- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #9470 üzenetére
Panel. Pontosabban paneltégla. Tehát ilyen 60 x 50 x 40-es szürke betontéglákból összerakott szintpanelekből épített 8 emeletes 64 lakásos házban
'65-ben épült. Tehát panel
Nem maga az ablakcsere a macerás, pláne ha jól veszik fel a méreteket, és csak kiveszik a régi tokot, beteszik az újat. Inkább az előkészítés, pakolás, ilyesmi. Meg ocsmányul néz ki félkészen. A bontott téglaelemek kilátszanak, mert a régi szélesebb volt, most meg kívül-belül is marad egy párkánynyi hely, és amíg meg nem szárad a purhab körben, addig nem is falaznak rá. De az új háznál is ocsmány ebben az állapotban. Ablakon még mindenhol védőfólia, kereten is, a hab körben kilátszik, a tégla meg a panelelemek körben mindenhol, a földön por, törmelék.
Megnézik, felmérik, megrendelik, legyártják, 2 hét, kiveszik a régit, kiverik a keretet, beteszik, befújják, pihentetik, körbefalazzák, kész. Plusz nekünk még az ajtó is. Ami nekünk óriási előny, hogy függőfolyosós a ház mindkét oldalon, a lépcsőház meg csak lépcsőház. Magyarul az egyik oldalon a folyosóra, másikon az erkélyre, ami szintén folyosó csak üveggel elválasztva lakásonként, ki tudják pakolni a kiszedett cuccokat. Ahol nem ilyen, ott mindent csak a lakásból lehet.
-
frame>24
addikt
válasz
fokukac #9371 üzenetére
Ebben is van igazság, de tudod, min röhögök?!
Úgy utálnak minket, de azért bassza meg fél (egész) Európa itt képezi ki az orvosait, a németek, franciák(!)*, svédek, norvégok, hollandok, spanyolok, PLUSZ amerikai diákok tömkelegei, és újabban már Délkelet-Ázsia is.
Tehát belénk rúgni jó, mert beszóltunk Brüsszelnek, de azért elég olcsók vagyunk, hogy a leendő itt képzett dokik az otthoni muttert vágják ketté?
Ez csak egy kis részlete nézőpontoknak, de akkor is érdekesnek találom.
* a franciák mindenkit utálnak
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #9371 üzenetére
Nekem nem jön be az oldal, de sejtem mit szeretnél mondani!
több alternatíva van:
1; még mindig nem tudjuk a helyén kezelni a dalfesztivált és olyan versenyzőt küldünk ki, aki felkészült, énekelni is tud és a szám is jó. Neki semmi esélye sincs a giccsparádés, gagyi travi sóban
2; számít az adott ország megítélése, hazánknak ezek szerint nagyon rossz a külföldi megítélése, hiszen állandóan a futottak még kategóriában vagyunk.
3; a szavazóknak fogalmuk sincs az épp aktuális magyar belpolitikáról (mint ahogy nekünk sincs fogalmunk az aktuális belpolitikai helyzetről pl Finnország esetén), szavaznak ahogy akarnak. -
lujó55
addikt
válasz
fokukac #8864 üzenetére
De én szeretem ezt a munkát, csak jó lenne duplázni a zsét, de hát ez nem rulettasztal.
Azt mondta a főnök, hogy ha emeli a béremet akkor bérfeszültséget fog okozni. Kérdeztem, hogy ez hogy derül ki, ha mindketten titokban tartjuk? Azt mondta, mutassak rá valakire és azt ki kell rugni, hogy nekem több legyen. Pfffff. Pofám leszakad! Nem tudtam vele vitázni, ugyan mivel érvelhetnék? Azzal, hogy napi 12 órát dolgozok túlórapénz nélkül? Majd megveregeti a hátam, hogy ügyes vagyok. -
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #8768 üzenetére
Pár éve voltunk egy hetet a Tisza-tónál, akkor szerencsére tűréshatáron belül volt a szúnyogok száma. Viszont tavaly a Balatonnál voltunk olyan helyeken, ahol levegőt is csak óvatosan lehetett venni, annyi volt belőlük.
(#8769) Csyppa tavaly az időjárás nem kedvezett a szabadtéri kéregetésnek, én kevesebb szórólapossal és alapítványi kéregetővel találkoztam. A nagyvárosok ilyen szempontból is mások. Az aluljárók remek élőhelyet biztosítanak a kéregetőknek is.
Nem irigylem őket, tulajdonképpen a munkájukat végzik, pénzt szeretnének keresni. A gond az erőszakos, utánad kiabáló egyedekkel van. Legyen az hajléktalan, szórólapos vagy alapítványnak gyűjtő. -
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #8762 üzenetére
Kérlek a szúnyogokat új, fajta specifikus, környezetkímélő szerekkel fogják irtani a tóparti önkormányzatok, bevetve a saját repülőgép, helikopter, hajó és szántóföldi permetező gépeiket. A költségek nem számítanak, hiszen nagyságrendekkel jobb anyagi helyzetben vannak a megyék, városok és falvak, mint a kinemondanevét idejében. Jól tudják, hogy az elégedett turista messze földre elviszi a környék jó hírét, ami többet ér akár hány országimázs filmnél!
remélem érződik...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #8562 üzenetére
mégis működnek még a mozik is...
hmmm.. pedig ha tudnád milyen finom kis pina néz most le rám a tévéből... széttiport kozákkucsma...pfejj..
elég késő van már? lehet mondani hogy pina? vagy csillagozzam ki? mondjuk nem kicsillagozni szeretném, de abból gazdálkodom ami épp akad..
odakint meg isteni levegő van.. hűvös, de a fák már telelehelték oxigénnel, és a virágok fűszerezik mámorral..teljesen költővé nemesít az illatok orgiája..ez csak ilyenkor van, pár napig, hétig. utána már nyáron csak fülledt illatú, de még azt is imádjuk. ősszel meg fáradt levél, avar és befordulás. télről ne is beszéljünk, akkor csak füst van
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #8545 üzenetére
Röhögni fogsz, én a reggeli szünetben 9-kor mondtam munkatársaimnak, hogy tarlóst meg orbánt kéne már átnevezni. Szóban elmondtam az új névjavaslatomat, de itt kimoderálnák. Erre délután látom hogy ismerősöm már lájkolja ..
Úgy tűnik az átlagembernek egy rugóra jár az agya. Pedig nem is vagyok pesti.
Csak ezeknek a seggberugóra járna már a segge. Vagy sóspuska találatára. Tényleg, ismeri itt valaki a sóspuskát?
teszkóparkolóban lejmolnak egy csomóan kocsiszázast. őket kéne megkérdezniük egyesével személyesen hogy "ugyanmostéppenmitnevezzünkmégát?"De tényleg, mit nem neveztünk még át? Prohardvert nem akarjuk átnevezni mondjuk Neumann János Magyar Nemzeti Informatikai és Számítástechnikai Közösségi Portál Információs Tudásbázis és Szakmai Fórum! -ra.
A Mobilarénát meg Puskás Tivadar Magyar Nemzeti Mobil Telekommunikációs Közösségi Portál és Szakmai Fórum! -ra.
Az IT-Café lehetne mondjuk Jászberényi-Priskin-Perlaki Magyar Nemzeti Szoftverfejlesztői és Szoftverfelhasználói Szakmai Közösségi Információs Tudásbázis.
Logout: Örkény István Nemzeti Weblog Közzétételi és Elemző Közösségi Fórum.
Gamepod: Rubik Ernő Magyar Nemzeti Közösségi Játék- és Szórakoztató Központ Hírportál és Internetes Szakmai Fórum.Nos??
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac #8545 üzenetére
György István szerint történelmi fordulóponthoz értünk, mert sokan úgy gondolják, hogy most fejeződik be a rendszerváltás. Ezért most aktuális a Köztársaság teret Tisza Kálmán térre (az újabb és véglegesebb elképzelés szerint II. János Pál térre) átnevezni.
Tarlós István szerint a névváltoztatási javaslat "lehetőséget teremt a múlt rendszer által preferált, azonban a rendszerváltás után 21 évvel már kevéssé elfogadható közterület-elnevezések megváltoztatására".Úgy látszik, a köztársaság elnevezés mára már kiment a divatból. Nem csoda, hogy az új alkotmányba is alig sikerült bepréselni, de sajnos egy helyre azért mégis berakták. Milyen maradiak...
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #8472 üzenetére
Nem létezik, hogy a lakótelepi lakásokban csak akkor van "földelés" a konnektorban, ha ég egy lámpa! Ráadásul az ugye nem is földelés!
origo illetve freemail csak nekem nem megy, vagy esetleg másnál is rendetlenkedik? update: már jó!
(#8473) zoltanz az
mint tingli-tangli? Jaj!
-
neduddki
nagyúr
válasz
fokukac #8373 üzenetére
Hi!
"Jámbor ember vagyok, talán azért, mert anyai ágon egy nagybátyám kántor volt, és már kora ifjúságomban magamba szívtam a jó erkölcs törvényeinek tiszteletét. Ezért csak a legritkább esetben szánom rá magamat arra, hogy Márta napján lopjak. Mártának hívták az anyámat, és ez a nap nagy tiszteletben áll előttem. Ne csodálják maradi erkölcsi felfogásomat; de tapasztalataim a napnál világosabban igazolták, hogy bizonyos elvek és hagyományok tisztelete nélkül nehéz és göröngyös minden útja az életünknek, míg ha képesek vagyunk eszményeinkért és elveinkért lemondásra, úgy a göröngyös út is simán járható.
Mindezt azért tudom ilyen okosan, művészi egyszerűséggel, de mégis megkapóan leírni, mert magam is kántornak készültem gyermekkoromban.Hogy mégsem így lett, azt hőn szeretett atyám rábeszélőképessége okozta. Ő ugyan egyszerű halászmester volt, de azt kérte tőlem, hogy matróz legyek, mint az apja, nagyapja és valamennyi őse, beleértve a dédapját is. Lefestette előttem a hajósélet szépségeit, a tengerész kiváltságos helyzetét a polgárok között, és megemlítette Lord Nelsont, aki annak idején dédapám bátorságára hivatkozva ellenezte, hogy az öreget karóba húzzák. Atyám szelíd rábeszélése azonban hatástalan maradt volna, ha utolsó okfejtései során nem ver egy fél árboccal addig, amíg meghajolva érveinek súlya előtt, beálltam hajósinasnak.
De a vágy, hogy hirdetője legyek a békének és az emberszeretetnek, ma is úgy él bennem, mint ifjú gyermekkoromban, amikor az életről még mit sem tudtam, kispajtásaimmal játszadoztam, és hőn szeretett atyámat eltámogattam a mentőállomásra, ha győzött felette a kocsmai söpredék túlereje...
Olvasottságomat anyai ágon szereztem. A Genovéva című megható történet volt az első könyv, amelyhez hozzájutottam, és az évek során többször is elolvastam. Később a kezembe került a Gil Blas című munka, és a Sing-Singben tízszer is átfutottam „ Lohengrin, a Hattyúlovag” históriáját. Ez a mélyenszántó történet végképpen átformálta a gondolkozásomat, midőn megértettem a mű örök, emberi tanulságát: hiába titkolod múltadat; a nő előbb-utóbb rájön, és te röpülsz, mint egy hattyú.
Mily bölcs és mélyenszántó gondolat.
Szerzetesi hajlandóságomnak tudom be, hogy mindig szívesen elmélkedem egy cella magányában, és csak aki már készített papírzacskót, az tudja, hogy e művelet mennyire alkalmas az elmélyülésre.
Így lettem vándor, aki a megértés, a béke és szeretet elvét hirdeti. Van néhány parancsolatom, amelyeket minden körülmények között megtartok.
1. Kerüld a civódást és a nyers erőszakot.
2. Kerüld a kötekedő embert.
3. Igyekezz szelíd rábeszéléssel hatni felebarátaidra.
4. Ne hivatkozz mentő tanúkra, mert mit érsz vele, ha ismerőseidet bezárják?
5. Ne tégy hamis esküt, csak ha muszáj.
6. Kerüld a részeg embert, hogy téged se molesztáljanak hasonló állapotban.
7. Ne légy hiú és beképzelt, hogy különb és okosabb légy, mint embertársaid.
8. Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
Ennyit magamról, jellememről, múltamról, törvényeimről és érdekes egyéniségemről.
[..]
- A posta mögött lophatsz esetleg egy autót, úgy gyorsabb.Felháborodással utasítottam vissza:
- Ma? Márta napján?
- Ja igaz. Te hibbant vagy... Szóval mindegy, csak siess."
udv
neduddki
p.s. csak aztunnam ki tanata ki hogy szegeny Tsullog pontjait masik kivalo levelezohoz rendelik:- (
-
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #8262 üzenetére
Nem akkor jött el melóból amikor szokott, vagy előbb, vagy később, vagy pont mikor rászántam magam hazavitte valaki más. Mindenesetre nem láttam ma akkor mikor máskor minden egyes nap. Ekkora egy peches lúzert baszki.
Nem baj, holnap tárgyalásom lesz, öltönyben nyakkendőben leszek. Hátha az nyom a latban és nem kell kapacitálni. Minden nap megbámuljuk egymást délután melóból kijövet, én kocsival, ő gyalog buszhoz sétálva. Persze nem tudom hogy engem lát-e egyáltalán benne, vagy csak a kocsi jön be nekiMindenesetre megkérdezem, hogy hazavihetem-e, ha nemet mond, akkor majd mondom hogy affene, ezek szerint csak a kocsim tetszett neki...de felajánlom a kocsim nevében is
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #8246 üzenetére
Remek. 22 fok, enyhe langyos szellő, felhőtlen rikító derült kék ég, napsütés, nincs főnök.
5 nő körülöttem, igazán akarjak még bármit?
... ebben a másodpercben lépett be a főnök...mit kiabáljak még el...
nem nyertem a lottón..!
...basszus, fel kéne adni...Délután leszólítom a szőkét, felajánlom hogy hazaviszem. 95% az esély hogy nemet mond. De mi van ha nem... nem kéne feladni...
-
pohár
félisten
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #8211 üzenetére
Az nem bérkommandó, hanem Bér- és adómonitoring bizottság
#8212) bobsys válasz a linkben!
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #7977 üzenetére
Btw volt már esete kesztyűvel is
www.csmonitor.com/World/Global-News/2011/0414/Vaclav-Klaus-s-pen-snatching-recalls-a-similar-kerfuffle-over-gloves-in-1991
Ha meg szuvenír, akkor miért kell az asztal alatt, suttyomban elrakni? -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #7770 üzenetére
Alapvetően egy spúr ember vagyok, aki megnézi hova költi el a pénzét. Odahaza a fizum fele ment megtakarításba, itt kb. 1/3-a. Lehet neked nem, de nekem számít az a 15k is. Abból spec pont kijönne esmnek egy új sportcipő, vagy egy hazautazásom költsége. Amúgy minh últkorában morgolódtál volna valami részvényeken, nemde?
Boxer: Nem kel sajnálni , elég ha én sajnálom magam, meg morgolódok egyet rajta.
Otthon van egy megtakarítási életbiztim, amit fizetnem kell. Emellett havonta fixen pakolok el pénzt (kb úgy, mint ahogy más fizeti a hitelt , csak nálam ez megtakarításba megy) , a fennmaradóból élünk. Ha hozzá kell nyúlnom a megtakarításaimhoz, vagy ha ugyanaz az összeg kevesebbet ér, érezhetően nem vagyok túl boldog.
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #7668 üzenetére
Annyira tisztelem a norvég nagykövetet, hogy nagy betűvel írtam! (Nagyon igyekszem, de sajna a helyesírásom nem tökéletes...)
Nem tudtam/akartam körbejárni. Messziről csak az tűnt fel, hogy egészen a megyeháza ajtajáig betolatott valaki. Közelebb érve láttam a kis zászlócskát. DT 00 08 a rendszáma talán. S80-as Volvo, semmi különös, szinte tömegautó. Nem látszott 10 évesnek, de vadonat új sem volt.
(#7670) BlacKSouL éppen így volt megoldva a zászlója! Még néztem is, hogy kicsit ormótlanra sikeredett. Ebédből vissza felé jövet viszont már nem volt a zászló a helyén, rúdjával együtt levették. Ha hazafelé megyek és ott lesz még, akkor lefotózom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest