- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
allein #31930 üzenetére
Esetleg a TV pontos típúsát leírnád könnyebben kaphatnál tanácsot.
Nemrég vettem egy 55C8 TV-t és nekem is konzolon van igaz az enyém kihúzható 60 cm-re. Na és a talpát felszereltem pont a hang terelés végett.
Hang - Adaptív hangvezérlés ki - Hang Mód Beállítása és ott már megy a hangszínszabályzó használata meg a Dolby D. is. -
junior19
senior tag
válasz
allein #28705 üzenetére
Ha működik megfelelően a készülék, amire használva van, akkor felesleges frissíteni.
János is leírta korában, hogy megszokta kérdezni, s nem ajánlja a frissítést, mert nem feltétlenül kell a gyári visszaállítást alkalmazni, hogy bukd a kalibrált értékeket. Mert azt még vissza is lehetne másolni, ha le van mentve, de az új sw-nek nem biztos, hogy meg fog egyezni a videókezelése a régivel. Így hiába másolnád az új sw-re a kalibrált értékeket. Lásd a gamma kezelés tárgyalását az előző napokban.
Szerintem ha le fog futni a nagy panelkarbantartás, akkor lehet ismét kell kalibráltatni, s a kalibrálás előtt egy sw frissítés. Jánosnak úgy is van tapasztalata, hogy a mostani sw-hez képest mit javítottak az új sw-ben. -
renatto
őstag
válasz
allein #27773 üzenetére
Nekem van Androidos Sony TV-m és jól elvagyok vele, az LG rendszere jobb szerintem, gyorsabb, de az Android is jól működik, bár néha nehézkesebb. Philips van az ismerőseim között, a menüre ők is panaszkodnak és ha jól tudom nincs DV támogatás és talán a belső médialejátszója sem túl acélos. Az Ambilight viszont sokat dob/hat az élményen. Már ha nem tök sötétben szeretsz filmezni... 65OLED803/12 volt 450k még tegnap is... Szóval nálam LG/Sony, de ezen az áron már inkább vennék 2 ilyet mint 1 Sonyt.
A Panasonic teljesen távol áll tőlem már...
-
allein
addikt
válasz
allein #27772 üzenetére
Esetleg a Philips 903 típus, jó lenne megnézni élőben.
Szerk: Volt androidos Philipsem
szoftver gyengén teljesített. Nem értem, hogy miért nem lehet egy jó saját szoftvert fejleszteni.
-
renatto
őstag
-
Borisz76
nagyúr
válasz
allein #27725 üzenetére
Minden olyan TV szekrény ami elbírja az adott készüléket az önbeálló gumigörgős kerékkel mobil lehet.....4-6-8 db kell alá. Mérettől függően.
-
janos666
nagyúr
válasz
allein #27470 üzenetére
Szerintem megér 15-20% felárat a C a B helyett (8 és 9 sorozat esetén) a jobb a HDR színkezelés miatt (már ha tervezel viszonylag sok HDR anyagot nézni, mert ha nem, akkor mindegy).
A 9-es talán csak annyival jobb a 8-astól, hogy van HDMI 2.1, ami játékosoknak (és általános PC használatra) szerintem erősen kívánatos, de filmnézésre egyelőre érdektelen, illetve keveseket érint, hogy jobban kalibrálhatóak a HDR képmódok (a DV-et egyszerűbb/olcsóbb lesz, a HDR10-et pedig jobban lehet paraméterezni). Szóval ez megint csak megérhet 15-20% felárat, de >50%-ot szerintem nem, főleg hogy pillanatnyilag nincs HDMI 2.1-es játékkonzol vagy PC VGA se, szóval ha valaki nagyon rá lenne erre izgulva, az is ráér várni egy C9 vársárlással (míg megy le az ára).
-
bigmasterg
addikt
válasz
allein #27465 üzenetére
A helyedben várnék még egy évet.
Jövő ilyenkor a c9 még olcsóbb lesz (évente alacsonyabb az induló áruk is).
Addig meg el lennél a c6-al.9es széria újabb procit kapott, HDMI 2.1, és a panel elrendezése /gyártástechnológia is változott.
Mondom ezt úgy, hogy most vettem c8at :)
-
Strezi
őstag
válasz
allein #27466 üzenetére
Az a7 - a9 inkább GPU-nak felel meg, mivel a képfeldolgozásárt felel (csak). A mindennapi értelemben vett CPU valami mediatek SOC ezekben. Nem tudok konkrét tipusokat, vagy frissítésről.
Esetleg érdekel a C6, nekem bevállt, de vettem egy másik lakást ahova kell valami
Dobj egy elképzelt árat, meg helyet priviben!
-
chros
őstag
válasz
allein #27459 üzenetére
Ha hdmi 2.1 nem kell neked, akkor menj a B8-ra, ha akcios valahol.
Tobbiek: koszi a valaszokat. Az xplay Plex-es video lejatszashoz jo? Vagy masra is?
Aki hasznal netflixet: mennyi a 4k tartalom savszelessege?
Nalam 15.25 Mbps/2160p
(Az Androidos Lg Live App-ben van "i" info gomb ami megjeleniti ezt az adatot is.)
Koszi -
Secretknight
aktív tag
válasz
allein #26533 üzenetére
Szia,
nekem van ilyenem, egy 9002-es.Szerintem nagyon jó tv.Bámulatosan szép a kép az ambilight-al pedig nagyon tetszetős az egész.A 4K film lejátszásnál akadozott a múltkor ,de miután töröltem az alkalmazások nagy részét (nem használtam egyiket sem), azóta hibátlanul működik. -
renatto
őstag
-
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
allein #20339 üzenetére
Szia,
Nekem egy 55e6v csere lett 65e8pla-ra, de ennek garanciális oka volt.
Nem tudom a c6-os milyen volt 65 colban, gyanítom ugyanaz a cpu dolgozott benne mint az e6v-ben.
Ha cserélsz c6-ról akkor a következőkre számíthatsz:Előny:
- jóval nagyobb maximális fényerő,
- jobb mozgásmegjelenítés, ha minden képsegítőt kikapcsolsz akkor is jobb a mozgás.
- nem görbe a képernyő
- c6*hoz képest alapban jobb hangrendszer
- YouTube hdr videók lejátszása
- jobb design, jobb ergonómia
- elvileg megnövelt vörös és zöld(?) subpixel, + logo luminance adjusment a beégés ellenHátrányok:
- nincs 3d.Hirtelen ennyi jutott eszembe.
-
G_P
tag
-
G_P
tag
válasz
allein #17169 üzenetére
+1 szavazat a gipszkartonra, simán el kell bírnia. Csatolok is egy képet a Rigips karton tehebírásáról.
Ha a Balik911 által ajánlott tiplivel teszed fel, 4 darabbal, simán el fogja bírni.Illetve én a soundbart a falikonzolra tenném rá.
Például erre
Ezt rászereled még a tv hátulján a falikonzolra, és úgy a soundbarral együtt megy fel a falra.
Ez akkor igazán király, ha forgatható a konzol, és a tv-vel együtt forog a soundbar is, és úgy néz ki, mintha lebegne alatta. Személyes kedvencem ez a megoldás -
törölt tag
válasz
allein #17169 üzenetére
A szemforgatós szájliból úgy értem, hogy ezzel valami probléma van, de csak annyit tudok elképzelni, hogy gyengének tartod a gipszkartont.
Pedig össz-vissz 16 kilós az 55B7, annyit talán még a legegyszerűbb gipszkartontipli is megtart egyedül. Egy ilyesmi fémdübelekkel felrakott konzolt még kitépni is durva lenne a falból. (Nekem hat darab fogja, mert volt itthon és hadd szóljon. Jövőre a bontáskor talán kipróbálom, mennyit is bír.)
-
-
Strezi
őstag
-
Gabor tm
tag
válasz
allein #14239 üzenetére
Nekem tegnap lassult be a wifi a tv-n, a router pont mellette van es mas eszkozokon jo volt a sebesseg igy hamar kiderult, hogy a tv a ludas, igaz eddig nem volt semmi problema azon sem a sebesseggel.
Picit utanaolvasva azt talaltam, hogy ki kell kapcsolni a gyors bekapcsolas funkciot, akkor teljesen ki tud kapcsolni a tv es nem jon elo ez a problema. Nekem igy ki es bekapcsolva tegnap megjavult a wifi sebessege.
-
válasz
allein #14159 üzenetére
En egyebkent csak 65-re fogok egyszer cserelni de az jelenleg nagyon messze van a budget-tol.
Ha most vennek akkor is kifizetnem a plusz 100-et a b7-re az A7 elleneben de igy hogy kb 1 eve megvettem a 910-et biztosan nem fogok valltani.
Igy is ha jonnek ismerosok csak keresik az allukat mind a kepminoseget illetoen mind a designt. Ja es amit nagyon megszerettem pedig tartottam tole az az ivelt kialakitas. Az nagyon hianyozna a b7-bol. -
blakey
titán
-
janos666
nagyúr
válasz
allein #12805 üzenetére
Vak tippre talán nem próbál váltani: ha egyszer már látott hálózatot (főleg ha még netet is) az ethernet interfészen, akkor nem próbálkozik a wireless-en (vagy fordítva), esetleg a router-ed DHCP szervere is közrejátszhat ebben (nem egzakt hiba, csak véletlen inkompatibilitás szinten), ha pl. a TV ugyan azt az IP-t próbálja megújítani másik MAC-ről (és sok hasonló apróság, ami felmerülhet, ha több fizikai interfész is van egy eszközön, ami ugyan arra a hálózatra csatlakozik).
Nem vagyok ezotéria guru, de vak tippre a WiFi sokkal többet árthat, mint a kábeles switch, de ez ügyben konzultálj valaki mással.
Ezek a TV-k általában nem teljesen kapcsolnak ki, csak "alszanak", szóval ha berakod és kiveszed ebből a standy módból, az még nem egy "reboot". Ahogy néztem a C7 akkor sem mindig reboot-ol ilyenkor, ha kikapcsolom a menüben a QuickStart+ opciót, bár itt ugye trükkös a dolog a ~1 órás kompenzációs móka miatt is (addig teljesen jogosan van "aktív készenlétben"). -> Ez csak arra írom, hogy a hálózati problémákat sem feltétlenül orvosolja egy gyors standby módba rakás és visszahozás.
-
Joshi
titán
válasz
allein #10328 üzenetére
Mérd meg a tévé hátlapján a felfogató csavarok távolságát, ha minden igaz 400X400(mm) lesz. Ehhez megfelelő falikonzolt vegyél ami elbír legalább 20kg-ot. A tévé nincs 20kg(~16kg), de inkább többet bírjon mint kevesebbet. Egyébként a tévé megfelel a VESA szabványnak.
-
Piftuka
veterán
Sajnálom, hogy el kell adnod! Mindazonáltal nem az ideális időszakban árulod a tévédet.
Jelenleg a Media Markt hétvégi, "ÁFA felezős" akciójában egészen pontosan 848.112 forintba kerül. Mondhatod, hogy az akciónak holnap vége, ami igaz.
Csak szinte minden hétvégén van (erre a tévére is) hasonló méretű kedvezményt biztosító akciójuk... hamarosan jön a "Black Friday" is, aztán a Karácsony... Szóval biztos lehetsz benne, hogy az ára még/már csak lefelé fog kúszni, amíg van készleten.
Amikor pedig éppen az utóbbi hetekre jellemző 950.000 forint körüli áron van, akkor is igaz, hogy nagyjából 10-ből 9 ember, aki ennyi pénzt tud és hajlandó egy tévére kifizetni, inkább kifizeti az akár 50.000-100.000 forinttal magasabb árat is, csak hogy egy gyári új, bontatlan példányt tudhasson magáénak.
Az idő pedig ellened dolgozik, mert minden egyes eltelt hónappal "öregebb" lesz a tévé. Most még "szinte új/alig használt", de egy fél-egy éves tévére már nem lehet ezt elmondani. A reális ára egyre közelebb lesz a félmillióhoz, mint az egy millióhoz.
Mindamellett abszolút megértem, hogy nem akarsz sokat bukni rajta, hiszen drágábban vetted, és alig használtad.
Én a helyedben inkább átgondolnám, hogy egyáltalán eladnám-e. Biztosan nem tudod elhelyezni a lakásban megfelelő módon?
-
törölt tag
Akkor te Részt vehetsz a Mercedes-Benz AMG Dream Cars Roadshow-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest