Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
- MWC 2026: Adatbiztonságra fókuszáló újdonságok a Motorolától
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- MWC 2026: Na, fussunk vele még egy kört!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Akciófigyelő: Jelentős kedvezményekkel veheted meg a Xiaomi 17-eket
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Az ISO 13406-2 szabványt már visszavonták, de a gyártók helytelenül erre hivatkoznak. A szabvány utódja a ISO 9241 300-as sorozata, de ez már a pixelhibákra vonatkozó konkrét számokat nem tartalmaz.
Az LG az OLED kategóriában alkalmazza a Class 1 osztályt ("teljesen hibamentes panel" ) mivel prémium kategóriás termékek közé sorolta, valamint jól felfogott üzleti érdeke is ez.
A samsung.hu chat 2 éve tájékoztatott, hogy a gyártó a QD-OLED TV-k vonatkozásában alkalmazza a régebben a Samsung prémium monitorokra bevezetett 'zéró pixelhiba garanciát'. -
nincsnév007
addikt
válasz
KD6-3.7
üzenetére
én is hgigre raktam, oled pixel fényerő 100, színhőmérséklet 0.
előtte újra kalibráltattam a hdr-t mert pl a bf6-ban a squad nevek nagyon halványak voltak, kalibrálás után jó lett. videóban ajánlották hogy az első kettő opciónál teljesen le, és utána kb 13-14-et fel, és a harmadiknál teljesen le. -
alaves
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Teljes sötétségben kell nézni és SDR-ben a 17-esnek, HDR-ben a 66-osnak éppenhogycsak látszódnia kell a villogásnak nagyon halványan. SDR gamma 2.2 +4-el már a 13-as is villog nálam (65S90C). Előfordul, hogy a nyers panel feketéje pár tíz óra után éri el a referencia szintet (világosodik). Pl. nálam egy B7 kijelzőcserét követően kellett idő mire beállt.
-
alaves
addikt
válasz
Rp526
üzenetére
Az ISO 13406-2 szabványt már visszavonták, de a gyártók helytelenül erre hivatkoznak. A szabvány utódja a ISO 9241 300-as sorozata, de ez már a pixelhibákra vonatkozó konkrét számokat nem tartalmaz.
Az LG az OLED kategóriában alkalmazza a Class 1 osztályt ("teljesen hibamentes panel" ) mivel prémium kategóriás termékek közé sorolta, valamint jól felfogott üzleti érdeke is ez.
A pixelhiba és más kijelzőhiba miatt cserélt modulok ára elenyésző az összes eladott termék vonatkozásában. Egy-egy nem elégedett vásárló fórum bejegyzése jelentősen nagyobb termék eladási visszaesést okozhat. Vagy ha nem számol senki egy multi gyártónál ezzel, a már az ő bajuk. -
válasz
matex
üzenetére
Kíváncsiságból ránéztem, mert az asszony szokta délután 5-től bekapcsolni a TV-t és én csak 8 körül csatlakozom, hátha közben volt frissítés de nem. Manuálisan is rákerestem most, de nincs újabb a 13*-nál nekem. Lemaradtam sok hozzászólással, van értelme egyébként várni? Volt érdemleges változás? Az UI-t olvastam, hogy változott.
65S95D -
hyppo!
aktív tag
válasz
Roland861010
üzenetére
65S90D, 77S90C, 48S90D
Mind 1301 -
hyppo!
aktív tag
válasz
Roland861010
üzenetére
1301 van nálam
-
alaves
addikt
válasz
pkaresz
üzenetére
A pixelgaranciát az ISO 13406-2 szabvány tartalmazta, amely már nem hatályos. A gyártó saját érdeke, hogy önkéntesen vállal számára üzletileg előnyös garanciát, pl. LG G széria 5 év kijlező, 5 év TCL, régebben Samsung prémium monitorok zéró pixelhiba garancia, stb.
Az LG nálam B7/C1 esetében is cserélt 1 pixelhibára kijelzőt. -
Tyrone89
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
áhá, szóval eddig nem volt lényeg a művészi elképzelés, akkor az idén kiadott 1982es Gandhi c.film 4K verziójának elkészítésekor pont nem foglalkoztak a művészi elképzeléssel mert csúcsfényből a max 5300 nit!!! benne, de a csúcsfények átlagban is 1300 nit körül vannak. az átlagos fényerő maximuma 680 nit, átlagosan 70 nit.
Ezzel szemben a Wall Street farkasa filmben 128 nit a max csúcsfény..a csúcsok átlagosan 88 nit..
És igaz ugyan hogy e két film közül egyik sem indokolná a magas csúcsfényeket mert nem feltétlen arra van kihegyezve a látvány, de azért ez marha nagy kontraszt a két film utómunkája között. Szerintem az a valószínűbb amit írtál...szarnak rá a HDR-re (is) mint anno a 3D-re
-
törölt tag
válasz
coolrob
üzenetére
Gondolom c5 mert a g5 nek saját konzolja van.
Anno megkérdeztem geminit másodjára megtudta mondani. Hivatkozz a kézikönyvére.A rendelkezésre álló adatok alapján az LG 77 colos C5 (OLED77C5PUA) TV alsó VESA rögzítő furatainak távolsága a TV alsó szélétől körülbelül 337 mm (kb. 13,25 hüvelyk).
Fontos tudni:
A VESA rögzítési szabvány a 77 colos C5 modellnél 300 x 200 mm (szélesség x magasság).
Az alsó furatok távolságára vonatkozóan különböző forrásokban kissé eltérő értékek is felmerültek (pl. 208 mm / 8.19 hüvelyk, ami kevésbé valószínű), de a legtöbb felhasználói mérés és megerősített adat az említett kb. 13,25 hüvelyk (337 mm) körül mozog.
Mindig érdemes ellenőrizni a TV-hez kapott használati útmutatót vagy a gyártó hivatalos műszaki rajzát a legpontosabb mérés érdekében, amennyiben lehetséges.
LG OLED C5 Wall Mount Install, How to Mount on a Fixed Flat Bracket
Ez a videó egy LG C5 TV falra szerelésének folyamatát mutatja be, beleértve a távolság mérését is.
Kézikönyvet letöltöd abban aszem pontos adat van. -
hunspikey
őstag
Múltkor volt itt szó a TV-k fényerő csökkenéséről SDR-ben- Hát most kiváncsi voltam, recsekkoltam a G3 tartós RTINGSes tesztjére, és azt látom, hogy bár a 10% ablak valóban csökkent a full screen fehér gyakorlatilag pár százalékon belül van 13000 óra után - innen fogva kit érdekel ez?
És akkor még arról nem beszéltünk, hogy 200 nit is bőven sok lenne SDR-hez.
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
"A teszt időtartama alatt minden tévét az adott modellhez ajánlott előkalibrációs beállítások szerint állítunk be, de maximális fényerővel. Minden tévé napi 20 vagy 15,5 órán át, összesen heti 126 órán át fog működni, naponta nyolcszor kikapcsolva"
A kiragadott idézet miatt az eredmény részigazságokat tartalmazhat csak. Ezt az igénybevételt semelyik technikával rendelkező (edge/direkt/miniLED-LCD, WOLED, QD-OLED) normál konzum televízió nem bírja sokáig. A grafikonokat átnézve látszik, hogy általában az alacsony fényerejű (LCD pl. Hisense A6H és OLED is, pl. LG A1) TV-k bírják fényerő csökkenés nélkül (vagy csak kismértékű csökkenéssel). Ebből is arra a következtetésre lehet jutni, hogy "értelmes" fényerővel jóval hosszabb ideig bírják a kijelzők. Pl. az A1 SDR 100%-os ablakban ~17000 üzemóra elteltével sem veszített a ~130 nit-ből.
Az SDR (eredeti) szabvány szerinti 100 (120) nit-en üzemeltetve az OLED TV-t (HDR/DV teljes fényerő) fényerőcsökkenési, beégési problémával nemigen kell szembenézni. -
törölt tag
-
-
sakal83
addikt
válasz
Dzsama
üzenetére
Ne panaszkodj a Telekomra, barmikor alairnek huseget.
Nalunk a 700mbos net 121 tv csatornaval 24e/ho..... Vidanet... De legalabb a net es a tv is szxrEz anno a upcnel 8000 ft volt, csak 1 gb nettel...
A Telekomnal 13e ft...
Itt 24 honap alatt rafizetsz 264e ft.ot. Majdnem egy samsung 65s85 arat...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Yodamest
üzenetére
Amikor 116"-on moziztunk nem volt baja, hirtelen ötlettől vezérelve lecseréltem 133"-ra, azzal se volt baja.
Aztán meglett a 77" OLED, azzal sem volt baja.
Kb 3 méterről nézzük, de simán el tudnék viselni 100" is OLED-ből, meg ő is.
Lecseréltem az egész házimozit, azzal sem volt baja.
Igaz, egy Ft-ot nem adott bele egyikbe sem.
Cserébe én sem szóltam bele, hogy komplett konditermet csinált az egyik szobából.
Meg abba sem, hogy körülbelül 4000 ruhája van, aminek a negyedét húzza talán.
De szerintem valahol úgy működik, hogyha valami a másiknak tetszik, akkor elfogadjuk -
válasz
Quadgame94
üzenetére
Ja az Ergotron HX az mocsok drága, ~135e, nagy TV-hez sajnos kell. A 42"-hoz a sima LX az "csak" ~74e, de még így is meh. De elvileg az AlzaErgo Arm S50B Heavy Duty is jó kéne legyen 42"-hoz, az 50e körül szokott lenni. És persze erre még rájön a Vesa plate 8ezerért. Nem olcsó. De egy Ergotron kar az kb örökélet, s van hozzá mindenféle alkatrész, ha bővítenéd.
-
blakey
titán
Igazából nem értelek. Kiegészítettem, mert csak úgy igaz.
Zidoonak nincs S905X4-es készüléke, tehát az ár összehasonlítása nem jó, S928X készülékük van, abból a legolcsóbb 140e, Dunenek is van S928X készüléke, legolcsóbban 130e, azaz 10e a különbség, ez nem olyan nagy, viszont Dune esetében működik a CoreELEC, Zidoonál nem. A S905X4 készülékek nagyon jók, médialejátszásra bőven elegendőek, nincs szükség az erősebb SoC-ra és persze sokaknak előny, hogy megoldható a teljes Dolby Vision támogatás. -
anderledani
őstag
2024-es samsungon valaki kapott már tizen os9-es firmwaret? Nekem még mindig 1301 van és nem lát frissítest. A support weboldalon is ez a verzió van fent csak
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
a kóreaiak elfelejtették hogy a diffúz fehéret hány nitre illik megjeleníteni? Miért nem oda van belőve a G5? Aki 500 nites SDR-t akar bámulni annak hulla mindegy a 20-as delta E is. Aki meg műértő és max 130 nitre szereti annak meg legyen már ott referencia! Maradok a G3-nál

-
apszi
őstag
Sziasztok!
Lg c2 42"-os tévén pillanatnyilag a 13.30.85 firmware van. A jelenleg elérhető legfrissebb a 23.20.74. Érdemes, lehet frissíteni, vagy vannak vele gondok (leginkább pc-vel való használat vonatkozásában)? Van valakinek tapasztalata?Előre is köszönöm!
-
Thread62
csendes tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Én 240fps-t csináltam, a 2 tv egymás mellett, ott volt jo nagy duplakép is az OLEDen, vizilabdameccs ment, de mindegy, mert azt ott nem lehet 100%ra kielemezni. De van egyértelmű pofonegyszerű teszt, ha amugy nem látná az ember minden adáson. Az meg hogy a néhány darab állitasi lehetőség ami a usernek adva van, nyilván MINDENT kipróbáltam, minden forrás minden üzemmód minden beállítás minden frekvencián. Egy alapvető vezérlési eltérésnek tűnik a dolog, ami mozgás esetén mindig jelentkezik, a legjobb beállításoknál is. 1301 firmware, gugli hoz találatot 1310re de az sztem USA, meg valami lényegtelen javításokat írtak.
-
rainman72
nagyúr
válasz
zoger
üzenetére
"Olvastam olyan véleményt a g szeriánál, hogy valakinek már túl vakító volt az erős fényereje egyes jeleneteknél ezért visszavitte a boltba."
Ez most komoly?

Van hozzáértés nem semmi
Akkor mit kezdene az új TCL mini ledekkel C8/C9K
13e ft körül van vesa talp 65"-hoz sőt 75/77"-hoz is smartdiszkont.hu [link] -
gurus
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Kínai csodák is vannak
aminek jó a képe. XGIMI H2 Projektorom van kb 6 éve. Előnye az óriási képátló kép mérete 30-300″ col. Valós Fényerő 1350 ANSI Lume ami nappal is tűrhető [link] . Tudom vannak márkák amik 3000-5000 lument írnak csak az sokszor nem a valós érték van feltüntetve
Hátránya nincs szoftver támogatás 2 év után . megoldható aki ért hozzá
. programok futtatása mai napig tökéletes kis hackeléssel, mivel smart projektor
Amit tesztelteltél annak egy hátránya a kis képátló .Nem mozi élményt kapsz.Kínai csodánál, 300 col. igaz kicsit rosszabb kép minőséget de mozi érzetet add vissza. Itt sokat dob a vetítés mérete. Ezért szerintem 2millió sok érte .Ennél jobb Oled tévék vannak amivel vetítési mérete miatt partiba lehet -
szkutyi
addikt
-
kasee
aktív tag
Üdv,
Szerintetek mennyit érhet egy hibátlan , megkímélt Sony XR55A83JAEP OLED 139 cm, 4K tv?
2022 december 17.-i Emag vásárlás, 3 év gyári garanciával adták, tehát még van 8 hónap garancia. köszi -
alaves
addikt
válasz
Vajga
üzenetére
Van értelme. Elméletileg a Samsung alkalmazza az OLED-eknél a zero pixelhiba garanciát. Erről hazai gyakorlati tapasztalatot még nem olvastam/hallottam, tehát erre alapozni nem nagyon lehet. A hozzáállás negatív és pozitív irányban is változhat és már az ISO 13406-2 sincs érvényben.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez a 2 közül választhatok.
Kérdés, hogy VESA felfogatás megegyezik a korábbi C9PLA-val ?
Ezek is tudják a 120Hz-t ahogy nézem, G-Sync-t is tudja?
3 év gari van mind2-re , de tudok venni +2 év gari kiterjesztést a BBox-nál újra
LG OLED55C41LA Televízió
Garancia: 3 év
Képarány 16:9
HD felbontás Ultra HD (4K TV)
Felbontás 3840 x 2160 pixel
Betekintési szög 179 °
Képfrissítési frekvencia 120 Hz
Szélesség (talppal) 122.2 cm
Magasság (talppal) 75.7 cm
Mélység (talppal) 23 cm
Tömeg (talppal) 16 kg
Energiaosztály - SDR (A-G) GLG OLED55B43LA OLED, Ultra HD TV
Garancia: 3 év
Képarány 16:9
HD felbontás Ultra HD (4K TV)
Felbontás 3840 x 2160 pixel
Képfrissítési frekvencia 120 Hz
Szélesség (talppal) 136 cm
Magasság (talppal) 77.2 cm
Mélység (talppal) 23.5 cm
Tömeg (talppal) 14.5 kg
Energiaosztály - SDR (A-G) G55C9PLA távkapcsoló (Magic Remote a gyári Model: AN-MR19BA) és komplett talp (új bontatlan) amik megmaradtak... ezeket tudom hasznosítani, vagy ajándékozzam, esetleg adjam el?
-
NoOne1976
őstag
Adott egy LG 65C3. Az utóbbi időben már nem frissítettem, egész pontosan a 13.40.75-ös frissítést már nem engedtem fel, mivel az rontotta el a képernyővédő működését. Az egész család be volt tanítva, hogy a tv bekapcsolása után a frissítésre ne nyomjanak rá. Egyik nap mégis az fogadott, hogy a tv elkezdte a frissítést bekapcsolás után.
Persze idegbe kerültem, hogy pont kértem, hogy erre figyeljenek stb... Mindenki állítja, hogy nem nyomott rá és tény, hogy előző este én használtam a tv-t és így tudom, hogy én nem frissítettem. Létezik, hogy 5-6 (talán szeptemberi volt az sw) hónap után mégis kényszerből megcsinálta a tv?
Utána az fogadott, hogy akarom-e frissíteni a tv szoftverét webos23-ról webos 24-re? Most a 23.20.50-es szoftvert akarja telepíteni. Ahogy nézem Redditen, van már 23.20.54 és 23.20.59 is. Mik ezekről a tapasztalatok? Telepítsem vagy kerüljem?
-
anderledani
őstag
Samsung 1301 frissítéssel most mi is van?
S95D-m van, azt írja nincs elérhető frissítés. A honlapon 1301.0 van fent, leszedtem pendrivera de nem látja -
eL Geri
őstag
válasz
Rewmac
üzenetére
Ahogy itt hallom, nincs megbízható TV
Nagyon szomorú.Kis részben ezért is ódckodok a 13 éves Panasonic plazmámat cserélni

Én átlag napi 1, max 2 órát járatok itthon TV-t. Én igenis min 10 évre szeretnék megint TV-t venni... tudom fantasy világban élek.Megjegyzés: Ezért nem vettem német prémium autót sem utoljára, hanem inkább a sokkal jobb megbízhatóság hírében álló teljesen másik márkát. Azért egy szint alá nem hiszem, hogy megéri menni a megbízhatóság területén
De ezt csak én gondolom így 
-
törölt tag
Úgy tűnik sikerült helyreállítani a Samsungot.
Végigfutottam mindenen, USBről lefutott a frissítés is.
Van valahol changelog? 1201.0 rol 1301.0ra hogy mi változott?Most hirtelen a fényerő is marad.
Köszönöm szépen Vhiktor és alaves.
-
alaves
addikt
válasz
üzenetére
1. A TV-n és a smartThings-ben is hagyd jóvá, hogy bejelentkezve maradjon. A Samsung account-tal legyél mindkét eszközön bejelentkezve.
TV reboot: bekapcs. állapotban 5 mp-ig nyomni a táv-on (smartThings) a ki gombot, amíg újraindul a TV (kb. 30-40 mp amíg utána betölt minden). Egy párszor fogja kérni a smartThings a bejelentkezést, utána jó lesz.2. Menü > Ált.inf > Teljesítmény > Fényerő opt. bemenethez rendelt, minden forrásnál ellenőrizni kell, hogy ki van-e kapcsolva.
Csutka SDR fényerőnél bizony agresszív az ABL is és ha nincs vagy minimális a mozgás, akkor az ASBL 5-10 perc alatt leveszi minimálisra a fényerőt.3. Ha nem frissít OTA-n, akkor Samsung oldalon: frissítő fájl (USB-n), Verzió 1301.0, 1569.49 MB, 2025-02-05
4. TizenOS sebesség: menüből 'Eszközápolás' futtatása, TV reboot, 2 perces áramtalanítás, ha lassú marad, akkor 'gyári visszaállítás'
5. "a barlangban vannak sötétben, mintha víz festékkel lenne elmosva a háttér."
Kicsi a bitráta és a kisléptékű szín- és fényerő különbségeket próbálja a TV helyesen megjeleníteni. BD50 vagy remux anyagoknál nincs ilyen probléma, de a tisztességes tömörített anyagoknál sincs. Ha zavar: 'képtisztasági beáll > zajcsökk.: auto'. A Vhiktor szintű precíz QD-OLED kalibrálás javíthat rajta. -
dropi
senior tag
Nekem tavaly szeptember 9-én hozták ki a tévét, vagyis 136 napja és most csekkoltam, 1854 órát ment, szal kb napi átlag kicsivel több mint 13 és fél óra.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Van egy Philips 707-es készülékem és nem találom hol lehet beállítani rajta a telefon tükrözést.
Egy Xiaomi 13T-vel szeretném összehozni de egyelőre nem ment.
Kell hozzá esetleg egy külön APP is ami fent van a telefonon és a TV-n is?
-
NoOne1976
őstag
Egy 65-ös LG C3 kapcsán szeretnék kérdezni és tanácsot kérni.
Mikor megvettem a tvt, engedtem a frissítéseket települni, majd egyszer úgy döntöttem, hogy elég, így letiltottam.
A reddit alapján talán (?) jól tettem. A 13.40.75-öt akarja telepíteni. Mindenki arra panaszkodott, hogy megváltozott a képernyővédő beállítás gyárilag, nem indul el talán 3 perc után, hanem csak 30 perc elteltével, ráadásul nem is minden app esetében.
Mivel több hónapja nem olvastam, hogy rendeződött volna a dolog, így azóta se engedélyeztem, és azt se tudom, hogy most mi a friss sw, illetve ez a probléma fenn áll-e továbbra is.
Ha jól tudom, azóta kijött a webos24 a tvre. Érdemes volna telepíteni, ad bármi pluszt a tvhez?
Valaki meg tudná írni, hogy pontosan mi a helyzet?
-
so_ha
senior tag
válasz
Partz
üzenetére
Bónusz, hogy az energiahatékonyság is jobb lett kb. 20%-al: "Azt, hogy az LG OLED TV-kben alkalmazott panelek jobbak lesznek azt egy hongkongi forgalmazási igazolás látszik igazolni, mely szerint a 2025-ös G5 széria 139 és 164 centis (55” és 65”) modelljeinek energiafogyasztása rendre 132W illetve 164W. Ez a 2024-es G4 modellek 161W illetve 209W fogyasztásához képest 20% körüli energiamegtakarítást vagyis sokkal hatékonyabb panelt jelent."
-
nickjames
tag
válasz
makoss
üzenetére
Szerintem is van kockázata, hogy nem lesz 77C4, vagy ha lesz is, drágábban. Én még decemberben rendeltem a "43-as végű" típust az LG-től, nem tudom miben más, mint a 41, de ezt csak náluk lehet kapni. Lehet, hogy tényleg a hátlap színe a difi, de az kit érdekel. Pár napja (a 15%-os akció előtt) 840 e volt az ára, és úgy lehetett 15%-ot elérni, hogy két akciós terméket rendeltél. Én akkor még egy 27-es Smart monitort rendeltem a lányomnak karácsonyra (60e a listaára, ehhez képest igen jó termék), így akkor 714 e Ft-ra jött ki. Elképzelhető, hogy a hétvégi akció után "visszahozzák" a régi akciót, mert az még elvileg még január 13-ig él. Alternatíva lett volna még egy Samsung "kuponozós" oled, de az nem volt 77-es méretben. Ha valahogy belefér a budgetbe, most ez nem rossz vétel. Nagyon klassz képe van, és a hangja is meglepően jó, bár azért egy SB dukál hozzá.
-
Laraxior
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
0.36EUR/ kWh... minimum.
Lehet találni olcsóbban, de ott meg minden vackot rátesznek.
Tavaly havi 53EUR-t fizettem, 1500kWh/éves szerződésem volt. Asszem leolvasáskor kb 2200 lett, megemelték a havidíjam 67EUR-ra. (~130EUR-t kellett ráfizetnem)
Meg most jött a drágajánosom levél, hogy sajnáljuk, de a piaci helyzet blabla, a 67-ből 77EUR lesz havonta.
Villanytűzhely megy sokat, számítógép, 49" oled monitor, 77" oled TV, meg az apróságok még mellette. Idén vettem klímát is, na ott azért már figyelek, mert az már húzza rendesen az órát.
-
makoss
veterán
válasz
lala666
üzenetére
Mindig a kisebb érték felé kell tekinteni, mert 1 háztartásban nem 1 tévé van, nem 1 berendezés ami eszi az áramot. Itt a lakáson belüli elektromos berendezések össz fogyasztása a lényeg, és mindig arra törekszik az ember, hogy ha lehet, ne legyen olyan ketyere ami fölöslegesen megy (fürdőszobában vagy wc-ben úgy felejtett világítás)
A tévé olyan, hogy az van és kész, ott a vásárlása előtt kell meggondolni, hogy egy 55"-os tévét veszel vagy egy 100"-os tévét vagy egy falnyi mikroledest
#107321 Tyrone89 Oké, csak mindig a kevesebb felé hajlik az ember, ami nem fontos azt kikapcsolja. Ismerek olyan kollégát akinek a lánya mindenhol felkapcsolja a villanyt mert fél a sötétben.
Azt lehet orvosolni, de a tévénél még a vétel előtt meg kell gondolni, utána már mindegy...#107322 KisZozó
Benne kell lennie a specifikációjában mit tud, de a tiéd nem DV-s
#107324 Csandi Akit én ismerek az Prohardveres és messze nem 1300-ért van óránként, ha nem hazudott 7 számjegyű a fizetése
-
hunspikey
őstag
válasz
Aurig@
üzenetére
Hát hidd el nincs elszámolva. 96 Amper van bekötve három fázison és van, hogy napi 130KWh pörög le
Nálunk nincs gáz, cserébe van irgalmatlan hűtőkapacitás meg sütők, két szint stb stb, minden elektromos. Én utálom a gázt, nem fogok tüzet gyújtani a házam közepén - ez számomra kőkorszak. Napelemmel kell zöld energiát termelni és azt elhasználni. Én legalábbis ebben hiszek, de ez még az off topicnak is off 
-
alaves
addikt
válasz
ricsip
üzenetére
C1-en engem sem zavart, nem lógott le jelentősebben semmi, pedig PC-n is használom.
Az S90C-n* kb. 2x nagyobb a pixeleltolás, mint a C1-nél (Philips-nél is agresszívebb), annyira, hogy a lefelé csúsztatott maximumnál pl. PC-nél a tálcán a 2024 évszámnak csak épphogy a teteje látszik (4k/150% nagyítás). Ezért az S90C-n kikapcsoltam, de nincs jelentősége igazán, mert ~100 nit körül megy. A 2024-es modelleknél nem tudom mekkora mértékű a pixeleltolás.*fw: 1310-el (fw 2013-al /tizen 8.0/ nem néztem), illetve nem tudom, hogy fw függő vagy fixen a panelvezérléshez tartozik.
-
Vhiktor
Topikgazda
Talán hunspikey kérdezte G3 niteket.
SDR esetében:8 - 100
13- 120
20 - 140
38 - 200
50 - 240
60 - 270
70 - 305
80 - 325
85 DEFAULT - 350
90 - 370
100 - 400 -
Tyrone89
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
szerintem a mai tévéknél örüljön az ember ha 8 évet kibírnak..de inkább a 6 évet mondanám függetlenül attól hogy 130 ezer forintos vagy másfél millás tv-ről van szó. Nekem van egy 2013-ban vásárolt LG 47LA740S tv..azóta is működik gond nélkül. Viszont amikor 2017ben megvettem az EG910V oledet kb 4 év után elkezdett rothadni a panel...2020-ban vásároltam egy 65C9 oledet és azon most kezdek látni a felső káva alatt egyre több halott pixelt..nem zavaró még mert nézési távból nem látszik plusz teljes képernyős filmet sem sokat néztem manapság, de ez már jel számomra hogy szerintem jövőre lecserélem..
-
Pro Koryak
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Teljesen felesleges = pénzkidobás, mert az nem azt jelenti, hogy aki nem 500e-ért vett nekik tévét, hanem csak 130e-ért, az nem szereti őket.

Attól nem romlik a látásuk, nem lesznek kevesebbek, semmi hátrányuk nem lesz, mert a híradót nem 0,00001nit feketével nézik, hanem csak 0,1nittel.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Peace
üzenetére
Én simán a nagyobbat választanám. Főleg, hogy mi sötétítünk is.
133" 16 fl-en moziztunk. Világos jeleneteknél ott is hunyorogtunk... Pedig a 16fl hol volt akár egy sima első OLED-hez képest is.

Most 77" C4. És bőven elégnek érezzük a fényerőt.
Értem persze, hogy vannak napkitörés videók, ahol tök jó, hogy hegeszteni lehet a fény mellett, de nem tudom. Szerintem ez nem arról szól. A Napba sem szeretek belenézni, mert feleslegesen terhelőnek érzem.Euronicsban kiállítva is volt egymás mellett WOLED és QDOLED. (jó, most nem pont ez volt a kérdés)
Egy picit érzékelhető volt, hogy nagyobb fényerő és színfényerő, de ezzel együtt olyan művibb is volt a kép. (Persze direkt biztos el is volt állítva, hogy mindegyik szarnak nézzen ki)
De párom ennyit mondott: "Jó, szép, színes, erős(ebb) a fényerő, de nem érzem azt az igazi OLED mélységet, hogy mélysége van a képnek"De én mindig azt mondom, hogy mindegy, hogy OLED vagy QDOLED vagy MLA... bármelyiket is teszi be a hálószobába/nappaliba, mindegyiknek kibeba.. jó képe lesz.
Ha meg valaki azon gondolkodik, hogy jaj hát hú az biztos még jobb lett volna, akkor lemarad az életről, mert mindig ezen fog gondolkodni, hogy mi hogy lehetne jobb és közben elfelejti élvezni azt, ami van neki.
(Mondom ezt én, akiben 2-3 évente elindul a hifibogár/képbogár, miközben már az előző rendszerre is az emberek 99%-a azt mondja, hogy hova ennél jobb?
) -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Mondjuk úgy, hogy előtte TV-m utoljára ilyen SD TV volt, aminek ilyen nagy dobozos háta volt.
Aztán 106"-on bűvészkedtem sokáig, utána 133"-on. Aztán 1x év után eladtam mindent, és kipróbáltam az OLED-et.Szívem szerint 100" alatt nem vettem volna, de jó áron, jó akcióban sikerült elcsípni a 77"-t, így lett az.
Ha van pénz 83"-ra, biztosan azt venném.
Vagy nagyobbat. De egyelőre nincs nagyobb emberi áron.
De pár év múlva biztosan cserélem 100" körülire.
Képernyőből nincs olyan, hogy túl nagy, ezt már a 133" nál megtanultam. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
133" vászon.
Mondjuk közelebb is kellett húzzam a 77" miatt, de még jó így is.
-
prannk
őstag
Hali. samu 65S95D megéri azt a 130 ezres különbséget 65S90D vel szemben?
-
hunspikey
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Na ugyen ezt mondták már annó a plazma korszakban is.
A VT60 (Pana) képes volt nagyjából 0.0033 nit "fektére" és emellett tudott (ANSI checkboard) maxra tekerve 130 nites fehéret.
Ha ezt elosztod akkor az jön ki, hogy a valós nem dinamikus hanem állandó kontrasztja kb 40.000 : 1 - hez ami egy kikúrt jó dinamika.
DE:
és itt jön az, hogy hogyan látunk mi emberek.
Sajnos ahhoz, hogy bizonyos tárgyakat az agyaddal felismerj a valósághoz is köthető vizuális emlékeid alapján ahhoz annak a tárgynak megfelelő megvilágítottságúnak is kell lennie. Bár a plazma iszonyú dinamikát tudott, mégsem volt hihető a havas napsütötte táj, mert a kinti természet mintegy 100.000 !!! luxja helyett te láttál nagyságrendileg 80 nitet (ABL miatt) - szóval fakó, sápadt lófasz volt az, nem vakító havas táj.
Ugyan ez igaz minden napkorongot mutató felvételre, csillanásra, robbanásra akármire ami tudjuk hogy fényt kell rendesen kibocsájtson. Plazmán nem tette.
Lehet 30 blendés HDR felvételt készíteni és azt le lehet elég szépre húzni SDR-be, de attól az még nem HDR. Benne van az infó, meg is jelenik, csak az érzés marad el, pont azért mert nincs fény stimulus. Csak bágyadtság és kész.
Ezért mondom, pl én is, hogy HDR ott kezdődik, hogy 1000 nit kajak az arcba, akkor érzed, hogy anyám itt valami tényleg világít. Máris nem szürke posztó a hó és nem gyertya az ívheggesztő stb stb.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
LG oldalán -15% "Csak 2024. november 8. 13 órától
2024. november 11. 12 óráig"
55C4 416,491 Ft
Így a C4 +66e Ft, ha esetleg érdekel.
Persze pár hét és valószínű lesz olcsóbb is, de lehet a Karácsony miatt pont felviszik az árakat, azaz ha ünnep, akkor drágábban is megveszik. -
Lackó007
friss újonc
Sziasztok!
LG G2 -esre melyik a legújabb fw frissítés ?
Elvileg nálam ez van: szoftververzió 13.30.85
webOS TV verzió 8.3.0-29(number1-nameri)
Köszönöm.
-
cserix
tag
válasz
jesszjessz
üzenetére
Én gyárit vettem innen 136 eur volt szállítással együtt az osztrákoktól. A dobozban nem csak a talp volt, hanem a TV-hez hátlap takarók is.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
apszi
üzenetére
Erről a régi szép idők jutnak eszembe, amikor még vetítőztem, és 3 méterre beültem az(akkor) 106" vászon elé(később 133" upgrade) a bőrfotelbe, a karfán egy bútorlap keresztbe, amin az egér és billentyűzet, lábakat felhajtottam, hátradöntve a támlát és nyomtam a Titanfall 2-t.
-
martin66
senior tag
Ti melyiket vennétek?
- 77OLED759/12 77" (1 év gari, refurb) - £1370
- Samsung QE65S90CATXXU (1 év gari, refurb) - £970Lehet megérné nekem a méret beli különbség ezt a felárat.
-
alaves
addikt
válasz
vata666
üzenetére
Jobbulást! Hagyd most a francba az új TV dolgot, az egészségeddel törődj!
Ui.: Ha orvoshoz kell menni (pl. jogosítvány) a rendelőben ~190 vérnyomást mérnek. Egyébként folyamatosan, itthon, nyugodt körülmények között 13x az átlag (~120 körül már kicsit érzem, hogy alacsony). Baromi csalós ez a vérnyomás dolog, nálam az ideg és stressz megpattintja elég keményen, de én amúgy is a nyugalmat kedvelem
-
hunspikey
őstag
válasz
KubanitoS
üzenetére
Gratulálok! Jó választás.
Első 200 órában ne foglalkozz azzal ha sávos.
Egyet nézz meg, van e kép széli tehát vagy jobb harmad vagy bal harmad, netán mindkét szél lilás elszíneződése egy fehér vagy világos szürke slide-nak. Mert ez nem fog javulni.
5% sötét szürkén a sávok igen.
Pacák is javulnak ha vannak
Ami nem javul még az a pixel hiba - illetve ha pixel sor hiba van.. remélem ilyenben nem lesz részed.
Viktornak (tökéletes kép csatorna youtube) nagyon jó videói vannak, ott találsz beállítást g4-hez.
SDR világosság szerintem 30 vagy alatta elég kell, hogy legyen filmezéshez. Világos nappaliban más a szitu, de az első 200 órában az SDR tehát normál TV vagy régi film fényességet ne told túl mert sokkal jobban kivesz a panelből mint a HDR
Van úgy szoftver 24.x.x vagy mi, előtte volt 13.40.75 illetve 13.40.76 - azelőtt meg simán 3.x.x verzió. Ha netán még a 3.x.x van benne akkor tudd, hogy bármelyik a két számjegyű főverziósokból SZÉTBASSZA a képernyővédő funckiót = beégés halál gyanús működés.
Hogy ezt majd javítják vagy sem az nem tudjuk. Egyelőre nagyon oda kell figyelni. Régen 1 percen belül már jött az óra vagy a tűzijáték és nem ment gallyra, most elvileg 30 perc múltán jön... ezt még épp eszű ember nem próbálta ki. Te se tedd

Na, happy happy G4 ! cső!
-
hunspikey
őstag
Van itt olyan G3 tulaj aki megkapta a 23.x.x firmware-t?
Nekem egyszerűen nem hoz semmit pedig többet írtak hogy már kint van a 13.40.76 utódja
-
Tyrone89
senior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ne is mondd, azt hittem leesek az ágyról mikor megláttam..már a Century logo-t meglátva a film elején biztos voltam benne, hogy kalap szar lesz a HDR..mar ott halovány fakónak tűnt az egész, de hát mit várunk..Disney.. Mind1..már készítek egy normális verziót belőle. Virágboltba az egyik 4K HDR/DV release alá a kommentek közé beraktam egy drive linket a film első 13 percét megcsináltam..hát már ott zongorázni lehet a különbséget. Estére talán el is készül a teljes film
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szombatom már vastagon 13.40.76 volt.
De a német gyökér még a 13.40.75-re hazudta hogy +100nit FMM-ban.
De kamu, fotók alapján is már látni lehetett, illetve te aztán méréssel megerősítetted.
Azt hogy utána kellene állítani csak kérdezte valaki.
Én írtam neki hogy kizárt mert van EOTF görbe ami miatt még ha +500 nit jött volna (0 helyett
) akkor sem kellett volna semmit utána állítani. -
alaves
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Elvileg ez már az: 04.xx.xx > 13.xx.xx > [13.30.80] > [13.30.85]
[13.30.56]
Experience the all-new webOS.
With a simplified webOS, conveniently use various apps on your TV.
Edit your home screen and view recommended apps, video contents and services tailored for you.
- New home
- Enriched functionality for the following services: Music, Gaming and Home Office
- Settings at a glance
- Helpful tips
- Stabilized performance and enhanced securityHa nem az, akkor pedig napok, hetek kérdése.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én egy dolgot vettem észre ezzel az 13. X. X firmwarrel: a normál HDR videók black crushja iszonyú sokat javult.
Hetente nézem meg a Jackob&Katie videókat főleg az üzbegisztánit.
Mondhatni hogy az utolsó képkocka is a fotografikus memóriámban van.
És bizony most sokkal világosabb az alja:
(otthoni mozi hdr mód, dinamikus kontraszt off, kifejezés fokozó off, dinamikus tónus áthelyezés: be)

Itt pl a kép sötét részén szinte kivehetetlen volt a részlet, most gyönyörűen ábrázolódik:

-
Vhiktor
Topikgazda
Ma kalibráltam egy 77 colos G3-at az új fw-el. A +100 mit nem igaz. Kalibraltan 10% ablakban merve 1320-1360 nit.
-
hunspikey
őstag
válasz
undercover
üzenetére
Én feltettem mert gondoltam hátha javult a screen saver de nem.
Ez a frissítés konkrétan fogalmam sincs mit hozott mert változni semmi se változott.
Ha fent van már a 13.40.75 akkor nyugodtan rakd fel. Ha még 3.x.x-en vagy akkor skippeld!
-
undercover
őstag
Mit tudtok az új LG frissítésről?
13.40.76-ról?
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Én speciel szarok a képernyővédőre, mert ténylegesen hálószobás mozi van, tehát odamegy, bekapcsol, megnéz, kikapcsol, nem úgy mint a nappaliban lévő Samsung, ami egész nap a zajforrás üzemben van
- szóval sajnos az a helyzet hogy ha nem teszed fel akkor az appstore nem ajánl fel frissítést a TV-n futó appokhoz, magyarul rá leszel előbb utóbb kényszerítve. Pl ahogy feltettem a 13.x.x-et egyből szólt hogy van amazon prime app frissítés, ami egész nap a 3.x.x-el nem lett felajánlva. Érdekes módon ez a frissítés meggyógyította az amazon "nincs 4k DV" problémáját. Ennek fényében én örülök a 13.x.x nek. Ja egyenként 2x gyorsabb a tv menüje tehát maga a webOS gyorsult!
Szóval ha tetszik, ha nem nagyjából kötelező frissíteni (már ha nem kizárólag hdmi forrás a jelforrásod) .
-
hunspikey
őstag
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Mester azt nem tartod elképzelhetőnek hogy pusztán szoftveresen van beállítva hogy mennyi lehet a csúcs.
Én már erről korábban beszéltem, miszerint a G3 natív wb esetén (9100K} mért 3000 nitjéből (LG display panel bemutató) d65 esetén is kellett volna kb 2000 nitnek maradnia. Hogy csak 1350 lett az 100% hogy szoftveres limit. Simán el tudom képzelni hogy most 100-at hozzá basztak persze kérdést hogy milyen körülmények között lehet ez egyáltalán látni tekintve a tartalmi oldalt...
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Most ment fel..
Csináltam resetelt Dolby Vision mozi (filmmaker) módban képeket hogy legyen előtte fotó. Sötét részletest és világosat is. Netflix és Apple TV tartalomból is (a két sarkallatos streaming app).
Nem azt mondom hogy majd ettől egyértelműen kiderül hogy világosabb-e, mert tudjuk hogy a kontent lehet csak 600 nites, és az életben nem találok semmilyen olyan streaminges tartalmat ami kihozná a két fw közti különbséget.
Mondjuk egyébként ez is egyfajta válasz, mert lehet hogy más is csak streamingre használja a TV-jét és akkor ő majd eldöntheti hogy akar e fw-t frissíteni ha valós streaminges tartalom fogyasztás esetén nincs képi előnye a 13.x.x-nek.
Elsőre már furaság van mert ezzel fogad :
(eddig ilyen nem volt)
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED (83C34LA) 210CM 4K SMART 120HZ PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ!
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG OLED55G53LS 3+2 Év gyári garancia számlával
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- Samsung QE65S90DAEXXH 65" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nalunk a 700mbos net 121 tv csatornaval 24e/ho..... Vidanet... De legalabb a net es a tv is szxr

. programok futtatása mai napig tökéletes kis hackeléssel, mivel smart projektor
Persze idegbe kerültem, hogy pont kértem, hogy erre figyeljenek stb... Mindenki állítja, hogy nem nyomott rá és tény, hogy előző este én használtam a tv-t és így tudom, hogy én nem frissítettem. Létezik, hogy 5-6 (talán szeptemberi volt az sw) hónap után mégis kényszerből megcsinálta a tv?
Nagyon szomorú.