- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Fotók, videók mobillal
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #28992 üzenetére
kb. három-négy éve nem bkv-zom, csak ha kocsmázni megyek, még bérletem sincs, és meglepő módon azóta nem vagyok beteg.
@kraftxld: NAgyon komoly sztori,
tiszta IT-crowd...
Ui. amúgy, hogy mennyire más a mai magyar gazdasági közeg: az, hogy ma valakinek kiszámláznak valamit, egyáltalán nem garancia arra, hogy ki is lesz fizetve... -
Pisztillus
senior tag
válasz
bandus #28923 üzenetére
Pedig létezik, ahogy Tim is linkelte. A napi 1g aszkorbinsavtól, meg a többi vízben oldódó cucctól meg a vesék fognak fetrengve röhögni - vagy aki nyakló nélkül szedi, a vesekő okozta vesegörcstől a földön fetrengeni.
Nem véletlenül van kitalálva a szükséges napi dózis, amire a szervezetnek nincs szüksége, azt elraktározza (zsírban oldódó cuccok), vagy kidobja (vízben oldódó cuccok). -
Tim82
félisten
válasz
bandus #28923 üzenetére
vitamintúladagolásról még nem hallottam
Nyilván bulvárjellegű cikk, de ahogy nézem, szükséged van némi fejtágításra.
-
válasz
bandus #28871 üzenetére
De, azért veszi hogy használja, természetesen ha neki megéri, hát vegye. De kérdem én, miért? Nem más pénztárcájában turkálok, pusztán kínácsiság, hogy mikor ugyan azt megkapná olcsóbban, de az Apple logó miatt inkább megveszi háromszor-négyszer ugyan annyiért.
Nem, nem tömegcikk, lapomat már nem kapni, a VGA-m meg szintén ritka
.
#28872 Kalandor: Khm, ezért ez durva hasonlítás lenne. Szerintem azért nincs nekem vízhűtéses 3-4 VGA-s rendszerem, mert talán ahhoz lehetne hasonlítani az iPhone 5-öt, mivel a hírek szerint, szinte az egyik "legjobb" telefon a piacon.
#28873 neduddki: Öcsém vett pár éve egy Caterpillar bakancsot, az mindent kibír, túrázáshoz legközelebb valami hasonlót kéne venni nekem is. De az általad mutatott cipők közül is van ami tetszik, csak hát gondolom akcióban is 30k körül nyomják.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #28715 üzenetére
Mi ket darab 20 kgos boronddel jottunk ki, de ugye akkor meg csak szobat bereltunk, az oda eleg volt. Aztan szepen lassan hozogattunk ki ezt- azt. Pl. a porszivonk is otthonrol van, a mikronk, de meg a matracunk is.
En tipikusan olyan vagyok, ami jo , ahhoz ragaszkodom. Probaltam itt is keresni, de electrolux cuccok alig vannak, en meg azokat szeretem. A matracot 80 fontert hoztak, amugy itt ugyanez a minoseg 600 a boltban.
PAr even belul amugy megint koltozunk, de maradunk varoson belul, csak 1 haloszoba mar nem lenne eleg min. ket gyerkoc eseten
Mert ami most van, kettonknek idealis, neha meg nagy is, de gyerekekkel mar kicsi lenne.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #28597 üzenetére
November 28ra van 2990 forintos jegy es annyi is, mikor kivalasztod, erre jon meg az admin fee , £6/€6 iranyonkent es szemelyenket, plusz a feladott csomagdij, mar ha veszel , ami kb 25 euro.
Ja hogy... Gondolom meghirdettek, hogy 2990ft-tol. Igen van par olyan jegy, de sok mar elkelt, igy nem sok lesz olyan aron.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #28313 üzenetére
Nem csak az, hanem - legalabbis ahogy en lattam- a sokaig otthon lako ferfiak onallotlanok , netan kenyelmesek.
Ha muszaj, muszaj, de szvsz absozlut torekedni kell ra, hogy 30 evesen mar ne a szuloknel lakjon az ember. Egyszeru oka van: onallosag, onallo, szabadabb elet.
Amugy nem menekultem kulfoldre
kovettem az almaim.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #28316 üzenetére
Hát eddig 3 olyan nő volt, akivel beszélgetve eljutottunk odáig, hogy van egy lakásom, egy autóm, amiket nem kell törlesztenem. Hajlandó-e ezért együtt élni velem. De mivel ezek nem nyomtak a latban, ergo volt egy saját lakásom amibe költözhettünk volna, meg kocsi a seggünk alatt, nem ezek hiánya, vagy az önállóság gondolata miatt nem jött össze/költöztünk össze. Ennyit erről.
Tehát ha egy nő eljut odáig, hogy akkor is szeret, ha anyámmal lakom, meg macskám van, és ettől függetlenül ha tehetné akár össze is költözne velem (meg én is vele) akkor még a lehetőség is meg van. És most nekem meg csak azért legyen plusz havi 80-100k kiadásom, mert az önállóság társadalmilag kötelező minimum és trendi, hát azt a pénzt inkább félreteszem. Vagy felhasználom hogy az életem most kényelmes legyen.De értem én, ez a "mit szól ehhez egy nő" érv csak egy érv akart lenni. Ott a többi.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #28316 üzenetére
de szerinted erre hogyan reagál egy hasonló korban lévő nő, aki már szintén a családalapításon gondolkodik, biztos egzisztenciára vágyik... mennyire imponál az neki, hogy esetleg lehet egy közös szobájuk a háromszobás panelban (én is panelban lakok, nem pejoratív értelemben értem
)?
Bocs, erre elfelejtettem reagálni. Én régimódi ember vagyok, úgy gondolom a közös életet az anyagiakban is közösen kell megalapozni, nem csak az én dolgom, hogy egymagam megteremtsem a lakhatást ehhez. Arra a nőre akinek meg saját lakással lehet imponálni én egészen konkrétan nem vagyok kíváncsi.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #28316 üzenetére
A probléma ott kezdődik, hogy a saját tapasztalataidból általánosítasz, ami sosem vezet sok jóra. Hiszen az a része érthető, hogy ezen tapasztalatok és benyomások miatt úgy véled, hogy aki a szüleivel él, annak nincs igénye a saját életre, de az nem, hogy aztán ebből általánosítva ezt minden ilyen esetre kiterjeszted. Ez legalább annyira gáz, mintha én pedig a saját példámból kiindulva kijelenteném, hogy ciki, ha valaki lelép otthonról csak azért, hogy ne otthon éljen. Mások a szüleink, mások vagyunk mi magunk. Persze, nyilván, hogy vannak olyanok, akik azért maradnak otthon, mert halál lusták és eszük ágában sincs feladni azt a kényelmes életet, amit egész gyerekkorukban megszokhattak, de azt azért ne gondolja senki, hogy ez aztán minden kívülről hasonlónak tűnő esetben ugyanígy van.
Az én esetemben például már középiskola végére kialakult a felnőttként együttélés, majd a munkakezdésemet követően az anyagi függetlenség is. Alapvetően egy 3 emberrel közösen bérlek egy vacak albérletet helyzettől ez annyiban különbözött, hogy 3 olyan emberrel éltem továbbra is, akiket szeretek, akik szeretnek, akikkel szívesen töltök együtt időt. A költségeket ugyanúgy elosztottuk, magamra mostam, kivettem a főzésből a részem, a házkörüli munkákból szintén és közben nem valaki más tulajdonában élve szórtam ki azt a pénzt, hanem tudtam, hogy amit ráköltök, azzal mind a sajátomat is gyarapítom.
Nem tagadom, hogy baromi nagy szerencsém volt ezzel a szituval, nem tudok egyetlen olyan összezörrenést sem felidézni, ami azért történt volna, mert a szüleim gyerekként akartak volna kezelni egy adott helyzetben. Pontosan tudom, hogy ez sok esetben nincs így, sőt, éppen ezért nem is általánosítanék soha de soha.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #28249 üzenetére
amikor én voltam 8 éves, még csak c-64 volt :-) a szomszéd srácnak volt a lakótelepen, hozzá jártunk át.
10,5 éves koromban lett pc-nk, egy olivetti xt, és közel 200 ezer akkori ft-ba került, az egy fél évnyi fizetés volt akkoriban...
dos volt rajta. xga monochrome képernyővel.
vindózt először 13 éves koromban láttam, a 3.11-est, amikor anyám akkori pasija szerzett egy 286-ost... amit egy évvel később 386-osra cseréltünk :-)ezt most csak úgy, hogy lásd...
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
bandus #28170 üzenetére
Jó marketinggel mindent el lehet adni.
Szerintem tömény méreg az összes energiaital. Évente ha 2-t megiszok.
Amúgy én sem hiszem hogy azzal kell menni suliba de mégis gondolj az o fejukkel. Mennyivel menőbb ezt inni reggel mint bevallani hogy otthon elindulás előtt kakaót isznak. Én belelátok a mostani 14 évesekbe. Gólyatáborban is voltam. Hát meglepően sznobok és 20 évesnek érzik magukat. -
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
bandus #28155 üzenetére
Csak a lényegét nem fogtad annak amit mondtam. Nagyon szeretem a Melange ízét. Kizárólag rendes főzött kávét iszom csak. Ha épp nem telik rá, bem iszom kávét.
Kólát energiaitalt nem iszom. Szerintem a kávé nem csak arra jó hogy ébren legyen az ember. Én sem azért iszom.Btw suli és suli között is van különbség. Az enyém nagyon hajtós és,kemény.
-
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #28013 üzenetére
Ha rám hallgatsz, a típusnál sokkal fontosabb, hogy jó oktatót találjatok. Általában ezek a 30-as éveik elején járó emberek közül kerülnek ki, mert már meg van a rutinja, de még nem életunt alkoholista.
Sőt, valószínűleg jobban jártok, ha van az ismeretségi körben rutinos, jó vezető, akinek türelme is van és vele gyakorol a barátnő. Mivel a jogsi már megvan, csak a helyet kell jól megválasztani a kezdéshez és az alapokat jól átvenni, aztán akkor a többivel már nem lesz gond.
(#28023) kételkedem: azért ebben az is benne van, hogy a legtöbb ember csak túl akar esni a formalitásnak vélt tanfolyami részen, ezért nem foglalkozik azzal, hogy mi történik vele. Ezt az oktatót úgy rúgná seggbe a felügyeleti szerv ha felnyomná valaki, hogy a Holdig reppenne.
-
kételkedem
addikt
válasz
bandus #28013 üzenetére
A térségből Nyíregyházára kell kötelezően bejönni vizsgázni, ezért pl Kisvárdáról is ide járnak gyakorolni a tanulók. Onnan ismered meg a forgalomban a vidéki tanuló kocsikat, hogy 5 (!) fő ül benne! 1 tanuló vezet, 3 punnyad a hátsó ülésen! Egy 45 perces óráért kerek 1 napot kell elcseszned! Persze fő a költséghatékonyság!
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #28013 üzenetére
ne izélj már, hogy csak fókuszban tud gyakorolni...
tök ugyanolyan minden új kocsi, pláne, ha eredendően német (az európai ford is az), ugyanott vannak még a gombok is, mint egy opelban.
A japán és koreai kocsikban picit más az elrendezés, de kb. 2 perc alatt megszokható...Mondjuk tényleg nehezen tudom elképzelni, hogy ez komoly gondot okozzon, igaz, én már vagy 20 féle céges autót vezettem...
-
FehérHolló
veterán
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #27860 üzenetére
ja, hát az állami bértábla általában elkeserítő, ha diplomás, nyelvet beszélő emberekről van szó.
Viszont egyes állami szerveknél (mnb, min., pár állami cég) dolgozó barátaimtól olyat hallok, hogy azon területeken, ahol a versenyszféra bérei jóval magasabbak, többnyire mindenféle pótlékokkal igyekeznek áthidalni a különbséget. Amúgy, ha érdekes a kiírt meló szakterülete, témája, tényleg elmehetnél oda egy évre gyakorlatnak jó lenne az.Ui. Amúgy nem tudom, mennyit dolgoztál már életedben, de kicsit azt érzem rajtad, mint a fiatalokon úgy általában, hogy azonnal akarnak sok pénzt keresni.
El kell, hogy keserítselek, azért ez a versenyszférában sem így működik, a kezdőket többnyire aprópénzért veszik fel, sokat dolgoztatják, és ha jó vagy, pontos, szorgalmas, értelmes, (annyira, hogy akár el is mehetnél a konkurenciához,) akkor megemelgetik a fizudat.
Szóval szerintem ebből indulj ki.A fentiek persze csak akkor érvényesek, ha amúgy olyan átlagember vagy. Ha valami nagyon speciális tudás van a birtokodban, esetleg Te vagy Einstein reinkarnációja, akkor elképzelhető, hogy nem így lesz, és egyből vezérnek vesznek föl, de azért ennek lássuk be, hogy kicsi az esélye. pláne ugye idehaza.
Szóval with all due respect, sir, de egy kicsit több alázatot várok a fiataloktól.
Ahogy életem első bankos nagyfőnöke mondta 11 évvel ezelőtt (21 éves koromban), amikor felvett: fiam, ne most akarjál sok pénzt keresni, ráérsz arra később is...Más: szerinted két fapados minőségben miben különbözhet egymástól?
Semmi különbség köztük, ugyanolyan prosztó mind. Maximum az lehet a különbség, hogy mennyire kezelnek állatként (terelnek, mint a birkákat), illetve vesznek emberszámba.... Ugyanolyan prosztó mind.
bár az én tapasztalataim alapján a legalja az easyjet. -
napocska2
senior tag
válasz
bandus #27864 üzenetére
Azért mutat mást, mert a köztisztviselői bértábla nem azonos a közalkalmazotti bértáblával.
-
válasz
bandus #27860 üzenetére
Sajnos manapság a legtöbb meló alulfizetett (kivéve az ember-, és drogcsempészést, illetve a prostitúciót), megint megemlíteném az e.ü.-t, érthető is hogy miért mennek egyre többen külföldre, az itthoni fizetés többszörösét kapják, és emberszámba veszik őket.
ui.: Reggel 6-kor milyen jó mikor a szomszéd a betonkeverővel izzít, azután sódert lapátol. Kellemes vasárnap reggelt, legalábbis kellemesebbet mint az enyém.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest