- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
PlayMax
nagyúr
válasz
szkutyi #100782 üzenetére
Nyilván a minőségen is vlmennyire ront ha nem sík és teljes tükör sima felület van a kijelzőn.
Kezd tiszta lenni a sor ,mitől van szebb és természetesebb képe egy alsókategóriás Sony oled-nek is.
A probléma egyszerűbb mint gondolnánk ,ezért is szükséges a személyes tapasztalat mint az internetes tesztek olvasása.Szerk.
Más gyártók örömmel javítják ki az LG hibáit ,van olyan gyárto aki + még alá tesz egy erős hardver-t amitől a felskálázás és mozgásmegjelenítés még jobb és meg is érkeznek az első helyre. -
PlayMax
nagyúr
válasz
szkutyi #100742 üzenetére
Minden szögből ha rámegy a fény sötét kijelző közben és erre figyel az ember.
Próbálok pontot tenni a végére ,családban senkit nem zavar csak engem ,szeretném tudni vajon mennyire gyakori eset.
Keresek egy közeli áruházat és átnézem őket ,lehet csak az enyémmel van gond vagy általános jelenség lehet.Szerk.
Köszönöm mindenkinek a választ , -
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #100727 üzenetére
Én tudom miről beszél, csak nehezére esik kifejeznie magát. A ragasztóréteg valóban mutat mikro göröngyösséget, kb annyira mint egy szalonból kihozott autó gyári fényezése - ott narancsosságnak mondják, TV-nél szerintem nincs neve a jelenségnek.
A megtekintési élményt abszolút nem befolyásolja, csak keresve lehet meglátni kb 5 centiről, az egész arra jó hogy itt agyzsibbasszon minket..
-
PlayMax
nagyúr
válasz
szkutyi #100649 üzenetére
Nincs rajtuk se védjegy ,se blomba ,gyári állapotra visszacsomagolni nem egy nagy feladat (én is csináltam már nem 1x).
Sok esetben a fóliát sem veszik le a kijelzőről ha egy bontott készülék.
Ha egy bolt odaírja ,hogy bontott biztosan nem gyári állapotra sikerült visszacsomagolni + egy korrekt dolog is tőlük az info. -
wallace 234
őstag
válasz
szkutyi #100599 üzenetére
Érdekes ,hogy a 2 tv mennyire különbözik.C3 ba nem annyira agresszív az Abl .ill csúcs fény ki van kapcsolva jobban vissza esik a fényerő .
Ha a Peak Brightness beállítást „Off”-ra állítja, ami megkerüli az ABL-t, a csúcsfényerő körülbelül 200 cd/m²-re csökken, ami sokkal radikálisabb csökkenés, mint amit az LG C2-n láttunk. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
szkutyi #100568 üzenetére
Ez érdekes :/ nem ugyanaz a csapat végezte volna az utómunkát? Mondjuk már bármit el tudok képzelni. Tényleg vicc hogy az első években amikor megjelentek az oled tv-k, hátránynak rótták fel, főleg a qled tévékkel szemben, hogy nem túl nagy fényerőre képesek. Most hogy már egy oled tv..jó nem mindegyik modell, de pl az LG G3-G4-Samu S95 stb már igen jó fényerőt tud...most pedig a tartalmak lettek olyanok hogy szinte feleslegesen tudják a nagy a fényerőt a tv-k mert semmi nem használja ki, max demo videók..de hát nem demo videókat nézni vásárol egy tv-t az ember.
-
Yodamest
veterán
válasz
szkutyi #100524 üzenetére
A külső boxot én is támogatom, a tv árának töredéke egy apple tv 4k, viszont sokat hozzáadhat az élményhez. Eleve már ha csak a gigabites lan hozzáférést nézem, hogy nem a tv épp elég 100 megás hálókártyáját kell használni és nem is a kissé ingoványos wifit, szerintem már emiatt megéri, hisz minden adatfolyam ott jön át. És akkor nem említettem a kadenciahelyes lejátszást, tényleg soha nem röccen be a kép még a pásztázó kameráknál sem, vaj sima az egész. A processzor is sokkal erősebb benne, mint a tv sajátja, minden gördülékenyebb.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
szkutyi #100524 üzenetére
Mint amikor küldtem Neked az Avatar 2.részéből 1000 nites HDR verziót, zongorázni lehetett a különbséget a hivatalos kiadáshoz képest, és sajnos vagy nem sajnos,nem a hivatalos javára. Sokat számít milyen "minőségű" utómunkát végeznek a stúdióban. Technika stb megvannak hozzá, csak vagy nem kellően hozzáértők ülnek ott, vagy hozzáértőek csak sz..nak bele az egészbe. Aztán mikor normális mastert(ami mostanság elég ritka) néz az ember akkor látja hogy milyen jó az oled ezt megjeleníteni.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #100518 üzenetére
Ezt hogy érted?
Nem pont dv vagy hdr esetén tudja a maxot? Lásd pl ratings vagy Viktor tesztjei... Pl G3 Doviban tud 1400 nitet. Kár hogy a tartalom teteje 300 nit...
A tv hibátlan, a filmmaker precíz mint az állat minden szín a helyén stb, de ha el van kúrva a release akkor nincs mit tenni (azon kívül hogy hazudós profilt veszek elő és így legalább látok valamit)
-
wallace 234
őstag
-
wallace 234
őstag
válasz
szkutyi #100469 üzenetére
Vissza olvastam és idézem amit Vhiktor írt ,
"Az tolja maxra SDR-nél akinek tetszik ha vakít a kép vagy ha nagy fény mellett tv-zik.
Szerintem 40 mindenhova elegendő Közepes Csúcsfényerő mellett.
40-es oled fénynél ,közepes csúcs fényerőt ajánlott. De való igaz mindenki úgy használja ahogy akarja. De ha valaki egy jót ajánl ,az szerintem arra nem az a válasz ,hogy nem ajánlott. Ez a funkció sokat segít sdr tartalomnál, ha kivan kapcsolva akkor 300 cd/m²-re is csökkenti a csúcsfényerőt. Szóval ki kapcsolása vissza veszi a csúcs fényerőt. Ez a funkció jó funkció mind sdr mind HDR nél . De nem vitát szeretnék gerjeszteni ,csak legyen ismert a funkció annak is aki kevésbé jártas. -
wallace 234
őstag
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #100422 üzenetére
Le pausáltam egy DV tartalmat (Időbanditák s01e01) és végig fotóztam rögzített expozíciós adatokkal (tehát ISO, rekesz, WB, exp idő) az összes képi profillal.
Mindegyik profil reset után, csak wb=meleg 50 lett állítva, illetve az otthoni mozi megkapta az említett kifejezés fokozó = fényerő opciót. Vivid általam "kalibrált".
Az utolsó két kép viszont kamera autó expozícióra volt bízva hogy megmutassam hogy nem veszt részletet a vivid, csak annyival fényesebb hogy a rögzített expós fotók alapján így tűnhet.
Vivid 55-ös OLED pixel fényerővel megy a többi természetesen 100-on...
Íme:
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #100420 üzenetére
Ez tök érdekes mert én meg pont ezt nem javaslom ugyanis rettenetesen elkúrja a szín precizitást. A vivid mód 47-es szaturáltsággal sokkal inkább hasonlít a filmmakerre mint a Hone cinema bekapcsolt kifejezés fokozóval! (szigorúan DV-ről beszélünk!)
Szerk : egyébként azok alapján amiket írunk nekem gyanús hogy a vivid a g3-on máshogy néz ki mint a c3-on...
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #100408 üzenetére
Én semmilyen eszközt nem használok. Nálunk 10 éve az a bevett szokás, hogy csakis kizárólag belső appos tartalom fogyasztásra van a kütyü. TV adás sincs, bluray sincs, usb hdd sincs, pendrive, egyéb kütyü - semmi. Egy szingli TV és jóccakát. Ennek kellene jól mennie de nem megy
-
Swami
senior tag
válasz
szkutyi #100075 üzenetére
Az ECO módban fehérebb a fehér, egyébként meg azért az, mert gyárilag azt a módot kapcsolja be. De az csak egy kép, a többi más képmódban van.
Ezen kívül azt figyeltem meg, hogy a kép üzemmód választót léptetve, egymás után ugyanarra a képmódra lépve sokszor teljesen más színnel, kontraszttal jeleníti meg az adott kép üzemmódot. Érthetetlen.....
Holnap írok a Samu supportnak, mellékelek mindent, amit kértek és kérem a készülék cseréjét. Kíváncsi leszek. A szerelők biztos nem fognak Pestről eljönni a halál pélójába Marcaliba, én meg biztos, hogy nem viszem sehová. -
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #99916 üzenetére
Ez szerintem azért nem teljesen igaz, mert normál hdr esetén a tónus áthelyezéssel ki lehet hozni a G3 fényerő előnyét a c3/c4-hez képest bármilyen film esetén, nem kell demo anyag.
Dolby visionnél nem ennyire szép a helyzet de itt is számomra nagy különbség van hiszen a szín volumen sokkal nagyobb a g3 esetén és ez bizony látszik. Sokkal kevesebb fehér hozzákeverésével dolgozik mint a c széria ami miatt bizony szebben az árnyalatok.
Illetve a g3 szerintem jobb hűtést kapott ergo nincs abszolút (valós mozizás közben) image retention, és bár lehet csak mázlim volt de észrevehetően homogénebb a panelem mint a C9-em, vagy a barátom c3-a, vagy másik pajtásom b7-je, valamint tökéletesen tinting mentes. Bár szerintem ez inkább panel lottó főnyeremény
-
John D'oh
aktív tag
válasz
szkutyi #99924 üzenetére
A beragadt gamma nem tudom mit jelent, az emelkedett feketét én nem látom még nappal sem az S95D-n pedig tartottam tőle.
A tizen tényleg nem a legjobb OS de a QD adta előnyök messze kompenzálják.2 hete ha valaki azt mondta volna hogy Samsungom lesz a Sony után kővel dobáltam volna meg
Nekem bejött nagyon. Azt majd az idő mondja meg mennyire lesz tartós és milyen lesz egy esetleges hibánál az Ügyfélszolgálat, de ha nem lesz gond ilyen téren, akkor én a woledre már nem térek vissza többet.
-
maci74
tag
válasz
szkutyi #99877 üzenetére
Meg sem fordult a fejemben h. megvegyem, csak tényleg bosszantott a hozzáállásuk.
Vhiktor: Az is megfordult a fejemben h. a nem kalibrált tv-t szándékosan elállították csak még látványosabb legyen a különbség az álltaluk "kaibrálthoz" képest.
Amúgy meg az eladónak kellene értem lennie, felkészülten és olyan hozzáállással aminek ezek az írmagját sem ismerik sajnos. -
maci74
tag
válasz
szkutyi #99832 üzenetére
Lehet benne igazság, a multkor bementem h. megnézzem a hisense u8kq-t. A srác addig míg nem mondtam h. mi érdekel addig ott lihegett a nyakamon, aztán elkezdte szapulni h. ilyen kínai vackot ő biztos nem venne mert egy hulladék. mondtam neki azért az eisa díjakat nem osztják brahiból, erre visszább vett az agyarakkal,de azért nyomta a samut.
Sajnos a hisense rendszere ill. menü kezelése nem győzött meg, pedig kép ügyileg álom szép volt a mini led.
Ezután kezdtem nyitni az oled felé, mert a tesztek szerint az még szebb képet ad. -
Swami
senior tag
válasz
szkutyi #99745 üzenetére
De nálam. Megy a harc a Telekommal - full mocskos egy társaság; már ott tartunk, hogy jogi eszközöket veszünk igénybe - ne kérdezd, hogy miket; a feleségem intézi ( ő a jogász, nem én).
Amúgy nem igazán oldódott meg. Én szeretném elérni, hogy kifizessék a kalibrációt. Ha az nem segít, akkor pedig azt, hogy kicseréljék a készüléket. -
válasz
szkutyi #99611 üzenetére
Nincs 1000 filmem, csak saccnak írtam, hogy nagyon sok filmet nézek. Csak azt archiválom amit még biztos meg fogok nézni később. 720p-től rosszabbat soha nem néztem, 10 évvel ezelőtt sem, ebből is ha látok jóbbnak tűnőt (nagyobb fájl-kisebb tömörítés) akkor azt nézem. Szerintem ezek az oled tv-k, még egy jó 720p-vel is bucira vernek egy csúcs IPS tv-t, számomra a technológia előnye az OLED-ben rejlik. 100x inkább nézek a tv-men 720p-t, mint egy hasonló árú IPS tv-n 4k-t.
-
KTTech
veterán
válasz
szkutyi #99616 üzenetére
Saját felvétel: Canon EOS R8 4K/60Hz, All-I Clog3, 470Mbit/s, ami addig ennyi, amíg meg nem masszírozom DaVinciben. A TV meg nagyon nem szereti a Linuxos SMB implementációt, mert nálam sehogy nem akarja látni, fileszerverre meg nem rakok Windowst (ami egy HP N36L 2 magos AMD 1.3GHz-s procival+8GB RAM, 4x8TB (Raidz) +2TB Debian alatt, GUI nélkül). Gigabites hálózaton stabilan hoz 110MB/s-es átvitelt, nekem ennyi elég (a fontosabb dolgoknak van még két hasonló szerver, backupnak, az egyik otthon, 2000km-re tőlem, 500Mbit/s-es linkkel).
Plexnél akkor van transzkódolás, ha a TV-nek épp nem tetszik a bejövő eredeti adatfolyam. Független a külső és belső hálózattól.
-
KTTech
veterán
válasz
szkutyi #99611 üzenetére
Az emberek kb. 98%-nak tényleg elég lenne a 720p. Sőt, aki nem ül kevesebb, mint 2.4m-en belül egy 65"-os TV-hez (de közelebb van, mint 3.75m), annak elég a 1080p is, mivel nem fogja látni a felbontásbeli különbséget. Ha ráadásul még rövidlátó is, akkor még közelebb kell menni a TVhez... (én pl. akkorának látom szemüvegben a 77-es TV-t, mint más kb. a 65-öst, pedig csak -2-es a szemüveg).
Egyébként személyes tapasztalatom alapján a beépített lejátszó ipari hulladék kategória: SMB nem támogatott, Plex meg kell a francnak, a szerverem nem lenne elég gyors a transzkódoláshoz (ami minőségvesztés amúgy is, a meglevőn felül).
Nem mintha a külsők néha nem ugyanolyan vackok lennének: a Chromecast + GoogleTV-nél ki kellett kapcsolnom a hardveres gyorsítást (nem a natív appon, mert az nem jó), mert sok -egyébként teljesen jó file, amit 400Mbit/s-es forrást konvertáltam emészthetőbb verzióba mindenféle artifactot dobott, aminek PC-n nyoma sem volt. Szoftveres dekódolásnál meg hirtelen "megjavult".
-
KTTech
veterán
válasz
szkutyi #99604 üzenetére
Ez nem tömörítési hiba, hanem adathiba. Mivel gondolom torrentről van, így ott sem árt adatellenőrzést csinálni - mindegyik mellett ott az MD5 checksum, pont emiatt - letöltés után, mert akár a lejátszót is lefagyaszthatja egy ilyen hiba (és persze zavaró). Ilyen szempontból mindegy, hogy 4K ISO (amit egyébként se sokan látnak a nézési távolságukról 4K-nak) vagy egy agyontömörített SD anyag.
-
válasz
szkutyi #99591 üzenetére
Mkv mind szerintem, régivel és újabb (1-2-3 éves) letöltésekkel is látható egyik-másik filmen. Jellemzően sdr filmeket nézek.
Nálam is visz mindent, nem azt írtam, hogy nem viszi, hanem azt hogy képhibák vannak, olyan mintha valami baja lenne a HDD-nek, de csak az új 22-23-as évjáratú tv-ken látható.
-
mc.g
aktív tag
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #99392 üzenetére
Azért azt említsük meg, hogy normál filmek esetén a jelenség csak a hagyományos paneleken fordul elő, az MLA már nem csinálja, a hűtőbordája rettentetesen jó munkát végez ebben a tekintetven.
Legjobb példa egyébként a jelenségre a Netflix Our World című műsorának "Víz" című epizódja (rögtön az első jégmadaras jelenet után), ahol a kajak max fehér "WATER" felírat után (ami kb 5 másodpercig világít) a sivatag felett repül a drónnal a kamera és ezért a felírat ott virít a homokon hagyományos paneleknél, míg MLA-nál meg semmi.
-
mc.g
aktív tag
válasz
szkutyi #99255 üzenetére
Sajnos Pana OLED (panel) nincs (LG WOLED van benne).
A többség dönt, ha ért hozzá, ha nem.
A kóreaiak térhódításával (japán cégek kiszorításával) elérkeztünk a nincstöbbé-minőségi-tartós-műszakicikk korszakba...(Anno Hitler-t is megszavazta a többség, és mi lett belőle...)
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #99195 üzenetére
A G3/G4 meg jobb csúcs fényerőben és az viszont relatív kontraszt érzést ad. Míg a szín volumen hiánya azért legtöbbször nem ütközik ki, mivel eleve az anyag nem használja ki, kikúrt ritkán vannak annyira szaturált jelenetek.
És hát a többi szempontot meg ismerjük... ennek fényében az LG összességében egy józanabb választás.
-
Ébri
senior tag
válasz
szkutyi #99144 üzenetére
Mindenféle tesztoldalakat néztem, ottani következtetés, hogy Sony A95 a legjobb (támogatás, picit pontosabb mozgásmegjelenítés, stb), de minimálisan mögötte Samsung és amögött LG (kisebb fényerő miatt), árban meg nem kicsi a különbség. Részben ezért írtam, hogy érdekelnek a PAna/Sony vélemények is (nem hsizek a mindenkinek jó mert nekem ilyen van megoldásban, egyik oldalról sem). Pl. LG/Samsung TV-k irányítását nem nagyon szerettem, de vhol olvastam, hogy már ez is javult pár évvel korábbi változatokhoz képest.
(Most nézem, hogy LG G3-hoz asztali állvány 70e Ft, az azért szép. Végülis a prémium TV-hez prémium árú alkatrészek.)
-
mc.g
aktív tag
válasz
szkutyi #99134 üzenetére
Én is mondhatnám, hogy nemszép dolog olyan márkát ajánlani, aki a mástól lopott/másolt technológiából, futott be (anno a Plazma technológiát a Panasonic-tól másolta az LG, volt perük is belőle, és sok mást is koppintott).
Nem szép dolog (de itt szabad) olyan márkát/céget ajánlani, aki köztudottan súlyosan szennyezi Magyarország földjét/talajvizét, és nem tartja be a törvényeket, sőt a Samsung is abból futott be amit a Sony-tól koppintott.
Anno szépen felosztották egymás között, lemásolják a nagyokat, és utána árversenyben lenyomják, leépítik őket...
(Egyébként nem igaz, hogy egy hasonló tudású, drágább, más márkájú készülék ne érhetné meg valakinek jobban pl. a jobb minőség miatt.)
Azért vagyok elfogult mert elsősorban a Panasonic-ot, Sony-t, Philips-et, IPS-LCD technológiát, a WOLED-et, és az Android-rendszert, részesítem előnyben ? Most akkor melyik fizet nekem!? Remélem mind fog, ezek után !
-
mc.g
aktív tag
válasz
szkutyi #99118 üzenetére
10"-al nagyobb, de akár kimondottan 55"-ost is kereshet.
Én többre értékelek egy LG-nél egy Sony-t (pláne Android-dal, ha szükség van rá), vagy egy Panasonic-ot, ha elsősorban a képminőség ami számít.
Mindháromban WOLED van (legalábbis az elöbb említett Sony-ban), de nagyon nem mindegy mit kezdünk a bejövő képi információval, hogy leginkább a panel képességeihez szabva hajtsuk meg azt.(Az már mellékes, hogy a Panasonic, Sony csak a.megfelelő minőségű, kellően homogén paneleket fogadja el, a többi maradhat akár az LG saját készülékeibe is, persze lehet, azokat az LG kidobja, de mégis az ő esetén hallani többet homogenitás/csíkozódás problémákról...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged