- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #19793 üzenetére
Kovács Attilához jártunk fel mindig jegyet beíratni, vagy UV-időpontért, vagy mittudomén már miért, és ott volt kirakva a folyosón a lépcsőforduló meg az irodaajtó között. Most már beugrott.
Bakker, van amire 99-ből jobban emlékszem, mint a későbbi dolgokra. Pl. hosszú hónapokig faltam reggelente a hotdogot az AudMax - KA55 folyosó fordulójánál a lépcsővel majdnem szemben. Az ott megvan még? -
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #19334 üzenetére
Valószínűleg az állomásra befelé sikerült valakit elkapni, nem onnét indulva. Mondjuk az állomás közelségének köszönheti a nő az életét, mert nem 80-nal "száguldott" a vonat.
Abban egyet értek veled, hogy jobb, ha az ilyen nem hoz világra túl sok gyereket.
Abba meg már veszélyes belegondolni, hogy a műveletlenségével hány ember idejét rabolta el és mennyi anyagi kárt okozott.
-
kételkedem
addikt
válasz
bandus #19332 üzenetére
Ebben a két átjáróban sportot űznek abból, hogy a sorompót megkerülve átmennek a síneken. Ennek az is oka lehet, hogy a két vasúti átjáró egy vasúti megállóhelyet fog közre. Tehát gyakran előfordul, hogy a sorompó le van engedve, de a vonat áll.
google térkép -
kételkedem
addikt
válasz
bandus #19307 üzenetére
A tömegközlekedés szerintem sehol sem nyereséges, mindenhol kapnak valamilyen normatív támogatást a cégek. A támogatás mértéke pedig nyilván függ egy város vagy ország gazdasági helyzetétől.
Természetesen ettől függetlenül a mondanivalód másik részével teljesen egyet értek.
#19308) Dylen vagy lehet, hogy nem iszik rendesen!
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #19193 üzenetére
25-30 font vagy afelett. Nekunk csak net es telefon 27 font, cserebe 35 megabites a net. (plusnet)
Skynal vannak jo csomagok (de ide pl nem lehetett)
Vizdij nekunk nincs.
Villany: havonta £30
Gaz: nincs.Meg ha dolgozik az ember , akkor sem egyszeru kijonni ... Ha meg mas allja, akkor meg szerintem erdemes inkabb otthon intenziv tanfolyamot....
-
-
kételkedem
addikt
válasz
bandus #19135 üzenetére
Kétszer néztem végig! Mindenképpen érdekes egy ilyen majdnem önfenntartó ökoszisztémát létrehozni! Teljesen szembe megy egy hagyományos kiskert szemléletével. Teljesen más gondolkodás módot igényel. Nekem például eszembe nem jutna, hogy retket lehet termelni vízben álló kavicsokon!
Szerintem az egyszeri nagy beruházás és a rendszeres havi rezsi miatt nem térül meg a befektetés, vagy csak nagyon sok év alatt. Olyan, mint a hőszivattyús fűtés. Klassz, meg környezettudatos, meg független, de ez sem fog tömegesen elterjedni.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #18956 üzenetére
Ez attol fugg, hogy kirol van szo
MErt ha rolam, en a 3 honapot meg tudnam oldani kb max 1600-2000 fontbol (kb 600 havonta) , de neked lehet nem sikerulne.
Ugyanis nagyban fugg attol, mennyire koltekezos az ember.
Albiszobat mar lehet kapni 300 fontert is, kicsit kintebb , es ha nem vagy nagy penzszoro, akkor meg havi 300bol siman megelsz. Ebbol kb 100 a kaja.Ha viszont bovebb lere ereszted... Akkor akar 1200 is elmegy havonta. (3600 osszesen 3 honapra). De akkor mar eleg durvan jol elsz. Nekunk kettonknek (es nem fejenkent) ment el havonta ennyi, tavaly szeptemberig.
-
kételkedem
addikt
válasz
bandus #18947 üzenetére
Már hatályba is léptek a katasztrófa-egészségügyi ellátásról szóló új szabályok. A Magyar Közlöny legfrissebb, 166. számában megjelent a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény, amely záró rendelkezéseiben szól a katasztrófa-egészségügyi ellátásról, de ezzel együtt megjelent a törvény egyes részletszabályait tartalmazó kormányrendelet is. Utóbbi rögzíti például azt, hogy kiket és milyen feltételekkel rendelhetnek be azokba a kórházakba, ahol egészségügyi válsághelyzetet rendeltek el.
[link]dohányzással kapcsolatban:
Ezen a szabályozáson lazított a parlament pénteken azzal, hogy az alkotmányügyi bizottság javaslatára a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény elfogadásával az utolsó pillanatban módosította a nemdohányzók védelmét célzó jogszabályt. Így január 1-jétől dohányzóhely kijelölése nélkül is lehet dohányozni a játékkaszinókban. A bizottság érdemi indoklást nem fűzött a javaslathoz, amelyet a parlament elfogadott.
[link] -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #18932 üzenetére
Vagy de.
Alapfokkal jottem ki, szerintem meg most sincs meg kozepfok, 3 honap utan lett szakmamban munkam.Pedig eleinte azt sem tudtam mit mondanak a telefonban, mert nem ehhez voltam szokva.
A helyes megfogalmazas: Folyekony nyelvtudassal konnyebb, vagy egyszerubb kapni.
Azert megneznem azt aki egyszerre tol ket mernoki szakot, vagy egyszerre mondjuk kozgazt meg mernokit, mindkettore oda tudja-e teljesen tenni magat. Van par kivetel, aki igen, de ugy gondolom, ezen szakok jo resze teljes embert kivan.
@Töki15: az otthoni nyelvtanitas a grammarra es a vocabularyra megy ra. Ami a tanarom szerint -bar nem felesleges, de - kevesbe lenyeges. Nem tanitja meg az embert ugyanis normalisan kommunikalni, hanem beleveri, hogy ne hibazzon. Pedig igenis kell hibazni, abbol tanul az ember.
Ugy velem, otthon nyelvtanfolyam alatt bizonyos dolgok jobban ragadnak, fokepp a rovid tavu memoriaba, (pl a szavakat en rendszeresen elfelejtem, tobbszor meg kell neznem). Viszont a legidealisabb megoldas kinn elni, es itt jarni tanfolyamra is. Sok uj dolgot tanitottak nekem itt, es hatarozottan gyorsabban fejlodok a suli ota. Amellett, hogy egyebkent is ragadt ram par szo.
Igaz en a kozepfoku szintet folyamatos , hibatlan kommunikacio szintjere teszem, es atol en meg messze vagyok.
-
tbs
addikt
válasz
bandus #18908 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, hogy ez inkább a felsőoktatás hibája.
Mármint hogy LEHET mellette termelő munkát végezni... (Itt most nem a tesco pénztárosságra gondolok 7végenként.)
A kétszakos géniuszokról külön véleményem van.
(Bár ismerek rendes kivételt mindkét irányba' 1-2 darabot, azért a többség akiket látok ilyen cipőben VALAMIT nagyon nem gondol komolyan.)
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #18908 üzenetére
Akkor mit hozunk ki így a végére, amit algieba szokott, hogy hulladék selejt vagyok? Tőlem ennyi tellett, nem vagyunk egyformák. Örülök hogy más olyan q nagy ász, hogy megy 2egyetem is egyszerre meló mellett, meg nem számít neki egy több10k-s meccsjegy, én örültem, hogy egy diplomám meglett és már a nyelvvizsgám is, közben meg eltartom magam, albérletben lakok sok éve, van kocsim és bejártam fél Európát úgy, hogy a szüleim nem tudnak segíteni.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #18888 üzenetére
A repter nagyon lepukkant volt, legalabbis a terminal az a resze, ahol mi voltunk . De olyan igazi szocreal feeling. Ha kimentel a bejarathoz, ott meg a varos is annak tunt.
Az egyik ujsagos shopban elado NEM BESZELT ANGOLUL, kertunk szensavas asvanyvizet , kb haromfele modon ( carbonated water, sparkling water, water with bubbles) egyiket sem ertette, raadasul iszonyat draga is a hely. Sajnos a beszallokapunal is eleg minimalisan beszeltek angolul. (PEdig en sem vagyok asz, de meglepett , hogy ennyire csak spanyolul hajlandoak kommunikalni)
London, lutoni repterhez viszonyitva mocsok draga, es nagyon lepukkant. Nekem nem jott be.
Ahol a buszrol metrora szalltunk, ott is elmehunyt arak voltak.
Ha spanyol atszallassal utazunk valaha megint, soha tobbet Madrid. Nem jott be. Bar az is igaz, csak kis szeletet lattuk, de sem az emberek viselkedese, se amit kb 12 ora alatt lattunk nem jott be. -
Mawyx
őstag
válasz
bandus #18888 üzenetére
Voltam, reptér drága, 3euró egy feles víz elég durva szerintem, viszont találtunk egy kv automatát 1.70-ért mennyei capuucinót ittunk
metró olcsó és egyszerű használni, a várost imádom, szívesen élnék ott, a fölső szomszédot meg legszívesebben agyonütném a picsába. Szóval reggeli kb 1200ft (péksüti, kv), ebéd 10-20euró, ez tág fogalom, de vannak olcsó meg drága helyek, szállást a bookingon foglalj, én is ott szoktam, Real Madrid Stadion belépő 16euró (nagy vágyam, sajna kihagytuk múltkor, drága címszóval, hülyeség volt), némelyik múzeum némelyik nap ingyenes, érdemes előre megnézni.
Sok helyen jártam, de összehasonlítást ne kérjSkandináv országoknál olcsóbb az fix, Londonban olcsó a kaja, de mindenhol meg lehet találni az olcsó helyeket meg a drágákat is.
Idén tervezek menni én is(#18891) pohár: az szuper, mennyi volt a jegy? 90eurónál nem találok olcsóbban, én is meccsjegyeket túrtam egész délelőtt. Januárra van olcsóbb, de nem megyek oda ilyen hidegben
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #18706 üzenetére
Hajnali kettokor 120 kmrol? Nem, nem igazan.
De nem lennenk elorebb Szentgyorgyrol jove sem. Anyum alig lat es vezetni sem tud, jogsija sincs, apum meg fizikailag keptelen most autot vezetni.
Baratnom onnet el tudna mondjuk vinni, de o meg a 4-esen nem mer vezetni, vegulis ertheto miert.
Marad a MAV es ismerosnel alvas Pesten ( de ketten, nagy csomaggal maceras) vagy pedig repteren szunya.
Nem akarunk masnak a terhere lenni, igy az utobbi marad. Reggel 6-kor indul a gep, 4re fel kell erni. Mawyx igy is rengetegszer segitett mar, azt hiszem most ez a legegyszerubb megoldas.
Mindegy megoldjuk, remelem nem zavanak ki.
Feherhollo: probalok bud.hun utananezni, de nem irja. A vicces, hogy azt a honlapot anno en is fejlesztettem.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #18563 üzenetére
Ismerem magam , ha előttem van, csipegetek.
Ha nincs előttem, nem csipegetek , meg sem kívánom. Ez utóbbi bevált módszer , kinn tökéletesen működikA másik meg az, hogy direkt kértem, ne. Legalább ennyi emberség kéne legyen az emberben, hogy ezt tiszteletben tartja.
Kb olyan, mint ha kínálgatod olyannak a cigit , aki leszokóban van, vagy pl olyannak az alkoholt , aki rá tud kattani az alkoholra. Nem illik, meg nem is korrekt. Nekem a gyengém ha előttem van olyan kaja, amit szeretek . (De pl.a répa hetekig is ott lehetne, akkor sem nyúlnék hozzá ).
Nem szegeztek amúgy nekem vasvillát, de míg odakinn csak napi kétszer eszek, itt ez minimum 3, és gyere már enni, kaja van, mindenki rád vár....
-
degu
senior tag
válasz
bandus #18476 üzenetére
A valaszaim egy csomo,itt elhangzott kerdesre,kijelentesre:
Barmit gondolsz,teszel,nem teszel...az biztos,hogy fizetned kell erte!
A *karacsonyi vacsorahoz* csak annyit,hogy ez a pali szorakozik Veled,vagy olyan gyoker,hogy nem tudja mit akar.
Az ajpod-temahoz annyit,hogy nem mindig talal celba az ajandek! Nagybetegnek koszorut venni ajandekba-lehet,de nem biztos,hogy jo otlet...
Hat a 25.-e nekem sem a nyero napom volt! Fuvaroztam a banyat /anyos/ a lanyaihoz,
osszeveszett velem a sogorom,meg a sogornom,es anyuci ugy dontott,hogy mindez az en hibam,es...megerdemeltem...
/Olyan ritkan van szokonap...karacsony miert van minden evben?/ -
Mawyx
őstag
válasz
bandus #18438 üzenetére
A párom kitalálta, hogy a legjobb poén, ha karácsonykor szakít velem
Haza holnap megyek, addig meg most szépen megőrülök. A karácsonyi vacsinak való szépen megrohad a hűtőben, magamnak nem csinálom meg, nem is birnék enni, nem ettem egész nap, ettem egy rakás gyógyszert fejfájásra, aludni tegnap aludtam utoljára.
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #18078 üzenetére
A fő kutatási területei a kisvállalatok és a vállalkozások, a vállalkozási attitűdök, a kisvállalatok finanszírozása, és növekedése.
Az MTA doktorit főleg egy multidimenzionális vállalkozás benchmark kidolgozásáért kapta meg, amivel nem csak összehasonlítani lehet, hanem vállalkozás (mikro) és makrogazdasági (nemzeti és globális) szinten következtetéseket levonni, fejlesztéseket tervezni. -
Esmein
nagyúr
válasz
bandus #18012 üzenetére
A szakmai tapasztalat rengeteget szamit, de a legjobb ha itteni. Ha teheted, akkor suli utan egybol ki, es itt szerezz valahol egy nehany honapot, evet legalabb. A junior fizetesek is teljesen emberiek, nem ugy mint egy 90 netto aztan vagy szakmaba vag a melo vagy nem.
Nyilvan maganvelemeny es Londonra vonatkozik
-
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #17953 üzenetére
nameg amit írsz, hogy ne járjon az ember szórakozni, ne éljen társasági életet, ne menjen el moziba... kinek célja ilyen életszínvonalon élni, csak azért, hogy elmondhassa, hogy hádekirály vagyok, engem nem vezet meg a média, meg a sok reklám?
Szerintem Nolf nem errol beszelt.
a magam reszerol annyit mondhatok el, hogyha van valami mas celom, peldaul kulfoldre jonni, es eert gyujtogetek , nem pedig azert -mert hade kiraly vagyok- akkor megoldhato, hogy felrerakjon az ember. Igen, lemondassal jar. Az is igaz, hogy tobbnyire utolag derul ki, megerte-e.
Valoszinuleg senkinek nem celja igy elni, amde annal inkabb eszkoze.
-
-
syler
aktív tag
válasz
bandus #17906 üzenetére
Ha lenne valami lehetőség én azonnal mennék. Ez a testőr dolog annyira nem frankó
Egyébként ezek a vállalkozók ennyire nem félnek? Tegnap voltam próbanapon, odamentem, és azzal kezdte, hogy sajnos nem tud bejelenteni!! Életében először lát és így kezdi?? Húztam a szám, erre, viszont jó a pénz! Meg lehet keresni akár 100000 Ft-ot is
No és mennyit kell menni naponta, kérdeztem? 12-14 órát. Köszönöm, viszlát
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #17654 üzenetére
Úgy látom beindult a kaja téma
Karácsonyi menünek mit ajánlotok? Olyan legyen, amit el is tudok készíteni
és ne kelljen hozzá sütő, mert az nincs. Mikró, elektromos grillsütő, tűzhely van.
Gondoltam hagymalevesre vagy olyan levere, amit cipóban lehet tálalni.
Másodiknak mindenképp szeretnék rákot, de ha ez nem jönne be, akkor kéne mellé valami, ami általánosabb, pl rántott csirkecomb, de valami kell hozzá, gombás zöldségek, vagy valami, amitől nem egy hétköznapi étel lesz.
És süti, de ne kelljen sütni
Meg diót kell enni szenteste vagy ez hogy van? -
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #17397 üzenetére
Nekem a spanyol a kiszemelt nyelv és én is angolt szeretném erősíteni. Megvan a közép nyelvvizsgám angolból, de inkább valami droid vagy debil vagy hogy van
szintjén érzem magam, de hogy nem középen, hanem sokkal lentebb az fix.
Németet valaha tanultam, abból is gondoltam egy alap szintre felhozni, mivel az nem full ismeretlen, de azért milliomos már tényleg nem vagyok no. Most csak kedvtelésről beszéltünk, szeretnék olyat tanulni, amit élvezek és a fos munkahely után kicsit feldobódok és még haszna is van. -
7
addikt
válasz
bandus #17397 üzenetére
Hosszabb időhöz neked is ajánlom a CCUSA-t vagy a Camp Leaderst, nappalis felsőoktatási hallgatóknak biztosítanak lehetőséget nyári munkát vállalni USA-beli gyermektáborokban (persze előzetesen be kell fizetni nekik jó sok pénzt, meg a fizetésből is vonnak, így összességében alig jössz ki valamennyi plusz pénzzel, de gyakorlatnak mindenképp megéri az a 2-3 hónap)
Ha nem felelsz meg a követelményeknek, akkor a CCUSA-nek van egy testvérszervezete, az Kanadába szervez ugyanilyen táborokat. Ott nem olyan szigorúak a vízumfeltételek, így könnyebben ki is lehet jutni.
-
kraftxld
félisten
válasz
bandus #17105 üzenetére
Hehe, aterzem a fajdalmad, epp most kerultem korhazba eleg durva epegorccsel, majd besz@rtam a fajdalomtol.
Szemben fekszik egy papa, nem semmi az oreg. Ott kezdodik, hogy szinte tok suket alig tud ertelmesen beszelni, 10 percenkent elalszik 5 percre aztan brutal hangosan horkol vagy szuszog. Ezt meg megkuldi neha izmos finggal meg bufogessel, bonuszban almaban is beszel ossze vissza. Amikor meg maganal van jo hangosan kohogi fel a szep adag turhat
De legalabb en mar nem szarok be a fajdalomtol, bar a szinem olyan sarga hogy kinaban lassan osi foistennek neveznek ki :-) -
Mawyx
őstag
válasz
bandus #16889 üzenetére
Hmm, a meki még kuponnal is drága nekem, de jót zabáltam
És 2üdítőt kaptam, mert egy néni nem birta a hideg italt, de a menüjéhez járt és én álltam mellette, szóba elegyedtünk, megkérdezte meg birnék-e két innivalót inni, mondom símán, akkor jó, mert nekemadja az övét, ő hideget nem ihat
-
Algieba
őstag
válasz
bandus #16850 üzenetére
Az általad említett srácnak egy fillérje sincs, vagy így akar takarékoskodni, hogy eljátssza az extra lúzert és majd téged nyúl le.
Egy forintot se adj neki! Kizárt, hogy valaki 3x elrontja a PIN kódját. Ez még nekem sem sikerült, pedig nőből vagyok.
Majd a természet megoldja... -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #16819 üzenetére
Mondjuk lehet függ attól melyikre érkezel. Ferihegy 1-en tuti nem, de ferihegy 2-n nem tudom mit mahináltak most az átépítés után. Nem lennék meglepve, ha ott sem.
Ahol eddig jártam repterek (Gatwick,Luton, Lisszabon, Budapest 1, Madrid ) ott mind csak elutazáskor voltak duty freebe bemenősek, érkezéskor már nem.
Mavyx: ferihegy 2-n te voltál kinn, nem emlékszel ott hogy van?
-
pohár
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Bittorrent topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Reklámblokkolók topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest