- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Yettel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #41339 üzenetére
Lehet, hogy az lesz akkor, köszönöm.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak #41190 üzenetére
Köszi ! ( "Nem vagyok ideges ,fő a nyugalom , száz évig élek én , ha így folytatom.".....)
-
válasz
Pro Koryak #41173 üzenetére
Hát figyelj, egy Samu A50-el vettem fel. Úgyhogy nincs kizárva, hogy a felvétel nem tökéletes. Nem a kamera miatt vettem meg ezt a telefont.
Amúgy szerintem élőben rendben vannak a színek. -
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #41167 üzenetére
Sonyn is be lehet állítani hogy ilyen legyen, de ott be lehet úgy is hogy iszonyatos artifactok lesznek. Ez így nem sokat mond el az interpolációról. Ahhoz tudni kellene hogy melyik gyártó mit, hogyan és milyen mértékben használja az adott algoritmust.
Azt viszont kijelenthetjük, hogy ha egy mód van rá, akkor csak módjával az interpolációval. Az is egyértelművé vált, hogy szinte minden gyártónak van már valamilyen szintű kompromisszumos megoldása. De szerintem ezt már kitárgyaltuk. -
Gigi01
őstag
válasz
Gidavideó szóra nekem nem ez a videó ugrott be.
Így monitoron nézve folyik a kép. -
válasz
Nálad miért olyan darabos a háttér?
Jó persze nálam maxon van a mozgáskorrekció, de ez ilyen nálad tényleg, vagy a telefonod vette így fel? Vagy te így szereted? -
válasz
Csak emlékeztetőül. Ez az én videóm:
Ugyancsak 55FZ800.
link65FZ950-ről nem csinálok videót, mert gyakorlatilag ugyanaz a tv, csak nagyobb és soundbarral, jobb távirányítókkal.
-
Strezi
őstag
válasz
LG OLED-en hibátlan a videód
Felvegyem ?
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #41063 üzenetére
Ott lehetnek gondok egy nem kalibrált kijelzőn, ahol vagy sötét, vagy világos jeleneteknél elvesznek a részletek. Ebben nagyon sokat segít a kalibrálás. A színeknél csak akkor ha nagyon el van mászva, mondjuk arra tényleg jók a gyári profilok. Eddig minden márkának volt aránylag jó profilja. Most a GZ2000-es modellt ne nézzük, mert az annyival drágább, hogy abból az árkülönbözetből több i1 display pro is kijön.
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #41054 üzenetére
Basszus alig találtam meg a méréseket. Na szóval ilyen különbségek vannak a gyári és a mért értékek között. Pedig Sonynál a Cinema Pro pontos profilnak számít a többihez képest. Ez pedig a monitornak használt LCD.
-
chros
őstag
válasz
Pro Koryak #41054 üzenetére
Mindegyik "oregszik", a Pana es Sony is, mivel LG panel van bennuk is
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #41042 üzenetére
Igen, úgy látszik neked ez jött le a mondanivalómból. Grat.
-
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak #40948 üzenetére
Ha teszel fel videót, arra kíváncsi leszek. Bár én pont most szoktam le a hibakereséről.
Amit még fontos szerintem, nem mindegy hogy új vagy 2-300 órás jól járatott panelt hasonlítunk össze. Az elején igen sokat tud változni egy panel. A jó bejáratásba ezért hiszek.
Bár ez sincs bizonyítva. -
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak #40929 üzenetére
“Panákon alig látható a macro block/tinting/banding...”
Szerintem semmi ilyen nem állapítható meg. Alapvetően szerencse ki milyen panelt kap... -
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #40934 üzenetére
Partz azt írta hogy idén jön Sonynak is az új procija, majd meglátjuk. Minden tesztben más és más eredmények születnek, én nem is nagyon foglalkozok a tesztekkel. De amúgy is az AF8-ban még az X1 Extreme proci volt, az AF9-ben már az Ultimate. De ahogy írtam, idén jön az Ultimatenek is a továbbfejlesztett változata.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #40934 üzenetére
A PE II 5. rész mozgástesztet TI is megcsinálhatnátok.
Eddig csak B9 és E8-ról van videó...
Ha ennyire jó a Pana és a Sony, akkor állunk elébe, lássuk! -
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #40929 üzenetére
"A Sony-ról állandóan elmondják, leírják, hogy elmarad a képe még az LG-től is..."
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #40807 üzenetére
LG-n is kb 5 perc utánajárás a neten.
HDR-ben még annyi sem, TechniColor és ennyi.Persze van akinek fáj az az 5 perc munka, inkább szenved.
Pedig ebben a karanténos időszakban bele kéne férjen. -
válasz
Pro Koryak #40786 üzenetére
A foci eb-t mar toroltek official az olimpiat szerintem a kovetkezo napokban fogjak...
torma1981: foleg aki reszletre, aruhitelre vett tv-t... tartok tole hogy hamarosan lesz par elado darab itt a ha-n.
-
válasz
Pro Koryak #40674 üzenetére
Képminőség terén biztosan nem. A legdurvább projektor sem hozza az oled tizedét sem. Szerintem. De kinek a hatalmas kép, kinek a kisebb, de gyönyörű képminőség.
-
válasz
Pro Koryak #40603 üzenetére
A beégést szerintem sem tünteti el, ha már megjelent.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #40596 üzenetére
"Pl. 65FZ800: kis képvisszamaradás valahol alul = meg kell nézni élőben mennyire és milyen képtartalomnál látszik
Lehet idővel javulhat"
A beégés? Az nem fog javulni...
-
válasz
Pro Koryak #40586 üzenetére
Mit jelent az a nem hibátlan?
-
GalaHU
addikt
válasz
Pro Koryak #40586 üzenetére
Az én B7-em is ott van, de már a harmadik vicces fiú ír rám hogy szállítsam neki házhoz.
Békeidőbe se, nemhogy most...
-
válasz
Pro Koryak #40418 üzenetére
Ez igaz szinte bármire. Nézz meg egy ájfónt. Miből áll, mennyiért és végül mennyibe kerül...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #40426 üzenetére
Szerintem megdöbbennél, hogy a valóságban egy adott termék anyagköltsége mennyibe kerül. Nyilván szektorfüggő, de általában töredéke a végfelhasználói árnak.
Olyan, hogy 2x-es árkülönbözet a mai piacon nem létezik... vagy igen, de akkor a gyártó rövid úton csődbemegy. (vagy lopja az anyagot, nem fejleszt, nem fizet alkalmazottakat, nem adózik... helyettesítsd be a számodra tetszőt)
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pont azért.
Mi is gyártással foglalkozunk (könnyűipar)
Anyagárhoz képest kb 3-4x-es ár az amivel ki tudod gazdálkodni a költségeket, adókat. -
Joshi
titán
válasz
Persze, ha így nézzük akkor minden túl van árazva, még az OLED tévé is. Elég csak megnézni az LG W szériáját.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #40368 üzenetére
Majd meglátjuk, legyen igazad. (jó lenne)
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #40350 üzenetére
"Vagy mégsem. Ha lelassul a termelés a "koronáscukor" miatt, nehogy még magasabb árak + nagyon lassú árcsökkenés legyen az új modelleknél.
Amúgy miért várta, gondolta azt bárki is, hogy a 48" modell majd sokkal olcsóbb lesz, mint az 55"-os?"
Itt nem a termelésen van a hangsúly, hanem a vételi oldalon. Nem emelheted valaminek az árát ha nincs rá kereslet. De még tartani is erősen kétséges...
2008 őszén szaré-hugyé' hajigálták utánad a zsírúj kocsikat, csak vedd meg. És azért ezek az oled-árak messze nem luxus-kategória. -
DVlad
őstag
válasz
Pro Koryak #40194 üzenetére
Egyetlen hibát produkál csak, az pedig az öregedéssel előjövő lilás derengés, amit el lehet tuntetni visszaállítással.
-
renziNNN
tag
válasz
Pro Koryak #39702 üzenetére
Így van, aki kompetitív gaminget szeretne az marad a gamer monitoroknál (lássuk be hülyén is nézne ki ha valaki 55"-ba versenyszerűen counter-strikeozna vagy hasonló
), DE ez a játékosok töredéke, ezért nem mondható ki csak miattuk, hogy az OLED nem való játékra, sőt... A legtöbben hazamennek meló után és kikapcsolni szeretnének kicsit, akkor teljesen jó lesz nekik játékra is.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #39702 üzenetére
De.
-
hunspikey
őstag
válasz
Pro Koryak #39606 üzenetére
Ehhez képest az rtings.com a c9 re ezt mérte:
Hdr 50%: 301; 25%: 530; 10%: 845
Ez már közelebb van.
-
válasz
Nekem mar a 910-nek is kifolyik a szemem ha este nezek filmet es egy sotet jelenet utan mondjuk felkapcsolodik egy lampa. Pedig a fenyero 40-en van az oled meg talan 60-on.
-
daneel_hu
addikt
válasz
EZ mondjuk elég nagy különbség... de az is igaz, hogy a C9-es értékeihez is heggesztőszemüveget kéne felvenni sötétben.
-
hunspikey
őstag
válasz
Pro Koryak #39405 üzenetére
De pontosan jól látod. Ezért írtam úgy hogy sajnos.
Az is sajnálatos egyébként hogy hiába bohóckodnak ezzel az oled fény csúszkával, a valóságban ugyanis nem tudod eldönteni hogy a valós panel max fényerőből mennyit akarsz kihozni. Azt ezek az idióta nevű profilok beégetve és átírhatatlanul tartalmazzák.
-
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak #39368 üzenetére
Nagyon remélem hogy nincs igazad. Én már nem is akarok írni ebbe a témában, max megírom ha sikerült egy hibamentes példányhoz jutnom…
-
cichlid1
tag
válasz
Pro Koryak #39349 üzenetére
csekkoljad, én is kíváncsi vagyok más véleményére. Én eddig csendben voltam, hogy biztos az én kukkeromban van a hiba, de hogy rothfb is ugyanazt írta (megjegyzem mikor megírta nekem a beállításait, kicsit kétkedve húztam fel 10-ig a csúszkákat, láss csodát jó lett), akkor azt gondoltam, hogy ezt a Pana lehet tényleg másképp oldja akkor meg.
Mert amúgy Philips tévém miatt én pontosan tudom miről beszéltek, és hányinger tud lenni tényleg ez a "barátokközt" effektus. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #39314 üzenetére
Nincsen. Már 3x néztem át tüzetesen közelről, legutóbb 2 hónapja.
Amúgy is közelről nézem a tévét, és szoktunk homogén felületeket nézni... pl teniszpálya. -
válasz
Pro Koryak #39323 üzenetére
Akkor tényleg én vagyok szerencsés.
Vagy még az lehet, hogy vaksi vagyok... -
Kriszbmx
tag
válasz
Nalam is csak subpixel a halott.
-
válasz
Ne. Ne nézze át.
-
Fisha
őstag
válasz
Pro Koryak #39212 üzenetére
Az jogos, gondolom ott a nagyobb induló készlet -> több maradék határozza meg a dolgot.
-
Fisha
őstag
válasz
Pro Koryak #39199 üzenetére
De ezt jellemzően a hazai forgalmazó akciózza, és nem a kereskedő. Szólj a Panásoknak, hogy akciózzanak ők is.
Amúgy nem tudom, hogy mióta minőségi jellemző az, hogy miből hányat adnak el. Akkor ezekszerint oledből az LG a legjobb, de annál is sokkal jobb bármelyik LCD? -
Partz
senior tag
válasz
Pro Koryak #39153 üzenetére
Szerintem a HZ1000, HZ1500 is megkapja, a fícsörök ugyanazok az összes Pana oled tv-n.
Talp az tényleg visszalépés, az viszont egy nagyon jó dolog, hogy sok év után végre megint forgathatók lesznek ezek a tv-k. Gondolom erre akartak utalni ezzel a formával.
A legesztétikusabb az EZ950 volt ilyen téren.
-
Calogero
addikt
válasz
Pro Koryak #39144 üzenetére
Úgy látszik még most sem sikerült nekik felvenni egy normális tervezőt,mérnököt aki a dizájnért felelős.
-
válasz
A dizájn nem az erősségük a japánoknak az biztos. Mi lehet az a Dolby Vision IQ?
-
dh66e
veterán
válasz
Eléggé mókásak az biztos.
-
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak #39095 üzenetére
Nekem 2,2 méterről pont jó. Főleg, hogy hülye tévé adások is mennek rajta. Jó, van egy trükk: dupla karos konzolon van, ha cinematic képarány van, akkor pillanatok alatt közelebb lehet húzni negyvenvalahány centivel.
-
válasz
Pro Koryak #39095 üzenetére
Kevésnek nem kevés, attól függ milyen messziről nézi.
-
Calogero
addikt
válasz
Pro Koryak #39065 üzenetére
Múltkor engem elkapott az ideg.... snookert néztem, és olyan sokáig célzott az illető a piros golyóra, féltem hogy beég
Sőt az Oled miatt tiltsák be a piros golyó használatát is azonnal -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak #39065 üzenetére
Én már kezdek megnyugodni , igazából most már inkább azon gondolkodom mekkora legyen a c9-es 55-ös vagy 65 -ös , az utóbbit kicsit élőben nagyoltam és 42-es után az 55-ös is szép kis ugrás méretben .( 3 méteren belül 2.3 ,2.2, 3, nézzük )A hifimet így is kicsit át kell rendeznem ( szeretnék még egy "bakelit" lejátszót is , mert hát ez olyan a zenehallgatás terén , mint az oled a filmnézésben)még tervbe van véve pár bútor cseréje is .A tévé mérete nálunk még felvet egy pár lakberendezési kérdést is .
-
hunspikey
őstag
válasz
Pro Koryak #39002 üzenetére
Ugyan ezt gondolom. Totál szép hófehér fehéret lehet az OLEDből kihozni. Az hogy van panel limit és 100% slide esetleg csak 200 nit körül világít, az nem egy hiba. Ekkora felületen ne is legyen több mert leszakad a retinám. Lehet a sok piszkos-, meg kékfehérező nem tudta beállítani a fehéregyensúlyt rendesen...
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #38876 üzenetére
Mérőműszer nélkül elállítani az alapszíneket is enyhén szólva érdekes.
Az a tévé olyan messze lehet a referencia képtől mint Makó...
-
janos666
nagyúr
válasz
Ha angol menüt néznél, általában az a két csúszka a de-blur és de-judder (a judder, mint akadozás), szóval a szokásos két interpolációs paraméter, ahogy a legtöbb gyártó legtöbb TV-jén szokás szerepeltetni, de mindig csak akkor derül ki, hogy mit is csinál igazából, ha elkezded tologatni.
-
daneel_hu
addikt
válasz
"A piros Live meg majd beég bakker! Nóóórmális ... ?
"
Az tényleg beég.
Idővel persze. -
nitro16
senior tag
válasz
Pro Koryak #38850 üzenetére
Az ne vegyen műszaki terméket, vagy olyat aminél indokolt lenne a csomag felbontása mert utána jön a pofára esés, ha valami mégse olyan mint amilyennek lennie kellene. Főleg, esetlegesen egy több százezer forintos terméknél, ahol futhat az emberke a pénze után....
Persze mindenki azt csinál amit akar és úgy szívatja meg ahogy akarja saját magát.
-
cichlid1
tag
válasz
Pro Koryak #38724 üzenetére
Én is ebben reménykedek, hogy kis odafigyeléssel 5 évet azért kihúzunk vele
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Pro Koryak #38539 üzenetére
Köszönöm szépen, mindenképp a sajátjával szeretném kezdeni majd az ismerkedést, a médialejátszó a következő hónap zenéje lenne(ha szükségét fogom érezni)
-
Vincent-Vega
tag
válasz
Pro Koryak #38481 üzenetére
Jó ötlet,később letesztelem saját alannyal,köszi
-
válasz
Pro Koryak #38463 üzenetére
Nekem mindkét tv-n be van kapcsolva, de észre se veszem. Gondolom a gyártók (így a Pana is) nem hobbiból tették a védelmek közé a lehetőséget. Én ezért úgy voltam vele, legyen csak bekapcsolva.
-
djpundro
aktív tag
válasz
A pixeleltolast en peldaul a Philips 65oled754 nel soha eszre sem veszem .Lattam ,igen figyeltem ,egyik oldal masik oldal szele vastagabb ,de plane ambilight melett eggyaltalan nem tünik fel ,nem zavaro. Inkabb nalam az ACR valamiert bekapcsolja ,de nem jön meg a hang a Sony sounbar on .Ekkor a menüben ki es be kell a CEC t kapcsolnom .
De hatha meg ezt javitsak . -
nitro16
senior tag
válasz
Egyszerű, alapból be van kapcsolva és az elején mikor megvettem kb 2 hónapja még nagy volt a varázs és fel se tűnt, majd múltkor beírtam ide és akkor renatto felvilágosított, hogy ez a pixel eltolás. Azóta meg akaratlanul is észre veszem és most jutottam odáig, hogy tüzetesebben utána olvassak ennek mert zavar. Azt hittem nem lehet kikapcsolni ezt a védelmi funkciót, de már tudom, hogy itt van lehetőségünk változtatni. Kb ennyi
-
Tulku
veterán
válasz
+1
-
chros
őstag
válasz
Pro Koryak #38353 üzenetére
> Pont itt írták pár hsz-el feljebb, hogy LG-n nem igazán klafa egyik előre beállított profil sem.
Az ugyanolyan butasag, mint amire valaszoltal: user error.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #38353 üzenetére
TechniColor az majdnem tökéletes.
-
válasz
Pro Koryak #38349 üzenetére
Mondjuk erős túlzásnak, de most komolyan jó hogy már az okostelefont nem kalibráltatjuk. Tényleg nem elég jó az esti filmhez egy Technicolor vagy egy filmmaker mód?
LógaGéza: Persze lehet eltérés de főleg egy mozgóképnél szerintem itt 100-ból 99 ember nem venne észre semmit két azonos típus között. Szóval ez a kalibráltassunk tv-t kicsit ágyúval verébre...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #38219 üzenetére
Ez egy használati tárgy, nekem nem csak a képminősége számít hanem minden más is.
De ezt már 1000x letárgyaltuk.
Pl volt itt linkelve olyan Philips műanyag káva, hogy még akkor sem venném meg ha 1 Ft-ért adnák. Nem tenném be a nappaliba. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #38240 üzenetére
Ha közben azzal a tőkével tud pénzt keresni akkor okos döntés.
Ha nem pénzkeresésre használja akkor szerintem sincs sok értelme - bár ha alkalmazottként kevésbé sérülékeny így a családi kassza, és ezáltal kevésbé kihasználható a delikvens akkor szintén jó választás. -
válasz
Pro Koryak #37981 üzenetére
Hát. Vincentnek van egy összehasonlító videója és megoszlanak a vélemények alatta a kommentekben. Van akinek az a véleménye, mint neked. De van akinek meg az, hogy a DV sötét. Egyszerű. Ha HDR esetében állítom a gammát, DV-t kapok. Sötétebb lesz és így a sötét jeleneteknél több részlet fog látszódni.
-
válasz
Pro Koryak #37979 üzenetére
A DV sötétebb, erre célzol?
Amúgy szerintem ott is max akkor, ha egymás mellett van a két verzió. Külön külön, ha nem tudod előre melyiket látod, befizetek, ha valaki megállapítja, hogy melyik fut. -
sakal83
addikt
válasz
Pro Koryak #37911 üzenetére
Jogos. A leendő idei modell nem lesz top vétel, de elfelejted az 5 éves garanciaidőt, amit akkor adtak.
-
sakal83
addikt
válasz
Pro Koryak #37902 üzenetére
Nem volt? Az érdekes, mert a B7V-t és c7V-t és a fulhd-s változatot akkor árazták le először 350 illetve 270k könyékére, amin mindenki dobott egy hátast. A C9-es már most 400k itthon és külföldön is. Simán kinézem a 320-330k-t az olimpia előtti időre. A b9 pedig szinte 100%, hogy 300k alá csúszik.
-
torma1981
veterán
válasz
Pro Koryak #37898 üzenetére
Miért ne lenne akció? Szerintem tuti lesz az olimpiai miatt, es nem csak pár százalék.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Pro Koryak #37838 üzenetére
Mennyi???? Nem, annyi azért nem lesz nem kell félni. 350 környékét kell belőni.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #37738 üzenetére
Azért jöhetne a régi MacPro-m mellé az új + ez a XDR kijelző.
-
válasz
Pro Koryak #37649 üzenetére
Elmondta a videóban is, hogy a Qled tv háttérvilágítási megoldása miatt nem látható a tartalom, mert ezzel nem tudott mit kezdeni az elektronika. Tehát azokon a részeken, ahol nincs semmi, ott jól működik az a megoldás, hogy azokon a zónákon kikapcsolja a megvilágítást az elektronika, és jó fekete érhető el, de mivel itt random és nagyon kis méretű fényes pontokat, egyebeket kellene megjeleníteni, így ez ezzel a technikával nem megoldható. Nem véletlen, hogy a legújabb megoldások is kb 5000 zónás miniLed megvilágítással már egész jó eredményt nyújtanak, de a pixelenként vezérelt (pl 4K esetén 8.294.400 pixel) technikánál nincs jobb. Nyilván egy más képrészlet esetében, ahol nem vak sötétet és apró fénylő csillagokat kellene megjeleníteni, ott sokkal jobban működik a modern többzónás megvilágítási technika is.
-
janos666
nagyúr
válasz
Pro Koryak #37649 üzenetére
Itt szerintem az a történik, hogy szabad szemmel lehetne látni azokat a csillagokat a QLED-en is (ha messziről és világos szobában nem, de sötétben közelről már igen), csak a kamerafelvételen nem (bár a TV beállításaitól függően lehet, hogy szabad szemmel sem látni semmit).
Az ismert dolog, hogy a limitált számú zónával dolgozó local dimming, ha úgy van beállítva, akkor drasztikusan elsötétíthet fényes foltokat, hogy a körülötte lévő nagyobb fekete terület ne legyen olyan fényes szürke. Ezt gyakran felüróják a Samsung-nak, hogy ezt kicsit túlzásba viszi (inkább a jobb feketét erőltetik, mint hogy a világos foltok elég világosak legyenek ilyen képek esetén). Sőt, állítólag nem is csak a LED vezérlés a túl fekete-orientált náluk az utóbbi pár évben, hanem mikor bekapcsolod a local dimming-et (LED zónázás), akkor kéretlenül bekapcsol mellé egy dinamikus kontraszt szabályzás is (szoftveres képmanipuláció, ami nem a LED-eket állítgatja, hanem a képet változtatja meg), ami az elmondások szerint szintén fekete-orientált (tehát inkább igyekszik bebuktatni mindent a feketébe a képen, hogy aztán kikapcsolhasson minél több LED zóna, mintsem hogy megőrizné a világos pontokat, mert akkor több lenne a világos szürke terület körülöttük, avagy rosszabbnak tűnne fekete mélysége). Így próbálja meggyőzni a vásárlót a Samsung, hogy a QLED-nek is majdnem olyan jó a feketéje, mint az OLED-nek. Persze mikor nincs, vagy alig van fekete terület a képen, akkor mehet az ellenkezője, nem kell lehúzni a LED zónákat, illetve a képmanipulációnak sem kell bebuktatni semmit feketébe, akkor a szoftver hagyhatja eredetiben, vagy felfelé húzhatja a fényes részeket (megint csak olyan állapotot teremtve, ahol a világos kép még világosabbnak néz ki). Csak a kettő nyilván nem megy egyszerre (hacsak nincs közel annyi dimming zone, mint pixel). -
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak #37589 üzenetére
Volt fehér, volt itt piros is..(ezen látszott, hogy nem jó). Emberi szem függő, ha tudod hol van, akkor már 1-1,5m-ről is ki lehet szúrni. Keresni amúgy jóval közelebb kell, mert elsiklasz felette, ha nem pont rá fókuszálsz..
De normál tartalomnál 2méter körül már lehetetlen észrevenni... -
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #37425 üzenetére
Akkor rosszul fogalmaztál.
-
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #37366 üzenetére
"LG-nek van az oled, ami megemlíthető" - Nem semmi magaslatokba emelted!
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #37321 üzenetére
"Én perpill nem vennék LG oledet."
Pedig jelenleg csak olyat tudsz venni.
-
Fisha
őstag
válasz
Amúgy miért nem lesz lcd szeritnetek? Miért pont most fut ki ez a 20-25 éve meghatározó technológia?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
BMW-t is megveszik, pedig igen sok a gond vele és mocskos drága is... hozzá képest egy oled 1 doboz gyufa ára..
-
dh66e
veterán
válasz
Pro Koryak #37293 üzenetére
Soha nem volt LG lcd tv-m és nem is lesz (még a gondolatától is kirázna a hideg), ergo esélytelen megpróbálnom.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pro Koryak #37315 üzenetére
"Elvileg csak oled marad, szóval lehet nem lesznek ennyire elnézők jövőre."
Mert? Ha nem lesznek elnézőek, majd megveszik mástól a kúledet, vagy az lcd-t nem gondolod?
Sőt, még jobban ki lesznek szolgáltatva, mert már saját lcd-jük sem lesz.
-
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak #37305 üzenetére
És rothfb
Alkalmazhatják.... De mint jelen esetben az LG is alkalmazhat ennél kedvezőbb garancia feltételeket. Ennyi, nem is volt szó másról...
Csak az számít, hogy éppen a gyártó mit vállal.
Nem tudom miért érdekes, hogy a törvény milyen ISO-t tesz kötelezővé a kereskedelemben.
Ez majd akkor lesz érdekes, ha valaki pereskedni akar. -
Celtis
veterán
válasz
Pro Koryak #37110 üzenetére
Erre már csak következtetni lehet. Azt válaszoltam, hogy "Szerintem egy ilyen kategóriájú TV-nek nem szabad normál képtartalomnál észrevehető mértékben elszínződnie.
Ha nem zavar, akkor használd boldogan."Viszont nyilván zavarta, mert egyrészt panaszkodott, másrészt meg is szabadult tőle.
-
Celtis
veterán
válasz
Pro Koryak #37086 üzenetére
Igen, tök jó lenne a kizárólag szakmai topik, de sajnos időnként fel-felbukkan ez a megalapozatlan márkaajnározás. Neked is: #37087
-
válasz
Pro Koryak #37075 üzenetére
Igen rád is gondoltam. Meg Arn77, Mizurichi, Al, meg ugye nekem van kettő. Az már 6. Al-nak volt még az EZ szériával garis téglalapos problémája, de most GZ-je van és nem írt sem bandingról, sem zavaró tintingről. Mert ugye konkrétan erről a két jelenségről beszéltem.
És még kitudja hány olyan Panás van, aki csak olvassa a fórumot. Senkire sem emlékszem, aki panaszkodott volna bandingra vagy tintingre.
Hangsúlyozom nem, tehát NEM arról beszélek, hogy nincsenek ezek az anomáliák a Panáknál, csak azt, hogy ezek szerint bőven tűrésen belül vannak... Más fórumokon van egy-két kiemelt eset, tehát létezik, ezt tudjuk. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #36337 üzenetére
Ez bolt és gyártó-függő.
Visszacsomagolt, csomagolássérült termékeknél szokott előfordulni, hogy 2 helyett csak 1 év garit adnak rá. (de ez a számlán nincs jelezve csak a garanciafüzetben és a termék honlapján)
Ezek jóval olcsóbbak mint egy zsírúj cucc.De olyan biztos nincs, hogy ilyesmi miatt nincs rá valamennyi gari.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #36327 üzenetére
Másfél hónapja folyamatosan olcsóbb, egy minden tekintetben korszerűbb 77 colos.
Eredetileg arról ment a diskurzus, hogy a 77 colosok túl vannak árazva, erre írtam rothfb-nek, hogy MINDEGYIK túl van árazva. + megemlítettük, hogy egyetlen esetben volt elérhető az ár, egy 77c8 esetében jópár hónapja. (1 millához közeli ár, és NEM, nem volt az sem kiállított darab!)
Figyu... alapvetően nem fogok veled harcolni és mással sem. Pár napja volt megint egy márkaharc-csörte dedós cicaharc, nekem ebből totálisan elegem van, inkább kiszállok belőle.
Főleg mivel be lett lengetve a bannolás is.
Szíved joga, hogy az összes LG-ellenes kirohanásodban ott lapul a márka iránti ellenszenv - amely nem tudom min alapul...Részemről örülök annak, hogy van több márka, több gyártó.
Ha egyszer más máska tetszik majd, akkor azt fogom venni. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #36321 üzenetére
"egyedül a 77c8/c9-nek konszolidáltabb az ára"
Nemrég Sony 77AG9 volt 1,8misiért is, ami már nem 3x ár a 65-höz képest. Ráadásul nem is tavalyi = kifutó modell. Olcsóbb volt, mint a 77C9!
"1 millióért a 77c8 tényleg megérte."
Főleg, ha kiállított darab volt."Látom minden hangyányi dolog fel lesz nagyítva vagy le lesz kicsinyítve.
Éppen ami megtámogatja a mondandódat.77c9 az 1 hónapja 1,6 millió bruttó, a 77ag9 pedig immel-ámmal ment le 1,8m-ra, most éppen 2 millió bruttó. Tehát - nálam - ez azt jelenti, hogy volt olyan időszak amikor 200k volt a kettő közti különbség, amely jelenleg 400k stabilan.
Tehát akkor biztos olcsóbb volt a sony mint a c9, igen. (R).
Gondolom vetted az AG9 esetén a legalacsonyabb árat, míg a LGC9 esetén az indulót.
November 11 óta egyetlenegyszer sem volt olcsóbb a SONY, inkább drágább volt.
Paramétereit tekintve pedig a C9 minden szempontból korszerűbb készülék.C8: Kiállított volt-e vagy sem, ha gondod van a panellal az LG = cseréli.
A SONY-nál nem tudjuk. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #35922 üzenetére
"Berakod ez elé, ennyi.
"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest