- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- MIUI / HyperOS topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #57199 üzenetére
Amúgy ehhez képest Evetke még egész megkímélt minket...
Durva
-
Lortech
addikt
válasz
BlacKSouL #57158 üzenetére
Nem tudom pontosan, hány éves vagy, de emlékeim szerint a feleannyi idős lánykák már egy jó mallorcáztatásra jók lehetnek.
Amúgy engem kissé zavar ez, már nekem is elvétve jónapotoznak tizenévesek a házban meg mindenfelé. Pénztárban előttem a ~velem egykorú komát lehellózzák, nekem meg a jónapotkívánok. Néha meg visszaköszönök (*: ha hölgy az illető) egy határozott kezét csókolomot, akkor meg:
.
-
szőröscica
addikt
válasz
BlacKSouL #57097 üzenetére
Én több embert, rokont is ismerek, akik már hazajöttek Spanyolországból, pedig volt köztük jól menő étterem tulajdonosa itt. Azt látom a környezetemben, hogy idővel visszajön a nagy többség.
Nekem is szimpatikus Spanyolország, de ha tervezném is elhagyni Magyarországot (eszemben sincs), akkor sem céloznék meg olyan helyet, ahol alsóhangon 25%-os a munkanélküliség.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #56989 üzenetére
Nem tudom, én a legjobban a Cappy sós paradicsomlevét szerettem, sokak szerint abból is csak egy fél deci vodka, meg egy csipet bors hiányzott.
Vöslauerek egyébként általában kellemesek, még ha a magyar ízléstől jelentősen különböző érdekes kombinációik is vannak. Talán a Jana mellett a legjobb (általam leginkább kedvelt) szénsavmentes ásványvíz a magyar piacon.
p
-
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #56972 üzenetére
Plusz egy a kábelezésnek. A routert mindenképpen közelebb kell vinned a másik lakáshoz, ha ott már elfogadhatóan stabil a jel, legalább egy helyiségben, akkor mehet egy wlan repeater. Párom első albérletében volt ilyen, két egymás fölötti lakást béreltek nekik, és csak az alsóban volt net, úgyhogy ők a fölsőben egy repeatert kaptak a router fölötti helyiségbe (két egymás fölötti előszoba), hogy a hálószobákban is értékelhető legyen a jel, mert ott már az alsó lakásból jövő wifi szinte egyáltalán nem látszott (elég hülye elrendezés volt, illetve társbérletnek nem annyira, mert jól el voltak különítve a hálók). Működött, bár gyors nem volt, de a skype pl nyilván rengeteget ment, szinte online éltünk, amikor munka és suli után mindenki hazaért.
Néha lefagyott, de megmutattam neki, hogy kell resetelni, bekonfigurálnom szerencsére elég volt egyszer, mert az valahogy elmaradt a "beszerelésnél" (szerettek is érte a lakótársak, mert addig csak az étkező-előtérben tudtak netezni).
p
-
lenox
veterán
válasz
BlacKSouL #56972 üzenetére
Csak egy otlet. Ha a masik lakasban is elofizetnel netre, akkor oda is bejonne egy kabel, amire routert kothetnel. De a ket lakasba bejovo kabel az gondolom valami kozos helyrol jon. Ha oda raknad a routert es a ket kanocon mar a te halozatod lenne, akkor mindket lakasba bejonne a te neted.
-
concret_hp
addikt
válasz
BlacKSouL #56945 üzenetére
én konkrétan a szobahőmérsékletű páleszt se tudom meginni (meg semmi más alkoholt se (mielőtt jöttök, hoyg egyes borokat nem tudom hány fokon "kell" inni -> nem iszok bort
)), instant hányingerem van tőle de tényleg, mint 1-2 ételtől
de majd a mézes verzióra rápróbálok, ha lesz rá indok -
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #56936 üzenetére
Nekem eleg egyertelmunek tunik, hogy nem iszol rendes helyeken, mert ott bizony megkerdezik. Igy tehat ne nyafogj, hanem kerd szar helyen jeg nelkul, vagy menj rendes helyre
En pl csak bourbont iszom, egy jeggel, egy csapatas szodaval, meglepo modon ezt minden uj helyeb el kell mondanom, mert honnan tudnak, ugye. Jo helyen tudjak, hogy csak akkor adjuk on the rocks az italt, ha kerik, node... Ezek a helyek nem a sarki kocsmak, s nem is a helyi maffia altal ujonnan nyitott, stilusos penzmoso helyek, ahol a 20 eves es ennel kevesebb IQval rendelkezi Klaudiak meg meg is remulnek attol, aki az ilyeb italt tisztan keri
Mindenesetre az italok "szennyezese" nem a jeggel kezdodik, ezt hidd el nekem
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #56931 üzenetére
Meg amikor elmegyek egy vendéglátó helyre, kérek whiskey-t, az is olyan amilyen, de belerakják a jeget, már hajítom is ki belőle, a Metaxa esetében hasonlóképp, nem beszélve arról, mikor hűtőből kínálnak pálinkával*...
Vagy amikor kérek x deci bort, és a pohár 5 másodperc alatt harmatos lesz tőle, tehát várhatok míg normális hőmérsékletű lesz. de sörrel ugyanez, ihatatlanul 0-5°C közé hűtve adják, a torkom meg az állkapcsom is belefájdul, de az ízét nem érezni. Pezsgőt is kaptam már melegen, még jó, hogy vissza tudtuk küldeni bontatlanul.
Mindennek meg van a saját fogyasztási hőmérséklete, és a fentieket, a sajtokkal együtt nem azért esszük, mert jóllakat/szomjat olt (sör azért néha), hanem az élvezeti értékéért. Élvezeti cikkek. De ha pont azt a faktort veszik el tőle, ahol ki tud teljesedni, akkor tényleg ehetjük az 1200 Ft/kg-os trappistát 5°C-osan, meg ihatjuk a teszkógazdaságos szeszesitalt a hűtőből és ihatjuk a BEER márkájú sört szobamelegen
*: persze hogy a pálinkát hűtőből adja, mert vagy kommersz, vagy olyan rossz, hogy rendes hőmérsékletnél kiköpné az ember, annyira ihatatlan
-
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #56706 üzenetére
"coil service center"
Szenet fogsz lapátolni? Hajón, vagy tüzépen?
Félrenőtt fog: magyar fogtechnikus azonnal hozza még mindig az egyet kihúzunk, és lesz hely megoldást, szerencsére a németek másképp állnak hozzá, így a nagyobbik lányomnak szépen helyre lesz pofozva a fogsora. Azt le sem merem írni, hogy mennyiből, de szerencsére a biztosító egy külön kötött szerződés alapján fizeti a 80%-át, a fennmaradó összeggel meg vagy adóalapot csökkentesz, vagy a munkáltatónál kötött külön biztosítás (Hilfskasse) utólag megtéríti. Nekünk szerencsére ez utóbbi eset forog fenn. És hogy nem egyszerű kozmetikai eset, azt a mellékelt gif mutatja, amit inkább nem ágyazok be, csak linkelek: [link].
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #56699 üzenetére
aszondod, identitászavarom van?
remélem, nem.
na, majd ha hazajön a pszichológusom, megkérdezem tőle.
Az eső esik, de ez engem nem igazán izgat. Az a 200 dollár, amit ma putyin kivett a zsebemből, már inkább...Ui. "májusi eső - aranyér"
(Boncz Géza)@concret HP: nem úgy ismersz?
@fasírt: nyugi, már fedezékbe vonultam.
-
szőröscica
addikt
válasz
BlacKSouL #56615 üzenetére
A barátnőm szülei vettek most maguknak egy házat, amiben egy magát művésznek tartó hölgy élt. Az egy dolog, hogy mindenhol, kivétel nélkül az helyiségben a lehető legízléstelenebb színű járólap van lerakva, és a falon sok helyen szintén csempéből kirakva sasok, meg lovak vannak... Még az ablakokon lévő rikító üvegfestékek is elmennek. De a fürdőszobában a bojleren ugyanolyan üvegfesték szerű anyaggal egy ufó van, a wc ajtaján pedig egy szem van, ami ha állsz, úgy tűnik, hogy be van csukva, de ha leülsz a budira, akkor folyamatosan téged bámul....
Nem hittem el, míg nem láttam.
-
-
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL #56512 üzenetére
Btw, ez piaci res.
MA zukanyfulkeket vgay kabinokat ( mi a kulonbseg?) nezegettunk, de csak olyan johet szoba, aminel mindket ajto kihajthato koppig. Egyet talaltunk, de azt meg talcaval adtak, az meg nekunk nem lehet, nem megy be a kerekesszek tole, kiesik.
Amin a legjobban lehidaltam, az a zuhanyfolyoka volt a maga 42 ezres araval.....
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #56512 üzenetére
Én már annak is örülnék, ha egy ébresztőórás rádió nem 10+ W-os fogyasztást produkálna óránként (tekintve, hogy az éjjelilámpám, ami mellett olvasni is tudok, beéri egy 2W-os LED-es lámpatesttel - ha világítania is kell), és ha esetleg nem is zúgna-búgna alapjáraton, az még tutibb lenne... Mondjuk ha nem lenne benne rádió, engem az sem zavarna, ellenben igazán elmehetne egy gombelemmel a szokásos, egy hónap alatt úgyis lemerülő 9V-os hasábtelep helyett, vagy ha már az van benne, akkor átvészelhetne egy rövidebb áramszünetet (gondolom ez összefüggésben van a teljesen értelmetlen alapjárati fogyasztással). Egyszóval még én sem találtam semmi normális (és költséghatékonyság szempontjából is elfogadható) megoldást arra, hogy ha éjjel megébredek, azonnal lássam, mennyi idő, és ne kelljen kisüttetni a szemem a telefon kijelzőjével.
p
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #56405 üzenetére
Nem véletlenül nincs semmi, hiszen mindenki velneszezik. Aki trendi, divatkövető, az velneszezik. A majálisozás, a fesztiválozás nem divat, most velneszezni kell. Hosszúhétvége=velneszezés.
150 km-es sugarú körben csak és kizárólag a pesti redbullnap az egyetlen esemény.
Nem tudom mire számítottam... -
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #56389 üzenetére
ez itt nem nagyon állna fenn, mert itt két lengyel bolt, egy off licence, egy cooperative élelmiszerüzlet, és egy mc coll's 6-10ig mindenes üzlet van 500 méteres körzetben, 1 kmre meg aldi és társai, max többen lennének de nem lenne tömegnyomor.
máshol szokott lenni, amikor akcióznak ezt-azt itt-ott, akkor megőrülnek az emberek
-
válasz
BlacKSouL #56389 üzenetére
Hát a nálunk lévő fateszkóban (értsd: fából van a külseje) többet álltam sorban, mint amennyi idő alatt bevásároltam. Előtte a madarasteszkóban meg szintén sokan voltak, és volt olyan dolog amit nem kaptam, mert nehogy már felkészüljünk a rohamra játékot játszottak (emiatt kellett 2 boltban is vásárolnom).
-
bobsys
veterán
válasz
BlacKSouL #56327 üzenetére
Mint mar irtam itt nekem feljott siman 10 kilo. A rendszeres napi 2-3 merfoldes setak ellenere. Amit most cisnalok az egyszeru mint a faek, kevesebbett eszem
Ha utazom nem eszem meg ebedre az egeszet amit kihoznak, reggelire csak fel vagy 1/3 cereal mint amit eddig ettem, bagel/kenyer/peksutemeny reggelire es vacsorara el van felejtve. Feher lisztbol keszult dolgokat mar nem eszem es az ossz kenyer bevitelt is lecsokkentettem azzal, hogy tojas, virsli, kolbasz melle mar nem eszem es a steak is salataval megy krumpli helyett valamint extra sulykent a setalasnal magamra kotom a most majd 9 kilos gyereket
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #56329 üzenetére
Kitartás, valahol el kell kezdeni. Én kb január-február óta mozgok, és bár fogynom igazából nem sikerült, a közérzetem ég és föld a korábbihoz képest, hátfájás alig, migrén havonta egyszer jön elő a korábbi hetente akár több helyett (bár a stresszmentesség az utóbbi időben ezen is sokat segített). Azt félve mondom csak el, hogy napi félórát ugrabugrálok a kinect előtt egy xboxos fitneszprogrammal, azt meg pláne, hogy az első hetekben a legalapabb gyakorlatok is úgy kinyírtak, hogy utána 3 napig alig bírtam lábraállni, a wc-re meg üvöltve ültem le, olyan izomlázam volt. Mostanra eljutottam odáig, hogy a fél óra kellemesen megmozgat, és kicsit elkezdek azért a rend kedvéért izzadni, lassan talán elkezdhetek keresni egy edzőtermet, mert az eredeti edzettségemmel konkrétan nem mertem betolni a képemet ilyen helyre (nehogy azt hidd, hogy most ki vagyok gyúrva, de eljutottam odáig, hogy fel tudok tempósan lépcsőzni a tizenkettedikre, ami korábban kb tüdőkiköpős öngyilkosság volt - tudom-tudom, térdeknek nem jó, nem is csinálom gyakran, csak próbaképpen kardiótesztnek). Emellett a napi három kutyasétáltatásból a délutáni fel lett bővítve egyórás, kicsit fokozott tempójú sétára (4-6 km alkalmanként), amit mondjuk az ebállat ott szabotál, ahol ér (ezért csak 4-6 km). Az utóbbi időben próbáltam rövidebb szakaszokon kocogni is, én a saját magam meglepetésére eléggé jól bírtam, viszont nem lehet huzamosabban csinálni, mert a kutya megvető tekintettel, lassított felvételként, 100 m-t lemaradva vánszorog utánam. Bezzeg ha a nyulakat kell kergetni... Ráadásként bevezettük a hétvégi családi kirándulást délutánonként, legalább felfedezzük a környéket, még mindig van egy csomó hely, amerre nem jártunk, a túra- és bicikliút hálózat pedig errefelé példás.
Szóval ne add fel, de ne vidd eleinte túlzásba, és nyomás ki a természetbe, az elején többet érsz vele, sétálj fel hetente kétszer-háromszor a Salgó várig, vagy mittudomén, van arra bőven erdő, meg hegy, élvezetesebb, és hasznosabb, mint ha megölöd magad egy lélektelen gimasztikai rutinnal.
Hollónak meg üzenem, hogy sajna tegnap nem láttam a kérdést, de amúgy sem tudtam volna érdemben válaszolni rá, tekintve, hogy alkalmi alkoholfogyasztó vagyok, a 2012-ben a költözéskor magunkkal hozott Jägerből már majdnem fél deci hiányzik! Sört szoktam inni újabban, de ahhoz sem értek, meg havonta egyszer megbontunk valami bort, ha vendég jön, vagy ha olyanunk van, mindenki iszik egy pohárral, a maradék meg megromlik a hűtőben. A németek egyébként jellemzően söröznek, bár vendéglőben jellemző a borozgatás is. Töményet még nemigen láttam senkit inni (a magyar diaszpórában persze folyamatosan megy a kétes eredetű és minőségű, saját főzésű házi pálesz dícsérete, de eddig mindig sikerült megúsznom, hogy meg is kelljen kóstolni, és erről a német ismerősöket is igyekszem lebeszélni). Ami meg üzletekben gyakori, azok tipikusan a party-italok, de az meg nem releváns nemzeti szempontból, gondolom leginkább a hétvégi bulikra készülő fiatalok viszik, és nem az igényesség az első számú szempont.
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #56325 üzenetére
De hogy miért kell mindig 15 perceket elb.szni ilyenekre minden frissítésnél...
bandus: számolatlanul a bármennyit: zsömle, kenyér, tészták, cukor, csoki, keksz. Ez így mennyi? Sok. De ugye ezeket szeretem, nem azért eszem, mert kényszerítenek rá. Na ezeket igyekszem minimalizálni.
-
válasz
BlacKSouL #56298 üzenetére
így nehéz nekikezdeni, hogy csökkented. a mennyit? úgy kb-ra nem ártan kiszámolni, hogy hány g ch-t ettél eddig naponta. én most olyan 250g ch körül eszek egy nap. ezzel, meg rendszeres edzéssel szépen megy le a hasacska, már alig várom a kockákat
és igyekezz az alacsonyabb glikémiás indexű ch források közül válogatni. ez nem is olyan nagy változás az étrendben, de a tested örülni fog neki.ha meg már izzadás: múltkor érdeklődtem a stiftek felől, hogy kinek mi vált be. azóta vagy 30k-t elköltöttem ezekre a szarokra mire végre megtaláltam a megfelelőt, ami nem hagy nyomot sem a ruhán és normálisan felszívódik.[link] ezt tudom ajánlani bárkinek
-
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL #56317 üzenetére
Irgalmatlan gyorsan fogyj le picit/szerezz kondit a súlyhoz. Nagyon nem szerencsés ebbe a protokollba belecsúszni... Látni fogják a kórlapodon, és mindenki figyelembe fogja venni és sajnos ez egy eléggé elavult történet pár izgalmasabb mellékhatással. Pl. tartós potencia és nemzőképes spermaszám-csökkenéssel - amit tagadnak a dokik...
szerk.: diszgráfia és 2.5mg betablokk lófaszbingó. Hozzászoktatnak (mert igen, hozzászoksz), hogy ehesd a többet. Én ennyitől már nem bírok tisztán gondolkodni...
(Mondjuk azt amúgy is csak ritkán művelem.
)
-
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL #56307 üzenetére
Guggolás max első combra jó nyújtani, de inkább arra se, mert egy statikus erőgyakorlat, amit nem kívülről tartasz meg, hanem saját magával.
A nyújtás lényege röviden, hogy az edzés alatt terhelt izomzatot "nem feszítve" egyéb izmokkal kicsit kinyújtod. Vádlinál pl. előrehajolsz, a sarkadat meg a földre szorítod. Ha nem húzódik a vádlid, akkor még kézzel ráhúzhatod magad a combjaidra.
S-a-többi.
(Szagértők majd javítsatok pls.!
Próbálom pongyolán megfogni a dolgot, hogy érteni is lehessen.)
-
Integra
titán
válasz
BlacKSouL #56298 üzenetére
a méz természetesen formában előforduló cukor, ahogy a gyümölcsökben található cukor is. nincsen vele baj. de a fehér cukrot felejtsd el. az izzadás természetes és izzadj is, méregtelenítesz is közben. az a lényeg, hogy elkezdted és csinálod. hajrá
ezdás után általánosan bevett szokás a tejsavófehérje koncentrátum és/vagy banán.emvy:
rengeteg helyen látom,hogy hideg izomzatot kezdenek nyújtani edzés elején.. most már ott boxolok egy ideje, ahol kokó meg madár is anno. és amikor első edzésre lementem és azt láttam, hogy akkor kezdésnek elkezdenek nyújtani... elképesztő... persze nem is csinálom a nyújtást, nem érdekel, csinálom a saját bemelegítési gyakorlataim, de ez megdöbbentett. még a tf-en is első lecke gimnasztikából, hogy hideg izomzatot nem nyújtunk.. ettől a box amit itt tanul az ember, az atom, azt nagyon vágják, nekem ez számít -
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #56277 üzenetére
nekem pont az a bajom az összes kurva appal, hogy naponta 4-5 frissítés jön.
Le is kapcsoltam az automatikus frissítéseket a francba.Amúgy én anno az opera minivel jártam úgy, hogy az új verzió nagyon nem tetszett, és visszaraktam a régit, miután lenyomoztam, hogy hol lehet megszerezni az apk-t. Amúgy azt mondták az okosok, ha adok magamnak root jogokat, akkor bármelyik progimról lementhetem az apk-t, de ennyire nem vagyok képben azért.
Amúgy, megjegyzem, mióta Nexus 4-en nyomom, azóta nincs olyan problémám, hogy nem megy egy új verzió. Olyan van, hgoy nem tetszik, de olyan, hogy el se indul, nincs.
---------------
@Conkrét HP: gratula!
aztán dolgozz sokat!nekem annyira bejött az új munkahely, hogy azóta haza se megyek, csak aludni. Kicsit kezdek kilenni már, lehet, már öreg vagyok ehhez...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Sorozatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- One mobilszolgáltatások
- Kuponkunyeráló
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- i7-13700 / Z790 / 16 GB DDR4 / 256 GB SSD / 4 TB HDD / RM750X félkonfig
- Dobozos Új gamer MSI Katana 15 /i7-12650H/16GB/1TB SSD/RTX 4070 8GB GB/144Hz/Gari
- Huawei Watch Fit 4 Pro 3 év garancia, Huawe Freebuds 2
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest