- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wyll358
tag
Persze, azt senki nem vitatja (és nem is írtam én sem), hogy van olyan eset, ahol külső box a legegyszerűbb/hatékonyabb/olcsóbb megoldás. Főleg mivel ilyenkor álltalában eszköz vagy technológia kompatibilitási gond van.
Sőt tanácsoltam én is külső lejátszót többször itt a topicban is... Csupán a kell! külső lejátszó mert anélkül mindenki csak szívhat és nem működhetnek jól a dolgai írásra reagáltam, hogy ez azért túlzás szerintem. Azt se tudjuk milyen igényei vagy felhasználói környezete lesz a kérdezőnek, egyáltalán nem biztos, hogy neki szüksége lesz külső cuccra és nem csak feleslegesen költ egy kütyüre ami számára semmi pluszt nem nyújt, cserébe eszi az áramot meg foglalja a helyet az is... -
bnorci71
addikt
érdekes ebbe a tesztbe kifejezetten írja a DTS HD-MA anyag támogatását
Emellett nagyon örömteli, hogy a Philips továbbra is támogatja a DTS kodeket (és vele a DTS HD MA-t és a DTS:X-et
itt viszont kimaradt a pipa
https://www.flatpanelshd.com/philips_oled706_2021.phpElég sok DTS HD-MA anyagot nézek
ezeket ha lejátsza térben akkor biztos hogy támogatja jól gondolom?
Vagy a magban tartalmaz sztereo és 5.1dolby-t is mondjuk?Bár az egyik 806 a másik 706
-
1stVikman
senior tag
Ha kedden eljutottam volna a rendelésig, akkor nem lenne már kérdés. Akkor ~20€ volt a difi. De azóta korrigálták az árakat és a 706-os 100€-val olcsóbb, a 806 meg 40-nel drágább lett.
Így már azért dilemmázok kicsit rajta.Multibit
Amlogic box+CE elég lehet vagy valami komolyabb?
X96 max plus van, de az menne a hálóba a régi tv-vel. -
En sem tudom mire velni, hogy o elektronikai muszeresz
Nem egyszer irta mar le, de ez most tobbet nyom a latba, vagy jobban oda kene ra figyelni es mindenkinek ugy cselekedni mint o? Nem ertem, de kisse unalmas mar, visszakuldi ok, nem vesz tobbet ok, de minek kell gyozkodni az embereket, nem tudom megerteni. En pekkent irom ezt, ha szamit.
-
Maltheus
csendes tag
Hmm "Never buy hardware today based on a promise of software tomorrow" szóval nem tudom. Van egy 6800xt-m az szépen kihajtja a dolgokat 4k 90fps szokott lenni. De köszi az infókat utána járok. Az egyébként plusz pont hogy fullos a 2.1 48Gbps-el nem csak 40 mint az LG. Elmegyek a boltba megtapogatom.
-
kisbalazs83
aktív tag
Jó kis tévé ez. Bár néha áramtalanítani kell, mert elkezd adakni a Netflix DV tartalomnál
Amúgy nagyon szép homogén kijelzőt fogtam ki. A tesztek, vélemények alapján amiket olvasok OLED-ekkel kapcsolatban él most bennem ez a sorrend.
65OLED707-re leszek kíváncsi, hogy mennyi lesz bevezető áron. Lehet az lesz az utódja.
-
PlayMax
nagyúr
Igen mert neked Philips TV-d van meg a havernak is ,aki meg leírja róla a frankot már mindjárt barom meg hülye.
Tudom ,még jöttök egy páran Philips tulajdonosok támadni (Ha nincs ló jó a szamár is ha már "ócsó").
Nem reagálok több támadásra ,baromság ,hogy az LG gyártja az összes oled panelt ,baromság ,hogy a Philips dobálja a hálózatot és baromság ,hogy a LG C1 és G1 közt van különbség...
Na meg baromság az egész felhasználó aki Én vagyok...Tiszteletem ,
Üdv. A Barom -
Kisszaboo
junior tag
Nem segíteni kell, (persze köszönöm a segítőkészségedet ) , hanem makulátlan tévéket gyártani. Itt van a gond. Fél millióért, bármily furcsa, de zéro tolerancia van. Oled. Isten királyként kezeltem eddig. Most mélyen beleásva magamat, illetve ezt a fórumot is visszaolvasva....azért döbbenetes hibák vannak. Nagyon meglepett., mondanom sem kell.... És nem is márka specifikusak.
-
salapp
addikt
Emag kisöprés akció volt, itt a fórumon is tárgyaltuk. Keddi napi ajánlatként a kifutó árhoz képest is további 25% kedvezményt adtak rá. Így lett 300ezer.
A Philips 55OLED706/806 volt még a lehetségesek között, de nagyfiam Sony-s énje győzött.
Hamar elfogyott, pláne, hogy itt is van kedves fórumtársunk, aki kicsit keresni akart és most 350-ért hirdeti.
Aki nem Sony-s, akkor már inkább 360-ért MM-ben az 55OLED706-ot vagy 400 körül az 55OLED806-ot javasolnám, pláne, ha nagyon kell neki a HDMI 2.1-VRR-ALLM és a nagyjából teljes hangformátum-támogatás. -
sub71
aktív tag
Szerintem engedd el! ITT vannak a hozzászólásai összegyűjte, tanulságos olvasmány! Harmada arról szól, hogy nincs megelégedve a C1-essel, egy másik harmada meg arról, hogy mennyire szar az összes többi márka, az LG G1 a király... valaki már írta, lehet, hogy egy belan klónnal van dolgunk
....ignoráltam is gyorsan....
-
PlayMax
nagyúr
Az összes oled tv-ben LG panel van….
Gondolom tudsz róla ,és ha cserélik a panelt évente 3x vagy kapok egy csereutalványt még mindig jobb ,mint ha elhajtanának gond esetén mint rajtuk kívül sok gyártó (feltételezem a Philips is hozzájuk tartozik).
És ha nem lenne LG oled ,akkor nem lenne sem Sony ,sem Pana ,sem Philips és még sorolhatnám az összeset…Végeredményben az LG az oled királya és van még a Sony aki az LG panel kijelzője alá a legjobb elektronikát rakja = ennyi röviden.
-
Igen erre gondoltam én is .
Viszont ezt nem érzem olyan nagy áldozatnak így elsőre .
Az a BW soundbar nagyon adja .
Végül szerintem maradok 806 hatnál 65 col nagyon adja majd veszek mellé max soundbart az asztalossal direkt csináltattam helyet soundbarnak is .3 méterre ahogy vissza olvastam nem tartjátok soknak a 65 öt.
Adná magát c1 65 is Game menü meg minden de azt nem láttam olyan featurenek . Rog 5 van ott se nagyon használom. -
Alvin_ti4200
félisten
Köszi a választ, a PS5-öt Game mode-ban is lehet használni a 4K/120Hz-hez vagy mindenképpen monitor mód kell hozzá (utóbbival mennyire alacsony az input lag)?
Utána olvastam egy kicsit ezeknek a 2021-es Philips OLED tévéknek és azért van bőven gond, a Dolby Vision probléma csak egy közülük. Van valami eARC bug, meg láttam panaszkodni embereket Dolby Digital 5.1-es tartalomnál is. Nem hiszem, hogy engem bármelyik is érintene, hiszen a mostani Philips tévém hangrendszerével is meg vagyok elégedve, így az újra se kötnék semmilyen külső hangrendszert. Az egyetlen dolog, ami hiányzik most, de az új tévében lenne az a Bluetooth 5 támogatás, így tudnék (remélhetőleg) vezetéknélküli fülessel játszani és "tévézni" (értsd: YouTube/Netflix). Azt esetleg kipróbáltad, hogy működik, mekkora a késleltetés?
-
Ren Hoek
veterán
Hamarosan jön idén a Samsung QD-OLED.
Alienware már csinált monitort is belőle 34 colon. 1300 dodo ami nem drága.Szerintem itt kezdődik majd az árverseny... a LG-nek eddig gyakorlatilag nem volt konkurenciája.
Az hogy a QD-OLED csak 3 subpixeles, (3 kék,) és red-green Quantum dot konvertereket használ, az komoly fegyvertény lehet. Sokkal hatékonyabb mint az LG WOLED: ami kék-sárga rétegből készített fehér pixel visszaszűrőzése, nagy intenzitásveszteséggel.
A microLED mire elérhető lesz, szerintem tapétában fogják árulni az OLED-eket... ha lesz árverseny.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
WinstonWolf
senior tag
Sokan tévesen alkalmazzák a csak és kizárólag túlfeszültség levezetőt tartalmazó elosztó aljzatokat, vagy berendezéseket. Ezek, a végberendezést védő ú.n. finomvédelemmel szakmai nyelven 3-as típusú túlfeszültség levezetőt csak akkor szabad alkalmazni, ha előtte maradéktalanul teljesül a többlépcsős túlfeszültségvédelmi zónakoncepció minden feltétele. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az épület betáplálási pontján ott az 1-es típusú TF levezető, a lakás elosztójában pedig a 2-es típusú levezető. Persze más, kombinált megoldás is lehet, de erre most nem térnék ki.
Ezek hiányában a 3-as típusú finomvédelmeknek semmi értelme nincs, sőt mivel a teljes túláram, és az általa indukált túlfeszültség ezen a nem e célra méretezett, és készült eszközre fog terhelődni, ezért rosszabb esetben még tüzet is okozhat. Azért gondoltam, hogy ezt itt megosztom veletek, mert erről mélyen hallgat mindenki, aki ilyen túlfeszültség védős elosztókat vagy aljzatokat árul. A használati utasítást meg sokan nem olvassák el…Üdv, Winston a Villamos Biztonsági, és Villámvédelmi felülvizsgáló.
-
fulton
addikt
Nálad is csinál olyat az "inaktiv állapot 1 óra elteltével" kikapcsolja a tv-t, és kéri hogy nyomjak meg egy gombot. De én hiába nyomom végig a távnyitót, kikapcsol a tv. Onnantól hogy bejött az üzi hogy nyomjak meg gombot nincs vissza út, kikapcs. Ez miért lehet?
Fura egy anomália ez. De kikapcsolni meg nem akarom ezt, és 1 óra nekem jó biztonsági okból, nem csak én használom és hajlamosság van hogy úgy hagyják a tv-t. -
magickonfig
tag
#69243 tökéletes a lieírás így próbáltam és nem megy a hang az 5.1en. Erősítő se érzékel semmit.
#69244Tv-hangal nincs gond. " nem érzékeli a hangot a Tv"-kicsit pontosítok. A Philips tv hangbeállításoknál van 3 opció: 1. tv, 2 HDMI, 3 Bypass ( azaz SPDIF). Ha 2. HDMI opciót kiválasztom , kirja hogy nem érzékel eszközt.
Csak SPDIF kapcsolattban megy át a hang az AVR-re . Dolby digital 5.1 általában ha KODIn nézek filmeket. Ebben nincs benne az extractor. A félreértés elkerülése véget
-
junior19
senior tag
Csak neki a Sony Fényerő opció teljesen más célt szolgál, s mást csinál, mint a te Philips készülékeden.
Nála a panel általános fényerejét szabályozza, neked pedig a fekete vágási szint beállítására szolgál.
Kalibrálásnál nem véletlenül állítják 50-es értékre, felette kezd el működni a panel. Ha leveszed 50 alá, a fekete nem lesz feketébb, mert nem tud feketébb lenni, csak a sötét részletekben veszíted el a részleteket, még nem fog működni a panel, amikor már kellene. -
bnorci71
addikt
igen világosba lehet kel ekkora fényerő
nálunk mozinál sötétítek, ilyenkor tv mellé megy egy kislámpa ha meg sorozatozok azt is lekapcsolom
a sok fény inkább a feketébe zavaróan sok már nekem A Térségbe néztem most bele a te beállításoddal és a fekete űr olyan mintha LCD lenne kicsit "világít" a háttér.
Ízlések és pofonok.
Az a gond ahhoz hogy az ember kb be tudja állítani nem árt ha fogalma is van mit állít, na az nem sok van nekem.
A régi samun voltak képek mellette az utasítás mit kellene látni könnyebb volt így beállítani mint ezt főleg ha nem állóképen próbálja az ember -
bnorci71
addikt
na átállítottam a tiédre
sok minden egész máshol volt nálam, ez a képvilág így világosabb, magam se tudom tetszik-e
nejem nem tudja majd kíváncsi vagyok észrevesz-e valamit
Ha Netflixen állítok képet akkor a KODI/Prime is ugyan azon fog menni vagy mindenhez külön beállítás van? Vagy ez a TV beállítás az SDR a Netflix a UHD/DV képekre vonatkozik.
Új ez az egész nekem -
salapp
addikt
Nagyon jó, hogy ezt megosztottad, köszi! Szervíz Kft-vel más ügyekben nekem is abszolút pozitív tapasztalataim voltak. Volt olyan termék, amit Németországban vettek nekem meglepetésként, csak a kinti blokk volt hozzá, minden további nélkül intézték az ingyenes javítást arra is.
-
bnorci71
addikt
én nézek/értek valamit félre
HDCP 2.3Igen, az összes HDMI-n
HDMI ARCIgen, minden port esetén
HDMI eARCIgen, a HDMI2-n
HDMI VRRIgen, az összes HDMI -portonFreeSync PremiumSzámítógép-bemenetek a HDMI1/2 porton
HDMI 2.1 támogatása legfeljebb 4K és 120 Hz esetén HDR támogatással, HDR10+/HLG
Videobemenetek a HDMI1/2 porton
HDMI 2.1 támogatása legfeljebb 4K és 120 Hz esetén HDR támogatással, HDR10+/HLG
vagy esetleg arra gondolt minden porton menni fog -
coolrob
aktív tag
Az a baj, hogy a fórum már rég kettéoszlott, LG hívő és LG ellenes felhasználókra.
Viszont jelent nagyon nincs igazad amúgy. Garancia és garancia között óriási a különbség. Egy 500-700 ezres tv-nél pedig ez kifejezetten fontos, mert sokan nem 2 nap alatt keresik meg az árát. És igen, van gyártó aki elküld a pixelhiba esetén, ha csak nincs belőle x db x területen belül, és van aki már 1 esetén is cserél.
A mondanivalód második felével nagyon nem értek egyet. LG C-s tv-je kb minden évben best buy ár/teljesítmény kategóriában. Sony rendszerint 15-20% felárat kér az olcsóbb oledjéért is, cserébe nevetségesen xar a hazai szervíz szolgáltatásuk (tapasztalat). A mozgásmegjelenítés is érdekes téma, mert bár mindent kikapcsolva az LG borzalom, de mivel remekül felzárkóztak az utóbbi években, így minimális beállítással szerintem jelenleg az egyik legjobbak ezen a téren. Lehet jönni azzal, hogy azokat ki kell kapcsolni stb, de a 24p baromi idejétmúlt manapság, ráadásul az oled tv-k gyors válaszideje csak tovább fokozza a gondot, így szerintem alap dolog finoman bekapcsolni.
A WebOS ízlés kérdése, sztem kifejezetten jó, pláne magicremote mellett.
A panelottó pedig pont ugyanolyan minden gyártónál, se a Sony se a Pana nem válogathat. Csak mivel ezekből jóval kevesebbet adnak el mint az LG, így feltűnőbb. Példa youtube tesztből:
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- Gmail
- Villanyszerelés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest