- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Fényképen a Poco F7
- Windows CE fórum
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
OLED TV-kben és nitekben gazdag, Boldog Új Évet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Miki
őstag
Engem már csak egy dolog zavar. A távszabályzó elem fedele picit mozog miközben használom. Rohadt idegesítő, mint ha szét akarna esni.. Fényt kapok...
-
veterán
válasz tutitibi #29595 üzenetére
Sehogy.
Csak azt a pár alkalmazást lehet használni, ami a Pana saját áruházában van. Semmilyen külső alkalmazás nem telepíthető. Ilyen téren nagyon fapados az oprendszer.
Én iptvre, pl Digi Online-ra, vagy Telenor MyTV-re, vagy egyéb más külföldi iptvre külső libreelec-s, kodi-s lejátszót használok.[ Szerkesztve ]
-
válasz gologolo #29592 üzenetére
Önmagában a HUD még nem mindig probléma, csak ha rengeteget játszol ugyan azzal a játékkal, és viszonylag élénk kontúrok vannak. De nyugodtan belepakolhatsz pl. 300 órát egy RPG-be (akár napi 2x3 órában úgy, hogy közben kikapcsolod a TV-t), az még nem gáz. Akkor lehet gond, ha pl. ugyan az a játék (mondjuk online multi-player) megy akár ezer órát (több évre előregondolva). Talán ha nagyon kontrasztos a HUD (mondjuk vakító élénk csík van benne, de az olyasmi más miatt is zavaró), akkor talán foltot hagyhat 100-200 órákon belül (de az sem percek, órák kérdése).
Az lehet még esetleg aggály tárgya, ha több különböző, egy kaptafára menő játékoknál hasonló a HUD, mert akkor pár foltban az összeadódik, mint ha nem 10x20, hanem 200 óra lenne egy játékból (és ez évek alatt 1000+ lehet).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
gologolo
tag
válasz daneel_hu #29587 üzenetére
Remek, köszi a válaszokat! Akkor az gond nélkül átviszi majd HDR tartalmat. Ha switchbe lesz kötve a TV is akkor már elég gyors lesz a net a serviio-s lejátszáshoz viszont a PC-s 5.1-em kiegészítő hangteljesítménye így kiesne, emiatt mégis maradnék a PC-s jel és így a HDMI kábel mellett. Aztán ha láthatóan rosszabb a képminőség a külső dekódolás miatt akkor max lemondok az 5.1 kiváltságáról, addig nem
2018-as modelleknél még valószínűleg nem volt elég idő brutál terhelés mellett se látni a statikus terhelés okozta rongálódást 10 évig jó ha TV lenne belőle szóval a HUD-os játékokat szerintem inkább csak alkalmanként játszom majd, alacsony fényerővel, minimalizált minimap és társaival, visszavett fényerőn. Esetleg ez a pixel eltolásos védelem itt is segíthet?
-
alaves
addikt
Gyerekek ebből a JOLED kijelzőböl kellene 77"-es méretben és TV-t csinálni belőle: https://www.bluechip.hu/termek/asus-proart-pq22uc-21-6--oled-hordozhato-monitor?utm_source=316108&utm_campaign=arukeresohu&utm_medium=cpc
Nem valószínű hogy burn-in risk, tinting, banding lenne...
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
daneel_hu
addikt
válasz gologolo #29583 üzenetére
"Még annyi érdekelne hogy játékoknál az állandó HUD akkor is gondot okoz ha 5-10-20 percenként meg van szakítva valami intróval / HUD nélküli átvezetővel ami elvileg lefrissíti a képet, vagy az édes kevés neki?"
Kummulativ öregedés van tehát mindegy, hogy 10 órát tolod neki a statikus tartalmat egyszerre, vagy 10 x 1 órát - közben más tartalmat nézve. Hosszútávon ugyanaz a statikus elem összeadódik, öregíti a panelt. Főleg a piros és sárga elemek gázosak. De az sem mindegy, hogy mekkora fénnyel járatod.
Ennek ellenére a 2018-asok viszonylag jól vizsgáztak eddig, beégés nagyon ritka ezeknél a készülékeknél... csak az extrém használóknál égett eddig be, pl HDR-ben használták monitorként. (gondolom ugyanaz a HUD ment rajta éjjel-nappal)[ Szerkesztve ]
-
gologolo
tag
válasz janos666 #29581 üzenetére
Szuper hír köszi! A mobilozós dolog nagyon ismerős
Akkor szedek mindent HDR-ben, brutál szép az így nyert kép. Nemhogy ez első OLED TV-m (55C8) de lényegében első sík képernyős TV-m is, gondolhatjátok.. Eddigi technológia egyik se volt elég meggyőző vagy az ára nagyon elszállt volt hogy 24"-os IPS monitorról váltsak.
Játék úgyis csak októbertől lesz amikor tervezek venni egy PS4 Pro-t. Addig azért csak megnézek jó pár filmet.
Még annyi érdekelne hogy játékoknál az állandó HUD akkor is gondot okoz ha 5-10-20 percenként meg van szakítva valami intróval / HUD nélküli átvezetővel ami elvileg lefrissíti a képet, vagy az édes kevés neki?
Köszönöm az infókat!
-
alaves
addikt
-
válasz gologolo #29580 üzenetére
Ilyesmit bőségesen elég saccolni, hisz nincs semmi fix célértéked, az is csak egy durva sacc, és amúgy sincs gond HDR filmekkel, csak játékot ne felejtsd rajta mozdulatlanul (én pl. gyakran elkezdek fel-alá sétálgatni, míg telefonálok, így még könnyebb megfeledkezni, hogy hagytad ott a TV-t ismeretlen időre, mert én általában ~5 percre számítok egy hívásnál, de néha 45 lesz...), de igazából még ha ott felejted 20-30 percre, az is csak IR-t hagy, nem végleges beégést (csak pár száz óra után általában sokkal kevesebb az IR is).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
gologolo
tag
Még egy olyan kérdésem lenne hogy valahol meg tudom nézni hány órát futott eddig össz a TV a menüben? Monitoroznám hogy mikor telt le a 200 óra és csak utána etetném HDR anyaggal. Köszi!
-
gologolo
tag
Most olvasom hogy HDR10-es tartalom továbbításához HDMI 2.0a interface szükséges, de az LG 55C8-nak gyárilag csak HDMI 2.0-ja van. Nem tudjátok az auto updatek megoldották már ennél a TV-nél ezt a problémát?
-
asanotadanob
tag
De jó, hogy nem egy kocsmában vitatkoztok csajokon
-
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #29573 üzenetére
Igen, egy 2016-os LG E6V-t.
Nem volt ott szerelgetés, csak szimpla csere. Az a hiba pedig előfordulhatott volna bármilyen másik oled-készülékkel.Amikor vettem akkor 700 000 Ft volt egy LG 55-ös B6.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz daneel_hu #29560 üzenetére
A Panáknál a 4 óra elteltével, mikor lefut a pixelfrissítés, addig narancssárgán világít a kis led rajta. Bekapcsolva zöld, kikapcsolva piros és kikapcsolás után, ha pixelfrissít, narancssárga a led, addig (4-5 perc), amíg csinálja, aztán átvált pirosra.
LG-ken nincs ilyen? -
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #29566 üzenetére
Kinek a tévéjét kellett javíttatni?
Az összes - jelenleg elérhető - oled készülék szenved valamilyen formában a technológiából fakadó korlátok miatt. (beégés, banding stb...)
Ha ezt nem fogadod el akkor sajnálom, biztos baromi jó lehet ebben a mézesmázos burokban élni.
Ha gyártanak olyan nem LG-oledet amely mentes ezektől a gondoktól akkor azt fogom venni.
Egyelőre ilyen nincs, nem létezik. -
jagusz01
csendes tag
Sziasztok!
Most olvastam, hogy kerestétek, az LG OLED55C8PLA.
Ma már több kört futottam, és azt mondják már nem elérhető.
Pár db még van az M...ba, de azok bemutató darabok.
Most sajnos én se tudom mit lépjek.
Ausztirába láttam meg 1222Euróért.
Kérdés, az mennyivel másabb, mint egy magyar. -
Gigi01
őstag
Esetleg valami teljes képernyős filmajánlat?
-
csbebe
csendes tag
Oh értem, köszi. Annyira nem vagyok paranoiás, hogy számon tartsam, csak érdekel, hogy hogyan működik a gyakorlatban a dolog.
-
daneel_hu
addikt
válasz csbebe #29559 üzenetére
Szerviztávirányítóval a szerviz menüben mutatja az összóraszámot, és a lefutott frissítések számát.
Ebből elvileg lehet következtetni, hogy mikor futott le. Feltéve ha folyamatosan figyelgeted.Vagy az összüzemórák számát elosztod a frissítések számával és akkor megkapod azt a hányadost, hogy hány óránként futott le átlagban.
De ehhez kell szerviztáv vagy IR-es mobilteló a megfelelő app-al. -
csbebe
csendes tag
Igen, én is kb 2.5m-ről nézem.
Csak tényleg meglepődtem, mert természetesen láttam már az MM-ban kiállítva, de nyilván a nappaliban mások az arányok és így sokkal nagyobbnak tűnik, mint ott. -
válasz Gigi01 #29551 üzenetére
Színház (nem Otthon) vagy Tecni módban, és kikapcsolt Dinamikus izékkel?
Az egész kép világos, vagy csak a felirat vakít (feltéve, hogy van)?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
daneel_hu
addikt
válasz csbebe #29550 üzenetére
Kikapcsolás után nem 3-4 másodperc múlva kattan a relé, hanem nagyjából 6-7 perc múlva. (ekkor lefutott a 4 óránként esedékes pixelfrissítés)
Ez nem egyenlő az 1000 óránként nagy frissítéssel (amely manuálisan állítható a menüben is!), mert ez nagyjából 1 óráig fut. Ezt nem kell használni, csak akkor ha valami képvisszamaradésod van.Ha nem tud lefutni a frissítés, akkor a legközelebbi kikapcsolásig vár a készülék.
Szóval nem gond ha megszakítod.
És nem indul újra a 4 óra, tehát ha 10 perc múlva teszemazt megint kikapcsolod akkor megint megpróbál lefutni a rutin. -
Gigi01
őstag
Az gáz,ha hdr-nél én bekapcsolom az energia takarékos módot?
Számomra túl világos,alap beállítással.(100oled) -
csbebe
csendes tag
Olyan kérdésem lenne, hogy honnan tudom, hogy lefutott-e az automatikus pixel frissítés vagy sem? (LG E8)
Illetve mi van akkor, ha használtam a TV-t 4 óráig, kikapcsolom 2 percre, aztán vissza. (pl. eszembejutott, hogy mégsem megyek aludni)
Gondolom, mivel kikapcsoltam a készüléket, elindult a pixel frissítés, de a visszakapcsolás során megszakítottam azt. Ilyen rövid idő alatt gondolom nem tudott lefutni az automatikus funkció, ilyenkor újraindul vajon a 4 óra vagy a következő kikapcsolás alkalmával, újramegpróbálja futtatni? -
renatto
őstag
HDMI 2.1, BFI, illetve valószínűleg még kisebb a beégés veszélye és az IR (bár én ezt B7-en sem láttam még).
[ Szerkesztve ]
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
alaves
addikt
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-b7a-vs-lg-c9/541/802?usage=7318&threshold=0.1
Ennyivel jobb... azt, hogy mennyivel lehet kevesebb az interpolációs hiba (pontszámban vagy %-ban), passz
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz renatto #29537 üzenetére
Kicsit kisebb input lag, homogénebb kép, ennyi az E8-hoz képest.
Véleményem szerint a burn-in risk: E9 legalább 1.3 ha az E6-é 1. (pixelstruktúra változás, logó védelem).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Migee
tag
Sziasztok. LG c9 - nél mekkora előrelépés van a B7-hez képest?
Fontos a mozgásmegjelenítés, judder, stutter-mentes kép.Ha bekapcsolom a Tru Motiont illetve az Motion Pro-t, mekkora a mozgásfelbontás?
Elérhető a 1080 , mint az lcd-nél? -
Beni2360
félisten
válasz Draken #29540 üzenetére
Hát sajna igen.
Pár hete még azon gondolkodtak, hogy mikor lesz még akcióban esetleg fekete péntek.
Nem hiszem, higy még gyártanának belőle, vagy igen?
Én Júniusban keresgettem aztán ajánlották és a MM-ban éppen kb 357E volt, Péntek De a neten megrendeltem a Soroksári MM átvátellel. És 14H jött a levél, hogy mehetek érte. Du 17 h már itt is volt. Éppen, hogy fektetve a C-Maxba belefért. Mire mentem érte már nem volt a honlapon elérési lehetősége. Mázlim volt.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Draken #29534 üzenetére
Tegnap még 3 bolt kínálata volt, most már csa 1 bolt. LG OLED55C8
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
proly01
őstag
Származhat bármi hátrányom árthatok a tv-nek azzal ha nem veszem pe sem az elejéről sem a hátuljáról a fóliát?
Költözünk és addig nem akarom viszont használni használom kb költözésig (vagyis addig míg lekerül a fólia) 50 órát fog menni a tv fóliával. Néztem sem a hátulja sem a képernyő nem mondanám hogy meleg lenne.
Nagyon köszönöm!....Pr:)ly....
-
renatto
őstag
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
Beni2360
félisten
válasz robi-k #29535 üzenetére
Az tudom nem is kértm linket. Kinti oldalakon meg már nem vagyok.
Ment pü.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Draken
őstag
sziasztok! c8-at újonnan lehet még valahol kapni? vagy egyéb ajánlott oled, aminek az ára nem az egekben van? köszi!
-
-
válasz Pro Koryak #29531 üzenetére
Az ár/érték arány érték oldalában szerintem benne van a tartósság, megbízhatóság is.
-
Pro Koryak
addikt
-
robi-k
őstag
A "virágboltokban" már fent van a Spears & Munsil UHD HDR Benchmark tesztlemez (UHD Blu-ray lemez), ami sokaknak segíthet a TV-k beállításában.
-
válasz cudarz #29528 üzenetére
Elsőre egy jellegzetes kijelzőhibának hangzik, de ha még nagyon új készülék, akkor járasd még pár napot, mielőtt letelne az elállási idő, vagy a szervizt hívnád (és húzd le a hátáról a védőfóliát, ha esetleg rajta maradt). Ha már öregebb darab, és pár nap múlva is ott van (futtass egy "pixel frissítést" éjjelente a menüből), sőt zavaró is használat közben, akkor jelentsd be.
-
cudarz
tag
Full fekete képnél (középen Netflix piros logó) látom, hogy a panel bal oldalán, a káva mellett végig világosabb a kép, néhol kicsit jobban be is csúszik a panel közepe felé. A jobb oldaon nincs ilyen. És mintha ez nem rég jött volna elő, az első pár nap nem tapasztaltam, ez lehet? Ez panel hiba, vagy fogadjam el?
-
válasz rothfb #29523 üzenetére
Én úgy saccolom, hogy a legtöbben, akik ezt veszik, azok egyrészt megengedhetik maguknak, hogy sűrűn cseréljék (akár saját zsebből is 2-3 évente totáljkkárról), de talán eleve olyan ritkán hajtogatják majd, hogy nem is lesz gond, mielőtt egyébként is elavultnak tekintik majd (mert vagy csak szobadísz lesz sé sohasedm hajtogatják, vagy naponta max egyszer kap ki/bekapcsot, közben pedig megy rajta "bármi", ne fogják 5-10 percekre kikapcsolni, majd vissza...).
-
torma1981
veterán
Látom már megint kezded. Vedd akkor a Panát. Nem kell a felesleges feszültség keltés.
-
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #29514 üzenetére
"Akkor vegyél Filipszet, nekem meg hagyd a Panát!!! "
Nekem nem meséli be senki, hogy xy oled jobb mint a másik.
Saját szememmel láttam többször, hogy ez a dolog egyszerűen nem áll meg. Urban legend.
Már túlestem huszoniksz éves koromban egy Intel/AMD csörtén, 20 évvel később nem fogok márkaharccal dedózni.Amíg LG-panelekkel szerelik ezeket addig nem érdekel milyen opciót/featuret pakolgatnak a tévékbe, azt fogom venni amelyik ár/érték arányban a legjobbat fogja adni 77 colban. Ha a Pana lesz az, akkor azt, ha a Philips akkor azt.
De félek, hogy ezeknek a Third Party márkáknak nem lesz Wallpaper tévéjük egyhamar. -
veterán
válasz daneel_hu #29517 üzenetére
Van sajnos.
Azért sajnos, mert itt a körzetemben, amikor egy új LG 2 hetet bírt legutóbb, kiderült, hogy ugyanaz a cég csinálja az LG és a Pana szervízt is. Megjártam velük, 2 hónap volt, mire visszakaptam a pénzem. Remélem a Panák nem hagynak cserben.[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
Nem sokan vehetik a pilipszet se,ha mikor megkérdeztem 2 napja vegyem e a 65 803 -ast es 1 ember írt...🙄
....Pr:)ly....
-
veterán
válasz plus44 #29507 üzenetére
Szerintem olyan nagyon már nem csökkennek tovább az árak. Ahogy daneel kolléga mondja, az árukészletektől függ, de mivel nem publikusak ezek az adatok, így semmi sem biztos. De szerintem itt van nagyjából a vége. Talán Black Friday-kor még vagy karácsonykor, de végesek lesznek az esetleges készletek (ha egyáltalán lesznek) és ez így ebben a formában már lutri...
-
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #29511 üzenetére
"Más:
tessék a Filipsz csúcs oledet mászaréhugyéagggyák, oszt így sem kell senkinek. "Panasonic VIERA TX-65FZ800E.
7 helyen lehet kapni árukereső szerint, és átlagban olcsóbb mint a Philips.
Tehát több helyen árulják mint a Philips-et, mégse kell a kutyának se.
Pedig állítólag a hozzáértők ezt veszik. -
Pro Koryak
addikt
válasz renatto #29509 üzenetére
"Mondjuk a Panasonic-nak erre sem volt pénze vagy annak ellenére sem nyert semmit"
Ahol hozzáértő emberek tesztelik mindig nyert a Pana, érdekes
Nekik nem kell lefizetni senkit, hogy elismerjék.Más:
tessék a Filipsz csúcs oledet mászaréhugyéagggyák, oszt így sem kell senkinek.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
OLED TV+projektor=77C8 v. 77C9
-
renatto
őstag
válasz Pro Koryak #29505 üzenetére
A miheztartás végett:
"Tudom, hogy ez is bizonyosan a pénztől szól"
Mondjuk a Panasonic-nak erre sem volt pénze vagy annak ellenére sem nyert semmit
Más:
[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
válasz proly01 #29506 üzenetére
-Bontatlan és sérülésmentes legyen a doboz.
-Ha valami nyűgje van valszeg észre veszed.
-Én úgy tettem fel, hogy a dobozára leterítettem azt a szivacs szerű valamit, haverral óvatosan lefektettük rá, majd felszereltem a hátuljára a fali konzol tartó részét, aztán azt megfogva már egyszerűen fel tudtam tenni a konzolra.A lényeg, hogy ne fogd meg a képernyőt, mert tuti összeroppantod.
[ Szerkesztve ]
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
plus44
veterán
Esetleg megerzese van valakinek, hova csokkenhet az elozo, 8as szerias Lg oledek ara? 65c8 es e8 erdekelne, bar utobbi valoszinuleg teljesen elfogyott. E8 650k korul van, bar MM-ban 599k volt nemreg. Mehet ez meg lentebb? Mashol van kisebb 55b8 eleg alacsony aron, 320k-ert, de lehet a meretet nem adnam lentebb, bar a jelenlegi nezesi tavolsag masfel meter. Velemenyek?
[ Szerkesztve ]
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
proly01
őstag
Kell valamire figyelni oled tv vásárlása után? Gondolok itt arra hogy lehet halott pixeles esetleg sávos a kép vagy foltos? Van bármi típus hibája? Falra helyezésnél bármi elővigyázatosság esetleg (elég vékonyak) ilyesmi?
....Pr:)ly....
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Digitális Állampolgárság Program
- MIUI / HyperOS topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Black Myth: Wukong
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...