- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
őstag
válasz
makoss #107330 üzenetére
Ez nem válasz semmire. Én pont egy kicsit a 7 számjegy alatt keresek nettóban és kb. a fizetésem 50%-át tudom befektetni, a másik feléből fizetem a számlákat és élek és bőségesen belefér egy villanyszámla. Attól még simán lehet szar a bojlere ha 60k a villanyszámlája. Ha viszont a fogyasztást nézegeti valaki (tökmindegy, hogy 1 termék vagy összefogyasztása a háztartásnak, mivel mint mondtam párezer ft-ról beszélünk) akkor inkább ne is vegyen TV-t vagy ne legyen fillérb.szó és fizessen szépen a jobb élményért ahogy itt mind tesszük.
Abszurd ahogy írod, hogy “mindenki a kevesebb fogyasztás felé hajlik”, konkréten nem ismerek olyat aki ezt csinálná.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
makoss #107330 üzenetére
de azt ugye tudod, hogy az emberek 99%-a tv mérete miatt filózik max vásárlás előtt, nem a fogyasztáson. Ahogy olvastad nálam is hogy van 3 tv plusz háztartási készülékek stb..illetve másnál is olvashattad hogy hasonló felhozatal elektronikai eszközök terén vagy még több is, és senki nem írta hogy költségbe verte volna bármelyikünket is a tv a fogyasztásával a többi dologgal együttvéve. Én jövőre tervezek váltani a 65C9-ről 77G5-re, és nem lesz eladva a C9. Szóval jövőre már 4 tv lesz a lakásban.
-
Csandi
őstag
válasz
makoss #107316 üzenetére
Napelemem sincs, és magamnak fizetem a villanyszámlát. 65”-ös C4, konyhai gépek (mosogatógép is), mosógép, telefon és laptop töltők, PC, légkondi, amígy egyedül éltem kb. 5k volt a villanyszámlám, szeptember óta ketten élünk, azóta 7-10k között. Úgyhogy de, rohadtul mindegy. Ha ez számít TV-t se kell venni. Ez olyan mint egy sportkocsi vagy a motorom, nyilván “kidobott pénz” de szórakozni veszi az ember nem azért, hogy számolgasson. Ha számít a fogyasztás akkor a terméket magát se kell megvenni.
Aki 60k-t fizet villanyra ott garantálom, hogy bojler probléma van (ha csak nem bányász farmja van) anyáméknál is az volt, le kell cserélni normálisra és mindjárt normális lesz a havidíj.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
makoss #107318 üzenetére
Mikor próbálkozom a HDR filmek készítésével stb...nekem a gép 400-450 wattokat eszik konstansan 7-11 órán keresztül folyamatosan..nem vettem észre hogy hatalmas költségekbe vert volna azóta az áramfogyasztás..sőt egyáltalán nem (nem, nem vagyok gazdag egyáltalán, sőt full átlag ember vagyok, átlag keresettel) szóval szerintem ezen a fogyasztás dolgon kár agyalnod bármelyik méretű tv esetében. És igen nálam is van 65 colos C9, 55 colos EG910V, 47 colos LG LA740S, médialejátszó, mosógép, mosogatógép, a pc ugye, monitor stb..OK nem megy általában minden egyszerre, de elég a pc-m fogyasztását látnod..400-450 wattot szerintem egy tv sem eszik HDR módban sem..
-
válasz
makoss #107318 üzenetére
Egy Tv áramot fogyaszt, pazarlás, szórakozásra van.
Az ésszerű haszálatával ezt lehet keretek között tartani ha probléma...Ha azért nem veszel nagyobbat, mert többet eszik az gáz.
A 65" is sokkal nagyobb mint az 50" az is pazarlás ahhoz nézve,de van 42" is, minden Tv pazarlás.
Vedd meg amit akarsz kérj tanácsot aztán kész ha meglesz addig itt szenvedni szerintem közel 200 hozzászólással OLED Tv nélkül egy OLED topikban nem túl szerencsés.
Nem bántásnak szánom amit írtam,abszolút jó helyen vagy ,de ezért kapod a megjegyzéseket. -
Csandi
őstag
válasz
makoss #106923 üzenetére
De miért akarná levinni az árat, hogy eladja ha így is elkel? Rekord eladások vannak OLED fronton.
Nem a fizuhoz kell nézni a dolgok árát, hanem a piachoz. Akkor lehet a fizud van piac alatt. Érdemes azt feltornázni munkahelyváltással, előléptetéssel, önfejlesztéssel, másodállással.
eL Geri: ez így korrekt amúgy
köszi a magyarázatot
-
Quadgame94
őstag
válasz
makoss #106906 üzenetére
Az a nemsokár az május
A C4 már most nagyon jó árban van a C3-C2 azonos időszakban lévő árához képest is alacsonyabb picivel. 77C4 800K. 65C4 meg volt 520-530 is BF környékén, de kuponnal lehet most is levihető. A C5 semmivel sem viszi majd lejjebb. Sőt! Kifog futni brutál hamar és kész.
Ha meg nincs rá pénzed eleve az nem a C4 hiábája
-
dropi
senior tag
válasz
makoss #106237 üzenetére
Egyre mélyebbre süllyedsz sajnos. Semmi köze a sávszélességnek a streaming előfizetéshez, ezt senki nem veszi be. Ráadásul mivel a Yettel már az egész országban adja a mobil otthoni netét, ez az akadály is elhárult volna, ha lenne benned minimális becsületesség.
KisZozó: Ha azokat a filmeket töltöd le csak, amit az nCore csapata forgatott
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
makoss #105969 üzenetére
sokan még mindig nem érik miról szól, a hdr. Nem lesz szemüveges tőle senki, mert a jelenetek nagy része sdr tartományban jászódik, szóval nem égeti feleslegesen ki a szemed. Főleg nem egy rendesen kalibrált tv esetében.
Arról nem is beszélve, hogy kint a természetben sokkal, de sokkal több nit éri a szemed mint amire a mai csúcs kísérleti tvk képesek és mégsem leszel szemüveges -
eL Geri
őstag
válasz
makoss #105943 üzenetére
Én meg ezzel úgy vagyok, mármint a streaming vs torrent témával, hogy kenyérkeresőként már kényelmet és időt ad, hogy havi 1-3e Ft-ért azonnal ott van a TV-n a cucc, egy keretbe téve. Az akciókat nézem, és azokat használom inkább ki.
A gond, akkor van, amikor az igényeim lefedésére kellene 4-5 szolgáltatói előfizetés... na azzal már én se értek egyet -
hatala
tag
válasz
makoss #105658 üzenetére
Nekem falon van a mostani tv is, a következő is így lesz.
Ráadásul meg tudom úgy oldani, hogy falon fa falborítást van a tégla fal előtt, a kettő között megy a kábelezés, és mivel ki van vágva a tv mögött a tartónak a fa elem, így vissza tudom majd tolni úgy a következő tv-t a falra, hogy csak a kijelző fog látszani, az elektronika a beugró részben lesz.
Ez most így lehet hogy kicsit kusza, de ha majd kész lesz, teszek fel fotót róla. -
Celtis
veterán
válasz
makoss #105567 üzenetére
A tv-n nem tudsz fps-t állítani, ahogy a forrás fps is adott. Legfeljebb a lejátszón tudod állítani, hogy milyen fps-sel küdje az anyagot a megjelenítőnek.
Az a frame ráta benyomva valószínűleg az framerate egyeztetést jelenti, azaz a lejátszó változtatás nélkül, eredeti fps-sel küldje a jelet a megjelenítőre. Ha ez nincs beállítva, az valóban darabos megjelenítést okozhat.Attól tartok kicsit túlgondolod a dolgot. Semmilyen tv adást nem kell 60fps-íteni.
-
RockCNC
őstag
válasz
makoss #105538 üzenetére
Nekem van Z9S és Z9X-8K is.
Nekem bejövős a Z9X-8K-nál a DV anyagok, azért nem értem, hogy mért írta a Vhiktor, hogy nem teljes értekű a Dolby Vision.
De nem vagyok szakmabeli, biztos, hogy így is van, nem is vitatom.
A Z9X-8K-nál azért döntöttem, mert idén adták ki.
Zidoo Z9X 8K rewiew videó [link] -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
makoss #105293 üzenetére
Projektorhoz megfelelő szoba kell, ha a falak minimum nem feketék akkor kb mindegy milyen projektorod van, mert a szoba nyirja ki a képet. A legjobb ha fekete bársonnyal mondjuk adamamitum van bevonva minden fal, ekkor a fekete festékkel képest is 5-szororeserea javul minimum a kép
Nalam a projektor képe lekorozi egy va paneles tv képet, és megközelíti egy oledét, miniledét.
0.0006 nit a fekete szintem. -
belan
addikt
válasz
makoss #105223 üzenetére
Tcl világ masodik legnagyobb tv gyártója rengetek pénzzel https://youtu.be/FEt3ezGyOs4?si=0E9muLIU1hXYfLlk nézd meg a videót érdekes ! Másik dolog ez megint szubjektív kinek mi fontos méret képminőség , egy jó Mini led tcl tv jó árba lehet már kapni , míg Oled tv QD-Oled drágább kisebb méretben nem mindenkinek kell Oled és azért tcl 65c765 most 350 ezer ami több mint ezer zónából áll jó zóna kezeléssel . Szóval ha nem 8 éve használnak Oled tv-t simán el lennek vele volt c845 is ami jó tv volt kevesebb zónából alt mint c765 de simán vallható tv volt ! Többet játszom és arra Oled jobb azért jobb válaszidő vrr is jobb .
-
ndomokos
tag
-
ndomokos
tag
válasz
makoss #105139 üzenetére
Szia, majdnem ugyanígy állok énis, 50UH635V váltanék. Rendeltem egy SAMSUNG QE55QN90D-t hosszas fórumozgatás (itt is redditen is), több hetes utána olvasgatások és boltjárások után. Megjött tegnap és még ma vissza is küldtem… ADS panelest sikerült kifognom, fasza meg minden de nem tetszett… tizen szintén nem az én világom… ebből LG OLED lesz, még ha nálam megvan az esély a beégésre is. Jelenleg ugyanott vagyok ahol elkezdtem két hete, 55C4 vagy 65B4…
Egyébként 3 év garanciaidőn belül, ha sikerülne beégetni, arra vonatkozik az LG-nél a garancia? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
makoss #104635 üzenetére
Egy kis türelmet kérek.
1 ilyen teszt elkészítése 1 hónap. Szóval még várni kell rá legalább 2 hetet.
Tudom másoknak megy ez 1 nap alatt is, azért volt csak 5 óra a tv-ben mikor megkaptam, közben meg előttem x db másik tesztelőnél volt, komoly tesztnek vethették alá, mindneki bekapcsolta kb 1 órára -
Tyrone89
aktív tag
válasz
makoss #104580 üzenetére
úgy érti vélhetően hogy a 2024-es C4 nem előrelépés a C3-hoz képest. Valószínű hogy a tesztben elmondja majd mit tapasztalt. Lényeg hogy a 2 tv között gyakorlatilag nem sok különbség van megjelenítés stb terén, majdnemhogy semmi..legalább is ez idáig a teszt eddig elkészített szakaszában nézve. Ugyanez van a csúcs telóknál is, általában nem éri meg váltani 1 év után a soron következő legújabb modellre, mert elenyésző mértékű a fejlődés a legtöbb esetben
-
belan
addikt
válasz
makoss #103920 üzenetére
Most meg 100 oled feny és kontraszt 4 órán keresztül HDR 4K ba megy utána ki kapcsolom és ha nem múlik el akkor megint vissza küldeni égy újat kérni , de unom már amióta el adtam 65c9 4,5 fel évig meg volt azóta már volt vagy 4 db tv már . Unom mondom remelem ez c4 jó lesz évekig .
-
-
-
válasz
makoss #103614 üzenetére
Jelenleg egy 65"-os C1-et nyúzok már 3 éve és imádom, és tökéletes minden tekintetben, egyszóval annyira nem hajt a tatár, és ha már váltanék akkor nem C szériára és nem 65", mert szerintem akkora előrelépés nem lenne...igen drága, én is várok egy nagyobb leárazást, ha a 77"G4 lemenne 1M alá azt már megvenném!
-
válasz
makoss #103607 üzenetére
Tisztában vagyok vele, de az eredeti talp hozzá közel 100K, és ha vennék hozzá, akkor kizárólag gyárit! Kivárom amíg lesz talpas változatú, ha nem akkor majd akkor veszek G szériás LG-t ha csomagolják hozzá! Tudom elég gáz a gondolat menetem, de ha már több mint 1 millát kiadnék egy tévéért, adjanak már egy rohadt talpat hozzá 😳 És nem, nem a 100K,csak egyszerűen elvi kérdés nálam az ilyesmi, nem tehetek róla, ilyen vagyok...
-
hunspikey
őstag
válasz
makoss #103280 üzenetére
Mit szólna? Kint nagyságrendileg nyáron 100.000 nit a fényerő, még felületen is van 20.000, szóval amit egy tv tud az még mindig homály. Persze ha van olyan felelőtlen a rendező, hogy hosszan tartó 1-2 nites éjszakai jelenet után bebaszcsikázik egy 1000 nites csúcsfényt akkor az fájni fog de ettől még az a helyes és kérlek azt értsd meg hogy a tv belső fény transzferáló görbéje - ez az EOTF görbe (sdr esetében a gamma) miatt muszáj 100-on tartani hdr és DV esetén a fényerőt mert úgy van megírva a görbe. Ha le veszel belőle mert azt hiszed ezzel jót teszel akkor csak annyit érsz el hogy MINDEN fényességi érték alá megy! Magyarul egy normál jelenetben ahol maximum of egy gyertyaláng volt 1000 nites (pl trónok harca stb) de amúgy egy éjszakai szobabelső van ábrázolva és minden egyéb felület 50 nit alatti, ha leveszed az oled pixel fényerőt 80-ra akkor az 50 nites pl falfelület csak 40 nittel fog megjelenni mert te az egész transzfer görbét elmozgattad! Ez kikúrt helytelen képet ad!
-
hunspikey
őstag
válasz
makoss #103258 üzenetére
Nem érted a DV lényegét. Maxon KELL járatni hogy az EOTF görbe alapján a film fényessége a helyén legyen.
Tehát pl ha van egy movie ahol van egy robbanás ami 400 nites akkor az csak akkor jelenik meg 400 nittel helyesen ha maxon van az oled pixel fényerő Dolby Vision esetén. Ebből csak elvenni tudsz de az csalás.
Ebből természetesen az is következik hogy normál esetben nem te döntöd el hogy milyen fényes a movie hanem a tartalom gyártó. Egy C szériás OLEDen bármit kaphatsz az arcodba 0 és 900 nit között, míg egy G3/G4 esetén nagyjából 1400 nitig kapsz részleteket. Ez nem SDR, ahol van egy gradaciós görbe aminek a felső pontját szabadon és büntetlenül húzigathatod ahova akarod.
Egyébként a kalibrátorok minden tv esetén megadják hogy mennyi az az SDR referencia fényerő amikor a "szabvány" szerinti fehér fénysűrűséget kapod a készüléktől. Ugyanis SDR esetén nagyságrendileg 120 nit a fehér. Kb..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged