- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #29000 üzenetére
Hát, miután elolvastam vagy 4-5 cikket a megoldásra (és ráébredtem, hogy ők nem kifejezetten pont erre adnak megoldást) hirtelen felindulásból újraindítottam a gépet. És visszajött.
Namost nem az a baj, hogy egy Win 95-nél megoldást adó művelet ennél a gépnél 30 másodperc, hanem hogy 7 generációval később is ez adja a legjobb megoldást.
Azt hittem a poén már idejétmúlt, de nem.. -
Kassadin
addikt
válasz
BlacKSouL #28934 üzenetére
"Igazságot nem én tennék, mindenesetre aki azt mondja, hogy az emberi szervezet gátlástalanul tömhető, mindenféle negatív következmény nélkül, és nem lehet túladagolni akármit, az szerintem feküdjön rá valami 3-4 kötetes anatómia tankönyvre.
Namost Pisztillusról tudjuk hogy gyógyszerész (tehát a másik vallás szemében ő egy gyógyszeripari marketinggépezet gépszíja által bedarált egyén) ellenben tanult pár dolgot arról, hogy milyen anyag mit csinál az emberi szervezettel, míg másokról, akik itt sokkal olvasottabbak, nem pedig "buták", róluk még nem tudjuk hogy hány évtizedes orvos-biológus gyakorlat van a hátuk mögött. Nem kell bizonygatni, csak úgy felmerült bennem.
Ja, a gyógyszermarketinget nem a gyógyszerész műveli, arra vannak megfelelő szakemberek.
Juteszembe: az iszlám is azt mondja: hitetlen."Én sem teszek igazságot (mint ahogy le is írtam), csak felvetettem valamit, mint a hozzászólok többsége. Az hogy valaki orvosnak vagy gyógyszerésznek tanult, az önmagában még semmit sem jelent. Jobban tudja, hogy hogyan működik az emberi szervezet, azonban ez nem feltételezi azt is, hogy ők nem tévedhetetlenek.
"Ja, a gyógyszermarketinget nem a gyógyszerész műveli, arra vannak megfelelő szakemberek."
Nem gondoltam volna. <sóhaj> Sehol se írtam eddig sem az ellenkezőjét. Igen, konkrétan gyógyszerügynöknek hívják őket.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #28790 üzenetére
visszajöttünk még aznap horvátországba.
kalandos volt.Az igo betervezte legrövidebb útnak, hogy levágjuk a kotori öblöt, és átkompozunk herceg novi mellé, ahol egyből át tudunk jönni a horvátokhoz.
nos, van ott a kotori öböl bejáratánál egy félsziget, azt bejártuk úttalan utakon, gyönyörű helyeken voltunk, aztán találkoztunk egy magyar csávóval (vajdasági magyar volt, ott dolgozott), aki közölte, hogy itt nincs komp, csak gyalogos
ennyit az igo-ról
aztán megkerültük az öblöt, sézpen ránk esteledett...Herceg Noviban majdnem megszálltunk, de csak majdnem, mert választottunk egy olyan hotelt a booking-on, amit a review-k alapján a nyugatiak is színvonalasnak írnak le, odamentünk, b+, és nem volt senki a recepción...
szóval vaze, inkább elindultunk este 10-kor horvátországba. de nem a dubrovniki úton, mert a horvátok a saját oldalukon olyan 25 km hosszan felbontották az utat, a kavicsig, és kb. 10-zel lehetett zötykölődni...
Szóval megkerültük a öböl bejáratának északi oldalán lévő félszigetet, ahol van egy - az igo és a viamichelin szerint nem létező - határátkelő, és ott keltünk át. Legnagyobb meglepetésünkre a horvátok ott is felszedték az utat, de csak 5 km hosszan... Végül egy molunat nevű halászfaluban (ami a legdélebbi horvát tengerparti település) találtunk kemény 25 euróért szobát, egy csendes helyen, úgy hogy csak mi voltunk ott, és kuss volt, és volt saját partunk, és legalább 25 fokos volt a víz, ott voltunk két napot.
Aztán tegnap visszajöttünk a legelső szállásunkra, még itt leszünk holnapig. Most nem annyira király a hely egy orosz idős házaspár van alattunk, és tuti jetlegük van, reggel 6-kor már aktívan tologatták a székeket és oroszul kurjongattak.
De most elmentek, és a panoráma még mindig szép.
Kár, hogy itt dubrovnikban vagy 2 fokkal hűvösebb a tenger.... viszont kb. 33 fok van, szóval lesz az még így se.Azért nem unatkozunk itt a balkánon, na
Kár, hogy holnap haza kell menni. asszem, veszek egy házat ott lent molunatban... csak még kicsit gyűjtenem kell. -
válasz
BlacKSouL #28808 üzenetére
4WD H - high - magas sebesség, de négy kerék hajtás
4WD L - low - alacsonyra, tehát felezőt bekapcsolja, szintén összkerék (bár ez magától értetődik)
2WD L - csupán két hátsó kerékkel, felező szintén megy
2WD/2H - alap, két hátsó kerék hajtás, ezt használod legtöbbször közlekedés soránArra figyelj, hogy ha kanyarodsz, a difit ne zárd össze, mert akkor be fog feszülni a teljes hajtáslánc, és valami törni fog, előbb-utóbb (difi, féltengely, kardán érzékeny erre). Tehát csak ha megragad a sárban, akkor lehet neki tolni. Felezővel meg el lehet botorkálni, ugye akkor a nyomatékgörbe csúcsán lehet járatni a gépet, akár 3-10 km/h-s sebességgel is. Vitaránál alacsony sebességen kapcsolhatod, nem muszáj megállni, hozzá, bár ha jól tudom felező kikapcsolás estén, érdemes egy picit hátratolatni, legalábbis régen úgy csináltuk (1.6 01"-es Vitara).
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #28779 üzenetére
hát, ja :-)
kicsekkoltunk. rendesek voltak, nem volt cancellation fee.
most kóválygunk. szerintem visszamegyünk a civilizációba, nyugatabbra....tegnap herceg noviban ettünk olcsón, , ott körbeugráltak,most sveti stefanban vagyunk, és le se szar a pincér...
és dupla az árszint.
és nem beszélnek semmilyen nyelven.ui. és a pogámba fújják a füstöt az étterem teraszán...
-
-
adalbert1
veterán
-
válasz
BlacKSouL #28309 üzenetére
én nem tudom elképzelni, hogy ismét a szüleimmel lakjak hosszabb távon... ha nem is ciki, de marhára nem egészséges szerintem. így még egy normális párkapcsolatot is rohadt nehéz kialakítani.
hazaviszem a lányt, és megkérem, hogy ne sikítson mer' anyám alszik? nem feltétlenül kell mindig a gazdaságilag optimális utat választani.
-
-
ro_bert17
őstag
válasz
BlacKSouL #28166 üzenetére
Nyár elején költöztem, abszolút kis költségvetéssel párosulva. A legolcsóbb mikrót kerestem, aztán pár ezressel drágábban (ami az egész árához képest azért jelentős százalék arány) samsungot vettem. Ez nyomkodós, mert jobban szeretem mint a tekerőset, 2 év garancia van rá, és fél perc alatt szerintem egy fél méteres síndarabot is meglangyosít. Abban bízom, hogy nem 1-2 évre veszi az ember....
Szerk:
(#28168) VoDaFoNe: a britttudósokk szerint a kávé kis mértékben rendkívül egészséges. -
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #28116 üzenetére
Puffer túlcsorduláskor a legrégebbi munka felülíródik, és nyoma sem marad. Esetleg valami védelem esetén a legújabb már nem kerül bele.
A bajodon segíthet, ha esetleg prohardver, vagy logout alól nézed a fórumot. Ezeknél nem annyira elütő a mozis cucc.
bandus: Ne aggódj, addigra rég koffein mérgezést kapnak és megpunnyadnak.
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #27808 üzenetére
Nem csak a víz tiszta arrafelé, de a pollenkoncentráció is ott a legalacsonyabb!
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #27666 üzenetére
Tegnapelőtt még mi is belefagytunk szabályosan a Velencei-tóba, pedig már napok óta 27-28 Celsius volt az átlaghőmérséklet - a tónak viszont nem volt elég 4-5 nap a felmelegedéshez.
Mondjuk labdáztunk meg mozogtunk, szóval annyira nem volt vészes.
Agárdon amúgy mindenkinek ajánlom a Szomjas Horgász éttermet, közel a vasútállomáshoz; finom kajákat ettünk ott megfizethető áron. (Megkockáztatom, hogy kifejezetten olcsó volt.)
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #27666 üzenetére
na, akkor küldjük a hókotrókat Nógrádba
Ui. én ma kajakoztam a Dunán. Egyedül, egy K-1-esben, feleveztem a Lupa-szigetig, azt hittem, sose érek oda. Kettesben nem szokott ennyire lefárasztani, de most páratlanul voltunk, nekem jutott az egyes kajak.. Minden porcikám fáj.
De csobbantam is a Dunában vagy ötször-hatszor, és hát kurvajó volt. Pedig a Duna nem a melegségéről híres. -
neduddki
nagyúr
válasz
BlacKSouL #27332 üzenetére
HI!
ez egy szabad orszag szabad emebrek szabad egyetemre jarni, de nem kotelzo by bozso
NagyA ojjan sebessegel irt tablara, hogy nem tudtuk a fuzetbe kovetni
Zobory szbadkezzel ojjan sokszuni muszaki rajzokat rityentett, hogy nekunk korzo vonalzo kelelt
es tarsaik...udv
neduddki
mod: Vakarnyu: az elso felevben az elso voltam a nevsorban a masodikban is, de aki a masodikben a 2. lett az az elsoben a 8. volt:- )
ja es ez a modulrendszeru kepzes 2 azaz utolo eve volt a kezdok 11% vegezett 5 evre /a vegzo tk 22% volt a kezdonek, a kulomseg a visszacsuszok/
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #27303 üzenetére
Nem örülök, hogy ide bárkit beengednek.
Szerintem szedjünk éves tagdíjat az újonnan érkezőktől, amit szétosztunk azok között, akik még a régi OFF topicból kerültek át ide.
Meg kicsit csodálkoztam a moderáción. Az egész PH-n ez az egyetlen topic, ahol a nagyon kulturált köntösbe burkolt politikai vonzatú megnyilvánulások még meg vannak tűrve. Erre pont egy ilyen hülyeségen akadt fenn valaki. (Mondjuk az is benne van, hogy daa-raa valamennyire moderációs kényszerben volt.)
-
lujó55
addikt
válasz
BlacKSouL #27118 üzenetére
nem.
sokéves és sok ember megismerésével felépített tapasztalatom, hogy a dohányosok azok az emberek akik az életet magát nem tisztelik és nem becsülik. sem a sajátjukét sem másokét.
két fajtájuk van: az úri dohányos, aki nagy autóval jár, óriási villában lakik és életében nem kellett még egy igazit dolgoznia, bejött neki az élet. a másik meg az akinek a kocsiját a cellux tartja össze, fekete-piros pakettes a rendszáma, szakadt ruhákban jár, de minimum nincs foga. persze lenne neki minden, de akkor meg cigire nem futná.
mindkét állatfaj veszélyes, kerülendő -
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #27099 üzenetére
Nyíregyen is buszra, vonatra kell általában. A múltkor megállított egy normálisan felöltözött kb 50-es férfi. Udvariasan megkért, hogy adjak neki 50 forintot! Mivel nem akart se megverni, se átverni, így adtam neki. Van viszont egy járókerettel közlekedő bácsi, aki tényleg nyomorúságosan él, de ha találkozunk mindig hazudik valamit, neki még sosem adtam!
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #27001 üzenetére
Életem egy nagyon rövid szakaszában kerékpáron kellett járnom a határt. Szó szerint a határt, tehát töltés tetején, szántóföldek között és erdei utakon jártam. A kutyáktól nem annyira tartottam, de volt egy hely ahol a pulykától majd össze csináltam magam! szétteríti a tollát, puffog, lilul a feje és csak jön megállíthatatlanul! És olyan tudatlanul vakmerő, hogy csak a futás vagy a gyors bicajozás segít!
#27003) fokukac
Igen, és követeljük a Szovjetúnió újbóli össze grundolását is! -
lujó55
addikt
válasz
BlacKSouL #27001 üzenetére
hát van egy két dög amelyiket a gazdájával együtt kéne elföldelni, az biztos...
én is láttam már olyan esetet, hogy dán dog rohan a sétálók felé, akkora mint egy ló, majd felugrik a rémült anyukára aki majd összepisili magát kínjában, lepereg előtte az élete, az meg nyalja az arcát, nyakát, csorog a takony mindenhová. erre megjelenik a kutya gazdája, kezében a pórázzal, szalad és kiabál, hogy ne féljenek, hektor nem bánt senkit, csak ismerkedik.
kösz.
és ha véletlenül keresztüllövi valaki hektort mert támadásnak véli, akkor megy az állatvédők cirkuszolása? -
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #26997 üzenetére
Be tud rekedni! Az ugatásnál talán csak a rekedt kutya hrau-hrau hangja idegesítőbb!
Nem lehet elégszer hangoztatni a kutyatartó felelősségét! A kutyáimnak eszük ágában sincs egész éjjel csaholni! A kutya tanítható jószág, rá lehet venni, hogy úgy viselkedjen, ahogy én szeretném.#26998) lujó55
A mi vizslánk lelkesen megugat mindenkit, aki megáll a kapu előtt és feltételezhető róla, hogy be is akar jönni. Soha sem támad senkire, de jelzi, hogy a kerítésen belül a mi territóriumunk van. Ha beengedek valakit, akkor mindig mondom, hogy ne akarja a vizslát megsimogatni. Majd a kutya odamegy hozzá és elkezd neki hízelegni ha olyan kedve van! Akkor viszont már nyugodtan lehet simogatni, "gyomrozni"!A bicajos postásunk egy pvc csőből kialakított tartóban hordja a kutyaverő botját. Amelyik kutya megtámadja az utcán, az nem ússza meg szárazon!
-
lujó55
addikt
válasz
BlacKSouL #26997 üzenetére
az idióták feljelentenének állatkínzásért. ne is fáraszd magad.
amúgy nekem is van kutyám, de eszembe sem jutna, hogy póráz nélkül lakott területen sétáltassam. nem bánt senkit, mert vizsla, köztudottan imádják a tolvajok, mert barátságos fajta, de ha valakihez odamegy csak megszagolni akkor az lehet kellemetlen, mert odadugja az orrát ami nedves. vagyis a ruhát ki kell mosni, nem lehet szépen betenni a szekrénybe, hogy majd még egyszer felveszi. amúgy kisgyerekek félhetnek is tőle. szóval gondolkodást is igényel az ebtartás, de sajnos az igazi barmok nem négy lábon járnak hanem két lábon és sajnos szavazati joguk is van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android játékok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest