- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac #23906 üzenetére
Ööö, igazából csak fantáziáltam, bár ebből tbs után már nem jövök ki jól én sem.
Le is megyek nyalókával ballonkabátban.Költözni még ráér pár év múlva, hamarosan eljut idáig a felújítási hullám, utána másfélszer ennyiért el lehet majd adni. Bár lehet, hogy akkor már nem is érdemes.
Mindenesetre egy jellemtréningnek teljesen megfelel. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #23898 üzenetére
Nem mindig, csak amikor itt van a leghidegebb. Olyan 90%-ában az évnek.
Hát de sírtam én a melegrekord miatt?Index
"
Tíz forinttal olcsóbb lesz a benzin
A benzin literenként átlag 441 forint lesz péntektől.
A gázolaj ára 5 forinttal 436 forintra csökken.
Vége a görög csődnek
Az S&P a csődbesorolást a még nem csődben lévő országoknak járó legrosszabb minősítésre cserélte.
Szárnyal a forint
Az euró 283 forintot, a frank 236 forintot ért reggel.
"Bár az vicces volt, hogy 1 órája még a "Szárnyal a forint" cím alatt közvetlenül a "Soha nem volt ilyen mélyponton a magyar gazdaság" cím figyelt
De lesz még ennek böjtje... -
válasz
fokukac #23862 üzenetére
Annyira komoly hogy szétszedni sem tudod rendesen
?
#23866 venember83: Majd ebay-ról rendelünk egy átlag kínai gyármunkást, a lényeg hogy 140-150cm-től ne legyen nagyobb és 40-45kg-tól ne legyen több (bár ezek átlagos adatok a világ túlsó felén), hogy egy TV-s dobozba beleférjen. Azután ő majds szépen 5-10 perc leforgása alatt összeszereli és leteszteli, ráadásul minőség ellenőrzi is a készre szerelt terméket.
#23867 fokukac: Fotózd, érdekel, bár szerintem mindenkit a topicból! A drasztikusság nagyon jó dolog, spájszer, balta, kalapács után kell nyúlni, az a célszerszám egy klíma szét és összeszerzésénél, bár utóbbinál inkább a Duck Tape.
-
lujó55
addikt
válasz
fokukac #23695 üzenetére
Ha most ezt leírnád a kedvenc topikomban, elhiszed, hogy lenne olyan nagyokos, aki nem értene egyet veled...
Pofonegyszerű. Egyáltalán nem a közlekedés biztonsága a lényeg, hanem a pénzbeszedés. Ez már így megy régóta.
-
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #23490 üzenetére
Annyira nem vágom a Win7-et, de logikusan gondolkodva nyilván te vagy a rendszergazda, különben nem tudnád rendszergazdaként futtatni. Viszont így meg csak akkor van értelme, ha alapesetben a szimpla duplakattal nem rendszergazdaként indítja, hanem sima userként, aminek nyilván valamiféle biztonsági oka van.
Vagymi.
bandus: ez nem újkeletű dolog, mindig is így volt, meg így is lesz. Ezért keresek majd Angliában kifejezetten műszakos munkát, hátha szerencsém lesz.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #23467 üzenetére
Fuss az életedért!
Ja, nem, rábasztá'De baszki hogy ez pont nem jutott eszembe.
Öngyilkos felajánlhatja szerveit donorként? Ha igen, akkor nem kéne ezt is megadóztatni? Előre? Mindenki felajánlja önként a szerveit a kormánynak, ez ajándékozásnak számít, és akkor az ajándékozó befizeti az ajándékozási adót, majd miután valaki megkapja a szerveket a kormánytól, kedvezményesen, negyedáron, vagyis 3/4 az a kormány ajándéka, tehát be kell fizetni utána az ajándékozási adót...az akceptornak. Az 1/4 után ÁFÁt fizet. Az 1/4-et csekken fizeti. Adóval terhelve.
Érdekes ám ez. Pont olyan mint a gruppenszex híres külföldi színésznőkkel/színészekkel. Pofázunk róla, elégedetlenkedünk, és semmi nem történik.
Bazzeee', megvan.! Önkéntes véradó!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #23467 üzenetére
Kéretik megnézni a dátumot, illetve áthúzni azt ami ebből azóta már megvalósult...
Lehet szemezgetni a többivel, mert Ti azt gondolhattátok hogy poénnak szánom, pedig én csak prekognitív képességeim felcsillanását vetítettem a virtuális papírra. -
válasz
fokukac #23395 üzenetére
Tetszik a diesel autók hangja, akkor kormol ha odalépsz neki, de mivel takarékoskodunk, ezért nem. Azért szennyezés terén nem egy autótól fogsz megdögleni, inkább a gyárakra kellene koncentrálni, bár ha egy buszt megnézel a városban, na az kormol, de hajtva is van rendesen.
-
-
válasz
fokukac #23381 üzenetére
Az nekem nem olyan lényeges hogy hátul mekkora a hely, két gyerek hátra befér, oszt' csókolom, 4 ajtós, autó formája van, és rohadt jól néz ki, illetve minőségi anyagokból van, persze nem is egy tucattermék, szóval kéne. Már csak azért is mert a sebességmérő olyan mint egy conographos óra, amikért oda vagyok.
#23382 pohár: Ha sz@rnám a pénzt, ergo lenne egy lottó 5-ösöm (egy vagy több), akkor se vennék egy áhított BMW M5-től nagyobbat (E39 a kedvenc), mivel tök felesleges, a másik pedig hogy ha megkarcolják, beletolatnak vagy netán komolyabban összetörik, akkor ne engem verjen le a víz hogy "aztekibeb@szottmennyibekerüleznekem", hanem csak egy laza "leszarom" hsz.-el konstatáljam az ügyet. Továbbá aprópénzért is öltek embert, nem akarom hogy a sötétben betörjék a szélvédőt, leszurkáljanak és az autóm gumijának a visítása legyen az utolsó földön töltött hang, amit megjegyzek. Tehát autó/motor és bringa imádatom határtalan, de sokkal értelmesebb dolgokra fordítanám azt a pénzt, pl. árvaházakat/kórházakat/betegeket támogatnék, illetve biztos hogy megtanulnék ejtőernyőzni.
-
Mawyx
őstag
válasz
fokukac #23190 üzenetére
Mi? Ha jelentkezek vízum lottóra és közben telik múlik az idő, nem sorsolnak ki, de azért turistáskodnék egy hetet, akkor az nem fog menni, mert nem engednek be?
Pisztillus: lágyéksérv műtétre mit mondasz? A hazamenős változat is biztonságos vagy jobb bent maradni pár napot? A rendes műtét javasolt, vagy inkább a pár lyukat fúrnak és azon keresztül ügyködnek változat?
-
Winner_hun
félisten
válasz
fokukac #23121 üzenetére
No gurul a járgány de hogy mi volt a gond azt ne kérdezd mert nem tudom, a fékdobot nem sikerült leszedni (túlságosan nem feszegettem mert az emelő nem úgy állt ahogy szerettem volna illetve még össze is kellett volna rakni utána) de mozogni már mozog az egész. Az agy vagy a felni bajos, alig bírtam leszedni a kereket, kicsit tojás alakú valamelyik. A fékdob meg rosszul volt felrakva, a rögzítő csavarja nem volt teljesen betekerve és el volt mozdulva az egész, lehet ez miatt volt valami szorulás (bár szerintem nem), passz.
A szomszéd néninél is bevágtam magam
-
shaft72
tag
válasz
fokukac #23093 üzenetére
Nálunk Ducato kisbusszal szokott ez lenni. Először még segített, hogy nagy gázzal hirtelen előre-hátra hintáztatva az autót egyszer csak kiengedett. Másodszorra már ez sem ment, 3 méteren át is simán húzta a beragadt kereket. Aztán elkezdtem pumpálni a féket, és hirtelen vajpuhán elindultam. Próbáld ki.
-
FehérHolló
veterán
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #23073 üzenetére
egyébként még valami: azért se legyenek illúzióitok, mert ilyen pangás a gazdaságban nem volt 20 éve, és ez pontosan látszik a hirdetett állásokon, és azok számán...
Mindenki körbetartozik mindenkinek, vagy a csőd szélén tántorog, de még aki nem, az sem ruház be, senki nem vesz fel embert, mert nem tudja, hogy mit hoz a holnap, mikor hoznak egy új, a gazdálkodást, a pénzügyi kereteket felborító törvényt/különadót/bérkompenzációt, stb.
Szóval nagy szarban vagyunk, jórészt a kormányunk naaagy szabadságharca miatt, intézményi, bizalmi válság is van, és ez új.igazából pont ezért ideális az időpont lelépni innen.
persze, ez minél fiatalabb vagy, még annál könnyebb.
akinek már van családja / lakása / hitele, sokkal nehezebben mozdul. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #23046 üzenetére
nem. ez havi, HUF, és Nógrád megye
ha ügyes vagy, és meg vannak veled elégedve, 5 év alatt feltornászhatod magad akár a br. 200k-s szintig is. és nagy eséllyel azzal a cégnél akkor épp dolgozó irodisták 80%-ánál magasabb bért kapsz(mert átlagosan 1, max 2 évet töltenek el a cégnél). nem beszélve arról hogy a fizikai dolgozók 100%-ánál kétszer többet.
ha valaki a cégnél 300k-t keres, azzal a jelenleg ott dolgozó 170-180 ember közül a 10 legjobban keresőben benne van. ha pontosak a nemhivatalos értesüléseim. de ehhez menedzsernek kell lenni, és 6-7-8 éve ott dolgozni, meg eleve magas kezdővel bekerülni.és mindig akad valaki, aki diplomával, nyelvvizsgával, 1-2 év munkatapasztalattal eljön 130k-ért. akkor minek fizetnének többet?
úgyhogy aki tőlünk nyugatabbra van, az egy szót se szóljon..
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #22944 üzenetére
Itt 36K folott nagyobb az elvonas, az alatt viszont (pl nekem) OSSZESEN 24% , ami lejon belole tb-re, adora, miegymas.
Multkor esm kiszamolta, hogy itt £105K-tol lenne olyan elvonas, ami otthon atlagos.Multkor neztem azt is, hogy itt mintha mar £38k-tol felfele mar a felso 10%ban lennenek az emberek.
Tovabbi grafikonok itt. -
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #22944 üzenetére
Matolcsy az áfáról azt írja: "jobb volna öt kulcs - 5, 15, 20, 25, 30 százalékkal -, de az unió még nem engedi". Az ígéri, a kormány bevezet egy egyszerűbb vállalkozói adót a kisvállalkozások számára - 30 foglalkoztatottig -, továbbá kedvező adózású "szabad vállalkozási zónákat" alakít ki az elmaradott térségekben.
"Magyarországon cendes adóforradalom zajlik. Megtettük az első lépéseket, hogy itthon legyen az Európai Unió, sőt a globális gazdaság egyik leghatékonyabb adórendszere"
"Megyünk azonban egy ötkulcsos, élőmunkát terhelő adózás felé, ami elismeri a magyar munkaerő kínálati és keresleti egyenlőtlenségeit. A 100 százalékos általános kulcs mellett van már 50 százalékos (közszférából kilépők esetén 1 évre, kétszer 4 órás női munka esetén) és 0 kulcsunk (rehabilitációs kártyával rendelkezők és start-munkások), de még szükségünk lesz egy 25 és egy 75 százalékos kulcsra is" - írja Matolcsy, vélhetően a szociális hozzájárulási adóról (korábbi tb-járulék).
simplicity!
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #22912 üzenetére
Persze, de annak az otthoni fuvarszervezőnek, aki jelenleg örül ha 130-140-et hazavisz, igencsak nagy előrelépés ez a fizetés (még az albérleti költségeket leszámítva is).
Nekem is London lesz, remélhetőleg már nem is olyan sokára, de folyamatosan akad valami ami késlelteti a mozdulást.
Algeiba: a közéletre magasról teszek, azokra a dolgokra gondoltam, amiket nap mint nap megél az ember, húsbavágó összegek és életfeltételek.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
fokukac #22739 üzenetére
ha a sima térképet megnyitod, bejön balról ez a szöveg:
Vágjon neki a küldetésnek
-Nevezetességek megtekintése (8 bites)
-Legyen hős, fedezze fel a világot!
-Találja meg az elrejtett szörnyeket!A 8 bites küldetéstérképek a térképeink legújabb, bétaverziós technológiáját képviselik, amelynek bizonyos rendszerkövetelményei vannak. Lehetséges, hogy az Ön rendszere nem felel meg a minimális, 8 bites követelményeknek.
Csak rákattintassz, és voilá.
-
lujó55
addikt
válasz
fokukac #22722 üzenetére
ez ismerős
gyerekkorodban, gondolom lesz..tad, hogy mi van rajtad mikor szaladgáltál. most meg megy a nyafogás, hogy szar a gatya. én pont így vagyok ezzel. van méregdrága futócipőm, gatya, felső, minden, még spoiler is, de ha hideg van az a baj, ha meleg van az,...
áhhh -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 1 / 2
- EAFC 25
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest