Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
még a KSH is vezet róla statisztikát, kérlek.
a MET megfigyelő állomások éves adatai. (Sajnos, Salgótarján nincs köztük, de a Bleki által elmondottak alapján javaslom az összevetést Kékestetővel.
2012-ben Budapesten a napsütéses órák száma 2473 óra volt, 2011-ben 2379 óra,
ami majdnem beéri a 2700 órás mediterrán szigeteket, amik állítólag a legnaposabbak Európában. (konkrétan Brac szigetén reklámozzák magukat ezzel)
Ráadásul anno földrajzból úgy tanultuk, hogy kis hazánkban ez olyan 1900-2100 között mozog.SZeged tavaly: 2616 óra
itt lehet még nézelődni...
-
tildy
nagyúr
Ez is ott van Ozoraval kapcsolatban
Blackie: Itt julius 1 ota kanikula van.
-
DeFranco
nagyúr
Hát, nekem konkrétan megmondták, hogy ha nem folyik sem vér sem más belső testnedv, akkor max adnak egy fájdalomcsillapítót, és irány-horány lehet menni a háziorvoshoz rendelési időben.
@Pisztillus: köszönöm ez jó infó... tegnap este 9-kor vettem be egyet, meg hajnal háromkor, zéró eredménnyel, most bevettem kb. pont 45 perce kettőt, hátha...
A Buscopan Forte-t, és emellett a Bolus adstringens-t egyszerre lehet szedni? A Buscopan más "működésű" mint a nospa? Tudtommal utóbbi inkább epegörcsre, vesekőre hatásos, nem tudom van-e különbség.
Szerinted inkább egyek (pirítós, hajában sült krumpli) hogy legyen forgalom, vagy inkább minél kevesebbet?
Orvoshoz persze elmegyek, 4-től rendel.
@fokukac: egyelőre nem kell, köszi, meglátjuk mit mond a doki... remélem laborozni nem kell, nehezen közlekedem (négykézláb)
-
DeFranco
nagyúr
Necces, de ha sűrűsödik a roham az lesz... az a baj, hogy pár éve voltunk már ott hasi panaszokkal (kínai tolászosz liz), igaz éjszaka, de olyan parasztok voltak, hogy nincs kedvem visszamenni, plusz akkor sem segítettek semmit, még egy fájdalomcsillapítót sem adtak. (hermina út)
-
jeges
senior tag
"ez az ország egyszerűen képtelen az előállításra, az innovációra"
sztem erre adekvát válasz az albacomp, amely magyar cégként (és itt most tök mindegy hogy összeszerelt vagy sem) az említett nagy nevekkel vette fel a versenyt. tim hozzászólása ebből a szempontból irreleváns. -
parandroid
félisten
Mielőtt összevesznétek, alapvetően a Gericommal, Clevoval, és a többiekkel közös platformon ugyan, de ha jól tudom, volt összeszerelő üzemük (sok mindent nem tettek hozzá, gyakorlatilag meglévő választékból legózták össze a gépeket). Viszont emellett asztali gépeket is szereltek össze és kínáltak, meg ki tudja még mit - az biztos, hogy volt egy idő az ezredforduló környékén, amikor a hardverpiacon elég komoly tényező volt a cég, ha másban nem, forgalmazásban mindenképpen.
p
-
tildy
nagyúr
Eddig sosem volt ilyen gond nyaron? Amugy 2009-ben , 2010-ben kinn voltam, sosem volt gond. Azt nem tudom viszont olvastatok-e, hogy a Szigetes Gerendai buszokat kuldene , es beszamitana a jegyeket... Hm... Kicsit se erdekes, nem lenne veletlen, ha ez is , mint minden a penzrol szolna.
Nolf: mi 2010 ota nem Ozorazunk. Egyre nagyobb volt a tomeg, egyre killerebb a zene. Nem egyszer sajat kis bulit csinaltunk ( illetve csinalt a barati tarsasagunk, akiket azert a satornal. ( Sokszor jobb zene is volt, mint a nagyszinpadon. )
Aztan kiderult, hogy Sesto sentora egyik szervezo azt mndta mi ez a fos, es kivagta a cd-t a lejatszobol, hogy na ilyen sose jon Ozorara. Hat ne jojjon. Mi meg kerestunk mas fesztivalt.
Aztan az meg a masik, hogy mivel a fidesz kormany szerint aki drogot probal az az ordoggel cimboral, varhato volt, hogy elobb utobb ez fog tortenni.Amugy a portugaloknal is volt 2 oras rendori ellenorzes, de a :
1. a fufogyasztas toleralva van naluk
2. nalunk sosincs semmi ilyesmi. -
BlacKSouL
addikt
Ez jó, tolom is majd fészen.
Ugyanakkor: azapjukbüdösfaszát.
Kifejtem: Van itt ez az ipari park nevű létesítmény. Kb. 2000 óta a következő cégek költöztek be, működnek:
Sinia Bútorgyártó, Palóc Nagyker, Mitsuba Kft., Magyar Hangszórógyártó, RPM Hungária, Mikropakk, Balo-Bau.Ezek az üzemek pontos számítás nélkül is, egyenként 200-350 főt foglalkoztatnak. Gyakorlatilag az önkormányzat és a hozzátartozó slepp értelmetlenül nagy méretű szervezete után az ipari park a legnagyobb foglalkoztató telephely, terület a városban. Ehhez képest csak az elmúlt évben kb. 60%-al csökkent a területre indított helyi illetve az itt hivatalosan megálló távolsági buszjáratok száma, mennyisége. A korábbi, cégekkel kötött szerződéseket a volán felmondta, a város vezetése irányából semmiféle direkt támogatást nem érzékelnek a cégek.
Mindazonáltal ezek a cégek már 10-12 éve folyamatos termelő munkát végeznek. Az, hogy ennek ellenére mégis a régi balkánon, a lepusztultabb Romániában érzem sokszor magam, az nem tudom mire másra vezethető vissza, mint a fostalicska városvezetésre. A korábbi oldal kormányzása idején a mostani oldali polgármester lett megválasztva, és mondták, hogy na, ezzel nulla lett a város támogatottsága. Érdekes módon mióta egyeznek a pártállások, azóta sem látni az üstökösszerű felívelést. Persze, értem én, hogy a vároháza környékét most csicsázni kell, a mozi 3 éve volt felújítva kb., a Főtér nem volt fiatal, de nyilván termelő, hosszútávú munkahelyet nem teremt, a turizmust nem lendíti csupán az, hogy újabb lesz, és a föld alatti mű-bányaüreg sem az a kifejezett iszonyú vonzerő, ahogy a szökőkutas körforgalom, vagy a 10 méteres rúdra húzott, egyre kisebb zászló sem, amit mindig félig húznak fel, mert a szél a zászlóval eltörné a rudat.
És mindehhez az emberek gondolkodása itt annyira semmirekellő, magánakvaló, önző, mindenre szaró, hogy hiába lenne itt bármi, amíg a fejekben nincs változás, amíg elborít sokmindent a szemét, a piszok, az igénytelenség, addig fölösleges is egy szebb jövőben gondolkodni.Ja, és a betondzsungel: nem nagyon jártam még másik olyan városban, amelynek bármely pontján megállva, és ott körbefordulva ne láttam volna valamilyen zöldet (fákat, bokrot, füvet, parkot)
És a cikk mindazonáltal sajnos többnyire teljesen igaz..
-
venember83
nagyúr
Szomorú ezt olvasni, abba pedig még rosszabb belegondolni, Romániában hány ilyen város lehet: Vajdahunyad, Déva, Bánffyhunyad, Resicabánya, ami hirtelen beugrik, de tulajdonképpen mindegyik erőszakosan iparosított és tömegesen betelepített lakossággal rendelkező város hasonló problémákkal küzd.
-
parandroid
félisten
Ja, én is gondolkoztam már rajta, hogy felnyomom Ábrahámot kiskorú veszélyeztetéséért, majdnem rágyújtotta Izsákra azt a rohadt máglyát. Meg Mózest környezetszennyezésért, és gondatlan veszélyeztetésért. Sáskák elszaporítása? Békák? Víz vérré változtatása? Na, szépen vagyunk ám. És akkor még választgatja a vörös tengert is ketté, a halak meg azt sem tudják, most akkor jobbra, vagy balra. Nem is beszélve Jézusról, hogy csak úgy borrá változtatja a vizet. Az alkohol jövedéki termék, ez simán adócsalás így...
p
-
Mawyx
őstag
Nálunk villanyt kapcsoltak ki. Nem volt fogyasztás, de átalányt kiküldték, pedig elvileg bent voltunk és lerendeztük, hogy fogyasztás alapján menjen már, mert nem lakik ott senki, nincsen fogyasztás úgyse. Nem baj, kiküldtek egy bazinagy csekket közben. Mivel nem lett befizetve, kikapcsolták az áramot. Bementünk hogy mivan?? Mondták látják nincs fogyasztás, de akkor is előbb be kell fizetni a csekket és mivel ez túlszámlázás, majd vissza fogják utalni, vissza is utalták elég gyorsan, de be kellett fizetni hogy visszaadhassák.
-
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
a bringásoknak abból kéne kiindulniuk, hogy alapból láthatatlanok.
És amúgy nem írtam oda, hogy tbs-t tartom hibásnak, nade, ha sövény van, és nem belátható, akkor akkor is óvatosan kell megközelíteni, ha amúgy neked van elsőbbséged. Ezt jellemzően mindenki akkor tanulja meg, amikor már egyszer felöklelték. Engem többször is.
-
parandroid
félisten
Szegény nagyapám szokta mondani (bölcs ember volt, sokat tanultam tőle), hogy elsőbbsége mindig annak van, akinek megadják. Közhely, de a közlekedés olyan, hogy a hülyék helyett is neked kell figyelned, és hálásnak kell lenni, ha más figyel, amikor hülye vagy. Mert mindenkit érhet baleset - ezt megint nagyapám szokta mondani, bár általában arra a hírre, ha valaki házasodni készült...
p
-
kételkedem
addikt
Namármost ha ez a két név az asztali, munkahelyeken használatos, bármelyik irodaszerboltban kapható papírnaptárakban fel van tüntetve, az azt jelenti, hogy azért van pár ilyen névre hallgató honfitársunk kis hazánkban. Vagy tévedek?
Számos név van a naptárban, aminek az előfordulása a teljes populációban gyakorlatilag mérhetetlen.
pl: Darinka, Keve, Jutocsa, Zaránd vagy Édua.Édua a kedvencem, mert tudom róla azt a semmire sem jó információt, hogy IV. László három kun csaja közül az egyiket Éduának, a másikat Mandulának, míg a harmadikat Köpcsecsnek hívták. Társaságban két sör között remekül lehet csillogtatni vele az elmét!
-
tildy
nagyúr
De az nemetes iras
Amit irtam, az meg sajnos az itteni kiejtes. Mondjuka Csongor is tud Chongor lenni, a Csanad is Chanad, A Szabolcs is Sabolch, nodehatna. MEgeroszakoljak itt a neveket.
Az enyemre is sajna neha visszakerdeznek, foleg szotagolas eseten van gaz jelentese. -
bobsys
veterán
+1 en azzal toldanam meg, hogy tokmindegy fiu-e vagy lany lesz ha megkerdezik, hogy hivjak Lukeot fogok mondani. Ha pedig inkabb azt kerdezik, hogy fiu-e avagy lany akkor pedig a valasozm "Ha felno majd eldonti mi akar lenni"
Egyebkent mi is gondolkoztunk fiu neveken (a lany nev mar megvan) probalok valami olyat tallani ami magyarul is normalisan hangzik, ilyen volt peldaul a Mathew, de a Kevin sem rossz
-
ngabor2
nagyúr
igény volt ezekre a nevekre, egyesek az épp aktuális tévés sorozatból kívántak nevet adni utódaiknak. viszont legalább a olyan förtelmes, magyar fül számára sértő neveket elutasította Az Akadémia, hogy pl. Bóbita. és valóban, mennyivel szebb, magyarosabb, dallamosabb hangzása van egy dzsesszikának, vagy armandónak, esetleg az oroszlán jelentésű leokádiának... milyen kár, hogy nincsenek rendes magyar utóneveink, ezért kénytelenek vagyunk a magas kultúra közvetítődobozából átvenni más, művelt népektől.
-
Viszlát
addikt
Ja, de mennyi és biztos, hogy nekem kell azért bevállalni a rizikót, hogy más bizonytalankodó hivatkozhasson majd egyszer arra, hogy bizony vannak ilyenek?
Na jó, nem csinálok nőügyek topicot az onból...
bandus: hali! Milyen volt a nyaralás? Pár napja beszóltam kicsit, illetve poénkodtunk egy sort félig-meddig a károdra, nézd vissza kérlek, szegény Tim igazságérzete hadd nyugodjon meg.
Szerk: ja már megtaláltad... akkor izé.
-
még szerencse, hogy vissza tudok olvasni
nyilván ha nem a saját diplomáját veszi át az ember, akkor tökmindegy, hogy miben megy (ha az nem rövid ujjú ing
) más kérdés, ha jön az anyósapós, akkor a megfelelési kényszer azért adott
egyébként meg nevethettek, de szerintem igenis megéri beruházni legalább egy jobb öltönyre, amiben nem fő meg az ember, mert szellőzik rendesen. a másik kedvencem a zakó hátán, középtájban jelentkező csíkok a szék háttámlájától. egy jó anyagból készült darabon ezek nem látszanak, mert egyszerűen nem gyűrődik
-
Viszlát
addikt
Mindig van más, csak hát az sokszor a ki a csudát érdekel kategória, nagy valószínűséggel. Én pl. egy-két napja azon filózom, miért van az, hogy ahogy öregszem, elkezdett aggasztani a korkülönbség, pedig korábban sosem foglalkoztam ezzel (nyilván romantikus kapcsolat esetén). Szimpla élettapasztalat, vagy kezdek betokosodni és morgós vénember lesz belőlem? Nah, hát szegény Mawyxot ez valószínűleg irtóra nem hozza lázba.
-
tildy
nagyúr
Meglehet, hogy rossz helyen kattinttottam a valasz gombra, de a legeslegelso hozzaszolasaban ez nem volt ott, en meg altalanosan mondtam, hogy elofordulhat Europan belul is, hogy ne fogadjak el a kartyajat valahol .
A te hozzaszolasodnal pedig erre reagaltam : "soha nem merült fel, hogy a Visa Electron (vagy bármelyik másik Erstés elektronikus kártya - MC Unembossed, Maestro) "domestic only" lenne. Az ügyfélszolgálatos gyakorlatomban nem is találkoztam olyannal (vagy hallottam olyanról), hogy ügyfél Visa Electron kártyával szívott volna külföldön a kártya miatt. "
Legkozelebb ki fogom emelni, ha ennyire felreertheto, nekem total tiszta volt, mire reagalok. -
DeFranco
nagyúr
Vitán kívül (mert azt már megbeszéltük) pusztán érdeklődésképpen:
akkor miért emelte ki külön a bankos kislány, hogy ez a kártya elsősorban belföldre van, és a külföldi használatot nem tudják és nem is fogják garantálni? lehet hogy működik, lehet hogy nem, de ne bízzam rá magam.
kétszer rákérdeztem, hogy ez komoly-e, de explicit ezt mondta... ez most milyen WTF akkor?
-
tildy
nagyúr
Oke, akkor csak annyit, hogy minimalis mennyisegu helyen volt kinn a normal visa matrica ( egy ido utan vadasztam is ra) ,es ott tudtam is vele fizetni, Nemetorszagban.
Az " itt " UK-re vonatkozott, a Media markt ( szerintem egyertelmuen) pedig Nemetorszagra.Egyebkent ezt a kis esszet mar az elejen rovidre zarhattad volna az utolso par mondatoddal, ahelyett, hogy itt kioktatsz, lehulyezelk. Erte en a szobol, nem kell hulyet csinalni belolem , meg ha esetleg el is vittem rossz iranyba a tarsalgast. Amiert utolag is elnezest kerek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Tudományos Pandémia Klub
- One mobilszolgáltatások
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest