- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #11580 üzenetére
Maga a panel csak kis mértékben fejlődik és a tulajdonsága az OLED-nek adott, de ettől még panelvezérlést finomítják reszelgetik. Elég csak azt megnézni hogy a panel élettartama ~5 év alatt mennyit növekedett, ez is a fejlesztés eredménye. Lehet hogy néhány éven belül kitalálnak egy olyan megoldást ami nagyban lecsökkenti a beégés veszélyét.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #11580 üzenetére
"Szervizessel beszélgettünk erről is és elmondta hogy nincs új panel, mert nincs rajta mit fejleszteni."
Ehhez képest az idei modellekben rögtön nagyobb lesz a vörös alpixel, talán nem véletlenül.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #11567 üzenetére
Azért nem, ahogy írtam az OLED fejlődik évről-évre. Te se azért zoomolod a képet mert normál módban nyugodtan néznél egy Duck Chanelt.
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123 #11565 üzenetére
Én is így voltam vele december elején 300ezrem volt tv-re és nem samsung Q7vettem hanem inkább full hd oled tv. És sokan mondták 55colon már pixeles lesz a full hd de engem nem érdekelt.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #11562 üzenetére
Ezt pontosan hogy érted?
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #11554 üzenetére
Az a gond, hogy nem csak ezek a speckók a fontosak, pont az előbb írtam le hogy maga a panel is régi. Ok hogy az elektronikát kicsit csihúták, de csak csihúták.
A 6-os és 7-es panelek között is van különbség, pont olyan téren ami miatt inkább az újabbat venné az ember.
Az OLED egy fejlődésben lévő technológia, a felhasználói visszajelzésekből lesz okosabb az LG évről évre. -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #11547 üzenetére
"Miért írsz olyan ostobaságot, hogy 200-nál többet nem ér? Tudod milyen szarokat kapni 200-ért ?"
Ezzel teljes mértékben egyet értek.Az LCD tévék 2-300ezres ársávban botrányosan sz@r homogenitással rendelkeznek a kontrasztról nem is beszélve. A plazma után nem is volt kérdés hogy az oled lesz a befutó.
4K tartalom azért már van bőven. A jelenlegi új filmeket mind kiadják 4K HDR-ben, csak idő kérdése hogy elérhető legyen egy magyar vonatkozású remux. Pont a minap beszéltünk a Kék Bolygó 2 és a Bolygónk a Föld 2-ről, mindkét természetfilm 4K HDR és csodálatos.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #11527 üzenetére
Nem értek egyet.
Az általad linkelt szövegben elég pontosan le van írva mit nem tehetsz... és időlimit is meg van adva.Rossz oldal felöl van megközelítve ez a beégés dolog, csak erre akartam a figyelmet felhivni.
Nem vagyok dühös... félreértesz. -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #11517 üzenetére
Ez édeskevés.
Ugyis ebből nem következik az, hogy naponta ne nézhess meg egy 25 perces sorozatrészt amelyben van egy piros logó.
És mindketten tudjuk, hogy 1-2 év alatt a pixelek azon a bizonyos helyen el fognak öregedni.
És csak napi 25 percet nézted egyébiránt teljesen változó tartalommal. Azok a 25 percek év alatt összeadódnak és pontosan ugyanazt fogják produkálni mintha egyvégtében nézted volna csak a sorozatodat.Plazmát 10 év eurosporttal nem tudtam beégetni, nemhogy 1 éves használattal.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
dgyuri0123 #11521 üzenetére
Tehát akkor letisztázva:
Eddig a hivatalos fórum álláspont szerint itt csak image retention volt.
Ebből kifolyólag, ha valaki az ország legszakmaibb fórumát olvasta, akkor sem számíthatott beégésre. Szerintem ezért sem kéne felelősségre vonni azokat, akik TV-ként használják a készüléküket. Nincs sehol leírva pl hogy a fehér logók soha nem égnek be, mígy a színesek sokkal érzékenyebbek.Másrészt eddig két permanens eset B6/C6 esetén fordult elő. Egy csúnya IR volt B7-nél... itt többen használják régebb óta monitorként is, ami elég extrém terhelés a 7-eseknek.
Tehát bár a panel ugyan az lehet, az elektronikán szinte biztos fejlesztettek, IR is kevésbé érzékeny az eddigiek szerint.
RTINGS real life teszten már látszik 4 hét CNN a 7-esen max fényerőn már kijött valami, bár én kutya legyek nem látom telefonom az uniformitást...
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #11517 üzenetére
És azt honnan szűrted le, hogy ez a gyakorlatban mennyire probléma, és mennyire van benn csak azért a kézikönyben, hogy biztosítsák magukat?
OLED-nél például én csak durva "áruházi" beégést láttam eddig, olyat ami otthon jött elő eddig nem.
-
Tulku
veterán
válasz
dgyuri0123 #11461 üzenetére
Nem nézek sportot...majd 20 évig edzőterembe jártam...de hazudok...néha snooker...
Tavaly Londonba utaztam...sokáig nézegettem majd a leszállás előtt kezet nyújtottam a szomszédomnak és tört angolsággal közöltem, hogy szerintem ő a legnagyobb snooker játékos...őszinte és alázatos mosollyal megköszönte...Steve Davies volt az.... -
salapp
addikt
válasz
dgyuri0123 #11450 üzenetére
Érdekes volt olvasni, hogy megy egy ilyen.
-
salapp
addikt
válasz
dgyuri0123 #11436 üzenetére
Na, akkor egyelőre örülünk!
-
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123 #11359 üzenetére
Varjal vele par napot a csere utan. Par pixelfrissites fusson le. Nalam is ez volt
-
Ren Hoek
veterán
válasz
dgyuri0123 #11372 üzenetére
Azért ha ez tényleg így lesz, az bíztató hozzáállás.
Lehet jobban figyelnek az OLED-ekre, LCD-nél szerintem elhajtottak volna már rég egy subpixelhibával.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
dgyuri0123 #11366 üzenetére
Ez egy vitathatatlan előnye mondjuk a 4K PPI-nak, hogy mikroszkóppal kell keresni a halott pixeleket
-
Partizan182
senior tag
válasz
910-et régóta nem gyártanak, ívelt panelt sem sztem, szinte biztos hogy refurb panelt fogsz kapni. Én anno így jártam, szarabb panelt kaptam mint a régi, elnentem vele, parasztságnak gondoltam volna ott visszacseréltetni.
Mondjuk nekem hosszú távon kifizetődött ugye
-
salapp
addikt
válasz
Huhh, erről lemaradtam. Elég hamar feladta a harcot a kis eldzsí. CsórOLED ide vagy oda, ez meglepett most.
Remélem, minden elképzelésed szerint megy majd a csere/javítás során.
Na, marad még a szar, elavult plazma, amíg bírja. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Subpixel hiba miatt cserélik?
Hát ezt szerintem velük kell megbeszélni, de gondolom nem örülnének neki, hogy kicserélik a panelt, még teszteled egy órát... aztán visszacserélteted mert sávosabb (az még csak nem is gari hiba)
Én szerintem fizetnék nekik plusz x borravalót.
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123 #11341 üzenetére
Írj mi volt majd
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123 #11339 üzenetére
Csak kérdem jó tudni ha azért is cserélik mert én úgy tudtam 1.2pixelért nem cserélik.
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123 #11337 üzenetére
1pixelert cserélik a kijelzőt ?
-
Tulku
veterán
válasz
dgyuri0123 #11301 üzenetére
Én semmit nem látok....sztem rossz a gépem kijelzője
-
chris0000
őstag
válasz
dgyuri0123 #11244 üzenetére
HDR hatáson van most.Árnyalatot,Színhőmérsékletet állítgattam de csak 0-án hagytam...
az Oled akár lehetne 50 is,de most így tetszik.sima szürke háttérkép van.
a zöld szín is végre tényleg zöld.
Oled 70
Kontraszt 90
Fényerő 50
Élesség 20
Színmélység 50
Árnyalat 0
Színhőmérséklet 0 -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #11257 üzenetére
Sejtettem hogy ez lesz a reakciód, de ezt nem lehetett máshogy a tudtodra adni. Egyébként is végig HDR alatti fényerőről volt szó.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #11248 üzenetére
"Nem HRD-ről beszélek. Még mindig az SDR az általánosabb használati mód..."
De mi végig a HDR tartalomnál levett fényerőről beszéltünk, már mint hogy nem kell levenni HDR-nél. Akkor inkább SDR levett fényerővel. Ha neked nincs HDR képes megjelenítőd akkor inkább ne kapcsolódj a beszélgetésbe. -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #11244 üzenetére
Olvasd végig mit írtam, hiába vettem le a fényerőt nem történik drasztikus fényerőcsökkenés HDR-nél. Itt is látszik hogy nem úgy működik a dolog mint SDR-nél. Egyszerűen nem kell piszkálni a fényerőt HDR-nél, akit meg ennyire zavar a fényerő az ne nézzen HDR tartalmat.
-
chris0000
őstag
válasz
dgyuri0123 #10968 üzenetére
igazad volt,tényleg LCD-t csináltam az OLED-ből...
most vok biztos benne,h de jó,h az OLED mellett döntöttem...itt van pár kép az "igazi" vs "hamisítvány"-ról + egy videó...
egy szürke fátyolt rak a teljes képre,tényleg ilyen volt az LCD mikor azon néztem...nagyon lehangoló a látvány...
és még most nem is látjátok a tökéletes éles képet,mert telóval csináltam,meg vettem fel... -
belan
addikt
válasz
dgyuri0123 #11182 üzenetére
Jó tudni hogy nem a oledfény miatt fog beégni, nálam yutube film megy meg játék tv adás nem nagyon nézzék sőt egyáltalán nem.Torma1981 és az a vicc ugyan annyi majdnem a Q7 mint a b7
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #11114 üzenetére
54 a fényerő.
Az OLED light 30-35 körül van.Erősen visszagondolva olyan 1900-2000 óránál járhat a tévé, kb 500-600 óra eurosporttal, ebből nem az összes LIVE adás. Tehát ha nincs LIVE akkor nincs ott a piros logócska.
Tehát azt gondolom, hogy azért nem volt szarráhasználva a tévé.Ha ennyi statikus tartalommal EZ normális, ám legyen.
A plazmámban nem volt ennyi beégés se, pedig az 10 éves.A gyártó azért borotvaélen táncol, mert vannak 5 milliós modellek is, nemcsak 400 rugósak.
Egy W7-es, W8-as tulaj nem fog szórakozni sokáig azt elhihetitek.
Pedig amikor fizettem az MM-ben, nekem is leígérték a csillagokat. -
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #11114 üzenetére
54-es oled light egyáltalán nem túlzó nappali körülményekhez, én anno 70-en használtam ha sok volt a napfény a szobában.
Képvisszamaradás 30-as Oled lightnál is van, de ki nem kakizza le, megoldja a pixelfrissítő másnapra.
-
claire78
senior tag
válasz
dgyuri0123 #11058 üzenetére
Volt ez igaz a plazma tévékre, mert ott üveg felület van és tömeg!
Semmi baja nem lesz az OLEDnek, megfelően alátámasztva. -
Tulku
veterán
válasz
dgyuri0123 #11049 üzenetére
Plazmám van 10+ éve...amióta megvettem mindenki a plazma beégésekről beszélt a világhálón...na nálam a második (G20) csinált 2x olyat, hogy a kezdőképernyő megmaradt,de be, kikapcs és huss...de persze ez is már majdnem 8 éves készülék...
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #11049 üzenetére
Annyira mondogatják ezt a beégést itt páran, próbaképpen megnéztem egy világosszürke flekket az E6V-n, hátha...
15 hónapos a tévé, nulla beégés van rajta. Sőt, pixelhiba sincs.
Teljesen homogén a kép még mindig.
Bár a plazmát sem sikerült soha beégetnem. -
chris0000
őstag
válasz
dgyuri0123 #11023 üzenetére
nah ez volt itt a gond.nekem magas beállítás kell fekete szintre,
azért láttam én jobbnak úgy a filmet mert RGB Teljes-ben használom ami ajánlott is PC-nél. -
chris0000
őstag
válasz
dgyuri0123 #11023 üzenetére
nem de nagy köszönet,hasznos lesz...
akár az összefoglalóba is nagy segítség lehet. -
chris0000
őstag
válasz
dgyuri0123 #11021 üzenetére
próbáltam persze,sajnos borzalom volt úgy a kép...
de akkor lehetett 10bpc-t állítani,h menjen a win HDR,mert enélkül nem lehet bekapcsolni.
vagy egyes játékoknál fontos,h ez a beállítás legyen,mert pl a CODWW2-ben addig nem engedi a HDR bekapcsolását játékon belül.de nem volt az igazi a kép mikor kipróbáltam...pont ezt a magas fekete képvezérlést nem próbáltam benne,majd újra felrakom... -
chris0000
őstag
válasz
én RGB Teljessel használom,most jelenleg a B7-et.
én azt vettem észre,h kiegyensúlyozottabb lett a kép,szerintem...
és így az alacsony fekete képvezérlés rosszat tesz a filmnek.
fekete vagy sötét nem mindegy,én erre gondoltam... -
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #10971 üzenetére
Konzol / PC forrás esetén nem ördögtől való a Full RGB, nyilván Bluray-ek limitedben vannak kódolva, belső lejátszóról ezért nem lehet váltani.
A vicc az hogy ha PC-ről nézel filmet lehet hogy érdemesebb fullon hagyni, ezek a videókártyák mindig full rgb-n dolgoznak és utólag szűkítik le limitedre, egy full->limited konverziót megspórolsz így.
Full RGB-n:
Limited videóanyag -> Konvertál fullra a vidikártya -> megkapja a TV a fullt
Limiteden:
Limited videóanyag -> Konvertál fullra a vidikártya -> Visszakonvertál limitedre -> megkapja a TV a limitedet.
HDR esetén mi az isten értelme van a limited/full mókának az passz, de ott is választható.
-
Tulku
veterán
válasz
Pontosan...egy élettelen mélyfeketét kihagyó, rézkarc szerű valami lesz...arról nem is beszélve, hogy a master minden hibája látszik....ez amolyan mikroszkópon át nézem a világot effekt....nem tanácsos szerintem sem...
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #10934 üzenetére
Az egy Garmin fénix, de hogy 3 vagy 5, azt nem tudom megmondani. Pedig egy zafír fénix 5-öt én is hordok.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #10896 üzenetére
Na igen. De itt a család is besegített, együtt állítottuk be az érintettekkel, mert nem egyedül nézem a filmeket. Gondolom még változni fog, és mert Sci-fi kedvelők vagyunk, én is úgy érzem, hogy inkább felfelé fog tekerődni. -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #10912 üzenetére
Igazad van ebben, de valószínűleg egy 2015-ös modell beállításai mások mint egy 2016-os vagy 2017-eséi.
Elképzelhető, hogy nincs nagy különbség ahogy használjuk a tévéinket, a csúszkák mégis másutt vannak. -
Tulku
veterán
válasz
dgyuri0123 #10910 üzenetére
Nagyon nehéz mindenre alkalmazható beállítást találni...ehhez jöhetnek még a külső fényviszonyok illetve akár a pillanatnyi lelkiállapotunk is.
Ezen kívül ha belegondolunk, a szemünk sem lát mindent...sőt...bebukik ott sok minden, ellenkező esetben macskák lennénk... -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #10898 üzenetére
Ez még a 2016-osokhoz képest is más beállítás szerintem.
Az OLED fény még OK, de 48-as fényerőn az E6V biztosan nagyon sötét és a sötétebb részek bebuknak.
54-55-ös a csúszka és a fekete még akkor is abszolút fekete. 55 felett az is elkezd világosodni. -
claire78
senior tag
válasz
Telefonnál se értem, csak azt láttam másnál, h esti körülmények között az ember szeme kiég, annyira felveszik a fényerőt. Minek találták ki vajon az automata fényerő szabályozást?!
Nálam is 18 ha jól emlékszem TV adásnál, külső lejátszóval kicsit feljebb van tolva, de sztem 30-nál nem több. (emlékezetből)
-
jamy79
tag
válasz
Én este 20, nappal 40-es oled fényerőn használom az 55B7-et (95-ös kontraszt mellett). Sötétben a 20 feletti oled fényerő már nekem is sok.
-
Gtaati
őstag
válasz
dgyuri0123 #10901 üzenetére
Helló!
Milyen külső lejátszót használsz? Én is külső lejátszót használok, de nem érzem folyamatosabbnak a lejátszást sajnos... Köszi!
-
Dadan01
senior tag
válasz
dgyuri0123 #10901 üzenetére
Én teszeltem külső lejátszót, x96 amlogic, kodi 17, kadenciahelyes, 4k, hdr, stb. Az eredmény ugyanazokkal a beállításokkal az adott hdmi-n, mint a belső lejátszóva,l egyforma volt. Maradtam a beépített lejátszónál.
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123 #10898 üzenetére
Jó tv eg910v szép kis tv én fenyerőt alapból 30 .34 le veszem még így is elég fényes a kijelző
-
Tulku
veterán
válasz
Pontosan...
20-nál nem szabad feljebb vinni...de a tegnap linkelt oldalon is 17-et adtak meg, az általuk ajánlott beállításokkal használom a TV-t jelenleg is, szinte tökéletes nekem úgy...két dolgon változtattam; oled fény 20 és true motion simán hagyva...így kissé sorozat jellegű volt batkamen is tegnap, de élveztem
Ren hoek: átlátszó, nekem nem kemény felületűnek tűnt...nem azt mondom, hogy bolti szatyor puhasága volt, de szerintem simán cipeléshez tették fel...ne feledjük, hogy vannak ezek a TV-k utaztatva rendesen...hajóból, kamionból ki-berakodásnál....
-
belan
addikt
válasz
Lehet én is lejjebb veszek még a beállításbol ,eg910v van vagy eg920v ?
-
Tulku
veterán
válasz
dgyuri0123 #10883 üzenetére
Az az érdekes, hogy eszembe nem jutott volna magamtól kaparászni a kijelzőt, ám mikor hozzáértem a bal és jobb széleken található matricákhoz, akkor az egyik leszedésekor automatikusan elkezdett vele együtt lejönni...számomra ez egyáltalán nem azt a minőséget mutatta, mint amit az idők végezetéig szándékoztak ott tartani...és persze ez egy sima műanyag fólia (összegyűrve meg van a dobozban, semmit nem dobtam ki) nem hiszem, hogy egy karcolódó műanyag fólia jelentene örök védelmet egy üveg képernyőn...
Nekem pont olyannak nézett ki, mint egy mezei szállítási sérüléseket megakadályozó műanyag fólia...
Láttam életemben pár üvegre helyezett UV álló fóliát...egyrészt egy spec vizes eljárással rakják fel, másrészt azt ember egyben arról le nem húzza többé...itt egy ragasztó réteg tartotta a fóliát, nem hiszem hogy egy ilyen megoldás az örökkévalóságnak szólna....
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #10681 üzenetére
Apropó gyári vs. bolti garancia:
Mi van abban az esetben, ha az Aqua-ban vásárolt tévét regeltem az LG honlapján és ott 2 év garit adtak?
De: az Aqua saját garanciás lapot is adott. Ez amúgy szabályos szerintetek? -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #10669 üzenetére
Köszi a linkeket, lementettem őket, és okulok belőlük.
-
chris0000
őstag
válasz
dgyuri0123 #10676 üzenetére
új volt a fólia is rajta elöl a kijelzőn és azt ha már kicsit is lehúzod már nem úgy tapad vissza,direkt néztem tegnap este...
meg ismerős is az MM-ben akivel intéztem.vagy már ez se jelent semmit.
-
chris0000
őstag
válasz
dgyuri0123 #10665 üzenetére
megnézem majd most nem tudok sajnos ezzel foglalkozni,majd csak 5 után...
#10664 már a filmeknél is látszott,mikor beégett... -
Ijk
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10507 üzenetére
A mozis nézési szög 25-45° között van, UHD igazából 45° fölé megy, egészen 60°-ig ami már inkább játékokhoz ideális, nagyon kevés olyan imax látványfilm van ami 60°-ból kényelmesen nézhető.
65"-nál ez a 25-45° kb 170-300cm-es távolság, 170 még nekem is túl közeli a legtöbb esetben. 55"-nál kb 140-260cm. Az hogy az ajánlotton kívül esik a te nézési távolságod az a te egyéni preferenciád, senki nem köteles betartani ezeket, csupán ajánlásokról van szó. -
daneel_hu
addikt
válasz
55 colos = 1,5 méter táv.
Persze nézhető 3 méterről is ha a másik kanapéra ülünk.
Sportnál nem érdekel ha távolabbról nézem, de filmet másfél méterről.
Szerintem 65 colost is 2 méterről néznék maximum. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Az lenne a lényeg, töltse ki a látómezőt a megjelenített kép, nem az, hogy valaki igényes vagy igénytelen.
Amúgy meg igénytelen vagy, ilyen szempontból. -
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #10464 üzenetére
EG910 40-en ment. B7 28-on hozzá képest szpotlámpa.
-
chris0000
őstag
válasz
dgyuri0123 #10379 üzenetére
nem nem ,ezt ott beszéltük is,h a sz@r neonok nem segítenek ezen,h tisztább képet kapjak...
de mégis jobbnak tűnt,vagy már annyira hozzászoktam a nem természetes megjelenítéshez Led LCD-n,h rossznak látom...meg persze ez egy csomó beállítás,finomhangolás...
-
rendon
tag
válasz
dgyuri0123 #10350 üzenetére
Most már sikerült köszi.
Érdekes hogy a kodi látja azt a filmet, ami a serviio nem. Viszont a lejátszás az nem folyamatos, mindig töltöget, pedig 5 ghz wifin megy. -
rendon
tag
válasz
dgyuri0123 #10344 üzenetére
Nem a tévén fut, hanem a laptopon.
Fent van a laptopomon a Kodi, látja is a tévé, de a kodi még annyit se mutat mint a serviio.
A Kodinál minden mappa üres, pedig megosztottam a fájlkezelőnél hogy mit lásson.
Vagy csak én nem tudom beállítani. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #10279 üzenetére
Harmony-t használok, és külön Power On/Power Off helyett van lehetőség Power Toggle parancsot küldeni vele az erősítőnek. Más infrakód, és azzal nincs ilyen gond.
A gépben egy Flirc van, és érdekes, ott hiába mappeltem át a Power parancsot másik gombra, nem segített. Az erősítőm Power On parancsa mindig ki-/bekapcsolja a gépet is.
(Harmony sokszor segít egyébként, kényelmes, de vannak rettentő hülye limitációi is, amivel meg szívhat az ember.)
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #10272 üzenetére
A doboz menüjében van ha van ilyen beállítás, de nem ismerem ezeket az S905X-eket, az az igazság. Ha tévében a Simplinket kikapcsoltad, akkor valószínű mégsem a CEC miatt van ez.
Ha a HDMI-t kihúzod, akkor is csinálja? Van olyan vad ötletem, hogy esetleg az LG tévé valamelyik infrakódjára reagál a doboz. (Nekem volt ilyen Onkyo erősítő és PC-be szerelt infra közt, azt hittem, hülyét kapok mire rájöttem, mi a gond.)
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #10272 üzenetére
HDMI CEC nincs bekapcsolva a dobozon? Nekem úgy tűnik, az kavar be, próbáld meg kikapcsolva. (A tévén is kikapcsolhatod, ott Simplink néven keresd, ha más eszköz miatt nem kell.)
-
Madwe
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10262 üzenetére
5ghzes wifin, ha közel a router, s nem a fal túloldalán van a szomszédod 5ghzes routere, akkor stabilnak kéne lennie
-
lucky750
tag
válasz
dgyuri0123 #10262 üzenetére
Ha neked ugrándozik, akkor persze, hogy LAN, de az már egyénfüggő, mer amúgy a Wifi a jobb, erősebb. Én 150-et mérek átlagban.
-
lucky750
tag
válasz
dgyuri0123 #10260 üzenetére
Sziasztok. Én is úgy tudtam, hogy 100-at tud csak, meg sokan mások, ezért mutattam. Wifi-n keresztül mértem. Durva, hogy a Wifi-je erősebb, mint a LAN része. Egyébként szívesen.
-
Gtaati
őstag
válasz
dgyuri0123 #10258 üzenetére
Bocsánat ez igaz lehet, én magamból indultam ki, mert nálam minden kábelen megy a biztonság kedvéért....
-
zsoltictrl
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #10121 üzenetére
Beállítom annyira, de akkor nem lesz rosszabb vagyis sötétebb a fénye?
-
zsoltictrl
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #10116 üzenetére
Egy oldalon követem a beállításokat
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #10031 üzenetére
Ezzel a 6-8 éves cserével ennyire kivertem a biztosítékot?
Belegondolva nem nagyon tudok olyan családtagról, ismerősről aki techb*zi és legalább 8 éves a tévéje.
-
Strezi
őstag
válasz
dgyuri0123 #10024 üzenetére
PL. az "igényes" vásárló majd a házadban akarja kipróbálni. Természetesen új állapotú 6-7 éves tévét akar venni, az utolsó karc miatt is fikázza. Elvárja hogy legyen doboz. Suzuki szvifttel jön majd a 65-ös tévéért. Elvárja hogy te pakold be. Ha megsérül majd szállításkor akkor persze te vagy a hunyó mert szart árulsz ... és még sorolhatnám
Ez nem mindenkinek éri meg. Én rokonságban adtam el a 8-éves plazmát egy huszasért. De még így is én lettem a köcsög, mert kb. egy év után elromlott. Jobban megéri leadni cserébe vagy hulladéknak inkább. Remélem egyre inkább álltalános lesz hogy ahol árulnak ott átvesznek / beszámítanak, nem csak akciós jelleggel.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
dgyuri0123 #10024 üzenetére
Ja főleg, hogy így el is szállítják. Egy gonddal kevesebb.
-
Strezi
őstag
válasz
dgyuri0123 #9848 üzenetére
Nem opció, nem bírja a vas a 4k HDR-t.
-
jamy79
tag
válasz
dgyuri0123 #9747 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam az LG 55B7 távirányítóját az LG 55EG910-n (és fordítva), sajnos csak a gombok egy része funkcionál. Például a számsor, hangerőszabályozó, csatornaléptető működik, de a görgető már nem működik.
-
dom1n0
őstag
válasz
dgyuri0123 #9754 üzenetére
ez nem igaz
.
Amikor pont adtam el a 910v-t simán vezérelte a b7-et a távja. -
redst4r
tag
válasz
dgyuri0123 #9757 üzenetére
Ez érdekes
Visszafele nem működik. Be bekapcsolja, de a többi gombra nem reagál. A gyerekek miatt vettem 2db régi távirányítót a tévékhez, de az egyiket befogtam a B7-hez mert azon vannak média gombok a beépített lejátszóhoz. Nem is értem az eredetin miért nincsenek.
-
Madwe
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #9754 üzenetére
Szerintem mennie kellene vele, de mielött megrendelnéd, én a helyedben kipróbálnám
Mondjuk online rendelés házhozszállítással van 14napot visszaküldeni indok nélkül, uh végülis bevállalható
-
redst4r
tag
válasz
Régebbi távirányítóval működik. Nekem 55b7 van és a régebbi 50UH635V illetve a 49UB850V távirányítójával is tökéletesen megy minden funkció.
-
Madwe
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #9749 üzenetére
Mi a különbség a 2 között? mert kinézetre szerintem semmi
A webos 3.5höz ugye már a netflixes van, de a 650es az még nem az. C6os távommal megnézhetjük ha budapest xi ker nem esik messze tőled
(#9750) Warck Vagy félreolvastad vagy elírták, akkor érdemes használni ha sokáig be van kapcsolva. Egyébként magától lefuttatja 4h használat után, azaz nem kell vele foglalkozni, csak ne áramtalanítsd!
-
törölt tag
válasz
Tényleg nem működik? Samsungnál a H5000 távjával tökéletesen vezéreltem a KS8000-et is. LG-nél nem tudom. Ahhoz nem hogy kettő, egy távirányítóm se volt, mert kifelejtették a dobozból.
(Ez NEM az LG hibája, újracsomagolt tévét vettem.) -
tothl
addikt
válasz
dgyuri0123 #9643 üzenetére
Nekem s912 van az sem egy nagy vasziszdasz a belso lejatszoval az a baj hogy az usb-s lejatszason kivul nem tud semmit. A libreelec lejatszik halozatrol van ala torrent kliens , feliratletolto pluginek szoval itt ez az ami miatt a beepitett lejatszo ugymond haszontalanna valik.
A sigmas cuccoknak ertelemszeruen szep kepe van. -
Dadan01
senior tag
válasz
dgyuri0123 #9636 üzenetére
Szerintem a belső lejátszó a legkevésbé jelentős elem a képmegjelenítési láncban. Az idei LG modellek ugye két különböző chipsettel jönnek majd, ennek a részletei most nem fontosak, de az igen, hogy jelentős különbségek vannak a képfeldolgozási képességeikben és teljesítményükben. Ezért gondolom azt, hogy ez a chipset a felelős azért, hogy a végén a kép a lehető legjobb legyen. Hogy ez a chipset egy külső v belső jelet dolgoz fel, szerintem kevéssé fontos a végeredményt tekintve.. Egy külső forrásból származó jelet tetszés szerint módosíthatsz, amit majd a tévé rendszere még egy lépcsőben dolgoz fel, ezért az biztos, hogy nem lesz teljesen azonos összehasonlítva akár a belső lejátszóval, akár egy másik forrással. Ezzel azt akarom csupán jelezni, hogy lehet, hogy a külső lejátszó képe neked jobban tetszik, szerinted szebb, de lehet hogy éppenséggel sokkal rosszabb, ha kalibrátorral néznéd. Nagyon szubjektív műfaj ez, hdrről nem is szólva, kinek a pap.
Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, az utóbbi három napot egy külső armlogic 905x chipsetes lejátszó tesztelésével töltöttem, a szent grál Kodival küzdve, és én semmi olyan minőségbeli különbséget nem találtam eddig, ami miatt plusz egy eszközzel kellene terhelni magam, ez az én személyes véleményem. -
Madwe
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #9636 üzenetére
Sigma chipes popiknál pl van beállítás, gondolom dune-nél is, hogy élénkítse a színeket, árnyékokat, highlightokat stb. Én nagyon nem szerettem, mert belenyúlt a képbe, én jobb szeretm ha olyat kapok, amit elgondoltak, h kapnom kell
Szerintem azok vannak nálad is felhúzva.
Én rossz 1080p s alatta vettem észre vmennyi javulást a belsőhöz képest, de normális anyagnál semmit. A mesterséges belenyúlásokat kikapcsolva, természetesen
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #9631 üzenetére
Vagy csak más beállításokkal megy a belső lejátszó...
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #9626 üzenetére
-
Strezi
őstag
válasz
dgyuri0123 #9626 üzenetére
Lehet hogy a beépített eljátszó nem túl jól kezeli a sötétebb árnyalatokat és az ott lévő rszleteket. Ha nem pont ugyanazt a jelet adja, esetleg két közelit összemos, akkor létrehozhat nagyobb egységes szürke felületeket, amiket a mozgás majd láthatóvá tesz.
Nekem az tünt fel, hogy ez a banding leginkább svenkeléskor látszi valós anyagban, akkor zavaró hogy forduláskor "áthullámzanak" a kép amúgy változatlan sötét tónusai ezeken a banding zónákon. 910-nek pl a martian elején látható hogy a vörös dűnék a kamera előterében nem egységesek. Ha csak poszteros (sötét szélek) az a jobbik, ha hullámos az feltünőbb.
Szóval szerintem jó a meglátásod.
Én is kezdek kiábrándulni a belső lejátszóból, de a hang miatt. Nem egy minőségi DAC meg erősítő lehet a tévében és hallk jeleneteknél nekem időnként zavaró hogy zajból jönnek ki a hangok. Azaz a csend az csend, de amint van valami hallk, egy zajsszint is megjelenik ami fölött hallani.
Fülhallgató módban, a tévé hangerőszabályzását használva hallom, analóg kimenetet használva. Gondolom fülhallgatóra is simán az amúgy a hangszórókra menő erősítőt(sanszos hogy D osztályú) használják
LineOut-tal és külső hangerőszabályzással valamivel jobb mert gondolom magasabbak a jelszintek és kimarad a végerősítő.Tudom, tudom, ez a full amatőr, nem ajánlott felhasználás. Vegyek minima egy DAC-ot vagy normálsi(digitális bemenettel is rendelkező) erősítőt ... Gondolkodom rajta
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #9624 üzenetére
Sima homogén képnél nem kéne, hogy legyen különbség.
Ha van vertical banding, akkor az külső lejátszóval is elő fog jönni. -
Madwe
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #9622 üzenetére
De milyen forrásnál, ha egy tökéletesen egyenletes szürke képet adsz neki, akkor jön elő a banding. Eleve úgy ellenőrzik
Ez forrásfüggetlen
-
Madwe
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #9620 üzenetére
Dehát a veritcal banding az panelhiba, egyenletes szürkénél pl sávosan jelenik meg. Ahogy a near black is. Mégis hogy a viharba javítaná ki a lejátszód, mikor ez panelenként változó
? Nem arra gondolsz inkább, h a sötét jeleneteknél kevésbé zajos a kép
? Mert az könnyen lehet, ott sok lejátszó belenyúl a képbe s elmaszatolja, h ne legyen zajos.
-
Madwe
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #9500 üzenetére
Én pl eladtam a popim, semmiféle változást nem láttam a c6 belső xplayes képéhez képest.
-
powerup2
addikt
válasz
dgyuri0123 #9495 üzenetére
Én pl nem tudom milyen külső lejátszót vegyek aminek pl a legjobb a kép és hangminősége
-
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123 #9500 üzenetére
Így van,elégedett vagyok azzal amit látok,ennél jobb egyelőre nem kell.
Madwe: Ő is látja,hogy kicsi az 55",de még a 65 is horror áron van,nemhogy a 77.
Még így is jobban járt,mintha vett volna valami 65" samsung csodát. -
chris0000
őstag
válasz
dgyuri0123 #9257 üzenetére
természetesen ez nem a TV hibája.
én csak arra utaltam,h kár,h nem lehet a teljes 55"-on élvezni ezt a fantasztikus képminőséget. -
Bibgr0
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #9243 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Egyszerűbb lenne ráírni a sebességeket a kábelekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest