- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
Viszlát #40900 üzenetére
Nah, egy bizonyos jéhávés hölgy megmentette a napomat, felhívtam, hogy miféle meghatalmazás kell ehhez, de emlékezett rám, aszonta kinyomtatja, délután menjen be érte közeli családtag, apu már el is hozta és fel is adta a köcsög bandának. Tökön szúrnám amúgy azt aki kitalálta az ügyfélszolgálatos rendszert, az ember még egy jót sem üvöltözhet a felelőssel...
(#40901) DeFranco: nekem erre már nincs energiám, csak azt szeretném, hogy rendeződjön mihamarabb az ügy. Elég volt már az elmúlt pár évben a folyamatos küzdés mindenkivel, munkaügyi perektől kezdve a bankokig. Szégyen vagy sem, én elfogytam ilyen szempontból, biztos lesz más aki megharcolja a nemes harcot.
(#40903) EQMontoya: a súly/teljesítményadó nagyon nehéz ügy ezeknél, nekem is folyamatosan küldték a két év alatt amikor ki volt vonva az autó a forgalomból, pedig egy irodában ül a két ügyintéző (akinél kivonattam és aki a csekkeket küldte). A második évben az önkormányzati adóosztály kamatostul próbálta rajtam behajtani az előző évi teljesítményadót...
(#40918) tildy: lásd DeFranconak adott válaszomat. Amúgy ja, ez az újabb sztori is remekül beleillik a profilomba.
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Viszlát #40900 üzenetére
Nem szoktam partvonalról hergelni, de én először is visszamennék a MABISZ-hoz ezzel az infóval, és ezzel párhuzamosan keresnék valami fogyasztó- vagy érdekvédelmi szervezetet és befenyíteném a biztosítót, hogy ezt akkor most 24 órán belül nullázza ki, vagy megy a TC-re meg az Indexre az ügy.
Ilyen nincs, ezt ők cseszték el vastagon, főleg hogy az adatok sem stimmeltek, és ezért nem kerülhetsz hátrányba. Ez akkora böszmeség, hogy a TC amúgy tuti rákapna, és azzal a hátszéllel már könnyebb lenne rendezni az ügyet.
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát #40649 üzenetére
Vannak sorozatok, amelyeknél jobbak a magyar hangszínek. Pl. Dr. Csont, de a Californicationben is elég találóak voltak. Viszont a félrefordítások, az ggrrrwwáááá.
válaszodra: angolul néztem én is a Califot. A Dr. Csont viszont angol hagokon nagyon semmilyen, a magyarok pedig kellemes karakterűek.
-
NoLF
veterán
válasz
Viszlát #40398 üzenetére
lehet rosszul fogalmaztam, mert a mai meló is eléggé lefárasztott.
a lényeg, hogy itt nekik egyáltalán nem kötelező tudniuk, hogy milyen országok vannak a kontinensen és az unióban, így nekünk - hozzájuk hasonlítva agytrösztöknek - elég nehéz felfogni, hogy nekik nem kell, hogy tudjanak rólunk, s a többiekről.ha egy angolnak olyat említek hogy lettország, litvánia, montenegró, albánia, stb... azt se tudják, miről beszélek. mert nincs szükségük rá, oktatás szerint legalábbis semmiképp. ha viszont azt mondom hogy montenegróban 50 penny 2 shot tequila, egyből felkapják a fejüket
-
gaborbol
őstag
válasz
Viszlát #40392 üzenetére
3 oraja leultunk baratnommel aki itteni szuletesu, 30 eves kozepiskolai es foiskolai angol tanar (nem sok kellene neki a kisdoktori cimhez) 2.5 perc alatt mindketten 37-37 USA allamig jutottunk
Ez mindkettonket minositBiztos vagyok benne, hogy ha Magyarorszagon csinalnank egy Eu osszes orszaga 2.5 perc alatt,ott is hasonlo atlag jonne ki, de szerintem sokan meg csak a szomszedos orszagokat sem tudnak helyesen leirni.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #40392 üzenetére
ó gyerekek, nálunk olyan fasza hr van...
kérlek, ma bementem, és egy levél fogadott, amit az SAP rendszer kükldött, hogy boldog szülinapot, és hogy az alábbi idézettel szeretnének minden jót kívánni és motiválni.
Majdnem visszaírtam, hogy ha motiválni akarnak, a fizetésemet kéne duplázni, meg az is jól esne, hogyha idiótákat nem vennének fel, mert minden nap küzdeni a nemnormálisokkal kicsit fárasztó.
-
gaborbol
őstag
válasz
Viszlát #40387 üzenetére
Az utolso dolog amit tolded olvastam a fuvarozos post volt, abbol kiindulva Magyarorszag-Nemetorszag tersegbe tajoltalak be, nem tudtam, hogy kint vagy UK-ba.
Valoszinuleg keverlek is valakivel, mert a " ibm mainframe" ugrik be a nickedrol, es innen vettem a supportos peldat, hogy az elet minden teren, de kulonos keppen IT-ben annyira megugrott a munkaero migracio az orszagok kozott, hogy teljesen felesleges azon kiakadni, hogy tudod-e, hogy a kollega szuloorszaga foldrajzilag hol helyezkedik el, ha az emberi oldal rendben van es jo abban amit csinalsz, nincs jelentosege.
Azert vettem "magamra",(mint kiderult teljesen feleslegesen) mert Boeing nekem USA-t jelentette nem UK-t. A cegnel ahol dolgozom, vagy amerre megfordultam eddig, szinte senki sem hallott elottem Magyarorszagrol. Talan 5% az aki el tudna terkepen helyezni, megsem rovom fel kirivo alapveto hinyossagnak, mivel ok sem teszik meg soha, holott leptem nyomon megtehetnek million egy dologgal.
Tobbet lattam bele a hszbe mint amennyi volt benne, sorry.
-
gaborbol
őstag
válasz
Viszlát #40384 üzenetére
"Felhívtak a Boeingtől!! állás miatt:
- What was your first workplace?
- IBM DSS in Hungary.
- Where is this Hungary? Is it in Europe?"Nem irtad, hogy Boeing UK.
Elsore az ugrott be, hogy egy amerikai ceg, amerikabol, mivel mi is (egy masik cegen keresztul) kapcsolatban vagyunk veluk, ezert hagytam ki belole Europat.
A masik resze, meg az, hogy UK szinten nem jelenti azt, hogy ott szuletett az illeto es nem egy honapja kerult oda mondjuk Indiabol. Talan most irtad eloszor, hogy angollal beszeltel.
En akar hanyszor beszeltem,amerikai Dell, IBM, Microsoft, Hp, Vmware supportal az szinte sosem volt itt szuletett amerikai, attol kezdve,hogy felvettek a telefont, atment par emberen a hiba, es a vegen kijott a mernok a helyszinre, pedig azok is mind vilagcegek.
Amugy meg teljesen igazad van, hogy egy ekkora vilagcegnel egy ekkora budos bunko (alapveto muveltsegi hianyosagokkal) dontson arrol, hogy te erdemes vagy-e egy elso koros interjura vagy meg arra sem, ez azert hallatlan. De ezek szerint o valahogy megis jobban fel tudta dolgozni azt a problemat, hogy egy altala ismeretlen orszagbol megadja valakinek a lehetoseget, mig te kapasbol lebunkoztad ismeretlenul.
-
gaborbol
őstag
válasz
Viszlát #40351 üzenetére
Mert Europai vagy, ezert gondolod igy. Miert lenne kulonlegesebb Magyarorszag egy afrikai, kinai, indiai, amerikai embernek USA barmelyik allamatol, vagy barmelyik afrikai orszagatol?
1956 ota milyen hir jutott ki a vilagba Magyarorszagrol ami reszet kepezne az alapmuveltsegnek a vilag bamely mas pontjan elo szemellynek?
A nagy atlag a main napig ugy gondolja, hogy egy kis kommunista orszag, talan europaban, vagy korulotte. illetve meg egy, austro hungari, es ausztria resze vagyunk. Az sem kulonosen segit, hogy 90%-uk hungry-nak ejti ami ehest jelent.
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #40366 üzenetére
Nincs, a boeing leanycegenek, pontosabban a Boeingbol kivalt cegnek csinaltam most meg az Exchange 2010 (20 000+ seat) rendszert, az utolso simitasokat vegzem, ennek resze az ugyfel es a partnerek, koztuk Boeing, Boeing.hu, stb. kozti titkositott levelezes konfiguralasa
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Viszlát #40332 üzenetére
esésre számít, elad... majd amikor tempót vált, akkor visszaveszi és pofit
én ebben túlságosan nagy gebaszt nem látok, a legrosszabb forgatókönyvvel sem kerül az OTP a csődnek a közelébe sem, pofon, de nem végzetes egyáltalán. pontosan tudja, hogy az ügyfeleken be tudják szedni, amúgy meg pont az OTP az, aki nagyban kezdte el most kitolni a hiteleket, profit meg abból van, szóval annyira nem féltem őket
simán kihasznál egy hullámot
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát #40267 üzenetére
Értem én, de ez tipikusan az az eset, amit említettem is: mindegy, ha forint hiteled lett volna, ugyanúgy kellemetlen helyzetbe kerülsz.
Az én nézőpontom szerint az történt, hogy a devizahitel egy kedvezőbb alternatíva volt sokaknak, akik amúgy a forintot is ki tudták volna fizetni, viszont egy illúzió azoknak, akiknek nem volt erre pénzük...
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát #40259 üzenetére
Erről tényleg mesélj kérlek! Mert aki ésszel vette fel a devizahitelt, annak a megemelkedett törlesztő mellett is ki kell jönnie.
Nyilván aki közben elveszítette az állását, az más, viszont az eléggé független a hitel pénznemétől.Nem látom azt a halmazt, aki nem bukott volna a forinthitellel, de devizával bukott, és mindezt önhibáján kívül. Szvsz üres.
-
válasz
Viszlát #40101 üzenetére
van ilyen, bár főképp a problémás fogyasztóknál alkalmazzák.
nyilván főbérlő szempontjából nem egy ideális megoldás ez, de én sem akarok olyan helyzetbe kerülni, hogy télen meg majd a gázt zárják el, mert valami oknál fogva megint elfelejtik, vagy ilyesmi (amúgy egy 8k-s tétel volt). magamról meg persze tudom, meg a tulaj is, hogy be fogjuk fizetni. meg nem kell már szerencsére postázni, elutalom és kész. plusz nem az van, hogy ilyen esetben más felelőtlensége miatt szívok én. nyilván nem lennék ilyen mérges, ha jómagam felejtettem volna el befizetni a számlát. de így ő baszott ki velünk egészen csúnyán, jó esetben csak egy napra.
-
-
válasz
Viszlát #39784 üzenetére
Ha a hibát a szerviz véti, akkor ő fizet, legalábbis a tuti elesik egy kevés bevételtől. Illetve szokták még anyaghibára is fogni a gondokat, mikor esetleg rosszul mozdítanak meg valamit, esetleg eltörnek egy-két drágább alkatrészt. Vicces hogy sokszor ki se cseréleik azt amiért fizettem, nah mindegy.
-
peterszky
őstag
-
NoLF
veterán
válasz
Viszlát #39741 üzenetére
Ejha
nyilvan embert nem ol olyankor sem, de azert jobb vele ovatosnak lenni. Ha huvos helyen van es leginkabb napfenytol vedve, sokkal tovabb birja, raadasul a PET palack ossze sem hasonlithato az uveggel. de ez a 20 ev azert eleg huzos
mondjuk en semmilyen formaban nem iszom meg, lehet alapbol budos?
-
-
válasz
Viszlát #39705 üzenetére
eh, na akkor engem átkúrtak ezzel
namindegy, legközelebb messzire elkerülöm. egyébként pedig inkább a strellson és joop márkájú cuccokat szoktam vásárolni, nekem elég jó minőségűnek tűnnek, nagyon kényelmesek, és úgy általában inkább ez a svájci-németes vonal tetszik nekem a szabás terén
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Viszlát #39705 üzenetére
látnád milyen pofátlanul árazzák ezeket... bemész hogy hű meg ha mekkora minőség lehet (jól is mutat a polcon) aztán meg bálás áron veszik a nagykertől... tudnék mesélni
vannak persze ezek a multikulti presztizsboltok, de azok alapból egy kategóriával fentebb vannak árazva, és ott is kifejezetten vegyes a minőség
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #39684 üzenetére
Nem utalom en, nincs bajom az oltonnyel, amit vettunk, szep, kenyelmes, jo hordani, de nem kell a munkamhoz beruhaznom, hogy egesz heten vasalt nadrag, ing, zakot viseljek. Ausztraliaban, ingeben kellett minden nap mennem, nem volt azzal sem semmi problema csak itt most ehhez a munkahoz nem elvaras, igy nem is ujitottam meg a ruhatarat.
Tudom, hogy egy jo zako akarmi 30-40K, a 100Kt mar sokaltam. -
válasz
Viszlát #39635 üzenetére
> Viszont kissé más színezete van a dolognak, mivel már az első pillanattól fogva tudod, hogy mennyit kínálnak az adott pozícióért, nincs zsákbamacska.
Hat, ez azert igy altalanossagban nem igaz. Pont azert kell az elozo fizetesed, hogy ahhoz igazitsak az ajanlatot. Nyilvan ez szektortol fugg, de pont fokukac terulete (penzugy, kereskedes) az ilyen.
Tehat mondjuk az ajanlat lehet olyan, hogy felvesznek FX tradernek, es a hirdetesben az szerepel, hogy 50k+. Namost ez jelenthet 51k-t meg 100k-t is, meg kerdes, hogy a bonuszodat hogy lovik be (jellemzo a signing bonusz, ami akar fel eves fizetes is lehet extrem esetben, de van, hogy nulla). Tehat nagy trukk az egesz.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #39549 üzenetére
Hát, ha kocsival szándékozod megtenni...
légvonalban csak 1754 -
parandroid
félisten
-
Mawyx
őstag
válasz
Viszlát #39542 üzenetére
Egy próbát mindenképp megér, de nem kell kapásból életeket feladni. Jössz hozzá amikor tudsz, ő is megy amikor tud, ismerjétek meg egymást rendesen. Ha úgyis mennek a napi több órás levelezések, kamerázások, úgyse birjátok egymás nélkül, aztán majd kiderül, hogy összeilletek-e. Csak a távolság és korkülönbség miatt nem kell kapásból nemet mondani. Próbálkozzatok, tapogatózzatok és majd kiderül, hogy gyorsan vége lesz vagy egyre több kéne és majd akkor jön az igazi kérdés, hogy ki cuccoljon kihez, melyik országban legyen az otthon.
-
Mawyx
őstag
válasz
Viszlát #39529 üzenetére
A kérdés egyáltalán miért merül fel? Odáig van érted meg vissza, nem hányjátok el magatokat egymás látványától, akkor megkérdem, hogy miva'?
Ideális állapot meg sose lesz. Ha valami gond megoldódik, jön újabb, amit meg kell oldani.
Te most hol vagy amúgy? Kint élsz vagy itthon? -
válasz
Viszlát #39516 üzenetére
nem szoktam én magamra venni az ilyesmit
kérdésed köszönöm, a nyaralás elég jól telt, leszámítva azt, hogy a rettentő másnaposan kellett kivezetnem a reptérre, ami nem volt egy életbiztosítás
aztán persze amikor odaértünk jól össze is vesztünk, hogy melyikünk felejtette otthon a fényképezőgép akksiját, amit csak tetézett, hogy tegnap, hazaérkezéskor megtaláltuk az én bőröndömben
szóval végig telefonnal fényképezgettünk, mint utólag kiderült a semmiért... bár az ipad-es fényképezőket azért mi sem tudtuk überelni
-
Mawyx
őstag
válasz
Viszlát #39507 üzenetére
De igen, lázba hoz, de utálom, hogy olyan vagyok mint tildy, általában mindig egyedül vagyok a véleményemmel
csak én még meg se tudom védeni magam.
Amúgy meg tökéletesen beérem azzal, ha legalább nem érint rosszul egy téma, konkrétan attól az egy szótól rohannék mindig falnak, hogy azt mindig be szabadott írni a teljes valójában, de Nolf szépen átfogalmazta, úgy rendben volt
Mindig is a jóval idösebbek vonzottak, de azt tapasztalom, hogy őket tényleg zavarja a különbség, pedig engem kéne hogy zavarjon inkább. Még csak azzal se indokolhatják,hogy mentalitásbeli eltérések vannak, mert egy fiatal mindig a diszkóban szeretne mulatni meg kimaradni éjszakára. Én baromira jól elvagyok egy nyugágyon és utálok kimozdulni, szeretek főzni, sétálni, tévézni, tipikus nyugger vagyok. Remélem egyszer találok valakit, aki értékeli, hogy gondoskodni szeretnék róla és hogy eléteszem a meleg ételt és nem ver meg és nem csal meg. -
-
DeFranco
nagyúr
-
zolynet
veterán
válasz
Viszlát #39461 üzenetére
sosem mertem a bah csomópont felé menni, körülveszi valami misztikus köd, bermudaizé
van itt minden: m5ön is balhé
-
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #39364 üzenetére
Kb. 6-7-szer igazoltattak külföldön, és sosem saját kocsival voltunk, és soha egyetlen kérdés nem volt emiatt.
Ellenben a szlovák rendőrök rendszeresen megbüntettek, mondjuk azért, mert összetörtem a kocsimat (izé, anyámét, belecsúsztam a hófalba a jeges úton), vagy egy nem létező tábla miatt, vagy amikor egy barátom vezetett, gyorshajtás miatt.
Amúgy a külföldi rendőrök többsége nem igazán tudja értelmezni a magyar okmányokat, lévén, hogy szinte semmilyen idegen nyelven nem szerepel rajtuk semmi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- ALIENWARE Area-51 R5
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest