- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #5128 üzenetére
A hétvégén kérdezte a fiam, hogy miért ilyen mértékegységek vannak náluk? Én kissé bizonytalanul azt válaszoltam, hogy az emberi testrészek nagyságából van származtatva. Az inch az ugye hüvelyk, ami 2,54 cm, 1 láb az kb ~ 30,5 cm.
Hülyeséget mondtam a gyereknek, vagy van valami alapja az elgondolásomnak? -
koshmar
veterán
válasz
fokukac #5128 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy nem értem.
Fejből tudom, hogy melyik mértékegységük nálunk mennyi.
Csak csodálkozom, hogy náluk mennyire másak a mértékegységek.
De el kell fogadni, úgy mérik xy-t, mi meg így.Az én kedvencem a láb, ami 33 cm, és amikor hallottam órán, hogy a repülő 33000 lábon repül, egyből felordítottam, hogy az "10 kilométer!!!!"
-
Mawyx
őstag
válasz
fokukac #4977 üzenetére
upc- nél egy hónapot vártam a netre, amikor köttettem be, most meg elkeserítettek, hogy downgrade- elni nem lehet, szerződést meg lehet szüntetni, 3 hónap net nélkül és utána lehet másikat kötni ugyanerre a címre, de akkor gondolom bekötési díj meg ez meg az újra. Ha nem tud az ember sokat fizetni, akkor keveset ugyan ne fizessen, inkább mondja le a netet. Lehet az lesz és lesz egy korlátos mobilnet, ph- zni az is elég, tölteni nem szoktam, de olcsóbb, legalábbis olyan értelemben, hogy havi szinten kevesebbet kell netre kiadnom.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #4927 üzenetére
én is ezt mondom az időjárásnak, de itt sajnos november óta ez van.
ha véletlenül esetleg talán váratlanul nem várt módon meleg lesz, napsütés, szárazság és jó idő, (ami kizárt) akkor nem írok arról hogy esik, sár van, hó, mocsok, hideg, és undormány.nem én vagyok ilyen, az idő. én csak hűen tükrözöm. ha fos, nem engem kell szidni nem én alakítom őt, ő alakít engem.
amúgy meg pina
\ | /
- O -
/ | \ -
venember83
nagyúr
válasz
fokukac #4802 üzenetére
Ennek azért ellentmond a kelet-európai régió helyzete. A béka segge alatt van az egész, a növekedés mégsem túl egyszerű. Persze ezt a teljes gazdaságra értem, nem csak az autóiparra. De ez mellékvágány ebből a szempontból.
Amúgy nincs "véletlenül" egy kimutatásod a vásárolt magánautók és lízingelt céges autók számára vonatkozóan? Van egy olyan érzésem, hogy a kevés lízingszerződés miatt csökkent az autóeladások száma...
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #4510 üzenetére
na, közben az derült ki, hogy okkal mondták föl a digi-t, mert meghülyült a rendszerük, és a lakók többségének ilyen 10-12 ezres számlákat küldözgettek már hónaok óta, és senki nem reagált a megkeresésekre.
És az is kiderült, hogy a upc-t mégis beengedték a házba.
Meg is rendeltem, kíváncsi vagyok, mikorra kötik be.holnapig lesz még mikrohullámú csodanetem, utána nemtom, mi lesz.
Fibernet 60-as csomagot rendeltem, havi 5 ezerért, állítólag 6 hónapig 120-as sebességet adnak akciósan...
persze ehhez le kell cserélnem a routert...Dióhéjban ennyi. 21.század, magyarország.
-
lujó55
addikt
válasz
fokukac #4578 üzenetére
Megértelek, hidd el!
Sajnos aki itthon élni akar és tisztességes pénzből, az megtanul spórolni, beosztani, ügyesen túlélni. Egyébként az ilyen árfekvésű bútorok a tisztelt politikus uraknak készülnek, mert kell a vizibivaly bőr táska mellé, miután kiszállt az S8-ból.
Én a debreceni mihálynapi vásárban egy olyan faja bőrgarnitúrát láttam 380k-ért, hogy csak na! A kisvállalkozó, aki kézzel készíti az árut nem fogja kitenni 700-ért, mert meg akar élni.
Amúgy meg inkább ne dobd ki a régi szekrénysort, ha éppen nem törött vagy extra deformált, mert a régi (értsd: ódivatú, ciki) még bírta, ha megpakolták, a mai meg nem bírja el a pulóvereket sem, nemhogy a nagylexikon sorozatot.(#4579) venember83: az egylégteres nappalitól (amerikai konyha) az aszony ki lenne bukva, nem tudna úgy főzni, hogy a ruhák és a bútorok ne vegyék át a szagot.
(#4580) tildy: pont erről beszélek! ugyanazt a munkát végezzük és sehol nincs a fizetésünk... De van valamink ami neked nincs: CHF hitel!
Na, megyek, mert asszonykám nem örül, ha megvárakoztatom a pancsiban. Habos a fürdőkád és jó illata van nagyon. Utána meg leszek masszírozva bibííí!
Jóéjt! -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #4578 üzenetére
No én meg azt néztem , mióta ideki élünk, egyre haladunk előre. Esm most kapott egy g500as logitechet, egy benq monitort , actifryt, iroasztalt , en ugye tavaly vegre tudtam oakley szemcsit venni, táskát is sikerült, nomeg itt van a macbook is , meg a desire is . Igazándiból mióta kijöttünk, nagyjából bejött amit elterveztünk , és végre meg tudjuk vásárolni a kiszemelt dolgokat.
Iszonyat jó érzés.
(Mielőtt valaki félreérteni, nem felvágásként raktam ki a linket, hanem hogy szvsz nagyon jo aron van. Es tenyleg itt ket minimalberbol lazan meg lehet elni. Szeretem. ) -
venember83
nagyúr
-
lujó55
addikt
válasz
fokukac #4574 üzenetére
Kika? Millió?
Mi tetszett meg annyira?
Mi a feleségemmel az új lakást onnan akartuk berendezni, de nem találtunk megfelelőt, mert
- a szekrények túl gyengék,
- a kanapék kényelmetlenek,
- az ágyak pedig műanyagok voltak.
Erdélyből hozzattuk az összes cuccot a nappaliba és a Kikoltól a hálót. 800eFt fuvarral helyszíni összeszereléssel!Ja, nem préselt, hanem viaszolt tölgy.
De hogy a Kika mellett szóljak, az öszes tányér és evőeszköz onnan van, mert azok viszont nagyon egyediek voltak. -
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #4510 üzenetére
Nem is tudok mit mondani, engem is biztos szetbaszna az ideg.
Dehogy legyen valami jo hir is
Ez az Ausztral ugyintezes engem mindig meglep. Helyi ido szerint 8:02-kor hivtam oket (vagyis tegnap magyar ido szerint 22:02). Az elso csorgesre felvettek majd kapcsoltak ahol a 3. csorgesre szinten felvettek. A magyarorszagi viszonyokhoz szokott embernek ez hihetetlen, az egesz nem tartott tovabb ketto es fel percnel. -
kraftxld
félisten
válasz
fokukac #4486 üzenetére
Nem olvastad a zindexen, hogy elfogytak az IP címek és jön a világvége?
Spóroli kell már velük, mert a kapitalisták felvásárolják mindet, és csak drágáért fogják továbbadni? Vagy majd jön szórólapon a tesco mellé, hogy IPv4 cím most akciósan 999Ft-ért a szokásos 2000Ft helyett
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #4170 üzenetére
nabasszus, ma értem el a csúcsra.
hazajövök a munkából.
benyomom a gépet.
megnézem az e-mailjeimet. kaptam egy hotfile-os linket, próbálom letölteni, aszongya : "elérted az órás letöltési korlátot" próbálkozz újra X perc múlva.
Várok, letelik az idő. megnyomom, aszongya, sajnáljuk, Te most éppen letöltesz....
most szakadt el a cérna végképp.
ez azt jelenti, hogy az egész ház valószínűleg egy publikus IP-cím.
Ez messze nem ugyanaz a szolgáltatás, egyszerűen elképesztő, hogy ilyet meg lehet csinálni 2011-ben.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #4254 üzenetére
Nem egy túl árvizes környéken lakom, így csak max a rokonság szempontjából érint a hirtelen olvadás, meg amiatt, hogy napokig mocsárszagot árasztanak utána a földek, de ha decemberig többé nem megy 0 fok alá a hőmérséklet, és legalább havonta 2-3 nap lesz amikor minimum 1-2 órára kisüt a nap, akkor máris jobban fogom érezni magam.
Azzal hogy leesik 20-25 centi hó, önmagában még nincs baj. Azzal van a bajom, mikor hosszú hetekig köd, felhő, pára van, meg a sok nedves lucsok, sár, salak, kavics amit felsoroltam. Mert érdekes módon létezik olyan hely a világon, ahol hideg van, hó is, de mégis képes a nap is sütni. És sokkal havasabb vidékeken is megoldják a síkosságmentesítést anélkül, hogy hegyoldalnyi zúzott követ meg saras salakot kellene kiszórniuk, mint itt nálunk teszik. A kocsi ablaktörlője állandóan megy, literszám fújom az ablakmosót rá, mégis összevissza csikargatja a sok mocsok amit az előttem haladó természetesen vastagon szór fel rá. Mindig nem tarthatok 200 m-es követési távolságot, mert akkor meg megelőznek és azok szórják fel.
Természetesen hó nélkül meg simán el tudom képzelni az életem. Nap nélkül már egyre kevésbé. Volt osztálytársam Angliában van. Azt mondja ott is esik olykor 1-2 napig, de pontosan tudják, hogy utána meg kisüt a nap, és egy ideig úgy is marad. Itt viszont a napos és felhős/ködös napok aránya fájdalmasan erősen az utóbbi felé billen. Télen horror, nyáron meg a sok eső miatt dettó.
Arról már nem ejtek szót, hogy a novembertől áprilisig tartó hosszú hidegekben a semmibe elfűtött pénz, amit a fűtésre költünk sokkal több, mint ha melegebb van. Én szeretem ha nem kell pénzt adni a fűtésre, ugyanakkor én sem fagyok meg, és nem vagyok állandóan megfázva.
Vannak akiket egyáltalán nem befolyásol, hogy a szervezetük megkapja-e a megfelelő mennyiségű napfényt, és az azzal együtt járó hatásokat, az én szervezetem igényli. A japánok képesek állandóan bezárva, csaknem oxigénmentes környezetben dolgozni, élni, nekem napfényre, oxigénre szükségem van.
Tudom azt is most már, hogy az ország 90%-ban nincs is hó, nincs hideg, rengeteget süt a nap, és 9 millió ember hóra, hidegre és napfénymentes időre vágyik, de én pont a szopóágas 10%-ban vagyok.No mindegy, én most még nézegetem a képeimet, megnézem milyen is az ha süt a nap, és megpróbálok nem kinézni az ablakon, élvezem a kapott élmények hatását, megpróbálom odaképzelni magam, remélve hogy holnap reggel nem 10 perc hólapátolással kell kezdeni a napot.
Ja, az említett +10, +12 fok az általában úgy értendő, hogy Szeged 14, Pécs 15, Budapest 10, Salgótarján 3. -
-
degu
senior tag
válasz
fokukac #4128 üzenetére
Nehogy azt hidd,hogy ez a legrosszabb variacio!
En pl. magam donthetem el,hogy a ket /!/ jelenlevo Szolgaltato kozul melyiket valasztom.
Az Egyiket,amelyik rogton megszunik,amikor elkezd fujni a szel,esni az eso,vagy a Masikat,amelyiknel folyamatosan akadozik a kep/hang,majdnem minden csatornan,es aki megkerdezesem nelkul kikapcsolt 2 jo csatornat,es betett 2 sz*rt! 1Mb-os nettel,az Egyik 12.000.- a masik 11.000.-Ft- ket ev husegnyilatkozattal! Valaszthatok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Lenovo ThinkCentre M73 4-magos Core i5 asztali PC 16Gb Ram
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PocketBook Touch HD 3 (PB632) e-könyv olvasó, Spicy Copper színben, tokjában
- Legolcsóbban Bivaly érintőképernyős Dell 7430 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb) laptopom eladó!!!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest