- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
fokukac #40916 üzenetére
ja, azt hittem (többszöri olvasásra) hogy azért csak a 30k-t engedték el, mert másodszorra is elszámolták magukat és nem 155 hanem 655k az illeték...
azt mondjuk nem tudom, hogy hogy lett az eredeti 1000 (-155=845)k-s tartozás 500k...
---
nálunk mondjuk ez úgy ment, hogy szépen kiszabták a pontos összeget (feleségemnek is, nekem is külön-külön), mi meg írtunk egy-egy kérvényt, hogy legyenek szívesek a felét elengedni a másik felét meg 3 év alatt fizetnék kamatmentes részletre tisztelettel.
egy hónap múlva jött a levél mindkettőnknek, hogy hát jó... akkor felét elengedik, és a fennmaradó része havi 5k lesz az elkövetkező 3 évre...
kaptunk még fejenként 36 sárga csekket is
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #40912 üzenetére
Ui. én akkor lepődtem meg először az állami szervek információcseréjének a hiányán, amikor lakást vettem. A nagyapám lakásának a fele az én nevemen volt. Egy évvel azután, hogy meghalt, eladtuk. Az eladásnál ki kellett tölteni az ügyvédnél egy apeh-os nyilatkozatot, három példányban (!), hogy én ennyiért adtam el az én részem.
Aztán vettem egy lakást, és azt hittem naivan, hogy majd a kettő értékkülönbözete alapján fogják az illetéket kiszámlázni. Hát egy nagy lóf*szt, símán kiszámlázták - nem akkor, hanem egy évvel később! - a félmillás illetéket, hogy akkor ezt most jövő héten fizessem be, legyek olyan kedves.
Ettől dobtam egy hátast, hát, nyilván nem tudtam befizetni, mert nem volt annyi pénzem, de nem is akartam, mert tudtam, hogy kedvezmény jár, ha az előző lakás árából vettem a lakást....
Majd bementem az apeh-hoz, hogy hát ezt így most hogy. Mondták, hogy jajj, hát ők az ilyen nyilatkozatokkal nem foglalkoznak, abból csak az adót számolják, az illetékfizetésnél ők ilyenekkel nem foglalkoznak.
Ha az értékkülönbözet szerinti kedvezményt szeretném, azt külön igényelni kell (pedig jár a törvény. szerint).Mondták azt is, hogy ne fizessem be addig. Nem is fizettem be. Kérvényt írtam a magas hivatalnlak, minden fasza. Pörögtek a bürokráciai fogaskerekek ezerrel, fél év volt, mire jóváhagyták. Egyszer csak jött a csekk, hogy akkor most fizessek be 155 e ft-ot - azért nem mindegy, hogy félmilla vagy 155 e ft. Mondjuk még ez is nevetségesen sok volt, mármint ahhoz képest, hogy akkor asszem 185 ezer volt a nettóm... Befizettem, arra a hónapra lenulláztam magam, azt hittem, most már oké.
Hát egy nagy lóf*szt. Következő hónapban jött az APEH-os egyenlegértesítő, hogy van félmillió tartozásom, és ennek a kamata valami 30 ezer forint, jegybanki alapkamat duplájával számolva (akkor volt 8% a kamat, asszem, szóval nem volt kevés), és hogy a kamattartozást legyek kedves befizetni jövő hétig.
Én meg csak néztem, hogy ezt így most hogy, aztán megint bementem, megint reklamáltam, kérvényt írtam, majd nagy kegyesen elengedték a 30 ezer Ft kamattartozást.
Asszem, ott tapasztaltam meg először, hogy a magyar állammal jobb nem bizniszelni, semmilyen szinten. -
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #40868 üzenetére
Gondolkoztam ezen a "mennyi a fizetésed?" kérdésen, és arra jutottam, hogy erre a megfelelő viszontkérdés az, hogy "és nálad mennyi egy éjszaka?", illetve, hogy "lenyeled-e?"
Ma érzem, hogy igazán konstruktív vagyok ma.
Az anyagiasch kurvákat a helyükön kell kezelni, na. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #40864 üzenetére
Megmondtam a véget érni nem akaró télen, hogy ilyen meleget küldök mindenkire nyáron...
És igazam lett.
Én élvezem. A horvát tengerparton 30 fokban lefeküdtem az árnyékba szundítani, és arra ébredtem, hogy fázik a hátam meg a lábam. Szóval átalakul az ember szervezete.
Egyedül szombat délelőtt 34 fokban a tűző napon fürdőgatyában állni a strandbelépő-sorban 30 percig éreztem úgy, hogy a másnaposságra nem ez a legjobb gyógyszer.Lift nem volt, de egy 3 fős lánytársasággal eltáncolgattam Füred egyik központi szórakozóhelyén, mitöbb, az egyik meg is hívott egy sörre. Sajnos akkor már nem voltam szomjas, és az egészből alig emlékszem valamire.
Szóval igen, én szeretem a nyarat
A munkahelyen mindenki meséli a leállás/nyaralás alatti élményeit, egyelőre ez se rossz. Meg nézegetik ki milyen barna. Én egész jó helyen állok 2 hét Adria, meg 2 nap Füred után, pedig ez alatt összesen 15 percet feküdtem konkrétan a tűző napon, a többi mind árnyék, vagy max. úszás-séta közben ami ért. Nyilván az hogy áprilisban már a Velencei tó partján próbáltunk napozni, meg az erkélyemen délutánonként, az segített az alapozásban. -
FehérHolló
veterán
-
DeFranco
nagyúr
válasz
fokukac #40625 üzenetére
Egyezzünk ki egy krisztusiban
más: nem is tudtam, hogy ByeAlexnek megvolt a rakkenroll és nem is feltétlenül túl rosszul. A végét mondjuk elrontották.
-
-
Integra
titán
válasz
fokukac #40587 üzenetére
kedvencem, mikor sok férfi között van pár nő, és ha még úgy, ahogy valóban csinosak is, akkor úgy öltöznek, mint a ribancok, hogy élvezzék a sok ffi tekintetet amit amúgy valszeg egy nem it cégnél nem kapnának meg, mert valszeg egy szolídabb nő is odaverné őket
na persze vannak kemény kóder lányok is, félelmetes, a nőiesség szikrája sincsen meg bennük
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #40476 üzenetére
A 133-as busz amúgy itt jár a Népfürdő utcában (persze lehet, hogy már megszűnt, nem vagyok képben)
Én kérek elnézést, hogy erre reagáltam. Btw, nem kellene annyit autózni és akkor képben lennél a járatokkal kapcsolatban.
Amúgy tökéletesen igazad van, hogy totálisan logikátlan az egész, de ez az utóbbi 10-15 évre igaz, nem friss jelenség a dolog.
-
saelin
veterán
válasz
fokukac #40474 üzenetére
Én gyalog vagy biciklivel járok mindenhova. Csak akkor, és csakis akkor járok busszal, ha piszok messzi van valami. A temető pont ilyen távoli hely nekem. Gondoltam kimegyek ma rendbetenni a rokonok sírját. Felgyalogoltam a nagyállomásra, vettem 2 jegyet (napi jegyet akartam, de az 1200 huf... a sima 300 huf), 2-es trolival oda, kertészkedés és miegymás. Visszafele megint troli a 2a, de gondoltam egyet és vettem még egy jegyet, hogy ne gyalogoljak már. Felszállok a buszra, venném elő a jegyet, de nincs meg! Voltam olyan tökhüle, hogy a telefon mellé tettem, így biztos kirántottam valamikor. Mondtam magamban, hogy engem meg nem büntetnek megint... igen, egyszer már "elkaptak"; Kb 5 éve még bérlettel jártam és rosszul volt ráírva a személyim száma, az öreg(!) ellenőr meg nem pont kiszúrta? De.
Szóval vettem a sofőrnél egy 400 huf értékű, szép színű, szagos jegyet.Számoljunk:
3*300 oda-vissza, és a hirtelen jött ötlet = 900 huf
+400 nem tudom a buszon miért drágább, talán büntetés mert feltartom a vásárlással... igen, ez logikus =1300 huf!Asszem máskor napijegyet veszek.
Szerk: Ja igen, és ez debrecen.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
fokukac #40379 üzenetére
és venember83:
Természetesen ebbe is belenyúltak, mert miét ne. Részlet a BKK Üzletszabályzatából (a sarokban a pdf):
A kinegrammal védett, egyszeri utazásra felhasználható jegyek korlátozott ideig
használhatók fel. Ezek a jegyek (beleértve a korábban megszűnt kétszeres
átszállójegyet és a megszüntetett 20 darabos gyűjtőjegyet is) az alábbiak szerint
használhatók fel (ráfizetés nélkül, az éjszakai járatokon is):
- A kinegramos jegyek a rajtuk feltüntetett ár érvényességi ideje alatt és az ezt
közvetlenül követő (árváltozás utáni) átmeneti időszakban használhatók fel
utazásra. Az átmeneti időszak az árváltozást követő 1 év. Az átmeneti időszakot
követő csereidőszakban (az átmeneti időszakot közvetlenül követő 3 hónap) a fel
nem használt jegyek értékben becserélhetők a csereidőszakban érvényes áron
forgalmazott kinegramos jegyekre.
- Azok a kinegramos jegyek, amelyekre az előző bekezdésben foglaltak azért nem érvényesek, mert korábbi árral rendelkeznek, továbbá az ár vagy évszám nélküli gyűjtőjegy - szelvények 2013. december 31-éig érvényesíthetők, használhatók fel utazásra.Azaz venember a tavaly vett gyűjtőjegyét ez év végéig használhatja.
-
Integra
titán
válasz
fokukac #40350 üzenetére
találtam neked olvasni valót
-
Integra
titán
válasz
fokukac #40315 üzenetére
mert az az autó nem arra van kitalálva és amikor beleülsz és mész vele, érzed is rögtön. csöndes, suhan, finom kényelmes plüss ülés, meglepően jó gyári hi-fi.. nagyon puha a futómű, a váltó vajpuhán vált, de nem egy világbajnok valami, nem követi le az agresszív stílust, nem arra tervezték, nem olyan az áttétele. az ülések sem recaro-k. a klímát nem hallod, ellenben nagyon nagy a csönd, szól a jazz a hifiből, nem akarod taposni. egyszerűen nem partner hozzá. nem egy agresszív autó. és nehéz autó, ne tévesszen meg a 205 le. lehet vele szépen dinamikusan főúton közlekedni, meg autópályán, oda való autó. le lehet tekerni benne 1000km-t simán.
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac #40257 üzenetére
csak mondom, hogy nem a forinthitelesek pénzéből, hanem az összes adófizető pénzéből.
Amíg kevesebb ember vett fel devizahitelt, mint Magyarország adozó lakosságának fele, addig jogos a felháborodásom. Annak csak örülhetnek a devizások, hogy visszakapnak valamit befizetett adójukból.
Viszlát: Már egyszer kitárgyaltuk ezt veled és kukaccal itt a topicban. Valószínűleg most is ugyanoda jutnánk, mint akkor.
Fő bajom nekem is azzal van, hogy az aránylag alacsony kamattól vérszemet kapva sokan túlvállalták magukat.
Mellesleg valamikor szívesen elfogyasztanék veled egy pár sört. -
DeFranco
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #40253 üzenetére
Pedig tökéletesen igaza van: inkább előre aggódjon és gyűjtsön be annyi infót, amennyit lehet, minthogy helyben szívjon. (Ez persze engem nem gátol meg, hogy ne élcelődjek egy kicsit.
)
Ismered a mondást, "aki kérdez, csak öt percig marad hülye" (vagy valahogy így szól).
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #40223 üzenetére
Ez a zoldkartya lotto, nem engednek be utanna a hatron olyan urban legendes, nem egy embert ismerek akiknek semmi gondjuk nem volt a lottozas ellenere
A szenatus elott van az uj bevandorlasi torveny, ha megszavazzak akkor tobbek kozt megszunik a zoldkartya lotto, de a munkavallalasi vizumok szamat duplajara emelekik (200K+) es megkonnyitik a cegeknek azi lyen vizum igenyleset/kiadasat meg meg ezer mas dolog az illegalisokkal kapcsolatban -
concret_hp
addikt
válasz
fokukac #40231 üzenetére
azért az túlzás, de 2 óra alatt kényelmes (ha bp-n nincs dugó), kb. 55-60km-n át nincs autópálya
viszlát: nekem nem alap elvárás, csak múltkor szó volt róla. nekem épp elég lenne, ha pontos lenne és nem egy 40 éves szerelvényen minden nagy fánál megállva kéne a harmad utat végigzötykölődnöm. és az utóbbi 10 évben kb. 3x volt róla szó, hogy korszerűsítik a vonalat, én nem sok nyomát látom
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #40223 üzenetére
Én ennél jóval sötétebben láttam a dolgokat, és két gyerek jövőjét is terveznem kellett egy teljesen szétvert társadalomban. Mindamellett, hogy tényleg nem tudom, meddig lesznek nyitva a határok, de addigra már szeretném egy civilizált ország nevemre szóló útlevelét a zsebembe tudni. Magyarország kapott egy esélyt 20 éve, amivel nem élt, aztán rá egy bő évtizedre még egyet, és aztán megint egyet, és az utóbbi 10 év tekintetében sikerült nemcsak gazdasági, de társadalmi tekintetben is olyan rombolást végbevinni, amiből még jó 20 évig nem fog tudni felállni. Ha hős lennék, akkor csinálnám a szélmalomharcot, de nem vagyok, és inkább a családomra gondolok, és a vadkelet mindennapos izgalmai helyett punnyadok a hanyatló nyugaton.
p
-
válasz
fokukac #40223 üzenetére
én sajnos/szerencsére tisztán emlékszem, hogy már általános iskolában tisztában voltam vele, hogy nem feltétlenül itt akarok megöregedni. belőlem ezek az érzelmek, meg a hazaszeretet valahogy hiányzik. én ott akarok élni, ahol jól érzem magam, mindegy milyen ország az.
munka terén én is inkább az eu-t preferálom (ugye főleg fro., de az északi államok is nagy kihívást jelentenek energetika terén), de az usában is kipróbálnám magam.
Viszlát: a vicces az, hogy tegnapi hírekben I. Viktor már arról beszélt, hogy növekedés nincs az EU nélkül.. szóval zéró következetesség.
-
válasz
fokukac #40213 üzenetére
megnéztem ezt a monstert én is az usára vonatkozóan, temérdek állás, lehet válogatni bőven. de nyilván a legtöbbhöz még messze nincs elég tapasztalatom/tudásom. ahogy néztem 5 év exp-et kérő projekt menedzseri melók 90-130k között fizetnek, ami szerintem nem rossz, ellennék annyiból valószínűleg
-
ladybug
őstag
válasz
fokukac #40204 üzenetére
Elég kevés olyan magyar énekes van, aki ki mer adni vagy csinálni mer unpluggedot.
tobey: Annak úgy tényleg sok értelme van. Itt minden parkolóbab van legalább 2 mozgássérült parkolóhely. Áruházaknál 7-8 is, rögtön a bejáratoknál. Ja, és nem parkol rá senki a mozgássérülteken kívül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest