- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Nekem az tűnt fel, mintha a tv adás és más médiák esetén eltérő lenne a forrás gamma értéke, ami miatt némileg más beállításokat igényel. Mondjuk ez a profilokkal megoldható, mert nem ugyanazt a profilt használom filmezésre és tv nézésre, már csak az eltérő képjavító használat miatt is. Ha sötétnek érzed a gépet, akkor a sötét részletekre a gamma, még az abszolút fényerőben a kontraszt értéke is hatással van az oled fényerőn és világosságon (brightness) kívül.
Viszont az oled fényerő beállítás nekem is egy kicsit zavaros. Egyrészt nincs kedvem állandóan a menüben állítgatni, sem nappal, délután és este a profilok között ugrálni, mert épp mások a fényviszonyok.
Miért olyan ördögtől való az automata oled fény vezérlés?
Értelmezésem szerint ezen a beállításon használja a készülék saját fény szenzorát, ami a környezeti fényekhez igazítja az oled fényerőt, így az egyes profilokban már nem lehet azt szabályozni, viszont este se süti ki a tv a szemem és nappal se meresztem a szemem a sötét képre.
Értem én, hogy a kalibrált fényerő 120 cd/nm, de az is bizonyos fényviszonyok esetén ideális, ha tök sötétben ülök, vagy épp bevág a nap akkor a 120 cd/nm lehet nagyon sok, vagy épp nagyon kevés. Miközben az LG interjúban kiderült az is, hogy hollywood az sdr anyagokat eleve 100 cd/nm-re kalibrálja, csak hogy a színhelyesség még bonyolultabb legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Proxmox VE
- Milyen asztali médialejátszót?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen videókártyát?
- Linux kezdőknek
- Bestbuy játékok
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- LG 55" G5 OLED evo 4K HDR 165Hz Smart AI Gaming TV
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- SAMSUNG QE55S90DAEXXH 55" OLED 4K UHD Smart TV, 138 cm
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4488, 100% Akkumulátor
- Sony ULT FIELD 1 bluetooth hangszoró
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor