- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #37672 üzenetére
Ez így van, nem is jártam még pórul soha.
Ilyenkor megnézem van-e a közelemben, ha igen, mennyivel drágább, ha nincs, akkor mennyire fontos nekem, hogy ez most azonnal az enyém legyen. Ha nagyon fontos és nincs a közelemben, akkor elmegyek érte, azt hiszem még sosem vettem semmit utánvéttel belföldről.
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya #37666 üzenetére
nekem van 1 rakat eladó polcom. darabját kb. 1500al adom olcsóbban, mint amennyi a boltban. múltkor felhív 1 faszi, hogy kéne neki 10db. postán feladom-e ja mondom ha ő fizeti, akkor fel. lenne valami 5K kb. mert 2 csomag, hú az sok, akkor nem vinném el neki, írja hova, valami 100km, megírom, h ha kifizeti, elvisszük. erre visszaír, h mennyi az annyi, megírom neki. na azóta sem írt
közgázos könyvet is hirdettem, 1500ért, eredeti ára 2800 asszem, erre ír valaki h győrbe feladnám-e 1500ért
háhóógyne.
-
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya #37606 üzenetére
Nálunk a spráhhkurzon, ahol a német nyelv csodáival ismerkedem, van két táj-jellegű lyány, az egyik úgy kb rendben van, a másik kicsit (nagyon) gyanús. Valahol azt olvastam, hogy arrafelé amelyik fehérszemélynek 150 cm fölött van a teteje, az általában nem is annyira fehércseléd, ez meg simán 170. Úgyhogy alapvetően próbálok nem mellé ülni órákon.
Az viszont botrányos, hogy ezek az ázsiaiak mennyire képtelenek egyszerű szavakat kimondani. Egyszerűen az s, az r, meg még pár nem szokványos helyen felbukkanó, amúgy hétköznapi mássalhangzót vagy egyszerűen elhagynak, vagy teljesen véletlenszerűen mással pótolnak. Kb. érthetetlen, hogy mit próbálnak magyarázni néha...
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #37586 üzenetére
már a hamu is mamu...
az ember már elfárad harminc fölött
vén vagyok, akár a Föld...a derekat meg le kell kezeltetni valami leányzóval, minden reggel
-
FehérHolló
veterán
válasz
EQMontoya #37408 üzenetére
Első lépésként találd ki, hogy kit utálsz a legjobban a világon, majd hívd fel és meséld el neki a róla kialakult véleményed a lehető legtöbb Ü és C betűt használva.
fokukac: Nincs mit tenni, nyertek valamilyen pályázaton, azt kell a meló, hogy zsebeket lehessen tömni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #37379 üzenetére
Ne is mondd..Mióta kocsim van, állandóan idegbe' vagyok a jég miatt. Évek óta rendszeresen délután fél4 és fél5 között zuhog, mikor megyünk haza melóból, pláne nyáron, és elképzelem ahogy a borsónál nagyobb szemek elkezdik verni... múlt héten nagyanyámnál álltam és néztem, ahogy veri a tetőt, meg mindent a jég, de hálistennek nem volt nagy.
Az elmúlt 5-6 napban majdnem minden éjjel dörgött, villámlott, általában akkor alszom legjobban, mikor ilyen az idő, de mikor akkorákat csattan, hogy felébredek rá, akkor annyira nem örülök. Nézni meg azóta nem szeretem, hogy tavaly pártíz méterre innen a 18 emeletes házba talált bele. Persze az erkélyről néztem hogy jön a vihar. A dörgés az ugye már eleve egy visszhangszerű valami. De mikor csak csattan, és utána kurvanagy csend, na akkor picit azért lefossa az ember a bokájátÉs ekkor nincs idő a villanásnál befogni a füled.
Mindig is szerettem nézni a vihart, de ahogy öregszem, egyre kevésbé vicces -
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya #37334 üzenetére
héten volt belőle vizsga, groupthink jelensége (könyv leírja hogy milyen káros meg stb), van olyan pont ami nem stimmel náluk?
:
1. A sérthetetlenség illúziója: A csoport nem érez semmiféle
külső fenyegetettséget, pedig indokolt lenne. Röviden így
foglalható össze: Minden rendben lesz, hiszen mi egy nagyon
különleges csoport vagyunk.
2. Kollektív racionalizálás: A csoport együttesen meg van róla
győződve, hogy ők racionálisan gondolkoznak. Ha visszajelzést
kapnak azzal kapcsolatban, hogy rossz irányban keresik a
megoldást, akkor az idő nagy részét arra fordítják, hogy
megoldási javaslataikat megmagyarázzák és csökkentsék az
aggodalmat.
3. Morális biztonság: A csoport tagjai meggyőzik magukat, hogy
amit cselekszenek az csak és kizárólag helyes lehet. Ezáltal
ellehetetlenítik a logikai hibák felfedezését és döntéseik
megkérdőjelezhetetlenné válnak.
4. A csoporton kívüliek sztereotipizálása: A csoport tagjai
korlátoltakká válhatnak, a kritikát a versennyel azonosítják.
5. Direkt nyomás a dezertőrökre: Amennyiben a csoporton belül
nonkonformitás alakul ki, akkor különböző befolyásolásokkal
például jutalommal vagy büntetéssel visszaállítják a régi
rendet.
6. Gondolatrendőrök: Az önjelölt gondolatrendőrök meggátolják
a csoport véleményével ellentétes nézőpontok előtérbe
kerülését.
7. Öncenzúra: Az úgynevezett csoportnyomás következtében a
tagok nem fejtenek ki olyan nézeteket, amelyek ellentétesek
az általánosan elfogadottakkal.
8. Az egyetértés illúziója: Az előbbi két tünet következtében a
tagok azt hiszik, hogy egyetértés van köztük, de valójában ez
nem igaz. -
FehérHolló
veterán
válasz
EQMontoya #37329 üzenetére
A köszönet meg elmaradt. Szóval neked is köszönöm.
bandus: A külföldi befektetők felebaráti szeretetből hozták ide a pénzük. Hogy képzelik, hogy most csak úgy elviszik a dolgos magyar állapolgárok vérverítékkel megszerzett garasait, és még nyerészkedni is akarnak rajtuk?! Mocskos háttérhatalom!
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #37270 üzenetére
Az egyesen jo volt. A 2-esen folyamatosan vadaszni kell a konnektorokat, illetve a wifit, rendszeresen szakad, nem jol mukodik, inkabb hasznalom a roamingom. Kenyelmetlenek a szekek, es hiaba beengedhetnenek hivatalosan este is a reggeli jarathoz, nem engedik.
Enni 5 utan lehet, akkor nyit a burger is , az upper crust is.
A poen, hogy Lutont spec en szeretem, kicsi, hangulatos, jopofa. Igaz nekem ott nem kell wifit vadaszni, a mobilom hasznalom.
Nekem ami bejott, az a lisszaboni repter volt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #37262 üzenetére
2002-ben Ferihegyen döbbentem meg az akkor 1600 Ft-os szendvics-áron. Körülbelül 200 Ft-nyi anyag volt benne, zsömle, felvágott, talán paradicsom, kis saláta, meg sajt. Szerencsére nem voltam éhes, és csak elmentem előtte, de azóta is tudom, hogy ha a reptéren ragad az ember, és nincs szabott áras franchise kajálda, akkor szívás.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
EQMontoya #37212 üzenetére
jó, hát én is végignéztem az ebeszámolón az éves beszámolókat, amikor ment a "you don't understand i'm poor sick and hungry" móka, láttam csodákat
bár állítólag a bazárbevétel nagyon vékony, ha megnézem, hogy mennyien bazároznak, és ebből mennyi fizet, akkor meg is értem
a klubtagságot személyesen nagyon várom a beígért extra funkciók miatt, különös tekintettel az ignore gombra, a fizetős apró meg jó lenne némileg tizedelni azt a mélyűri sötétséget amibe néha belefutok ha kilépek a komfortzónámból
-
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #36817 üzenetére
Amíg volt Palm, illetve WebOS-t futtató kütyük, addig azoknál is volt ilyen (pl. "sent from my Palm Pixi Plus"). Amúgy asszem az Apple-kütyükön is kikapcsolható ez az automatikus aláírás, szóval ez nem az eszközt, hanem a felhasználót minősíti.
Szerk.: akkor goto második mondat.
Btw, azért pl. a Mac Pro-ra azt mondani, hogy "villantós szórakoztató cucc, munkára nem való", szerintem azért nem állja meg a helyét. Igaz, amilyen szinten leépíti az Apple a professzionális felhasználásra szánt termékvonalait a konzumer irányvonal kedvéért, egyre inkább igazad lesz majd.
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #36680 üzenetére
Sokan nem kaptam 5-600 bruttot otthon, 3-5 ev tapsztalattal info -villemrnoki diplomaval sem. Kornyezetemben es magamon is lattam.
Feherhollo, az viszont joval magasabb mint az angol mid-level. Es a lakhatas is olcsobb tobbnyire. Az eteleik finomabbak, es meg lehetne sorolni. Nekem bejott most Nemetorszag.
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #36680 üzenetére
viszont, ha nem idegbetegek veszik körbe, meg nem kell nap mint nap kerülgetni a csöveseket, az prájszlessz.
Arról pedig ne is beszéljünk, hogy minden kiszámítható, nem attól függ a jövőd, hogy a kormány éppen államosítja-e/földbe döngöli-e az iparágat, amiben dolgozol.
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #36476 üzenetére
Kedves nagyarcú budai kollega!
Ez a hozzászólás nem arról szólt. Tök mindegy, hol élek, ha Budapest CBD-je (central business district) Pesten van, és nem tudok teleportálni.
A BKV és a kormány meg megszüntette a közlekedést a környéken, a BKV meg a legtrágyább pótlóbuszokat járatja arrafelé.
Ez van. -
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #36405 üzenetére
Hát, elég hamar.
szerintem már féltávnál összejött, amennyit pofáztunk.Nem tudom, hány éves vagy, mikoriak az emlékeid, meg mióta van mobiltelefonod, de régebben azért kőkeményen 100 ft fölötti volt a roaming-hívásfogadás, és ~300 Ft a roaming hívásindítás percdíja (azaz kettőnknek összesen 400 Ft), mindez percalapú számlázással.
Amúgy a cimborám, akinek volt ilyenje, nem igazán küzdött anyagi gondokkal, ráadásul sokat vitte magával.
Holló: Köszi a megerősítést
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #36401 üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék. Ugyanis több barátomnak is volt ilyen walkie-talkie-ja, és annak idején, amikor a roaming meg az sms még rohadt drága volt, többször is előfordult, hogy úgy mentünk sielni, hogy rádióztunk egymással. Rádióztunk egymás között a külön kocsikban (végig ökörködtük az utat, sírtunk a röhögéstől), aztán rádióztunk a sípályán meg a hüttében, kurvajó volt. De Lengyelországba is mentünk így.
Persze ezek nem 6-7 ezres, hanem inkább ~30 ezres darabok voltak, viszont tök jól működtek, akár kilométeres távolságból is.
Ui. ja, azt hozzátenném, hogy ez olyan 2004-2005 körül volt.
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #36305 üzenetére
Igen hasonlóan látom én is.
Elvagyok én is, a fizum több, mint fele megmarad hó végére. Van lakásom, de nem vennék másikat. Elköltözhetnék valami sokkal minőségibb bérlakásba, de nem tudom, itt leszek-e még 3 hónap múlva.De amikor kimész, mindenhol látod a nyomort és a tahóságot. Senki nem figyel a másikra, mindenki letapossa a másikat. Nem túl magas ma a kommunikációs értékem, de egyik kedvenc szociológusom a minap ezt mondta:
"A jelenlegi társadalompolitika egyetlen hangszerre figyel: a szűk középosztályra. Csakhogy a mélyszegénység terjedése, bővített újratermelődése mérgezi a föntebb lévők életét is. Én elvileg középosztály lennék, de a lakásom közelében állandósuló hajléktalanság, a kéregetők szubkultúrája miatt lassan élhetetlenné válik a környék. Terelgetem a gyerekeimet az utcán heverők körül, és mondanom kell nekik valamit. Jobb híján azzal mérgezem a lelküket, hogy igen, ezek az emberek elérkeztek az életük végpontjára, nincs, ki megmentse őket, egyetlen dolog áll már csak előttük: a halál. Terjed a nyomor. Járt mostanában Miskolcon? Mintha Bombayben mászkálna."IGazából a Jászai Mari tér is ilyen lassan...
És az állam meg... áhhh, hagyjuk.
de van ám jó hír is
Magyarország jobban teljesít -
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #36271 üzenetére
Mesélek neked egy tantörténetet.
Úgy valamivel több, mint három éve, 2009/2010 telén akartam útlevelet hosszabbíttatni. Bementem az okmányirodába, ott elirányítottak postára, hogy ehhez kell vennem megfelelő értékben (asszem, 10k?) okmánybélyeget. Megvettem a postán, visszamentem. Addigra az okmányirodában másik ügyintéző ült, aki közölte, hogy jé baze, ehhez lópikulát kell okmánybélyeg.
(Nyilván az eltelt nem egészen egy óra alatt lépett érvénybe egy új kormányrendelet, ami eltörölte az okmánybélyeg szükségességét az útlevél érvényesítéshez.)Mulya voltam, panaszkönyv meg reklamáció helyett megkérdeztem, hogy akkor hol tudom visszaváltani az okmánybélyegeket. Ő azt nem tudja, de interneten, valamelyik *.gov.hu-s oldalon meg lehet találni az infót. Király.
Jól van, neten keresgélve találtam egy hivatalos oldalt, miszerint van valami ilyenekkel foglalkozó állami
gittegylethivatal, ahol ilyet is lehet. Persze, extrém hülye, csak hétköznap délelőtti nyitvatartással. Oké, kivettem egy nap szabadságot másfél héttel később és szakadó hóesésben/latyakban elbaktattam a címre: a Hungária körúttól nem messze, egydisznók vágyálmacsupa sár üres telek kellős közepén emelkedő magas irodaház földszintjén volt a hivatal. Akarom mondani, volt valaha rég, mert nyoma sem volt az adott hivatalnak. A kedves biztonsági őr szerint, aki kijött megkérdezni, hogy ugyan mit akarok intézni én egy amúgy teljesen sötét irodaház földszintjén,ahol a madár se jár,cirka két éve beolvadt a szóban forgó hivatal az APEH-beNAV-ba, úgyhogy forduljak annak észak-pesti irodájához. (Természetesen aznap már nem értem volna oda, mert azoknak is extrém rövid nyitvatartásuk van.)Ennyit a hivatalos oldalakon található naprakész információkról, az internet korában.Oké, szóltam a főnöknek, hogy bocs, másnap reggel 8-kor jelenésem van a NAV-nál, remélhetőleg csak fél órát vesz el az életemből. Ott kaptam egy nyomtatványt
(az b@szott volna be, ha fizetnem kellett volna érte, mert van ilyesmire is példa), amit kitöltöttem, beadtam, mellé borítékban az okmánybélyegeket. A nyomtatvány kábé úgy volt megszövegezve, hogy én, alázatos és porban fetrengő alattvaló kérelmezema nagyvezírnélaz adóhatóságnál az okmánybélyegeim visszaváltását(amiket mellesleg persze egy másik állami hivatal ügyintézőjének félretájékoztatása miatt vettem meg), s tudomásul veszem, hogy a visszajáró pénzből az adóhatóság levon kezelési díjat stb., ha egyáltalán kegyesen úgy ítéli meg, hogy visszaadható a zsé. Ja, meg a harminc napos határidőt, ami alatt végigmegy a bürokrácián, hogy most akkor visszaadják-e a zsét, vagy nem.Végül visszaadták (40 nap múlva), valamint levontak belőle 1500 Ft díjat, talán ügyletviteli díj címén.
És ez egy tök pitiáner ügy/történet, szóval úgy általában ennyire működik gyorsan, olajozottan és emberien az állami hivatalok rendszere. Ha bármi mást vártál, akkor most szólok, hogy naivitás.
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #36271 üzenetére
Ennyi bosszúsággal még nagyon kispályás vagy ahhoz, hogy ebből bármi komolyabb helyen megjelenés legyen. Ne érts félre, abszolút szimpatizálok veled, csak ennél ezerszer cifrább dolgok vannak sajnos.
Időpontot mindenre lehet és kell foglalni, az a legtutibb, ha nem akarsz pórul járni egy több órás várakozással. Tudom, hogy mindenkinek ezer a dolga, de a telefonos intézkedés nagyon ritkán vezet eredményre, a személyes (és határozott, nem bunkó, mosolyogva megrendíthetetlen) megjelenés viszont annál inkább.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #36160 üzenetére
Meg is érdemelte volna a tarkónb@szást.
Csak épp még mindig a bringások kisebb hányada ennyire hülye, mármint a halmaz egészéhez képest.
Btw, amikor 2-3 éve átadták a Múzeum körúton a bringasávot és egyszer azon haladtam, kb. hatszor akartak elütni autósok, mert szépen belehúztak a bringasávba random módon. Feltételezem, azt hitték, hogy az ott nekik van kitalálva, hogy könnyebben tudjanak előzni. Ha lett volna nálam egy Tommy (az egyik ultimate megoldás face-to-face diplomáciai problémák esetére), tutira vérengzés lett volna.
Mondjuk egy ideje nem járok bringával, mert lusta vagyok, szóval legalább nem idegesítem magam.
Ja igen, a másik régi kedvencem az volt, amikor az Andrássy úti bringasávon azért nem lehetett közlekedni, mert minden idióta odaparkolt. Talán azt már büntetik, szerencsére.
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #36160 üzenetére
na, én minden nap találkozom 10 ilyennel.
pár napja írtam máshol, kopizom ide is:
A hülyeség ragadós, az emberek meg egymáshoz hülyülnek. Jólöltözött, intelligensnek kinéző, felső középosztálybeli emberek sem néznek szét, vagy sétálnak / bicikliznek a főút közepén, esetleg szembe, vagy mennek át a piroson (ami ugye opcionális zöld) és fogalmuk sincs a szabályokról.
A biciklisekről meg ne is beszéljük, mert katasztrófa.
Gondolkodom, hogy kéne egy kamerát szereltetni a kocsiba, és elrettentő road-múvíkat prezentálni. Lenne miről. Jobbkéz-balkéz, főútvonal, mackósajt, satöbbi.Ami meg a kedvencem, az a biciklis és az egyirányú utca, szemben. Esetleg még az út bal oldalán is. és nem értik, hogy mi a baj.
a döntéshozók meg támogatják, sőt, gerjesztik a folyamatot, miközben a fejekben valami irtó nagy katyvasz van, pl. 90% szerintem meg van győződve, hogy lehet szembe menni, a tábláról még nem is hallottak. És akkor ne is beszéljünk arról, hogy a jobbkezes nehezen belátható kereszteződésekben balról érkező biciklisekre ki fog vigyázni?Pedig akár jó is lehetne a dolog, mint Bécsben, ahol külön kékkel fel van festve a szembe-biciklisáv MINDEN egyirányú utcában. És így tudod, hogy ott mehetnek. Nálunk meg?
A Pozsonyi úton adott ez az opció, fel is festettek egy szép szaggatott vonalat, ami már szépen kopik, meg sokszor parkolnak rajta az autók (mert a sofőrök is köcsögök), és ennek következményeként az összes környező utcában jönnek szembe, mert rászoktak. Csak ott nincs engedélyezve, meg hely sincs, hogy ki lehessen őket kerülni.
A kedvencem, amikor a Hollán Ernő, meg a Pannónia, meg a HEgedűs GYula utcában, amelyek mind egyirányú főutak, békávé is jár rajtuk, jönnek szembe a biciklisek a BAL (!!!) oldalon, nekem a jobb oldalon.
Volt olyan, hogy anyukával találkoztam így, ahogy vitte a gyerekét a gyerekülésben, a forgalommal szemben, a rossz oldalon.
Agyrém. -
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #36150 üzenetére
Nem veszett el semmi, ami fontos az minden meg van még két helyen.
Tim82: azzal kezdtem, hogy kikaptam, de sömmi. Mondjuk lehetne rosszabb is a helyzet, de szerencsére van egy régi 40 gigásom, úgyhogy legalább használni tudom a lapost. Egyébként egy ótvar HP 6735s-ről van szó, katasztrofális egy darab (= baromi olcsó volt annakidején).
@:ha már nem leszek síkideg, lehet beugrok tanácsért.
(#36151) kraftxld: oké-oké, természetesen igazad van, csak bosszantó na. Egyébként is morcos vagyok rá, mert van 5 éves terrás vinyóm, amire a kezdetek óta visítozik a HDS és a mai napig használom minden hiba nélkül.
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #36073 üzenetére
Helyesebben mondva az egyetlen ember , aki igazan ketelkedhet a szakmai hozzaertesemben, az en magam vagyok. Rengeteg mindent nem tudok meg, de az, hogy valami kivulallo, aki SOHA nem dolgozott velem, SOHA nem latta a munkaim, azt mondja , hogy nem ertek ahhoz amit csinalok, az igencsak "eros".
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #36089 üzenetére
Szerintem az a vessző teljesen felesleges az angol mondatod közepére, de ettől függetlenül a napi Modorosság-díj mindenképpen a tied.
(ÉKE!)
Az "Olvassunk tovább"-nak gondolom, az az értelme, hogy (fiktív) együttolvasást és -gondolkodást feltételez a szöveg írója és olvasója között, így - megint csak szerintem - helyénvalóan van ott.
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #35977 üzenetére
Valószínűleg akkor, amikor az Intel közzétette a chipset-specifikációkat, még nem voltak 4 GB-os DDR2 noti RAM-ok a piacon. (Utólag meg nem szokásuk frissíteni.)
Amúgy a T61 GM965-ös chipset-re épül. Szóval ha ilyen chipset-es a laptopod, szerezz bele nyugodtan 2 x 4 GB RAM-ot.
-
NoLF
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest