlan és felületes. ezzel foglalkozz, ne velem. ha nem hiszed el, tényleg menj el egy magyar tanárhoz, majd ő megmondja neked ugyanezt, nekem nem kell elhinned semmit sem. úgysem fogod, mert az egód már rég betart tudat alatt. főleg, hogy van rajtad kívül még 3 másik pongyola szövegértelmező és egymásra találtatok, és a tudatlanságban még jól meg is erősítitek egymást
ez a vak vezet világtalant tipikus esete.
lavinát csinálok minden olyanból, amikor valaki valótlant akar a számba adni, ez pedig pont ilyen eset, ami azért bosszant igazán, mert abból fakad, hogy te/ti vagytok felületesek és figyelmetlenek
Péter,
ezt már vitassátok meg egymás közt, nem az én gondom -
Dumas
csendes tag
-
Dumas
csendes tag
válasz
bandus #41466 üzenetére
Én is a R*ngyóz frissítésre tippelnék. Én is sokszor megjártam, hogy a filmet kikapcsolósra állítottam, de közben indított egy frissítést, és arra ébredtem hajnalban, hogy kiégeti a retinámat a kijelző
(Kevésbé informatikus megoldás, hogy egér/szellem/Alien van a lakásotokban, és bekapcsolja a gépet
)
Win7-hez vannak ilyen minialkalmazások, de más progival is lehet olyat, hogy beállítod, hogy X óra múlva, vagy Y órakor kapcsoljon ki, hibernálja magát, indítsa újra stb stb. Én ilyet használok, filmen nyugiban elalszok, egy fél órára rá kb meg leáll a gép.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #41475 üzenetére
Mert megváltozott a beléptetési mód. Most már nem is 3 azonosítót kér, hanem csak kettőt.Ja nem, hanem ezért:
"Error 500--Internal Server Error
From RFC 2068 Hypertext Transfer Protocol -- HTTP/1.1:
10.5.1 500 Internal Server ErrorThe server encountered an unexpected condition which prevented it from fulfilling the request.
" -
concret_hp
addikt
-
tildy
nagyúr
-
saelin
veterán
válasz
bandus #41216 üzenetére
Persze, hogy nem. Amit fent írtam, annak már meg kellet volna történnie. Hogy egy nagy(szájú) embert idézzek: " .... azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon."
(#41217) peterkeT
Jól mondod, az ember mindig is kíváncsi, hogy "mi lenne ha", vagy "nálunk miért nem". Meg valamivel muszáj összehasonlítani, most az USA-val sikerült. -
parandroid
félisten
válasz
bandus #41213 üzenetére
Ezt sose szerettem, hogy ne hasonlítsuk össze Magyarországot a 'nyugattal'. Miért, mivel hasonlítsuk össze, Azerbajdzsánnal? Lassan már azzal sem lesz érdemes, mert ők is elhúznak, mint legutóbb a környező szláv országok, előtte meg a balti államok és Lengyelország. Felkészül Ukrajna, Románia, és Bulgária, bár előttük van még egy kis előnyünk. Akkor ők jók összehasonlítási alapnak?
Igenis tessék megtenni azokat az összehasonlításokat, akármennyire fáj, és levonni a következtetéseket, meg követni a pozitív példákat, különben sosem megy semmi előre.
p
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #41148 üzenetére
Probald meg ezt picit tobb mindent is feltoltottem, de kozte van a 150 darabos is
-
EQMontoya
veterán
-
Integra
titán
válasz
bandus #40681 üzenetére
legkorábban jövőre és még megkell találnom az ideális megoldást az importra is, mert ami vám és áfa van jelenleg...
addig is van még egy eladó autónk a lexus mellett, ha valaki a német puccos vasakat akarná letolni
-
Jhonny06
veterán
válasz
bandus #40741 üzenetére
Ez így jól hangzik, gugli is kidobta, hogy 1000 euro hány font, csak ugye erre rájön a kezelési költség, stb. Most felhívtam egy pénzváltót és azt mondta a csaj, hogy a dupla konverzió miatt olyan 810 GBP maradna a végére.
tildy: 1 hét múlva megyek Londonba, bizniszelhetünk.
De ezt az 1k-t szeretném beváltani, nem tudom, hogy kell-e annyi egyáltalán?!
-
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #40725 üzenetére
Nalam ugyanez volt masodikban. Nekem 1 evem bukott rajta. De annyira egyszerre raktak be a vizsgakat, nem jott ossze. Egy targy hasonlo idopontkiirasa miatt buktam egy evet. Es en is ugy voltam, kiirnak meg egy idopontot, mert az utso hetre nem volt idopont. Nem irtak ki, szivtam.
Mas: atmegyek Blackie fele sirasba, csak a masik oldalrol. MAr harmadik hete kib.szott meleg van Londonban. 25-30 fok. Remelem hamarosan vege.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #40658 üzenetére
Az nagyon-nagyon like. De 40k eur egy szép. Az meg rengeteg pénz... Még aki meg is engedheti magának, az is sajnálja rá általában.
Illetve a másik probléma, hogy szobor lenne. Egy s2k ára még emberi szint (egy új Golfot nem adnak érte
), azzal még elmászkálsz, bemész dolgozni, stb. Ha megsérül, meg tudod csináltatni.
Ha lenne egy NSX-em, folyamatosan fosnék, hogy ki fogja megkarcolni, menne egy évben 3 napot. Azért meg ennyi pénzt kiadni...
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #40535 üzenetére
Azért, hogy tízévente egyszer használjam?
Adóbevallást a munkáltatómmal végeztetem ezentúl (idén csináltam meg én utoljára), ha a személyimet elintézem, akkor jó eséllyel újabb tíz évig nem kell az önkormányzat felé járnom.
Viszlát: köszi, egy hívást megér, intézem holnap szerintem.
-
fokukac
nagyúr
-
Integra
titán
válasz
bandus #40327 üzenetére
egy még modellfrissítés előtti 530xd (2006-os), szinte teljes felszereltségű, még hud is van benne. nagyon szép állapotban van, rengeteget költöttek rá, ápolt, tiszta autó ez is, ráadásul ő szervizelte, így pontosan ismeri az autót is amit megvesz. én kicsit szkeptikus vagyok, hogy mikor kell majd a motorra és a váltóra költeni rahedli pénzt, dízel.. úgyhogy a nap eljön, ez biztos. én meg nem vettem volna (már ráfaragtam anno egy 535d-vel, mikor egyszer kipróbáltam a dízel életérzést - LOL, egy vicc, amúgy ő is ráfázott egy 320d-vel már egyszer, csak hát azért a bmw az bmw - LOL), csak benzinesben. de kipróbáltuk, minden működik, elektronika, adagoló, váltó, mindent szakik bevizsgáltak, úgyhogy fasza, 2 hónapja 1 millát költött rá a tulaj még futóműre, fékekre etc.. szélvédőt kell újra cserélni és van rajta pár, napi használatból fakadó horzsolás a fényezésben, meg a beltérben megkopott lepattogzott gumis bevonat (ezt elég cikinek érzem egy 15 milliós autóban, de a németek ezt a "minőségnövelő" eljárást előszeretettel alkalmazzák még most is.. 15 éves hondámban zéró kopás van mai napig, igaz, nem "prémium", csak egy honda, de még a mitsubishi-ben sincsen kopás, igaz, az sem "prémium", csak gané made in japan autó mindkettő
)... na szóval, ezeket lecseréli és gyári állapotú lesz, nem vészes dolgok. összességében tetszett, szép dög. nem lehet a kis is-sel egy lapon említeni, 2 osztállyal komolyabb autó, azért ez tény. és awd, ez elég nagy fegyvertény.
-
Integra
titán
válasz
bandus #40291 üzenetére
összevissza lakom itt, de mivel itthonról dolgozom már, sokat megy a hifi vagy a házimozi, és hiába az új asokplusszos hűtő meg mosógép, azért ha megy napi 6-8 órát a plazma és a komplett avr és hangrendszer a háttérben, meg a számítógépek, szerintem simán meglesz a többlet fogyasztás. havi kb 2500ft-tal lett több a havi számlám az eddiginél.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #40222 üzenetére
csak szólok, hogy az USA-ba bejutni, magánúton, legálisan, tényleg szinte lehetetlen,
[link]
Hacsak nem nyersz a zöldkártya-lottón. Monjduk ez megint egy olyan dolog, hogy a nem nyersz, de pályáztál, akkor lehet, hogy már turistaként sem engednek be.Amúgy én tényleg nem akarok kivándorolni, mert ez a hazám. Ha elmegyek, azért teszem, mert itt erősen megakadtak a dolgok, de szeretnék hinni benne, hogy ez csak ideiglenes. Nem lehet örökké Übü király hatalmon....
-
Integra
titán
válasz
bandus #40218 üzenetére
a "legkönnyebb" az, hogy ha itthon bedolgozod magad egy multinál, dolgozol mint állat és kijutsz a cégen keresztül, expat leszel, majd a kinti cég egyszerűen átvesz a saját payroll-jára és határozatlan idejű új szerződést írsz alá. ez az álommeló, ha alkalmazott vagy.
ha contractor, akkor könnyebb olyan szempontból, hogy a tudásod a contractor céged adja el jó drágán és jobban is keresel mint alkalmazottként, ugyanakkor ide-oda rángathatnak és csak projekt alapú, tehát határozott idejű. sok ismerősöm inkább utóbbit csinálja, változatosabb a bizonytalanság ellenére, mégis van melójuk mindig. igaz, ők mind külföldiek, nekünk magyaroknak előbbi a könnyebb, mert komoly it contractor cégek itt nincsenek. harmadik eset természetesen, vadidegenként próbálkozol. -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #40171 üzenetére
Csak angol nyelven forumozik mar vagy harom eve, elege van a kis magyar valosagbol, ahol tudja probalja magat kizarni belole.
Nem haragszik o senkire, egyszeruen igy alakult. Nomeg elfoglalt volt, hiaba nem volt munkahelye. Angol nyelvu cikkeket irt, tablet, pc, monitor temaban.
Amugy ugy nez ki rubyzni fog.
Vegre rendezodnek a dolgok. Mert megeltunk egy keresetbol is miota kinn vagyunk, de azert kettobol csak egyszerubb. Meg mentalisan is jot tesz.
-
Integra
titán
válasz
bandus #40161 üzenetére
szerintem nehezebb a pályakezdőknek mint a releváns tapasztalattal rendelkező munkaváltóknak. a pályakezdő örül, hogy egyáltalán lesz munkahelye, a tapasztalt meg ha valóban tud is és nem kamuhegy, akkor azt a munka adó úgyis levágja azonnal. ha valaki bűzlik az élettől, mert megélt már ezt meg azt, az azonnal látszik az interjún a kiállás, a magabiztosság és az őszinteség miatt.
én személy szerint sosem voltam a hazudozás és a többet mondok meg mutatok, mint aki vagyok és amire képes vagyok, mindig az egyenesség híve voltam, így neveltek szerencsére. nekem eddig mindig bejött, sőt, így nyertem mindig másokkal szemben is. -
FehérHolló
veterán
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #40095 üzenetére
részvétem... az élet kegyetlen.
Remélem, gyorsan megoldódik.Ui. azért halkan szeretnélek emlékeztetni, hogy 2 nappal ezelőtt még áradoztál a tulajról, hogy milyen rendes, mert hagyja lelakni a kauciót, és sütött sütit...
Szerintem meg ne süssön sütit, és csak a végén adja vissza a foglalót, de ilyen ne forduljon elő.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #39989 üzenetére
"a kauciót pedig lelakjuk az utolsó két hónapban."
Hát, ha ennyire hülye a tulaj, hogy hagyja...
a kaució nem arra való, ez egy tévhit.
a kaució az egy, a bérlő által adott pénzügyi biztosíték az esetleges, általa okozott károk fedezésére.
Azt a lakás elhagyásakor kéne visszaadnia a tulajnak, ha nem történt káresemény. -
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #39929 üzenetére
szóval semmi különös, átlagos nap PEsten. Idióta közlekedők (...és ma sincs édeshármas...
)
Nekem ma reggel az volt komikus, hogy egy egyirányú utcában álltam sorba egy jobbkezes utcánál, és egyszercsak befordult szembe egy biciklis (egy másik egyirányú utcából
), az út bal (!) (nekem jobb) oldalára, majd ott majdnem ütközött az ott haladó, a sort jobbról kerülő másik biciklissel. Le kellett volna filmezni, a sötét magyarok, egymás közt c. közlekedési sorozatba tök jól illett volna.
TEgnap amúgy a Váci úton volt szerencsém haladni, ahol 2x3 sávos és 70-es tábla van. Namost, 3 perc alatt legalább 5 olyan autóst láttam, aki a külső sávból áttolta magát két sávval arrébb, a belsőben, majd vissza, persze index nélkül, hogy kb. 10 méter előnyre tegyen szert. UGyanakkor találkoztam nagyon sportember biciklisekkel is, akik a külső sávban tekertek ilyen túr-dö-flancos hajrázással, úgy gondolván, hogy egy teljes sávot elfoglalhatnak a Váci út külső sávjában, a 70-80-nal menő autók között. Igazából csodálom, hogy még élnek, de hát ők tudják, hogy mit vállalnak be.
De a prímet akkor is az a Hajtás-Pajtás tartja, akit 2 éve a Könyves Kálmán körúton láttam, ahogy egy platós teherautóba kapaszkodva húzatta magát...
-
Csyppa
senior tag
válasz
bandus #39799 üzenetére
Nyilván ízlés kérdése, de akkor már egy Ariel Atom.
-
Integra
titán
válasz
bandus #39792 üzenetére
20ezres farmeroknak 2 életük van ám.. egyszer megveszed és hordod, amíg ki nem lukad a seggénél, ilyenkor elkezded foltoztatni másik farmer anyaggal varrónőnél. aztán lassan elkopik a combja is és kiszakad.. kezdesz menő lenni és megkezdődik a nadrág igazi élete. 30 rugóért ez a minimum a gas-nél tapasztalataim szerint, most amúgy is trendi szakadt rongyokban rohangálni ahogy látom
bobsys:
a hüvelygombáról mindig lehet beszélgetni
tegnap előtt amúgy ledudáltam egy idiótát a vácin, nem értette miért, 40-nel csorgott a középső sávban a 70-es úton, aztán a teremgarázsban utána este meg leüvöltöttem teli torokból a hülye tuning kipuffos srácot, amiért még túráztatta is a golfját, hogy milyen fasza hangja van.. köpni-nyelni sem tudott, de kiszálni sem, olyan idegből üvöltöttem rá. azóta nem hallani sem reggel sem este, hogy ha jön-megy. megtanulta. -
DeFranco
nagyúr
válasz
bandus #39790 üzenetére
Nekem nem húzta a zara sokáig, a fekete nadrágom bebarnult, meg ilyenek, de ha jó vele a tapasztalat, azzal nem tudok vitatkozni, örülök neki
A c&a-val meg vagyok elégedve, a h&m-el meg kifejezetten jó a tapasztalatom, főleg, hogy náluk legalább lehet feles méretet kapni nadrágból, van onnan pár jó farmerem. Én kis költségvetésre ezeket ajánlanám, illetve még ahol nagyon jó cuccokat vettem, az a Reserved, példásan masszív és piszok jó fazonú cuccokat találtam ott, sajnos az elmúlt évben nagyot romlottak és sok a mindenhol kapható műgyűrött rongyáru... pedig van onnan olyan kapucnis pulcsim, mint amit Viszlát emlegetett, négy éve hordom, a feleségem kispárnának használja utazásokkor, olyan puha, és nem kopott nem nyúlt egy fikarcnyit sem. Tavaszi kabát, nadrág dettó.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bandus #39776 üzenetére
Utálom magam, hogy megint okoskodok, nem akarok bambanoitiszt kapni, de a mango meg a zara az pont nem a minőségéről híres... tipikus fast fashion boltok, ez a modell arra áll rá, hogy olcsó, vedd meg, hordd el egy szezon alatt és vedd meg az újat. Éppen ezért nem is örök darabok amik ott vannak, jó ha két szezont kibírnak.
Tiszta sor, meg is mondják előre, hogy így van, nincs átverés, de ez nem a minőségről szól (hanem a mennyiségről).
-
FehérHolló
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Quadro FX 570 eladó
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest