Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sebgutkopf

őstag

válasz SzlobiG #37479 üzenetére

Nekem az tűnt fel, mintha a tv adás és más médiák esetén eltérő lenne a forrás gamma értéke, ami miatt némileg más beállításokat igényel. Mondjuk ez a profilokkal megoldható, mert nem ugyanazt a profilt használom filmezésre és tv nézésre, már csak az eltérő képjavító használat miatt is. Ha sötétnek érzed a gépet, akkor a sötét részletekre a gamma, még az abszolút fényerőben a kontraszt értéke is hatással van az oled fényerőn és világosságon (brightness) kívül.

Viszont az oled fényerő beállítás nekem is egy kicsit zavaros. Egyrészt nincs kedvem állandóan a menüben állítgatni, sem nappal, délután és este a profilok között ugrálni, mert épp mások a fényviszonyok.

Miért olyan ördögtől való az automata oled fény vezérlés?
    Értelmezésem szerint ezen a beállításon használja a készülék saját fény szenzorát, ami a környezeti fényekhez igazítja az oled fényerőt, így az egyes profilokban már nem lehet azt szabályozni, viszont este se süti ki a tv a szemem és nappal se meresztem a szemem a sötét képre.
    Értem én, hogy a kalibrált fényerő 120 cd/nm, de az is bizonyos fényviszonyok esetén ideális, ha tök sötétben ülök, vagy épp bevág a nap akkor a 120 cd/nm lehet nagyon sok, vagy épp nagyon kevés. Miközben az LG interjúban kiderült az is, hogy hollywood az sdr anyagokat eleve 100 cd/nm-re kalibrálja, csak hogy a színhelyesség még bonyolultabb legyen.

Új hozzászólás Aktív témák