- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
Retro11 #31517 üzenetére
Lehet nekem szerencsém volt, vagy csak én nem látom, de az 55C8-amon nem vettem észre semmilyen hasonló hibát, pedig vásárlás előtt olvastam a fórumot és tudtam, hogy mik jöhetnek ki. Illetve Ezt a videót még kicsomagolás napján megnéztem rajta.
Csak azért írom le, mert ide valószínűleg inkább azok írnak, akinek valamilyen baja van a tv-vel. Akinél tökéletesen működik, valószínűleg erre sem néz. Plusz az átlag vásárló, aki egyáltalán nem néz fórumot, csak bemegy, vásárol. -
dh66e
veterán
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Retro11 #17823 üzenetére
Akkor van... végül is tök mindegy.
Az amerikai piac "érdekesebb" , így aztán egészen biztosan teljesen más a garanciális feltételek szövegezése, mint Európában. Ismerjük őket, pl. macska szárítása mikróban és egyebek.. de ez legyen az ő bajuk.
Engem most kötbérezett az MKB, mert egy apró betűs részt nem olvastam el, emiatt nem teljesítettem egy "követelményt". Szerinted érdekli a bankot, hogy mit és miért nem vettem észre? Kb @arnak a fejemre és levonják a kötbért...
-
yodamastah
őstag
válasz
Retro11 #17387 üzenetére
"Egy jobb projektor tudja hozni képminőségben a OLED szintjét?"
Elköltesz a projektorra meg vászonra 1.5-2 milliót akkor egész jó képet tudsz vetíteni. Valójában többe kerül mert a jó képhez kell egy jól megépített sötét falú moziszoba, ami normál élettérnek nem jó. És csak erre egy szoba elég sok pénz tud lenni manapság. A képi dinamika még egy 10 milliós vetítővel és tökéletes szobában is gyenge lesz OLED-hez képest.
Én kb 20 év projektorozás után váltottam idén OLED-re. Főleg a fogyasztási szokások miatt. (többnyire sorozat, meg játékok mennek most). Másik ok az volt, hogy nem tudtam tovább fenntartani egy vaksötét barlang szobát csak erre. Világos falú szobában meg eszméletlen fos a vetített kép
A képminőség előrelépés volt OLED-el projektorhoz képest, pedig nekem meg volt csinálva a szoba, és a projektoraim sem voltak éppen rosszak az utóbbi években. (Sim2-k, JVC)
Sajnos 110 coll után a 65ös kép is kicsi, de ezt kompenzáltam valamelyes azzal hogy közelebb hoztam a nézési távot. 3.3 méterről 2.5-re.
Egyelőre nem bántam meg.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Retro11 #17376 üzenetére
Hogy ne keseregj túlzottan:
Ez a Samsung lcd hogy tetszik ?
Szintén zenész a Samsungtól.
Még egy Samu...
szintén samu
Még egy csemege...
A végére egy Sony, ami ilyen bazi erős árnyalatnál is képes ekkora bandingra...Szóval, a banding átka nem kizárólag az oledet sújtja, ráadásul oleden halványodni fog az idő múlásával, mert a kompenzációk "rendezik" az inhomogenitást. Tökéletes sosem lesz, de ez a harsány sávosodás el fog tűnni...szerintem is. Tökéletes a plazma volt a legvégére. Na ott 0% inhomogenitás volt, de nekik is kellett 20 év, mire eljutottak erre a szintre.
(#17383) Balika911: "Ha ezzel nem csinálnak valamit, akkor a következő tévém lehet, megint LCD lesz."
Jól meggondoltad ? Nézd meg a fenti képeket.. és ez csak a jéghegy csúcsa...
-
Gtaati
őstag
válasz
Retro11 #17376 üzenetére
Helló!
Mindegyiken van kisebb-nagyobb mértékben, az enyémen is volt de járatni és használni kell meg többször manuálisan a pixelfrissítőt lefuttatni, tehát használni jó pár órát majd lefuttatni és megint használni jó pár órát és lefuttatni és így tovább.... nekem nagyon sokat javult így a dolog.... és már több mint 3100 óra benne van probléma mentesen... Ami nagyon fontos új készüléknél, hogy max 80-85-s kontraszt és max 50-es oled fény mellett kellene járatni..... ez alól kivétel a HDR ott mehet a 100/100. Én ezt tudom javasolni, persze ez nem ígéret arra, hogy annyit fog majd javulni ami neked már megfelel....
-
Gtaati
őstag
válasz
Retro11 #17254 üzenetére
Hello!
Nekem B7-en is uj koraban volt kulonbsegek, de hasznaltam es kezzel vagy 5-szor elinditottam menubol a kompenzacios ciklust, mondjuk nem egymas utan, hanem hasznaltam elinditottam aztan megint hasznaltam es elinditottam es igy tovabb, es mara kb szinte tokeletes, rengeteget tud javulni!!! Mar tobb mint 3100 ora van benn es boldogan orommel hasznalom
-
yodamastah
őstag
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Retro11 #17251 üzenetére
nem szép, el tűnni nem fog teljesen, talán picit javul, de ha elfelejted akkor nem fogod észre venni, engem is addig idegesített amíg figyeltem, normál körülmények között nem jelentkezik, ha csak nem a homogén szürke miatt vetted
amúgy meg minden lcd nél vannak hasonló gondok, annyi a különbség hogy itt bőven van ami kárpótól
-
Strezi
őstag
válasz
Retro11 #17249 üzenetére
Járast már légyszives legalább négy órát mielőtt szürke homeogenitást nézel!
Mindig(sokszor) lefutott már ez, teljesen felesleges és torz képet ad dobozból kivett OLED-et tesztképezni.Fusson le legalább egy kompenzációs ciklusa, de ha egy hetet vársz a méréssel, akkor meég jobb és sok felesleges kellemetlenséget spórolsz magadnak. Ha utána sem jobb, akkor valós a hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest