Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
so_ha
senior tag
válasz renatto #31402 üzenetére
"harmada lehet az előállítási költség"
Augusztus végén linkeltem. -
powerup2
addikt
válasz renatto #31411 üzenetére
Nem égett be tökéletes a képe megy a hálószobába a B7 mozis nappaliba meg minimum 65" tv lesz csak kérdés milyen ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
so_ha
senior tag
válasz renatto #31395 üzenetére
Samsung: jelentős beruházás a QD-OLED gyártásba.
"a tervek szerint 2021-től gyártásba kerülő „következő generációs” QD-OLED képernyőkbe" -
arn77
aktív tag
válasz renatto #31297 üzenetére
Idáig csak pozitív észrevételeim vannak. A menü az a szokásos fapados Panasonic menü. Elveszni nem tudsz benne, mert annyira egyszerű. Nem olyan látványos mint egy WebOs. A Panasonic tévéknél tudod nézni menün belül az üzemórát is. Van akinek ez is számít. Beállítási, finomhangolási lehetőség sokkal több van benne mint az LG-be, de nem is nagyon kellett belenyúlni, mert az alap beállítások is szinte tökéletesek. A képe nekem sokkal nyugodtabb mint az LG-é. HDR-nél észrevehetőbb a kisebb fényerő, de bőven elég így is. Szerintem ezért látom nyugodtabbnak a képet. Szebbek, pontosabbak, teltebbek a színek. Filmnézés közben nem jön elő semmilyen Banding, az LG-nél volt egy pár vastagabb csíkom amit filmeknél is láttam. A pixelfrissítő hasonlóképp működik mint az LG-ben. Talán 4 óra használat után kikapcsoláskor nem pirosra hanem narancsra vált a led és kb. 5-6 perc után kattan a relé, ekkor vált pirosra. Működés közben viszont zölden világít ami nem kapcsolható ki, de 2 nap alatt megszoktam.
Hangról nem tudok nyilatkozni, mert a hangerő csúszka nullán áll, erősítőn keresztül szólaltatom meg a filmeket. -
alaves
addikt
válasz renatto #31249 üzenetére
Értem, de azért gondolom van közte bőven 16:9 és 1:1,85 képarányú film is. A garancia figyelmeztetésben inkább a színes logókra hívtam volna fel a figyelmet, no meg PC-re kötve a színes statikus elemekre (pl.win7 alap tapéta narancs része képernyőkímélő nélkül).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz renatto #31238 üzenetére
Hát rettentően sok felhasználó lehet, aki megveszi az OLED TV-t és kizárólag szélesvásznú filmet néz rajta vagy csak 4:3-as Dallast, Kojak-et
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz renatto #31232 üzenetére
Értem. Aggódjanak más gyártók tulajai, nekünk meg csere. Amúgy nem is értem, hogy a szélesvásznú és a 4:3 arányú néznivaló miért is veszélyes beégés szempontjából Egy narancssárga logó ezerszer hamarabb hagy nyomot
-
alaves
addikt
válasz renatto #31217 üzenetére
Ha jól tudom eddig sem volt garancia a beégésre, csak a magyar LG eddig olyan gáláns, hogy ilyen esetben is cserél kijelzőt.
-
arn77
aktív tag
válasz renatto #31130 üzenetére
Most még megvan a "húú" érzés az 55" után, de gondolom idővel elveszik.
A másik szobába van egy 55"-os tévénézős TV, amikor átnézek rá, na akkor látszik igazán, hogy az milyen kicsi.
(#31131)Mankó
Mozgásmegjelenítésről túl sokat nem tudok nyilatkozni. Mondjuk nálam mindenféle IFC ki van kapcsolva. Engem nem zavart sosem ha kamera svenkelésnél döcögött a kép. Csak filmezésre használom, játszani nem játszok, tévé adást nem nézek rajta. A panel fényereje visszafogottabb mint az LG-é. Nálam ez sem hátrány, mert a B7-nél is 17 volt az oled fény SDR forrásnál.
HDR teljesen rendben van szerintem. A színei szebbek mint az LG-nek, gondolom egy kalibrálással még jobbra be lehetne lőni. Igazán még nem tudtam rendesen letesztelni, csak egy két kedvenc filmbe lestem bele. Az új Pókember brutális az tuti.
2 év garival vettem. -
Rocsesz79
tag
válasz renatto #31090 üzenetére
Minden ki-be kapcs. meg volt.
Most optikaival van össze kötve.Így most tudok belőle hangot kicsikarni.
Igaz most egy plussz távirányítót kell használnom.
Amúgy számít a hangnál hogy hdmi vagy optikai kábellel van össze kötve?
Mert akkor hagyom egyenlőre így a francba.
Nagyon nem akarom a gyári visszaállítást. -
Rocsesz79
tag
válasz renatto #31085 üzenetére
Gondolom ezt nekem szántad.
Csak a tv van HDMI-vel össze kötve az erősítő.
Be volt kapcsolva minden.
Tegnap este még így néztem filmet.
Viszont ma mikor bekapcsoltam a tv-t nem kapcsolta be az erősítőt és azóta semmit nem tudok belőle elő csalogatni.
Internet rádió jó,viszont a tv nem ad átt semmi hangot.Ja és bocsánat!
Alaplapot cserélték ki.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz renatto #30915 üzenetére
LG OLED kiállítási darab megvehető, ha valakinek nem gond a kijelzőcsere procedúra. Az első kijelzőcserekor (logó helyének kifakulása) tőlem meg is kérdezte a szerelő, hogy kiállítási darab-e a készülék, mert az sem gond, mindenképpen cserélik.
-
atom18
senior tag
válasz renatto #30767 üzenetére
"MÁS: Euronics-ba az 55B8 342.000 HUF; MM-ben a 65B8 is vissaztért 550k-ért, illetve a Philips 65OLED903 615K. Az utóbbi kettőt azért lehet érdemes figyelni, mert lassan kifutnak és MM-nél idén volt már jó pár utolsó darabos durva akció..."
Biztos kifutnak mert nálunk a MM-ban csak múlt héten hétvégen az lg 65c8 509990ft volt odamentem a pulthoz megkérdeztem, hogy tudnak e újat azt mondták igen csak várni kell vagy 2hetet, én már csak érdeklődés képpen kérdeztem meg mivel pénteken jött meg a 65e8 és én másnap voltam....
-
Pro Koryak
addikt
válasz renatto #30774 üzenetére
Megnyugodhatsz, így van!
A Sony nem jobb, kivéve felskálázás/mozgás hangyfa..nyit.
LG meg a PC-hez jobb. A blokkosodást meg inkább hagyjuk + elcseszik az újabb fw-el a tévét még jobban stb.(#30776) renatto
DV-n több részletet látsz, ennyi. Viszont tényleg csak akkor, ha egymás mellett a kettő anyag.
Szóval nekem nem hiányzik a Panából.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz renatto #30745 üzenetére
2 év múlva már minden tévén 2.1-lesz, meg tudni fogja mind a mostani "sztár fícsöröket".
Akkor is az ár fog dönteni szerintem elsősorban, vagy a márkahűség/preferencia semmi más.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
chros
őstag
válasz renatto #30739 üzenetére
Akkor lehet pezsgot bontani a 2000/4000-es jubileumhoz.
Epp azt akartam kerdezni, mennyi idos a TV. A service menuben (IN-START) tudod megnezni hogy hany ora van benne, hanyszor futott le a 4 es 2000 oras frissites.(#30740) alaves : ahogy Pro Kyroak irja, en sem vennem meg pl. a DV hianya miatt (es a 23p gond miatt PC-rol). Az idei modellek viszont mar erdekesek lesznek.
(#30733) fuzics : kulfoldi forumokon nezelodj egyenlore, avforum, avsforum.
-
alaves
addikt
válasz renatto #30732 üzenetére
Ez pontosan így történik. Ez a 2000 óra utáni pixelfrissítés volt a B7-en (manuális indításnál is ez történik). Egyszer végigültem a folyamatosan világító W alpixel miatt.
[ Szerkesztve ]
-
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #30640 üzenetére
Akkor fel kell menni a hivatalos LG-weboldalra, minden ott van leírva.
MLB és PLA különbözik a talpban és a panelnél is van differencia, a PLA (picture on glass, tehát olyan mint az E (üvegre van applikálva a panel), a másik valami Alpine Slim kialakítás (ez nem tudom mit jelent, de biztos nem üveg).
Összességében eléggé másképpen néz ki a két készülék.
Viszont ha az MM forgalmazza mindkettőt, akkor valószínűleg ezek európai piacra lettek szánva.Amúgy meg nem akarok senkit sem megbántani, de ha 500k-t akarsz elkölteni akkor (szerintem) érdemes élőben megnézni a két készüléket.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz renatto #30398 üzenetére
2-3 hete nézelődök, egyelőre a B8 600 körül ami megy mostanság, és abból is alig találni. Várok akcióra, csak mivel az előző TV beadta az unalmast, így 3 hét tv nélkül már feszegeti a gyerekek ill a feleségem tűréshatárát :I
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
rizsa7777777
tag
válasz renatto #30190 üzenetére
Eggyel fentebb leírtam a menetet . Kérdeztem a srácot aki kijött azt mondta még kb 800 darab van elvileg raktáron az LG-nek B7-hez való panelből, mert mondta, hogy csak garanciába viszik főleg mivel ha valaki ki akarja cseréltetni garancia után akkor kb 700 euro az ára (csak a panel). A pixelhibára meg azt mondta, hogy a legtöbbször már elég 1 pixelhiba is (de csak OLED esetén) és kicserélik, amivel nem igazán foglalkoznak az a beégés (már mint azzal az indokkal nehezebb kicseréltetni).
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz renatto #30305 üzenetére
Ez volt a leghasznosabb, amiből idézgettem is, csak lemaradt a link:
nvidia.com / news / lg-gsync-compatible-hdmi-big-screen-gaming
(Minden kiderül belőle, csak végig kellett volna olvasnom, mielőtt kiragadok belőle egy mondatot.)
A Flatpanels cikkben írnak téves dolgokat is, pl. hogy a G-sync Compatible az a FreeSync-et támogatja (ami konyhanyelven elmegy, de nem egészen igaz, mert a G-sync és FreeSync is a VESA szabványra alapoznak, ez közös bennük, de konkrétan nem a FreeSync-et támogatja az nVidia, hanem a VESA-t).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
veterán
válasz renatto #30225 üzenetére
Ja és még annyit, hogy a Samu közvetlen riválisa az LG-nek. A Pana nem az szerintem, nem olyan szinten, mint a Samu. Amíg a Pana panelt vesz az LG-től, addig nem akkora riválisok. Végülis az LG nem ad el azért panelt, hogy szándékosan vevőket veszítsen azzal, hogy vannak akik Panát vesznek. Nem hülye az LG sem. Én erre gondoltam, amikor a Samu-LG ellentétet a Barca-Realhoz hasonlítottam.
-
veterán
válasz renatto #30225 üzenetére
A motor nem a képernyő, hanem az elektronika, a vezérlés. Szerintem. De figyelj.
Ha Pro rivalizálni akar, vagy Te, akkor tegyétek. Engem viszont hagyjatok már ki ebből. Próbálok úgy írni, hogy az ne zavarja az LG-seket, se más gyártó tv-jét használó embereket. Látom, Pro úgy van beállítva, hogy provokál. Te is. Nincs ezzel baj, csak én ebből a részből kiszállok. Én Panákat vettem, semmi bajom velük, egy percig sem bántam meg. Te LG-t. Elfogadom, rendben? Fejezzük be ezt a hülye, gyerekes vislekedést.
Peace.😉 -
veterán
válasz renatto #30215 üzenetére
A Samu konkurenciát akar az olednek. Belátja, hogy a Qled szép és jó, de nem versenyképes az oleddel. Ezért kifejleszti a saját oledjét. Nyílván a pénz vezérli, a profit a lényeg, de ha megoldhatná olcsóbban a saját oledet (vétellel), nem fektetne fejlesztésekbe. Szerintem a Samu közvetlen konkurenciája az LG-nek és ez befolyásolja a Samu egész magatartását a piacon. Úgy is mondhatnám, közvetlen riválisok. Mint a fociban a Barca és a Real (akik nem igazán adnak el egymásnak játékosokat ugye). Vagy a Forma 1-ben a Mercedes és a Ferrari. Láttál már Ferrarit Merci motorral?
-
alaves
addikt
válasz renatto #30124 üzenetére
A minap még 1,3 mFt volt ez a 77C8, és mivel LG szerintem jó vétel. Lehet vannak rajta statikus elem nyomok, kijelzőcsere és van 1 milláért egy új 77-es OLED TV
-
stilo18
addikt
válasz renatto #30124 üzenetére
Én az 55AF9-et néztem itt pont az előbb..
Be mernétek vállalni oled esetén az outlet opciót akár így a Media Markt-nál ?
Jövő év elején cserélek tvt (C9 a kiszemelt a 2.1-es hdmi miatt), de 390k-ért azért szemet szúrt a Sony oled...#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
veterán
válasz renatto #30123 üzenetére
Most komolyan, van aki elhiszi, hogy ha egy adott tv márka esetében azt állítja valaki, hogy megbízható, akkor ez igaz a márka minden egyes modelljének, minden egyes készülékére?
Ne sarkosíts légyszíves.
Soha senki nem állította, hogy ha bárki Panát vesz, akkor tutiszázszázalékosbiztosan tökéletes lesz.
A tökéletesbe is belekötök, ha akarok, főleg, hogy mindenkinek más a tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
so_ha
senior tag
válasz renatto #30039 üzenetére
Ez így kemény: "Ultimately, the company could exit the LCD panel market completely, but a decision on that remains under review."
"LG’s plans could be impacted by Samsung Display’s recent announcement that it is planning to re-enter the OLED market, but for now LG remains the only viable supplier of OLED panels in the television industry."Nem tudom konkrétan, de nekem úgy tűnik, mintha a Kínai cégek kényszerítenék ki a Samsung-ból, és az LG-ből is, hogy egyik pillanatról a másikra számolják fel az LCD gyártásukat, ami így elég kockázatos lépésnek látszik. Tudom, a Samu még nem adta fel teljesen, de a pár LCD gyár leszerelése, és átépítése OLED gyártásra, amikor még demo tv-t sem mutattak be az elég hasonló. Valamit ők már tudnak, amit mi még nem …
-
alaves
addikt
válasz renatto #29978 üzenetére
Kétszer volt kijelzőcsere. Egyébként ha majd esetleg B9-re cserélnek, nálam biztos előjönnek a típushibái a magas napi üzemóra miatt
...ezért tesztelték réges régen egy messzi messzi... a CRT-ket folyamatosan 24 óráigSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz renatto #29960 üzenetére
A helyzet az, hogy nagyítóval megnéztem: 1db W pixel, szerintem teljes fényerővel világít, mint mikor a HDR üzemmód bekapcsol. Bizony ez még 4 méterről is látszik, film közben is.
-
janos666
nagyúr
válasz renatto #29954 üzenetére
Én is így képzelem, hogy lesz egy n+1 új képmód valami Creators vagy Pure, stb névvel, de ugyan úgy a Mozi/Színház klónja lesz, mint ahogy most is teljesen ugyan azt kapod Cinema és ISF módokban, ha mindent ugyan oda állítasz bennük. Annyi, hogy a "Pure" módban talán teljesen ki is lesz szürkítve minden "képjavító", de legalább is alaphelyzetben ki lesznek nyomva (kb. mint ma PC módban).
Vagy ez, vagy minden Mozi-szerű képmódban lesz egy gyorsgomb, ami kilövi ezeket egy nyomásra (de aztán visszakapcsolható külön-külön).
A Játék móddal is el szokták játszani mindkettőt: sokszor van külön Játék preset, de másik preset-re is bekapcsolható egy Játék mód kapcsoló is (és mindkét esetben alacsony a lag).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz renatto #29923 üzenetére
4k Content Availability Excellent -> MUHAHA https://4kblurays.com/
(#29951) Gigi01 - Már az 1080p60-hoz is HighSpeed kell. Az 1080p120-hoz (főleg 10+ biten) Premium High Speed.
#29915 + #29918
A John Wick első két része is szebb HDR-ben, mint SDR-ban. Nemrég a véletlen körülmények miatt Netflix-en SDR-ban voltam kénytelen nézni valakivel, és hiányoltam néhol a HDR látványt: pl. az első rész 40:30 és 55:00 közti jeleneteinek (az élénk szaturált színek a szórakozóhelyeken) nagyon fekszik a HDR, ahogy a második részben is 1:36:30-tól a 7 perces "reflections" résznek is (de még a kicsit világosabb kültéri jelenetek is meghálálják).(#29934) - Még LCD projektorból is van impulzusos. Láttam egyszer egy Sony-t, amin egyszerre volt jó a kontraszt és homogenitás (már LCD viszonylatban) és a mozgás is. Persze több milliós árcímkével.
(#29947) renatto - Szóval egy kattintással ki lehet majd kapcsolni minden "képjavítót" a Mozi/Színház (gyárilag legpontosabb) képmódokban? Szerintem egyszerűbb lenne ezeket a módokat eleve így szállítani (és az ilyesmiket csak a Kiemelt, Eredeti, stb módokban bekapcsolni alaphelyzetben).
Amúgy pedig ez a Pioneer "Pure" mód újra-feltalálása, avagy LG-nél a Technicolor preset újabb inkarnációja.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz renatto #29924 üzenetére
nem hinnéd és a biztos vagy benne két külön dolog ( : de bármilyen más játék is lehetne, vagy nálam pl a kugli', mert elég sokat nyitva van
Pro Koryak
részemről egy kis szamóca lekvárt ízlelgettem nemrég, köszönöm, az elég volt
teljesen nyugodtan vettem meg a tv-t, az lg szerviz valóban prémium kategória itt és máshol olvasottak, illetve telefonos "elbeszélgetés" alapján, többit meg már kifejtettem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pro Koryak
addikt
-
chros
őstag
válasz renatto #29719 üzenetére
"DV tartalom még mindig nagyon kevés van"
UHD BluRay, Netfilx, Amazon, Apple4k, stb. Nem keves az, csak nalad/nalunk
"B8-hoz képest milyennek tűnt a C9?"
Fogalmam sincs Nem volt mellette, nekem tokeletes a B8.
(#29717) krx21: bocs, nincs ekezetes billentyuzet, s nem tudom hogy szoftveresen ra tudnam e rakni (ha akarnam) itt (minden xar tiltva van), de igy is ertheto nagyjabol gondolom
(#29725) janos666: "jobb, ha WOLED-nek hívod"
Koszi, par ital utan mar osszemosodnak a szavak
(#29731) krx21: "úgy gondolom, hogy nincs a gyártásba bevont válogatás"
(#29732) rothfb: "a gyártási folyamat és az ahhoz tartozó ellenőrzés, meo, audit nem publikus"
@rothfb-nek igaza van, Vincent erre gondolt. A kerdes valahogy igy hangzott: "LG szelektalja-e a paneleket (minoseguk szempontjabol), amik magasabb modelljeibe kerulnek es a mas gyartoknak ad el (Sony, Pana, stb)?"
A "fu alatt" alatt azt ertettem, hogy nem publikus az info, LG nem kurtoli szet, hogy egy B8-ban xarabb van.
Legalabb is Vincent ezt mondta(#29727) daneel_hu: "Válogatják a paneleket? "
No, epp ezert irtam lejjeb a fenti posztban, hogy csak a Pana-n volt tinting.
Ha valogatjak is, vannak olyan panel hibak, amik csak kesobb jonnek elo, mint pl tinting, dead pixel, stb, ezeket nem lehet valogatni az elejen, ha minden jonak tunik. -
chros
őstag
válasz renatto #29714 üzenetére
Mint emlitettem, a Pana es LG egy vagon-ban volt.
Es nem, a Pana nem volt fenyesebb, az LG volt az! Ez kulonosen HDR gaming mode-ban volt latvanyos, tobb volt a kontraszt, elettelibb volt a kep. Lehet ez zavart meg sok user-t, koztuk a Pana-s kepviselot isEgyebkent kerdeztem az egyik Panas embert, mi vezerelte oket, hogy "csak" az idei modellekben van DV:
azt allitotta (vagy igaz vagy nem / vagy tudja vagy nem), hogy felmeresek "igazoltak", hogy a vasarlok tobbseget nem erdekli.
Erre reagaltam: valszeg ezert nem ment a Pana eladas
Azt elfelejtettem megkerdezni tole, miert nincs Pana az USA-ban. (Ez felettebb gyanus, hogy az egyik (?) legnagyobb market-et mellozik.)(#29712) Tulku: "hanem a panel a szűk keresztmetszet"
Igen, ugy nez ki, hogy a WRGB technologia elerte a hatarait (csodak mar nem lesznek), s nem hogy jobb lenne evrol evre, de pl neha xarabb is (pl a 2018-as LG modellekben bevezetett ANSD ABL)
LG feji a tehenet kemenyen, a befektetest megprobalja max-ra jaratni Es mivel nincs ellenfel technologiaban, barmennyi es barmilyen hibai is vannak a WRGB-nek ...
De lehetne ez sokkal xar-abb is: lasd a tobbi gyarto top termekeinek az arkepzeset.[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz renatto #29678 üzenetére
No, miutan az eredmenyeket publikaltak, igy mar konyebb dolgom lesz
Megkerdeztem Vincent-et:
- valogatjak-e a paneleket: "fu alatt" igen (arra mar nem tertem ki, hogy megis hogyan kepzeli ezt), ezert kerul tobbe az egyik a masiknal
-- egy Pana-s kepviselot (2-en voltak, mas gyartotol senki) is kerdeztem errol, o azt mondta nem (de lehet nem ertette a kerdest, mas kontextusban volt)
- bejaratas: 100-200 ora (addig nem kalibral)A tesztrol (vak-teszt):
- a tesztelok legalabb fele atlag user, aki azert jelent meg, hogy eldontse melyik TV-t vegye (meg nincs OLED TV-juk)
- DV tartalom teszt nem volt: mert Samu-ban nincs DV (nem is tudtam)
- a keszulekek mind kalibralva (mar elozo delutantol folyt a munka rajtuk)
-- csak az LG volt Calman AutoCal-al (custom curve-el a C9-ben), a tobbi manualisan
-- mind SDR es HDR10 modokban
- a kis (30") Sony studio monitor (1000 nit utan clippingel, nincs roll-off) kozepen (ez furcsa volt a 65"-ok kozott )
-- ez csak HDR10 tartalom eseten ment (SDR-nel nem)
-- a feladat minden kategoriaban az volt (mikor ment), hogy osszehasonlitani az egyes kijelzoket a Sony studio-val (az a referencia)
- a teszt elso feleben HDR10 tartalom volt, majd a masodikban SDR video es HDR gaming
- HDR10 teszteknel nem volt dinamikus tonemapping, huen akartak ragaszkodni a szabvanyhoz
- SDR banding teszt: GoT s08e03 elejeA keszulekekrol:
- Samu:
-- kilogott a sorbol mar az elso teszt soran, a fekete hianya latvanyos volt, meg a jaratlanok is felfigyeltek, hogy az mas mint a tobbi
-- erdekes modon, a tobbi tesztnel mar nem volt ekkora kulonbseg, de a masik mellett lehetett latni, hogy a fekete nem igazan fekete
-- most lattam eloszor, valoban nem rossz (de pl. felirat nem volt a videokhoz ), de ennyi penzert?!
- Sony:
-- a mozgas-interpolaciot tobben is eszrevettek, hogy jobb mint a tobbin, de en nem (nekem ugyanolyan jo volt az osszesen)
-- a HDR tonemapping-ben ez volt a legrosszabb, latvanyosan (fako / clipped highlight)
- LG:
-- mint emlitettek, ez a masodik LG keszulek volt, es ez volt az egyetlen, amin volt (fekete kozeli) banding
- Pana:
-- erdekes modon, ez volt az egyetlen, amin baloldalt kb 10cm-es csikban volt jol lathato color tinting (es nem tesztabrakrol beszelunk!)
-- Vincent mondta, hogy majd a teljes review-ban is emliti majd a HDR10-nel jelentkezo posterisation-t (aztan, lehet, hogy ezt orvosoljak majd firmware update-el)
-- a tonemapping-e nekem furcsa volt (az LG B8 utan): reszletgazdag highlight, de nem annyira vilagos az osszkep- a tesztek soran (mikor meg nem tudtam, biztosan, hogy melyik-melyik, a Samu-t kiveve ) 2 tetszett igazan: a Pana es az LG (a Sony valahogy kilogott a sorbol)
- egy-egy tesztet vissza kellett tekerni (!) mert az ABL besotitette az osszes Oled TV-t!!! (s kb 30-60 masodperces (ismetlodo) jelenetrol beszelunk, mikor a kamera lassan mozog egy szobaban nagy vilagos ablakok elott)
- a vak teszt vege fele el kellett talani, hogy melyik TV melyik: 9-nek sikerult (koztuk nekem is, bar a Pana vs LG nem volt nyilvanvalo ), s ezt egy kis jutalommal dijaztak
-- az egyik Pana-s kepviselo is azt hitte, hogy az LG a PanaS ha mar itt tartunk, a fenti linken vannak arak is:
Lg < Samu < Sony < Pana
Csak magunk kozott: mindegyik ara felhaborito, meg az LG-e is!Vincent emlitette, hogy 2 ev mulva mar a Samu-nak is lesz sajat Oled TV-je.
A szubjektiv elmenybeszamolo egy kulon poszt-ban majd.
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #29651 üzenetére
Érdekes mert itt is ugyanaz megy kicsiben mint az országban.
Ahelyett, hogy összetartanánk, szétszívatjuk egymást.Mindenesetre el tudom fogadni, hogy jobb a Pana, de akkor legyen valami konkrétum ami alapján ez kijelenthető. Mert konkrétum eddig semmi nem érkezett.
Az nem elfogadható magyarázat, hogy "...van három készülék amelynek épp nincs semmi baja." -
veterán
válasz renatto #29638 üzenetére
Egy, én nem mondtam, hogy jelenleg jó vétel a GZ2000. Olyat is kiolvastál az írásomból, ami ott sincs. Én csak egy tesztről írtam, meg arról, hogy a sok LG buzi máris nekiesik minden más gyártónak, mert tavaly után, idén most pár ponttal LG nyert, sikerült végre a saját paneles LG-nek nyernie valamit.
Amikor tavaly más gyártó nyert, akkor a kis különbségekről, meg arról szó, hogy ez csak egy díj... Érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Reklámblokkolók topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest