- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrBazsi
senior tag
válasz
#72042496 #19789 üzenetére
Hogy mi lessz másfél év múlva ha nem cserélik?
Nos én jóideje követtem ezt a topicot is meg sok mást, olvastam teszteket, néztem rengeteg tesztvideót, és mielőtt rászántám volna magam hogy akkor OLEDre váltok, szépen megkerestem az Lg ügyfélszolgálatát emailben feltvéve a kérdéseimet.
Másnap telefonon visszahívtak és minden kérdésemre szakértelemmel válaszoltak, amit nem minden gyártó ügyfélszolgálatáról tudok elmondani.
Beégésre kiterjed e a gyári garancia ez volt az egyik főtémája beszélgetésemnek az úriemberrel aki felhívott.
Elmondta h elismerik hogy előfordulhat és igéretet kaptam rá h szó nélkül cserélni fogják mert beletartozik(!!!) a garanciába a beégés is. Hisz igen elvégre egy tv elsősorban tv, nem minenki játszik rajta, egyszerűen csak szeretne szép képminőséget.
Tényleg legalább 5ször elmondta az ügyintéző igéretet tett rá h ez beletartozik a garanciába, megnyugtatott, hogyha beég is akkor sem kell aggódnom.
Mondom rendben maguk is rögzítik a hívást, én is, ha esetleg beégne és valami probléma merülne fel gariztatásnál, akkor erre a beszélgetésre hivatkozhatok.
megerősítette h igen ez így van, sőt még akkor a beszélgetés után válaszol emailben is, hogy írásos nyoma is maradjon. Szerintem mondhatom erre az ügyintézőre h kifejezetten korrekt volt, sőt még ő javasolta h várjak egy kicsit a vásárlással, mert jön az 5 év gondoskodás és akkor még plussz biztosítást sem kell vásárolnom.
Szóval én nyugodt vagyok, megveszem a tv-t mert nagyon régóta várok rá, és bízom benne h nem lesz vele gond, ha pedig mégis akkor szervizelik igéretük szerint , úgy mint itt ahogy pár embernek már ahogy láttam volt panelcsere.
Ha pedig tegyük fel 3 év múlva tönkremegy és kekeckenek, akkor tudok hivatkozni arra h nekem mit igértek, és innentől kezdve nekik ezt vállalni kell.
Reméljük a legjobbakat. én eléggé bizakodó vagyok, kicsit már én is túlhypolt dolognak tartom ezt beégés dolgot, de az talán természertes hogyha kiad az ember fél millát vagy akár 1et egy tv-ért akkor előtte körüljárja a dolgot. -
Joshi
titán
válasz
#72042496 #19414 üzenetére
Távirányítóért biztosan nem adnék 100k-t, egyébként volt Harmony 600-am, de nem sírom vissza.
(#19416) Gigi01 "Nekem azért kellene oled,mert a feketét akarom,sötétben."
Ezt a legolcsóbban úgy tudod megoldani, hogy sötétben becsukod a szemedet. A lényeg, hogy előtte ne égjen be a retinádba semmi, mert azt továbbra is látni fogod. -
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #18221 üzenetére
Megszokás kérdése. Miután eltűntek a CRT-k és bámultam évekig a BFI nélküli "nemvibáááá" LCD-ket, utána mikor jött a PDP-k aranykora (mikor a 2008-as helyzet után a Samsung árversenybe hajszolta a Panasonic-ot és aztán megfizethetők lettek a használt Pioneer-ok is) első próbára engem is a szobából ki lehetett volna kergetni a plazma szivárványszínes vibrálásával, de mire lejárt a próbaidő (netes vásárlás elállás) már egyáltalán nem zavart (igazából végignéztem egy Doctor Who részt és azonnal rájöttem, hogy mozgóképen nem olyan rossz, aztán mire vége lett már az állókép se vibrált annyira).
Azt ezt követő pár évben annyira megszoktam, hogy esküszöm egyáltalán nem látom többé, még akkor se, ha neonokkal vagy PWM LED-ekkel van világítva a szoba este és viszonylag statikus kép van egy plazmán. Konkrétan természetesebb nekem a képük, mint akármelyik "nemvirááá" LCD-é. Már nem tudom látni a PDP vibrálást akkor se, ha direkt akarom, pedig az utóbbi évben alig látok már plazmákat (most BFI nélküli OLED-et vagy szintén BFI és alcsony frekis PWM nélküli LCD-t bámulok legtöbbet).Sőt, mikor már hatalmas plazma mániás voltam és elkezdett a Sony agresszív BFI-t tenni az LCD-ibe, azt is újra meg kellett szoknom. Bekapcsoltam és el kellett rántani a szemem előle. Na, ma már a Samsung LCD-k BFI-jét se tudom meglátni akkor se, ha akarom. Mondjuk pár kicsit elvadult Sony-n azért egyértelmű (volt jobb és rosszabb is a helyzet az évjáratok és modellek közt).
A DLP projektorok valahogy sohasem zavartak, a forgókerekesek se, pedig nem néztem őket sokat (van akit az is megőrjít).
A tavalyi Sony OLED-ek (az ideit még nem láttam) is borzalmasak 48+72 módban (24Hz bemenet), azt is elismerem. Kár, hogy az ide LG-t se néztem még meg (lehet az is 48+72 ???), de átfutottam az Rthing (vagy hasonló nevű?) oldal tesztjét és nem úgy tűnt. A tavalyi 60+60 módú Panasonic viszont szerintem teljesen jó. Ugyan úgy szokni kell, mint plazmákat vagy az agresszív BFI-s LCD-ket, de teljesen szokható (volt sokkal elborultabb Sony LCD, mint ezek a 60+60 OLED-ek).
A villódzás nem jó, de szükséges rossz, mert ha megszokod már nem igazán fáj, de a maszatolás mindig ott van, ha nincs natív 100+ fps anyagod és kijelződ.
Ez kicsit olyan, mint ha soha többé nem ülnél vonatra (*), mert mikor legelőször beleültél, akkor kicsit szédültél. "Egy modern jármű ne szédítsen meg." Bla, bla...
* Kis plusz infó a példához: a vonatkocsi tengelyének egy pontja haladás közben folyamatosan szinuszhullámokat rajzol a sín tengelye körül, libeg picit jobbra-balra. -
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #18142 üzenetére
A 7-esen tuti kell a PC, a 8-ast még nem nézegettem, de valószínűleg ugyan az.
Sőt, igazából a PC mód se teljesen kerek, van néha valami picike zizi néhány színes kontúr körül, bár ez lehet bármi (pl. negatív 1 lenne az igazi nulla sharpness, vagy nincs is kint a menüben a kapcsoló valami dinamikusjavító-csodaizébizéhez, vagy akár csak a sub-pixel struktúra az SDR módban fekete W alpixellel...), de nagyon ritkán látom és nem igazán zavaró.Hmm. 24 vagy 60Hz-el nézted a BFI-t?
Ha előbbi, akkor lehet hogy ugyan az a probléma, mint a Sony-nál (48+92, nem 60+60 váltott sorrendben), de a 60Hz-el jónak kéne lennie, az a vibrálás teljesen szokható, ha semmi más nem vibrál a szobában más frekvencián/fázisban, a plazmák is hasonlóan villogtak 60Hz-hez.
Ezt betanulja az agy. Pár perc után elkezded kevésbé látni, pár hét után alig tudod megmondani hosszabb használat után, ha pedig évekig voltak plazmáid, akár meg se tudod mondani vakteszten, hogy két egymás mellé rakott kijelzőből melyik villog, ha már nézed őket pár perce.Szerintem inkább az az elfogadhatatlan, hogy lassan 8k jön, de ha nem állok meg a játékos karakterrel, akkor nem bírom elolvasni a képernyőn mozgó feliratokat, miközben az okádék "gamer" LCD-ken is van vagy használható BFI, vagy 120+ Hz plafon VRR-al natív felbontásban is (manapság már lassan 4k-ban is).
(#18143) FollowTheORI
PC módban használhatod az ISF módot is, ha csak a késés érdekel.
Bár ha régi játékkonzol, akkor tényleg jobb lehet a Game, mert az ISF módok valamiért látványosan lágyabban skálázzák fel a 2160-tól kisebb felbontásokat (nem csak PC módban), mint az összes többi (még a Technicolor is élesebb képet ad, csak az ISF a lágy), de natív felbontásban mindegy.(#18145) Mosqu!to
Teljesen normális a 8-bit HDR10. Ha jobb féle VGA, akkor ditherel és alig látni a banding-et. DolbyVision-el pedig így kapsz végül 12-bitet, "kapszulázva" van az YCC 4:2:0 az RGB-be (legalább is ez az egyik lehetséges megoldás, de PC-n még csak ezt láttam működni).Ha nVidia kártya és DP 1.3/1.4 monitor, akkor GOP-ot (VBIO modul) kell frissítened a VGA-n. Van hozzá külön hivatalos progi, keresd meg a prohardveren a hírt. A régebbi GOP-al új monitoron gondok vannak az EFI boot képernyőkkel.
(#18148) tutitibi
NVCP (nVidia Control Panel), máshol nem is nagyon lehet (esetleg visszaolvasva vagy talán pár játék felül tudja írni az NVAPI-n át, de nem láttam még ilyet). -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#72042496 #18179 üzenetére
A B8 eléggé izmos hardvert kapott.
Az összeszereléssel sincs szerintem semmi gond LG (oled) háza táján. Panasonicnál is vannak olcsóságra hajazó megoldások. Minden műanyag, mint ma általában mindenkinél... Külsőre semmi különös a Pana, sőt szemből kb. olyan, mint egy 2000-es évekbeli LCD tv.A szervize valóban katasztrofális, ha baj van..
Én akkor vennék Panát, ha tartósan olcsóbb lenne/lesz LG-nél, mert az LG egyelőre minden sz@rért cserél gond esetén, ami más gyártónál biztosan nem így van.. ez ad egy határozottan komoly biztonságot. A Pana szerintem is picit jobb, de ez az apró előnye elolvadt eddig az ártöbblete és sz@r szervize miatt. Szóval 400 alatt-körül Pana akkor is, ha a "védőháló" kissé lyukas itt ott, de 400e felett én biztosan nem foglalkozok vele. Én így látom egyelőre.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #18152 üzenetére
Az előbbiből kimaradt, hogy a HDMI-kapcsolást nálam most az erősítő végzi, ezért lehet több eszközöm egy bemeneten, és ezért váltogatom a képmódokat. Az erősítő képfeldolgozó áramkörein átmenő videójel miatt viszont csak a szopás meg a potenciális handshake és CEC nyűgök esélyesebbek, nulla előny mellett. Ez egy kényszermegoldás, ezért is várom, hogy a tévé végezze a bemenetenként beállítások szerint a képfeldolgozást és a HDMI-kapcsolás, az erősítő pedig maradjon a hangfeldolgozásnál.
(#18153) Faresz29: Éppen ezekről írtam ide ezt a regényt.
Ha nem kell sokcsatornás LPCM illetve HD hang és nem bonyolítja el a rendszered, akkor én azt javaslom, hogy a tévére kösd.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
#72042496 #18139 üzenetére
Köszi, ez sokkal kellemesebb színeket ad.
A vga-ra van egy DP kábelen lógó monitor, de ez eddig is így volt. HDMI ment a tv-re, DP ment a monitorra.
Az új tv-vel új hdmi kábel is jött, cserélve a régi 1.4-et, ez 2.0-s.Eddig nem volt ilyen gond a dupla megjelenítővel, a helyzet hogy nem is oda küldi a jelet, hanem tényleg nem tud bootolni a gép ha be van dugva ez a kábel a gépbe és tv-be.
A régi kábellel a régi tv ment.
A régi kábellel az új tv-t fel sem ismeri.
Amennyiben az új-új van bent, akkor pedig mint írtam, bios sem tölt be, az alaplapi led feljön, ventik felpörögnek, de a billentyűzet numlockja sem kapcsolható, szóval tuti megáll bios előtt.Ami viszont fura, hogy sikerült beállítani 4K+HDR+60Hz+4:4:4 Full RGB színteret, és megy
A színmélység 8 bpc, ezt viszont nem tudtam egyáltalán állítani más beállításnál sem.Van amúgy arra lehetőség, hogy ha filmet néznék, akkor egy full más beállítás (nem játék mód) legyen ugyanerre a kimenetre, amit csak egy profilváltással lecserélhetek? Gondolom a Játék módból isf Expertbe váltás nem húz el minden beállítást, csak párat.
-
-
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #18139 üzenetére
A Deep Color az elérhető felbontásokat / kihasználható HDMI sávszélt bővíti.
A full chroma-t (4:4:4) a PC címke kapcsolja (DolbyVision-t kivéve, ott lehetetlen).
PC módban minden választható képmódban ugyan olyan alacsony a késés, mint a nem-PC módok Game/Játék képmódjában (de PC címke nélkül a Game még nem 4:4:4 és a 8-as sorozatot kivéve az Auto színtér sem érhető el Game módban, így nem is érdemes használni SDR-hoz).
A PC mód HDR csak a legújabb (szeptember-október kiadású. pontosabban a legtöbb készülékre még csak tesztverzióban kiadott) firmware-el jó minden LG-n.Dejudder helyett erősen a BFI-t ajánlanám mindenkinek (a kapcsoló a csúszkák alatt), legalább is SDR-hoz mindenképp, HDR már neccesebb kérdés.
PC boot: sok consumer alaplap nem hajlandó boot-olni monitor nélkül, ez a workstation/server lapok mesterséges kiváltsága (alapvetően GPU nélkül nem boot-olnak, de ha nincs egy szál aktív monitor se a VGA-n, akkor is gyakran úgy veszik, mint ha GPU se lenne, a gyártótól és esetleg a Setup-on belüli beállításoktól függ). Ha EFI módban van telepítve az OS, kapcsold ki a CMS-t, az sok VGA-n alternatív viselkedést okoz monitorok felismerése ügyében (boot közben, ha betöltött a Windows, akkor már mindegy). Én pont még több kijelző (ha van felesleges ami elfér) felcsatolását javasolnám ilyen problémára.
Szokásos dolog még az alaplapi és esetleg a VBIOS frissítés.
-
b.kov
senior tag
válasz
#72042496 #18009 üzenetére
Sajnos lakásbiztosítás nem igazán kivitelezhető, mert albérletben lakom.
Egyébként asztalhoz rögzítést kétoldalú ragasztókorongokkal gondoltam. Csak kérdés, hogy hogyan fogom én majd azt leszedni.
Egyébként macska ellen szeretném védeni. Néztem ilyen rögzítőhevedert is, meg hasonlókat. Csak sajnos a TV mögött nincs fal, így az is kérdéses.
Lehet, hogy kicsit túlgondolom a dolgot?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#72042496 #17983 üzenetére
Nem vagyok egyedül.
Gyakorlatilag szinte azonosak a beállításaink. Igazán örülök, hogy akadt még egy "kolléga", aki úgy használja, mint én. A (21/85/50) nálam is volt és így is nagyon szép képet alkotott.
(#17984) Gtaati: Én is tiszteletben tartom a 35-öt..
, bár nekem az már sok kicsit. Teljesen sötét szobában most is használok egy háttérlámpát, hogy ne üsse ki a szemem az erős fény. 35-nél már annyira "szigorú" a szembe fény, hogy nem élvezem a filmet. De ez is nyilván megszokás és toleranciaképesség kérdése.
(#17985) tothl : 65 rettentő sok, de semmi közöm hozzá amúgy, csak kíméld kicsit a szemedet is, meg a panelt is és vedd vissza 30-35-re. Pár nap alatt meg fogod szokni és utána fájni fog a 65-ös oled fényerő. De tényleg semmi közöm hozzá. Vedd tanácsnak, ne bántásnak.
A beállítások természetesen sötét szobára vonatkoznak, nem verőfényes, napsütötte szobára. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#72042496 #17825 üzenetére
4db Panasonic plazmám volt, ezekkel volt tapasztalatom, a többiről nincs, max. amit PH plazma fórumon írtak. LG-nél Samunál is voltak panelcserék, de egyéb okokból, nem a beégés miatt.
Ha már Amerika... kicsit ugyan más, de mellesleg a Whirlpool egy oda bejegyzett cég. Na mármost a 2 éves csúcskategóriás mosógépem fedele rozsdásodik. Erre mit mond a szakszerviz? Nem rendeltetésszerű használat, de amúgy sincs rozsdagarancia egy gépre sem (nem is látták még a gépet). Mondom, a garanciális feltételek között egy szó nem esett arról, hogy rozsdára nem terjed ki a 4 év teljes körű garancia. Erre a szervizes válasza: Tudjuk, de azt az utasítást kaptuk, hogy a rozsda nem garanciális probléma...kérelmezzek méltányosságból egy ajtócserét... amit majd elbírálnak és ami egyébként 50e Ft lenne, ha mégsem lesznek méltányosak... Szóval akkor, Whirlpool-ból legközelebb max egy kenyérpirító, de azt is erősen meggondolom.. meg ennyit arról, hogy mi van leírva és mi nem.
-
-
Joshi
titán
válasz
#72042496 #17580 üzenetére
Ha lesz normális AF9 teszt, akkor ott biztosan kipróbálják az eARC-ot. Ja és nem tudom van-e Netflix-kalibrált mód, de AF9-nél inkább a CalMan támogatása az ami nagyon pozitív dolog. Ugyanis itt már nem kell bohóckodni a tévé menüjében lévő csúszkákkal, hanem úgy működik a kalibrálás mint egy monitornál, vagyis automatikus. Elindítod és kész. Természetesen mérőműszer kell hozzá.
-
Tengri
senior tag
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
#72042496 #17555 üzenetére
Tudsz esetleg linkelni magyar oldalt, ahol lehet kapni alternatívát?
VESA adapter jó lehet, ez konvertálja át VESA szabvánnyá? -
-
sakal83
addikt
válasz
#72042496 #17383 üzenetére
Lehet, hogy következőre LCD-t veszel, de jó eséllyel azonal vissza is cseréled
Volt Oledem, majd LCD-m. Most Oledem van újra
2 hetet bírta az LCD, pedig jóféle volt. Épp tegnap nézegettem a kalibrált DELL monitoromat - ami ugye jobb, mint egy tv -, hát örülnék, ha lenne OLED monitor
Ha egyszer megszokod, nehéz lesz a leszokás
-
Retro11
senior tag
válasz
#72042496 #17386 üzenetére
Időközben azon morfondírozom, hogy egy projektorral nem-e járnék jobban. (Mi csak és kizárólag film / sorozat nézésre használjuk a készüléket, semmi másra) Egy jobb projektor tudja hozni képminőségben a OLED szintjét? Van valami betegségük? Ez már itt lehet nagyon off, bocsi.
-
válasz
#72042496 #17344 üzenetére
Én mindegyiknél a technicolour-t használom, az bevált.
(#17347) Balika911
Van. Mondjuk az is igaz hogy ez a három ugyanazokra az értékekre állítva ugyanazt hozza kb.
Na igen, meg Game módokban a színek is mások lesznek, úgy kell visszaállítani W45-re kézzel (ahogy a rtings is ajánlja) és akkor ott is "normális" lesz. Amit meg nem lehet állítani az nem is kell játékhoz.
-
Joshi
titán
válasz
#72042496 #17275 üzenetére
Én ebből a cikkből se tudtam meg hogy most miért nincsenek jelen mondjuk az OLED-el, már amennyire megértettem. Mert az ok hogy a plazmának vége lett, az LCD-vel meg nem tudnak versenyezni (TCL, Sony, LG, Samu), de a piacon a legjobb OLED a Panáé.
(#17274) tutitibi mert most már egy ideje nagyon szar a forint, meg aztán fel kell tornázni az árakat a karácsonyi rohamra, hogy legyen miből engedni.
-
front3r
őstag
válasz
#72042496 #16933 üzenetére
Az első mondatod remélem valamiféle irónia vagy poén! Mert van aki képes elhinni. (akkor jó
)
Mikroszálas kendő a megoldás, illetve a pöttyökre sima vizet, vagy a makacsabbra telefon tisztító folyadékot használok, de csak annyit hogy vagy a kendőre teszem, vagy a kijelzőre, hogy ne follyon le a szélére! Gyengéden kell törölni értelemszerűen, mert vékony a panel. A gyártó nem javasolja hogy a szélére bármilyen folyadék menjen, mert az befolyhat és árthat a panelnek(és az ugye nem garanciális probléma)!
Remélem nem írtam semmi hülyeséget!
-
NY_A
őstag
válasz
#72042496 #16857 üzenetére
Én rájuk írtam a regisztráció miatt, mivel én sem kaptam semmit. Másnap reggel felhívott egy hölgy az LG-től és azt mondta, hogy keine panik egyszer majd csak megérkezik a visszajelzés, csak egy külsős cég intézi és idő kell nekik. De ettől még él az 5 év gondoskodás ha a promóciós időn belül vásároltam a készüléket. A szavaiból egyébként nekem az jött le, hogy ha be sem regisztráltam volna akkor is élne a plusz gari mivel számlával tudom igazolni a vásárlás időpontját.
-
kalimist
aktív tag
válasz
#72042496 #16850 üzenetére
Ez a biztosítós dolog engem is meglepett ugyanis a promócióban ez NEM volt említve, csak annyi hogy "5 évig gondoskodunk", amiből nekem az jön le, hogy az LG vállalja végig az 5 év garanciát. Nem vagyok biztos benne, hogy ez tetszene a Fogyasztóvédelemnek mert ez megtévesztő tájékoztatás. Múlt héten hívtam az LG supportot mert 40 nap után még nem érkezett meg a visszaigazoló email a biztosítótól és kérdésre azt válaszolták, hogy a 2. év utáni meghibásodás esetén a biztosító intézi a szervízt. Egy olyan horvát biztosító (Partum d.o.o.) amelynek nincs magyar irodája. Ez nem valami megnyugtató.
-
sakal83
addikt
válasz
#72042496 #16850 üzenetére
Valóban. 5 év gondoskodás, de az LG adja és korrekt feltételekkel. Én eddig az összes kiterjesztett biztosítós garit beszívtam. Mindig találtak kiskaput, a családban egyszer fizetett, azt is gakorlatilag olyan önréssszel, hogy na
1000X jobb az LG 5 év gondoskodás, mint a kereskedők által kínált biztosítás, annyi a gyári garanciához képest a változás, hogy 2 év plusznál nincs házhozjövetel és javíthatatlanság esetén nem csereutalványt kapsz, hanem egy új legalább ugyanolyan tulajdonságú készüléket. Tehát a b7 helyett b11et
. Valamint javítás esetén tovább él a garancia. A biztosításnál nem!
-
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#72042496 #16716 üzenetére
Baromságot írtam... Nem tudom miért pont az optika jutott eszembe...
ARC-t én is használtam anno.
Szóval arra gondolok, hogy ki lehet hagyni pl. a nagyon belépő szintű erősítőket, hogy ne barmolják már el a képminőséget. Az egyértelmű, hogy inkább a tévére bíznám ezeket a feladatokat kivéve, valami high end mozi kombájn esetén, ami talán még ad is egy keveset a látottakhoz. Mondjuk engem ez a veszély nem fenyeget.
-
Joshi
titán
válasz
#72042496 #16714 üzenetére
Ja hogy az eARC HDMI 2.1 nélkül is működhet? Így már érthető. Ezek szerint még jövőre se lesz HDMI 2.1.
(#16715) dgyuri0123 az ARC HDMI ficsör, csak eddig HD hangot nem vitt át mert kevés volt a sávszélesség hozzá. Mondjuk ez csak azoknak fontos akik a tévével játsszák le a filmeket. A HDR-t most én is úgy oldottam meg, hogy az Oppo 203-nak van külön egy Audio HDMI kimenete is így egyből mehetett a kép a tévébe hang meg az erősítőbe.
-
válasz
#72042496 #16655 üzenetére
Az hogy mekkora a fényár csak az intervallumot mozgatja... de azon belül ugyanúgy viselkednek... egyébként nem volt épp fényár... nappalim világosabb annál ami ott volt éppen... de simán láttam magam mindkettőben... este meg dettó ugyanúgy viselkedne mindkettő...
Mellesleg a tükröződéscsökkentő mikor segítsen, ha nem épp fényárban???
Az hogy otthon koromsötétben este milyen, tök nem számít megintcsak...
Ha a fényforrás pont mögötted lesz, ugyanúgy látni fogd mindkettőben, ma meg nincs ott fényforrás, nem látod egyikbe sem.Mindegy, én leírtam a véleményem ezen nem veszünk össze meg kár is vitatkozni... szerintem nem jobb sokkal, alig ér valamit (meg a rtings szerint sem, pontozásra is kb ugyanaz kapták)... szerinted meg igen.
Ennyi.
-
válasz
#72042496 #16570 üzenetére
Tegnap beugrottam a media marktba mert volt egy kis időm szétnézni... hát minimális a különbség... valóban egy hangyafasznyit kevésbé tükröződik mint egy C8 vagy B8, vagy B7, de ugyanúgy látsz benne mindent...
Szóval erről ennyit, gyakorlatban lényegtelen szinte a különbség. Q9FN sem tökéletesen jó... (meg egyik tévé sem).
Egy fillérrel nem adnék ezért több pénzt. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#72042496 #16376 üzenetére
Akkor éri el, ha van egy program, ami kezeli a médiákat. Én pl. Kodi-t raktam laptopra, ami azért jó, mert nagyon kicsi a hardverigénye, nem úgy mint a Plexnek, ami zabálja a memóriát és a processzort... a tévén is.. Kodinál nincs transzkódolás/átalakítás sem. Tévén a plex sem létfontosságú mert ott van a Mediashare alkalmazás, ami ugyanolyan jó, csak kicsit"laposabb"/butább a fájlkezelője. 100-as lan miatt lehet gond, ez tény.
Én nem így használom, de kipróbáltam ezt is és használható végül is, ha nincs túl nagy bitráta...
-
djpundro
aktív tag
válasz
#72042496 #16199 üzenetére
A philps 9002 nel nincsennek meg megfelelelöen az irany bealitva es a fenyszinerö is gyengebb ,A plafonra folyamatossan vilagit ,ezt igy oldottam meg hogy egy kabelkanalist ragasztoszalaggal felerösitettem a hatluljara.
Az elsö kepen lathato hogyan vilagitsa plafont es akinek mar van ambilight annak nagyon zavaro mert nem jol müködik .
Probaltam a falhoz 2,5 cm re tenni ,extra ez vegett vettem olyan tartot is , ,egyszerüen nem jol müködik ennyi . -
djpundro
aktív tag
válasz
#72042496 #16197 üzenetére
Köszi szepen agyors valaszt .
Azok a vertikal banding mennyire latszik ?Es beegestöl felni kell ?Lenyegeben volt egy par napig nalam 55 zollos 9002 Philips ,annak gyönyörü volt a kepe ,csak szerettem volna 65 zolost es most az lg volt jo aron ,majd megrendeltem .
Mivel a philipsnel elcsesztek az ambilightet (tudom miröl beszelek ,mivel van egy 55pus7600 am is ) nagyon merges lettem es visszakpldtem .De alitolag az LG szoftvere is jobb mind a philipse ,meghat van dolby visiont is tamogassa ,ami lehet hogy jo befektetes ,ha az lesz a sztandard . -
Tottu
senior tag
válasz
#72042496 #16170 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
@Balika911: A hozzászólásod már el is döntötte a kérdést. Dolby Atmos rendszert szeretnék összerakni és, ha jól értem, akkor szimplán TV-vel ez nem megoldható.
Nálam eddig a HiMedia Q5 Pro a befutó. Ami, miatt szimpatikus nekem az a processzor (Hi3798C V200), mert ha nem hazudik a marketing, akkor azt a Dolby-val közösen fejlesztették ki. Viszont itt PH-n a topikjában elég sok bugról volt említés... A második helyen a Shield TV van, csak nem tudom, hogy az mennyivel tud rosszabb képet produkálni élőben...
@Dadan01: 4K-s filmeket szeretnék nézni Dolby Atmos hangzással és hosszútávon jó lenne a Dolby Vision-t is kihasználni. Egyszerű megoldásként csak egy külső winyót használnék és azt kötném rá a TV-re, de ahogy nézem szükség lesz média lejátszóra vagyis inkább media streamerre.
-
Partizan182
senior tag
válasz
#72042496 #16159 üzenetére
Vincent biztos csinál róla YT videót, ott el szokta mondani a részleteket, keress rá a HDTVTest Shootout-ra, a tavalyit megtalálod.
Flatpanels képeken is látszik hogy sétálgatnak a tévék előtt. Erre egyébként ilyen video-enthuiastok szoktak jönni, Bryter konkrétan az utcáról szedte össze az embereket (najó lehet h nem, de sima fókuszcsoport, semi közük az AV világhoz).
-
Partizan182
senior tag
válasz
#72042496 #16155 üzenetére
Na várjál, lehet félreértjük egymást, a HDTVTest shootout teljesen rendben volt (mint minden évben), a megjelenteket ösztönözték, hogy álljanak fel, szemből nézzék a tévéket, úgy hozzanak döntést.
Az hogy egy hangyafasznyival a Panát hozták ki győztesnek semmit se jelent, ilyen tized/század pont különbségek voltak az Oledek közt.
Amit linkeltem az a legalja marketing bullshit, neonfény alatt, out-of-the box horrormódban hagyott Oled/Qled "shootout" 60 db, utcáról betévedt jóskapistával, ahol az egyik kategória az "ugye milyen szép a Samu no-gap wallmoutja" volt.
-
Tengri
senior tag
válasz
#72042496 #16061 üzenetére
Nagyon tetszik az LG C8PLA, de az ilyen hozzászólások mindig elbizonytalanítanak: "Was at Best Buy the other day. Guy showed me a white room image upscaled on Sony vs. C8. On Sony, it was perfect with all details. On LG it had horrible pockmarks all over to make it look like a popcorn ceiling. Not sure if it was bad configuration or just the TV. This image. If you have access to either, try it and respond to say how it looks.
"
A fórumokon mindig van olyan aki az LG-t van aki a SONY-t részesíti előnyben. Legtöbbször az ára és az 5 év gondoskodás miatt ajánlják az LG-t, mert minden másban a SONY "szintjére jött fel"...ezt mondjuk kételkedve olvasom. Sőt most az LG a drágább a kettő közül. Az LG-nél a képernyő elhajlás veszélye is fenyegethet. Mind a kettő nagyon tetszik, de nem tudok dönteni...talán a vasárnapi HDTV test segít vagy csak jobban elbizonytalanít -
Tengri
senior tag
válasz
#72042496 #16066 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a választ!
Nem írtam, de maximum 55"-ös fér be úgy, hogy egy kicsit sufni tuningolni kell a szekrénysort, mert amúgy csak 1200 mm szélesség áll rendelkezésre.
Az 55-ös C8PLA és az 55-ös AF8 között vacilálok, de nem tudok dűlőre jutni. Mekkora előny az ADVANCED HDR opció az LG-nél? Illetve írták többen is, hogy várják a DV firmware update-ot a Sony AF8-nál.
Az AV teszten az LG végzett az élen és csak ajánlotatt kapot a Sony, de én úgy tudom, hogy képi megjelenítésben a Sony a legjobb...de lehet, hogy rosszul tudom. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#72042496 #15922 üzenetére
Nem rohanok, igazából a tv kepminosege nyugozott le, ami indokolta hogy fejlesszek playert...
A DV csak mint próba, opció jött a képbe.
Igazából nekem az eredeti hd hang fontosabb most, mert jó dolog a szinkron, de az igazi dinamikus jó 'mozihang' mégis az eredeti hang.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Medence topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged