Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kraftxld #48505 üzenetére
Lenne egy jó kis sablon e-mailem, amit már el tudtam menteni sablonként. ezt minden héten küldözgetjük x darab cégnek, 2-3 e-mail címre, de ezek ilyen groupokkal összegezhetők.
ami minden héten változik az egy db szám a címben és egy db szám az üzenet szövegében, plusz a melléklet is mindig aktualizálódik, mi a legegyszerűbb módja e művelet végrehajtásának? vagy ezt tovább már nem is lehet egyszerűsíteni?
a sablonok elérésére sikerült kitennem már egy űrlap választása ikont, de még ezután is kell kattintgatnom párat, ezt is jó lenne egyszerűsíteni.
vagy a legegyszerűbb egy fájlküldő makrót írni, ami felhasználja a sablont, átírja a tárgyban és a sablon szövegében a számot és csatolja az adott nevű mellékletet?
jellemző amúgy, hogy mire kezdem magam kényelmesen érezni a notesban, akkor váltunk
Tobey: edigital? én is nagyon szemeztem vele, ott jó áron van a kit, de aztán nem vettem meg, még mindig gondolkodom mit kellene a szülőknek.
-
FehérHolló
veterán
válasz
kraftxld #48260 üzenetére
Ottani idő szerint reggel 9-re érünk be, és elvárják, hogy már aznap dolgozzunk 10-12 órát.
Ez sajnos nem fog menni repcsin alvás nélkül.Engem eddig sokkal jobban megviselt a nyugatra út, mint a keletre. Az első -10 óra eltolódást 5-7 nap alatt hevertem ki, sajnos nem vagyok még hozzászokva.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kraftxld #44727 üzenetére
Akkor ha azt mondjátok, hogy nekem is mindenképp megéri a 64-es, és inkább előnyöm lesz belőle, mint hátrányom, és nem fogok a 64 bit miatt driver vagy inkompatibilitás-probléma okán napokon át küzdeni és szentségelni, akkor esküszöm felöltözöm, kimegyek a garázsba a dvd-ért, behozom, és felnyomom azt...
Persze miután átpattintottam a frissen, csak emiatt megvett 16Gigás pendrive-ra, telepíthető verzióban... -
BlacKSouL
addikt
válasz
kraftxld #44725 üzenetére
UEFI-ben és BIOS-ban is. UEFI-ben a legelején kiírta, hogy nincs boot-képes meghajtó, be fog lépni a setup-ba, ott visszaállítottam, és akkor ismét a fenti probléma ismétlődött.
Alapból(és 'load default' után) IDE módra van állítva a SATA, de ezt már az elején is(és a reset után is) átállítottam AHCI-re.
Az alaplap Gigabyte B75-D3V, és rosszul emlékeztem, idei, április 17-i verzió.
A telepítő eredeti, gyári, csak mint írtam elvileg upgrade licensz, Tisztaszoftver programos. Nemtom ez bekavarhat-e így a telepítés legelején. De legális, saját kulcsos. A lemezre az van nyomtatva: "Windows7 Professional, HUN x86" -
BlacKSouL
addikt
válasz
kraftxld #44722 üzenetére
Vagyis a telepítő-dvd-n a telepítéshez használt "szokásos" driverek között, amiket a memóriába pakol, nincs olyan, ami az SSD-hez kell? Ez a w7-nél is így lehet? mert ott már e9, de az is I/O hiba.
Hogy tudom telepítőbe integrálni? és pontosan mit is? Mármint milyen driverre keressek?
Ha pendrive-on van a cucc, akkor azt csak beteszem,rebootreset, és mennie kell magától, vagy kell valamit mókolni még biosban is ehhez?(p.csba, hogy csak 2G-s pendrive van nálam...)
-
FehérHolló
veterán
válasz
kraftxld #42968 üzenetére
Mi 9-11 után 1 évvel nem voltunk hajlandóak levetni a cipőnk a Seattle-i reptéren. (Pár hónapja vezették be, nem tudtunk róla, és azt hittük, hogy viccelnek.)
Erre jöttek négyen, hogy géppisztollyal kérjenek meg rá, utána meg meztelenre levetkőztették a csoport férfi tagjait mindenki (=a reptéri utasok) szeme láttára. Élmény volt. -
C4mp3r
addikt
válasz
kraftxld #42968 üzenetére
ezek az amerikaiak abszolut nevetsegesek, a femdetektor mar nem eleg most mar mikrohullamu szkenner van igy ha a wc papir ott maradt a seggemben akkor is beriaszt
akkor meg a gepen bogo gyerek... Shit es meg mindig csak lisszabonban vagyok
P.s legalabb az iron man 3 at megneztem a gepen, hozza a kotelezot
-
válasz
kraftxld #41963 üzenetére
egyelőre a világ végénél kicsit közelebb, csak anglia
Viszlát: köszi, akkor ezt nem kell túlbonyolítani úgy látom
mondjuk messze van még, de felteszem az éppen eszembe jutó kérdéseket, még mielőtt elfelejtem.
szerk: gyorsan megnéztem, az asszonyruhatárát ismerve 5 jól megpakolt bőröndöt 40k-ért már kijuttatnak, szóval tényleg sokkal gazdaságosabb a repülőn való hurcolásnál.
-
Viszlát
addikt
válasz
kraftxld #41896 üzenetére
Egyáltalán nem lenne nehéz megérteni, ha nem így tálalnád. De tulajdonképpen mostanra kiderült, hogy úgy nem használod büszkén és úgy titulálod hulladéknak, hogy fogalmad sincs róla mi az. Egyetlen pozitív jelző sem jut eszembe az ilyen hozzáállásra és gondolkodásra, úgyhogy inkább befogom.
-
Viszlát
addikt
válasz
kraftxld #41887 üzenetére
Hulladék csak a saját hibádból jöhet, a saját ismeretségi és érdeklődési köröd határozza meg a tartalmat, szóval ez így elég nagy öngól, legalábbis felém nem ömlik semmiféle hulladék. Mellesleg nem is állítottam, hogy nem léteznek más kommunikációs csatornák, mindazonáltal a Facebook sok minden egy helyen, remek funkciókkal és szolgáltatásokkal. Értem én, hogy divat szidni, de amiatt, hogy néhányan szemkivájásra használják, a kanalat leszólni finoman szólva is butaság.
(#41889) tbs: az egyik leghasznosabb, nagyoktól csak pontosan.
A többire lásd a fentieket.
-
fokukac
nagyúr
válasz
kraftxld #41877 üzenetére
az élet kegyetlen... (én ezért nem is megyek szabira, mert szar utána visszajönni
)
a termelés pedig fontos dolog.
ez jusson eszetekbe, amikor az ájfónotokat nyomogatjátok... -
Integra
titán
válasz
kraftxld #41821 üzenetére
igen, ez pre-auth trx, sok helyen van ilyen, az express site is alapvetően így működik biztonsági okokból. és azért kellett becaplatnod, mert épp volt kútkezelő, ilyenkor ő nyom rá release-t. ha zárva lenne akkor meg a crind-en magad választanád ki a felajánlott összegek közül a legmegfelelőbbet. a tranzakció mögötti process pedig alapvetően azonos.
de ezek mind szabadon konfigolhatóak, ezt is kúthálózata váltogatja, módosítja, de vannak bizonyos törvények amiknek mindenkor megkell felelni és betartani. és emellet aztán igazítják a teljes műveletet a saját rendszerükhöz, hogy az úgy, ahogy illeszkedjen a már meglévő tranzakciós és feldolgozó láncba. több kevesebb sikerrel szokott ez működni, néha egész hajmeresztő felépítéseket látnide ez azért van, mert legacy szinte minden, a kód 30-40 éves, aztán ezt toldozzák-foltozzák minden cégnél, ahogy megkell felelni az újabb és újabb pci adatvédelmi szabályoknak, adó és áfa változtatásoknak etc.. ahelyett, hogy a vasat megtartva csak újraírnák a kódot. drága. mindenki spórol. aztán ez lesz a vége
-
-
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #36309 üzenetére
Lol, rohogok pedig sirni kene
Ugyfel hivott, hogy egy orvosi szemvizsgalo gepet kene halozatra kotnom ugy mint legutobb. Cat5 -be, adni neki ip-t, kepeket meg lokje a szerverre.
Odamegyek, ad 8 db 1.44-es lemezt, hogy itt van. Mondom neki, hagyadd ma a baromosagot, mit csinaljak vele.
3 eves a gep $17K -volt, kb P1 szint, mono vga touchscreen, floppyra csinalja a mentest ,mert sem cd-t sem Usb-t nem kezel, es oprendszert kell frissiteni eloszor, hogy menjen a NIC rajta.
Eloszor mentsem le az adatokat: 19 floppy lemez, szepen sorba, majd oprendszer frisites 8 floppy... 4 orat voltam ottUsa 2013.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
kraftxld #36303 üzenetére
nem vagyok infós így nekem kicsit nehezebb melót találni és abban előre jutni kint.
meg kellett volna csinálnom a kinti iskolákat is a szakmámban ahhoz, hogy olyan poziban legyek mint most itthon. ez meg nem hiányzott 25 fölött.
pincér és más egyéb pozi hosszú távon nekem nem tetszett volna (bár egy évig nagyon jó pihenés volt szellemileg). sima gépészmérnökös melót találtam, de az meg nem érdekelt, mert az itthon is annyi van mint szemét.
meg úgy éreztem, hogy egy év elég volt. vannak előnyei a kinti életnek. sokkal több mint az itthoninak.
azonban ha itthon van egy jó kereseted és nem:
-olvasol újságot
-nem nézel magyar tv-t
-nem hallgatod ahogy az emberek nyavalyognak meg höbölögnek
-nem foglalkozol belpolitikával
-stbakkor itthon is tökre jól el lehet lenni, csak ezt nehéz megcsinálni.
egy év arra volt jó, hogy embereket megismerjek és egy teljesen más környezetet, életvitelt+felmérjem a lehetőségeimet kint.
tudom, hogy nem maradt egy nyitott könyv mint sokaknak: hogy bezzeg a józsi is kiment és én meg nem és pedigdemilettvolnaha.
ps.:nem mondom h nem zavar h jónéhány dolog itt nyögve nyelősen megy (hivatali ügyintézés) vagy hogy sok minden sokkal drágább. csak ezt kiiktatom a gondolatvilágomból amennyire csak tudom.
-
fokukac
nagyúr
válasz
kraftxld #36261 üzenetére
A Parlamentet akár ki is hagyhatják, mert momentán egy építési terület az egész
De persze érdemes megnézniük a Várat, a Dunakorzót, a Gellérthegyet, az Andrássy utat, a Szabadság teret (ez Budapest legszebb tere!), a Bazilikát, a Zsinagógát, a fürdőket (Széchenyi, Gellért, Rudas, Császár), stb.
Ha érdekli őket a panoráma, akkor felmehetnek a Normafához, János-hegyre, Hármashatár-hegyre, Margitszigetre, vagy akár befizethetnek egy hajókirándulásra (van olyan busz, ami hajó is egyben, és körbevisz a városban, majd ráfordul a Dunára, és lehajózik rajta, az tuti nagy élmény).Esetleg elmehetnek Szentendrére, meg a Duna-kanyarba is.
Ha romkocsmákra vágynak, akkor a 60 éves kor miatt inkább a Szimplát javaslom, mint az Instantot. Ha pedig az igazi, autentikus, nem turistáknak szánt romkocsmára vágynak, akkor menjenek el a Pótkulcsba is, ahol igazi zenekarok húzzák, olyan, mint egy falusi kocsma
De ha érdekli őket ez a szubkultúra, akkor feltérképezhetik a Kazinczy utcát, Hajós utcát is, opcionálisan kiegészítve a Király utcával, Gozsdu udvarral, Nagymező utcával, Liszt Ferenc térrel...
Az amcsi nagykövetség honlapján vagy egy lista a lehúzós vendéglátó helyekről, azokat kerüljék el mindenképpen.
-
Hujikolp
őstag
válasz
kraftxld #35884 üzenetére
Ejj, critical user error
A mennyiséget elfelejtettem csekkolni, csak az árát néztem. Azt hittem, csak egy darab kerül ennyibe
Miért léptetett most ki a RIOS?
(#35894) Viszlát: Egy ilyennel kicsit nekiesel és mindjárt olvad a cucc
Ha nem lenne, akkor vízben felforralni talán, közben égési sérüléseket nem szerezni. Ha már túlvagy rajta, akkor tárgytlan.
Ideiglenesen paszta helyett lehet használni lekvárt is -
fokukac
nagyúr
válasz
kraftxld #35774 üzenetére
nehéz a könnyűbúvárok élete,
de a nehézbúvároké se könnyű..!Ui. szegény külhonba szakadt magyar infósok életéről nem is beszélve...
Uuuui. hajrá Kimi...!
uuuuui. egyre bénábbak ezek az f1-es operatőrök, az eksön nagy részéről lemaradnak. meg egyre inkább járdaszintről közvetítik a képet, semmi térbeli élmény... -
lorcsi
veterán
válasz
kraftxld #35469 üzenetére
előbb találtam
ismered az oldalt ? -
parandroid
félisten
válasz
kraftxld #33543 üzenetére
Á, arra ez nem téma, úgysem találja ki senki, mert ott fejjel lefelé írnak.
p
-
Viszlát
addikt
válasz
kraftxld #33148 üzenetére
Elsőre azt akartam írni, hogy én is bírom a kecskéket, főleg a tejüket, de itt veszélyes ilyet leírni, tuti félreérti valaki...
(#33149) Tim82: gondoltam én is erre, de nem mertem ilyen kategorikusan kijelenteni...
(#33150) Tothgera30: egészen pontosan az egyik házigazda, Vistaboy kapcsán filóztam el a dolgon, akinek egy szőke kislány az avatarja, manga vagy anime vagy mi a nevük ezeknek. Aztán nézelődtem kicsit Ndruu azonosítsunk be minden egyéni avatart és megrökönyödve láttam, hogy hány felhasználó nyomul ilyen kislányos képekkel.
(#33152) peterkeT: ez eddig oké, de szerintem azt nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy ugyanúgy beszél rólad a választott avatar, ahogy már a nicked is, legalábbis én így működöm, rögtön kialakul valamiféle benyomás már a név alapján. Nem tudatosan, meg nincs is kőbe vésve és biztosan ezren zengenék erre, hogy én kemény vagyok, magasról teszek rá ki mit gondol rólam...
Nem tudom, nem tehetek róla, de főleg ezek az animés lányok engem teljesen ledöbbentenek. Automatikusan járni kezd az agyam amikor meglátok egy ilyen nagyszemű, copfos, alig öltözött kislányt valami meglett férfiember neve mellett, hogy itt bizony komoly gondok lehetnek...
-
fokukac
nagyúr
válasz
kraftxld #32858 üzenetére
hi!
most olvasom, micsoda problémák vannak Új-Zélandon...
[A macskáknak menniük kell Új-Zélandról] -
Viszlát
addikt
válasz
kraftxld #29313 üzenetére
A kaja a legkisebb gond, megcsinalom magamnak. Ismerem magam, direkt nem is mentem messzebb pont a hazautazas miatt. Meg nyilvan ha mar egyenesbe jottek a dolgaim, surubben haza tudok menni, de egyelore meg szivas van. Mondjuk nem gondoltam volna, hogy negy honap igy kifog rajtam, de ez van.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kraftxld #26322 üzenetére
Reggelire hagymás tojást, előző este meg rántott karfiolt...
Chilissel az a baj, hogy gyakran megrogyasztja az interiőrt, és kevésbé lazul el az ember 'szellőztetés' közben, mert félti a szárazanyagot. A másik kettő viszont általában gond nélkül akár kis túlnyomással is felszabadítható
A megfelelő félhangos mantra pedig action előtt: Release, release, release ... majd BAMM ... és: Relax, relax, relaxNemtom, jobb volt mikor a pináról beszélgettünk?
-
-
-
tildy
nagyúr
válasz
kraftxld #25520 üzenetére
Esmnél anyukája ment be , meghatalmazással (otp) , ott működött. Nem volt egyszerű menet viszont.
Egyelőre én még megtartoma magyar számlám, netes oldalak közt jópáron (otthon) nem lehet csak magyar kártyával fizetni, akik otp-s netes fizetési rendszer nem fogadta el az itteni kártyám. Szülőknek néha veszek ezt-azt, szóval nekem még kell. Esmnek már nincs otthon számlája.
Amúgy valószínűleg megyek át raiffeisentől cibhez.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Gaming notebook topik
- Éjszakai műszak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- LEGO klub
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest