- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
szkutyi #107397 üzenetére
Nem állt senki sem beléd, csak nem értettem, hogy miért állítottad helytelenül, hogy a tömörített anyagok nem Dovi, mert pontosan ezt írtad.
Azért írtam a lejátszót, mert lehet arra gondoltál, hogy azért nem DoVi a tömörített formátum számodra, mert a TV lejátszója HDR-ben tudja csak lejátszani, Dovi-ban nem, ami sok formátummal előfordul ugye. De hát a TV csak egy képmegjelenítő, nem pedig egy médialejátszó, ne várjunk el mindent (is) tőle.
-
makoss
veterán
válasz
szkutyi #107331 üzenetére
Én sem offolni akarok végletekig erről, de ha nyűg, teher az írásom valakinek, ha nem, ez is része a topiknak mivel nem szendvicset esznek ezek a tévék, erről is írni kell szerintem, és ahogy figyeltem, nem csak én hoztam már fel ezt a témát, de ha ez probléma, befejeztem ezt a fogyasztás dolgot, de biztos fel fogja még hozni valaki az tuti!
-
Quadgame94
őstag
válasz
szkutyi #107192 üzenetére
Eléggé szembetűnő a differencia pedig. C2 van itthon, de volt B2, meg C1 is. Azért a G3 igenis szebb. A színek sokkal élettel telibbek. És ehhez nem kell HDR meg több száz nit fényerő. Intergalactic YT trailert haosnlítottam nem rég össze. Tisztán látszik a G3-on, hogy szebb.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #107192 üzenetére
Ha ez igaz lenne akkor az összes G3, G4 tulaj tömeges hallucináció áldozata lenne.
Nem, a valóság az, hogy igen is jobban néz ki a G3/G4 mint a C széria, sőt mondom neked hogy mostanában pl a netflix feltekerte a nit potmétert mert már a friss release-ek láthatóan kikúrt fényesek és gyönyörűek.
És ténylegesen szebbek a színei láttam őket egymás mellett (persze olyan anyag kell), valamint szerintem szebben ábrázol fekete közeli részletet, nem annyira deszaturált.
Mondhatod hogy ezek csak nüanszok, de könyörgöm évről évre egyes OLED TV generációk közt ilyen nüanszok tizedétől már áll az oled fanok cerkája.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
szkutyi #107136 üzenetére
Egyik esetben sem foglalkoztam vele, mert a hibák miatt csomagoltam is vissza, hogy minél hamarabb tudjam intézni a cserét. Sajnos ez nem mindig, nem mindenkinél egyszerű, ezért igyekszem gyorsan cselekedni.
Meg nálam van több TV is, így ideiglenesen más került a helyükre.
De lehet már legközelebb ezzel fogok kezdeni.
Szerk.:
De most nézem ezt lehet nem is tőlem kérdezted volna, csak félrement.Inkább Maltheus -tól.
-
Icewloxy
tag
válasz
szkutyi #107084 üzenetére
Maximum 1000 , az lemaradt, sajnos ennél jóval alacsonyabb a többség valóban, pár száz nit az átlagos. Ezért irtam a kollégának hogy inkább egy 83" c4 vennék a helyébe ami röhögve megjeleniti a mai film hdr minőségét, és mellette 83"-ban élvezheti. én egyértelműen ebben az esetben a méretet előrébb helyezem, minthogy legyen egy mla 1600 nitet tudó panelem, amit kb sose használnék ki, de ő döntésse persze.
-
makoss
veterán
válasz
szkutyi #106928 üzenetére
Amúgy ezen kár rugózni, ez egy állandó téma volt, van és lesz, és messze nem vagyok egyedül a véleményemmel, plusz minden perifériánál mondhatnám, és mondom is, hogy igen, nagyon is el vannak szállva az árakkal, legyen az a pár hónappal korábban beszerzett RTX 4080, vagy az év első felében beszerzett ASUS Zenbook 14 OLED laptop.
Az eurót, meg azt, hogy hé! Pista, vedd meg mert holnap drágább lesz tapasztalatból tudom, hogy egy hülye szöveg csak, abszolut semmi de semmi alapja nincs! -
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #106681 üzenetére
Amikor egy 100%-os fehér ablakot jelenít meg HDR-ben, a TV automatikusan csökkenti a teljes fényerőt, hogy megfeleljen a HDR szabványoknak és ne lépje túl a panelek energiahatárait.
Én ezt egy kicsit sci-finek érzem mert szerintem az nincs a hdr szabványban hogy bármilyen tv panel energia határa hol van meg mi legyen vele, a többi részt többnyire adom.
Szerintem az van hogy ahhoz hogy megjelenjen ütősen a csúcsfény ahhoz időben le kell venni a fényerőt nagy terület esetén. Hogy legyen mihez képest 1000 nites villogást mutatni.
A gamma /eotf-nek sincs az egészhez köze.
Az EOTF a tv-nek nem abban segít hogy leírja hogy mihez kezdjen a panel képességét meghaladó fényerővel hanem az egy elméleti megjelenitési transzfert görbe amitől tartani kéne amíg hardveresen lehetséges.
Ugyan ez a gamma. Az szintén egy transzfer görbe. Nem azt írja le hogy mit tud a panel hanem azt hogy milyen stimulus milyen fényerővel jelenjen meg, de ez csak egy elméleti képet eredményez a firmware minden tv esetén ennek leképzése után eldönti hogy igazából mi jelenthet meg. Persze alkalmazva a user beállításokat.
Ennek elsődleges bizonyítéka az ha leveszed a fényerőt 0-ra. Ott is van gamma / eotf és mivel nullát kérsz belőle meg is fog valósulni minden amit az adott transzfer görbe eredményeképpen meg kéne jelenteni korrigáltan a kért fényességel. Tehát ha 0 az oled pixel fényerő sdr esetén az azt jelenti hogy a gamma legvégénél lévő csúcs fehéret kb 80 nitesre kéred amit teljesen egyértelműen ABL nélkül akárhány százalékos fedettséggel meg tudja jelenteni magyarul a firmware nem szól bele mert kijelezhető.
Ha HDR és ugyan így nullára veszed menni fog minden neki.
Szóval a dolog csak annyiból áll hogy a tv-nek van egy mindent felül bíráló algoritmusa ami átszámolja a képet annak megfelelően hogy mit tud a hardware. Ha limitbe fut lekorlátoz, de ennek nulla köze van a szabványokhoz, kvázi úgy is lehetett mondani hogy ez az adott tv egyéni szociális problémája...
-
ndomokos
tag
válasz
szkutyi #106453 üzenetére
Ne érts félre, de ennek olyannak kellene lennie
Az számít "természetesnek" vagy így álmodták meg a producerek?
Tudom velem van a gond, hogy nem ájultam el tőle, csak egyszerűen nem értem, miért kell a fehérnek sárgának, a mozgásnak darabosnak, a fénynek sötétnek, és színeknek fakónak lennie
G4-em van, azért annak már nem olyan rossz a fényereje, és az alfa 11 AI proci is minek bele ha kikapcsolok minden képjavítást
Ha bemegyek bármelyik üzletbe ott sem Filmmaker üzemmódban mennek a demók, az szerintem nem mutatja meg mit tud a panel, vagy a fene tudja... mindegy igazából, ezt leszámítva nem rossz képe van szerintem. -
alaves
addikt
válasz
szkutyi #106451 üzenetére
Nézd, ő legalább megpróbálta a kalibrált képhez közeli beállításokat. Nem tetszett neki, visszaállt egy másik gyári képmódra, amellyel elégedett. Nincs ezzel semmi gond. Valószínűleg a felhasználók kisebbik része néz filmmaker képmódot, de nyilván itt a topicban próbáljuk arra terelni a kérdezőket.
(Vannak Audio Research 'erőködők', amelyiken "csak" hangerő tekerő van. Lehet, hogy a TV-k képbeállításainál is elég lenne a fényerő állítás.) -
alaves
addikt
válasz
szkutyi #106138 üzenetére
Kár, hogy nem készítettél képet teljes ablakos fehérről csutka fényerőn. Érdekes, hogy se képet, se videót nem találtam erről (OLED vs miniLED brightness, stb). Lehet, hogy van, de csak normál tartalommal összehasonlítva. Még Vincent 'gray uniformity' részeknél sem látni, mert ott meg azonos niten nézi a kettőt, pedig 90% szürkénél eléggé látszana.
Vhiktor, lehet hogy megérne egy videót, amiben ez kiemelt szerepet kapna. "OLED vagy miniLED TV-t vegyek?"
-
Sasi001
senior tag
válasz
szkutyi #106002 üzenetére
Ha az egész képernyő úgymond statikus csempékkel van tele akkor a kijelző fényerejét veszi le azért vetted észre de a kurzor mozgására visszaállt. Ha egy tv logo van kint sokáig akkor kapcsold át egy szürke képre és a logo helyén egy folt lesz. Ott csak a logo fényerő volt csökkentve.
-
-
RockCNC
őstag
válasz
szkutyi #105466 üzenetére
UFO971 mp4-ből, most próbálkozik pl. itt egy átala készitett mp4-es DV demo anyag. , ami megy a G4-en.
Pl. a Blade Runner-Papita mp4 az nem támogatott formátum a tv-nek. -
amdboy
senior tag
válasz
szkutyi #105354 üzenetére
42 éves fejjel én sem nagyon nézek már meséket, 1-2 animációs " mese" belefér de ez a max. Azt is értem, hogy ezek a tv-k ezeken teljesednek ki, viszont ha vesz az ember egy 500k-s tv-t hagy ne csak a mesében tudjak gyönyörködni. Most biztos sokan meg fognak kövezni, de nem sokkal mielőtt oledes korszakomat kezdtem el élni, egy TCL 745-öt volt idehaza, és sima tv adás olyan volt rajta, hogy az egy álom. És ( most jöhet a megkövezés) a mostani közel fé milliós tv-m ebben meg sem közelíti azt.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szkutyi #105305 üzenetére
Dehogy
, de ott már nem látod amúgy sem a szemed tehetetlensége miatt, fekete ott is minden. Osszessegeben egy kis túlzással majdnem hozza egy oled képi világát. De ehhez megfelelő szoba kell, ha a szoba nem jo akkor buktad az egészet, feketére festett fal messze nem elég jó, ott nem lesz soha ilyen.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
szkutyi #105107 üzenetére
Persze
Egy jó eladó még a szart is el tudja adni, már akinek. Gondolták, hogy ismét betévedt egy lúzer akivel el lehet jászani. Mekkora csalódás ez annak aki naívan megveszi és veri a mellét, hogy neki kalibrált oledje van. Amikor meg más meglátja már sajnalkozik, hogy mekkora palimadár volt és benyalta. -
torma1981
veterán
válasz
szkutyi #105025 üzenetére
Pontosan. Ha az ember nem elég tökös, akkor így járt. Teljesen igaz, hogy ki kell állni az ember igazáért. Nehogy már a bolt mondja meg mire cserélheti. Azért vagyunk sokszor itt ahol, mert nem áll ki az ember az igazáért.
#105027Celtis
Akkor nyugodjon bele? Nem Ő hibázott hanem a bolt. Nehogy már Ő járjon szarul. Ne viccelj már. Adja vissza a pénzt, pl a bolt és ne másik rosszabb tv-t ajánljon fel. -
Celtis
veterán
válasz
szkutyi #105025 üzenetére
Nem sok ember van itt aki nálam jobban beleáll az ilyen ügyekbe (pl. samsung 9 hónap harc, de mondhtanám a tcl-t is, ahol sokan legyintettek, mégis visszakaptam a pénzemet, éppen tegnap), de itt én nem cirkuszolnék nagyon. Legfeljebb a vételár visszafizetése az opció.
Mi az, hogy simán elhozod az üzletből az S95D-t? Leveszed a polcról és ellopod?
Mi az hogy büntetőjogi kategória? Bizonyított, hogy szándékos megtévesztés történt? Feljelentés, nyomozás, komolyan?Megéri?
-
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #104873 üzenetére
Sőt, amit írtam az nappali fénynél igaz, lámpafénynél pedig:
-távolról kékes (kép körbevágva):-közelről (nem kalibrált, de rendben van):
Szemmel nézve mindenhonnan jó, sőt oldalról sem zöldül.
Oké, a profik nyilván jobb fotókat tudnak készíteni, de kb. ilyen értékűek a YT videók is (tisztelet a kivételnek, aki pl. Vhiktor)
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #104837 üzenetére
QD-OLED kijelző fotókból szinte semmire sem lehet következtetni. Amíg nem volt meg az S90C én is azt hittem a videók és fotók alapján, hogy pirosas a kép, pedig nem (volt a topic-ban demonstrációs fotóm, de nem találom: ha teljes kijelző a képen van akkor jó, távolabbról fotózva pirosasnak látszik, de csak a fotón, szemmel jó). Az S95D-n is fekete a fekete.
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #104612 üzenetére
Saját megfigyelésem: a Samsung 'furfangos' tükröződésgátló rétegének (az amelyik min. zsíros anyag szétmaszatolásakor optikailag kékesre változik) működése: ahogy nő a külső fény és gyakorlatilag a feketéből és fekete közeli részekből már nem látsz semmit, onnantól kicsit szürkébb lesz. A gyakorlatban ez egyáltalán nem észrevehető, illetve csak annyit érzékelsz, hogy verőfényes nappaliban jobban látszanak a részletek. Az S95D-n a matt réteggel ezt a hatást fokozták. Ennyi.
-
Sasi001
senior tag
válasz
szkutyi #104615 üzenetére
A szervíz addig nem érdekes számomra ameddig nem kel igénybe vennem. Két évet használtam az s95b-t nekem nem karcolódott és nem láttam emelkedett feketét sem tökéletesen működött. Most a 77s95d-vel sincs problémám és a legjobb része számomra a matt kijelző aminél szintén nem találkoztam szürküléssel viszont nincs tükröződő lámpafény ami hihetetlenül jó dolog.
-
Sasi001
senior tag
válasz
szkutyi #104612 üzenetére
Kevésbé érdekelnek az ilyen tesztek én használom és nem tapasztalom az általad leírt hibákat. A fényerő csökkenést én sem vettem észre ameddig a 65b-t használtam de megkérdezheted itt mástól is. Amit leírtam az Lg-ről azok viszont a mai napig valós gondok szintén tapasztaltam. A két panel képminőségét pedig felesleges összehasonlítani bár tudjuk, hogy neked az Lg az isten.
-
Sasi001
senior tag
válasz
szkutyi #104571 üzenetére
Drasztikus fényerő csökkenést a 65b felhasználók nem vettek észre( szemmel látható) nekem 77s95d van beragadt gammával nem találkoztam és a szoftver is akadás mentes. A matt kijelző pedig nem sérülékeny, bár nekem a 65b-vel sem volt gondom. Szürkülést nem vettem észre nappali fénynél sem viszont nincs tükröződés. A HDR szebb mint Lg-n a DV, nincs panel rothadás Tinting banding és egyéb anomáliák. Ezek után lehet szidni ja és nincs panel cserélgetés csak nyugodt használat.
-
Ronam
addikt
válasz
szkutyi #104480 üzenetére
Milyen lejtőn? A képernyővédő oké, de mkv-ból eddig sem mentek a DV anyagok Plex-en, nem igazán értem, amit Peace ír... szerintem valamit benézett.
#104495 Peace: Elküldenéd légyszi, hogy melyik DV anyagot játssza le HDR-ben? köszi!
Én az új Jokert a napokban néztem, és semmi gond nem volt vele.
-
Peace
nagyúr
válasz
szkutyi #104464 üzenetére
Pánik elharitva!!! Szerencsétlen nyomorult játék átállította magát 4k-ra....
Visszaállítottam 1440p-re, azóta semmi csíkozás és fekete képernyő. Remélem így is marad! Tuti lesz még pár hasonló panikolasom, előre is elnézést!
Továbbra is viszi Plex a DV filmet és ugyanúgy is néz ki, mint tegnap, csak már szivárványos HDR logó jelenik meg jobb-felső sarokban, nem a Dolby Vision felirat, mint tegnap. Szóval szerintem csak a logó változott valamiért, amit nem tudok mire vélni. Mkv amúgy. -
Peace
nagyúr
válasz
szkutyi #104460 üzenetére
Netflix továbbra is kiírja a DV-t, szerintem a Plex lett csak fos frissítés után. DV filmet szedtem le direkt és azt is mutatta, de mostar a szivárványos HDR logót mutatja a film elindításánál, nem a Dolby Vision felirat jelenik meg. Ettől függetlenül DV-nek kell lennie, mert olyan kódolású a film. Szerintem csak az app lett hülye.
Viszont sokkal nagyobb gondom van és már sírni tudnék. Játék PC-ről. Betoltam 1440p@120 HDR, zöldes-lilás felvillanások, mint mikor a HDMI kábel kontaktos. Elkezdtem szórakozni. Chroma444 korlátozott színtartomány, 8bit, ugyanaz. Kikapcsoltam HDR-t, ugyanaz. Atvaltottam RGB-re Chroma helyett HDR off. Most már csak néha felvillanó kis zöld vízszintes csíkok jelennek meg játék alatt és néha teljes feketeseg lesz 1 sec-re majd visszajön a kép.
Soha az életben nem tapasztaltam ilyet Samu Qled-en játék alatt, mindig kifogástalan volt a kép. Ugyanaz a prémium HDMI kábel van bedugva az 1-es foglalatba, amivel a Samsung volt használva. A bemenet az PC-re van állítva.....
-
krx21
nagyúr
válasz
szkutyi #104182 üzenetére
A részlet észlelési távolság és a személyes ergonómia két különböző dolog…
Valamint azok a táblázatok, amire utalsz, kifejezetten csak álló képekre igaz. A valóságban egy mozgó akció filmben még fullhd részlet sincs…
A méret megválasztása alapvetően személyes igény, látószög kérdése.
Itt is jól látszik, valakinek 2,3m-re még a 77”-sem elég, míg másnak 2,8m-re még a 65” is elég… -
Ébri
senior tag
válasz
szkutyi #104182 üzenetére
Felbontás csak egy szempont a sok közül, úgyhogy bedobok még egyet.
Mondjuk nálunk nem túl régen, de a 65" 2,3-2,8 m-re elégnek tűnik (ez a kanapén ülök vagy előtte), ha feelségem vasal közelebbről nézi, én is ha szobabicajozok, akkor majdnem az egész látómezőm betölti, szóval az is kérdés, hogy mennyire egy helyről nézős. (Viszont a falon a 77" úgyis messzebb van, mint a talpon a 65".)
-
KubanitoS
veterán
válasz
szkutyi #104077 üzenetére
Köszi, ez hasznos info volt.
Amúgy nem is értem miért kezelik ennyire mostohagyerekként a képernyővédőt. Simán lehetne egy saját almenüje beállításokkal az oled panel védelem fül alatt…
A logo elhalványítási beállítást ugye a “magasra” kell rakni? Mondjuk én egyik álláson sem láttam különbséget, szóval fene se tudja…
-
ρσгτσ
addikt
válasz
szkutyi #104062 üzenetére
Woody kalapján (is) látszik, hogy túl vannak tolva színek a bal oldali képernyőn. De ahogy elnézem a jobb oldali meg olyan, mintha le lenne véve.
Szerintem egyik sem teljesen színhelyes, de a bal oldali biztos sok.
Szerk.:
Bal oldali kb. olyan, mint S90C -n a gyári érték. Sok. -
-
válasz
szkutyi #104042 üzenetére
Mit sikerült eldönteni??? Azt írtam, hogy semmi szégyenkezni valója nincs,és nincs is...a szakadék az pedig szerintem csak egy kis gödör maximum 😂
És kinek kell akkora fényerő már bocs, ja és egyenesen arányosan ezzel veszít is a szintelítettségből, erről ennyit, nézzél anyagot ezekről van bőven, rendesen okádék képe van ezeknek a nagy fényerősségű tévéknek a régebbiekhez képest, amikor felhúzzák a fényerőt, így aztán sok értelme van 😳🤔
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #103960 üzenetére
Persze van logika abban mit írsz de sajnos a valóság meg az hogy ennek a TV-nek az egyetlen feladata az, hogy streamingen szórakoztasson minket szerény otthonunkban. Ennek megfelelően nem igazán érdekel hogy mit csinálna egy 600 terrabit / másodperces, 32 bites színtérbe kódolt anyaggal. A tv-n futó streaming appot használom és nézem az elérhető tartalmat és látom hogy bizonyos profilok rosszak, más profilok meg jók ugyan azzal az anyaggal. Pl ez a fekete vágókép zsizsegés miért csak bizonyos profiloknál van? Persze egyből mondod most magadban hogy pöccintsem le 49-re a fekete szintet, ezt hidd el én is tudom, hogy megoldja, de akkor még nagyobb lesz a black crush, ergo ugyan ott vagyunk ahol a part szakad.
Kíváncsi lennék hogy nálad a kalibrált c3-on hogy néz ki egy fekete vágókép, feltételezem nem zsizseg, akkor viszont csak be lehet(ne) normálisan állítani ezt, akkor viszont kérdem én az LG-nek miért nem sikerült?
Szerk : még valami : tekintve hogy egy lepauzolt fekete kép megjelenéséről van szó, akár remux, akár streaming, abban mindenképp gondolom egyetértünk hogy hiba ha animált sáv mozgást látok. Tehát nem egy világosabbat feketét hanem egy mozgó jelenetet mutat a tv miközben állókép van. Na ezért mondom én hogy hibás profil. A dithering algoritmus rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zelda Játékok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ingatlanos topic!
- BestBuy topik
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Nintendo Switch 2
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen széket vegyek?
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest